Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Kültür , Sanat Turizm, Gezi ve Seyahat Rehberi > Biyografi > Bilim-Teknoloji

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-01-2007, 19:42   #1
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Google Sahipleri

Google Yönetim Takımı
Dr. Eric E. Schmidt, Başkan ve CEO Click the image to open in full size.Dr. Eric E. Schmidt, Google'ın yöneticiler listesine başkan olarak katılmasından beş ay sonra, Ağustos 2001'de CEO olarak atandı. Schmidt aynı zamanda, tüm öncemli ve stratejik kararalarla ilgili ve teknik geliştirmede ve firmanın yönetiminde merkezi bir rol oynayan, Novell'in yöneticiler listesinde de başkandır.
Schmidt, teknoloji şefi ve kurumsal yönetim çalışanı olduğu Novell'e 1997'de Sun Microsystems, Inc.'ten gelmiştir. Sun'da geçirdiği bu 14 yıl boyunca Schmidt, bir dizi yöneticilik pozisyonlarında görev aldı ve interneti, iş dünyasında dijital topluluklar yaratma, hükümet, eğitim, bilim ve kültür dallarında bir araç olarak gördüğü geliştirme yardımlarıyla, uluslararası tanınmasını sağlayan bir üne kavuştu. Aynı zamanda, Sun'ın platforma bağımlı olmayan programlama dili Java'nın geliştirilmesi ve pazarlanmasında önemli roller üstlendi.
Sun'a katılmasından önce Schmidt, Xerox'un Palo Alto Araştırma Merkezi (PARC) 'nde araştırma elemanı idi. Aynı zamanda Bell Lab. ve Zilog'ta da pozisyonlarda bulundu.
Schmidt, Berkeley'deki California Üniversitesinden, bilgisayar bilimi alanında bir doktora ve elektrik mühendisliği alanında bir master sahibidir. Elektrik mühendisliği dalındaki Bakalorya denkliğini Princeton Üniversitesinden almıştır.
Larry Page, Yardımcı-Kurucu ve Başkan, Ürünler
Click the image to open in full size.Larry Page Ann Arbor'daki Michigan Uinversitesinden, onur nişanı ve bilim ve mühendislik dalında Bakalorya denkliği ile mezun oldu. Michigan Üniversistesinde olduğu dönemlerde, mühendislik fakültesinin geliştirilmesindeki etkilerinden dolayı bir çok yöneticilik ödülüne layık görüldü. Page, Eta Kappa Nu Honor Birliği, Michigan Üniversitesi başkanıydı. Şu anda bir doktora adayı olduğu Stanford Üniversitesinde, Profesör Terry Winograd ile birlikte çalışmaktadır. Page, sonradan Google'a aktarılan, Stanford geliştirme projesini yaratmış ve yönetmiştir.
Önceki çalışma tecrübeleri, Washington D.C.'deki Advanced Management Systems'de yazılım tasarımı ve Evanston'daki CogniTek'tir. Bir bilgisayar profesörü olan babasının etkisiyle Page, ilk olarak 1979 yılında bilgisayar kullanmaya başladı. 1998 yılında Sergey Brin ile birlikte Google Inc.'i kurdu.

