Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2009, 11:28   #5
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Madem Konu Açıldı Daha Fazla bilgi verelim James Babayla ilgili..

James Hetfield, İngiliz, İskoç, İrlandalı ve Alman ve karışımı olan bir aileden gelmektedir. 9 yaşındayken piyano derslerine başladıktan sonra kardeşi David'in baterisine merak sardı ve daha sonra da gitar çalmaya başladı. Babası tır şoförü annesi ise opera sanatçısıdır.James 16 yaşındayken annesi kanserden ölmüştür. James gençlik yıllarında çıkarma fabrikasında ve nakliye şirketinde çalışmıştır.

James Hetfield , Lars Ulrich ile Metallica'yı kurduktan sonra Dave Mustaine'i de gruba dahil etti ama daha sonra Dave gruptan atılıp yerine Exodus grubundan Kirk Hammett geldi. Bu arada Dave Mustaine de Megadeth adında kendi grubunu kurdu. James Hetfield sahnede birçok kaza geçirdi. Bunların en popüleri de Montreal'de 1992 yılındaki Guns N' Roses/Metallica turunda yaşandı. James Fade To Black şarkısını çalarken, yerleri değiştirilen ancak eski yerlerinde de halen bulunduklarını bilmediği havai fişeklerin patlaması sonucunda sol kolunda oluşan 2. ve 3. dereceden yanıklar nedeniyle uzun süre gitar çalamadı. Ayrıca 1994 yılında geçirdiği kaza sonucunda kafasına otuzun üzerinde dikiş atılmıştı.

Hayatı boyunca alkol bağımlılığı olan Hetfield St.Anger adlı albüm hazırlığındayken alkol için rehabilitasyona girdi. Jason Newsted Metallica'yı terk etmeden önce James Hetfield, Newsted'e Metallica dışında yan projeler yapmasını yasakladı. Böylece Jason Newsted Metallica'ya olan öfkesine bir de James'in koyduğu bu yasağı ekleyince gruptan ayrıldı. Grup daha sonra Some Kind Of Monster adında , St.Anger albümlerinin hazırlanışını, grup üyelerinin arasındaki tartışmaları ve grubun geleceğinin planlarını içeren bir belgesel çıkardı.

James Hetfield canlı performanslarının hepsinde kendi adına tasarlanan ESP marka özel gitarları kullanmaktadır.kullandığı gitarlar için esp firmasından belirli bir ücret de almaktadır.

Ayrıca Hetfield canlı performanslarında hayranlarının karşısına her zaman onları şaşırtarak çıkmayı başarmıştır. Bazen birasıyla, bazen alkolik tavırlarıyla hayranlarını etkilemeyi ve kendi grubu dahil herkesi hareketlendirmeyi başarmıştır.Sahnedeki bu tavırları ile Güçlü Hetfield olarak anıldı. Ancak yaşı ilerledikçe ve bir aile kurduğunda bu büyük bir sorun yarattı. Onu güçlü kılan şeyin aslında kendini bitirdiğini farketti ve bu konuda yardım aldı. St.Anger döneminden sonra yapılan her röpörtajda alkole olan öfkesini dile getirmektedir .

James Hetfield alkol yüzünden aile içinde uzun süre problem yaşadı. Rehabilitasyondan sonra zamanını daha fazla karısı ve çocuklarıyla geçirmeye başladı. Eşinin adı Francesca ve çocuklarının adı Cali,Castor ve Marcella'dır. Hot-Rod arabalara ve NASCAR'a tutkusuyla bilinen Hetfield, gitar çalmadığı zamanlarda avlanma, kayak gibi sporlarla uğraşır. Ayrıca kendi doğduğu yıl olan 1963 yılında yapılmış gitarları koleksiyonunda toplamaktadır. İki adet özel üretim Harley'i, Dodge Ram kamyoneti ve kendi topladığı 1955 model Chevy Belair arabası vardır.
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla