Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26-10-2006, 03:31   #11
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yükseleni..!!!

Yükselen koç burcunda doğan kişiler çok hareketli ve enerjiktirler. Düşüncelerini zaman kaybetmeden uygulamak isteyecektirler. Atılgandırlar, fakat bu atılganlıkları yüzünden önlerine çıkan bazı engelleri görmemeleri de kaçınılmazdır kuşkusuz. Bir işe başladıkları zaman onları destekleyen arkadaşları da olursa, yapabileceklerinin en iyisini yaparlar. Güçlü bir iradeleri vardır. Aynı zamanda verimli, çalışkan, ne istediğini bilen ve tutkuyla istedikleri şeyi elde etmek için çalışan kişilerdir. Kolaylıkla mal mülk sahibi olurlar. Paralarını bankaya yatırıp faizini almak yerine işleterek çoğaltmayı yeğ tutarlar. Çok heyecanlıdırlar. O kadar çabuk düşünürler ki bunu sözcüklere dökmekte güçlük çektikleri de olur. Aydın ve ileri düşünceli bir kişi olarak tanınmak isterler. Her topluluğa girip çıkmak onlar için gereklidir sanki. Yuvalarına düşkündürler. Anneleri ya da kendilerine yakın buldukları bir aile büyüğü onlar için büyük önem taşır. Geleneklerine bağlıdırlar. Kendilerini göstermeye, başkalarının hayranlığını kazanmaya büyük önem verirler. Dik başlılıkları yüzünden sık sık çevrelerindekilerle tartışır, onları sindirmeye çalışırlar. Yaşantılarını birisi ile paylaşmak zorunda hissederler. Eşlerinin de kendilerine hayranlık duymaları onları ruhsal açıdan doyurur. Uyumlu, huzurlu dolu bir yaşam onlar için çok önemlidir. Fazla duygusal oldukları gençlik çağında aşık olur ve evlenirler. Sevgide duygulara önem verirler ama bu duyguları dışa vurmaktan sakınırlar. Genellikle sakladıkları birçok sırları olur. Dış görünüşte dinlerine bağlı, filozofça olmalarına karşın gerçekte böyle değillerdir. Her zaman akıllarını genişletmeye çalışırlar. Çok zekidirler ve şaşırtıcı buluşları vardır. Koç burcunun örgütleme yeteneği sayesinde işleri yolunda gidecek, büyük olasılıkla şirketlerde söz sahibi olacaklardır. Bağımsızlıklarına düşkün oldukları için kendilerine arkadaş seçerken çok titiz davranırlar. Zihinleri yeniliklerden yana işler. Yapacakları işte en doğrusunu bulma yetenekleri vardır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:32   #12
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk ve İlişkiler (ERKEĞİ)..!!!

Orada telefonla konuşan o yaratık nedir elektrik yüklü bir dinamo mu? Alev alev yanan bir meşale mi? Bir kuş mu? Bir patlama mı? Yoksa Süpermen mi? Eh, hepsi de olabilir. O bir Koç erkeğidir ve bunların hepsine oldukça yakındır. Yeter ki siz ne aradığınızı bilin. Heyecan mı; Koç erkeği bunu size bol bol sağlayacaktır, hem de kıvılcımı hemen hemen hiç karartmadan. Yok eğer, sakin bir aşkın güvenliğini ve mutluluğunu arıyorsanız, yanlış telefon kabinindesiniz demektir.

Koç bir dakika sizi ateşli bir ihtirasla sararken, ikinci dakikada bir kutup ayısı kadar buz kesilebilir. O'na hakaret edin ya da ilgisini kaybedin - biri veya her ikisi de olabilir - o sıcak, heyecanlı Merih' linin ânında buz gibi soğuduğunu göreceksiniz. O'nu tekrar tutuşturmak için en baştan, Perde Bir, Sahne Bir' den başlamak gerekecektir.

Koç erkekleri kendilerine has fikirler ve yaratıcı enerjiyle coşup taşarlar. O'na ayak uydurmak yorucu olabilir, ama ayak uydursanız iyi olur. Hiç olmazsa kafaca.. Koç'un sümüklü böcekleri arkada bırakmak ve bir daha dönüp bakmamak gibi bir huyu vardır. O belki ilkbahardan bile daha genç görünecek ve öyle davranacaktır; bu da çok hoş bir şeydir. Ama O' nün bu genç havası olgunluk çağına erişinceye kadar bütün zihinsel ve duygusal davranışlarına yansıyabilir; olgunluk çağma da pek erken yaşlarda erişmez. Koç erkeği ağır kanlılara sabır gösteremez, cesur ve cüretlidir, her zaman başkalarından öndedir, hatta bazan kendisinden de öndedir. O bir cömertlik simgesi olabilir; zamanını, parasını, sempatisini ve araba dolusu eşyalarını mutlulukla yabancılara verebilir. Ama aynı zamanda insanı çileden çıkaracak kadar hoşgörüsüz, düşüncesiz, bencil ve sürekli olarak isteyen bir insan da olabilir; özellikle istekleri geciktirildiği ya da olumsuz kişilerle bir arada olmak zorunda kaldığı zaman...

Aşka gelince, Koç'un hiç düşünmeden, çekinmeden yaptığı davranışlar gerçekten şaşırtıcıdır. Bir gönül ilişkisine atıldığı zaman, bunun, belki Romeo ve Juliet dışında.dünyada şimdiye kadar hiçbir çiftin bilmediği kadar gerçek bir aşk olduğundan emindir. Bu aşk ortasından bölündüğü zaman da, parçalarını toplayarak ve düşünebildiği her açısını yeniden deneyerek ölen aşkını kurtarmaya çalışır. Şayet tamir edilemeyecek durumdaysa, yeni bir Jüliet'le herşeye yeniden başlar, ve sanki herşeye ilk kez başlıyormuş gibidir, Böyle kaç romantik hataya düşerse düşsün, Koç gerçek aşkını ve ruhunun kadınını bundan sonraki rüyada bulacağından emindir. Karşısındaki bir Akrep burcu kadını olmadıkça, Koç erkeği herhangi bir kadının isteyebileceği bütün ihtirasa sahiptir. Çok idealisttir ve duygusallığa yatkındır.Bir ilişkide mümkün olan bütün acıları, iç geçirmeleri, kendinden geçmeleri ve şiiri verecektir. Koç bir şeyi yanda bırakamaz. O anda alev alev yanan ilgiye kendisini tamamiyle verir.

Belki daha sakin bir koyunla ilişki kurmuş olabilirsiniz.Sakın bu sizi yanıltmasın. O da Merih'in hakimiyeti altındadır. Hemen çok konuşmaya başlamadı mı? Pek açıkça coşkunluk göstermiyor ve boynuzlarıyla sizi iteklemiyor mu? Evet, böyle birini ben de tanıyorum. Ama, gelin siz benim sözümü dinleyin; O'nun o sert kafasının içini görebilseydiniz, beyninin saniyede yaklaşık ikiyüz frekansla çalıştığını keşfederdiniz. İlk bakışta tipik Merih'li gibi davranmayan böyle birine rastlarsanız, çalıştığı işteki durumunu araştırın. Çok geçmeden bir Koç'la karşı karşıya olduğunuzu anlayacaksınız. Sonra eski kız arkadaşlarına sorun. Herhalde gülüşerek cevap vereceklerdir: " O mu? Utangaç mı? Çekingen mi? Herhalde başka birini kastediyor olmalısınız." Bir süre sonra manzarayı görmeye başlarsınız. O sakin tavırlar ateşli bir kalbi ve sen iş hayatını gizleyen bir maskeden başka birşey değildir. Doğal olarak, eğer patates cipsten ay ışığına, motor gezilerine kadar herşeye ne kadar hevesli olduğunu açıkça gösteren sade, yalın bir Koç' a âşıksanız, işiniz daha kolaydır. Gerçekten âşık olduğu zaman hiçbir başka burç erkeği Koç kadar vicdanlı bir şekilde sadık olamaz. O'nun dürüstlüğü genellikle sizi aldatmasına engel olacaktır, idealizmi de aldatmak istemesini önleyecektir. Durmadan flört değiştirmek, hattâ hafif bir flürtcülük bile Koç'un adeti değildir, kitaplar ne derlerse desinler.Bütün kalbiyle bağlandığı zaman, böyle birşey olamaz. O bir masal kitabı aşkı arar, masal kitabı aşklarında da rastgele aşka ve sekse düşkünlük hiç yoktur. O başka kızlar hep S.G.Ö. dür.( Sen Gelmeden Öncekiler). Gerçekten sık sık dünle ilgili tartışmalara" O, B.Ö. idi"( Bizden Önceydi) diye parlayarak başlayan bir Koç tanıyorum.

Tabii, gelecekte olabilecek şeylere karşı uyanık olmalısınız.Çünkü, bugün size verdiği sözlere olan bağlılığı ne kadar içten ve tam bir sadakatse (ki hiç kuşkusuz kesinlikle doğrudur), şayet O'nun hayallerini sürekli olarak canlı tutmazsanız, çok güçlü olan romantik aşk ihtiyacıyla bir başka kişiye yönelmesi de o kadar mümkündür. Karşılıklı aşkınızın o masalsı tadını kaybetmesine izin verdiğiniz anda, O' da doğru yoldan ayrılabilir. Eğer bunun ne demek olduğunu iyice bilmiyorsanız, söyleyelim; O'na göre, masal kitabı aşkında, öksürüğünü temizlesin diye geceleri göğsüne Viks süren bir kadınla rüya ülkesine gitme yoktur. Masal kitabı aşkında, örneğin, tırnaklarını cilalamak, dişlerinizi beyazlatmak/'sarışınlar daha eğlencelidir" boyasıyla saçlarınızın rengini açmak, güneş yanıklarınızı soymak, tırnaklarınızı törpülemek gibi özel tuvaletinizi veya saatlerce telefonda annenizle tartışmanızı izlemek de yoktur. Nasılsa, O'nun kafasında, bunlar masal kitabındaki prenseslerin davranışları değildir. Ve Tanrı biliyor ya, Jüliet hiçbir zaman ayaklarını yukarıya uzatıp şeker ya da sakız çiğneyerek ve TV izleyerek oturmazdı. O yanınızdayken parfüm sürün, O olmadığı zaman kız arkadaşlarınızla gülüşürsünüz. Sizi gözleriniz açık öperken veya siz horlarken ya da " Tanrı aşkına bırak uyuyayım" diye çirkin bir şekilde bağırırken, kendisini yakışıklı prens olarak hayal etmesi güçtür. Şimdi gerçekten, Uyuyan Güzel uykusundan uyandığı zaman böyle mi davranırdı?! Her sabah, rüyalarınızdan taptaze uyanmış ve O'nun yakışıklı yüzünü bu kadar yakınınızda görmekten heyecanlanmış olarak, onu nemli gözlerle ve nefessiz bir şekilde selamlamaya hazırlanın. Bırakın O da bunu bilsin.

Sevgilileri romantizmi ihmal eden Koç erkekleri önce düş kırıklığına uğrarlar. Sonra öfkelenirler. Daha sonra da horlamayan ve bunun gibi şeyler yapmayan bir prenses aramaya giderler. Koçla ilgili olunca, bu dürüst olmamak anlamına gelmez. O sözünden dönmüş değil. Siz döndünüz. O'nun sizi, en sevdiği şarkıda söylendiği gibi, ay ışığında öten tatlı bir bülbül sanmasına neden oldunuz. Şimdi anlıyor ki, meğer siz çıtırdayıp duran bir sincap, dırdır eden bir kara kargamışınız; bu patırtı O'nu kendi cennetindekî meleklerin şarkılarından ve elinize dokunduğunu her seferinde duyduğu o tatlı çıngırak seslerinden uyandırıyor. Elleriniz böyle kirli kül tablalarıyla doluyken ziller nasıl çalabilir, ve iki gecedir gece yarısından sonraya kadar dışarıda sandalla dolaşıyor diye üz böyle bağırıp dururken meleklerin şarkılarını nasıl duyabilir? ( Sandalla dolaşmıştır, tabii, ama siz kim oluyorsunuz da O'nun her hareketini dikte edebileceğinizi sanıyorsunuz? Evlilik hapisane olmadığı gibi, siz de O'nun gardiyanı değilsiniz -bu O'nun bileceği iştir.)

Eğer siz gözlerinizi nasıl açacağınızı ve O'na nasıl buğulu bakacağınızı ve geri kalanını öğrenirseniz, O da dünya yüzündeki bütün kadınlara aldırmadan, mutlulukla sizin yanınızda kalacaktır. Koç'un fiziksel olarak aynı zamanda bir kadından fazlasına bağlanması hemen hemen hiç olası değildir, ( eğer soyunda ikizler yoksa veya doğum haritasında Venüs etkisi almamışsa,). Bu O'nun sürekli ve tek aşk anlayışına uymaz. Eskisinden ayrılma karan her zaman yenisiyle çok derin bir ilişki kurmadan önce verilir. Bu konuda pek çok uyan alırsınız. Bir Koç erkeği pek nadiren arzu duymadığı halde duyuyormuş gibi davranabilir. Sadece bu bile uygunsuz miktardaki aldatmayı önler. Ayrıca, şimdi O'nu masal kitabının sayfalan arasında nasıl tutacağınızı biliyorsunuz...

Donuk, olumsuz ve çok çekingen olmamaya dikkat edin. O'nu elinizde tutabilmek için, içine biraz Clare Boothe Luce katılmış bir Grace Kelly, Ursula Andress, Marie Dressler, Madam Curie ve Kraliçe Victoria karışımı olmanız gerekir. O'nun idealindeki prensesi bir tek kişi karşılayamaz. Sizin bütün diğer kadınlardan üstün olduğunuza O'nu inandırabilmek için çok akıllıca davranmanız gerekir, ama bir kez bunu başarırsanız, hiç lekesiz bir şekilde size sadık kalacaktır. Gerçekten bunu denemeye değer, çünkü, eğer Koç aşka dikkatsiz atlamışsa, bu yarıştan çıkması da aynı derecede pervasızca olacaktır. O hem idealist, hem de egoisttir; bu da hatâsını kabul etmekten nefret edeceği ve seçtiği aşkın ölebileceği anlamına gelir. Gene de başkalarının olağan saydığı durumları O'nun tahammül edilmez bulacağını hiç aklınızdan çıkarmayın. Ayrıldıktan sonra, O'nu uygun havasında yakalarsanız, aşk ateşini yeni baştan tutuşturabilirsiniz, bu da ancak daha önceki ilişki hiç olmamış gibi davranmanıza bağlıdır. O'nu elde etmek için işi sıkı tutmanız gerekir, çünkü o meydan okumayı sever. Bir anlaşmazlık doğarsa, O'nu affetmeyi kolaylaştırmak için şunu hatırlayın: Herşey, bülbülü ay ışığında ötmekten vazgeçince, öfkelenmesi yüzünden bozuldu, yoksa isteyerek değişiklik aradığı için değil. O'nun dürüst yaradılışı için zina aslında çirkin birşeydir. Gelecek için üzülmeyin. O'nun kalbinin sihirli anahtarı elinizde. Kilitleyin.

Başkalarıyla flört ederek, O'nunla oyun oynamak gibi bir niyetin varsa.-vazgeçin. O'nu ilk aldatmanız, herhalde son aldatmanız olacaktır. Bırakın gerçekten ihanet etmeyi, bir başka erkeğe fısıldamanız veya imâli bir bakışınız bile O'nu kaybetmenize yetebilir. Herşeyde ilk olmakta ısrar eder; ve bahse girebilirsiniz ki, bunun içinde sizin kalbinizdeki ilk erkek olmak da vardır. Koç son derece sahip çıkan ve kıskanan bir insandır. Sadece Aslan erkeği sevdiği kadının kendisini aldatması düşüncesiyle Koç’tan daha çılgınca bir öfkeye kapılabilir. Daha da kötüsü, böyle konularda sizden beklediği körü körüne sadakati size göstermeyecektir. Başka kadınlarla yaptığı heyecanlı konuşmaların masumca olduğunu anlamak zorundasınız, çünkü size yasakladığı bütün sosyal ilişki özgürlüğünü kendisi kullanmak isteyecektir. Merihli aşığınız sizi bir heykelin kaidesine yapıştıracak ve orada kalmanızı bekleyecektir. Sakın ayağınızın baş parmağını oynatmayın. Hattâ sakın bunu istiyormuş gibi görünmeyin.

Koç erkeği doğuştan âsidir. Otoriteye karşı gelmeğe bayılır ve herkesten akıllı doğduğunu sanar. Belki öyledir, ama insanların çoğu bunun yüzlerine vurulmasından hoşlanmazlar. Kendi üstünlüğünü göstermek için o cüretkâr davranışı yüzünden, tekrar tekrar olanca hızıyla yüzünün üstüne düşebilir. Önde olma ihtiyacı ve başkalarım izlemeyi reddetmesi yüzünden, daha güçlü durumda olanlar sık sık O'na alçak gönüllülük dersi vereceklerdir. Böyle zamanlarda siz çok daha öndesiniz, çünkü gururu kırılınca rahatlamak ve güven duymak için size koşacaktır. O zaman, O'nun o kendine güvenen, saldırgan görünüşünün altında bir aşağılık duygusunun yattığını öğreneceksiniz; ne var ki, O bunu kabul etmektense ölmeyi tercih eder. O'nun paramparça olan güvenini müşfik ve tam bir bağlılıkla onaran bir kadın O'nun kalbini sonuna kadar kendine bağlamak için en büyük şansı elde etmiş demektir. O anki düşmanıyla aynı fikirde olmak veya anlaşmazlığın öbür yanını da haklı görmeğe çalışmak gibi bir yanlışı asla yapmayın. O'nun sevdiği şeyi sevmek ve nefret ettiği şeyden nefret etmek zorundasınız. Gerek aşkta, gerekse dostlukta kendi gösterdiği kesin ve sorgusuz sualsiz sadakati sizin de göstermenizi ister. Bu onun yasasıdır. Gereken değeri vermezseniz, kendinize başka bir erkek bulun.

Koç'un yapısında ustalıklı düzenbazlıklar yoktur. Merih erkeğinin bir ilişkiyi kesmeyi aklına koyduğunu anlamak hiç zor değildir. Sesindeki ve davranışındaki buz gibi soğukluk ve can sıkıntısı hiç yanılgı payı bırakmaz, genellikle açık açık söylemesi de buna eklenince, durum kristal berraklığına kavuşur. Öte yandan, yakıcı bir Öfkenin patlayıcı alevi daha az ciddidir; hoşnutsuzluğunun belki de gelip geçici bir ruh hali olduğunu ve aşkın kurtanlabileceğini gösterir. O'nun ateşinden çok buzundan korkmanız için daha çok nedeniniz var.

Koç erkeği oyunu sevmez, Tüm yaklaşımlarında dobradır. Bu, iş hayatında olduğu kadar, aşkta da böyledir. Bir kez âşık olduğunu anlayınca bir saniye kaybetmez, ancak bırakın bunu anlayan O olsun. Aşkınızın karşılıklı olduğundan kesinlikle emin oluncaya kadar O'nun peşine düşmeyin, sık sık telefon etmeyin, gözlerinizde ışıklar pırıldayarak O'na histerinizi belli etmeyin. O'nu kaybetmenin en kestirme yolu ilk adımı sizin atmanızdır. Heryerde olduğu gibi, burada da lider O olacaktır. Öyle olmasına izin vermezseniz, size duyduğu ilgiyi öyle çabuk kaybeder ki, şaşar kalırsınız; aynı zamanda sizi ezer geçer. Bununla birlikte, bir kez de karşılıklı bağlılığınız kesinleşince, pek soğuk ve rastgele davranmayın, yoksa ilgiyi başka yerde arayacaktır. Bir Koç erkeği ile aşk, sıcak ilgiyle uzak ayrılık arasına gerilen bir ip üzerinde yürümeğe benzer. Hiç yolu yok, bir trapez yıldızı olmak zorundasınız. Arkasından koşmayın. O'ndan kaçmayın da... Ayakkabınızın içine bir peni yapıştırın, dön yapraklı bir yonca bulun ve yıldızlara dilek dileyin... Herhangi bir normal, yöntemli bir strateji kadar, bu da O'nu elde etmenize yarar. Belki daha da fazla... O'nun olduktan sonra bile, hep tahminler yapmasını sağlayın. Aynı zamanda, O'nu her zaman sevdiğinizden emin olmağa da ihtiyacı vardır. Koç'la veya O'nsuz yaşamayı öğrenin.

İşin olumlu yanı, her ne kadar âşık Koç kuracağı ilişkide ilk olmakta ısrar ederse de, aynı şekilde, kavgadan sonra ilk özür dileyen de O olacaktır ve birine ihtiyacınız olduğu zaman yanınıza ilk koşan da gene O olacaktır. Hasta ya da mutsuz olduğunuz zaman hep yanınızda olacak, sizin için parasını rahatça ve isteyerek harcayacaktır (şayet tipik bir Merih'liyse). Görünüşünüz için kompliman yapacak, yeteneklerinizi övecek ve zihninizi canlandıran bir arkadaş olacaktır. Her ne kadar bir hiç yüzünden öfkelenip kafa tutarsa da, o gün öfkesi geçip gönlünüzü almadan güneşin batmasına pek izin vermez. Siz O'nun hayatında en önemli şey olabilirsiniz, ancak bunu sizin de bilmenizi ister; sizden, sevgi ve ilgilendiği yeni bir fikirle heyecanlandığı zaman sizin de ilgilenmenizi bekler. Sizin bütün dünyanız olmayı ister, ancak başka erkeklerin aksine, eğer eşitiyseniz, dünyasını paylaşmanıza izin verecektir.

Koç erkeği hanımının süper-kadınca ve aynı zamanda da erkek-Ayşe olmasını bekler. Sizin tamamiyle bağımsız olmanızı, gene de bir kaç adım arkasında durmaya razı-olmanızı ister. O'nu övmenizi, kendinizi O'na adamanızı, ama asla alçak gönüllü hizmetçi rolünü oyna-mamanızı bekler. Hâlâ benimle beraber misin? Aferin.. Cesur kız. Arkası geliyor. Gururu incindiği zaman size son derece zalimce ve alaycı sözler söyleyebilir. Bunların hiçbirisini inanarak söylemez. Ama O'nu anlamazsanız, bu sözler kalbinizi kırabilir. Sonra da kendisi gibi, hemen olanları affetmenizi ve unutmanızı bekleyecektir. O'nun bütün arkadaşlarından hoşlanmak zorundasınız. Ama kendisi sizin arkadaşlarınızdan sıkılmak hakkını muhafaza eder. Eh, bir erkek istemiştiniz, öyle değil mi? Hiç kuşkusuz Koç eşinde onu buldunuz. Eğer gerçek bir kadınsanız, aşk hikâyenizi bütün şehirde kıskanmayan kalmaz, tıpkı Romeo Juliet gibi (trajik tarafı hariç tabii).

Evlendikten sonra Koç erkeği ya evinin hâkimi olur, ya da onu terkeder. Yalnızken ya da herkesin içinde kendisine dır dır edilmesine tahammül etmez, özellikle parasını nasıl harcadığı konusunda... Parayı O kazanmıştır, değil mi? O'nun parasıdır, değil mi? (Bazen bu mülkiyet zamiri sizin kazandığınız parayı da içine alacak kadar uzanabilir.) Bütçeyi pek iyi idare edemeyebilir - bunu nezaketimden bu kadar kibarca söylüyorum - ama, matematikten hep yüz üzerinden yüz aldınızsa bile, sakın bütçeyi üstünüze almayın. Mâli işleri hakkında asla soru sormayın. Kesenin iplerinin kesinlikle O'nun elinde olması esastır. Eğer tipik bir Koç'sa, parasını cömertçe harcayacak ve ihtiyacınız olan parayı size verecektir. O kendisine timsah derisi cüzdan aldıktan sonra, para kalırsa, siz de kobra derisi bir çanta sahibi olabilirsiniz. (Biraz bencil olabilir, ama asla cimri değildir.)

Koç kendi amiri oluncaya kadar sık sık iş değiştirebilirse de, sizi aç bırakmayacaktır. Dolarların sürekli sel gibi akıp gelmesi için bir yol bulacaktır; tekrar geldikleri hızla çıkıp gitseler bile... Siz en iyisi mavi porselen kumbarada bir kaç kuruş saklayın. Çok ihtiyacı olduğu zaman O'na süpriz yaparsınız. Çünkü kazancım kendisi harcarken hiç eli titremeyecektir (ayın Oğlak ya da Yengeç'te olması gibi gizli bir etki almamışsa veya doğumunda ekonomiyi emreden bir yıldız etkisi yoksa).

