Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Diğer Branşlar > Bedensel Engelliler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-06-2009, 14:37   #1
Engel Değil Mesafeler
 
öznur_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız Soruları Yanıtladı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız Sorularınızı Yanıtladı


Cola Turka ile Soru Cevap bölümümüze konuk olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörümüz Mehmet Önüt ve oyuncularımız, taraftarlarımızın gönderdiği soruları yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları:
Click the image to open in full size.
Takım içerisindeki motivasyonu nasıl sağlıyorsunuz? Başarınızın sırrını neye bağlıyorsunuz?
Özlem Korkmaz


Yasin Cırgaoğlu: Bir takımın takım olabilmesi için önce çalışmak, disiplin ve motivasyon olması gerekiyor. Bizde de motivasyon yönetimden başlayıp takım arkadaşlarımıza kadar bir silsilede gerçekleşiyor. Takım sporlarında bunu başarmak kolay değil, çünkü farklı karakterde insanlar bir aradadır, anlaşmak zordur ama takım olmak bunu başarmakla gerçekleşiyor. Başarının sırrı budur. Biz kendi içimizdeki anlayış, sevgi ve destekle bunu başardık. En büyük motivasyon kaynaklarından biri de sizlerin yanımızda olduğunu görmektir.

Cem Gezinci: Motivasyonu birbirimize kenetlenerek sağlıyoruz.

Cafer Yumuk: Sürekli bir arada olup, rakiplerimizi izleyerek motivasyon sağlıyoruz.

Aytaç Ercan: Motivasyonu sağlamak için; birbirimize neler yapabileceğimizi anlatarak, ne kadar iyi bir takım olduğumuzu, gücümüzü sürekli göstermemiz gerektiğini, tüm takımların bizi yenmek istemesinin ama bizlerin buna izin vermemiz gerektiğini konuşarak motive oluyoruz. Başarımızın sırrı ise az ama öz bir kadroya sahip olmamıza rağmen, yetenekli ve çok yönlü sporculardan oluşmamız diyebilirim.

Neden bu sporu tercih ettiniz, ileriye dönük hedefleriniz neler?
Rüya Bulut


Yasin Cırgaoğlu: 11 yaşında ağaçtan düştüm. Düşmeden önce futbolcu olmak istiyordum. Daha sonra bu sporla tanıştım ve bana yakın olduğunu gördüm. Böyle başladım basketbola. Maalesef tercihler bazen istediğimiz gibi olmuyor. Futbolcu olmak isterken basketbolcu oldum. Yaptığım sporu çok seviyorum. Beşiktaş ve milli takımla çok şey başardım. Basketbolu bıraktıktan sonra arkamda büyük başarılar bırakmak ve ismimin hatırlanmasını sağlamak ise en büyük hedefim.

Cem Gezinci: Sporun sağlık olduğunu bildiğim için bu sporu tercih ettim.

Cafer Yumuk: Basketbolu ve Beşiktaş’ı sevdiğim için basketbolcu oldum.

Aytaç Ercan: Yeteneklerimin en çok bu branşa uygun olması, ayrıca basketbolun diğer branşlardan daha zevkli ve eğlenceli bir spor dalı olması nedeniyle tekerlekli sandalye basktebolunu tercih ettim. İleriye dönük hedefim ise Beşiktaş’ta lig kupasını kaldırmak ve Avrupa’da final oynamak.

Maç sırasında veya sonrasında yaşadığınız ilginç bir olayı paylaşır mısınız?
Mehmet Özden


Yasin Cırgaoğlu: Son 6 saniyede üç sayı gerideyken aldığımız şampiyonluğu asla unutamam. Bunun dışında, Belçika’daki Avrupa Şampiyonası elemelerinde tribünlerin Beşiktaş bayraklarıyla dalgalanması ve izleyenlerin maçtan sonra bizleri tebrik etmesini unutmam mümkün değil.

Cem Gezinci: Bir maçta sandalyeden düştüm, bağlarımı çözüp ayağa kalkınca herkes şaşırmıştı.

Aytaç Ercan: 2008 – 2009 sezonu Kıbrıs maçı için deplasmandayız. Maçın ilk yarısının sonları; neredeyse bitime 10 saniye süre kalmış. Top bizim takımdayken hoca mola aldı ve süreyi iyi kullanarak ne yapmamız gerektiğini anlattı. Oyun başladıktan 2 saniye sonra yapmamam gereken bir şeyi yapıp topu 3 sayı atışı olarak kullandım. Top çembere bile değmeden dışarı gitti. Tam ilk yarı bitecek hocadan fırça yiyeceğim diye düşünürken rakip takım topu oyuna soktu ve ben topu orta sahada kaptım. Bitime 2 saniye kala topu orta sahadan rakip potaya fırlattım ve top sayı oldu. Fırça yiyeceğim diye düşünürken 3 sayılık bir basket kazandırdım takımıma.

''Keşke .... olsaydı o zaman daha da başarılı olurduk'' diyebileceğiniz bir oyuncu veya herhangi birşey varmı?
Özlem Korkmaz


Yasin Cırgaoğlu: Keşke diyeceğim bir oyuncu yok. Bu işe, tıpkı Beşiktaşımız’ın baktığı gibi profesyonelce bakılsa daha iyi olurdu. Daha çok taraftarımız yanımızda olursa o zaman daha başarılı oluruz diye düşünüyorum. İzmir’deki Beşiktaşlılar hiçbir maçımızı kaçırmıyorlar. Ama İstanbul’da bizi biraz yalnız bıraktılar. Tribünlerden giden taraftarlarımızı yanımıza bekliyoruz. Siz varsanız biz de başarılı oluruz. Bütün takım olarak bu şekilde düşünüyoruz. Umarım bunlar düzelir ve Beşiktaş tekrar şampiyonluklara ambargo koyar.

Cem Gezinci: Hayır yok.

Aytaç Ercan: Yabancı oyuncumuz ve gerekli destek olsaydı daha başarılı olurduk diye düşünüyorum.

Para kazanmak için basketboldan başka bir iş yapıyor musunuz?
Tayfun Çoban


Yasin Cırgaoğlu: Avrupa’da tekerlekli sandalye ile uğraşanlar sadece bu işi yapıyorlar. Türkiye’de spor sadece futbol demek olduğu için başka işlerde çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu da motivasyonu ve başarıyı etkileyen faktörlerden birisidir. Ben muhasebecilik yapıyorum.

Cafer Yumuk: Hayır

Aytaç Ercan: Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde çalışıyorum.

Avrupa serüveninden önce böyle bir başarı yakalayacağınızı düşünüyor muydunuz?
Gürkan Çiftçi


Yasin Cırgaoğlu: Böyle bir başarıyı çok kişi beklemiyordu. Ama biz çok çalıştık, başarıya inandık, motive olduk ve başardık. Beşiktaş ruhunu ve o armayı taşımanın kolay olmadığını biliyorduk. Bunun için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu başarıyı bütün taraftarlarımıza armağan ediyorum.

Cem Gezinci: Tabii ki düşünüyordum.

Aytaç Ercan: Eleme grubundan çıkacağımızı düşünüyordum. Ama finallere giderken umutlu değildim. Fakat takımdaki havayı görünce başarılı olacağımıza inandım.

Sizden sonraki “engelsiz” kişilere, hayatta karşılaşacakları engelleri aşmaları için ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
Sinan Gökçe


Yasin Cırgaoğlu: Sizin taribirinizle biz ‘engelsiz kartallar’ şunu hep söylüyoruz: Başarı sadece çalışmakla para kazanmakla olmuyor. Arkanda bıraktığın manevi güzellikler de oluyor. Önünüze çıkan engelleri aşmaya çalışın.

Cafer Yumuk: Bizler bazı şeyleri yapabiliyorsak sizler daha büyük işleri başarabilirsiniz. Hayattan hiçbir zaman ümidinizi kesmeyin.

Aytaç Ercan: Hayat, engelleri aşmak için savaşılacak kadar zor, ama engelleri aştıktan sonra doya doya yaşanacak kadar güzel.

Sandalyeden düştüğünüzde nasıl oluyorda hemen kalkabiliyorsunuz?
Rasih Arıkan

Yasin Cırgaoğlu: Aslında herkesin merak ettiği bir soru bu. Gerçekten teknik bir mesele, normal birisi o şekilde düşse kesin bir yeri kırılır. Çünkü kasları güçlü değildir ve düşme tekniğini bilmiyordur bu olay teknikle ve kasların ve fiziki yapınızın güçlü olmasıyla alakalı.

Aytaç Ercan: Her ne kadar engel durumuna göre değişse de zamanla gelişen bir özelliğimiz bu bizim.

Bir sporcu olarak aradığınız her şeyi Beşiktaş’ta bulabildiniz mi?
Saide Sak


Yasin Cırgaoğlu: Bir sporcunun kulübünden beklentisi, önce kulübünün ona güvenmesi ve inanarak formayı vermesidir. İkinci olarak da maddi ve manevi olarak desteklemesidir. Beşiktaş bunu en iyi yapan kulüplerden bir tanesi. Her yönden yanımızdalar ve olaya bir Avrupalı gibi bakıyorlar.
Cem Gezinci: Tabii ki, Beşiktaş’ı ailem gibi görüyorum.

Aytaç Ercan: Beşiktaş’ta her şeyi yaşadık. Hüznü de sevinci de, iyi ki buradayız.

Galatasaray'ın yabancılarıyla şampiyon olduğu bir ligde Beşiktaşlı olarak yabancı oyuncuyla çalışmak ister misiniz yoksa amatör ruhla devam eden, yabancı oyuncusu olmayan bir Beşiktaş mı istersiniz?
Hakan Uzun, Kenan Kocapınar


Yasin Cırgaoğlu: Bu sporu profesyonel olarak yapıyorsanız ve yabancı gerekiyorsa alınmalıdır. Galatasaray bunu gerçekleştirerek dünya şampiyonluğunu kazandı.

Cafer Yumuk: İsterim, her kesimden tecrübe kazanabilmek için, amatör ruhumuzu kaybetmeden ve Beşiktaşlı ruhumuzu kaybetmeden yabancı oyuncularla başarılı olmayı isterim.

Aytaç Ercan: Eğer bu sporun ilerlemesini ve Avrupa’da başarılı olmayı istiyorsak yabancı oyuncu da olmak zorunda. Avrupa’da ve Türkiye’de başarılara koşan bir Beşiktaş isterim.

Tekerlekli sandalyede de olsa basketbol oynayabilmek nasıl bir duygu?

Yasin Cırgaoğlu: Tekerlikli sandalyede spor kolay değil, buyurun antrenmanlara gelin size bunu gösterelim. Ama mesele tekerlekli sandalyede oynamak değil, yaptığın işi en iyi şekilde yapmaktır. Her sporun bir tekniği vardır. Bunda da tekniği öğrendiğiniz zaman yeteneğiniz de varsa başarılı olursunuz.

Cem Gezinci: Yerde oynanan basketbolla hiç farkı yok. Basketbol basketboldur, önemli olan arzu ve mücadeledir.

Aytaç Ercan: Anlatılmaz, yaşanır.

Sizin icin bu Spor dalı ne ifade ediyor?
Kenan Kocapinar


Yasin Cırgaoğlu: Bu spor önce rehabilitasyon amacıyla başlamış ama şimdi dünyanın her yerinde profesyonel olarak oynanmakta. Avrupa’da büyük taraftar kitlesine sahip ve olimpiyatlarda tribünler tamamen doluyor. Bu da sporun önemini ve ciddiyetini ifade etmektedir. Türkiye’de çok eksik var ama gelişmekte. Umarım daha ciddi yapılır. Herkes bunu ümit ederek bekliyor.

Cafer Yumuk: Engelli insanlara şans verildiğinde neler başarabileceklerini göstermek için güzel bir spor.

Aytaç Ercan: En sevdiğim ve yapabildiğim spor dalı olduğu için bu spor benim için de biraz yaşam tarzı oldu diyebilirim
.
Başarılarınız dayandırdığınız temel prensipleriniz var mı?
Mert Güner


Yasin Cırgaoğlu: Başarımızdaki en büyük etken; hırs, irade, sabır ve azimdir. Bizim takımımızdaki ciddiyet ve çalışmak da bunlara katılınca başarı geliyor. Ama en büyük etken sporcu kimliğini korumak. Bunu unutunca bitersiniz ama var olduğu müddetçe de başarı gelir.
Cem Gezinci: “Üşenme, erteleme ve vazgeçme” diye kendi prensiplerimi oluşturdum.

Aytaç Ercan: Kendime güvenim, hırsım, disiplinli olmam, paylaşımcı davranmam.

Bir antrenör olarak tekerlekli sandalye takımını çalıştırmak nasıl bir görev?
Murathan Mertoğlu


Mehmet Önüt: Tekerlekli sandalye basketbolu oldukça keyifli bir spor. Ayrıca BJK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile çalışmak daha da onurlu ve zevkli oluyor.

Diğer antrenörlerden farklı bir göreviniz var, ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
Ersin Bulut


Mehmet Önüt: Engelli sporcuların biraz daha farklı bir psikolojisi olabiliyor ama ben onları normal birer sporcu olarak görüyorum.

Saha içinde bazen sert tartışmalar yaşanıyor. Amacı farklı olan bir sporda bu gerginlik normal mi?
Sondem Uluhan


Yasin Cırgaoğlu:Sanırım bu sporu hala rehabilitasyon aşamasında görüyorsunuz. Her sporun amacı kazanmaktır ve başka bir amacı yoktur. Kazanmanın hedef haline geldiği bir yerde de ister istemez gerginlik olur. Bunun nedeni de azimdir. Amaçlarımız farklı olsa emin olunuz ki kimse kimseye bağırmazdı. Biz bu sporu profesyonel olarak yapıyoruz ve Beşiktaş formasını taşıyoruz. Bunun sorumluluğunun farkındayız. Sahada istenilenlerin olmaması tabii ki insanı sinirlendiriyor, bu doğaldır.

Cafer Yumuk: Son derece normal. Bizler engelli olarak değil, sporcu olarak sahada oluyoruz. Her branşta yaşandığı gibi, bu branştada yaşanması çok normal.

Aytaç Ercan: Spor müsabakasının olduğu her alanda gerginlik olması çok doğal. Çünkü iki taraf var ve ikisi de kazanmak istiyor. Ancak biri kazanabilecek. Kazanmaya uzak olan da gerilecek.

Bu sporda dış atışların zor olduğunu düşünüyorum. Katılıyor musunuz? Geliştirmek için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
Mehmet Yurtseven


Yasin Cırgaoğlu: Normal basketbolda sıçrayarak yapıldığı için daha kolay atılıyor ama bizim için çok iyi bir kondisyon gerekiyor. Çünkü kaslar yorulunca dış atışlar girmez, bütün işler kollara kaldığı için hem sandalye hem de top kontrolü zor oluyor. Bunun yanında bir de uzak atışlar işin içine girince kondisyon ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bunun için sürekli kondisyon ve devamlılık antrenmanları yapıyoruz.

Cem Gezinci: Dış atışlar her zaman zordur ama çalışınca her şey mümkün oluyor. Geliştirmek için çeşitli şut antrenmanları çalışmak gerekiyor.

Aytaç Ercan: Dış atışlar zor ama imkansız değil. Sonuçta doğal yeteneğimiz olmasa bile çalışarak belli oranda başarı sağlamamız mümkün.

Yeni sezonda şampiyon olan bir Beşiktaş izleyebilecek miyiz?
Gönül Badem


Yasin Cırgaoğlu: Yeni sezonda şampiyonluğun gelmesi için herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır. Sizlerin de her zaman desteğini bekliyoruz.

Cafer Yumuk: Daha çok çalışarak Beşiktaşımız’ı şampiyon yapmak istiyoruz. Ayrıca desteklerinizle her şeyi başarabileceğimize inanıyorum.

Aytaç Ercan: Tüm amacımız ve çalışmalarımız bu yönde olacak. Önümüzdeki sene Takımımızın şampiyon olması için tüm arkadaşlarımla beraber var gücümüzle çalışacağız.
__________________
Click the image to open in full size.
öznur_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 19:59 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580