Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/)
-   Bilgisayar Oyunları (http://besiktasforum.net/forum/bilgisayar-oyunlari/)
-   -   Batman: Arkham Asylum (Süper bir oyun!!!!) (http://besiktasforum.net/forum/bilgisayar-oyunlari/97022-batman-arkham-asylum-super-bir-oyun/)

Strike EagLe 02-08-2009 18:57

Batman: Arkham Asylum (Süper bir oyun!!!!)
 
Her gece olduğu gibi Gotham kentinin kirli sokaklarında suçluları kovalayan Batman, Arkham Akıl Hastanesi'nden gelen bir çağrı ile yolunu değiştirir. Zira en büyük düşmanı Joker, kapatıldığı hücresinden kaçmayı başarmıştır. Derhal Batmobile'ine atlayıp Arkham Asylum'un yolunu tutan Kara Şövalye, akıl hastanesine vardıktan kısa bir süre sonra, halen içeride saklanmakta olan düşmanını bulur ve yakalar. Ancak her şey umduğundan kolay ve kısa sürede gerçekleşmiştir.

http://www.merlininkazani.com/image/...3/art2/6_s.jpg

"Batman'in can düşmanı Joker, gerçekten yakalandı mı yoksa
bu bir tuzak mı?"


Dâhiyane bir zekaya sahip olan Joker'in bu denli basit bir şekilde yakalanmış olması, Batman'i farklı düşüncelere iter. Polisler Joker'i hücresine kapatırken, Yarasa Adam'ın şüphelenmekte haklı olduğu ortaya çıkar, zira her şey Joker'in tuzağıdır. Ufak bir hamle ile polisleri safdışı bırakan Joker, diğer tüm mahkumları serbest bırakarak, Arkham Asylum'un tüm çıkışlarını kapatır. Avlanmaya gelen Batman, artık mahkumlar tarafından av konumuna düşmüştür. Onu seve seve öldürmeye hazırlanan sayısız tutuklunun yanında, Victor Zsasz, Scarecrow, Poison Ivy, Penguin, Harley Quinn, The Riddler, Mr. Freeze, Bane, Amygdala, Ratcatcher ve Killer Croc da yer alıyor. Tüm bu korkunç kadroyu yöneten kişi ise, Batman'in en büyük düşmanı Joker'den başkası değil!

http://www.merlininkazani.com/image/...3/art2/1_s.jpg

"Batman'in en korkunç düşmanları bu kapıların ardında yatıyor."

Gotham'ın Kara Prensi


PC, PS3 ve X360 için geliştirilen Batman: Arkham Asylum'un hikayesi kısaca bu şekilde. Batman'i kurduğu tuzağın içine çeken Joker, Kara Şövalye'yi hiç karşılaşmadığı kadar büyük bir tehlikeyle yüzleştiriyor. İşte bu noktada kontrolü biz alıyoruz. Daha önce Urban Chaos: Riot Response'a imza atan Rocksteady Studios tarafından geliştirilen yapım, üçüncü şahıs görünümlü aksiyon türünde boy gösterecek.

Batman'e yaraşır tarzda, gizliliğin ön planda tutulacağı Arkham Asylum'da, gölgeler yegane saklanma yerlerimiz olacak. Köşeden Killer Croc gelirken, ortalarda salınmayı istemeyiz öyle değil mi? Hatta meşhur yarasa duruşu da oyunda bulunacak.

Biz tavanda ters bir şekilde asılı dururken, gece görüşü ya da termal görüşü açarak, düşmanlarımızın yerini zifiri karanlıkta bile tespit edebileceğiz. Zaten şov bu noktadan sonra başlayacak. Gölgeler Birliği'nde sessizce dövüşmeyi öğrenen kahramanımız, düşmanlarının arkasına inip, aniden bitirici vuruşu yaparak ilerleyecek. Tabii isterseniz rakibinizin tam karşısına dikilip, ona tekme tokat da girebilirsiniz ancak bunu aşağı yukarı her aksiyon oyununda yapıyoruz zaten. Sonuçta Kara Şövalye'nin tarzı bu değil... Düşmanı savunmasız bir şekilde yakalamak için, onu en korunmasız halinde avlamak durumundayız. Zaten arkasına indiğiniz bir düşmanı, kolaylıkla elimine edebileceğiz. Zira Batman'in bitirici hareketleri, rakiplerini kolaylıkla etkisiz hale getiriyor.

http://www.merlininkazani.com/image/...3/art2/2_s.jpg

"Tahmin edin bakalım bu kimin odası?"

