Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 02-11-2006, 01:37   #11
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Detaylı Analiz..!!!

Eğer bir Balığı veznede ya da bir banka müdürünün masasında otururken görürseniz, bilin ki az bulunan bir balık cinsiyle karşı karşıyasınız. Bu insanların pek azı uzun süre bir yerde kapalı kalmaya katlanabilir. Şayet bir ruh çağırma seansına katılırsanız, bir sanat galerisini ziyaret ederseniz, bir manastıra uğrarsanız, bir konsere giderseniz, ya da bir gece kulübündeki gösteriyi izlerseniz Balığa rastlama şansınız artar. Siz en iyisi Yazarlar Birliği toplantısına bir bakın, bir oyundan sonra sahne arkasına uğrayın, ya da bir yatta güneş banyosu yapanlara göz atın.

Yaşamın akıp giden bu sularının herhangi birinde O'nu yakalama şansınız adamakıllı artacaktır. Çevre ne kadar yaratıcı ve artistik, ne kadar acelesiz ve özel olursa o kadar çok Balığa rastlarsınız. Kokteyl partilere ya da gala balolarına atarsanız, ağınız renkli, pırıltılı tiplerle dolacaktır. Hattâ oltanıza birkaç büyük Balık veya Prenses Radziwill gibi yabancı sulardan gelen egzotikler de takılabilir.

Neptün insanlarında dünyasal ihtiraslar hemen hemen hiç yoktur. Çoğu rütbe, mevki, iktidar ya da liderlik gibi şeylere metelik bile vermezler. Zenginlik O'nları pek az çeker. Evlilik ya da miras yoluyla zengin olmadıkça, yığınla paraya sahip olan pek az Balık insanı vardır. Doğrusunu isterseniz, paraya hiç de karşı değillerdir, işinize yaramayan eski paralarınız varsa, sevinçle kabul ederler. Ne var ki, paranın geçici niteliğini çoğumuzdan daha iyi bilirler.

Her kim söylemişse; "Milyoner olmak istemem — milyoner gibi yaşamak isterim" sözü gerçek Balık felsefesini yansıtır. Gerçek Neptün kalbi para hırsı ve tamahtan uzaktır. Geleceğe ait yoğun istekler yoktur; hemen hemen bir ilgisizlik içindedirler. Geçmiş hakkında sezgileriyle edindikleri bilgileri ve bugün için tatlı bir hoşgörüleri vardıı Gerçek Balık için olduğu kadar insan Balık için de akıntıya karşı şavaşmak hiç kolay değildir. Akıntıya kapılıp, o nereye çekerse orayı gitmeleri daha olağandır ve O'nu gerçek huzur ve mutluluğa götüren tek yol da budur. Bu Burçta doğanlar için kolay yolu seçmek, tuzağı düşmek demektir. Kolay yol onları baştan çıkaran, aynı zamanda tehlikeli oltayı gizleyen, göz alıcı bir tuzaktır. Tehlike ise, boşa harcanan bir yaşamdır.

Balığın davranışlarındaki çekicilik ve O'nun o gevşek iyi yaratılışı sizi etkiler. O, hayâl kurma ve yaşamdaki yolunu sezgileriyle bul ma özgürlüğünü elinden almadıkları sürece, sınırlayıcı yasakların çoğuna aldırmaz. Hakaretlere, karşılıklı yakınmalara ve başka insanların öfke yaratan fikirlerine karşı daha da ilgisizdir. Bir Balığa toplumun çökmekte olduğunu, iktidarın çatırdadığını, hava kirliliğinin hepimiz mezara sokacağını ve dünyanın sonuna yaklaştığını söyleyin. Esneyecek, büyüleyici bir tebessümle gülümseyecek, ya da inanmaz sempatik bir bakışla bakacaktır. Bir şiddet hareketi ya da tepki karşısında hiç heyecan göstermez. Tabii, Balık her zaman yumuşak huylu değildir, O'nun da öfkelendiği zamanlar olur. Sonunda bir kez de öfkelenince; zekî ve iğneleyici bir dille insanı çok kinci şekilde alaya alabilir. Neptünlüler kuyruklarını şiddetle sağa sola çarparak, içlerinden kabaran öfke selini yüzünüze püskürtürler. Ama tipik Balıklar normal olarak en az direnme yolunu seçerler ve Neptün'ün serin sulan sürekli olarak öfkelerini alır götürür. Balığı öfkelendirmek, berrak ayna gibi bir göle çakıl taşı atmaya benzer. Dalgacıklar yaratırsınız ama suyun yüzü kısa sürede gene sakinleşecektir.

Bir Balık insanla karşılaştığınızda önce O'nun ayaklarına bakın. Dikkati çekecek kadar küçük ve narindirler (erkeklerinki de öyle), ya da aksine kocaman ve yorgun bir çamaşırcı kadınınkiler kadar hantal olurlar. Balıkların elleri de küçücük, narin ve çok zarif biçimlidir. Ya da aksine saban sürenlerin elleri gibi kocaman, kemiklidir. Cilt ipek gibi yumuşak, saçlar ince, çoğunlukla dalgalı ve açık renktir (bununla birlikte çok sayıda esmer balığa da rastlarsınız.) Balıkların gözleri ıslak, gözkapakları dolgun, ve bakışları garip ışıklarla doludur. Bu gözler sık sık, ama her zaman değil, hafifçe fırlak, yuvarlak ve son derece insana hitabedicidir. Bazı Balıkların gözleri gerçekten güzeldir. Bu gözleri anlatacak başka bir söz bulamazsınız. Yüzleri elastiki ve hareketlidir, bu yüzlerde genellikle kırışıklar yerine gamzeler görürsünüz. Balıkların pek azı uzun boyludur; Neptün vücutları bazen acaip şekilde iri yan olursa da, olağanüstü zarafetleri yüzünden, bu pek göze çarpmaz. Yürümek yerine bir çeşit akıp giden görünüşleri vardır ~ sanki odanın içinde, ya da caddeden aşağı yüzer gibidirler. Bazen gerçekten yüzerler de... Su nerede? Her halde yakınlarda bir yerdedir ve Balığı çekmektedir.

Buzlu sulara duyduğu sevgiden olacak, günde bir düzine fincan çay ya da kahve içme alışkanlığı, sodalı içecekler özlemi — veya daha sert bir şeyler içme isteği vardır. Akrepler ve Yengeçler gibi Balıklar da alkolden millerce uzakta dururlarsa akıllılık etmiş olurlar. Pek az Neptünlü bir toplantıda bir kadeh içki alarak onunla yetinir. Böyleleri vardır, kuşkusuz. Ama Balıkların pek çoğu sorunlarından kurtulmak için çareyi içkide bulur, içki Onları çok hoş ve sahte bir güven duygusuyla avutur. Tehlikeli bir ninni.. Tabii, bir kadeh içki içen her Balık alkolik olmaz; ne var ki, bunlarda alkoliklerin yüzdesi, olması gerekenden daha yüksektir.

Balık dünyayı pembe gözlüklerle görme isteğiyle doğmuştur, insanlığın çirkin tarafını gayet iyi bilir; bununla birlikte, herkesin güzel, bütün davranışların sevimli olduğu kendi sulak, tatlı dünyasında yaşamayı yeğ tutar. Gerçek, görmeye katlanamayacağı kadar kötüleşince, pudra ponponundan temellere dayanan pembe hayallere sığınır. Yaşam O'nu bir su darbesiyle başarısızlığın ve umutsuz koşulların karanlık sularına savurunca, bir hamlede sıçrayıp bu tehlikeden kurtulacağına, O'nu işe yarar kararlar almaktan alıkoyan uçuk yeşil hayallerinin ardına gizlenmeye yönelir. Bir yana itiliveren Balık, azimli bir davranışla durumu değiştireceği ya da yeni, güçlü bir silkinmeyle hayalî değil, gerçek başarıya kavuşacağı yerde, başarısızlığın çirkinliğine katlanmak için kendi sahte umutlarını daha da derinleştirmeye çok meyillidir.

Mart doğumlu herkes böyle tipik bir Neptün tuzağına düşmezse de, uyarıyı gerekli kılacak sayıda Balık insanı düşer. Bu çeşit bir Balık yazar, eserine malzeme topladığı bahanesiyle kendini avutarak ve aslında sadece yosun ve ödenmemiş faturaları toplayarak yıllarını boşuna harcayabilir. Kendisini çalışmaya yöneltecek bir patronu olmayan Balık ressam, fırçalan toz tutarken, büyük şaheserine fon olarak kullanacağı doğayı incelemekte olduğunu kendi sakalına anlata anlata günlerce parkları arşınlar durur. Tuvallerini şanla şerefle boyarken O'na yardım edecek ilham perisi nerede? Başını sokacak bir dam altı ve dolabında biraz yosun bulundurmaya yetecek kadar gelirle terkedilen bir Balık kadını, dünü sevgiyle anımsayarak, yarın için puslu umutlar besleyerek ve bugünkü parlak güneşi boşa harcayarak, saatlerini hayal kurmakla geçirecektir. Ya aktör, besteci, müzisyen? Varın bunların öykülerini de siz yazın.

Balık Burcunun sembolü olan ve aksi yönlere yüzen iki balığın, Neptünlünün çift arzularla bölündüğünü gösteren bir işaret olduğunu okumuşsunuzdur. Bu doğru değildir. Çift arzular ikizler Burcuna aittir. Ters yönlere yönelen iki balık, kendisine seçme hakkı verilen Balık Burcunu sembolize eder: Yukarı doğru yüzme, ya da dibe doğru yüzerek amaçlarına asla erişememe arasında seçme hakkı. Balık dünyevi mal ve mülke önem vermeden, şu ya da bu şekilde insanlığa hizmet etmek için yaratıldığını öğrenmek zorundadır. Yukarı doğru yüzen Balık Einstein, çağımızın en büyük bilgini olarak, inanılmaz buluşlarıyla, atom enerjisinden uzayın fethine kadar uzanan, baştan başa yep yeni çağdaş bir dünya kurmuştur. Aşağı doğru yüzen Balıklarsa bulaşık yıkayarak veya kar küreyerek hizmet ederler. Seçme hakkı her zaman kendi ellerindedir. Çünkü hepsi de, asla yoksun olmadıkları, olağanüstü yeteneklerle donatılmışlardır. Ne var ki Balık, her iki tarafı da çok iyi gören gözleriyle bazen ileriyi görmekte-güçlük çeker. Balık çoğunlukla geri çekilir - ya kendini adadığı meslek hayatının en yüksek tepelerine doğru ya da uyarıcılara, sun'i heveslere ve sahte heyecanlara...

Her ne kadar Balıklar ortaya çıkıp kendilerini göstermekten ve rekabetten çekinirlerse de, Neptün'ün güçlü çekimi onların çoğunu, hattâ en utangaç olanlarını bile, sayısız duygu ve heyecanlarını anlatmak için sahip oldukları o efsanevi anlatım gücünü gösterebilecekleri parlak sahne ışıklarına doğru çeker. Yaradılıştan çekingen oldukları halde» çoğunlukla en iyi tiyatro sanatçıları onlardan çıkar. Ancak, çok yorucu provaların ağır çalışma koşullarına ve sıkıcı ama gerekli olan deneyim yıllarının monotonluğuna katlanmak için kendileriyle savaşmayı başarırlarsa... Bazen eleştirmenlerin açtıkları korkunç yararların hassas Balık ruhlarında bıraktığı izler, tam üne kavuşacakları sırada, geleceğin bir Barrymore'unun veya bir Bernhardt'ının sahneden çekilmesine neden olur. Onlar için ezberleme hemen hemen hiç sorun olmaz. Kimi zaman Ay'ın ya da Merküri'nin etkisiyle kendi telefon numaralarım bile unutabilirlerse de, Balıkların efsanevi bir hafıza gücü vardır. Rıhtımdaki balıkçıdan çocuk hastanesindeki hemşireye kadar her Balık için yaşamın kendisi zaten muazzam bir sahnedir. Balığın her şeyi aksettiren gözünde, bu sahnede baştanbaşa, hızla geçip giden şaşırtıcı bir tiyatro oyunu sahnelenmektedir. Bunu bilen Neptünlüler birçok fırtınaları dengeli bir sükûnetle karşılarlar. Bununla birlikte, her zaman üstlerine ani bir kederin bastırması ve beraberinde çoğunlukla önceden hissettikleri acaip rüyaları ve anlaşılmaz kâbusları getirmesi tehlikesi vardır. Balık birşeyin olacağını hissederse, o genellikle olur. Size bir uçağa ya da arabaya binmemenizi söylerse, gideceğiniz yere yüzerek veya yürüyerek gidin daha iyi.

Astrologlar bir "eski ruh" tan söz ettikleri zaman, daha önce birçok hayatlar yaşamış ve her birinin aklını, deneyimini beraberinde getirmiş olan bir ruhu kastederler. Çoğunlukla da Balığı kastederler, çünkü, yaşam bir Balık için ya en büyük güçlüklerle dolu bir zorunluluktur -- ya da tam bir doyuma erişmek için ele geçen güzel bir şans. Burçlar âleminde Koç nasıl doğumu temsil ediyorsa, Balık da ölümü ve sonsuzluğu temsil eder. Balık onikinci burçtur; daha önceki bütün burçların bir karışımıdır. Balığın doğal yapısı da diğer bütün burçların yapılarının bir alaşımıdır. Bununla başa çıkmak pek kolay olmasa gerek. Balığın arada sırada pat diye ortaya çıkıveren o şaşırtıcı organize etme, dikkatim ayrıntılar üstünde toplama yeteneği, aynı zamanda nezaketi, Başak Burcundan aldığı dersleri aksettirir. Yargılan Terazi Burcununki kadar âdil ve tarafsızdır. Zevkine, keyfine düşkünlüğü de tamamiyle Terazi'den gelir. Balık insanlarında Yengeç'in delice eğlenme hevesi ve aynı zamanda tüm sevimliliği ve yengeçliği vardır. Bazen Yay'ın açık sözlü içtenliği ve cömertliğiyle doludur. Aslan kadar eğlenceyi gezmeyi sever, tıpkı Oğlak gibi bütün benliğiyle görevine bağlıdır ve çoğunlukla onun gibi yüksek sosyal mevkilere hayranlık duyar. Balıkta yüzeysel bir Satürn melankolisi de bulunabilir, hattâ belki yüzeyselden biraz daha fazla. Balık bir Ay çocuğu kadar küskün, bir Aslan kadar da mutlu olabilir. Balık da Kova gibi didik didik didikleyip incelemekten hoşlanır. Sık sık Koç'taki idealizm ve heyecanla dolup taşar, ancak Merih'in itici gücünden yoksundur. Bir Balık ikizlerin çabukluğuyla ok gibi ortalıkta dolaşıp, ikizler kadar hızlı konuşabilir ve zekîce düşenebilir. Öte yandan Boğa kadar tembel ve rahat da olabilir, o'nda Merküri'nin keskin zekâsı, Venüs'ün yumuşak zarafeti vardır. Balık bunları Akrep'in mistik »ezgileriyle birleştirir, ama O'nda Akrebin; acımasızlığı yoktur.

Balık, bütün hava burçlarının fikir tartışması zevkini, bütün toprak burçlarının doğa sevgisini ve bütün ateş burçlarının alev alev yanan arzularını kendi benliğinde toplamıştır. Ancak katı ve sabit değildir. Sürekli değişir. Balığın kendi burcunu diğerlerinden ayıran tek özelliği, garip bir güçle kendini aşarak dünü, bugünü ve yarını bir arada görebilme yeteneğidir. Balık müzik ve sanat sevgisini, çok gelişmiş duygularını ve çok yönlülüğünü diğer burçlara borçludur; ama derin zekâsı, bilgeliği ve şefkati yalnız kendisine aittir. Bunları, insanlığın geçirdiği her deneyimden edinilen bilginin karışımından seçerek elde etmiştir. Bütün bunları öğrendikten sonra, Balık dostlarının neden zaman zaman bir bilmece gibi olduklarını, arada sırada da bambaşka biri olup çıktıklarını merak etmenize gerek kaldı mı?

Balıklar sonsuza kadar yaşayabileceklerini düşünebilirler, sık sık da sanki buna hararetle inanıyormuş gibi davranırlar. Balık genellikle kendisine hiç iyi bakmaz. Fazla enerjisinin çoğunu başı dertte olan akrabalarına yardım ederek, dostlarının sıkıntılarım paylaşarak harcar. Onların dertleri ruhsal ya da parasal olabilir. Hangisi olursa olsun, bunlar Balığın zaten pek güçlü olmayan sağlığına ciddi şekilde zarar verebilir. Balık enerjisini kendisine saklamalı; uyarıcı veya yatıştırıcılara alışmaktan, yorgunluktan ve başka insanların yardımına koşmaktan kaçınmalıdır. Doğum haritalarında güçlü bir Merih etkisi olmadıkça; bebeklikte en zayıf, çocuklukta nadiren dayanıklı olan Balık'ların yavaş bir metabolizmaya sahip oldukları anlaşılıyor. Çoğunlukla yataktan uykulu gözlerle ve halsiz kalkmaları bundan olsa gerektir. Kötü beslenme alışkanlığı karaciğer bozukluklarına, iç organlar ve sindirim sistemi bozukluklarına neden olabilir. Kazalar, ayaklarda, ellerde ve kalçalarda bazı anormallikler sık sık görülür; soğuk algınlıkları, grip ve zatürre de öyle. Akciğerler güçlü değildir, zayıf ayak parmaklan ve bilekleri Mart doğumlarının doğal sonucudur. Balıkların ayak tabanlarında düşüklük ve tarak kemiklerinde incinmeler görülür, yahut da son derece güçlü ve kıvrak ayaklan vardır. Bunun ikisinin arası olmaz. Bununla birlikte, Balıklarda gizli bir iç direnç vardır. Neptün'ün bir şansı da bu gizli gücü keşfetmek ve ondan yararlanmaktır. Balıkların, istedikleri herhangi bir şeyi elde etmek veya ondan kurtulmak için kendilerini kelimenin tam anlamıyla hipnotize etme yetenekleri vardır. Kedilere, farelere, yüksekliklere, metrolara, asansörlere ve insanlara karşı duydukları korkular kurtulabilecekleri şeyler arasındadır.

Mizah onların gizli silâhlarından biridir. Balıklar dökemedikleri gözyaşlarını gizlemek İçin tebessüm ederler. Hicvin ustasıdırlar. Öylesine olağan bir tavırla, zekîce imalarda bulunurlar, ki, ne anlamını ne de maksadını anlayabilirsiniz. Gene de kesin bir huzursuzluk duyarsınız. Balık etrafına yanıp sönen ışıklar gibi öylesine hızla müstehzi imalar saçar ki, bunları yakalamakta güçlük çekersiniz. Son derece şakacıdır; kendi yüzünün bir çizgisi bile oynamazken çevresindekileri kahkahadan kırıp geçirmekte üstüne yoktur. Rastgele yapılan şakalardan ince, zekâ işi şakalara zarafetle geçivermeyi iyi bilir. Bu eğlence bazen sıcak ve zararsızdır, yerine göre bazen de soğuk ve acımasız olur; ama her zaman Balığın gizlemek istediği bir başka duyguyu örtmek için yapılır, pek de öyle rastgele değil. Balık, gülüşlerini maske olarak kullanır, onlar da kendisini iyi gizlerler.

Balıkların yüreğinde hastalara ve zayıflara karşı sonsuz bir acıma duygusu ve yardım etme arzusu vardır. Balık hastalara duyduğu şefkati Başakla paylaşabilir, ancak bir adım daha ileri giderek sıkıntıda olanları, arkadaşsız kalanları, ne kadar yadırgandıklarına ve toplum tarafından nasıl reddedildiklerine aldırmadan iflâs edenleri ve uygunsuzları yürekten anlamaya çalışır. Başak, kendi iradeleriyle zayıf davrandıklarım, bu yüzden anlayışı hak etmediklerini düşünürken, Balık nezaketle onlara yardım edip rahatlatacaktır. Bir liraya ya da bin liraya, çok miktarda borç almaya ve başka hiç kimsenin vermeyeceği küçük bir teşvike ihtiyacınız varsa, Balığa gidin. Hiçbir konferansla ve tepeden bakışla karşılanmayacaksınız. Hırsız, katil, esrarkeş, sapık, günahkâr, aziz, iki yüzlü ya da yalancı olsun — Balık hiç kimseyi yargılamaya kalkışmaz. Eğer tipik bir Neptünlüyse, hırs, şehvet, tembellik ve kıskançlık o'nun eleştirici gazabına uğramayacaktır. Yüreğinden anlayış taşar ve elinden gelen hiçbir yardımı esirgemez. Her kusuru ve erdemi hisseder ve her tuzağı bilir. Bu nedenle birçok Balık kendilerini dine adayarak yaşamlarını dua ve ibadetle geçirirler.

Yardım etmek Balığın önde gelen içgüdüsüdür. Huysuz ve ters Balık insanları da vardır, ama bu görünüş sadece korunmak için giyilmiş ince bir kabuktan başka birşey değildir. Balık çok geçmeden ne kadar kolay incinebildiğim öğrenir. Dünya henüz hassas Balığın dalga uzunluğuna göre ayarlanmamıştır. Bu yüzden gülünç duruma düşmemek ve de elindekini avucundakini son kuruşuna kadar başkalarına kaptırmamak için, bazen ilgisizmiş gibi davranır. O'ndan yararlanmaya çalışanların haksız istekleri Balığı gerçek duygularını gizlemek zorunda bırakır. Neptün sularının derinliği Balığın her acıyı ve mutluluğu kendi yüreğinde duymasına neden olur. Bir çok Balığın acıklı öykülere ilgi duymazmış gibi davranmalarına şaşmamak gerekir. Ama unutmayın ki sadece öyleymiş gibi davranıyorlar. Bir kez başaramazsanız ikinci kez deneyin, gerçek Balığın su yüzüne çıktığını göreceksiniz.

Balığın görkemli hayal gücü, o cin gibi harika hiciv yeteği, ve Neptün'e has güzellik duygusu O'nun en ince duygulu ve sonsuza kadar yaşayacak düz yazı ve şiirler yaratmasına neden olabilir. Gerçekten; dünya herhalde onların artistik çabalarından ve o nazik şefkatlerinden bir an bile yoksun yaşayamazdı. Yoksun kalırsa dönemez, dururdu. Sık sık akrabalarının ve arkadaşlarının yaşamlarındaki karanlık köşeleri aydınlatmak uğruna kendi rüyalarım gömen balıklara rastlayacaksınız. Ya da kendi yüreklerindeki gizli özlemleri ve istekleri feda etme pahasına, sahnelerden herkese gözyaşları ve kahkahalar armağan eden Balıklara...;Bununla birlikte, bazen Neptün, aynı anda iki yöne de dönebilen, gerçeği çarpıtan, normal balıklardan ayrı yaratıkların da doğmasına neden olabilen yanıltıcı bir gezegendir. Bu yüzden Balıklar çoğunlukla gerçek duygularım saklamak zorunda kalırlar,

Bu şaşırtıcı, yapmacıklı cins balığı yakalamağa çalışırsanız, aktör karakterinim n onaya çıktığını görürsünüz. O evet veya hayır diye kesin bir cevap vermekten nefret eder. Cevabı her zaman "belki"Air. En son hangi oyunu gördüğü ya da hangi kitabı okuduğu gibi basit bir soruya bile, hiçbir nedeni yokken kaçamaklı cevap verebilir. Gözyaşları dökebilir, sonra bir başka görünmez düğmeye basarak güneş açabilir. Bunların ikisi de gerçek değildir. Hepsi Balıkça bir hiledir ve kendileri bile aradaki farkı anlamakta güçlük çekerler. Bu çeşit Balıkların iç dünyaları Neptün'ün büyük okyanusları kadar anlaşılmazdır. Başkaları için yaratılan fedakâr Balık ise yaşayan her yaratık için bitmez tükenmez sıcak bir sevgiyle doludur. Kendine acıyarak ve kendini severek içe dönmediği zamanlar gerçek bir azizden farkı yoktur. Bütün komşularının sıkıntılarını alacak kadar büyük yürekleri olan bir sürü tipik Balık ev kadım ve her hafta yüzlerce acıklı öyküyü sempatiyle dinleyen bir sürü sabırlı barmen vardır.

Aşağıdaki denizin sessiz sularıyla, yukarıdaki geniş yıldızlarla beneklenmiş sis arasında bir yerlerde bulunan ve ancak gerektikçe dünyaya zoraki bir şekilde dokunup geçen Balık, sözcüklerle anlatılmayacak kadar derin olan gerçeği bir başına anlamağa çalışarak yaşar hayatını. O'nun dostluğunu kazanmak isteyenler, O'nu sevenler aklinin ve duygularının başkalarına benzemeyen yanlarını kavramak için hayal güçlerini kullanmak zorundadırlar. Diğer iki su burcu -- Akrep ve Yengeç ~ yan toprak yan suyu sembolize eden yaratıklardır, hem suda hem de karada yaşayabilirler ve esnektirler -- ama Balık havayı teneffüs edemez. Bazen çamurlu olsa da, her zaman hareketli olan serin yeşil sularda yaşamak zorundadır.

Balık demirle, cıvayla, altınla ya da kurşunla değil, tarif edilemez sun'i madenlerin titreşimleriyle temsil edilir — gene, gerçek olmayanın, hayal ürününün bir yankısı. O, eflâtun ametistin ve berrak zümrütün üç boyutu içinde kendi aksini görür. Doğal çiçeği nilüfer ve lotus'tur. Çiçekleri pembe ve beyaz, narin yapraklıdır; saplan ve yapraklan ise sağlam liflerden yapılmış olup serttir ve kökleri tarafından parçalanmadıkça bozulmaz, dayanıklıdır, ister Balığın o büyük, hareketli okulunda sadece bir başka çarpıcı zerrecik olarak kaybolup unutulmak üzere aşağılara doğru yüzsün; isterse hızlı akıntıyı fethedip, berrak sularda vakar ve sükûnete kavuşmak üzere yukarlara doğru savaşarak yüzsün, pek az kişi Balığı izleyebilir ve O'nun akvamarin yapısının derinliğine inebilir, ö, umduğundan daha güçlü ve bildiğinden daha zekîdir. Ancak Neptün bu sim kendisi keşfedinceye kadar Balık'tan gizler.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:38   #12
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Künyesi..!!!