Her yeni doğan bebek O'nu rüyalarınızdaki müşfik ve gururlu baba olarak bulacaktır. Sonradan, çocuklarına biraz amirce davranabilir ve meslek seçmelerine karışabilir. Sıcak ve fevkalâde eğlendirici bir baba olacaktır,ama O'na çocukların da kendisi gibi bağımsızlığa ihtiyaç duyduklarını hatırlatmak gerekebilir. Babalık kesinlikle O'nun hoşlanacağı bir roldür. Beyzbol, kadın erkek ilişkileri konusunda konuşmalar, futbol, baba kız yemeğe çıkmalar; bunların hepsi vardır... Yalnız, sakın sizin için küçük Herman ya da Henrietta'nın kendisinden daha önemli olduğunu düşünmesine yol açmayın, yoksa bu rolden aldığı zevk büyük Ölçüde azalabilir.

Evlendikten sonra, istiyorsanız, mesleğinizde çalışmağa devam edin. O'nu gölgede bırakmadığınız sürece, herhalde buna karşı çıkmayacaktır. Hemen hazırlanan akşam yemekleri, ya da dondurulmuş yiyecekleri hoş görmesi, O'nun fikirlerine inanmamanızı affetmekten daha kolaydır. Bu, Önemle anımsanması gereken bir konu..

O'nun bağımsızlığını destekleyin, ama, düşüncesizce atılganlığını nezaketle Önlemeğe çalışın. Lider O olmalı, yoksa O'nun için yaşamın hiçbir değeri kalmaz. O'nun o büyük ve fıkır fıkır kaynayan heyecanını söndürmeğe, ya da olumlu enerjisini olumsuz düşüncelerle azaltmağa çalışırsanız, içine sığmayan hevesi hüzünlü bir şekilde ölebilir, işinde veya evde otoritesini kaybettiği anda, ferahlatıcı iyimserliği küskün bir duyumsuzluğa dönüşebilir ve sonunda tümüyle ilgisiz bir insan olur çıkar. O'nun yapısında boyun eğmek yoktur. O erkekten daha erkektir. Hiçbir zaman O'nun erkekliğini öldürmeyin. Ancak hiçbir zaman kendi kişiliğinizi de kaybetmeyin. O'nu itiştirip durmayı ve O'nun da sizi itiştirmesine izin vermeyin. Koç burcundan bir koca her gece klüp toplantılarına koşan bir eşle yapamaz. Ancak O, bütün gün evde oturup, yatak örtüleri, masa örtüleri işleyen bir eşe de tahammül edemez, ikisinin ortasını bulmak zorundasınız. Bunu başarırsanız, bir gün, altın evlenme yıldönümünde hâlâ duygulanan bir kocayla, herkesin içinde bir tek beyaz saçlı Juliet'in siz olacağınızı düşünün. Eğer bir romantikseniz, bu ne büyük mutluluk!. Ve tabii ki romantiksiniz, yoksa ilk başta bir Koç erkeği ile ilişki kurar mıydınız?
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:34   #13
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk ve İlişkiler (KADINI)..!!!

Demek bir Koç kızına âşık oldunuz.. Sizi kutlamak mı, yoksa size acımak mı gerekir, bilmiyorum.

Byron, "Erkeğin aşkı erkeğin yaşamının bir parçasıdır, kadının-sa bütün varlığıdır." diye yazdığı zaman, Koç kadınını unutmuş. Koç kadını aşkın bütün varlığı olduğunu düşünebilir; ancak, kendisinden başka, öylesine canlı bir şekilde çevresindeki dünya ile haşır neşirdir ki, bu dünya O'nun yaşamının başlangıcı ve sonu olacaktır. O, tanıdığınız bütün kadınlardan daha büyük kolaylıkla erkeksiz yaşayabilir.

Kuşkusuz, erkeksiz yaşamak, aşksız yaşamakla aynı şey değildir. O, her zaman yüreğinde özlemini çektiği rüyalarının kahramanına ihtiyaç duyar. Bu kahraman çok önceki zamanda ya da çok uzakta olabilir ya da gözden uzakta, yarının sisleri içinde bir yerde gizleniyordur ama Koç kızı Nisan yağmurunda onu düşünecektir. İlk kar yağarken, belirli bir şarkıyı duyduğunda, ya da çakan şimşeği gördüğü zaman hep O'nu hatırlayacaktır. Ne var ki, O'nu anımsadığı halde, şayet çevresinde fiziksel varlığıyla gerçek bir erkek yoksa bunun pek fazla özlemini çekmeyecektir. Erkeğin yapabileceği herşeyin daha iyisini kendisi yapabilir- diye düşünür.

Koç kızı kendi kapılarını kendisi açacaktır. Mantosunu kendisi giyecek, savaşlarını kendisini yapacak, iskemlesini kendisi çekecek, taksiyi kendisi çağıracak, sigarasını kendisi yakacak; bunların hepsini erkeğin yardımı olmadan yapacaktır. Kendi işini kendin yap felsefesi, O'na göre , bir işi yapmanın en kestirme yoludur. Doğal olarak, çabuk kınlan erkek gururuna bu pek uygun gelmez. Merih kızı liderliği kimseye bırakmamak azmindedir, ilk hareketi kendisi yapacaktır; aşkta ilk adımı atmak da bunun içindedir. Koç kadınları bütün burçların içinde ilk teklifi yapması en olası kadınlardır; özellikle erkek bu işi ağırdan alıyorsa.. Teklifte bulunduğu zaman, hiç vakit kaybetmeden duygularınızı hemen güvenle açıklayabilirsiniz. Bunu daha önce yaparsanız, işi şansa bırakıyorsunuz demektir. Bir Koç kızıyla ilişki kurarken çok dikkatli olun. Ö, gönül ilişkisinde lider olmak ister. Beline sarılıp iyi geceler öpücüğü almadan önce, kalbini çalıp güvenle cebinize koyduğunuzdan emin olsanız iyi olur. Yoksa, çenenize tüm gücüyle bir tos vurup, ürkmüş bir geyik gibi kaçabilir.

Sakın yanlış anlamayın. Kaçışının nedeni bir genç kız utangaçlığı değildir. İhtiras dolu niyetlerinizden korkmaz. Bunlarla başa çıkabilir. Kaçışı, kendisine tapınan bir köleyle, ya da aşkı başına vurmuş genç bir züppeyle başının derde girmesinden korktuğu içindir. Bunların her ikisi de gözünden yaş getirecek kadar canını sıkar. Aldırmaz davranın, tahminler yapmasını sağlayın, göreceksiniz ki sizi köşeye kıstıran O olacaktır. Etkisine karşı koyan bir erkek, her zaman bir Koç kadınını oyuna getirir. Gözle görülür cazibesiyle erkeği neden etkileyemediğini bir türlü anlayamaz. O zaman, karşısındakine sonsuz bir ilgi duymasa bile, Merih gururu harekete geçerek, çekiciliğini kanıtlamak için her çareye başvuracaktır.

Scarlet O'hara Merih etkisindeki Koç kadının en güzel örneğidir. Tıpkı Scarlet gibi, Koç kızı da yüz mil çevresindeki bütün erkekleri önünde diz çöktürürken, kalbi herhangi bir nedenle bir türlü elde edemediği bir tek erkeğin özlemini çeker. Tıpkı Scarlet gibi, Merih kadım da gerektiğinde, hıçkırıklara boğulmadan, çarçabuk hayatta kalma çaresini bulur. Gerek O'Hara gerekse Koç kadınları, geleneklere karşı gelecek, ilerleyen bir ordunun karşısına çıkacak, hattâ sevdiklerini tehdit ettiği zaman buz gibi bir soğukkanlılıkla bir erkeği alnının ortasından vuracak kadar gözü pektirler.

Scarlet, ölesiye aç, yalnız ve arkadaşsızken, bir erkeğin gelip kendisini kurtarmasını beklemeden, yumruğunu göklere uzatıp haykırdığında, hiçbir zaman olmadığı kadar Merihliydi." Bundan da kurtulacağım ve yaşayacağım.... yaşadığım kadar da bir daha hiçbir zaman aç kalmayacağım...yalan söylemek, aldatmak, çalmak veya öldürmek pahasına olsa bile, Tanrı şahidim olsun, bir daha asla aç kalmayacağım! " Çok sonraları, duygulan paramparça olmuş, çok sevdiği çocuğu ölmüş ve sevdiği adam hayatından çıkıp gitmek üzereyken, bu tipik Koç kadını hâlâ şöyle söyleyebiliyordu: O'nu geri getirmenin bir yolunu bulacağım. Aklıma koyduktan sonra elde edemediğim hiçbir erkek olmadı.. Ne de olsa, yarın başka bir gündür."

Evet, Scarlet O'Hara, Merinin bütün dayanıklılığı ve felâketten sonra tekrar fırlayıp düştüğü yerden kalkma yeteneğiyle, burçlar âleminin bu ilk burcunun canlı bir örneğini göstermektedir. Titreşen kirpikleri ve tam zamanında akan gözyaşlarıyla, kadınca rolünü sonuna kadar en güzel şekilde oynayabilir; ama erkekler ortalıkta yokken bir erkeğin işini de aynı yetenekle üstlenebilir. Scarlet'in karekterini dikkatle incelemeniz, bir Koç kadınıyla ne yapmanız gerektiğini fevkalâde iyi anlamanızı sağlayacaktır ve tabii, O'na sahip olma cesaretini gösterdikten sonra bekleyebileceğiniz ödüllerin neler olduğunu öğreneceksiniz. Saldırgan davranışlarına katlanmak zor olabilir, ama pırıl pırıl iyimserliği ve geleceğe olan inancı moralinizi çok yükseltebilir.

Koç kızı, dürüst bir nedene dayanıyorsa, sizi kendisine kompliman yapmağa zorlayacaktır. Bırakın O'na hayran olduğunuzu bilsin, ama sakın fazla ileri gitmeyin. Çok duygusal olduğu için, O'nun duygularını canlı tuttuğunuz sürece, aşktaki sadakati çok büyüktür. Burada tipik bir Koç çelişkisi vardır: açık açık peşinden koşmanızı istemez, gene de, çok mesafeli davranırsanız çabucak ilgisini kaybeder. Tamamiyle hükmeden erkeği istemez, ama dizinin dibinde hayran hayran kendisini izleyen erkeğe de yakınlık duymaz. Aşkın mutluluğuna erişmeden önce, Koç kadının o ebedi Merih çelişkisini çözmesi gerekir - âşığını yönetmek için duyduğu güçlü istek, onun tarafından yönetilmek için duyduğu gizli arzuyla çatışacaktır, inanılmaz derecede idealist olan Koç kadını, bazen, ayaklarını yerden kesecek olan parlak zırhlı cesur şövalyenin dünyayı fethedip büyük bir nezaketle kendi ellerine vermesini ve gene de erkekliğinden hiçbir şey kaybetmemesini boşuna bekler. Böyle biri yalnız peri masallarında ve Kral Arthur'un sarayındaki efsanelerde olduğu için, Koç kadını çoğunlukla, kendisine yol gösterecek yıldızı olmadan, yoluna tek başına devam eder. Gündüzleri parlak ve heyecanla dolu, geceleri ise bazen karanlık ve özlemle doludur.Gene de, boşa çıkan rüyaları, için için yanan küllere dönüşünce - tam alevin söndüğünü sandığınız bir sırada, Koç başka bir ateş yakmak için yerinden fırlar.

Koç'un sizi sevmesi için sizinle gurur duyması gerekir. Ancak, O'nun yeteneklerini ve gücünü görmemezlikten gelecek kadar da önemli biri olmayın. Sizden çok şey istemesine karşın, karşılığında size bunun iki katını verecektir. Koç kızı, zamanını ve sempatisini harcamakta çok fazla cömerttir, eşyalarım ve parasını mutlulukla paylaşır; ancak, sıra aşka gelince sor derece cimridir. Aşk bölümünde " Onun plan herşey O'nundur" ve kıskançlıktan infilâk etmesi işten bile değildir. Sakın O'nun işitebileceği yerde en sevdiğiniz kadın film yıldızından ayranlıkla söz etmeyin ve O'nun arkadaşlarına çok fazla kompliman yapmayın. Koç burcundan eşi olan bir erkek, erkek sekreter tutarsa daha çok güvende olur. Eğer herşeyde sizden daha önde değilse, çok geçmeden bütün o şiddetli arzuların ve heyecanlı duyguların o kadar çabuk nereye gittiğine şaşar kalırsınız. Koç kadını gerçekten kırıldığı zaman, ateşten buza dönüşür. O'nun ateşi çok sıcak yanar ve çabuk söner. Buzu ise ebedidir. Eğer O'nu gerçekten seviyorsanız, bunu ezberleyin, - zaten O'nu başka türlü sevmenize katlanabileceği de şüphelidir. Koç'un oyunu ya hep ya hiçtir.

