Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-08-2006, 12:05   #1
By_uLKeN
 
By_uLKeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Talking Febe tarihe geçti

Tarihe geçen gol

Febe, Dinamo Kiev maçının 20. saniyesinde yediği golle, Avrupa’da en erken gol yiyen takım oldu. Dinamo’nun Brezilyalısı Rincon ise en erken gol atan futbolcu unvanını aldı.

febe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Dinamo Kiev karşısında maçın başlama vuruşu sonrası yediği golle Avrupa’da tarihe geçti. Sarı lacivertli takım Avrupa’da en erken gol yiyen takım oldu. Dinamo Kiev’in Brezilyalı Diogo Rincon ise sarı lacivertlilerin eski futbolcusu Rebrov’un Rüştü’den dönen topunu ağlara yollayarak 20. saniyede attığı bu golle Avrupa’da en erken futbolcu unvanını aldı.

Rekor G.Silva’nındı

Daha önce Avrupa’da en erken gol yiyen takım Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven, en erken gol atan futbolcu ise Brezilyalı Gilberto Silva’ydı. Arsenal forması giyen Gilberto Silva, 25 Eylül 2002 tarihinde Arsenal’in PSV Eindhoven’ı Hollanda’da 4-0 yendiği Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında 20.07’nci saniyede topu filelere göndererek tarihe geçmişti. Futbol tarihinde en erken gol atan futbolcular arasında Milli Takımımız’ın 2002 Dünya Kupası üçüncülük maçında Güney Kore’yi 3-2 yendiği maçın 11. saniyesinde fileleri havalandıran şaibesaraylı Hakan Şükür de yer alıyor.

Kod:
http://www.hurriyet.com.tr/spor/4898422.asp?gid=53&srid=3144&oid=2&l=1
By_uLKeN Ofline