Yönetici Yıldızınız: Neptün (Hayalleri temsil eder)

Grubunuz: Su, negatif

Burcunuzun cinsiyeti: Dişi

Üstün yeteneğiniz: Başkalarına karşı ilgi, şefkat

Özelliğiniz: Canlılık

Emeliniz: Huzur

Amacınız: Servete ve mutluluğa ulaşmak

Anahtar sözcüğünüz: Hayalcilik

Yenmeniz gereken huyunuz: Kendi değerinizi küçümsemek

Uğurlu gününüz: Perşembe

Uğurlu sayılarınız: 7, 11, 73, 354, 7299

Uğurlu taşınız: Akuamarin

Uğurlu renkleriniz: Deniz mavisi, Türk yeşili, yeşil, gümüş rengi

Uğurlu çicekleriniz: İnci çiçeği, zambak

Uğurlu kokularınız: Kiraz çiçeği, zambak, limon çiçeği

Hoşlandığınız müzik: Huzur veren hafif müzik

Olası hastalıklarınız: Sindirim sistemi, sinir sistemi hastalıkları, romatizma, alkolizm

Başarılı olacağınız meslekler: Doktorluk, öğretmenlik, sosyal yardım görevlisi, din adamlığı, müzisyen, tasarımcı, metin yazarı, yazar
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:39   #13
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ünlüleri..!!!

- Albert Einstein (14 Mart 1879)
- George Washington (22 Şubat 1732)
– Mikhail S. Gorbaçov (2 Mart 1931)
– Ornella Mutti (9 Mart 1955)
– Prens Albert (14 Mart 1958)
– Antonio Vivaldi
– John Bon Jovi (2 Mart 1962)
– Nicholas Copernicus (28 Şubat 1473)
– Frederic Chopin
– Victor Hugo (26 Şubat 1802)
– John Steinbeck (27 Şubat 1902)
– Michelangelo(15 Mart 1475)
– Sharon Stone (10 Mart 1958)
– Edgar Cayce (18 Mart 1877)
– Bruce Willis (18 Mart 1955)
– Kurt Cobain (20 Şubat 1967)
– Elizabeth Taylor (27 Şubat 1932)
– Alexander Graham Bell (3 Mart 1847)
– Liza May Minelli (12 Mart 1946)
– P.Auguste Renoir (25 Şubat 1841)
– Beyazıt Öztürk (Beyaz)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:40   #14
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uğurları..!!!

Uğurlu Rengi : Balık burcu insanının uğurlu rengi mavidir.Daima arayış içinde olmaları,güçlü duyguları,hafif melankoliye yatkın tavırları ile onlara uygun bir renktir.

Hayvan Sembolü : Balık burcunun hayvan sembolü pumadır.Onların aslında ağaçların yükseklerine değil,ruhun yüceliklerine doğru tırmandığı söylenir.

Bitki Sembolü : Şifalı bir bitki olan sinir otu,balık insanının bitki sembolü olarak bilinir.Atalarımız bu otu,hem kaynatıp içerek, hem de derilere sürerek,serinletici ve ağrı kesici olarak kullanırlardı.Sinir otu aynı zamanda kanı da temizler ve panzehir olarak kullanılır.

Madeni : Balık burcunun taşlarından biri olan firuze,en eski süs taşlarındandır.Matlığına rağmen değerli kabul edilen ender taşlardan biridir.Firuze taşında pek çok gizemli güç saklıdır.Balık burcunun bir diğer taşı olan ametisti daha önce açıklamıştık
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:41   #15
 
eFSaNe55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

oooo Sürgün sen ne yaptin yaw....
bunlari okucam ama simdi degil gec oldu yarin okurum...

ellerine saglik yaw...
__________________
SIYAHIN ZINDAN OLSUN BEYAZ AYDINLIK,

HERKESE NASIP OLMAZ BESIKTASLILIK!!!



Emege Saygi Lütfen, bi "TESEKKÜR EDERIM" yeter....
eFSaNe55 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:41   #16
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yükseleni..!!!

Çekici, sevimli ve güvenilir insanlardır. Aynı zamanda alçakgönüllü ve sıkılgandırlar; fakat en önemli özellikleri merhametli ve yardımsever olmalarıdır. Sevgi güçleri çok gelişmiştir. Her şeyi çok çabuk kavrayabilirler. Kafalarında her zaman güzel ve üstün bir dünya vardır. İnsanlara güven verirler. Gelişigüzel her işe atılmayı sevmezler; çünkü kendilerine güvenleri yoktur. İçlerinde gizli duran iyilik yapma duyguları su yüzüne çıkınca rahatlığa ve kişisel güvene kavuşurlar. Kimi konularda önüne geçilmez inatları vardır. Duyguları ile davranışlarını yönlendirirler. Çevreleriyle iyi ilişkiler kurmak ister böyle olmayınca da çok sarsılırlar. Her şeyin neden düşündükleri gibi olmadığını anlayamazlar bir türlü. Kendilerine heyecan ve güç verdiğini düşündükleri için sık sık ev değiştirirler. Dostları ile ciddi toplantılar, yemek ziyaretleri yapmayı severler. Aşk yaşamlarında duygusal davranırlar. Sevdiklerine karşı çok duyarlı olur, onlara çok değer verirler. Yaptıkları işle gurur duymak isterler. Eğer işleri onları doyurmuyorsa tüm cesaretleri kırılır, moralleri bozulur. Aşk konusunda da fazla duygusal olmalarından dolayı düşüncelerine uygun bir evlilik yapmaları zordur. Güven içinde olduklarından gerçek mutluluğu bulacaklarına inandıkları için erken evlenmeyi yeğ tutarlar. Birlikte yaşadığı kişiler bir ölçüde onların kaderlerini çizer. Onları göklere çıkardıkları gibi yerin dibine de sokabilirler. Başarısızlıklarından kendilerini sorumlu tutmazlar. Fazla hayalci olmalarından ötürü ruhsal yönden aydınlanmayı isteyen saf kişileri yanlışlara sürükleyebilirler. Dostları yaşamlarında önemli bir yer tutar. Hiç bir zaman onları incitmek ya da onlar tarafından incitilmek istemezler. Başkalarının tanıdığı ünlü bir kişi olmayı dilerler
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:42   #17
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!

William Shakespeare bir Boğa'ydı ama, sanki bir Balık erkeğiyle ilişki kurmayı düşünen herkese şu mesajı bırakmıştı: Erkeklerin yaşamında bir yükseliş vardır, Sele kapılmışcasına alır götürür servete; Birde, tüm yaşamı boynuca O, Sığlıklarda sürünüp, mahkûm olur sefalete.

Şayet bir Neptünlüye âşık olmak üzereyseniz, yukarıdaki dizeleri, burnunuzu her pudralayışta görebilmeniz için, çantanızdaki aynaya yapıştırın. Böylece, kalbiniz bir yana, geleceğinizi ya yapmış ya da yıkmış olacaksınız.

Pembe rüyalar içinde olan kafanızdaki karmaşıklığı çözmeğe ve yanısıra ayışığında yüzmeyi kurduğunuz Balık dostunuzun suların ne zaman yükseleceğini bilip bilmediğini iyice anlamağa çalışın. Eğer yükselen suların seline kapılmayı biliyorsa, dünyada hiçbir kızın olamayacağı kadar şanslısınız demektir. Birlikte üne ve servete doğru yüzeceksiniz. Yok eğer, sizin Balığın, gözlerini yıldızlar kamaştırdığı için suların yükselişini görmeyip o coşkun seli kaçırması gibi bir olasılık varsa - sizi uyarırım, böyle bir Neptün akılsızlığı, bilemeyeceğiniz kadar korkunç bir bahtsızlıkla sonuçlanabilir.

Bir Balık erkeği, olmasını istediğiniz herşey olabilir ~ ya da olmasını istemediğiniz herşey olabilir. O'nun yaşamındaki yükseliş fırsatla eş anlamlıdır. Kesin karar, azimli davranış ve başarıya engel olan o sulu hayallere son verme yeteneği ister. Asıl sorun şudur ki, bazı Balık erkekleri,ayaklarına çarptığı zaman bile suların yükselmekte olduğunu asla farkedemezler.

Balık erkeği zayıf değildir. Yalnız bazen solmakta olan bir gümüş yıldızla gereğinden fazla oyalandığı için, başarının parlak güneşini kaçırabilir. Bütün Balıklar tatlı hayalciler değillerdir tabiî. Ama bir çakıl parçasıyla uyandırabileceğiniz Balıklardan daha fazlası, öyledir. Bununla birlikte, gene de bir umut var. Yaşamın olduğu yerde her zaman umut da vardır zaten. Her ne kadar dünya onların o güzel hayal güçlerine ölesiye muhtaçsa da, Balık erkeğin ekmeğini kazanmak için bir işin ucundan tutması gereken zamanlar da vardır. Bir işi tutunca da tam tutar. Zira Neptün'ün keskin zekâsı sezgileriyle birleşince Balığı şana, şerefe ve üne kavuşturacak olan yüksek hedeflere yöneltebilir. Hattâ büyük zenginliğe ve ölümsüzlüğe de erişebilir. Bu kadar olmasa bile (her zaman onikiden vuramazsınız) en azından saygıdeğer bir kişi olur ve rahat bir güvenliğe kavuşur. Sizin birlikte yüzdüğünüz Balık erkeğin bu çeşit bir Balık olmasını dileyelim. Bu koşullar altında başka hiçbir Burç, Balığın yeteneğini ve gücünü (potansiyelini) durduramaz.

Bununla birlikte, diyelim ki yirmi beş yaşlarındaki bir Balık yaşamındaki yükselmeye uygun zamanı farkedemedi, kaçırdı. O zaman, dosdoğrusunu söylemek gerekirse, geleceği pek de ümit vermez. Bunun haksızlık olduğunu mu düşünüyorsunuz? Pekâlâ, süreyi otuz beş yaşa kadar uzatalım, ama bilin ki kumar oynuyorsunuz. Ben geleceği parlak değil dedimse, sizi düşünerek böyle söyledim. Bir eş olarak --aile hayatı açısından. Kendi kişisel geleceği şöyle böyle yeterli olabilir. Eskimiş hayallerini gömüp, basan için taze fikirler üretemeyen pek çok Balık erkeği gene de iyi kötü mutlu olacakları hayatlar yaşayabilirler. Çünkü onların bütün ihtiyacı, kenarı köşesi paslanmış da olsa; o hayallerdir. Buna bir testi şarapla iyi bir somun ekmeği de eklediniz mi, biz uygunsuzların çoğu kadar mutlu bir adam olur çıkar. Ha! Bir şeyi eksik söylediğimi farkettiniz! Bir somun ekmek, bir testi şarap ve Siz, tamam mı? Rubaileri okuduğunuza memnun oldum... Ama şunu bilin ki, "Siz'i kasten atladım. Hayalci, hassas, artistik Balık ekmek ve şarapla da pekâlâ yaşayabilir — hattâ bu ona yeter de artar bile. Gelin görün ki bu perhiz bir eşi, birden beşe kadar tatlı minikleri, hattâ kimbilir, (Burcunu göz önüne alınca) belki birkaç da büyüğünü beslemeğe yetmez. Sizin de, çorap, kozmetikler, ayakkabı, ıspanak, kira parası, kereviz, süt, ampul filân gibi bir takım ihtiyaçlarınız olacak; yani, her halde ne demek istediğimi anlıyorsunuz.

Bu çeşit bir Balıkla evlenebilmek için sadece bir tek çare var: O da mirasyedi olmak. Yok, hayır, bir çare daha var: iki işiniz olması -• biri sizin, biri de O'nun için. Artık şeytan gibi her ikisinde de siz çalışırsınız...

Şimdi; romantik saatler boyunca mutlu olmayacağınızı söylemedim. Bir şey var ki dünya yüzündeki hiçbir çeşit balık romansda sıkıntı çekmez. Aşkı sanki teneffüs ederler. Gelin görün ki, aşk ıspanağın, bebek patiklerinin ve akü sağlığınızın yerini tutmaz. Gezegenler, kendi hikmetleri çerçevesinde, bu hayalci, Allahlık tip Balık erkeğini korumak için bol şans vererek, yaşamın bu çeşit karışıklıklarını halletmişlerdir. Bir patron ya da patroniçe bulurlarsa (ikincisi daha olasıdır, ama ikisi de olabilir) bu adam büyük bir müzisyene — ya da en azından harika bir insana dönüşebilir. Ama, başında siz, o tatlı minikler, ve de daha büyükleri, yaratılışının artistik sadeliğinden doğan bütün o karmaşa varken, bırakın patroniçeyi, patronu nasıl bulacak?

