Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-10-2006, 17:46   #1
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Akrep

Burcun Özellikleri

Klasik astrolojide Akrep burcu, kötülüğü, cehennem ve sadizmi, hırsızlık ve şiddeti temsil eder. Akrep insanı, kötü gülümsemesiyle insanları tahrik eden bir şeytan mıdır? Hayır, Akrep kesinlikle bir şeytan değildir, ama insanlara şeytanca hareketler yaptırabilecek özellikler taşır.

Akrep insanının etkisi altında olduğu yıldız Plüton'dur. Plüton bütün yıldızların tersine, güçlü insancıl içgüdülerin yıldızıdır. Akrep insanının hayatındaki en önemli güdü, tutkuların ateşidir. Duygularının kon trolünü elinde tuttuğu sürece, bunların içindeki enerjiyi yararlı bir amaç için kullanabilir. Ama duygularının kontrolünü kaybederse, zehrinin ulaşabileceği alandan hemen uzaklaşmalı. Akreplerin her zaman aşırılığa kaçmaları olasıdır. Hiçbir burç, hem iyi hem kötü işlerde böyle anlamlı başarılar elde etme yeteneğine sahip değildir.

İş Hayatı

Akrepler doğuştan büyük işlere yatkındırlar. Gerçekten önemli kişiliklerin doğduğu gruptandırlar. Başbakan olmasanız veya Nobel ödülü kazanamasanız bile seçtiğiniz her meslekte başarılı olursunuz. Şöhret yolunda Akrep kendinden fazlaca emin kibrini bırakmak zorundadır. Akrep burcundan birçok insan yanlış zamanda söylenen bir söz yüzünden meslek hayatlarını söndürmüşlerdir. Ne kadar doğru olsa bile hangi şef, çalışanların birinden yanlış bir şey yaptığını duymak ister.

Uygun Meslekler

1. Hayat; ölüm ve cinsellikle ilgili meslekler:
  • Sigorta acentası, mezar kazıcı, cenaze levazımcılığı
  • Doktor, veteriner, kanser araştırmacısı, adli tabip, patolog
  • Jinekolog, cinsel hastalıklar mütehassısı, ebe
2. Araştırma; psikoloji, polisiye ve metafizikle ilgili meslekler:
  • Psikiyatr, psikolog, biolog
  • Dedektif, polis memuru, ajan, soyağacı araştırmacısı, gazeteci
  • Volkan ve mağara araştırmacısı
3. Yaratıcı meslekler:
  • Ressam, boyacı, makale yazarı, kompozitör
4. Nüfuzla ilgili meslekler:
  • Diktatör, din veya tarikat lideri
Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi : Balık ve Yengeç
İyi : Yay, Oğlak, Başak, Terazi
Kötü : Kova, Boğa ve Aslan
Ne iyi ne kötü : Koç ve İkizler
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 15:58   #2
 
aylardansonbahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tsklerrrrrrr
beyaz dogduk siyah gıyeriz kartal bu herseyden vazgeceriz
aylardansonbahar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2006, 17:39   #3
Banned
 
Derya_DaPrinCeSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bende bir akrebim tesekkürler
Derya_DaPrinCeSS Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:49   #4
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Basit Analiz..!!!

Klasik astrolojide Akrep burcu, kötülüğü, cehennem ve sadizmi, hırsızlık ve şiddeti temsil eder. Akrep insanı, kötü gülümsemesiyle insanları tahrik eden bir şeytan mıdır? Hayır, Akrep kesinlikle bir şeytan değildir, ama insanlara şeytanca hareketler yaptırabilecek özellikler taşır.

Akrep insanının etkisi altında olduğu yıldız Plüton’dur. Plüton bütün yıldızların tersine, güçlü insancıl içgüdülerin yıldızıdır. Akrep insanının hayatındaki en önemli güdü, tutkuların ateşidir. Duyguların kontrolünü kaybederse, zehrinin ulaşabileceği alandan hemen uzaklaşmalı. Akreplerin her zaman aşırılığa kaçmaları olasıdır. Hiçbir burç, hem kötü işlerde böyle anlamlı başarılar elde etme yeteneğine sahip değildir.

Akrebin tutkulu olmasının kökleri cinselliğindedir. Akrebin, cinselliği en saf ve en esaslı biçimde bedenine uyarladığı söylenir. Cinsel arzular onun el sürülmemiş gücünün sadece bir görünüşüdür. Bunu, modern psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un ortaya çıkardığı “Her insanın içinde az ya da çok bir güç vardır ve bu güç onun düşünce, his ve hareketlerini belirler” teorisinde de görebiliriz.

Saf, tamamen gelişmiş bir Akrep, Zodyak’ın en etkileyici burcudur. Söylendiği gibi Pablo Picasso böyle bir Akreptir. Akrep erkeği çekilmez bir eştir. Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirir. Olgun Akreplerse, gerçeği bulma yolunda bitmek bilmez isteklerle dolu, kendilerine ve diğer insanlara karşı umursamaz olurlar. Bu burçta birçok dahi doğmuştur.

Buna rağmen, Hitler’in şeytani propaganda bakanı Geobbels hiç de böyle değildi. O, gelişmiş Akrebin bir prototipi miydi? Şüphesiz Geobbels Akrep insanının temel özelliklerini taşıyordu: agresiflik, güç, kendine güven, keskin zeka ve cesaret. En önemli özelliği, otoriteye olan inancıydı. Geobbels’in, “Führer”i Hitler’e olan Tanrısal sevgisi, onu dünya tarihinin en büyük ve vicdansız liderlerinden biri yaptı.

Bu tanınmış Akrebin yaşam öyküsünden sonra, bu burcun karakterini biraz daha açalım.

“İşin karmaşık yolu varken, neden basit yolu seçeyim?” sözü Akrebin hayatını anlatır. Burada da zeka küpünün zehirli fikirlerini görüyoruz. Onlar için hayat, yanımızdan huzur ve barış içinde geçmesini seyredemeyeceğimiz kadar kısadır. Herşey paramparça da olsa o kendi halinden memnundur. Tartışmalar, kavgalar, zafer veya yenilgiler; bunların hepsi Akrebe göredir. Anlaşmak sizin hiç hoşunuza gitmez. Huzuru sadece değişim aradığınızda istersiniz.

Hayat Akrep için bir deney sahasıdır, ama oyun bahçesi değildir. Yaptığınız her şeyi çok ciddiye alırsınız. Kesin sınırlarla çizilmiş bir amacınız vardır. Yolunuza çıkan her şeyle savaşır ve mümkünse yok edersiniz. Başkalarının oyunlarını bozmayı, onların hile ve strtejilerini açığa çıkarmayı seversiniz. Hiç kimse sizi aldatamaz. Siz bütün sahtekar ve yalancıları hemen fark edersiniz. İnsanın içini okuyan bakışlarınızın hedefi olan kişi, iç çamaşırlarıyla kalmış gibi olur. Oysa sizin kartlarınızı görmek çok az kişiye nasip olur. Birisi özel işlerinize burnunu sokmaya kalksa çok şiddetli tepki verirsiniz. Bu sizin için hoş bir durum değildir.

Böyle tutumlar Akrebi kibirli, egoist ve hesaplı olmaya zorlar.

Ama sizin için “sağlıklı” bir egoizm, zararlı değildir. Kendinizi yolundan döndürülmeyen bir bozkır kurdu gibi hissediyorsunuz. Eğer “yoldayken”kendinize ve diğer insanlara karşı duyarsız oluyorsanız, bu sizin görev anlayışınıza göre “iyi bir şeyin” kanıtıdır. Biraz şüpheli olan, “amaç, araçları meşru kılar.” Sözüne göre hareket ediyorsanız.