Sergey Brin, Yardımcı-Kurucu ve Başkan, Teknoloji Click the image to open in full size.Bir Moskova yerlisi olan Sergey Brin, College Park'taki Maryland Üniversitesinden bilgisayar bilimi ve matematik dallarında onur ve bakalorya denkliğini almıştır. Şu anda bilgisayar bilimi dalında master derecesini aldığı Stanford Üniversitesi'nde doktora çalışması yapmaktadır. 30 yaşındaki Sergey aynı zamanda, Ulusal Bilim Geliştirme Eğitim Birliği üyesidir. Larry Page ile Stanford'da tanıştılar ve sonucunda Google'ı doğuracak proje için çalıştılar. Beraberce 1998 yılında Google, Inc.'i kurdular.
Brin'in araştırma ilgisi ara motorları, yapılandırılmamış kaynaklardan veri elde edilmesi ve büyük text kolleksiyonlarında ve bilimsel verilerde data mining çalışmalarını içerir. Şu gibi lider akademik yayınlarda düzinelerce yayını vardır; World Wide Web'den Desenleri ve İlişkileri Elde Etmek; Dinamik Data Mining: Veri ve Yüksek Boyutluluk için Yeni Bir Yapı, Larry Page ile yayınladığı; Sağlam Veri Yapılarında Boyutlandırılabilir Teknikler,Dinamik Nesene Setleri Sayımı ve Market Sepet Verileri Geliştirme; ve Market Sepetleri Ötesinde: Korelasyonların, İlişkilendirilme Kurallarının Genelleştirilmesi.
Brin, Amerikan Ulaşma Akademisi, Avrupa Teknlolji Forumu, Teknoloji, Eğlence ve Tasarım ve Silicon Alley 2001 gibi bir çok ulusal ve uluslararası akademik, iş ve teknoloji forumuna konuşmacı olarak katılmıştır. Firma başkanı olarak çalışmadığı zamanlarda, trapez, scuba diving ve giğer Google'cılar ile roller-hockey oyunları oynar.
Omid Kordestani, İş Geliştirme ve Satış İkinci Başkanı Click the image to open in full size.Omid Kordestani, düzinelerce yıl, Internet öncüsü Netscape Communications'da önemli pozisyonlar da dahil olmak üzere, yüksek-teknoloji alıcı ve pazarlama tecrübelerinde bulunmuştur. Kordestani, iş geliştirme ve satış ikinci başkanı olarak, Netscape'in internet sitesinin yıllık cirosunu 18 ay içinde 88 miyon dolardan, 200 milyon dolardan fazlaya yükseltmiştir.
Kordestani Netscape'te OEM satışlar direktörü olarak bulunduğu dört yıllık dönemde, Citibank, AOL, Amazon, Intuit, Travelocity, Intel, @Home, eBay ve Excite gibi büyük tüketici firmaları ile ilişkileri geliştirmiştir. Netscape'ten önce Kordestani, 3DO Company, Go Corporation ve Hewlett-Packard'da, pazarlama ve ürün yönetimi ve iş geliştirme pozisyonlarında görev almıştır.
Kordestani, Stanford Üniversitesinden bir MBA ve San Jose State Üniversitesi'nden de elektrik mühendisliği dalında Bakalorya denkliği sahibidir.
Wayne Rosing, Mühendislik İkinci Başkanı Click the image to open in full size.Wayne Rosing, Silikon Vadisinin en çok aranan firmalarında 30 yılı aşkın süreyle mühendislik ve araştırma tecrübesi kazanmıştır. Google, en güncel pozisyonu teknoloji şefi ve mühendislik ikinci başkanı olduğu Caere Corporation'dan katılmıştır. Rosing Caere'nin optik karakter tanıma (OCR) ürün hattında çok önemli bir rol oynayan ve Caere'nin anahtar ürünlerinden biri olmuş Omniform'un gelişiminde önemli rol oynamıştır.
Rosing, Caere'ye katılmadan önce, sahibinin tamamen Sun Microsystems olduğu FİrstPerson Inc. firmasında başkan olarak çalışmıştır. FirstPerson'dayken Rosing, Java için teknoloji tabanı geliştiren takımın başında bulundu. Bunun sonucunda lider olduğu dönemde, Sun Microsystems Laboratuarlarına 100 araştırmacı katarak büyük bir büyüme ve başarı sağlamıştır. Kariyerinin ilk zamanlarında Rosing, Apple Computer LISA ve Apple II divisyonlarında mühendis yöneticisi ve Digital Equipment ve Data General firmalarında da yönetim pozisyonlarında bulunmuştur.
Doğal dünyaya olan ilgisi, uzayı kendi geliştridiği uzaktan yönetimli robot teleskopla inceleme ve Kuzey Pasifik'te egzotik deniz yaratıklarını incelemesini beraberinde getirmiştir.
Cindy McCaffrey, Kurumsal İletişim İkinci Başkanı Click the image to open in full size.Cindy McCaffrey, kamu ilişkileri, geliştirici ilişkileri, pazarlama iletişimi, çalışan ve müşteri iletişimi ve raporlama, düzenleme alanlarında 20 yıllık tecrübeye sahiptir. McCaffrey Google'a katılmadan önce Silikon Vadisi'nin yüksek profilli firmalarından Apple Bilgisayar, E*TRADE, 3DO Company ve SmartForce(önceleri CBT Systems) gibi bir çok firmada yerel ve uluslararası firma ilişkilerinda aktivitede bulunmuştur.
McCaffrey, gazeteclik dalındaki sanat Bakaolryası denkliğini Nebraska Üniversitesinden almıştır ve KuzeyBatı Missouri State Üniversitesi, Amerikan Literatürü bölümünde lisans çalışmaları yapmıştır. Kariyerine şunlarıd içeren bir çok günlük gazetede muhabir ve editör olarak başlamıştır: The Omaha World-Herald, Springfield(Mo.)Lider & Basım,Kansas City Business Journal ve The Contra Costa Times ve yüksek-düzeyli yayınları Machintosh Today'de yayınlanmıştır. Bütün hatıralarını bütün bir text olarak Strunk ve White'ın The Elements of Style'ına yorumlamıştır.