Koç kızı sevdiği kişiyi bir heykel kaidesine oturtur, orada erişilmesi olanaksız bir kusursuzluk âbidesi olarak yaşamasını bekler, kendisinin bile görmemezlik edemeyeceği kadar çamurlanıncaya değin heykelin kilden ayaklarına bakmamakta inatla direnir. Yanmayan bir giysi giymeden asla bir Koç kadınının âşığını, kocasını ya da çocuklarım eleştirmeğe kalkışmayın, o'nun umut dolu plânlarına zarar verdiğiniz zaman çok şey isteyen, bencil ve acı sözler söyleyen bir insan olabilir. Gene de, huyuna gidildiği zaman, nazik, sadık ve uzlaşılabilir biri de olabilir.

Koç kızı erkeklerin arkadaşlığını kadmlarınkine tercih ettiği ve ister dokuzunda isterse doksanında olsun, tanıştığı her erkekten hayranlık beklediği için, o küçük yeşil kıskançlık canavarlarından pek çok bıçak darbesi yemeniz, mümkündür. Bunu unutun. Şiddetle sahip çıktığı halde, O'na sahip çıkmanıza bir an bile tahammül etmeyecektir. Koç kızı evlenmeden önce de sonra da tamamiyle özgür olmakta ısrar eder. Nereye giderse gitsin, ne yaparsa yapsın O'na güvenmek zorunda kalacaksınız; buna karşın O aynı güveni size göstermeyecektir. ( kendisini öldürse bile duygularını kontrol altında tutmayı öğrenmedikçe; ki bu onu öldürebilir) Bu öyle kulağa geldiği kadar kötü değildir; çünkü bir kez sizin olunca size sadık kalacaktır. Bir Koç kızı nadiren iki erkeği aynı zamanda sevebilir. Böyle bir kötülük yapamayacak kadar dürüsttür. Olağanüstü durumlar dışında, tamamiyle başka birine bağlanmadan önce size açıkça aşkının öldüğünü bildirecektir.

Bu kadın tuhaf şekillerde birbiriyle örülmüş derin bir ihtirasa ve mistik bir idealizme sahiptir. Her ilişkide duygulan gerçek ve ebedidir; hiçbir çekinme, kadınca hileler, koketçe aldatmacalar ve aptalca oyunlar olmayacaktır. Konuşması ve hareketleri gibi aşkı da dobradır. Duygularının o son derece sadeliğinde temiz ve ferahlatıcı birşey vardır. Ancak, öyle olsa bile, bu duygular O'nun başına sık sık altından kalkamayacağı dertler açar. Onu biraz ehlileştirmek zorunda kalabilirsiniz ve eğer gerçekten size âşıksa, bunu şaşılacak bir yumuşak başlılıkla kabul edecektir.

Merih kızları çoğunlukla meslek kadınlarıdır. Borsa tellâllığından komisyonculuğa kadar bir erkeğin yapabileceği hemen hemen her mesleği yapabilirler. Aynı zamanda kesinlikle kadınca meslekler olan modellik ve aktristlikte de başarılı olabilirler. Gerçek mesleğiyse, sizin için işini terketmesi zor olabilir. Romantik aşkın ateşiyle dolup taşarken ve kendi masal kitabına deniz kenarında iki kişilik bir masal kulübesi resmi yaparken ( can sıkıcı tarafını atlayarak doğrudan doğruya mutlu bölüme yönelen tipik Koç muhayyelesi ) mesleğini bir süre için bir kenara itebilir. Ama kulübenin boyalan dökülüp tekrar boyanmak isteyince, çatısı akmaya başlayınca ve o ilk tatlı mutluluğu biraz donuklaşınca, Koç kızı tekrar sosyal sigorta kartını ortaya çıkartma hevesine kapılabilir. Bırakın istediğini yapsın. Boş saatlerini ilgisini çeken birşeyle doldurmasına izin verilirse, çok daha mutlu, sevgiyle dolu - ve hattâ daha nâzik - olacaktır. Tatmin edilmeyen Merih heyecanlan, köstebek tepeciği kadar küçük düş kırıklıklarını çok büyük dert dağlarına çevirmek için fırsat kollayabilir.

Bu kadının üstesinden gelemeyeceği hiçbirşey yoktur. İsterse bir gösteriş, isterse sadece yaşamını renklendireceğini düşündüğü birşey olsun, akıllıca olup olmadığına bakmadan, aklına koyduğu şeyin hemen üstüne atlayacaktır. Mâli nedenlerle, kocası, çok hareketli beş çocuğu ve bir köpeğiyle bir kaç yıl iki odada yaşamak zorunda kalan bir Koç kadını tanıyorum. Böyle bir durum güçlüklerle doludur ve bunu düşünmek bile sağ duyu sahibi bir kadının gözünü korkutabilir. Ama Merih'li kadınınkini değil. Arada sırada huysuzluk nöbetleri tutsa da, ne yapmış etmiş, bu durumla başa çıkmıştı, îki odalı yaşamının ortasında bir astrolog bu kadının doğum haritasını çıkarmış ve gezegenlerin durumuna göre hayatında uzun süren bir dönemde büyük güçlükler göründüğünü söylemişti. O zaman kadın şaşırarak bu güçlüklerin ne zaman olacağını öğrenmek istemişti...

Aklına eseni yapan bu Koç kadını bir gün aniden, iki odada kamp kuran o aile efradına bir köpek daha ilâve etmeyi aklına koydu. Ailenin erkek köpeğine bir de dişi arkadaş gerektiğini düşünmüştü. Zavallı köpek yalnızlık çekiyordu. Üstelik, çocuklar da bunun çok eğlenceli olacağını düşünüyorlardı. İkinci köpeğin pek de ev köpeği olmadığını keşfetmek O'nu ancak geçici bir süre üzdü. Zorlu bir talim çavuşu gibi, ailedeki herkesi sırayla halıyı fırçalayıp ovmakla görevlendirdi. Halının bir daha asla eski haline dönmeyeceğini anlayınca da, durumu tekrar gözden geçirerek karar verdi. Bu ikinci köpeği başından savacak mıydı? Elbette ki hayır. Gizli gizli yakında birgün yavrular olacağını umuyordu. Yeni bir halı almak için mutlaka bir yerden para gelecekti. Tuhaf şey, geldi de... Yavrulara gelince; bu mutlu olay gerçekleşmeden önce başındaki bütün kalabalığın yeni bir apartmana taşınması için bir mucize olacağına inanıyordu. Tuhaf şey, oldu da.., Mucizeler inananların başına konar. Koç kadınları ise kuşkusuz inanırlar. Bazen aptallık derecesinde inanırlar. Düşüncesiz huyu başını hep derde sokar, aynı derde bir daha düşmemeyi öğreninceye kadarda saçlarına aklar düşer. Koç, tecrübelerden ders almayı öğrenmek için yaratılmamıştır. Tipik bir Koç kadınını incil'deki şu sözle uyarmağa çalışmanın hiç bir yaran yoktur,:" Bir düşüşten önce,gurur yok olur." Koç kadını, ilk kez Pazar okulundaki din dersinde duyduğu bu sözü şöyle yorumlar: "Gururunuz yok olduğu zaman düşersiniz"

Sizin Koç kızının bir kurdun cazibesine ölesiye kapılmasından hiç kormayın. O'nun kurtlara ve playboylara karşı bağışıklığı vardır. Ancak, bir amacı, özellikle kaybedilmiş bir davası olan bir idealist tarafından baştan çıkarılması çok daha büyük bir tehlikedir. Ama onunla bile Koç kızı başkalarına benzemeyen kişiliğini kanıtlayacaktır. Koç kadının kişiliği hiçbir zaman tümüyle fethedilemez. Buna karşın, uygun bir erkek O'nu yola getirebilir. Size armağanlar alacak, ödünç para verecek, hastalığınızda size bakacak ve iş bulmanıza yardım edecektir. Ve sizden de aynı şeyleri bekleyecektir.

Bunu şiddetle inkâr etse de (hemen hemen herşeyi şiddetle yapar), O kederlendiği zaman sizin de kederlenmeniz gerekir. Mutlu olduğu zaman siz de mutlu olmalısınız. Koç için aşk herşeyi eşit şekilde paylaşmaktır. Sizin jiletinizi, banka hesabınızı, dostluklarınızı ve rüyalarınızı paylaşmayı umar. Karşılığında siz de O'nunkileri paylaşabilirsiniz. Kuşkusuz, O'nun jileti kırık, banka hesabı azalmış, dostlukları biraz dağınık ve rüyaları da yutamayacağınız kadar büyük olabilir. Ancak O'nun bu konularda bencilliği yoktur. Kendisinden bir sır saklamak O'nu çileden çıkarabilir; Koç'u çileden çıkarmak da pek parlak bir fikir değildir. Sakın O'nu herkesin içinde grameriniz, giyiminiz ve davranışlarınızla utandırmayın. O sizi, hiç olmazsa bu konularda, utandırmayacaktır.

O'nun gururunu, hevesini kırmak, kalbini de kıracaktır. Zaten başkaları bunu O'na sürekli olarak yapmaktadır. Dünya, karşılık veren ve kendini herkesten akıllı zanneden bir kadını hoş görmez. Sonunda kâinatı idare edenin aslında kendisi olmadığını keşfedince, gözyaşları içinde koşup kollarınıza atılacaktır; dünyası kararmış ve kederlere bürünmüştür. O zaman O'nu gerçekte olduğu gibi görme şansını elde edeceksiniz.,dış görünüşündeki tüm güvene karşın son derece savunmasız ve son derece kolay kırılabilir bir insan... Gerçekte O bir Korkusuz Ayşe değildir. Sadece öyle olmak ister. Güce hayrandır ve güçlüleri taklit etmeğe çalışır. Koç' un idealizmi ve insan tabiatına olan iyimser inancı, çoğunlukla gerçekle karşılaşınca param parça olur. Böyle zamanlarda O'nu şefkatle rahatlatın, böylece O'nu belkide hiç birzaman kaybetmezsiniz. Düşmanlarına karşı O'nu her zaman savunun. O'nun için savaşmaz yada O'nun tarafını tutmazsanız, sizi asla affetmeyebilir.(Ama o düşmanlarıyla barıştığı zaman siz de barışmağa hazır olun ve bu da pek çabuk olabilir.) En azından bu konuda adildir. O da sizi savunacaktır. Bir Koç kadını tüm şanı, şöhreti, serveti, dostlarından birini inciten bir insanın suratının ortasına çarpacak-tır.Eğer sizi seviyorsa, böyle bir durumda duyduğu öfkenin sının yoktur. Bu kadınlar sadık değillerse, başka hiçbir şey değillerdir.

Eş olarak, Koç kadınlarının sayısı oldukça azdır. Ev hayali O'nun yaratıcı enerjisi için pek yeterli olmadığından, dışarıda ilgileri olabilir. O'nun, ocağın başında ötüp duran mutlu bir Ağustos Böceği olacağını ummayın. İyi bir aşçı olacak ve evi tertemiz tutacaktır-hiç değilse görünen kısımlarını...Düğmeleri dikecek, gömlekleri de ütüleyecektir, Ama, bunlardan hoşlanmaz. Gene de gerektiğinde bunları yapacaktır (bir Koç kadını, hemen hemen her şeyi, gerektiği zaman yapabilir ). O'nun ateşi, bir ocağın sıcak rahatlatıcı alevinden çok, pırıldayan bir elmasınkine benzer. O'nun yapısında hiç inkâr edilemeyecek kadar zayıf bir yan vardır,ve de sizi yatıştırmaktan çok tahrik edip öfkelendirebilir. Ama heyecanlıdır ve kesinlikle sıkıcı değildir. Sonra da her zaman kaba davranışlarını yalanlayan yumuşaklık anları gelir-bu yumuşaklığı onaya çıkaracak kadar sabırlı olan erkek için... Merih'li kadınların içleri her zaman göründüklerinden daha yumuşaktır. Konuşmaları çok akıllıca ve çok çabuktur. Kahvaltıda gazetenizin arkasına saklanmayın. Sizden arkadaşlık bekleyecektir; yoksa yumurtanızı kendiniz pişirirsiniz.