Ama kendinizi kandırmayın. Kendinizden çok emin görünen Akrepte bile kibir ve benmerkezcilik, duygulu bir kalbi saklamak için bir örtüdür. Bütün insanlar gibi Akrep de sevilmek ister. Bağımsızlığına düşkün olsa bile yalnızlıktan acı çeker. Şiddetli bir şekilde bireysel özgürlüğü savunsa da bu sadece kendi yalnızlığını saklamak içindir. Akrep, kimsenin onu bağımsız bir yaratığı sevmeyeceğinden öyle emindir ki bu yöndeki bütün iddiaları şüpheyle karşılar. Bunun yanında Akrepler gerçekten sevildiklerini hissederlerse, en tutkulu ve güçlü aşıklar olacaklardır. Kimse kalbini sizin gibi konuşturamaz.

Bu sert kabuğunun altında yumuşak bir öz mü saklıdır? En azından olgun, gelişmiş Akrepler de bu durum geçerlidir. Zayıflık olarak görülmemesi gereken duygusallığının yanında soylu bir karakteri de vardır. Siz Akrep olarak, inatçı yapınızla daha zayıf insanlara güç veren tipte bir erkeksiniz, tipik bir” aşk çöpçüsü” sünüz. Bütün dost ve tanıdıklarınız duygusal problemlerini size anlatırlar. Hatta bazen istediğinizde de fazla. Herkes sizden kurtarıcı rolünü oynamanızı ister. Oysa siz bu role çok zor katlanırsınız. En iyisi siz bu “hobi” nizden bir meslek yaratın ve psikiyatr veya psikolog olun. Akrep insanlarının, dostlarının problemlerine gösterdikleri anlayışın sebebi kendilerinin de cennet ve cehennemden geçmiş olmalarıdır. Hatalarınızı bilme özelliğiniz size acı verebilir.

Tekrar gelişmemiş Akrep türüne dönelim. Bu kişi son derece bencildir. Böyle bir Akrep, amacına ulaşmak için her şeyi yapar ve bunu yaparken hiç düşünmez. Gaddar ve sadist olabilir, ona yapılan bir haksızlığı unutmaz. İntikam hırsı, düşmanını uçuruma itmek için en karışık entrikaları hazırlama gücü verir. Burada da maalesef hileci, katil ruhlu Akrebi açıkça görürüz.

Günlük hayatta Akrep insanlarıyla kolay kolay birlikte yaşanmaz, özellikle evlilikte. Buna rağmen onlarda güçlü, güvenilir, gerçekçi bir kişilik vardır. Akrepler her konuda başarılı olabilirler. Başka hiç bir burçta bu kadar çeşitli işler yapan insanlar yoktur. Başarılı sporcular, öncü bilim adamları ve dahi sanatçıların çoğu Akrep burcundandır. Evet, beceriksiz olmakla birlikte yaratıcılıkları onları sanatçılığa yöneltiyor. Hayat, Akrep insanına bizim anlama sınırlarımızı aşan şeylerle uğraşma yetisi vermiştir. Buradan Martin Luther gibi büyük din liderlerinin Akrep burcunda doğmalarının bir rastlantı olmadığı görülür.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:51   #5
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Detaylı Analiz..!!!

Ansiklopediler, Akrebi geceleri çıkan ve hem kendini savunmak, hemde saldırmak için kullandığı uzun, kıvrık kuyruğuyla soktuğu düşmanını zehirleyerek felce uğratan bir böcek olarak tanımlar. Sokması bazen öldürücüdür.

Birisi Kasım'da doğduğunu söylediği zaman, insanlar çoğunlukla gözle görülür bir şekilde irkilerek ve şöyle mırıldanarak geri çekilirler: "Aa, siz bir Akrepsiniz!" Bunu ya içten bir korkuyla, ya da hayranlık ve saygıyla söylerler. Bazen de, Akrebin efsanevi ihtirasını anımsayarak gülüşürler. Akrepler, kendi burçlarına gösterilen bu tepkilerden bıkmışlardır. Kim onları suçlayabilir? Ama Onlar acımasız ve tehlikelidirler, doğru mu?

Yanlış. Bu, yerine göre değişir. En iyisi, siz önce bu burcu nasıl tanıyacağınızı öğrenin. Kendini savunurken olabilir-zira siz gerçekten üstün bir insan arıyorsunuz.

Akrep 'tebdili kıyafetle' dolaşmaktan hoşlanır, îyi kontrol edilen doğal yapısı sayesinde, genellikle bunu başarır; ancak gece yarısı veya öğleyin O'nu gizlendiği yerde yakalamayı kolaylaştıran bazı kestirme yollar vardır.

Gözlerine bakın. Yeşil, mavi, kahverengi veya siyah olabilir; ancak bu gözler, büyüleyici bir ısrarla, delip geçici bakışlarla bakar, insanların çoğu Akrebin ısrarlı bakışları altında kendilerini sinirli ve huzursuz hissederler. Önce kendinizi bu bakışların büyüsünden kurtarıp başka tarafa bakmak zorunda kalacaksınız. Her seferinde size böyle ısrarla bakacaktır. Bu Pluto kişiliğinin hiç kuşkuya yer bırakmayan özelliğidir. Akrebin gözleri, sanki ruhunuzu delip geçercesine, acımasızca, içinizin derinliklerine bakar. Öyledirler.

Sonra, O'nun konuşmasını dinleyin. Ses tonu kadife gibi yumuşak, kısık ve son derece etkileyicidir, konuşması ya ağır ve ölçülü, ya da güçlü ve kesik kesik olabilir, ancak ne söylerse söylesin, kendisini hiçbir zaman küçümsemeyecektir. Akrep kesinlikle gurur sahibi bir insandır. O, kendisinin ne olduğunu, ne olmadığım çok iyi bilir ve başkalarının düşünceleri O'nun bu bilgisini değiştirmez. Hakaretler bir kulağından girer, öbüründen çıkar ve komplimanlar O'nu yerinden bir santim oynatmaz. Başkalarının, kusurlarını ve erdemlerini sayıp dökmelerine O'nun ihtiyacı yoktur. En iyi olasılıkla, övgülerinizi sükunetle kabul eder; en kötü olasılıkla, sizin niyetlerinizden kuşkuya düşer.

Gelecek sefer bir grup insanla bir aradayken Burçlar konusunu ortaya atın. Biraz çalışmayla burçları tanımanın oldukça kolay olduğundan söz edin. Birisi hipnotize eden bakışlarım yüzünüze dikerek, olağanüstü bir güvenle karşınızda durup, "Benim ne olduğumu tahmin edemezsiniz," derse, kesinlikle, "Siz Akrep'siniz." deyin. Belki de hayatında ilk kez gözlerini kırpacaktır. Ancak bakışları yalnızca bir an için sarsılacak, sonra tekrar çabucak, siz O'nun dikkatle gizlediği kimliğini açıklamadan önceki o soğuk sükunetine kavuşacaktır. Eğer gözleri çevrede dolaşan, geveze bir Akrebe rastlarsanız, O'nu astrolojinin kaydettiği nesli tükenmiş dodo kuşu kadar narin bir istisna olarak belirleyin. Doğumunda aldığı ağır yıldız etkileriyle huzursuz biri olan Kasım doğumlu bazı insanlar vardır. Ama siz tipik Akrebi tanımayı öğrenmeğe çalışıyorsunuz. Çok çok az sayıda sinirli tipte Akrebe rastlayacaksınız. Doğal yapı, başka doğum ânı etkileriyle değişebilir, ama ancak birazıcık.