Peki bu gizliliğin ön planda olduğu ilerleyiş tarzı nereye kadar sürecek? Eğer düşmanınızı paketledikten sonra derhal gölgelere saklanırsanız, ilerleyişinize kimse mani olamaz. Gölgeden kasıt, en yakındaki bölge değil tabii ki. Kara Şövalye'nin yüksek yerlere çıkmak için kullandığı ipi, Batman: Arkham Asylum'da da hizmetinizde. Tavana attığımız ip, direkt saplanarak, Yarasa Adam'ı yukarıya çekmek için elverişli bir hale geliyor. Bu sayede düşmanları birer birer avlayabileceğiz. Bir arkadaşının yerde cansız yatan bedenini gören asker, çevrede Batman'i aramaya koyulacak. Hatta ''Batman, göster kendini!'' şeklinde serzenişte bulunarak, dikkatlice Yarasa Adam'ı arayacak. O, odaları bir bir ararken, Batman de onu yukarıdan izleyecek. Ta ki avlayacağı en uygun zaman gelinceye kadar...

http://www.merlininkazani.com/image/...3/art2/3_s.jpg

"Joker makyaj tazeliyor!"

Kara Prens'in oyuncakları

Şüphesiz ki Batman'in en büyük silahı comboları. Ancak her daim yumruk ve tekmeleri kullanmak elverişli olamayabiliyor. Bazen tuzak kurmanız ya da uzaktaki bir düşmanı sessizce öldürmeniz gerekiyor. Bu anlarda, yanında taşıdığı ufak patlayıcıları kullanarak düşmanlarını alt edebiliyor. Meşhur Batman yıldızı da unutulmamış. Uzaktaki düşmanları avlamak için yıldız hem sessizce iş görüyor hem de tek hamlede rakibi etkisiz hale getiriyor. Örneğin bir köprüde ya da yüksek bir platformda yürüyen bir asker var. Yapmanız gereken tırmanmak için kullandığınız ipi düşmana yöneltmek. Onu yakaladıktan sonra ipi çekerseniz, aşağı süzülen bedenin ardından el sallayabilirsiniz...

Kara Şövalye'nin kaskının altında da hayati cihazlar saklı. Düşmanların yerini tespit edebilmek için dedektörün yanında, kullandıkları silahları tanımlayan bir sisteme de sahip Batman. O an bakmakta olduğunuz askerde hangi silah olduğu, ekranın sağ alt köşesinde açılan tabloda gösterilecek. Sadece bu kadarla da kalmıyor Yarasa Adam'ın oyuncakları. Özel görüş aktifleştiğinde, rehineler ve düşmanlar ayrı renklerde silüet olarak ekrana yansıyor. Öyle ki, askerler kırmızı ile resmedilirken, rehineler turkuaz olarak gösteriliyor. Bütün bunlar sayesinde, hamle yapmadan önce birçok veriye sahip oluyorsunuz. Böylelikle strateji geliştirerek hareket edebilmemize olanak tanınıyor. Zira Batman olmak, kas kuvveti kadar stratejik zeka da gerektiriyor...

http://www.merlininkazani.com/image/...3/art2/4_s.jpg

"Batman'in sıradışı oyuncaklarını maceramız boyunca kullanacağız."

Oyuncakların en hızlısı

Şüphesiz ki en çok merak edilen konuların başında Batmobile'in oyunda kullanılıp kullanılmayacağı geliyor. Ayağımızı yerden kesmekten çok daha fazlasını yapacağını tahmin ettiğimiz Batmobile'in kullanılacağını onaylayan bir yapımcı açıklamasıyla henüz karşılaşmadık. Zaten öyle bir şey olsa, şimdiye dek çoktan açıklanırdı. Maalesef dört gözle beklediğimiz Batmobile sürüşünü Arkham Asylum'da da tadamayacağız. Zaten hikayenin bir akıl hastanesinde geçtiğini düşünürsek, o koca aracın hangi yolda, ne kadar manevra yapabileceği sorusu akıllara geliyor. Uzun lafın kısası, Batman Arkham Asylum'da epey yaya takılacağız.

http://www.merlininkazani.com/image/...3/art2/5_s.jpg

"Ne kadar da savunmasız görünüyor değil mi?"