O'nun hastalıktan ya da yorgunluktan yakındığını pek az görürsünüz. Ancak ağrısı olduğu zaman, tonlarca yakınlık bekleyecektir. Her ne kadar, ateşi yükseldiği zaman O'nu yatağına yatırmak için başında bekleşeniz de, dişi ağrıdığı zaman yanında el pençe divan durmağa hazır olun. Bu kadın, öyle telefon edip gece geç saatlere kadar büroda çalışacağınızı söyleyeceğiniz bir kadın değildir; Şubat'ın ortasında Beş Kasım'daki havai fişeklerin atılmasından hoşlanıyorsanız, o başka!.. O'nun için soğuyan yemeği tekrar tekrar ısıtmak önemli değildir, ancak, gerçekten nerede olduğunuzu ve ne yaptığınızı bilmemekten hoşlanmaz. Bunu öğrenmek için sizi telefonla arayacaktır. Koç eşinizin herhalde amirinizde mükemmel bir izlenim yaratacaktır; tabii, şayet amirinize bu işi nasıl idare edeceğini anlatmasına engel olabilirseniz... Geçici olarak işten ayrılırsanız, bir işe girip evin geçimini sağlamaktan çekinmez, ancak kendisinden daha az para kazanan bir erkeğe de asla saygı duymaz ( bununla birlikte, bir Koç kadını bu nedenle bir erkeği hiçbir zaman terketmez - onun adına özürler icadetmeğe daha yatkındır). Nadiren kendini bırakacak olursa, bunu onaylamayan ilk sözünüz O'nun uçarak tekrar aynasına ve parfüm şişesine dönmesini sağlayacaktır. (Bu şekilde, Havva Anamızın kendisi kadar kadınca olacaktır.) Sekreterinizin yeni saç biçimini öven bir sözünüzde aynı işi görür, ancak daha tehlikelidir. Ayrıca, erkek sekreter tutmanız konusunda sizi uyarmıştık. Merih kadınında, O'nu yaşından, ne kadar yorgun göründüğü konusundaki en masum bir söze kadar herşeye karşı hassaslaştıran boş bir güvensizlik vardır. Böyle bir sözü, bir kocakarı gibi göründüğünü düşündüğünüz anlamına alabilir.

Evliliğinizdeki arzuyu ve romansı canlı tutun, yoksa Koç kızı çok mutsuz olur. O, mutsuzluğuna neden olan herhangi bir durumu değiştirmekte hiç vakit kaybetmez. Bu da acele bir ayrılığa, ya da ani bir boşanmaya yol açabilir. Çoğunlukla, ailenin para hesaplarım O'nun yapmasına izin vermek pek akıllıca bir iş değildir, ancak eğer banka sizin için bir oyunsa, bunu deneyebilirsiniz. Anne olarak, bebeğin temiz, mutlu, sağlıklı ve sevilen bir bebek olmasını sağlayacaktır. Herhalde, her ağlayışında onu kucağına almayacak, onu gereğinden fazla koruyup, telâş göstermeyecektir. Ama O'nun çocukları sıcak öpücüklerle çok öpülecek ve kucaklanacaklardır. Bir Koç anne çocuklarına masal kahramanlarına inanmayı öğretecektir. Onları parkta yürüyüşe çıkaracak ve perilerin ay ışığında dans ederken çimenlerin üstünde unuttukları pırıltılı gerdanlıkları gösterecektir; oysa o sırada başka çocuklar sadece çimenlerin üstündeki sabah şebnemlerini görmektedirler. Koç kadınları çocukları için sihirli bir dünya yaratırlar. Bu, aslında kendilerinin de yaşadıkları yerdir. O, fazla hoş görülü bir anne olmayacak, kesin disiplinde ısrar edecek ve herhalde, çocuklarım bağımsız yetişkinler olarak yetiştirme konusunda çok şanslı bir anne olacaktır. O'nun çocuk psikolojisinde en sevdiği silâhlar, tahta bir tokaç, uykudan önce masalları ve iyi-geceler öpücükleridir.

Bu kadın mantıksızca sinirli olabilir ve bazı şiddet sahneleri yaratabilir. Ancak, birden kabaran öfkesi yazın yağan dolular gibi ortalığı kırıp geçirdikten sonra çok geçmeden eriyip gider. Öte yandan, hiç kin gütmez, intikam peşinde koşmaz, kendine acıma duygularına kapılmaz ve dargınlığı sürdürmez. Bir öfke fırtınasından sonra, O'nun o iyimser Nisan karakteri, yağmurdan sonra birden beliren gökkuşağı gibi tekrar ortaya çıkar. İnsanların çoğu bir Koç kadının tamamiyle erkeksi olduğunu söylerlerse de, sakın onlara inanmayın. O, güçlü kuvvetli görünüşünün altında, tümüyle kadındır; hattâ vasat bir erkek için belki fazla kadındır. Aranızda yalnızlık çeken cesur şövalyeler var mı? İşte size, uğruna bütün canavarları öldürmeğe değen, rüyalarınızın kadını...

O'nun,o parlak, cesur tebessümüne karşın kolay öfkelenip, kinci olduğunu unutmayın. ( Bu O'nun kırılmaya karşı kullandığı kalkandır.) Bir Koç'u kuzuya çevirme başarısını gösterebilirseniz, dürüst ve ihtiraslı, sadık ve heyecan verici bir kadına sahip olursunuz -biraz öfkeli, otoriter ve bağımsız olsa bile...Ama, biliyorsunuz, her şeye birden sahip olamazsınız. Koç kızı kaybolan hayallerinizi bulmanıza yardım edecek ve bütün rüyalarınıza yürekten inanacaktır.Gerçekleşmesini istediğiniz hiçbir rüyanız yok mu? Onunkilerden biraz ödünç alın. O'nun yedeğinde çok var. Size olan inancının yarısı kadar siz de O'na inanırsınız, birlikte mucizeler yaratabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:35   #14
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uyum Analizi..!!!

Koç ve Koç

Bu beraberlik çok enerjik ve heyecanli olacaktir. Koçlarin güçlü fikirleri vardir. Herseyden önce ben diyerek hareket ederler. Aranizdaki güç savasindan kurtulabilirseniz, birlikte çok eglenebilirsiniz. Birbirinizle yarismayin ve rekabet duygunuzu dis dünyaya yöneltin.

Iki Koç'un beraberliginden kivilcimlar çikabilir. Elele verdiginiz takdirde çok sey basarabilirsiniz. Ikinizde her zaman büyük düsünürsünüz, ulasamayacaginiz hiç bir hedef yok gibi.

Risk almayi seven, girisimci Koç ile ortak olabilirsiniz. Yalniz birbirinize akil vermeye kalkismayin. Koç burcu kendisine akil verilmesinden ya da emir almaktan nefret eder. Bu engeli asabilirseniz birlikte büyük basarilar elde edebilirsiniz.

Ikinizde ateş elementisiniz. Pratik sayilmazsiniz ve ayaklariniz yere saglam basmaz. Dogum haritanizda toprak elementi burçlar varsa iliskiniz için iyi olacaktir. Ikinizde gözü kapali risk almayi sevdiginiz için zor durumda kalabilirsiniz.

Atesli Koç burcunun seks hayati mükemmel gitmiyorsa aldatildigindan süphelenmeye baslar. Aceleci ve sabirsiz Koç biraz yavaslayip seksin tadini çikarmayi ögrenmelidir.Koç'lar arada bir tos vururlar ama arkasindan zevkli ve tutkulu barismalar gelir.

Koç en sonunda derin içgüdülerinizi paylasabileceginiz birini buldunuz. Koç'la Koç çok iyi anlasir.

Koç ve Boga

Bir Boga’ya asik oldunuzsa bilinç altiniz hayatiniza çeki düzen vermek istiyor olabilir. Boga burcu sizden çok farklidir. Risk almayi sevmez, adimlarina dikkat eder ve güvenligine çok düskündür. Güvenilir Boga burcunun sinirleri Koç’unki kadar saglam degildir, bu yüzden aranizda sürtüsmeler çikabilir.

Boga burcu çok yavastir. Bu bazen harika (yatakta), bazen de iyi olmayan (ev satin alirken) sonuçlar dogurabilir. Kadin ve erkek Boga’lar seksten önce en iyi baslangicin iyi bir yemek oldugunu düsünürler.

Boga sevgilinizin çok hos ve sakinlestirici bir ses tonu vardir ayni zamanda çok iyi sirt masaji yapar. Isiklar karardiginda oldukça duyarli, sehvetli, ilgili bir sevgiliniz oldugunu fark edeceksiniz. Aceleci Koç’un bu durumda yavaslamasi ve vites küçültmesi gerekmektedir. Koç’un yildirim hizini ancak çekici Boga’nin oksayislari yavaslatabilir. Siz ise bazen fazla ciddilesen Boga’nin hayatina sürpriz ve eglence katabilirsiniz. Herseye ragmen sehvetli Boga’nin yaninda kendinizi cennette hissedebilirsiniz.

Boga’nin son derece üretken, pratik ve iyi kazanan biri oldugunu göreceksiniz. Sizin maceraci ruhunuz ile onun evde oturmayi seven sakin yapisi çatisacaktir. Boga aliskanliklarina ve ev hayatina o kadar baglidir ki onu evinin disina çikarmaniz nerede ise imkansizdir. Sizin hareketli yapinizla onun sakin yapisi aslinda hiç uymamaktadir. Kisa bir süre içinde ondan sikilabilirsiniz.

Bu iliskinin yürümesi için ikinizde çok çaba göstermelisiniz.


Koç ve Ikizler

Ikizlere gözünüz takilmis olabilir. Iste tam size göre birisi. Bu sempatik Ikizlerin paylasacak çok nesesi vardir. Ikinizde çabuk sikilir ve yeni heyecanlar ararsiniz. Ayni anda bir çok seyi birden idare edebilirsiniz. Konuskan, hareketli, aktif ve bir çok arkadasi olan Koç ve Ikizler birbirine çok uygundur.

Her gün kafa yordugunuz farkli konular hakkinda atesli tartismalar yaparsiniz. Yeni fikirler bu iliskide hiç eksik olmayacaktir, bu fikirleri degerlendirmeye çalisin. Ikizler'in agzindan kelimeler rahatlikla dökülür ve tam yerini bulur. Bazen sizin halkla iliskilerinizi yaptigini görebilirsiniz.

Koç burcu iliskide lider olmak ister. Ikizler ise değişken yani uyumlu nitelik tasidigi için bu durumu sorun çikarmadan kabullenir. Zaten onun kafasi kendi projeleri ile yeterince doludur. Sizin hep kendi isteklerinizde diretmeniz sinirini bozsa da, bunu aninda dile getirecektir. Ikizler asla içine atmaz ve kin tutmaz. Ateş elementi Koç için, hava elementi Ikizlerin varligi taze hava gibidir. Kiymetini bilin.

Yatakta tutku ve ates kaynagi basta siz de olsaniz, uyum yetenegi ile sizin seviyenize hemen gelecektir. Siz ise aceleciligi birakip biraz yavaslamalisiniz.Ikinizde anlik yasadiginiz için, hiç olmazsa birinizin gelecekle ilgili ciddi planlar yapmasi gerekmekte. Pratik sayilmazsiniz ve detaylarla araniz iyi degildir

Birlikte isiltili bir hayatiniz olabilir, sakin Ikizleri birakmayin!

Koç ve Yengeç

Yengeç burcu sizden çok farklidir yinede bu iliskinin gelecegi sizin tutumunuza bagli olacaktir.Yengeç köklerine ve ailesine çok baglidir siz ise dis dünyaya aitsiniz.

Siz risk almayi sever, yeni girisimlerle kendinizi denemek istersiniz. Yengeç ise saglamcidir, sizin atilimlariniz onu ürkütür. Sizin diger insanlar gibi maasli bir iste çalismamaniza sasirmaktadir. Koç burcu bir sirkette çalisiyorsa bile kendi isinin basina geçme planlari yapiyordur. Firsatini buldugu anda özgürlügüne yelken açacaktir.

Yengeç burcu Koç'un neden evde oturamadigini merak ederken, Koç ise Yengeç'in basari hakkinda hiç bir sey bilmedigini düsünür. Koç, Yengece basari için onun hayal bile edemeyecegi kadar çalisma, çaba, zaman ve dikkat gerektigini haykiracaktir. Yengeç'te de biraz hirs vardir ama hiç bir zaman sizin isinize olan düskünlügünüzü anlayamayacaktir.

Farkliliklarinizi asabilirseniz, Yengeç ile hayal bile edemeyeceginiz sicak bir yuvaniz, mutlu bir ev hayatiniz olacaktir. En büyük mutlulugu evinde bulan Yengeç çok iyi bir es ve anne-babadir. Onunla sik sik aile ziyaretleri yapabilirsiniz, aile baglarinizi güçlendirmek için buna katlanmalisiniz.

Farkli yapilariniz seks hayatinizda da ortaya çikacaktir. Yengeç romantik anlar beklerken siz sadece tutku dolu olacaksiniz. Duygusal olmayan yapinizla onu hayal kirikligina ugratabilirsiniz. Romantik olmaya çalisin. moraliniz bozuldugunda gözünüz disarida olur ve kaçamak yapmak için firsat kollarsiniz. Bu tip dürtülerinize hakim olmalisiniz yoksa onu kaybedebilirsiniz.

Yengeç duygusal inis çikislarla dolu hassas bir burçtur. Duygulari sik sik degisir. Günlerce hatta bazen aylarca neseli iken birdenbire tam tersi olabilir. Içine kapandigi zaman onu disa döndürecek sabriniz yoktur. Size göre fazla somurtkan ve mizmizdir. Bu durumdan sikayetçi oldugunuz zaman kalpsizlik ve ilgisizlikle suçlanabilirsiniz.

Yengeç burcunun terk edilme korkusu vardir. Koç burcu ise özgürlügünü kaybetmek ve kisitlanmaktan korkar. Bu iliskinin sürebilmesi için ikinizin de çok ama çok anlayisli olmaniz gerekiyor. Milyonda bir de olsa sakin bir Koç ya da duygusal olmayan bir Yengeç'e rastlayabiliriz. Yine de gerçekçi olmak gerek, bu iliskinin devami için çok gayret göstermeniz lazim. Az ihtimal devam edebilirse, sonuç güzel olabilir. Koç burcu daha duygusal, Yengeç ise daha canli ve macera dolu bir hayata kavusabilir. Sonuç ise tamamen ikinizin elindedir.

Koç ve Aslan

Bu iliski benzer ruhlarin beraberligi olacaktir. Enerjik, heyecanli, güç dolu bir iliski sizleri bekliyor. Aslan burcu sanki sizi mutlu etmek için yaratilmis.

Atesli sohbetler, parlak fikirler ve macera dolu bir iliski olacaktir. Aslan burcu sizin ask eviniz olan 5. evinizin yöneticisidir ve sizi çok mutlu edebilecek özelliklere sahiptir. En zor gününüzün sonunda bile sizi güldürebilen, neseli, cömert Aslan'a hayran olacaksiniz. Ikinizde ateş elementi oldugunuz için sinirlarinizi zorlayarak etrafinizdaki dünyayi kesfetme dürtüsüne sahipsiniz. Ates burçlari çok yaraticidir bu yüzden aranizda sonsuz fikir alisverisi olacaktir. Ikinizinde hayattan beklentileri çoktur, bu beklentilerinizi birlikte gerçeklestirebilirsiniz.

Aslan sevgiliniz romantik oldugu için size hos sürprizler hazirlayacaktir. Pahali ve gösterisli yerlerde yemek yemekten ve buralarda görülmekten zevk alir. Görünüsüne önem verir, iyi giyinmeyi sever ve ayni özeni sizinde göstermenizi ister.

Aslan burcu, bastan çikarma ustasidir. Yönetmeyi seven Koç, kendinizi bu defalik onun ellerine birakirsaniz mutlulukla teslim oldugunuz ilk savasiniz bu olabilir. Seksüel beraberliginiz atesli, tatli ve her yönü ile mükemmel olacaktir. Ikinizde son derece tutkulu ve enerji dolusunuz.

Aslan kadini ve erkegi gururlarina çok düskündür, hiç bir sekilde aldatilmayi hazmedemez. O da sizin gibi birinci olmak ister, ikincilige tahammülü yoktur.

Ikinizde pratik olmamakla birlikte çok üretkensiniz. Büyük ihtimalle yeterli gelire sahip olacaksiniz. Ikiniz birden iliskiyi yönetmek istediginiz için iki patronlu bir ortaklik gibi olacaktir. Bu yüzden aranizda sürekli bir gerilim olabilir.

Aslan'in inatçiligindan sikayetçi olabilirsiniz. Siz ona göre biraz daha esnek oldugunuz için, bazi durumlarda sizin alttan almaniz gerekebilir. Aslan ve Koç'un kavgasi sirasinda çigliklar ve kükremeler duyulacaktir. Aslan kükremesi ile Koç'u sindirebilir. En iyisi olaylar büyümeden kontrol altina almak olacaktir. En seksi ve tahrik edici ses tonunuzla barismayi önerin ve asla onun gururunu kirmayin. Gururu kirilan Aslan'i teskin etmek oldukça zordur. Beraberliginizin devami için kesinlikle Aslan'in gururunu kirmamalisiniz.

sanki Aslan burcu sizin için yaratilmis, birbirinizin ihtiyaçlarini o kadar iyi anlarsiniz. Sakin bu sehvetli kedicigi elinizden kaçirmayin.

Koç ve Basak

Arkadaslariniz, Basak'tan ne farkli oldugunuzu söylemislerdir.Siz bunu zaten basindan beri biliyordunuz. Iliskiniz hala devam ediyorsa da bu iyi niyet ve azminizin sayesindedir.

Bazi seylerin farkina varmalisiniz. Basak sevgiliniz de sizin gibi çok çaliskandir ama enerjilerinizi farkli yönlerde kullanirsiniz. Basak burcu sabah uyanir uyanmaz, gün boyu yapmasi gereken islerin planini yapar. Bu islerini bitirene ve kusursuz hale getirene kadar ugrasir. Sorumluluk duygusu ve hirsi ile kendi kendini motive eder. Onu kontrol edecek bir patrona ihtiyaç duymadan islerini eksiksiz ve zamaninda bitirir. Verdigi sözlere önem verir ve kimseyi (en basta kendini) hayal kirikligina ugratmamak için elinden geleni yapar.

Siz olaylari bütün olarak görebilirsiniz ve daha atilgansinizdir. Basak ise detayda, organizasyon ve düzen kurmada çok beceriklidir.

Basak sevgiliniz yaninizda iken çok güçlü olabirsiniz. Görev duygusu ile dolu Basak size yapmaniz gereken isleri hatirlatacak ve her yönden destek olacaktir. O yaninizda iken hayallerinizi gerçeklestirebilirsiniz. Sizden daha esnek oldugu için bir engelle karsilastigi zaman sizin gibi donup kalmaz hemen alternatif bir çözüm yolu bulur.

Basak her zaman hakli çikmayi becerir ve sizin gözünüzden kaçan detaylari asla kaçirmaz. Bazen, hiç bir seyin onu memnun edebilecek kadar kusursuz olamayacagina inanirsiniz. Unutmamalisiniz ki Basak size zorluk çikartmak için degil dis dünyada parildamaniz için böyle davranmakta. Egonuzu kontrol altinda tutup Basagin tavsiyelerine uyarsaniz çok basarili olabilirsiniz. Bütün olaganüstü basarili Koç'larin arkasinda ilgili, titiz bir Basak vardir.

Yatakta insiyatif sizde olacaktir. Basak daha çekingendir ve ilk adimi sizden bekler. Kadin ve erkege göre bu durum degisebilir. Koç kadini ne istedigini bilir ve çok heyecan vericidir. Basak, Koç için ideal bir estir. Neyi, ne zaman istedigini çok uygun bir sekilde dile getirebilir. Eger konusabilmek bir iliskinin onda dokuzu ise siz bunu basariyorsunuz.Uzun bir is gününün sonunda Basagi havaya sokmak için önce onu rahatlatip sakinlestirmelisiniz. Beraberliginiz yillarca sürse bile bu görevinizi ihmal etmeyin. Ani içgüdülerinizle hemen birlikte olma çabaniz onu perisan edebilir. Gereken zamani ayirip onu bastan çikarirsaniz ikinizde harika vakit geçirirsiniz.

Koç burcu sadik degildir. Ahlak kurallarina ve deger yargilarina çok önem veren Basak ise böyle bir seyi asla kabul etmeyecektir. Ne istediginize karar verin ve bosuna ikinizde üzülmeyin.

Çok çaba gösterirseniz bu beraberlik sürecektir. Elinizden geleni yapin

Koç ve Terazi

Zarif Terazi ile ya biribirinizi tamamlayarak bütün olursunuz ya da rakip, ortasi olmayacaktir. Aralarinda alti ay fark olan burçlar birbirinin zitti olurlar. Zit burçlar ise birbirini çeker. Farkli kutuplari bir araya getirmekte becerikli olan Terazi iyi bir arabulucudur. Aceleci Koç'un tersi olarak problemleri tarafsiz bir gözle inceler, küçük parçalara bölerek analiz eder ve sonunda çözüm getirir.

Kibar Venüs tarafinda tönetilen Terazi son derece politiktir, agzindan asla kirici bir söz çikmaz. Bu özellikleri ile iyi bir arabulucudur ve diger taraflarin red edemedigi uzun vadeli anlasmalara razi eder.
Terazi iletisimci hava elementidir. Bu yüzden söyleyecek sözleri ve fikirleri hiç bitmez. Hava Terazi Koç'un ateşini alevlendirerek daha canli yanmasini saglar. Canli, aydinlik bir beraberlik olacaktir.
Siz bireyselsiniz, Terazi ise ortakliklar ve evlilik burcudur. Sevgiliniz sorunlariniza adil çözümler önerirken sizin de diktatör huyunuzdan vazgeçmeniz gerekiyor.

Terazi evli iken daha mutludur ve esini terk etmez. Ikinizde iddialisiniz ama bunu farkli sekillerde yansitirsiniz. Terazi hoslugu ve cazibesi ile isteklerini yaptirmaya çalisir ve uzlasma önerir. Koç ise terör yaratarak karsisindakini sindirmeye çalisir. Bu farkli yönteminiz yüzünden basiniz belaya girebilir, siz de Terazi'nin taktigini uygulamalisiniz. O da sizin kadar azimli ve kararlidir ama sizden daha kurnazdir. Tahmininizin tersine Terazi de hükmetmeye bayilir. Sevgiliniz tüm becerisini kullanarak, tatlilikla sizi öyle bir kandirir ki farkina bile varmadan, mutlulukla onun dediklerini yapmaya baslarsiniz. Ondan çok sey ögrenebilirsiniz.

yatakta çok acelecisiniz. Yavaslamali ve onun isteklerini göz önüne almalisiniz. Özellikle en basta hareketlerinize dikkat edin, sabirsiz davranislarda bulunmayin. Venüs tarafindan yönetilen Terazi'ye özen gösterin. Görüntüsüne önem verir ve sizi de öyle görmek ister. Onunla bulusmadan önce üstünüze basiniza çeki düzen vermeyi unutmayin. Yirmi sene bile evli olsaniz evin içinde pasakli dolasmamalisiniz. Kendinize bakar spor yapmayi da ihmal etmezseniz sizi çekici bulacak ve sizinle gurur duyacaktir.

Terazinin yöneticisi Venüs ile Koç'un yöneticisi Mars 'in beraberligi müthis olacaktir. Bu ikilinin arasinda büyük bir seksüel uyum ve çekim vardir. Mars'in atesi ile Venüs'ün erotikligi birarada en seksi iliskiyi olusturur.


Koç ve Akrep

Mars tarfindan yönetilen bu iki burcun beraberligi atesli, tutkulu ve gürültülü olacaktir. Ikinizde hiç bir seyi yari gönüllü yapmazsiniz. Ikinizinde kuvvetli inançlari ve görüsleri vardir. Astrolojik açidan pek uyumlu sayilmasaniz da çok çabalarsaniz eglenceli bir iliskiniz olabilir.

Yatakta ikinizde doymak bilmeyen bir istaha sahipsiniz. Ikinizde sonsuz ihtiras ve enerjiye sahip oldugunuz için birbirinizden çok zevk alirsiniz. Akrep burcunun duygulari daha derindir ve sizin onu anlamanizi isteyecektir. Onun duygularina önem verin ve anlamaya çalisin.

Akrep ile kendinizi bulup tüm fantezilerinizi gerçeklestirebilirsiniz. Sevgiliniz bu konuda sizden daha duyarli ve beceriklidir, ondan çok sey ögrenebilirsiniz.

Akrep burcu size sadik olacak ve ayni sadakati sizden de bekleyecektir. Onu elinizde tutmak istiyorsaniz gözünüz disarida olmamali. Küçük kaçamaklar, flörtler ve orada burada sabahlamak size çok eglenceli gelir. Birine baglanip, onun sadik sevgilisi olamak size göre olmayabilir. Iliskinizin basinda ne istediginize karar vermelisiniz.

Bir Akrep burcuna asik oldunuzsa ve eger yukaridaki konulara özen gösterebilecekseniz buna degecektir, beraberliginiz çok neseli olabilir.