Bu işin yürümeyeceğini kabul etmek zorundasınız. En iyisi, şimdiden tezi yok, O'na güle güle deyin. Biraz ağlarsınız, biraz acı çekersiniz ~ hattâ derinden yaralanırsınız. Ama ne de olsa, yürüyen konuşan bir hayalle evlenip, cüzdanınızda boş dileklerden başka hiçbir şey olmadan ev sahibiyle yüz yüze gelmekten iyidir. Çünkü bu gerçekten acıdır.

Ekmek ve şarap tipini böylesine yürekli ve gerçekçi bir bakışla inceledikten sonra, şimdi diğer tip Balık hakkında konuşabiliriz. Hani şu suyu yükselirken yakalayan Balık. Hiç kuşkusuz O, her kız için, kaçırılmayacak bir kısmettir. Her zaman O'nun bir Einstein'a ya da bir George VVashington'a dönüşmesi olasıdır ki, bu tek kelimeyle harikulade bir şeydir. Gerçi, Einstein'in kafası hafta sonlarında biraz denklemleriyle meşgul olsa da, ve George akşamlan işinden eve gelirken belki bazı sorunları beraberinde getirse de, bundan daha iyisini isteyemezdiniz, ille de kusursuzluk aramak zorunda değilsiniz. Süper pratik Oğlak ve o atak, hiddetli Koç erkeğinin bile birkaç küçük kusuru olabilir. Güzel olan, suyun üst yanına doğru savaşarak yolunu bulan bir Balığın çok büyük olasılıkla, ikiz ödülleri olan şöhret ve serveti ayaklarınıza sermesidir. Başka bakımlardan da O, gerçekten büyük insandır.

Bir Balık erkeğin ön yargılan hiç yoktur. Mokasenleriyle birkaç mil yürümedikçe bir kızılderiliyi, çıplak ayakla dolaşmağa kalkışmadıkça bir budisti yargılamak aklının ucundan bile geçmez. O zaman bile anlayış gösterecek ve eleştirici bir yargıda bulunmayacaktır. Soğuk suçlamalarda çok kısa, sıcak hoşgörüde çok uzundur. Hattâ kayınvalidesine bile anlayış göstermeğe çalışır. Bunu kaç erkek yapar?! Neptün erkeğinin hiçkimsede bulunmayan bir halden anlayışı vardır. Arkadaşları sırlarını O'na açarken tepki göstermesinden hiç korkmazlar. Balıkda şok yaratmak için, gerçekten büyük olay ister. Siz, ben ve sizin Balık üçümüz bir odada otururken içeriye bir adam girse ve dört ayrı eyalette dön kansı olduğu için biraz endişelendiğini anlatsa, belki siz dik dik adama bakarak hapsedilmeyi hak ettiğini düşünürsünüz; ben adama dudak büküp 'kokarca' diyerek alay ederim; ama sizin Balık muhtemelen adama "Hangi dört eyalet?" diye soracaktır. "Kanlanman içinde âşık olduğunuz biri var mıydı?" Balık meraklıdır ama olaylar O'nda hiç şok yaratmaz. O adama gelince, Balığa göre, çok büyük anlayışa ve çok iyi bir avukata ihtiyacı var.

Balık bir ya da iki sırrını kaza ile birine açabilir, ama bunu asla isteyerek yapmaz. Bazen yapacağı zararı farketmeden konuşur. Söylediği sözlerin, insafı az kişilerce yanlış ışık altında yorumlanabileceğini bir türlü anlamak istemez. (Örneğin, o zavallı çok kanlı adamın çektiği sıkıntıları, kendi kızkardeşi ve sizin anneniz gibi insanların neden anlamadıklarını kavrayabilmesi için Balığın bir hayli düşünmesi gerekir.) Öte yandan, birşeyi yüzgecinin altında saklamasını kendisinden özellikle rica ederseniz, ağzı çok sıkı güvenilir birisi olur ve en gizli en korkunç sırlanma bile O'na güvenerek açabilirsiniz.

Merkürinin etkilediği kimi Balıklar çabuk, akıcı olarak ve sık sık konuşurlar. Tipik Neptünlü yavaş konuşur, kibar düşünür ve kendi işinden başkasına karışmamaya çalışır. Gene de, kendim sürekli olarak arkadaşlarının, akrabalarının ve komşularının dertleriyle yüz yüze bulur. Neptün dertleri öylesine güzel dinler ki, hepsi akın atan Balığa koşarlar. Saç kurutucunuzun kırılması, babanızın sinüzit sıkınası, banka hesabınızın suyunu çekmesi gibi küçük dertlerinizi O'na açmaktan hoşlanırsınız, ama pek üstüne varmamaya çalışın. Bir Balık kocanın ya da erkek arkadaşın hiç ihtiyaç duymadığı bir şey varsa, o da dertlerin kucağına yığılmasıdır. Başkaları zaten günboyu dertlerini O'na yüklüyorlar. Paket paket. Sizin yanınızda biraz rahatlamaya ihtiyacı vardır, insanlar aslında Balığa yüklenmek istemezler. Ama Neptün yapısının bu kadar hassas bir alıcı olduğunu pek farketmezler. O çevresindeki iyi ya da kötü, eğlenceli ya da korkunç, karanlık ya da aydınlık bütün titreşimleri tepeden tırnağa algılamaktadır. Her mistik insanın söyleyebileceği gibi (ki bunların çoğu Balıktır) böylesine emici, duygulu bir süngerin yaşamı, ruh sağlığı üzerinde yıpratıcı bir etki yapabilir. Şu bir gerçektir ki, O'nun, kulağını arayan, kalbini çelen herkesin duygularını çok canlı olarak O'na hissettiren hassas alıcıları vardır. Balık insanları çoğunlukla uzun süreler dinlenmek zorundadırlar. Neptün ruhu arada sırada yalnız kalmalıdır ki, taze esintiler kendisine aktarılan bütün o dertlerin yaralarını iyileştirebilsin ve sakin, yıpranmamış kişiliği geri gelsin. O yüzden Balık erkeğinizi sükûnet anlarında sakın rahatsız etmeyin. O'nun o sükûnete çok ihtiyacı vardır. Yalnız kalmak ya da kendi başına yürümek isterse, bırakın gitsin. Çok fazla bir arada olmak Balığın aşkındaki güzelliği bozabilir. O sevginin sere serpe büyümek için genişliğe ihtiyacı vardır.

Balığın hassas olduğunu ve kolayca incinebileceğim unutmayın. Balığın çekingenliği kendi yetersizliklerini üzülerek farketmesinden ileri gelir ve bu yetersizlik her ne olursa olsun, O'na çok acı verir Hayranlık duyduğu birinin O'nun erdemlerinin farkında olduğunu bilmek ister. O, sizsiniz. Desteğinizi O'ndan hiçbir zaman esirgemeyin.

Balık Yoga ye Zen yapmayı, doğa üstü olaylar ve inançlarla uğraşmayı deneyebilir. Belki astroloji, numeroloji ye hatta yeniden dünyaya geliş konularına da ilgi duyacaktır. Akrep gibi Balık da gizli güçler, bilinmeyen olaylarla ilgili kurallara ilgi ve anlayışla doğmuştur. Yaratılışında bulunan bu gibi ilgiler kendisi için genellikle iyidir. Ruhsal dengeyi korumasına yardımcı olur ve canlı hayal gücünü dengede tutan bir çapa görevi yapar. Balık erkeği arada sırada öfkelenir ama öfkesi pek şiddetli değildir ve uzun da sürmez. Kızgınlığı geçtiği zaman da sular gene durulur ve yaşam tekrar eski huzurlu sakın havasına döner. Bazı Neptün erkekleri evde biraz bağırıp çağırsalar da zararsızdır. Balık için örneğin Boğa Burcunun boğası gibi gerçekten böğürmek hemen hemen olanaksızdır. Görüyor musunuz, ne kadar şanslısınız?

Kendisinin duygularım, düşüncelerini anlamak güçtür ama, Balık başkalarının kafalarındaki şeytanlıkları apaçık görmekte hiç güçlük çekmez. O'nu aldatmak zordur. Kafanızın içinden dosdoğru öbür tarafı görecektir. Öte yandan, sizi yanıltmak için iyi bir nedeni olduğu zaman, yanıltabilir. Kendi kişisel işlerini, duygularını meraklı gözlerden kesinlikle gizli tutmak istediği için karşısındakini yanıltır.

Tanıdığım bir Balık bu işte o kadar ileri gitti ki, hükümeti yanıltmayı başardı; bu da öyle kolay bir iş olmasa gerek. Tüm yaşamı boyunca nüfus sayımı görevlilerinden sakınmayı başarmış, îç Gelirler vergi memurları herhalde bir Pago Pago yerlisini ondan daha iyi tanıyorlardır. Yakayı ele vermiyor, çünkü kendisi bir yazar. Telefonu uydurma bir isme kayıtlı; sosyal güvenlik kam veya ehliyet almak için de hiç müracaatı olmamış. Adamın birinin bir numara çevirip bütün özel sırlarını öğrenivermesinden korkuyor.

Belki sizin Balık bu konuda o kadar nörotik olmayabilir. Ama gene de, aslında puro aldığı halde size kuru temizlemecide olduğunu söyleyeceği zamanlar olacaktır. Neden bunu ben de bilmiyorum. Kendisi de bilmez. Bu Balığın zevk aldığı anlaşılan (ikizler de öyledir) bir çeşit zararsız aldatmacadır. Yeşil pantolon askısı takarken, başkalarının turuncu askı taktığını ya da hiç askı kullanmadığını sanmaları O'na, her nasılsa, güven duygusu verir. Madem ki bu O'nu mutlu ediyor, öyleyse bırakın o küçük bilmecelerini kullansın. Bunu ne diye büyük bir sorun haline getirmeli? O'nun temizleyicide olmadığını siz de biliyorsunuz, çünkü dükkanda puro alırken kendi gözlerinizle görmüştünüz. Pantolonun Pazartesiye kadar hazır olmayacağını söylediklerini anlatacak olursa, temizleyicinin elinin de pek yavaş olduğunu söyleyin, geçin. Sadece canlı hayal gücünü yağlayıp tam hızla çalışır durumda tutmak için, böyle ufak tefek aldatmacalar yapmaktan çok daha kötü alışkanlıkları olabilirdi.

Öyle büyük kıskançlık nöbetlerine tutulmayacak. Tutulsa bile, doğuştan öyle kusursuz bir aktördür ki, (eğer bunu göstermesine fırsat verirseniz) büyük olasılıkla bunu size belli etmeyecektir. Ama, tüm o şair, yumuşak yaratılışıyla gene de bir erkektir, sizden her halükârda tam bir sadakat bekleyecektir. Öte yandan, siz kendi kıskançlığınızı önlemeye bakın. Zira O'nun her iki cinsten de sıcak arkadaşları olacak ve onlara pek sevimli davranacak; hattâ bazen hiç uygun olmayan saatlerde. Sosyallik O'nun doğal yapısı. Elinden birşey gelmez. Eğer siz şiddetle sahiplenen bir tipseniz, tehlike var demektir. Bir Koç ya da Aslan kızı başka bir ay ışığının peşine düşse daha iyi olur. Balık güzelliğe hayrandır, zaman zaman güzel bacaklara baktığı olur. Biraz gayretle buna göz yumarsanız, ödülünüz, hem romantik bir âşık, hem de evrendeki herşey hakkında konuşabilen, iyi bir arkadaş olmayı bilen nazik bir koca olur.

Ö yalnızlık ve sıkıntı anlarında üstünüze hey heyler gelince, önlüğünüzü çıkartıp akvaryumun arkasındaki köşeye fırlattığınız gibi üstünüze san bir elbise ve yüzünüze de bir altın gülücük takın, yeşil biletlerinizi alıp neşeli bir şova gidin; O'nu götürmeyin. Balıklar özellikle imâya karşı hassastırlar. Para konusunda tutumlu ve dikkatli olmasını sağlamanız pek kolay olmayabilir. Neptün insanları (Oğlağın veya Boğa, Kova, Yengeç Burçlarındaki güçlü gezegenlerin etkisinde değillerse), açıkçası pek tutumlu sayılmazlar. Tutumlu olmayı öğrenecektir. Ama lütfen siz de müsrif biri çıkıp işleri büsbütün karıştırmayın. Tabii elinizden gelirse. Her ailede bir müsrif, evin fakirleşmesine yeter. Balığın önünde iyi bir örnek olmalıdır. "Lideri izle" kuralı Balık karakterinde nasıl işe yarar, bilemezsiniz. Yani, eğer lider O'nun yakını ise ve saygı duyduğu biriyse. Balığın doğal yapısı, çevresindeki titreşimlere karşı çok hassas bir alıcıdır. Özellikle bu titreşimler duyguyla yoğunlaşmışsa.

Çocuklar için bulunmaz bir eğlence ve oyun arkadaşıdır. Belki onları tekne gezintilerine, yüzmeye ve snorkelle dalmaya götürecektir. Çocuklar en sevdikleri masal kahramanlarını yaşayan renkleriyle canlı olarak O'nda bulacaklardır. Onların küçük kafalarını yaşlarına göre felsefe serpintileriyle zenginleştirebilir, onlara yumuşak baladlar söyler, ya da yoga stili başlarının üstünde durmayı öğretir. Çocuklar her halde O'nu çok sevecekler. Az rastlanır bir yetenek olarak, küçük bir kuşu incitmeden ve korkutmadan avucuna almayı bilmesi sayesinde çocuklarınız dengeli ve uyumlu büyükler olarak yetişecekler. Çocuklarla ilgili sorunlar çıktığı zaman siz onları tokatlarken O dertlerini dinleyecek — siz burunlarını ve giysilerini temiz tutarken O kafalarım canlı ve faal tutacaktır. Ve sonuç kuşkusuz iyi olacaktır.

Hiçbir zaman bu adamın hayallerini küçümseyip ayak altı etmeyin --bunu hiç affetmez ve hiç unutmaz. Hayal arabasını bağlayacağı iyi, sağlam bir yıldız bulmasına yardım ederek, hayallerini gerçekleştirmesi için O'na bir şans tanıyın. Bağlanacağı yıldızın da sağ duyu eklipsinde, vızıldayan değil parlayan bir yıldız olmasına dikkat edin. Aşkta Balığın duygusal olarak sınırsız bir güvene ve sadakata ihtiyacı vardır. Bu, aynı zamanda, aslı olamayan yakınmalarla O'na yüklenmemeniz gerektiği anlamına da gelir. O'nun heyecan dolu umutlarının anlayışlı bir sevgiyle sulanması, beslenmesi gerekir. Mutlu bir aile hayatıyla da toprağını zenginleştirmeyi unutmayın. Durmadan kusur bulup dırdır etmek ve eleştirmek gibi öldürücü haşaratı onun köklerinden uzak tutun. Birgün kafasındaki o vahşi ve çılgın umutlar arka bahçenizdeki, gereksiz yaban otlarından, yüksek para ağaçlarına dönüşecek ~ hem de sizin özel rüyalarınızın erişemeyeceği kadar yüksek ağaçlara... Balığın yüreğinden sonsuza kadar umut fışkırır. Onu küçümsemeyin. O umut pınarlarını sevgi ve şefkatle beslerseniz, birgün sizi hiç umulmadık muazzam bir şans yağmuruna tutabilirler.

Balığın "kendini mahveden" bir burç olduğunu duymuş ya da okumuşsunuzdur; bu da sizin sinirlerinizi bozup terslik etmenize yol açabilir. Korkmayın. Bütün Neptün erkeklerinin her zaman biraz kendilerine zarar verdikleri doğrudur. Ama, tıpkı, size bağlanmadan verilen bir paketi bağladığınız gibi, O'nu da tekrar 'sağlamlaştırabilirsiniz'. Düğümleri yeterince sıkı atarsanız, sık sık çözülmez. O'na kahvaltıda bir hayal, öğle yemeğinde zekîce bir şaka, akşam yemeğinde Chopin ve yemekten sonra da Browning ikram edin. Sonra da keyfinize bakın. Atlamaktan korkmayın, çünkü su çok güzel.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:44   #18
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Aşk & İlişkiler (kadını)..!!!

Beyler, sağa doğru uzayıp giden sıraya girin ve lütfen hepiniz birden üşüşmeyin. Her erkeğe yetecek sayıda Balık kadını bulunmayabilir, ama bu, sırayı töreyi unutmanız için bir sebep değil ki! Sıranızı beklemek ve şansınızın yaver gitmesini dilemekten başka çareniz yok.

Astrolojiyi bir yana bırakın, zaten Balık kadınının büyüleyici güzellikleri dilden dile dolaşır. Onun da olumsuz yanlan vardır kuşkusuz; ama ilk bakışta, O her erkeğin ilk okul sıralarından aşkıdır. Belki biraz da Playboy tavşanı olması buna tuz biber eker. Şunu da kabul etmek zorundayız ki, bu kadının modern ve özgürlükçü olması, o dökme demirden biblo gibi görünüşüyle birleşince Balık kızının değerini büsbütün yükseltir. Kadınca gizemden yoksun bunca kadın, âşıkların yolunu karartan bir bulut oluştururken; o uslu, güzel, çaresiz Neptünlü yaratık, çevresine üşüşen erkekleri kocaman sopalarla geri püskürtmek zorunda kalmaktadır.

Aslında Balık Burcu kadınının bu kadar çok rağbette olmasına şaşmamak gerek. Bir kere, Neptünlü kadın evli olsa da olmasa da, erkeğini gölgede bırakma gayretine düşmez. Herhangi bir şekilde erkeğine tahakküm etmek gibi en ufak bir gizli, nöroptik arzusu yoktur. Erkek gönlünce, oturacağı zaman O'nun iskemlesini çekebilir, mantosunu tutabilir, ıslıkla O'na taksi çağırabilir, sigarasını yakıp, içine sine sine kendisinin ne harikulade bir adam olduğunu anlatabilir. Balık kızının tüm istediği erkeğinin kendisini koruması, ilgi ve sevgi göstermesidir. Başını erkeğin geniş omuzlarına dayayarak, kocaman açılmış şaşkın gözlerle onun ne kadar da güçlü olduğunu ve şu korkulu dünyada ona ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu söylemekten büyük bir mutluluk duyar. Dışarda masumları yiyip, mahvetmek için bekleşen o azgın kurtları düşünsenize bir kez.. Bütün bunlar bir kızın korkudan düşüp bayılması için yeter de artar bile! Bu kadar nazlı olmayanları bile (ki Balık kızların çoğu nazlıdır,) erkeğin bütün dertlerini tatlılıkla dinleyerek, ona, her bunalım ânında başvuracağı iyi bir dert ortağı olurlar.

Balık kadını eşinin, âşığının, erkek arkadaşının, erkek kardeşinin, babasının, kısacası her erkeğin bir eli arkasına bağlıyken bile tüm dünyanın üstesinden gelebileceğini düşünür. Buna öylesine içtenlikle inanır ki, şaşılacak kadar az bir gayretle erkekleri de aynı şeye inandırır. Ne de olsa erkek erkektir. Bahk kızının neden bu kadar gözde olduğuna hâlâ şaşıyor musunuz? Balık kızı gururlu erkeği için, trafik gürültüsünden ve makinelerin takırtısından uzak, sıcak, rahat ve sakın bir huzur cennetidir. O'nun havuzundaki ışıklar yumuşak ve loştur. Bunlar, neon ışıklarının ve borsadaki, hayatım nasıl kurtaracağını bir türlü anlayamadığı, o minicik aptalca sayıların yakıp mahvettiği yorgun gözleri dinlendirir. (Bununla birlikte, eğer o sayılar gerçekten yaşamını kurtaracaksa, Balık kızı da hemen kaleminin ucunu sivriltebilir.)

Balık kızı kışın yumuşacık tüylü angora eldivenler, ilkbaharda nefis kabarık etekler giyer. Yazlar O'nu minicik bikinisi içinde bulur. Sonbaharda futbol maçlarında yanınıza oturup ellerini ceplerinizde ısıtmağa çalışırken ve size skoru sorarken son derece güzel ve sevimlidir. Kısacası o her mevsimde sonsuz kadıncadır. En hafif deyimiyle halanlarının bal çanağına üşüştükleri gibi, erkekler de Balık kızının çekiciliğine kapılmaktan kendilerini asla kurtaramazlar.

Balık kızıyla kısacık bir konuşma, bir erkeğin ânında rahatlamasına yeter. Erkeğin hayalinde, buz gibi bir havada ışıldayan ye çatırdayan sıcacık bir ateş canlanır, ya da kendisini, sanki tatlı bir ilkbahar gününde, kimsenin rahatsız etmeyeceği bir hamakta sallanıyomuş gibi hisseder. Balık kızı erkeğini mesleğindeki hiçbir sorun yüzünden suçlamayacağım, ya da elinde olmadan yaptığı yanlışlar için kınamayacağını açıkça belli eder. Bunlar her zaman başkasının suçudur, kendi erkeğinin değil. Erkeğine hiçbir zaman daha çabuk yükselmesi için basta yapmaz. Erkeğinin kendi yanındaki yeri O'na yeter. Şimdi Balık banın tüm diğer burçlar içinde, neden en tehlikeli "öteki kadın" olduğunu açıklamama gerek kaldı mı? Aman Tanrım!. Ancak, gene de benden bir uyan: Bu kız evlendikten sonra, sizi kendinize getirmek için dirseğiyle biraz dürtebilir. Doğrusunu isterseniz, epeyce dürtebilir. Bir bakıma, O'nun büyüleyici güzellikleri karşısında böylesine kör olup kendinizden geçtiğiniz için, bunu haketmiş sayılırsınız. Hattâ birçok kez epeyce alaycı bile davranacaktır. Ama, her kadının bazı kusurları olur. Balık kızı kavgacı olmaktan çok daha büyük çoğunlukla nazik davranacaktır. O'nun çileden çıkıp şirretleşmesi için eşinin son derece zalim ya da tembel biri olması gerekir. Eh, o zaman, zalim ya da tembel bir kocanın bu davranışı hak etmediğini kim söyleyebilir? Benden beklemeyin. Ben, O'nun yanındayım.

Ayrıca, O'nun o hoş, kadınca havası tüm küçük kusurlarını örter ve çoğu zaman tipik Neptün kızı yumuşak, hülyalı ve dişidir. Balık aynı anda iki ayrı yöne yüzdüğünden, başka kadınları sinir küpüne çeviren çalışmalı durumlara güzellikle ve sükûnetle uyum gösterir. Kuşkusuz, arada sırada ters bir söz ve sinir bozucu bir gevezelik O'nun normalde sakin olan düşünce akımını birden kaynatıp köpürtebilir. Bazen küçüklüğünde kendisine haşin davranılan ve acı çeken hassas bir Neptün kızı, bu ezikliğin, burcunun sembolü olan iki balığı ayırmasına izin verir ~ işte asıl bu, çok acı olabilir. O zaman, yalnız, mutsuz bir Balık olur, sürekli öfkeyle yüzer ve kendisinden kaçmak için derinlere daldığı her yerde kendisiyle karşılaşır. Kendine duyduğu sonsuz sevgi ve sempatinin içe dönmesinin gerçek zehir olduğunu hiç farketmez. Uyuşturucular, içki ve sahte hayaller gerçeği görmesine engel olur ve nehirdeki kendisini mahvedebilecek olan kayadan göremez. Ama normal bir Neptün kızı düzgün bir hareketle, her iki sembolik balığı sıkı sıkı bir arada tutarak yavaşça önce biraz geriye, sonra biraz ileriye süzülür durur. Öyle ki, hangi yöne yöneldiğini kesin olarak hiçbir zaman anlayamazsınız. Balık Burcunun, bütün nehirlerin içine aktığı derin, gizemli bir deniz olduğu söylenir. Eğer O'nun şaşırtıcı sırlarının bazılarını bilirseniz, o zaman O'nu yakalama şansınız biraz daha artar. O neden yüzer?

Herşeyden önce O, anlaşılması güç biridir. Nicky Hilton'a, Michael Wildıng'e, Eddie Fisher'a ve Richârd Burton'a sorun. Bunların herbiri bir Balık'la evlendi. Hem de aynı Balık'la. O, yalnız anlaşılmaz değil, zümrüt küpeleriyle sizi çekip kendine bağlama sanatını denerken, bazen aldancıdır da.

Şimdi; rengârenk keten önlükler giyen, utangaç utangaç gülümseyen ve kendisini yuvasına adamış bir eş, bir ev hanımı ve müşfik bir anne sembolü olan Neptünlü bir hanımefendiyi artık bir bakışta tanıyabilirsiniz. O'nun hiç de anlaşılmaz ve aldatıcı bir yanı olmadığını düşünüyorsunuz. Açık sözlülüğümü hoşgörün, ama yanılıyorsunuz. Örneğin, şu diğerlerine benzemediğini sandığınız Balık hanımefendiyi ele alalım; O'nu ben de tanıyorum, ya da tıpatıp O'na benzeyen birini... Bronx'da oturan bir dul, adı da Pauline. O da renkli önlük giyer ve çekingen çekingen gülümser -- hepsi tamam. Böylesine bir taşralı kadın tipi nasıl anlaşılmaz, ya da yanıltıcı olabilir, değil mi? Söyleyeceğim. Herşeyden önce, herkesi önlüğünün bağlarıyla kendisine bağlar (bunun henüz zümrüt küpeleri yok, gelecek yıl belki olur). Bu kısa boylu kadın, bir sevgili evlâdının kaybına, büyük bir gönül kırıklığına, sıkıntıya, trajediye, korkuya, fakirliğe, hattâ ani gelen ve çok kısa süren bir zenginliğin şaşkınlığına katlanıp, gene de ayakta kalmayı başarmıştır. Küçük oğlanların dizlerindeki yara berelerle, kırık çıkıklarla, kaybolan lâstik ayakkabılarla; Pazar günleri şapşal bir kocanın tertemiz mutfağında döke saça pişirmeğe çalıştığı yemeklerle ve kocasının Birleşmiş Milletler Binasının dışında asla rastlayamayacağınız tipten, hepsi aynı anda sekiz dilden konuşan o kalabalık akraba karmaşasıyla haşır neşir olup, hepsiyle başa çıkabilmiştir. Kaderin bütün bu cilvelerine Rocky Graziano gibi göğüs germiştir. Bu mu nazlı? Bu mu çıt kırıldım? Gelin görün ki, şu anda bile iki oğlu da O'nu çekici, çocuksu, çaresiz, heyecanla titreyen, korunmaya muhtaç ve sokak kapısının kilidinin bile nasıl çalıştığını pek anlamayan tatlı küçük yaratık olarak görürler, işte, Balık kızının anlaşılmazlığı, yanıltıcılığı, şaşırtıcılığı burada..

Balık kızının çok tatlı biçimde anlaşılmaz ve hülyalı bir hali vardır. Ekonomiden hiç anlamaz; ama, ünlü bir moda dergisinden çıkmış gibi şık giyinir, boy boy torunları için sık sık güzel yemekler hazırlar, kirayı günü gününe öder, bayramlarda ve doğum günlerinde yakınlarına ve dostlarına çok zevkli hediyeler gönderir - ve bütün bunları Jack Benny'nin bir seferde verdiği bahşişten fazla olmayan bir aylık gelirle yapmayı başarır. O'nun yüreğinde; gelinlerine, mahalledeki kütüphaneciye, başkalarınca istenmeyen birine, köşedeki mezeciye, manava, sokak kedilerine, kimsesiz çocuklara, kasaba, gazeteci çocuğa ve inanmayacaksınız ama, hattâ kendi ev sahibine ve buna benzer birbirini hiç tutmayan yaratıklardan oluşmuş koskocaman bir kalabalığa karşı açık bir sevgi ve şefkat vardır. Bir tek düşmanı olabilir: kocasıyla evlenmeden önce geri çevirdiği adam. O da herhalde düş kırıklığı içinde yabancı Lejyona katılmıştır ve Balık kızın şimdi onun adını bile hatırladığından kuşkuluyum. Kalpsiz yaratıklar şu Balık kadınları. Anlaşılmaz ve aldatıcı, öyle mi? ! (Aman bunu komşularına söylemeyin sakın...)

Mart rüzgârları gibi sizin Balık kız da havadan havaya girer. Son derece hassastır ve duygulan incindiği zaman kovalarla gözyaşı dökebilir. Size öyle sitem dolu bir bakışla bakar ki, kendinizi sanki bir küçük tavşancığı vurmuş gibi hissedersiniz. Balık kadınları bazen, yaşamlarını kurtarmak için vermek zorunda oldukları şiddetli savaşlar ve yükselme hırsı yönünden çaresiz bir şekilde silâhsız oldukları düşüncesine kapılırlar. O zaman derin bir bunalıma düşerler. Böyle zamanlarda O'na, o derin gizemli bilgeliğine herkesin hayran olduğunu ve içten dostluğunu esirgemediği her bir insanın kendisini çok iyi anladığını anlatmanız gerekecek. Bu da genellikle gerçeğin ta kendisidir, O'nun öğrenmesi gereken en zor ders, çekingenliğinden, kuşkularından kurtulmak zorunda olduğudur. Korkulan derinleşirse, başkalarından koparak kendi içine kapanacak ve sonra da neden yalnız kaldığına bir türlü akıl erdiremeyecektir. Sık sık, insanları zorladığı, onlara baskı yaptığı ve onları kötüye kullandığı endişesine kapılır; oysa o sırada böyle bir-şey kendisinden başka hiç kimsenin aklından bile geçmemektedir.

Kimi zaman Balık kızı utangaçlığını, aşırı hassasiyetini şakacılıkla, bilgiçlik taslamakla ve soğuk, bağımsız bir kişiliğe bürünmekle örtmeğe çalışır. Ancak, bu sadece bir korunma örtüşüdür; hassas kalbini kırabileceklerinden korktuğu kaba saba anlayışsız insanların yiyecekmiş gibi üstüne dikilen meraklı bakışlarından gizlenmek için bu örtüyü kullanır.

Yazdığı çok güzel şarkı sözlerine kendi gerçek ruhunu olduğu gibi döken bir Balık kızı tanıyorum. Bu şarkı sözlerinde kendi tatlı, çok özel rüyalarının renkleriyle gizli bir mesaj örüyor. Yazmadığı zamanlarda, insanların kendisini öyle tanımalarını istediği için, katı, duygusuz bir meslek kadını görünümüne bürünüyor. Gene de, bu tip bir Balık kızının bile kendi burcunun emirlerine karşı gelmeğe gücü yetmiyor. Tüm o sözüm ona bağımsızlık havası içinde, kaldırımın kenarında durup, taksi çağırmak için yanındaki erkeğin ıslık çalmasını bekliyor. Her insanın, kesinlikle yapmadığı bazı şeyler vardır. Neptün kadınlarına gelince; herkesin içinde, bir hanımefendiye yakışmayan davranışlarda bulunmak onların asla yapmadıkları şeylerden biridir. Balık kızı, yüreğindeki korkuları yatıştırabilecek ve sık sık tekrarladığı, "Kimin kocaya ihtiyacı var? Kocalar sadece yaşamınızı altüst etmeğe yararlar," iddiasından kendisini vazgeçirebilecek olan pek çok erkeği yanıltır. Aslında, düşünün bir kez, böyle bir sözü bir Balık kızının içtenlikle söylediğine inanabilir misiniz? O Balık kızı ki; uyumak, yemek içmek ve nefes almak kadar, birine ait olmak gereksinimi içindedir.

Bir Balık kızı, size ayırdığı büyük parçanın dışında, tüm kalbini çocuklarına verecektir. Çocuklarının hepsini yok sevecek; ama daha çirkin, daha zayıf, daha küçük, daha sağlıksız olanların, Balığın kalbindeki yeri de bir başka olacaktır. Ancak ve ancak bir Balık film yıldızı, minik gamzeli tatlı bebekleri atlayıp, korkulu gözlerle bakan ufacık sakat yavrucuğu evlât edinir. Dişi Balıklar, küçük oğlanların utangaçlığını ve acemice davranışlar içindeki yeni yetme kızların arttıkça artan sıkıntılarını anlamakta üstüne olmayan, dünyadaki en büyük kadınlardır. Bir Balık anne her yavrusu için binlerce tatlı, örümcek ağı gibi ince ince hayaller kurar. Küçükken kendi yoksun kaldığı şeylerden çocuklarının yoksun kalmamaları için varını yoğunu, herşeyini feda eder. Belki gereğinden fazla hoşgörülü olacaktır. Disiplin kurmak O'nun için zordur ve şunu anlaması gerekir ki, disiplinsizlik çoğu zaman aşın ihmal kadar kötüdür. Bir bakıma, disiplinsizlik; kendi başına yüzmeyi öğrenmek için sıkı bir rehberliğe ihtiyacı olan bu küçük Balıkların iyi yetişmeleri konusunda ihmal edilmeleri demektir. Eğer çok fazla yumuşak davranmak gibi bir hatâ yapıyorsa, bunu O'na tatlılıkla anlatın. Hiç gücenmeden anlayış gösterecek ve yanlışım düzeltmeğe koyulacaktır. Aslında birçok Neptünlü anne disiplinle yumuşaklık arasında mutlu bir orta yol tutmayı başarır ve çocukları da bundan, çok şey kazanırlar.

Balık kadını evin geçimini sizin sağlamanızı sevinçle karşılayacaktır. Siz son derece gerekli görmedikçe, herhalde iş dünyasının acımasız rekabetine girmemeyi tercih edecektir. Şayet tipik bir Neptün kızıysa, o koskocaman, insanın kafasını karmakarışık eden şirkette çalışırken ve sizin gelip kendisini oradan kurtarmanızı beklerken, yeterince sıkılmıştır zaten. Bazı, hepsi değil, ama bazı Balık kadınları çok ufacık bir parçacık müsriftirler. Çek defterlerinin Sanskritçe yazılmış dip koçanlarıyla banka hesaplarının neden bir türlü uzlaşmadığını anlamaları için biraz yardıma gereksinim duyabilirler. Gene de, tehlike canlan çalıp da, o güzelim şampanya zevkini yağı alınmış süte dönen bir cüzdanla bağdaştırmak zorunluğu doğunca, durumu gerektiği şekilde idare etmeyi başarırlar.

Balık kızı okyanusa kulak verir, o da O'na birşeyler anlatır. Şehrin orta yerinde O, hâlâ Neptün dalgalarının, Balıkça çarpan yüreğine, belki de bilmek istediğinden daha fazla şeyler fısıldayan sesini duyar. Sakın O'nun doğum gününü, evlenme yıldönümünüzü, ya da evlenme teklif ettiğiniz günü unutmayın. O unutmayacaktır.

West Virginia'da okula birlikte gittiğimiz Balık arkadaşımı hiç unutmayacağım. Uzun siyah saçlı ve yeşilimsi kahverengi gözlerinde o garip Neptün ışıklan parıldayan ufak tefek bir kızdı. Birçok isteyeni arasından büyük bir futbol yıldızını seçerek evlendi. Bu hiç beklenmeyen bir evlilikti. Hâlâ hatırlanın, birgün kocasına, neden evlenmek için kendisini seçtiğini sormuştu; merak ediyordu doğrusu. Kocası şu yanıtı vermişti: "Aslını sorarsan Ufaklık, çok tuhaf birşey olmuştu. O gün sana evlenme teklif etmek aklımın ucundan bile geçmiyordu. Hatırlarsın, parkta havuzun kenarındaydık. Çevremizde uzanıp güneşlenen piliçlerin hepsinin de yüzmekten sırılsıklam plan saçları tel tel ayrılmışa. Şezlongların üzerinde sıcaktan gevşemiş, terden yapış yapış olmuş bir görünüşleri vardı. Sen, o ağacın altında, bembeyaz fisto giysinle oturuyordun. Öyle serin ve ötekilerden öyle farklı görünüyordun ki... Sen - nasıl söylesem - sen, tam anlamıyla bir genç kız gibi görünüyordun..."

îşte, Balık kadınının en gerçek gizemi budur, ister bir manastırda, kendini Tanrıya adamış bir rahibe olarak Neptün'ün çağrısını izlesin, isterse gürültülü bir gece klübünde sıcaktan bunalmış bir şarkıcı kadın olsun - her haliyle O, bir genç kızdır. Tam anlamıyla bir genç kız. Yüzde yüz, genç kız...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:45   #19
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Uyum Analizi..!!!

Koç sevgiliniz lider olmak isteyecektir bu da sizin için problem değildir. Siz onun cesur ve güvenli tutumunu beğenirsiniz. Koç insanı sizin hassasiyetinizi ve hayal gücünüzü beğenmektedir.

Astrolojik olarak klasik anlamda uyumlu değilsiniz. Bu Balık burcunun su, Koç burcunun ise ateş elementi taşımasından kaynaklanıyor. Kural olarak su ateşi söndürür. Koç burcunun kendine dönük, aceleci, dikkatsiz ve cüretkar olduğunu fark edeceksiniz. Koç hayatın derin anlamını düşünmek ya da düşünerek hareket etmek için yaratılmamıştır, bu da sizi sinirlendirebilir.

Siz Koç insanının planlı hareket etmesini, o ise sizin endişelenmemenizi isteyecektir. Sizden daha gerçekçi olduğu için de sizi gerçeklerle yüzleştirecektir. Koç'un düşüncesiz konuşmaları, duygularınızı incitecektir. Koç burcunun sizin duygularınızı anlamaya ve diplomasiye zamanı yoktur bu da hassas Balık için sorun olacaktır.

Yatakta Koç burcu heyecanlı ve hünerli bir sevgilidir. Seks sizin için aşkınızın kutsal bir ifadesidir, Koç içinse bir eğlencedir. Bu fark sizi mutsuz yapacaktır. Koç burcu maymun iştahlıdır, daldan dala konmaya başlarsa ilişkiniz bitecektir. Yeni duygular ve deneyler maceracı Koç'u cezbeder. Siz hayal gücünüz ve oyunculuğunuzla onu büyüleyebilirsiniz.

Bütün bu zorlukları aşabilirseniz beraberliğiniz mutlu olacaktır. Onun yeni fikirlerini ve hevesli oluşunu beğenirsiniz, O da sizin ilgili, sempatik oluşunuza bayılacaktır.

Balık ve Boğa
eğer bir Boğa burcuna aşık oldunuz ise çok şanslısınız. Boğa insanı duyarlı, pratik, yatakta ise harikadır. Sizin ilgili, sıcak oluşunuza ve hayallerinize hayrandır. Yardımseverliğinizden çok etkilenir.

Aranızda ki küçük sorun ise Boğa burcunun maddeci olması sizin ise hiç öyle olmamanızdır. Toprak elementi Boğa emeklerinin karşılığını almak ve tutmak ister. Balık burcu içinse en büyük zevk başkalarına yardım etmek ve yaratıcı olmaktır. Bu yüzden Boğa burcunun zengin olma, değerli şeyler biriktirme zevkini anlayamazsınız. Onun bu dürtüsü sayesinde gelecek için birikiminiz olacaktır. Balık ise bu tip konularla hiç ilgilenmez.

Balık burcu için seks bu dünyayı aşan manevi bir olaydır. Boğa burcu içinse bol bol yatakta vakit geçirmektir. Boğa çok tenseldir ve sizin gibi spiritüel bir olay yaşamaz. Sizin yaklaşımınız farklı olduğu için kafanız karışacaktır. Gene de Boğa burcunun sizi içten sevdiğine, gönül eğlendirmediğine inandığınız sürece ilişkiniz iyi gidecektir. Duygusuz seks sizin derin duygularınıza zarar verse de Boğa'nın yavaş hareketleri ve tüm duyularını kullanması sizi uyuşturacaktır. Onun sizi sahiplenmesi hoşunuza bile gidecektir. Elde etmek ve elinde tutmak Boğa'nın özelliğidir.

Boğa burcunun sadakatini, sağlam, güvenilir, sözünden dönmeyen özelliklerini her şeyin üzerinde tutabilirsiniz.

Balık ve İkizler
Siz su elementisiniz, İkizler ise hava. Bu ikisinin karışımı canlı bir ilişki yaracaktır ama önce aşkınızı bitirmeyecek bazı konuları halletmeniz gerekiyor. Bu çift Astrolojik olarak klasik anlamda uyumlu sayılmaz.

İkizler burcunun canlı sohbetlere, harekete ve değişikliğe ihtiyacı vardır. Evde oturmayı sevmediğinden arkadaşları ile sinemaya, tiyatroya, yeni sergilere ya da internet kafelere gitmeye bayılır. Evde olduğu zamanlarda ise binlerce dergi ve kitaplarından birini okuyordur. Balık burcu olarak onun bu hareketliliği ve kalabalık arkadaşları sizi yorar. İkizler, hafta sonu evde oturma sebebinizi anlıyorsa (mesela yeni senaryonuz, seramikleriniz, resimleriniz üzerinde çalışmak istiyorsunuz) sizin onu yalnız bırakmanıza bozulmayacak ve her şey yolunda gidecektir.

Bir sorun olduğu zaman, İkizler onu analiz ederek, Balık ise sezgilerini kullanarak çözmeye çalışır. Her şey göründüğü kadar basit değildir, ona görüntünün altında yatan gerçekleri ispatlamaya kalkışmayın zamanla kendisi şahit olacaktır.

Bu, sizi canlandıracak bir ilişki olacaktır. İkizler size hiçbir zaman görmediğiniz bir dünya getirecektir. İkinizde değişken burç olduğunuz için değişiklere kolay adapte olabilirsiniz.

Yatakta ise İkizler konuşkan olmanızı isteyecektir. Siz ise onun derin duygularını ortaya çıkarmasına yardımcı olursunuz. Ona her şeyin sadece yüzeyde görünenden ibaret olmadığını öğretebilirsiniz.

Bu beraberlik heyecan, yaratıcılık, yeni fikirler, yeni arkadaşlar ve gezilecek yerlerle dolu olacaktır. Denemeye değer!

Balık ve Yengeç
Bu ilişki cennetten çıkma bir beraberlik olacaktır. İkinizde su elementi olduğunuz için derin duygulara sahipsiniz. Birbirinizin duygularına hassasiyet gösterir, incitmemek için özen gösterirsiniz.

Yengeç burcunun aile ve yuva özlemi, Balık burcu için rahatlatıcı ve tatmin edici bir özelliktir. Yengeç, sizin yaratma ve kendini ifade etme ihtiyacınızdan etkilenecektir. Romantizm, duygu yoğunluğu ve sevginin sihirli bir karışımını yaşayacaksınız

Yengeç ve Balık karmaşık dünyaya karşılık kendi güven dolu cennetlerini yaratacaklardır. Stres ikinizi de çok yıpratır, baş başa su kenarında geçireceğiniz zamanlar yenilenmenizi sağlayacak. Göl ya da deniz kenarında yaptığınız tatiller ilişkinizi tazeleyecek, günlük hayatın dertlerinden uzaklaştıracaktır.

Yengeç insanı parasını akıllı kullanır ve zor günler için yatırım yapar. Balık burcu hiç oralarda değildir. Bütün burçlar içerisinde en hesaplı alışveriş yapmasını beceren burç Yengeç'tir. Sizin finansal geleceğiniz için yararlıdır.

Yengeç, Balık'tan daha karamsardır. Özellikle onu neden kırdığınızı anlayamadığınız zamanlar küs dolaşması, moralinizi bozabilir. Unutmayın ki Yengeç insanı geç tepki gösterir. Haftalarca önce olmuş bir olaya bu gün bozulabilir. Bu sizin kafanızı karıştıracaktır. En iyisi morali bozulmuş Yengeç burcunu konuşturarak problemi anlamak ve çözmektir. Onun kabuğunu nazikçe açmalısınız, bu kolay olmayacaktır. Sezgisi güçlü Balık burcu zaten sevgilisinin çektiği acıyı hissetmektedir. Onun için siz ne zaman üstüne gitmeniz, ne zaman yalnız bırakmanız gerektiğini iyi hissederseniz. Birbirinizi içtenlikle dinler, omuzunuzda ağlamasına izin verir ve ona yararlı öğütler verirsiniz. Bu da aranızdaki bağı çok güçlendirecektir.

Yatakta birbirinizin ne istediğini ve neye ihtiyaç duyduğunu anında sezersiniz. Birbirinizin ne hissettiğini bilirsiniz. Bu sezgisel bağ sayesinde aranızdaki seks muhteşem olacaktır.

İkinizde su elementisiniz. Su temizler, arındırır, saflaştırır, yeniler ve duyguları heyecanlandırır. Bu beraberlik romanlardaki aşklar gibi olacaktır.

Balık ve Aslan
Aslan ve Balık burçları çok yaratıcıdırlar. Bu ilişkinin gücünü göz ardı etmemek gerekir. Siz Aslan burcunun cömertliğini ve gücünü beğenirsiniz, o da sizin hayal gücünüzü ve hassasiyetinizi. Bu iki burç birlikte, özellikle sanat ve edebiyata büyük katkıda bulunabilirler. Aslan, Balık insanına cesur olmayı öğretirken, Balık ise Aslan'a kurnaz olmayı öğretecektir.

Aslan insanın hayran olunmaya ve ilgi görmeye çok ihtiyacı vardır. Balık değişken nitelik taşıdığı için esnektir, kolay adapte olur. Aslan ise sabit nitelik taşır, inatçı ve kibirlidir. Balık, Aslan'dan daha vericidir ama Aslan da cömert ve sadıktır. Aslan insanı sizi hediyelere boğacak ve şık yemeklere götürecektir. Onunla hayat kesinlikle eğlenceli olacaktır.

Aslan burcu harcamayı sevdiği, Balık burcuda maddeye önem vermediği için para biriktirmeleri söz konusu değildir. Bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor.

Yatakda Aslan burcu hayran olunmak isteyecek, Balık burcu ise bunu severek yapacaktır. Balık mütevazı ve uysaldır. Eşinin güçlü ve güvenli olması hoşuna gider. Aslan burcu da Balık burcunun yaratıcı, romantik ve seksi olmasını beğenir.

Astrolojide ateş elementi Aslan ile su elementi Balığın beraberliği klasik anlamda uyumlu sayılmaz. Aslan'ın diktatör tutumu ve Balığın buna izin vermesi sorun yaratacaktır. Balık insanının istekleri çoğu zaman göz ardı edilecektir. kendi istediklerinizi yaptırmak için diretin ve eşit bir çift olmaya çalışın. Aslan burcu ile birlikte iken biraz çaba göstermeye hazırlanın.

Balık ve Başak
Başak ile Balık arasında altı ay fark, yani aralarında 180º zıt açı vardır. Bu konumdaki zıt burçlar ya birbirlerini tamamlayarak harika bir çift olurlar ya da hiç geçinemezler. Balık ve Başak için "ya hep ya hiç" olacaktır.

Başak burcu, Balık burcunun ihtiyacı olan alt yapıyı hazırlar ve hayatını düzene sokmasına yardımcı olur. Balık insanının hayal gücüne hayranlık duyar ve onun yanında olmaktan zevk alır. Bu ilişki sol beyin (Başak) ile sağ beyinin (Balık) bir araya gelişidir.

Başak burcu, dakikliği, konuşma kabiliyeti ve ince zevki ile tanınır. Balık burcu ise hayal gücü, sezgileri, beden dilini ve mimikleri okuması ile tanınır. Farklılıkları ile birbirlerinin eksikliklerini tamamlasalar da, problemler olacaktır.

Başak idealisttir ve kusursuzluk peşindedir. Dünyayı çok net görür ve herkesin göz önünden kaçan kusurları fark eder. Bu yüzden eleştirici olarak tanınır. Balık ise baktığı şeylerde sadece güzellikleri görür ve Başak burcunun eleştirileri ile incinebilir. Onun umursamaz tavırları ise Başak burcunu çıldırtabilir. Başak insanının pratikliği ve fazla gerçekçi oluşu ise Balığı çıldırtabilir. Gene de bu kadar olmasa bile biraz gerçekçilik Balık burcuna gereklidir. Balık insanının etki altında kalması ise Başağı endişelendirir.

Başak burcu güçlü ve üretkendir. Bitirmesi gereken işlerden dolayı da sürekli endişe içindedir. Bu seks hayatlarına gölge düşürebilir ama Balık onu cezbetmeyi ve işinden uzaklaştırmayı iyi becerecektir. Başak bir kez havaya girdikten sonra tüm ateşli yönleri ortaya çıkacaktır. Başak insanı hiç bir şeyi yarı gönüllü yapmaz, iletişim kabiliyeti ile seks çok iyi olacaktır.

Bu ilişki ta rüya gibi ya da kabus gibi olacaktır. Ya sadece bir kaç ay sürer ya da hayat boyu. Kısa bir süre içinde hangi gurupta olduğunuzu bulacaksınız. Birbirinizin ihtiyaçlarına hassasiyet gösterirseniz aşkınız sürebilir.

Balık ve Terazi
Zarif Venüs tarafından yönetilen Terazi burcu, seçkin, rafine, görgülü, ince ve kibardır. Bu çift Astrolojide klasik anlamda uyumlu olmasa bile Terazi'nin bu özellikleri Balık ile çok bağdaşır. Terazi hava elementidir, Balık ise su doğru davranırsanız hoş bir beraberliğiniz olacaktır.

Terazi burcu en sosyal burçtur, hep gezmek ister, Balık ise arada bir yalnız kalarak düşüncelerini toparlamak ister. Terazi sizin çok fazla yalnız kaldığınızı düşünür. Birbirinizin ihtiyaçlarını saygı ve anlayışla karşılarsanız bu beraberlik çok eğlenceli olacaktır.

Terazi burcu kültürel olayları, iyi restoranları yakından takip eder ve sizi de yanında götürür. Son moda popüler barları bilir ve modaya uygun giyinir. Balık için manevi değerler her tür maddesel değerlerin üzerinde olduğu için sosyal yarışlara girmez. Terazi'nin gösterişli yaşam tarzına uyabilir ya da hiç umursamaz. Onunla arada bir barlara, kokteyllere gidecek, buralarda onun arkadaşları ile tanışacaktır ama hiç bir zaman Terazi kadar dışarıda vakit geçirmek istemez. Yorucu bir günün sonunda evinde kitap okumak ya da TV seyretmek onu rahatlatır.

Terazi insanı her şeyi en ince detayına kadar analiz etmek ister. Siz içgüdülerinizle hareket ederken bunu mantıklı Teraziye açıklamakta zorlanırsınız. Terazi burcu aslında otoriterdir ama otoritesini her zaman tatlılıkla uygular. Siz Balık olarak insanların gerçek niyetlerini hissedersiniz. Terazi'nin bu huyunu anlasanız da kibarlılıkla maskelediği için hoşunuza gidecektir. İlişkinizde idareyi ona bırakabilirsiniz.

Anlaşmadığınız konularda bile birbirinize hoşgörülüsünüz. Diplomatik Terazi sizin hassas duygularınızı incitmeyecektir. Terazi burcu sembolü olan Terazi gibi adil bir çözüm arar ve çoğunlukla sizin istedikleriniz olabilir.

Terazi burcu sizin 8. evinizin yani fiziksel aşk evinizin yöneticisi olduğu içiz yatak odanız çok ateşli olacaktır. Siz fiziksel yakınlığın baskın çıkmasını istemezsiniz, aynı oranda duygusallığa da ihtiyacınız vardır. Coşkulu Terazi'nin yavaşlayıp aradığınız duygusal yakınlığı size verebilirse bu ilişki harika olacaktır.

