Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2009, 13:53   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fatih Terim'e Kangren Teşhisi

Click the image to open in full size.
Tatilini geçirdiği Bodrum’da teknesinde geçirdiği bir kaza sonucu sağ el işaret parmağının ucu kopan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in Acıbadem Hastanesi’nde geçirdiği operasyonda çok ciddi bir risk aldığı ortaya çıktı.

Teknesinin halatını çözerken halatla tonoz arasına sıkışan parmağı kopan Terim’in, geldiği İstanbul’da önce Vatan Hastanesi’ne gittiği belirlendi. Görüştüğü uzman doktorlar Terim’i parçanın bulunma süresinin çok önemli olduğunu ve bir süre suda kalan parmak ucunun eski yerine kaynama ihtimalinin düşük olduğu konusunda uyarınca Fatih Terim bu kez Amerikan Hastanesi’nin yolunu tuttu. Burada da aynı ikazla karşılaşan Terim, üçüncü adres olarak gittiği Acıbadem Hastanesi’nde operasyona alındı.
Ameliyat sonrası geçen üç günün sonunda dikilen parmağın kaynayıp kaynamayacağının netlik kazanacağı açıklanırken Terim’in operasyonda ısrarcı olarak çok ciddi bir risk üstlendiği öğrenildi.

Mikroşirürji (Mikroskop ve özel aletlerle yapılan ameliyat) uzmanları kopan parçanın geç ulaştırılması durumunda operasyon gerçekleştirilse de kangren tehlikesinin yüksek olduğu ve parmağın geri kalanına da sıçrayabileceği uyarısında bulunuyorlar. Uzmanlar aradan geçecek 72 saat sonunda kanama durmaması halinde kopan ucun acilen alınması gerektiğini aksi taktirde parmağın tamamının kangren olma gibi ciddi bir tehlike yaratacağı uyarısında bulunuyorlar.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla