Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Burçlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-08-2008, 17:29   #1
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ağustos ayı nasıl geçecek?

Koç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
Sevgili Koçlar sizin gibi sıcacık ve oldukça aktif kişilerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirebileceğinizi veya bir yere gitmeseniz bile kendi çevrenizde hoşluklar yaratarak keyifli bir yaz geçirebileceğinizi düşünüyorum. Ne de olsa bir Koç her zaman ilgi uyandırmayı bilir. Evet şimdi gelelim Ağustos ayı astrolojik enerjilerinize.
Önce Aşk hayatınızla alakalı konulardan başlayalım. Ağustos ayı sizler açısından son derece etkili görünümler içermekte. Bunlardan birincisi aylık yorumların köşemizde yayına girdiği 1 Ağustos tarihinde meydana gelen Güneş Tutulması. Bu harika doğa olayının astrolojik olarak anlamı ise aşk hayatınızla alakalı konularda, önemli gelişmeleri işaret ediyor oluşudur. Böylece Ağustos ayına oldukça güçlü bir enerjiyle adım atmış durumdasınız. Güneş tutulması Transit Ay gezegeninin Güneşle aynı dereceye gelmesi anlamı taşır. Astrolojik olarak sizin burcunuza olan etkisi ise aşk hayatınızla ilgi önemli başlangıçlar, yenilikler, bir dönemin kapanması yeni bir döneme başlanması, çok önemli bir tanışma olarak dikkat çekicidir. Doğum haritanızdaki diğer etkileri hesaba katarsak kimileriniz için bir ayrılık ve yeni bir ilişkinin başlaması gibi bir durum yaratması da mümkündür. Fakat genel olarak aşk hayatınızla ilgili sürpriz gelişmeler olabileceğini söyleyebiliriz. Çünkü her tutulma bir değişimdir. Değişim de insanoğlunun aslında hep ürktüğü bir durumdur. Oysaki bazen bir değişim büyük bir mutluluğun başlangıcı olabilir. Bu yönüyle düşünmek gerekir. Siz Koçlar için ben bu tutulmanın aşk hayatınız, çocuklarınız kısaca kendinizi ifadeniz üzerinde son derece olumlu olacağını düşünüyorum.

Ağustos ayının Güneş tutulmasından çok önce aşk ve flört ilişkilerinizle alakalı başlayan bir transiti hatırlarsanız dikkat çekiciydi. Venüsün Aslan burcundaki 12 Temmuz tarihinde başlayan ve 6 Ağustosta bitecek olan seyri. Hatırlarsanız Venüs gezegeninin Aslan burcundaki transitiyle ilgili sizlere aynı gün geniş bir bilgi sunmuş, sevgi alış verişinizin öncelikle kendi isteklerinizin etrafında döneceği bu dönemde, karşınızdaki kişinin beklentileri ancak ve ancak sizin doyuma ulaşmanızla eş değerde olabilir. İlişkisi olanlar için bu dönem aşkın uçsuz bucaksız doruklarında dolaşmanın yolu, partnerinizin size karşı anlayışında gizlidir. Onun tepkileri ne yönde olursa olsun öncelik hakkı sizdedir ve bu kurala uyulması kesinlikle şarttır. Bu sürece, ilişkisiyle alakalı sorunlarla giren Koçlar ise bunların üstesinden kolayca gelerek zamanı olumlu bir şekilde değerlendirebilirler demiştim. Ayrıca, isteklerinizi içtenlikle ifade edebilmenizde ve aşk konusunda içinizden geldiği gibi hareket etmenizde, özgüvenli halinizle karşı cins üzerinde etkili olabilmenizde de bu dönemin kısa süreli de olsa size haz yaşatabileceğini söyleyerek bitirmiştim. Yani gayet rahat ve keyifli bir şekilde günlerinizi geçirebilir, aşkı teninizde hissedebilir ve ilgiyi üzerinizde toplayabilirdiniz.
Bu etki Venüs gezegeninin 6 Ağustos tarihinde Aslan burcundaki seyri bitene kadar devam edecek, daha sonra Başak burcundaki yolculuğuna başlayınca da, iş hayatınızla ilgili alanda etkili olmaya başlayacaktır. Yani aşk ve flört ilişkileriyle ilgili direk etkisi sona ermiş olacak. O nedenle bu enerjiyi yukarıdaki şekilde kullanabilir, değerlendirebilirsiniz. Tabi ki herkes kendi haritasındaki etkiler nispetinde bu enerjiden yararlanacaktır. Fakat genel anlamda bu enerjinin oldukça keyif vereceğini söyleyebilirim.