Pluto insanlarının çoğunun güçlü fiziksel yapılan vardır. Yüzleri göze çarpacak kadar büyük veya keskin .hatlıdır, açık bir şekilde anlamlıdır, burun oldukça büyük, bazen gaga biçimindedir. Genellikle yüz çok solgun, neredeyse yan saydamdır; kaşlar kalın ve burun köprüsünün üstünde birbirine örülmüş görünümdedir. Akrebin varlığında, kendisini ele veren, belirgin elektrikli bir canlılık vardır. Ne kadar sakin olmağa çalışırsa çalışsın, böylesine bir canlılık tümüyle gözlerden gizlenemez. Erkeklerin bacakları ve kollan, çoğunlukla kızıltımı tonda, tüylerle kaplıdır. Akreplerin çoğunun saçları ve gözleri koyu renktir. Ancak açık sansın tipleri de gözden kaçırmayın; Grace Kelly ve Billy Graham bunlara en güzel örnektir. Açık sansınlar azınlıktadır. Pluto karakterinin yüzeydeki sakinliği, kaynayan iç yapısı gizlemek için dikkatle belirlenmiştir.

Böylesine üstün bir kişiliği kıskanmak gerekir. Duygulan ne kadar altüst olursa olsun, bunların Akrebin o donmuş hareketsiz yüzüne yansıdığını çok nadiren görürsünüz. Bu insanlar gururlu ve bilinçli olarak yüzlerinde boş bir ifade taşırlar. Onlar yüzlerine durağan olmayı emrederler, yüzleri de bu emre itaat eder (bir Akrebe itaat etmemek yürek ister). Akrebin kızararak veya ışıldayarak, çatılarak veya sırıtarak kendini ele verdiğini pek göremezsiniz. Tebessümler ender görülür, ancak içtendir. Vücut da yüzle aynı sırayı izler. Atlayıp sıçrayan ani hareketler veya sinirli davranışlar ender görülür. O hiçbir zaman utanarak çekinmeyecek veya gururlanarak kabarmayacaktır. Her zaman en az düzeyde tepki gösterir; çünkü sizin karakterinizi ve niyetinizi amansızca incelemek, aynı zamanda kendi gizemini korumak Akrebin sanatıdır, ve O bunun ustasıdır..

Çabuk hareket eden ve konuşan, açık ve dostça davranışları olan. belirli bir Akrep tipi olduğunu önemle hatırlamak gerekir. Gözlerinin içine dikkatle bakın ve geçmişteki hareketlerini, gerçek davranışlarım iyice düşünün. O, tüm neşeli konuşmalarıyla sadece oyun oynamaktadır, içinden O da daha tipik, dengeli pluto insanlarıyla aynı derecede sert ve kararlıdır. Belki de biraz daha tehlikelidir, çünkü aslını daha iyi gizlemektedir ve sizi daha kolaylıkla yanıltır. Ona tamamiyle zararsız bir insanmış gibi davranmaya başlayın; ateşle oynadığınızı anlarsınız. Bütün Akreplere karşı dikkatli olun. Onların habis olduğunu söylemek istemiyorum. Sadece, yumuşak ya da saf olmadıklarını söylemek istiyorum. Bazı Akrepler, gözlerinin iç dünyalarını ele verdiğini farkederek sık sık, geceleri bile güneş gözlüğü takarlar.

Bir Akrebe, büyük bir yeteneği olduğunu ve birgün bunun keşfedileceğini söyleyin; sükunetle ve rahatlıkla, "Evet, biliyorum" diye yanıt verecektir. Size bir iyilik yapıp yapamayacağını sorun, cevabı aynı derecede basit olacaktır; "Evet, tabii yaparım," veya "Hayır, ben bunu yapamam."

Eğer hassas bir insansanız, O'nun fikrini ve öğüdünü sormayın. Çıplak, acı gerçeği öğrenirsiniz, o'na sorarsanız, söyler. Akrep bir konuda haklı çıkmak, ya da dost kazanmak için sahte komplimanlar yapmaz, insanları pohpohlamak gibi bir huyu yoktur. Size güzel birşey söylerse, bunu iyi değerlendirin. Bunun içtenlikle söylendiğinden ve yaldızsız olduğundan emin olabilirsiniz. Size güzel bir sesiniz olduğunu söylerse, duşun altında şarkı söylemeyi bırakıp, hemen mikrofona sanlın. Çok güzel bir sesiniz olduğunu söylerse, rahatlıkla Covent Garden'da konser verebilirsiniz. Size yardım etmek için, hiç çaba harcamadan dağlan bile yerinden oynatabilir. Akrebin bencilliği hakkında duyduğunuz herşeye inanmayın, O'nun öğütlerinden ve cömertliğinden yararlanmış olan minnet dolu insanların bazılarına kulak verseniz, daha iyi edersiniz. Akrep doğal olarak ya son derece sadık, kendisini O'na adamış hayranlarını ya da kıskanç ve hain düşmanlarını kendine çeker. Ama düşmanları bile O'na kinle dolu da olsa, saygı duyarlar ve açıkça meydan okumamağa dikkat ederler, O'na meydan okumaktan çekinmeyen çok az sayıdaki birkaç insan, Akrebe saldırmanın ne kadar dikkat isteyen birşey olduğunu hatırlatan acı ve canlı örneklerdir. Unutmayın ki, O'nun yıldızı Pluto nükleer enerjiyi yönetir.

Gene de, bu insanlarda sık sık görülen bir tatlılık vardır; hasta veya umutsuz insanlara müşfik bir yakınlık gösterirler. Akrebin dokunuşu serin ve yumuşak olduğu gibi, yakıcı da olabilir, Güneşin durumu O'na izleyeceği çeşitli yollar gösterir. Sırf sokma zevkini tatmin etmek için başkalarını, hattâ kendisini ölümcül olarak sokan, geceyi seven akrebi taklit edebilir-ya da kendi sembolü olan ve dünyevi sınırların üstüne yükselen, gücünü akıllıca ve hakça kullanan kartalın şanlı ve yükseklere erişen yolunu izler. MacArthur gibi büyük generaller, Theodore Roosevelt gibi başkanlar, Madame Curie ve Jonas Saik gibi bilim adamları kartallardır. Birleşik Devletler başkanlarının çoğu bu Burçta doğmuşlardır.

Geceyi seven Akrebe gelince, bunlardan birkaçı her halde sizi de sokmuştur. Eski astroloji bunlardan yılanlar diye söz eder. Karşılaştığınız Akreplerin hangi kategoriden olduğunu tahmin etmek zor değildir. Bazı Pluto insanları kartalla, kendi kara büyüsünün kurbanı olan zehirli akrep arasında bir yere düşerler. Bunlar gri kertenkelelerdir. Bunlarda, yüksek özveri kendilerine duydukları nörotik bir ilgiye; ve ruhsal yetenekler, her an saldırabilecek pusudaki kötülükleri algılayan korkakça bir vesveseye dönüşmüştür. Güçlü yüreklilik kendi çevresinde bükülerek, zehirli akrepler gibi acımasızca intikam peşinde koşacağına-ya da kartallar gibi böyle kin duygularının üstüne yükseleceğine her küçük incinmede karmakarışık nefret duygularının içine çekilerek, direkt bir harekette bulunmadan, kaderin düşmanlarını cezalandıracağını umar, ve hemen hemen bilinçsiz olarak onların mahvolmasını diler.

Bu gri kertenkeleler kendi yıldızlan Pluto'nun gücünden yoksundurlar -oysa bu güç onları çevrelerini saran tüm kötü durumlara üstüne yükseltebilir. Bir trajedinin dişleri arasındayken bile, bu garip ruhsal güç Onlara gün ışığında yeni bir hayat sağlayabilir. Oysa bunlar uykuya çekilmek için karanlık gölgeler ararlar ve böylece doğarken kendilerine bağışlanmış olan o parlak gücü boşuna harcayarak kendilerine yazık ederler. Gene de Akrep Pluto'nun gücünü tümüyle yitirerek, asla kötü bir depresyon kuyusunun yapışkan derinliklerine kadar düşemez. Bir gri kertenkelenin kendini kartala çevirmesi için, vakit hiçbir zaman çok geç değildir. Öyle bir büyük mucizeyi Akrep burcunda doğmuş olan her insan gösterebilir. Gerekli olan tek şey, bunu istemesi ve harekete geçmesidir.