Balık ve Akrep
Akrep sevgilinize sıkı sarılın, o sizin öteki yarınızdır! Akrep burcu da Balık burcu gibi derin duygulara sahiptir. İki burçta sezgileri ile hareket ederler. Akrep sizin 9. evinizi yani derin düşünceler evinizi yönetir. Birlikte hayatta ilgili ciddi soruların cevaplarını ararsınız: "Neden dünyaya geldik?", "Dinin görevi nedir?", "İnsan bir kere mi aşık olur?" gibi. Özellikle Akrep burcu çok spiritüeldir ve Balık bundan çok hoşlanır.

Akrep burcu sadık ve tedbirlidir. Bunlar Balık için iyi özellikleridir. Duyguları bir arada çok derin ve yoğun olacaktır. Seks ise çok heyecanlı olacaktır. Balık insanı için seks gerçek aşkın kutsal bir ifadesidir. Bu Akrep burcunun çok hoşuna gider. Akrep sahiplenici ve kıskançtır. Onun tek aşkınız olmasını istediğinizden emin olduktan sonra onunla fiziksel ilişkiye girmelisiniz. Bir kez birlikte olduktan sonra kesin sadakat bekleyecektir.

Gizemli Akrep mahremiyetine önem verir. Siz bunu iyi anlarsınız. Birlikte sakin yerlere gitmek iyi bir fikir olacaktır. Akrep burcuda sizin gibi su elementidir. Sizler su kenarlarında yenilenir ve dünyaya hazırlanırsınız.

Akrep burcu yoğun duygulara sahiptir, bazen paranoyak bile olabilir. Kendi içine kapandığı zaman onu yumuşaklıkla konuşturmaya çalışın. Bazı zamanlar kendi bile onu neyin üzdüğünü bilmemektedir. Duygularını ifade etmesine yardımcı olursanız kendi problemini bulabilir. Onu konuşturmak kolay olmayacaktır. Balık hassas yapısı ve sezgileri ile ne zaman ileri gitmesi ne zaman geri çekilmesi gerektiğini iyi bilecektir.

Kendinden emin Akrep sizin de kendinize güvenmeniz ve haklarınızı aramanız için sizi destekleyecektir. Başkalarının Balık burcunu kullanması onu sinirlendirir. Para konularında da oldukça akıllıdır. Balık insanı ondan bir şeyler öğrenebilir. Akrep ile olan beraberliğiniz zayıf yönlerinizi güçlendirecektir.

Akrep burcunun yoğun duygularına dayanabilirseniz güçlü bir beraberliğiniz olacaktır. Akrep duygu yelpazenizi genişletecektir. İkiniz de bu ilişkiden çok zevk alacaksınız.

Balık ve Yay
Yay çok açık sözlü, Balık ise kırılgan ve diplomatik olduğu için bu ilişki özellikle iletişim bakımından zor olacaktır. Yay burcu patavatsızlığının yanı sıra umursamaz, ilgisiz ve bazen de bilerek kırıcı olabilir. Bu tutumu için hesap sorduğunuz zaman bunu aslında sizin istediğinizi söyleyecek, tartışmalarınız uzayacak ve sonuçta ilişkiniz bitebilecektir. Yay ateş elementi, Balık ise su elementidir, bu ikisi astrolojide uyumlu sayılmaz.

Bütün bunlara rağmen Yay burcunun eğitime olan merakını ve insanlık dahil her konuda ki felsefi fikirlerini beğenirsiniz. Yay'ın uzak ülkelere olan seyahat merakı da hoşunuza gider.

Balık insanının her şeye endişelenme huyu Yay'ı çıldırtabilir. Siz de bütün bu ortama rağmen hala Yay'ın bu kadar iyimser olmasını anlayamazsınız. Aşırı iyimserliği ve sizi eleştirmesi sinirinizi bozacaktır.

Yay atletik bir vücuda sahiptir, Balık ise hantal olabilir. Yay burcu sizi spor salonunda form tutmanız için heveslendirebilir. Siz de onun yüzmeye olan ilgisini artırabilirsiniz. Fazla yorucu ve rekabet gerektiren spor türleri sizi yıpratır. Başka ortak hobileriniz olsa bile farklı sporlar yapma konusunda anlaşabilirsiniz.

Yatakta Yay burcu oyuncu ve esprilidir ama aradığınız duygusal yoğunluğa sahip değildir. Yay patavatsızlığını özel anlarınıza taşırsa ilişkiniz bitebilir. Onun tipik yorumlarına hazırlıklı olmalısınız.

Yay bekarlar burcudur, bunu bilmenizde fayda var. Özgürlük onun için çok önemlidir. Yay'ın kimseye hesap vermeme gibi bir takıntısı vardır ve bu yüzden evlilikten kaçar. Aslında sadıktır. Balık burcu da zaten her zaman evlilikten yana değildir, bu yüzden bu ilişki iyi gidebilir.

İkinizde değişken nitelik taşıdığınız için esnek ve uyumlusunuz. Entelektüel açıdan Yay ile uyuşursunuz. Bu sayede birbirinizi idare edebilirsiniz. Eğer bu ilişki başarılı olursa sizin emekleriniz sayesinde olacaktır.

Balık ve Oğlak
Bu ilişki Oğlak burcunun hırsı ile Balık burcunun hayal gücünün göz alıcı bir karışımı olacaktır. Oğlak sevgiliniz finans ve kariyerle ilgili müthiş tavsiyelerde bulunacak, başarılı olmanız için size destek olacaktır. Oğlak burcunun pratik ve kararlı tutumundan sizde faydalanacaksınız.

Oğlak insanının mizah gücü sayesinde beraberliğiniz eğlenceli olacaktır. İkinizde aile ve ev hayatından zevk alırsınız. Oğlak burcu iyi kazancı ile ikinizi geçindiren taraf olacaktır.

Oğlak burcunun sevdiğinizden emin olmadığınız özelliği ise onun maddesel dünyaya verdiği önemdir. Onun için sosyal statü çok önemlidir, iyi bir çevreye ait olmak ister. Bu yüzden de giyiminin, arabasının, evinin bu çevreye uygun olmasını ister. Balık burcu ise bu tip şeylere önem vermez. Komşuları ile yarışmanın anlamsız olduğunu düşünür. Balık için manevi değerler daha önemlidir. Aranızda ki bu fark, ilginç sahnelere sebep olacaktır.

Oğlak burcunun toprak özelliği ile sizin su özelliğiniz bir arada verimli bir ilişki yaratacaktır. Beraberliğiniz "ilgi" ve "özen" ile özetlenebilir. Yatakta da her şey mükemmel olacaktır. Oğlak bu konuda yavaş ve düşünceli davranır. Sizin yaratıcı stiliniz ve ilişkinize olan derin bağlılığınıza hayran kalacaktır.

Bir keçi ile bir balık mutlu olabilir mi? Kesinlikle evet!

Balık ve Kova
Kova burcunun ilgisiz, gizemli, ulaşılmaz bir havası vardır. Başta bu özellikler ilginizi çekse de, ilişkiniz ilerledikçe aynı özellikler kalbinizi kıracaktır.

Kova burcu sabit nitelik taşır ve bazen çok inatçıdır. Siz ise değişken nitelik taşıdığınız için daha esneksinizdir. Bu durumda siz daha verici ve ödün veren taraf olacaksınız.

Kova'nın parlak zekası, teknoloji ile ilgili konularda ki becerisi hoşunuza gider. Kova burcu, dünyayı keşfetmeğe çalıştığı için çok meşguldür. Keskin zekası ile çılgın bazen dahice atılımlarda bulunur. Aynı zamanda tartışmayı seven bir kişidir.

Kova sevgiliniz bir çok insanın karizmatik lideri olsa da teke tek ilişkileri o kadar iyi değildir. Bir süre sonra onun bu parıltısının gerçek olup olmadığını kendinize sorabilirsiniz. Onun için yaptığınız fedakarlıklara değip değmediğini düşünmeye başlarsınız. Üstelik o ilişkinizde sadece sizin özveride bulunmanızdan çok memnundur. Objektif, analitik, akılcı Kova sizin duygusal ve romantik yapınız tam olarak anlayamayacaktır.

Kova insanı, yatakta yenilikçi, yaratıcı ve heyecan vericidir. Aranızda ki muhteşem fiziksel uyum ilişkinizi kurtarmaya yetmeyecektir. Sevgilinizin başka arayışlar içinde, sizi gene evde yalnız bıraktığı bir gün aniden eşyalarınızı toplayıp onu terk edebilirsiniz. Eğer hala birlikte iseniz bu ikinizinde aynı derecede meşgul olmanızdan kaynaklanıyordur. Kova burcu size doğanızın gizemli yönlerinden, bilim ve teknolojiden bahsedebilir ama duygularınızı hiç anlayamaz.

Balık ve Balık
Bu ilişki uzay ve zaman kavramını reddeden ruhların buluşmasıdır. Kısacası öteki Balık ile olan beraberliğiniz spiritüel bir olay olacaktır. İkinizde yaratıcısınız, hayal gücünüz geniş ve dünyaya yaklaşımınız manevi yönden çok zengin. Gelişmiş sezgi ve içgüdülerinizle başkalarının duygularını anlar ve özen gösterirsiniz. Sadece bu özelliğiniz bile sizi hayat boyu bir arada tutabilir.

İlişkinizde ki zorluk maddi dünyadan kaynaklanır. İkiniz de para kazanmanın önemsiz olduğunu düşünürsünüz. Hiç olmazsa biriniz hayırsever birini bulmalı ki çocuklarınızın geçimini sağlasın. İkiniz de pratik ve gerçekçi değilsiniz. Balık burcu sis ve gazları yöneten Neptün tarafından yönetilmektedir. Bu yüzden gerçeklerle yüzleşmekten kaçınırsınız. Birinizin bile doğum haritasında toprak burçları varsa beraberliğinize gerçekçilik getirecektir.

Düzen ve kurallar sizlere göre değildir. Programsız, serbest bir akışa sahip hayatınız var. Sizin gibi yaratıcı insanlar normal mesai ile çalışamazlar.

Modern hayatın hızı ikinizi de yıpratır. Suya yakın yerlerde dinlenip yenilebilirsiniz. Aynı şekilde evde huzur ve uyum aradığınız için birbirinizin yalnız kalma isteğine anlayış gösterirsiniz. İkinizde hayır kurumları aracılığı ile başkalarına karşılıksız yardım eder, gönüllü işler yaparsınız. Birlikte vakit geçirmek sizlere çok zevk verir.

Yatakta gerçek olabileceğine inanamadığınız tutkulara erişebilirsiniz. İçgüdülerinizle karşınızdakinin ne hissettiğini bilirsiniz. Sizin için seks spiritüel yoğunlukta iki ruhun buluşmasıdır.

Biraz gerçekçilik ve pratiklik katıldığında rüya gibi bir ilişki olacaktır. Hayat nehrinde birlikte yüzen iki balığın sihirli bir karışımı olacaktır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2006, 01:46   #20
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Para Analizi..!!!

Değişken ve karmaşık balıklar 12 burcun en uçuklarıdır. Nazik ve empatik ruhları hep yeni ve olanaksız şeylerin peşinden koşar. Gökkuşağının üstünden atlamak ister. Bazı sorulara cevap almış gibi görünselerde balıkların yaşamı sorgulamaları hiç bitmez. ruhlarının ve bedenlerinin gizlerini peşinde koşarlar. bu da onlara yaşamda başarılı olmanın anahtarını verir.

Balıklar her ne kadar uçuk kaçık görünselerde para konusunda oldukca iyidirler. hayalleri hep önemlidir. oysa hayallerini gerçekleştriebilmek için çoğu zaman çok paraya ihtiyaçları olacaktır bu yuzden balıklar finansal durumlarını başarıyla yönetirler. Balıklar para konusunda endişe etmezler nede olsa ya miras kalmış yada zengin biriyle evlenmişlerdir. işin açıkçası balıklar istediklerini yapabilmeleri için etraflarında bolca para olmasını severler. Paraları olmasa bile zekalarıyla paraya ulaşmakta zorlanmayacaklarını anlatmaya gerek yok sanırım.

Kimse balıkların nasıl hareket edeceğini bilemez. Bazen kendilerini bile zor duruma düşürebilecek cömertlikleri gözü kapalı yaparbilirler.

Balıklar kendi evlerine sahip olmayı severler çünkü değişken dünyaya karşı bir sığınakları olsun isterler. Paralarının yönetimi konusunda oldukça başarılıdırlar.Ama parayı çok da fazla kaale amladıkları da bir gerçektir.

Yumuşak karakterli balıklar para isteyen birine asla yok diyemezler. ve asla giden paranın peşine düşmezler.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/burclar/11056-balik/
Mesaj Yazan For Type Tarih
Burlar [Arşiv] - Beikta Forum ( 1903 - 2008 ) Taraftarn Sesi !. This thread Refback 21-03-2008 20:58

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 23:57 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580