Koç ve Yay

maceraya bayilirsiniz, Yay ile birbirinizi bulmaniza sasirmamali. Artik birlikte Afrika'da safariye mi çikarsiniz, ortak bir konuda birlikte ders mi alirsiniz, ne yaparsaniz bu iliski çok eglenceli olacaktir.

Ikinizde ateş elementleri oldugunuz için tükenmek bilmeyen fikirleriniz var ve etrafinizdaki dünyayi merak edip durursunuz. Her açidan çok uyumlusunuz.

En sonunda kendiniz gibi idealist birine kavustunuz. Atesli fikir alisverislerinizle beraberliginiz renkli olacaktir. Yay'la birlikte dünyayi iyilestirmek üzere ortak bir amaç için çalisabilir ya da sifirdan bir ise baslayip onu devlestirebilirsiniz ama ikinizde pratik sayilmazsiniz.

Dogum haritalarinizda toprak burçlarindan biri yani Basak, Oglak, yada Boga varsa çok daha fazla basarili olabilirsiniz.

Yay sizden daha esnek ve uyumludur. Siz ise uzlasmayi beceremezsiniz. Aranizda bir anlasmazlik oldugunda genelde Yay alttan alacaktir vede bunu fazla dert etmeyecektir. Gene de çok ileri giderseniz açiksözlülügü ile sizi aninda kendinize getirecektir. Iliskinizin basarili olma sebeplerinden biri de budur.

Aranizdaki iletisim hizli, güçlü ve sevgi doludur. Yay ile birbirinize kinlenmezsiniz ve her zaman açiksinizdir. Ikinizde spor yapmaktan ve limitlerinizi zorlamaktan zevk alirsiniz. Egzersiz seks öncesi iyi bir baslangiç olacaktir. Ikinizde hareket ettikçe daha enerjik olursunuz.

Yay ile anlik sürprizlerden hoslanirsiniz. Planladiginizi bekleyemeyecek kadar sabirsizsinizdir. Seks hayatiniz onunla her zaman heyecanli olacaktir.

Yay bekarlar burcu olarak bilinir ve zor baglanir. Evlilik fikrine alissa bile bu zaman alacaktir. Yay ile birlikte iseniz iliskinizin dogal olarak evlilige gidecegini zannetmeyin. Aslinda siz de özgürlügünüzü kaybetmek istediginizden emin degilsinizdir.

Yay'in iyimser ve heyecanli yapisina hayran olacaksiniz. O da sizin sinir tanimayan yaklasiminiza bayilacaktir. Birlikte hayata dört elle sarilabilirsiniz. Yay sizin için yaratilmis diyebiliriz


Koç ve Oglak

Hayata farkli bakis açilari olan farkli kisilersiniz. Bir Koç olarak bu kadar planli bir iliskiye dayanamaz isyan edersiniz. Siz bir ateş elementi olarak sinirlari zorlamak, baskalarinin çekindigi konulari kurcalamak istersiniz. Toprak elementi Oglak ise pratiklik ve güvenlik demektir. Büyük ihtimalle onun iyi bir isi vardir. Genellikle büyük firmalarda basarili ve iyi bir mevkiiye sahiptirler. Yaptiklari isle taninmak onlar için önemli oldugundan islerinde agir sorumluluklar alir ve isimlerini duyururlar.

Siz sürekli olarak yeni, heyecanli fikirler üretirken Oglak tedbirlidir ve adimlarini düsünerek atar. Iyimser yapinizla her kötü günden sonra aydinlik günler beklerken Oglak sizi en kötüsüne hazirlamaya çalisir. Birbirinizi dengeleseniz de bu sizin maneviyatiniza zarar verebilir. Gene de ikinizin olumlu özellikleri bir araya geldigi zaman (sizin atilganliginiz ve Oglagin yapiciligi) saglam temeller olusturabilirsiniz.

Ates Koç ile toprak Oglak buircunun birlikteligi yatakta iyi olabilir. Onu ne kadar uzun zamandir tanirsaniz taniyin, bastan çikarmak için acele etmeyin ve gerekli zamani ayirin. Iskolik Oglak insaninin sekse hazir olabilmesi için gevsemeye ve kafasini bosaltmaya ihtiyaci vardir. Oglak günün yirmidört saati isini ve sorumluluklarini düsünür. Öncelikle onu bu düsüncelerinden uzaklastirip sakinlestirmeniz gerekmektedir. Koç olarak tutkulu ve acelecisinizdir ama ona zaman tanimalisiniz. Oglak daha kapalidir, onu sabirla açabilirseniz nazik ve duyarli yönleri ortaya çikacaktir.

Bu iliskinin sürmesi için gösterdiginiz çabalar sonucunda heyecanli anlar yasayabilirsiniz. Onunla olan birlikteliginiz sayesinde hayalini kurdugunuz servetin sahibi olabilirsiniz. Girisimci ve atilgansiniz ama ayni zamanda hesapsizca risk alirsiniz bu yüzden kendi basiniza basarili olamayabilirsiniz.

Iliskiyi Oglak yönetirse duragan ama huzurlu, siz yönetirseniz daginik ama canli olacaktir. Sadece Oglak burcunun insiyatifindeki bir iliski ise çok sikici olabilir. Kontrol tamamen sizde olursa bu kez Oglak yorulacak ve yipranacaktir. Orta yolu bulup uzlasabilirseniz ikiniz için de iyi olacaktir.


Koç ve Kova

Kova burcu sanki sizin için yaratilmistir. Kova ile macera dolu bir hayatiniz olacaktir. Kova'nin gizemli ilgisiz tavirlari, keskin analitik zekasi ve yenilikçi tutumu size çok cazip gelir.

Kova sizin asi karakterinize çok uygundur. Birlikte dünya çapinda isler basarabilirsiniz. Kova'nin rolü toplumlarin düsünce sistemlerindeki hatalari ortaya çikarmak ve dünyayi daha iyi yasanabilir bir hale getirmektir. Ikinizde toplum baskisini umursamadiginiz için özgürce hareket edersiniz.Ayni dili konusursunuz ve gelecege dönüksünüzdür. Yarinin geçmisten daha iyi olduguna inanirsiniz.

Kova hava siz ateş elementi oldugunuz için çok iyi anlasirsiniz. Iliskinizde herseyde oldugu gibi siz lider olmak istersiniz. Özgürlügüne düskün, kafasi kendi isleri ile dolu Kova ise buna pek aldirmaz. Ikiniz içinde özgürlügünüz çok önemlidir. Kova evlenerek bireyselligini kaybetmekten korkar. Koç'ta Kova'da birbirlerini sikmazlar.

Ikinizde esnek karaktere sahip olmadiginiz için anlasamadiginiz bir konuda bir türlü orta yolu bulamazsiniz.

Kova'nin sürprizlerle dolu seks hayati sizi çok cezbeder. Asiginizin size her gün baska bir sürpriz hazirlamasi çok hosunuza gider. Gene de ona yaklasmak zor olacak ve kafaniz karisacaktir. Cazibeli ve arkadasça davranan Kova aslinda aranizdaki mesafeyi korumaktadir. Bu, mesafeleri kolaylikla asabilen Koç için asilamayacak bir zorluk degildir.

Koç'ta, Kova'da iliskilerinde özgür olmayi istediklerinden karsisindakilere de ayni özgürlügü verirler. Baskici kisiler bu iliskide klostrofobik etki yapabilirler. Ne zaman ne yapacagi belli olamayan Kova burcunu anlamakta bazen zorlanabilirsiniz. Unutmayin ki sizi basta ona çeken özelliklernden biri de buydu. Kova ile olan beraberliginiz canli, neseli ve harika olacaktir.


Koç ve Balik

Balik burcu, sevgilisinin ona destek olmasini ister, siz ise bunu kolaylikla yapabilirsiniz. Balik insani yumusak, fedakar ve yaraticidir. Iliskinizde insiyatifin kendisinde olmasini istemez ve idareyi memnuniyetle size birakir.

Balik burcu günlük islerini yaparken bile kafasi hep baska bir yerdedir. Onun çevresine yaptigi fedakarliklari gördükçe sasiracak, insanlarin onu kullandiklarini fark edince de dehsete düseceksiniz. O ise bunu fark etse bile umursamayacak ve insanlara yardim etmenin daha önemli oldugunu savunacaktir. Balik sizin anlamakta zorlandiginiz yüce manevi degerler için yasamaktadir. Koç ise "herseyden önce ben " diyen Zodyak'taki birinci burçtur. Balik ise kendisinden baska herkese öncelik veren sonuncu yani onikinci burçtur. Balik kendisinden önce gelen onbir burcun karisimidir ve evrensel sevgiyi yönetir.

Bazi astrologlar Balik'larin "yasli ruhlar" olduklarini aslinda onlarin daha önce diger burçlarda yasamis olduklarini ve içsel manevi isiga sahip olduklarini söylerler. Sizin için önemli olan seylerin çogu onun için önemsizdir. Balik burcu daha çok manevi degerlerle ilgilidir. Gene de sizin atesli yapiniza ve dürüstlügünüze hayran olur.

onu elestirmeyin, Balik çok insancildir. Sizin umurunuzda bile olmayan seyler ona aci verebilir. Balik size yapisip devamli bir seyler istemeyecektir. Onun yaratici ve zengin bir iç dünyasi vardir. Sizinle birlikte partilere, yemeklere gitmekten zevk alacak daha sonra da mutlu bir sekilde kendi iç dünyasinda dinlenmeye çekilecektir. Baskalarinin sorunlarini kendisininmis gibi dert ettigi için ara sira yanliz kalip toparlanmaya ihtiyaci vardir. Yanliz kaldikça enerjisi yenilendigi için eski gücünü kazanana kadar bir kösede saklanmak ister. Toparlandiktan sonra yine herkesin dertlerini üstlenmek için disari açilir.

Gerçekten tam olarak ne oldugunu anlayamadiginiz, ama hissedebildiginiz büyülü, derin ve filozofik bir yapisi vardir. Iç dünyasina girmeyi basarirsaniz, kimsenin bilmedigi bu zengin dünyaya hayran kalabilirsiniz. Ask hayatiniz göz kamastirici olacaktir. Ask onun için mutlu sonla biten büyüleyici bir masaldir. Hayatin aci gerçekleri ile karsilasinca çok sasirir.

Evliligi yillar sürse bile her zaman el üstünde tutulmak, çok sevilmek ister. Sekste fiziksel arzunuz daha ön planda , duygulariniz daha geride ise, Balik size karsilik vermeyecektir. Bunu gizlemeye çalissaniz da, o gerçek niyetinizi hissedecektir. Beraberliginizde, onun derin duygularina neden karsilik vermediginizi merak edecektir. Onun gibi derin duygulara sahip olmadiginizi anlamakta da güçlük çekecektir.

Balik burcunun size olan düskünlügünün tadini çikarin. Balik çogu zaman kimsenin onu anlamadiginin farkindadir. Ona özen gösterin ve incitmeyin. Balik insanini kirdiginiz zaman sizi hiç uyarmadan, geri gelmemek üzere terk edecektir. Balik, bir iliskinin kendine göre olmadigini anladigi an terk etme gücüne sahiptir. Ona kendinize davranilmasini istediginiz gibi özenle yaklasirsaniz, saf askini ve kendisini kayitsiz sartsiz size teslim edecektir
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:36   #15
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Para Analizi..!!!

Koçlar azimleri sayesinde istediklerini yapabilir ve istedikleri ünü kazanabilirler. Fakat bu zengin olmakiçin bir çaba değildir.

Koçlar para konusundaki amaçlarına ulaşma konusunda bütün tehlikeleri göze alabilirler ve başarmayı çok severler. Hareket ve macera neye malolursa olsun onlar için terkedilemezler arasındadır.

Koçlar nasıl zengin olunabileceğini düşünmek için çok fazla zaman harcamazlar.Önemli olan şey yaşadıkları maceradır sonucu değil. Para çoğu zaman onlariçin istediklerini elde etmek için gerek duydukları bir şeydir. Eğlenebildikleri sürece para önemlidir onlar için. Koçlarda ikizler gibi esnek ve özgür olabildikleri işlerde başarılı olabilirler.

Tam bir alışveriş hastası olan koçlar pazarlamacıların en sevdiği insanlardır. Ay sonunda hesapları tutturamamaları da bunun bir sonucudur iste. Zor günler için tasarruf yapabilecek kapasitede olsalarda bunu bir türlü beceremezler.

Koçlara verdiğiniz boruc geri almanız uzun zaman alabilir. Fakat ellerinde biraz paraları varsa onu size borç vermek onlar için büyük bir zevk verir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:37   #16
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Para Tablosu..!!!