Tipik kartallar hiçbir şeyden korkmazlar. Savaşta tüyleri bile kıpırdamadan askerlerini ölümün üstüne götüreceklerdir. Sıradan bir Akrep erkeği ve kadını fiziksel acılardan ve fakirlikten, mağrur kişilerin saygısızlığına ve alayına kadar herşeye cesaretle göğüs gerer ve her felâketin üstesinden gelmek için sahip olduğu ruhsal güce tamamiyle güvenir.

Akrep, dostlarına son derece bağlıdır. "Bir insan, hayatını dostlarının ayaklarına sererse, bundan daha büyük sevgi olamaz." Akreplerin bazıları savaşta olsun, sivil yaşamdaki felâketlerde olsun, dostlarına, akrabalarına ve sevdiklerine işte böylesine bir sevgi gösterirler. Bir Akrep asker birdenbire ve içgüdüsel olarak atılıp, kurşunlara göğüs gererek arkadaşını ölümden kurtarır. Bir Akrep itfaiyeci yanan binadaki çocuğu kurtarmak için kendi hayatını feda eder. Bazen Pluto insanları sanki kendi güçlerini denemek için bilinçsiz olarak tehlike arıyormuş gibidirler.

Akrep kendisine verilen bir armağanı veya yapılan bir iyiliği asla unutmaz ve cömertçe karşılık verir. Bunun aksine, kendisine çektirilen bir acıyı veya yapılan bir haksızlığı da unutmaz ve buna verilecek karşılığın çetin yollan vardır. Kartal düşmanını ezecektir ki, bir daha hiçbir zaman kendisine zarar vermemeyi öğrensin. Savaşı kazanır, ve yenilgiye uğrattığı insanın kendi yoluna gitmesine izin verir. Öldürücü gece Akrebi ise önce sokacak, sonra yok etmeyi plânlayacak, sonra gene sokacaktır. O, yalnızca skoru eşitlemekle yetinmez. O, düşmanını tamamiyle yok etmek, ya da en azından ona üstün gelmek zorundadır. Tipik zehirli Akrep geceleri uyumadan, nasıl öç alacağını hesaplar. Eğer komşulardan biri kasten O'nun çamurluğunu çizerse, ertesi gün O, komşusunun arabasının iki çamurluğunu birden çizecek ve belki de özenle yapılmış olan çiti de arabasıyla iyice ezip geçecektir. Bu Akrepler düşmanlarına pabucu ters giydirmekle yetinmezler, bir de ayrıca, ayağına zamkla yapıştırırlar. Bununla birlikte, gri kertenkelelerde, Pluto nefreti için için yıllarca süren bir kine dönüşür ve sonunda kaçınılmaz olarak derin bir melankoliye veya uzun süren fiziksel bir hastalığa neden" olur. Akrebi yiyip bitiren gücenikliği içinde kalır ve hiçbir zaman ifade edilmezse, ölümcül bir kesinlikle kendisini zehirler. Bu kin dışa dönerse suçluluk duygusu yaratır, çünkü sokucu Akrep herşeyi söyleyip yaptıktan sonra, savunmasız birine zarar verdiği için utanç duyar. Bu yüzden, bunların hiçbiri olmamalı kin ne içe, ne de dışa dönmelidir. Kartalın yaptığı gibi, görmemezlikten gelip unutarak onu fethetmek-bir daha asla öfkeyle geriye bakarak misillemeye kalkışmamak gerekir.

Akrebin sağlık durumu, O'nun tipik karakterini yansıtır. Aşırılıklarla, melankoli veya fazla çalışmayla kendi bünyesini mahvedebilir. Ama kendi iradesiyle onu önemli bir hastalıktan da döndürebilir. Pluto'nun gücü bu kadar sağlamdır. Akrepler pek az hasta olurlar, ama bir kez de olunca, genellikle bu ciddi bir hastalık olur. Uzun bir dinlenme, davranışını değiştirme, alev alev içini yakan gücenikliği bırakarak, huzur içinde durumu kabul etme, en iyi tedavi yoludur. Bunlar işi kendi haline bırakmazlar ve tabii kendileri doktordan ve tüm hemşirelerden daha çok bilirler. Mikroplara ve kazalara en hassas olan bölgeler burun, boğaz, kalp, omurga, sırt, dolaşım sistemi, bacaklar ve bileklerdir. Bunlar yangından, patlayıcılardan, zararlı dumanlardan ve radyosyandan sakınmalıdırlar. Gene de, bunların çoğunun tehlikeyle flört eden işlerin peşinde olduklarını göreceksiniz. Bazen bunlarda kronik burun kanamaları görülür veya herhangi bir nedenle burun ameliyatı geçirirler.

Akrep, dinle derinden ilgilenir, yaşam ve ölümle ilgili bütün konulara büyük merak duyar, sekse ihtiraslı bir ilgi besler ve reform arzusu O'nu şiddetle çeker. Gene de, O kahramanca davranır, kendini aile bağlarına ve aşkına adamıştır, çocuklarını ve güçlerini şefkatle korur. O, ya bir aziz, ya da bir günahkârdır. Ölüler Diyarının bu yanındaki en karanlık serüvenleri deneyebilir, yahut da günahı ve ahlâksızlığı en acı bir dille lanetleyebilir. Vaiz kürsüsünde iş toplantılarında veya sahnede konuştuğu zaman dinleyicilerini hipnotik bir şekilde büyüleyerek, ya onları oldukları yerde dondurur, ya da tümüyle değiştirir. Bu gerçekten korkutucudur. Akrep, geçici olarak kin duygularına, içkiye veya kendisini en adi yerlere sürükleyen melankoliye kapılsa bile, kitaplığınızdaki Dante'nin Cehennem'inin eski kopyası üstüne bahse girebilirsiniz ki, diğer bütün serseriler, geldiğim görünce O'na yol açacaklardır.

Akrep basan da içinde olmak üzere, kendisinin olduğuna inandığı herşeye şiddetle sahip çıkacaktır. Ama bu ihtirasını hiçbir zaman açıkça belli etmez. Çalıştığı sürece sessizce yükselme şansının doğmasını bekler. Yavaş yavaş ama çok kesinlikle kontrolü ele alır. Akrep, hemen hemen yapmak istediği herşeyi yapabilir. Eğer gerçekten istiyorsa, istediği şey büyük kesinlikle artık hayal olmaktan çıkacaktır. Pluto'nun karanlık, sihirli ve gizemli gücü; soğukkanlı, dikkatli, kararlı bir gayretle arzulan gerçeğe dönüştürür.

Her ne kadar marazi bir en hasta ve en ahlâksız insanları tanıma arzusu, uyuşturucu ve zulüm batağına saplanan gri kertenkeleyi yaratırsa da; O, yolunu tıp yaşamına doğru değiştirebilir, Oradaki, aynı tip insanları akıl almaz şekilde iyileştirme olanağı O'nu derinden büyüleyecektir. Gerçi, sadist olduğu söylenen cerrahların birçoğu Akreptir ama, bütün dünyadaki en iyi tıp adamlarının birçoğunun Akrep olduğu da aynı derecede doğrudur. Bunlar, gerek akıl gerekse vücut hastalıklarını iyileştirmekte, tuhaf ve akıl almaz bir bilgiyle teşhis ve tedavi etmekte gereken ilhamı Pluto'dan alırlar. Akrep, hayatın ve ölümün sırlarını bilerek, ve eğer isterse her ikisini de fethetmek yeteneğiyle doğmuştur. Ancak, astroloji sürekli olarak O'na "bildiğini bilmesi gerektiğini" öğütler. Eski sırlar O'nun parlak zekâsını büyüler. O'nun insan yapısıyla güçlü bir duygu birliği içinde olması, önde gelen detektiflerin, büyük yapıtlar besteleyen bestecilerin, derin ve kalıcı edebi eserlerin, olağanüstü dramatik yetenek gösteren aktörlerin doğmasını ve gelişmesini sağlar. O, bazen deniz kenarında, yükselen alçalan sular kadar güçlü ve sessiz, tek başına yaşar. Bazen, yoğun kazanmak isteğini gizlemek için sakin bir sessizlik ve irade maskesi takarak insanların arasına karışır. O bir politikacı veya bir televizyon yıldızı, bir cenazeci veya barmen olabilir,ancak, ne olursa olsun bütün rakiplerinden üstün olmayı başaracaktır. Ve o kadar çabasızca başaracaktır ki, bu kendi irade gücünden çok, talihin cilvesiymiş gibi görünecektir.

Astrolojideki en garip olaylardan biri de bir Akrebin doğmasından bir yıl önce veya bir yıl sonra aile içinde bir akrabanın ölmesidir. Ve bir Akrep öldüğü zaman da, ondan bir yıl önce ya da bir yıl sonra aile içinde bir doğum olur. En az yüzde doksan beş oranında bu olay meydana gelir. Pluto'nun sembolü, için için yanan kendi küllerinin içinde yükselen zafere ulaşmış Anka kuşudur, ve Akrep öldükten sonra yeniden dirilmeyi temsil eder. Hem gri kertenkeleler, hem de zehirli akrepler mağrur kartallara dönüşebilir, ama kendi büyülerinin sırrını hiçbir zaman açıklamazlar. Sormanın hiçbir yaran yok-Akrep bunu asla söylemeyecektir. Ama kendisi sembolik sıfırın yuvarlağındaki sonsuza kadar uzanan gerçeği bilir.

Kasım ayının dikenli bitkisi tehlikelidir, gene de o, Akrebin hanımeli çiçeğinin ağır, baygın güzelliğine sarılarak büyür. Siz hiç yaz ortasında sakin bir gecede o karşı konulmaz tatlı kokuyu içinize çektiniz mi? Öyle ise, neden Akrebin nezaketini aramak için dikenlerine göğüs gerenler olduğunu anlayacaksınız-o harikulade nezaketi. Akrebin patlayıcı ihtirasında kamasının şarap rengi koyu kırmızısı vardır. Ama Akrebin çeliği, dayanılmaz sıcaklıktaki bir fırında, serin, saten gibi düzgün hale gelinceye kadar kızdırılmıştır ve Akrebin bilgeliğinin dokuz kutsal ateşini kontrol edecek kadar sağlam ve dayanıklıdır
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:52   #6
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Künyesi..!!!

Yönetici Yıldızınız: Mars ve Pluton (Çekicilik, cazibe, savaş ve yeni sartları temsil eder)

Grubunuz: Su, negatif

Burcunuzun cinsiyeti: Dişi

Üstün yeteneğiniz: Sezgi

Özelliğiniz: Kararlılık ve inceleme

Emeliniz: Zenginlik

Amacınız: Hayat boyu zenginlik

Anahtar sözcüğünüz: Tutkulu

Yenmeniz gereken huyunuz: Acımamak, ihmal etmek

Uğurlu gününüz: Salı

Uğurlu sayılarınız: 8, 9, 53, 783, 6591

Uğurlu taşınız: Topaz

Uğurlu renkleriniz: Korkırmızısı, siyah

Uğurlu çicekleriniz: Kırmızı karanfil, hanımeli, ateş çiçeği

Uğurlu kokularınız: Misk, manolya

Hoşlandığınız müzik: Marşlar ve canlı parçalar

Olası hastalıklarınız: Boğaz, boyun, mesane, uretra, böbrek ve üreme organları hastalıkları, tansiyon

Başarılı olacağınız meslekler: Yönetici, organizator, endüstri lideri, komutan, satış yöneticisi, müdür, operator dişçi, teknik mühendis, gazeteci, kimyacı, müzisyen, müzik aletleri yapımcısı, tamirci, yazarlık, denizci, havacı
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:53   #7
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ünlüleri..!!! (şanslılar..atamın burcu)

- M Kemal ATATÜRK
- Türkiye Cumhuriyeti (29 Ekim 1923)
- Indra Gandhi
- François Mitterand (26 Ekim 1916)
- Bill Gates (28 Ekim 1955)
- Prens Charles (14 Kasım 1948)
- Demi Moore (11 Kasım 1962)
- Björk (21 Kasım 1965)
- Albert Camus (7 Kasım 1913)
- Grace Kelly (12 Kasım 1929)
- Dostoyevski (11 Kasım 1821)
- Claude Monet (14 Kasım 1840)
- Boris Becker
- Bo Derek (20 Kasım 1956)
- Alain Delon (8 Kasım 1935)
- Simon Le Bon (27 Ekim 1958)
- Julia Roberts (28 Ekim 1967)
- Jodie Foster (19 Kasım 1962)
- Carl Sagan (9 Kasım 1934)
- Hillary Clinton (26 Ekim 1947)
- Sri Sathya Sai Baba (23 Kasım 1926)
- Marie Sklodowska Curie (7 Kasım 1867)
- Pablo Picasso (25 Ekim 1881)
- Leonardo di Caprio (11 Kasım 1974)
- Süleyman Demirel
- Metin Akpınar
- Muazzez Abacı
- Meltem Cumbul
- Yılmaz Erdoğan
- Necmettin Erbakan
- Müjdat Gezen
- Zerrin Özer
- Hatice Kaplan
- Mustafa Denizli
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:54   #8
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uğurları..!!!

Uğurlu Rengi : Akrep burcunun uğurlu rengi,turuncudur.Batan güneşin parlak turuncusu olan bu renk,deneyle ya da öğrenimle elde ettiği bilgileri kullanmayı beceren, canlı ve aydın kişilerin simgesidir.Bu renk, akreplerin, ruhsal ve bedensel alanı kavrayıp, üstün mantığını, daha alt düzeydekileri yönlendirmede kullandığını gösterir.

Hayvan Sembolü : Akrep burcunun hayvan sembolü yılandır. Yılan, omurgalılar ailesinin en eski, en gizemli, en kuşku duyulan, en yanlış anlaşılan üyesidir.

Bitki Sembolü : Akrep insanının bitkisi devedikenidir.Kökleri ve sapı çiğ ya da pişmiş olarak yenebilir.Karın ağrısına,hazımsızlığa,ateş düşürmeye,kurt ve solucanlara, ayrıca sütü olmayan annelere iyi gelir.

Madeni : Aldığı ısıyı eşit bir şekilde tüm vücuda yaydığı için, insan ruhunu ve kanını arındırdığına inanılan bakır ilk sırayı alır. Akrep burcunun süs taşı olan malahit ise, özel güçler taşıdığına, insanın ruhsal sesleri duymasına yardımcı olduğuna, her türlü enerjiyi ve bu arada psişik enerjiyi özümseme gücünü artırdığına inanılan bir taştır. Akuamarin ve beril ise birbirine çok benzeyen, sadece renkleri farklı taşlardır. Eski Mısırlılar bu taşları guatr ve troit bezi rahatsızlıklarında kullanmışlardır. Akrep burcunun taşlarından birisi olan lal, akreplere, üzüntülerini dağıtma ve uzlaşma hissi aşılar. Mısırlılar bu taşı yaraları dağlamakta, Hintliler ise savaş yaralarının tedavisinde kullanmışlardır. Mıknatıs da akrebin uğurlu taşıdır. Karaciğere ve gut hastalığına iyi gelir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:55   #9
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yükseleni..!!!

Burçlar kuşağının en sabit fikirli ve kararlı tiplerindendir. Sabır ve kararlılık onların en belirgin özelliğidir. Kendilerini tanımak için yaklaşıldığında içlerine kapanır; asla sır vermezler. Kuşkucu ve kuruntuludurlar. Her konuyu bir anda kavramak ve gereken cevapları anında vermek onlar için hiç de zor değildir. Bir olayın öncesini ve sonrasını aynı açıklıkla görebilmeleri şaşırtıcı özelliklerindendir. Paranın gerekliliğine inanırlar ve bunu elde etmek için de sonsuz bir irade ve sabırla çalışırlar. Az konuşurlar. Onlar için konuşmak zaman öldürmek için boş laflar etmek değildir. Gerçekten önemli olduğuna inandıkları konularda söz söylerler. Aşk yaşamları da gizlilik içinde yürür. Sevdikleri için düşünmeden hizmet edebilecek bir özverileri vardır. Mistik konulara ilgileri dikkat çekicidir. İçlerinde yoğunlaşmış enerjilerini rahat ve mutlu yaşanabilecek bir dünya elde etmek için harcarlar. Evlenecek oldukları kişiyi seçme konusunda da çok çekingen davranırlar. Bir eşte bulunması gereken özelliklerin neler olduğunu çok iyi belirlemişlerdir kafalarında. Bu modele uygun bir eş bulmadan evlenmezler. Ölüm, öldükten sonra yaşamak ve yeniden doğuş konularında derin bilgileri vardır. Her gittikleri ülkede evindeymiş gibi davranan, gezmeyi seven kişilerdir. Güçlü ve ünlü bir kişi olma istekleri fazlacadır. Ortaklık konularında pek şanslı olmamalarına karşın maddesel konularda başarılıdırlar.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 02:56   #10
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!

Eğer bir Akrep erkeğine âşıksanız ve ihtiras sözcüğü sizi korkutuyorsa, pabuçlarınızı ayağınıza geçirdiğiniz gibi, sanki arkanızdan King Kong kovalıyormuşçasına kaçmağa bakın. Evet, King Kong kovalıyor.

Listenin başında o olmasına karşın, ben romantik ihtirastan söz etmiyorum. Aynı zamanda politikaya, çalışmaya, dostluğa, dine, yiyeceğe, akrabalara, çocuklara, giyim kuşama, yaşama, ölüme, ve düşünebileceğiniz herşeye karşı duyulan şiddetli ihtirastan söz ediyorum. Eğer duygusal aşırılıkları kabul etmeyen bir insansınız, Akrep erkeği kesinlikle sizin ruhunuzun ihtiyaç duyduğu biri değildir. Sakın arkanıza bakmayın. Ama kaçın.

Eğer bu Pluto insanıyla yeni tanıştınızsa, böyle şeyler söylediğim için, herhalde benim aklımı kaçırdığımı düşüneceksiniz. O, ne kadar sakin ve dengeli bir insan. Böylesine açıkça kendini kontrol edebilen bir insan nasıl ihtiraslı, hem de tehlikeli şekilde ihtiraslı biri olabilir? Gerçekten, nasıl. Çünkü O, yüzeydeki serin görünüşüyle sadece blöf yapmaktadır, içinden. Üç-dört yaşınızdayken, ulaşamadığınız şeylere uzanmağa çalışırken elinizi yaktığınız kızgın soba kadar ateşli ihtiraslara sahiptir. Bu adam da ulaşamayacağınız bir yerde olabilir. O, aldatıcı şekilde kontrollü davranışlarının altında cızır cızır yanmaktadır. Sakın dokunmayın. Yanıkların ne kadar uzun zamanda iyileştiğini siz çok iyi bilirsiniz. Unuttunuz mu? Küçücükken sobayla aranızda, geçen olaydan haftalarca sonra eliniz hâlâ acıyordu. Bu deneyimden sonra kalbiniz aylarca, belki de yıllarca yanacak ve ilk yardım malzemesinin de bir yaran olmayacak. Büyükannemin sevdiğim bir sözü vardı: "Bir gram korunma, bir kilo ilaçtan iyidir," derdi. Bu söz hem soba yanıkları, hem de Akrep sokması için geçerli. Bu yüzden onunla oynarken dikkatli olun. Nereye ve kimle gittiğinizden de emin olun.

Eğer burcunuz size asbestli, ateşte yanmayan bir yapı vermişse, ne âlâ buyurun, patlayıcılarla oynayın. Alevleri kontrol altına alabilir ve ömür boyu kalbinizi ısıtmak için kendinize güçlü bir ateş yakabilirsiniz. Belki siz kendiniz de birçok şeye karşı ihtiraslı birisiniz. Güzel. O zaman sorun sadece ısının derecesi. Eğer sizin ihtirasınızın otomatik termostatı varsa, O'nun ısısı yükseldiği zaman sizinki kısılabilir ve güvende olursunuz. Diyelim ki güvendesiniz. Tehlikede olan kızlar, yeterince hızlı koştularsa, şimdi bitişiğimizdeki devlete varmışlardır. Birgün iyi, güvenli bir Teraziyle veya Yengeçle evlenince bana teşekkür edecekler.

Pluto'yla kurduğu ilişkide kendini güvende sanan siz hanımlara gelince; bakalım şu hipnotik, delip geçici Akrep gözlerinin arkasında neyin gizli olduğunu görebilecek miyiz? Şurası kesin ki, O sizin üstünüzde nötr bir izlenim bırakmadı. Ya o'nun çocuksu ve tatlı olduğunu düşündünüz, ya da yaramaz ve ihtiraslı, (îşte gene o sözcük çıktı karşımıza.) Ama O bunların hiçbiri değil ve asıl sorun da bu. Yahut belki, her ikisi de olduğunu söylemeliyim. Ancak, bu bizi hiçbir yere ulaştırmıyor. Gelin, tekrar baştan başlayalım.

Tek kelimeyle, bu adam yenilmek, yılmak nedir bilmeyen biridir. O buz gibi sessizliğinin arkasında, sürekli olarak fıkır fıkır kaynayan kocaman bir kap vardır. Şansınız varsa, kapağını ömür boyu sımsıkı kapalı tutar, ama derin bir yara onu korkunç bir patlamayla havaya uçurabilir. Eğer tehlike çizgisi içinde değilseniz, seyretmek bayağı heyecan verici olabilir. Patlamanın yaklaştığını hissediyorsanız, kenara çekilin. Ve sakın patlamaya neden olacak birşeyi kendiniz yapmayın.

Akrep, ikiz huylan olan ihtiras ve mantıkla sizi şaşkına çevirecektir. O, bunların ikisinin de uzmanıdır: Zekâ ve duygular O'nu eşit şekilde yönetir. Akrep zeki olmanın da ötesindedir. Eğer çok gelişmiş biriyse, O aynı zamanda varoluşun sırlarıyla ilgilenen ve yanıtlarını bulmaya çok yaklaşan derin filozofça bilgiye sahip bir insandır.

Anlaşılmaz, estetik bir nedenle, her türlü konfordan uzak çıplak bir odada zor bir hayat yaşayan Akrepler de vardı, ama bu burcun gerçek yapısı duygusaldır. Normal olarak, Akrep kendisini lüksle çevreleyecektir. Yiyecekte, uyuşturucularda, içkide ve evet-aşkta aşırılığa eğilim gösterecektir. En çok kesinlikle aşkta. O, güvenle buna göre ayarlanmıştır. Romans hiçbir zaman o'nu korkutmaz, şaşırtmaz, veya habersiz yakalamaz, ilk bisikletine bindiğinden beri bu O'nun aklındadır. Hattâ bu ilk üç tekerlekli bisikleti de olabilir. Kuşkusuz, sizin tanıdığınız Akrep tamamiyle masum görünüşlü biri olabilir, insanın silahını elinden alan o gençlik dolu çekiciliğiyle ve ayartıcı tavırlardan habersiz oluşuyla sizi Pluto erkeklerinin ihtirasla ilgileri olmadığına inandırmıştır. Hattâ yüzünde çiller bile vardır ve çekmecesi ağzına kadar Erkek izci likayat nişanlarıyla doludur. Ama eşine sorun. Şöyle birşey söyleyin, "Bak Bertha veya Rosalie veya Sheıla veya her neyse kocan, şey, ihtiraslı mıdır?" Bunun sizi ilgilendirmediğini söyleyecek kadar vakur davranabilir, ama büyük bir olasılıkla yanıtı isterik bir kahkaha olacaktır. Kahkaha nöbetleri arasında hatırladığı kadarıyla, kocasının ihtirasla söz ettiği hava kirliliğim, köpek hırsızlığını, narkotikleri, uzun saçları, doğum kontrolünü, ve birçok geceleri... şey, ve birçok geceleri söyleyecektir. Kocası Huckleberry Finn'e benzese, King Kong'la uzaktan yakından hiçbir benzerliği olmasa bile, bu doğrudur.

Bu adamların ömür boyu sürecek yaralar açabilecek kadar patlayıcı öfkeleri vardır. Akrep öldürücü kuyruğunu vurduğu zaman iğnesi kötü batar. O, sadece kazanmaktan zevk almakla yetinmez. O kazanmak zorundadır. Kaybettiği zaman, önemsiz şekilde de olsa, O'nun içinde birşeyler ölür. Bununla birlikte, tuhaftır ki, Pluto erkeği normal olarak çok sportmence davranır. Diğer bütün duygulan gibi, düş kırıklığı da ciddi yüzüne yansımaz, ve romantik niyetleri de içinde olmak üzere bütün tepkileri sıkı bir kontrol altındadır. Romantik bir ilişki kurmaktan kaçınmasını gerektiren önemli bir neden varsa, dışardan buz gibi sakin görünmesine karşın için için yanacaktır. Ancak, saçlarından yakaladığı gibi kendi hammeli ormanına sürüklemeğe karar vermeden önce, bir kıza çok zalimce de davranabilir. Doğal olarak, dizlerinin üstünde kibarca evlenme teklif eden bazı Kasım erkekleri de vardır. Bunlar, bir şaperon olsun ya da olmasın, çok nazik davranacaklardır, ama sakın aldanmayın. Bu davranış, Akrebin ne pahasına olursa olsun vakan elden bırakmama arzusundan başka birşey değildir. Adınızda en ufak bir leke bile bulunmaması gerekir. O'nun tüm erotik yapışma karşın, alaya ya da bayağılığa tahammülü yoktur.

Pluto insanları ya bir Din Okulu öğretmeninin günah korkusunu taşır, tamamiyle Billy Graham gibi kendini dine adamış dini liderlerin davranışı içindedirler; ya da merak nedeniyle insanlığın bilinmeyen en karanlık köşelerine sokulabilirler. Bazen bu her iki davranış bir arada görülebilir ve iki yüzlülük ya da kendini aldatmayla sonuçlanır.

Her Akrep kendi yasasını uygular ve başkalarının kendisi için ne düşündükleriyle zerre kadar ilgilenmez. İyi, dürüst bir vatandaş olarak saygı görmek ister; ama bu, kendi kesin fikirlerine ve amaçlarına en ufak bir zarar veriyorsa, gerisine hiç aldırmaz. Hakkında dedikodu yapanlar Pluto'nun egemenliği altında olan yere (ölüler diyarına) gidebilirler. Arkadaşlarının, akrabalarının, komşularının veya düşmanlarının düşünceleri O'nun önemli kararlarının hiçbirine engel olamaz. Bunu söylemek zorunda olduğum için üzgünüm ama, sizin düşünceleriniz bile O'nun kararlarını etkilemez. Durun, henüz kaçmayın. Böylesine güzel bir şekilde kendi iradesine hakim olmak ve ne istediğini kesin olarak bilmek, her an insanlar ne diyecek diye telâş içinde olmayan çok çekici, özgür bir insan yaratabilir. Dürüstlük, cesaret ve kararlılık o kadar kötü şeyler mi? Belki böyle özellikler bugünkü piyasada parlaklıklarım biraz kaybettiler ama, üstlerine biriken tozu silerseniz, gene de sahte olmadıkları için beğenilmelerini sağlayabilirsiniz.

Felâket günlerinin kara bulutları altında Akrep erkeğinin davranışları görülmeğe değer. Başkaları mırıldanırken, kıvranırken, homurdanırken, O gücünün ve cesaretinin doruğundadır. O, kıskançlık ve kendine acıma bataklarına saplanmaz, yaşamın kendisine beş paralık borcu olduğunu da düşünmez. Sadece gereksiz zaman kaybetmemeyi düşünür. Gerçek bir felakete uğradığı zaman öfke içinde somurtacağına, onu başını dik tutarak karşılar. Felaketleri fetheder mi? Tabii ki eder. O, bunun için doğmuştur.

Biraz korkutucu olan birşey vardır ve sizin adınıza oldukça 'cesaret isteyebilir. Akrep esrarlı, bilinmeyen şeylerden hoşlanır ve yolunun üstüne çıkan bilinmeyen şeyleri en küçük ayrıntılarına kadar çözmeden bırakmaz. Kadınlığın ezeli ve ebedi sırlan her kızın en etkili savunma ve saldırma aracıdır. Bütün sırlarınızın açığa çıkarılması, size biraz açıkta kalmış gibi bir duygu verebilir. O, alev alev yanan gözleri ve herşeyi delip geçen sorularıyla eşelemeğe başladığı zaman, açığa çıkmayan hiçbir sırrınız kalmayacaktır.

O'nun yüksek standartları vardır, arkadaşlarım rastgele seçmez. Onların kendi standartlarına uygun olmaları gerekir. O, harikulade, ender bulunur bir erkektir. Başka erkekler arasında, açık saçık esprilerini ve kaba saba şakalarını onlarla paylaşır; sonra tekrar o derin, esrarlı yapısına döner ve RobeFfBrowning kadar kibar, tatlı bir âşık olur. Eğer hâlâ bu erkek hakkında sormak istediğiniz birşey kaldıysa, bunun ne olabileceğini bilmiyorum. Yumuşak başlılığı ve hoşgörüsü-mü? Tarafsızlığı ve ihtiyatı mı? Ama bu haksızlık. Böyle özelliklerden yoksun olduğunu daha başından biliyordunuz.

Bazen kendi anlaşılmaz nedenleriyle zalim olabilir. Sadistçe bir duyguya kapılarak, arkadaşlarınızın önünde size şişman, bodur, şirret ve geri kafalı olduğunuzu bile söyleyebilir. Bu, O'nun kendine özgü şakasıdır. Sizi öldürse bile, gülün. Akrebin asıl niyetlerini gizlemek zorunda olduğu konusunda sizi uyarmıştım, bu eğilim aşkta da değişmez. Hattâ daha da artabilir. O, hassas, heyecanlı.bir okul çocuğu gibi gerçek duygularını bütün dünyanın önünde açıklamak niyetinde değildir. Daha sonra, yalnız kaldığınız zaman, aslında ne düşündüğünü size anlatacaktır.