Unreal Engine 3 motorunu kullanan yapımda çevre detaylarına ve karakter modellemelerine oldukça önem verilmiş. Zira Batman ile bulmaca çözmemiz gereken anlarda, bir dedektif gibi izlere odaklanmamız gerekecek. Bu yüzden de yapımın görsel kalitesi üst seviyede tutulmuş. Zaten yayınlanan videolar ve ekran görüntüleri de gösteriyor ki, Batman: Arkham Asylum'un görsel anlamda pek bir problemi yok. Unreal Engine 3'ün özelliklerini etkin bir biçimde kullanan yapımcılar, ortaya tam bir Batman atmosferi çıkarmış. Gecenin renkleriyle dolu bir palet kullanan Rocksteady Studios, Yarasa Adam'ın etkileyici dünyasını yansıtmayı başarmış görünüyor.

Hızlı ve öfkeli

Yayınlanan fragmanlarda da kullanılan müziklerin atmosferi tümlemek konusunda başarılı olduğunu belirtmek yersiz olmaz. Gerçi tüm müzikleri dinleme şansımız olmasa da, en azından Batman: Arkham Asylum'un temel müziği trailer'larda yer alıyor. Hatta yazıyı hazırlarken, sırf müzikleri tekrar tekrar dinlemek için videoları başa sardığım oldu. Şimdilik müzikler ile ilgili yaşadığım kısa deneyimin, aklımda iyi bir izlenim bıraktığını söyleyebilirim.

Amerikalı televizyon yapımcısı ve çizgi roman yazarı Paul Dini tarafından kaleme alınan yapımda, yalnız bir kahraman değiliz. Bize yer yer Komiser James Gordon ve onun kızı Barbara, nam-ı diğer Batgirl yardım edecek. Ancak bu iki karakter çok fazla aktif bir rol üstlenmeyeceği için, tüm ağır yük Batman'in omuzlarında...

Öfkenin bedeli

Arkham Asylum adlı çizgi romandan esinlenerek hazırlanan yeni oyun, Batman'e öfkeli olan tüm düşmanları bir araya getirdiği gibi, Kara Şövalye'yi bir tür hayatta kalma mücadelesine sokuyor. Eğer bir aksilik olmazsa 9 Haziran 2009'da raflarda yer alacak olan Batman: Arkham Asylum, PC, PS3 ve X360 sahipleri için geliştiriliyor. Unreal Engine 3 kullanan yapım, gerek profesyonel bir yazar tarafından hazırlanan kurgusuyla, gerek gizliliğin ön planda tutulduğu tarzıyla, aksiyon sevenleri memnun edecek gibi gözüküyor. ''Film oyunları kötü olur'' genellemesi yapılır durur, peki ya çizgi roman oyunları?

Alıntıdır..

------------------------------------------------------------------------
Birkaç screenshot ve hemen ardından oyun içi görünüm videosu ve trailer ların linklerini vereceğim. :)

http://img196.imageshack.us/img196/5...khamasylum.jpg

http://img29.imageshack.us/img29/4295/batmanaa01lg.jpg

http://img188.imageshack.us/img188/364/3521712aaa.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/1492/batman1l.jpg

Batman düşmanlarının videosu:
YouTube - Batman: Arkham Asylum official game trailer - 'Villains' teaser for PS3, Xbox 360 and PC [HD]

Joker karakteri ile de oynayabilirsiniz. Videosu:
YouTube - Batman : Arkham Asylum - Official Play As The Joker Trailer [HD]

Oyun hakkında bazı ip uçları, Batman' in kullanabildiği özellikler ve bir kaç taktik. (Batman' in bazı silahlarının nasıl kullanıldığını gösteriyor. Oyunu oynamak isteyenler için çok yardımcı.) Video Linki :

YouTube - Batman : Arkham Asylum - Extended Walkthrough Teaser

*Açıkçası şu zamana kadar gördüğüm en güzel oyunlardan birisi. Fakat tahminimce bilgisayarımızında iyi bir donanıma sahip olması gerekiyor. :listen: :)

deja_vu 02-08-2009 22:38

unu denemeliyim teşekkürler ;)

Strike EagLe 02-08-2009 23:09

Rica ederim bende İstanbul' a döndüğümde hemen bu oyunu bulmayı düşünüyorum. Adamlar artık aşmış :D Hayırlı günler dilerim. :five:

Forzacarsı16 02-08-2009 23:17

AdamımSın JoKerrrrrRRR :)

Strike EagLe 03-08-2009 18:26

Bazı film karakterleri yıllar geçtikçe değerini yitiriyor ve kötü senaryolar ile sinemalarda gösterime giriyor. Fakat özellikle Joker karakteri son film ile tavan yaptı. Hem batman hem joker ile oynayabilme özelliğini çok merak ediyorum. :rock:


Türkiye`de Saat: 09:14 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580