Parasal konularda nasıl davranıyorsunuz? Bu çizelge yıldızlarınıza bağlı olarak mali eğilimlerinizi, kişiliğinizi ve kabiliyetlerinizi gösteriyor.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

Bütçeci 1
Kaygısız 2
Pazarlıkçı 3
Detaycı 1
Tutumlu 1
Cömert 2
Yatırımcı 1
Materyalist 2
Sorumlu 1
Risk Alan 3
Mutasarruf 1
Harcayan 3
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:38   #17
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sağlık Analizi..!!!

Deri döküntüleri, diz kapağı ağrıları, mide bozuklukları da Mart'ın sonunda, Nisan'ın başında doğan bu insanların başına dert olabilir. Koç'un yapısı, genellikle yaptığı gibi ihmal ederek kötüye kullanmazsa, sağlam ve güçlüdür. O'nu sessiz sedasız yatağa girip yatarken görürseniz, bilin ki gerçekten hastadır. O zaman bile O'nu yatakta tutmak için kelepçeye vurmak gerekir. Sıradan insanı öldürecek kadar yüksek ateşe dayanıp iyileşebilir. Bunların çoğu da, Merih'in güçlü etkisiyle, kötü koşullar altında yanlış zamanda yanlış insanlarla işlerini yürütmek için yaratılmışlardır. Her zaman tetikte olan öfkeli sabırsızlık ve düş kırıklığı sağlık sorunlarının gerçek nedenidir. Gecikmeye gösterdiği reaksiyon O'nu hasta eder. Bilinçli bir sabır, ve tedbirli düşünceli davranışlar, doktoru ondan uzak tutabilir. Ancak O'nun böyle bir öğüdü tutacağı yoktur ki... O, nasıl olsa yıllarca doktoru yanına yaklaştırmaz; ya hastalıktan bitkin düşünceye, ya da daha makul düşüneceği bir yaşa erişinceye kadar... Koç'un uyuşturuculara alışma tehlikesi pek yoktur. Normal olarak bir tek uyku hapı bile almaz. O daha çok uyanık kalmayı tercih eder. ( Bir şeyleri kaçıracağından korkar.)

Güçlü iyimserliği yüzünden Koç (diğer ateş burçları Aslan ve Yay ' la birlikte) kronik uzun süren hastalıkların pençesine pek düşmez; astrolojinin her zaman öğrettiği ve tıp biliminin şimdi farkına vardığı gibi, böyle hastalıklar melankoli ve kötümserlikten doğar ve ilerler. Ateş burçları daha çok yüksek ateş, şiddetli enfeksiyonlar, çarpmalar, yüksek tansiyon ve şiddetli akut hastalıklara yatkındırlar. Koç ' un düşüncesizce atılganlığı konusunda istediğinizi söyleyin, ama O' nu melankoliyle pek suçlayamazsınız. Depresyon tohumlan, eksilse bile, Koç' un toprağında çabucak ölür.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:39   #18
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Analizi..!!!

Ateş grubunun ilk burcu: Enerjik, coşkulu, atılgan, olumlu, girişimci, akılcı.

Yönetici yıldızı: Mars

Etkisi altındaki ülkeler:</B> İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya

Etkisi altındaki şehirler:</B> Napoli, Floransa, Krokow

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ:</B> Gerçek bir Koç sevecen, yaşam dolu, atılgan ve serüvenci bir kişiliğe sahiptir.

KOÇ VE MESLEĞİ: Mühendis, politikacı, araştırmacı, sendikacı, makinist veya profesyonel sporcu.

KOÇ PATRONU: Koç burcu patronlarının, hızlı personel hareketi kaçınılmazdır. En önemli kural, hatalarının ve zayıflıklarının göz önüne serilmesinden asla hoşnut olmayacağını unutmamaktır.

KOÇ ÇALIŞANI: Koçlar her ekibe katkı sağlayabilecek değerli elemanlardır. Ona uygun şirket yoğun aktiviteli, ileriye dönük, gelişime açık olmalıdır. Eğer bir Koç kendini daha dikkatli, daha düşünerek davranacak şekilde eğitebilirse, başarıya ulaşacaktır.

ORTAK GİRİŞİMLER

KOÇ - KOÇ ORTAKLIĞI:
İki Koçun bir araya gelmesi kafalarının toslaşmasıyla sonuçlanır. Eğer kendi burcundan biri ile iş yapmak istiyorsa Koç öncelikle kendi zayıf yönlerini göz önünde bulundurmalıdır. Gerçek bir Koç enerjik, olumlu ve ileri görüşlüdür. Zayıf yönü ise önce ben tavrıdır. Ortaklık risklidir.

KOÇ - BOĞA ORTAKLIĞI:
Eğer Koç, Boğa ortağının kişisel özelliklerini göz önünde bulundurursa onu daha iyi anlayabilir. Tipik bir Boğa pratik, kararlı ve tutucudur. Zayıf yönü inatçılığıdır. Yerinden çok az oynar. İlgisi daha çok evine, konforuna ve özellikle yediğine ve içtiğine yöneliktir. Ortaklık faydalıdır.

KOÇ - İKİZLER ORTAKLIĞI:
İkizler entellektüeldir, güzel konuşur, marifetlidir. Zayıf yönü dikkatini bir noktaya toplayamamasıdır. İlgi alanı geniştir ve derinliğine olmasa da pek çok şeyle ilgilenir. İkizler dedikoduyu sever, kendiyle bile çelişkiye düşer. Düşünceleri kolaylıkla bir konudan bir diğerine atladığından ikisinin de ayakları yere basmayabilir. Ortaklık risklidir.

KOÇ - YENGEÇ ORTAKLIĞI:</B>
Zıt karakterdeki Koç ve Yengeç'in işbirliği oldukça zordur. Eğer bir Koç, Yengeç'le ortaklığa girişecekse Yengeç'in karakterini ön planda tutmalıdır. Karmaşık ve duygulu Yengeç, kızdırıldığında inatçıdır. Zayıf yönleri ise aşırı gelişmiş hayal gücü, merak tutkusu, yemeğe ve içkiye düşkünlüğüdür. İlgi alanı ise ailesine yöneliktir. Su kayağı, yatçılık, gibi su sporlarından hoşlanır. Ortaklık zararlıdır.

KOÇ - ASLAN ORTAKLIĞI:
Her ikisinin de kişilikleri genelde birbirine uyumludur. Aynı uyumu iş dünyasında da sağlayabilirler. Koç tipik bir Aslan'dan çok yararlanacaktır. Aslan dinamiktir, iyi kalplidir ve olumlu bir bakış açısına sahiptir. Zayıf yönü ise fazla gururlu olması ve başkalarına güvensizliğidir. Ortaklık faydalıdır.

KOÇ - BAŞAK ORTAKLIĞI:
Koç ile Başak'ın karşılıklı görüşmeleri oldukça güç geçecektir. Yaşam dolu ve eleştiriyi seven Başak çok çalışkandır. Sağlık ve hijyen konusunda titiz olan Başak özellikle sağlıklı yaşam programlarına ilgi duyar. Zayıf yönü aşırı titizliği ve başkalarına da zorla kabul ettirmeye çalıştığı tutucu ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlılığıdır. Ortaklık risklidir.

KOÇ - TERAZİ ORTAKLIĞI:
Terazi Koç'un zıt kardeşidir. Bu bazı zorluklara neden olsa da ortaklık olanaksız değildir. Koç, Terazi'nin özelliklerini çok iyi bilmek zorundadır. Kısaca bu insan barış ve uyum içinde yaşamayı sever. Çevresine karşı duyarlıdır. Karşıt cinse ilgi duyar ve bunu da artistik bir şekilde belli eder. Zayıf yönü karasız olması ve birlikte olduğu kişilerden çok fazla şey istemesidir .Ortaklık denemeye değer.

KOÇ – AKREP ORTAKLIĞI:
Bu iki kişinin herhangi bir aktivitede bile bir araya gelmesi akıl işi değildir. Koç Akrep'in özelliklerini bilse iyi olur. Akrep sabit fikirlidir, kolay kolay fikirlerinden vazgeçmez. Zayıf yanı her konuda aşırıya kaçmasıdır. Denizcilik aktiviteleri ilgisini çeker fakat esas eğilimi güç gösterisidir. Ortaklık zararlıdır.

KOÇ - YAY ORTAKLIĞI:
Koç ile Yay işbirliği mutlu ve kazançlı bir beraberlik olabilir. Ortak ve birbirini tamamlayan karakter yapıları uyumlu bir ortaklığa yol açacaktır. Tipik bir Yay, ortama kolay uyum sağlar, olayları dürüst ve açık bir şekilde ele alır. Mücadeleyi sever. Zayıf yönü ise vefasız ve pek sempatik olmayan davranışlarıdır. Ortaklık faydalıdır.

KOÇ - OĞLAK ORTAKLIĞI:
Koç'un Oğlak ile ilişkisi ya bunalımlı ya da sürekli mücadele gerektiren bir deneyim olacaktır. Tipik bir Oğlak cin fikirli, çalışkan ve biraz tutucudur. Zayıf yönü ise ani depresyona kapılması ve biraz züppe oluşudur. Daha çok kitap okumak, müzik dinlemek gibi akılcı aktivitelerle ilgilenir. Ortaklık risklidir.

KOÇ - KOVA ORTAKLIĞI:
Ufak tefek olağan çalışmaların dışında bu iki karakterin birleşmesinden yenilmesi güç bir takım oluşabilir. Tipik bir Kova idealist, ileriye dönük ve hümanisttir. Zayıf tarafı ise sabit fikirli olması ve fazla sıcakkanlı olmamasıdır. İlgi alanı insanlık ve geleceğidir. Futbol, yüzme gibi su sporları ve okumayı sever. Ortaklık faydalıdır.

KOÇ - BALIK ORTAKLIĞI:
Koç ile Balık iş düzeyinde olduğu kadar özel ilişkide de başarılı olur. Balık yumuşak, hassas ve aşırı romantik duygulara sahiptir. Zayıf yönü ise kararsız ve melankolik olmasıdır. Hayvanları, çocukları ve içkiyi sever. Sanatsal eğilimleri vardır. Ortaklık faydalıdır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:41   #19
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Kariyer Tablosu..!!!

Hangi tür iş sizin için en iyisi? Becerileriniz, doğal yetenekleriniz ve hangi işte çalışmak istediğinizi belirlemek için aşağıdaki çizelgeyi kullanın. unutmayın astrolojide bir meydan okuma pozitifden çok daha iyidir.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

İdareci 1
Yaratıcı 2
Mali 1
İşçi 2
Yönetim 2
Pazarlama 2
Operasyon 3
Serbes Meslek 1
Araştırma 1
Satış 3
Strateji 1
Teknik 2
  Alıntı ile Cevapla
Alt 26-10-2006, 03:42   #20
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Eğitim Analizi..!!!

Burcun 12 evi,kişiliğinizin, yaşam zemininizi etkili bir şekilde yaratmanızı sağlayan farklı yanlarını temsil eder.Günlük yaşamınızdaki iş aşk yada para konusundaki anahtar sözcükleri bu evler belirler.

3. ev eğitimin evidir. Bireyin öğrenme kapasitesini, iletişim yeteneklerini ve ve bu alanlardaki entellektüel yetenekleri belirler. Ayrıca çok yönlülüğü ve çok yönlülüğü de belirler. İkizler burcu ve merkür gezegeni tarafından yönetilir.

Okul ve eğitimle ilgili şeyleri, kitap dergi , dşalog ve basit tekilerden neler alabildiğimizi bu ev belirler. En basitinden bir kokteylden bir toplantıdan öğrenebileceğimiz şeylerde bu evin kontrolündedir. Bu ev beynimizle ilgili herşeyi düzenler.

9. ev yüksek öğrenmenin evidir. Metafizik, felsefe ve yaşamın anlamıyla ilgili cevapları bulmamızı sağlar. beynin gelişmesi uzak yerler ve yaşamı öğrenme aşkıyla yanmak da bu evin sağladığı özelliklerdir. bu ev yay burcu ve jupiter gezegeni tarafından yönetilir.

bu ev bize izleyici olmaktansa katılımla çok daha başarılı olunabileceğini gösterir. idealler, hukuk , idealler , bilim, dini konular ve bireyin bilincini de anlatır. bu ev keşfetmenin kaynağıdır.

12 evden hangisine bağlı olduğunuz hakkında belirleyici bir bilgiye sahip olmak için doğum tarihiniz net olarak bilinmelidir. (gün, ay, yıl, saat)
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 09:02 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580