Evlilik size kesin bir güven verir; ancak düğümü atmadan önce kendi Pluto hilelerinden bazılarına başvurursa, üzülebilirsiniz ve şakayı kavramakta güçlük çekebilirsiniz. Sakın O'nun o haşin, kendine yeterli 'sana kimin ihtiyacı var?' oyununun sizi, kendinizi köprüden aşağı atacak hale getirdiğini söylemeyi düşünmeyin bile. Akrep erkeği düpedüz size, 'hiç durma, atla' diyecektir. O'nun kişiliğine ayak uydurmak zaman alır, ama eninde sonunda siz de katılaşacaksınız. Eğer fazla yumuşak bir insansanız, Akrebin yanında kolayca ezilirsiniz. Hiçbir zaman O'na yeni giysiniz veya saç biçiminiz için ne düşündüğünü sormayın. Yoksa acı gerçeği öğrenerek canınızın yanmasına hazır olmanız gerekir. Ama, hiç olmazsa olumlu sözlerinin dürüst olduğunu ve içten olmayan sıkıcı komplimanların yapışkan zamkıyla birbirine yapıştırılmadığını bileceksiniz. En iyisi, arada sırada sağlıklı bir "berbat görünüyorsun" sözüne göğüs germek; ve başka erkeklerin sürekli, "Evet, sevgilim, çok güzel, şekerim. Mmmm çok hoş. güvercinim," gibi uydurma yanıtlarıyla yetinmek zorunda kalmayıp, arada bir içtenlikle söylenen "Sen gerçekten çok güzelsin, biliyor musun?" sözüyle ödüllendirilmek. Siz de öyle düşünmüyor musunuz? Ben öyle düşünüyorum. Ama, ne de olsa, onunla yaşamak zorunda olan sizsiniz.

Kıskançlık konusuna gelince, adımlarınızı çok, çok dikkatli atmalısınız. Gözünüze toz kaçtığı için yanınızdaki bir erkeğe kazara göz kırpmak zorunda kalırsanız Akrebiniz Vezüv Dağı gibi yanarak patlayabilir, ve eğer O'nun eline kuşkulanmasını gerektirecek gerçek bir neden verirseniz, çok, çok cesur bir kadınsınız demektir. Ancak, siz kendi kıskançlığınızı paketleyîp sandığa kaldırsanız ve de kilitleseniz daha iyi olur. öfkeyle gözyaşları dökmenin veya sitem dolu yakınmaların O'nun üstünde hiçbir etkisi olmayacaktır. O ne yaparsa yapsın, siz kendinize şöyle söyleyin O beni seviyor, rastgele fiziksel ilişkiler için asla gerçek aşkını feda etmez. O, gerçek bağlarına sadıktır; o kızlarla sadece hipnoz sanatını getiriyor." Bu sözleri her yemekten önce bir kez, sabahlan ve gece yatarken tekrarlayın, özellikle gece yatarken. Kadınlar o'nu karşı konulamayacak kadar çekici bulacaklardır, ancak şunu hiç aklınızdan çıkarmayın ki, böylesine sürekli komplimanlara ve ayartıcı davranışlara karşı koyabilecek kadar güçlü olan birtek erkek varsa, o da Akreptir. Bu sizi biraz rahatlatmıyor mu? Rahatlatmak. Çünkü doğru.

O, herhalde sert bir baba olacaktır. Çocuklar bir gram tembellik veya havailik yapamayacaklar, ö, onlara sahip oldukları şeylere saygı duymayı, ama özellikle kendilerine saygı duymayı öğretecektir. Çocuklar Akrep burcundan bir babanın yanında yanlı değerler edinme şansım pek bulamayacaklardır. Her ne kadar onları da, önem verdiği herşeye karşı duyduğu içten ihtirasla sevecekse de, hiçbir saçmalığa göz yummayacaktır. Gerektiği zaman onları koruyacak; ancak onlar da çok geçmeden, kendi ayaklan üstünde durmaları gerektiğini mesajını alacaklardır. Çocuklar borç para alırlarsa, babalan verdiği borca faiz koyabilir, ama bu onların iyiliği içindir. Babalarını kaybedinceye kadar çocuklar bunu anlamayabilirler. Ancak, aldıkları ders, sonunda* onlara yararlı olacaktır. Akrep babaların çocuklarının çoğu, O'nun bütün çocuklukları ve özellikle âsi yıllan boyunca sürüp giden o aman vermeyen otoritesine ve sıkı disiplinine içerleyeceklerdir. Ama büyüdükleri zaman. O'nun sıkı rehberliğine sahip olmakla ne kadar şanslı olduklarını anlarlar. Çocuklar sıkı rehberliğine sahip olmakla ne kadar şanslı olduklarını anlarlar. Çocuklar başka hiçbir babadan hayatın gerçekleri konusunda bu kadar çok şey öğrenemezler. Çoğunlukla çocuklar O'nu nazik, müşfik ve komik bulacaklardır; gene de kimin patron olduğu konusunda hiçbir soruya gerek kalmayacaktır. Onlarla şakalaşacak ve gülecek, onlara özgürlük duygusu verecek; ancak araya tebeşirle bir çizgi çekilecek ve çocuklar bu çizgiyi aşmamayı bileceklerdir. Emredici tavırlarına içerleseler bile çocuklar gizlice O'nun gücüne hayran olacaklar ve Onu taklit etmeğe çalışacaklardır. Ama bazen bu durum tersine işleyebilir. Hassas bir çocuk Akrebin gücüyle kendisine zorbalık ettiğini hissedebilir, nörotik bir şekilde içine kapanabilir, ve O'nun hoşnutsuzluğuna neden olmaktan korkabilir. O zaman Akrep babaya, sevgi ve şefkatin bazen O'nun her zamanki sert otokratik davranışlarından daha iyi sonuçlar yaratacağını hatırlatmak zorunda kalacaksınız. Yalnız bunu O'na nezaketle ve saygılı bir şekilde hatırlatmağa dikkat edin. Bir Akrep erkeği asla bir kadının kendisine dikte etmesine izin vermeyecektir. Bir milyon yılda bir bile olsa. O bir erkek, siz de bir kadınsınız. Eğer bundan en ufak bir kuşkunuz varsa, şundan kesinlikle emin olun ki, bir tek dersten fazlasına ihtiyacınız olmayacak. Öte yandan kendisini gerçekten anlayan bir eşi olan Akrep koca müşfik, sempatik, anlayışlı, düşünceli bir insan olacak ve eşinin sadakatinin karşılığını öyle bir aşkla ödeyecektir ki kadınların çoğu bunu ancak kitaplarda okuyabilir ve kendisi için dileyebilir.

Bu adamın içindeki ateş bir kez alevlenip, sizi istediğine karar verdiği zaman, karşı koymağa çalışmanın hiçbir yaran olmaz. Sizi hipnotize edip tüm iyi niyetinizi elinizden alacaktır. Akrep erkeğinin manyetizma gücü neredeyse elle tutulacak kadar yoğundur. Uzanıp ona dokunabileceğinizi hissedersiniz. Elinizi uzattığınız zaman bir süprizle karşılaşabilirsiniz. Eğer çok fazla hassas ve yanabilir bir insansınız, sizi yakacaktır. Eğer sabırlı ve güçlüyseniz, sanki soğuk bir mermere dokunuyormuş gibi hissedeceksiniz. Bir kartalla birlikte uçup da parçalanmamak için cesur bir kadın olmak gerekir. O, Akrep takım yıldızındaki sembolik parlak Antares yıldızının da üstüne yükselebilir, sonra birdenbire aşağı doğru dalarak dünyevi davranışlarına döner. O'na sımsıkı sanlın ama gözlerinizi dört açın; korkakların hiçbir zaman göremeyeceği ufuklar göreceksiniz. Şuraya bakın, yüksek çam ağaçlarının ötesine-tüm yaşamınız boyunca böyle bir gün doğuşu gördünüz mü? Gün batımı da böylesine şahane olacak.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 16:25 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580