Joan Braddi, Arama Servisleri İkinci Başkanı Click the image to open in full size.Joan Braddi, hem iş hem de alıcı marketlerinde, yüksek-teknoloji satışları ve pazarlama konularında 12 yıldan fazla tecrübeye sahiptir. Google'a katılmadan önce, Netscape'in web sayfası divisyonu Netcenter'da iş geliştirme ve sponsor satışları departmanında yönetici pozisyonunda bulunmuştur. eBay, Network Solutions ve diğer lider sponsor partnerleri ile ilişkileri geliştirerek, bir çeyrek için 2 milyon dolarlık ciroyu 12 ay içinde bir çeyrekte 12 milyon dolara yükseltmiştir. Aynı zamanda Netcenter'da iş, bilgisayar ve internet kanallarında iş geliştirme çalışmaları da yapmıştır. Braddi, Netscape'deki ilk rolü olan OEM satışlar sorumluluğu döneminde Hewlett Packard, Oracle, Computer Associates, SGI ve Informix ile diğerleri arasında birlikteliği geliştirmiştir.
Braddi, Netscape'e katılmadan önce, Silicon Graphics'in server divisyonu için OEM pazarlama ve uygulamalar konusunda çalışmalar yaptı. İş yönetimi alanında San Jose State Ünivewrsitesi mezunudur. Braddi, yakında Google'ı kullanmak ve onunla birşeyler yapmak için boş bir saat bulabileceği konusunda oldukça kararlı.
Tim Armstrong, Reklam ve Satışlar İkinci Başkanı Click the image to open in full size.Tim Armstrong Google'a Snowball.com'dan katıldı. Firmada satışlar ve stratejik ortaklıklar alanında ikinci başkanlık yaptığı süreçte, firmanın 16 ay içinde kamuya açık hale gelmesini sağlayacak 100 kişilik bir takımı yönetti. Armstrong aynı zamanda, New Line Cinema ile bir eşitlik-pazarlama ve NFL ile de özel ortaklık anlaşmaları kurulmasında öncülük etti.
Snowball.com'daki görevinden önce IDG'nin ilk internet magazini I-Way için ulusal satış yöneticiliği ve ardından Starwave'in birleşik satışlar ve pazarlama müdürlüğünü ve Disney'in ABC/ESPN Internet planlamalarını yaptı.
Armstrong, Ekonomi ve Sosyoloji dallarında, Connecticut Kolejinden mezundur. Kendini koşmaya adamış bir maratoncudur ve uykuyu küçük kestirmelerle, gıda ihtiyaçlarını ise protein barları ile sağlar.
Urs Hölze, Google Dostu Click the image to open in full size.Urs Hölze, Google'a Bilgisayar Bilimi Profesörü olduğu Santa Barbara'daki California Üniversitesinden katılmıştır. 1988 yılında ETH Zurich'ten bilgisayar bilimi dalında bir master almış ve aynı yıl Fulbright Scholarship ile ödüllendirilmiştir. 1994'te, programlama dilleri ve geliştirmedeki etkileri üzerinde odaklanmış araştırmalarından dolayı, Stanford Üniversitesinden doktora aldı.
Hölze bugün halen lider Java derleyicilerinde kullanılan bir dinamik derleme tipi olan, "tam zamanında derleme"'nin öncülerindendir. Hölze, Google'a katılmadan önce, Smalltalk ve Java için derleyiciler ürettiği Animorphic Systems'da kurucu olarak çalışmaktaydı. 1997 yılında Sun Microsystems'in Animorphic Systems'i almasından sonra, Javasoft'un yüksek performanslı Hotspot Java derleyicisinin geliştirilmesine yardım etti.
1996'da, Hölzle, nesne-tabanlı dillerin performansının iyileştirmesindeki çalışmalarından dolayı Ulusal Bilim Fonu tarafından CAREER ödülüne layık görüldü. Hölze aynı zamanda DARPA'nın Ulusal Derleyiciler Yapısı projesinde aktif rol oynamıştır. Programlama dillerinin geliştirilmesi alanında ve birçok bilimsel makale ve U.S. patentlerinin sunumunu yapmıştır.
Hölze, firmanın ilk mühendislik yardımcı başkanı olmasının ardından Google Dostu ünvanına kavuştu. Bu rolde, firmanın operasyonel yapısının geliştirilmesine yardımcı oldu ve aynı zamanda kırmız çorapları vesınırsız Leonberger'i Yoshka(Google'ın en iyi köpeği) tanınır oldu.
Craig Silverstein, Teknoloji Yöneticisi Click the image to open in full size.Craig Silverstein, şu anda, data mining ve bilgi getirimleri konuları üzerine odaklanmış bir doktora amacıyla Stanford Üniversitesinde çalışmaktadır. Silverstein, halen Stanford'da bir araştırma projesi halindeyken, Google için sıkıştırma algoritmaları konusunda yardımlarda bulundu. Diğer akademik çalışmaları, Xerox PARC'da iken çalışmalarına başladığı, Scatter/Gather ve ait olduğu klusterlara efektik ve geç semantik adresleme ile karmaşık tabloların yapısal çözümündeki basik ancak süper-etkili çalışmaları kapsamaktadır.
Silverstein, Bilgisayar bilimi dalında, Harvar Kolejinden onur derecesinde Bakalorya denkliği ve Phi Beta Kappa ayrımı, Microsoft Teknik Eğitimi ve iki defa mükemmeliyetçi öğretimler için Derek Bok Ödülü aldı. Firmanın kurucuları tarafından Google için kiralanan ilk çalışandı.
Silverstein, Google'cılara Teknik destek sağlamasına ek olarak onların günlük ekmek ve Linux işletim sistemine paralel olarak çalışan kızartma makinesi ihtiyaçlarını da karşılar.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-01-2007, 19:49   #2
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

köşeyi döndüler
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-03-2007, 16:36   #3
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

süper is yapmislar HELAL OLSUN
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:21 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580