Gelelim ikinci önemli enerjiye 22 Temmuz tarihinde başlayan ve 22 Ağustosa kadar sürecek Güneşin Aslan burcundaki seyri. Bu enerjiyi de başladığı gün, yorumlarda geniş bir şekilde sunmuştum. İsterseniz bunu da bir hatırlayalım. Çünkü Ağustosun neredeyse 3 haftalık bölümünde etkisi hissedilecek. Yani Venüs gezegeninin Ağustos ayındaki etkisinden çok daha fazlasını içeriyor. Evet bu enerjiyle size bilgi verirken, aşk hayatınız, yaratıcı ifadeniz, varsa çocuklarınız, romantik ilişkileriniz, hobileriniz, eğlence hayatınız kısaca yaşamdan zevk aldığınız her konuda etkili olacaktır demiştim ve sonra devam etmiştim. Aşk hayatınız açısından ise son derece olumlu olan bu enerji, karşı cinsle etkili beraberlikler kurabilmenizde size destektir. Bu enerji yenilikler konusunda da size yardımcı olduğundan, aşk hayatınızda değişim ve tazelenme anlamı taşıyabilir. İsteklerinizi elde etmenizde ve kafanızın içindekileri hayata uygulamanızda ateşli tavırlarınızla göz doldurabilir, bulunduğunuz alanda herkesten daha çabuk öne geçebilir, duygularınızı, düşüncelerinizi aktif bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Kimliğinizi hem aşk anlamında hem de dilediğiniz yaşamsal konularda güçlü bir şekilde ifade etmeniz doğal olarak yaşayacağınız deneyimin, yüreğiniz ve kafanızın içindeki kimlik duygunuzu güçlendirmenizde etkili olacaktır. Her ne kadar bu tarih dilimi, hayatın eğlenceli ve çocuksu olan taraflarını ortaya çıkarıcı olsa da, aslında gelişiminiz adına olan önemini de göz ardı etmemelisiniz. Yalnız bir konuyu da belirtmeden geçemeyeceğim. Siz de bilirsiniz Koç burçları istekleri konusunda bencil tavırlar göstermeye yatkındırlar. Bu nedenle bu güçlü enerjiyi dengeli bir şekilde kullanmanız yerinde olacaktır diyerek bitirmiştim.
Evet şimdi gelelim bir başka enerjiye. Bu enerji ise yine günlük yorumlarda sözünü ettiğim iletişim ve haberleşme gezegeni Merkürün 26 Temmuzda başlayan aşk hayatınızla ilgili konularda etkisi hissedilecek seyri. 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek bu etki altında, karşı cinsle irtibat kurarken düşünceleriniz genel anlamda kendinize yönelik olacağı için, kendi isteklerinizi dile getirme konusunda daha ısrarlı davranmanız mümkündür. Gerek Güneş ve gerekse Venüsün bu süreçte aşk evinizde oluşu ve Merkürle kavuşumları doğal olarak gösteriyor ki siz, aşk hayatınızla ilgili mevzularda kendinizi sergilemekten, kendi fikirlerinizi anlatmaktan kabul ettirmekten hoşlanacaksınız. Merkür gibi bilinçli aklı temsil eden gezegen bile, Aslan burcu etkisi altında objektif olmakta ziyade subjektif çalışacağı için diyebilirim ki, Koçların Ağustos ayının ilk üç haftasında sadece kendilerine dönük düşünerek hareket etmeleri mümkün. Yani dilediğiniz gibi ilişkiye girecek, dilediğiniz şekilde konuşabilecek, hareket edebilecek ve isteklerinizi elde etmekten hoşlanacaksınız. Yani egonuz oldukça ön planda.
Evet gelelim şimdi de Ağustos ayının ciddi ilişkileri ilgilendiren kısmına. Aşk ve flört hayatınızla alakalı konularda yukarıdaki etkiler hızlı bir dönemi işaret ederken, sabit fikirliliğinizle kendinizi daha fazla önemseyeceğini söylemeye çalışmıştım. Fakat tarihler 19 Ağustosu gösterdiğinde durum yavaş yavaş değişmeye başlayabilir. Bunun nedeni yönetici gezegeniniz Mars bu tarihte Terazi burcunda seyrine başlayacak. Yani ciddi ilişkilerde karşılıklı dengenin kurulması gerektiği zaman. Her ne kadar Aslan sürecinde eğlenmiş, coşmuş olsanız da, karşıt burcunuza giren her transitte durup şöyle bir düşünmek gerekiyor. Olabilecek yansımaları birlikte inceleyelim.
Bildiğiniz gibi Mars astrolojik olarak mücadele gücümüz ve isteklerimizi ele geçirme kuvvetimizi göstermekte. Terazi burcu seyirlerinde ise karşıt burcunuzda yer aldığında oldukça önemli bir etkisi olmakta. Yani güç ve kontrol karşı tarafa geçmekte. Yalnız Mars terazide açıkçası hiç güçlü bir enerji yaymıyor. Tüm burçlar bundan ayrı alanlarda nasibini alırken sizin için bunun anlamı, karşınızdaki kişinin veya ilişkinizle alakalı konularda partnerinizin hem kendisini ortaya koymasında hem de gerçek isteklerini ifade etmenizde zorlanacağını gösteriyor. buradan anlaşılıyor ki, siz birlikte olduğunuz kişinin egemen olmasını ve ilişkinizle alakalı kararlar almasını beklerken o, bu konuda oldukça tutuk davranacak. Böyle bir durum bazı ilişkilerde olumlu olabilir. Örneğin siz karşınızdakinin size boyun eğmesini isteyen bir koç iseniz, işte bu enerji partnerinizin suskun, pasif olduğu dönemi gösterir. Eğer tam tersi ise çatışmalara ortam hazırlayabilir. Böyle bir durumda yapılması gereken karşılıklı uzlaşı içinde hareket etmek, aşkınızın tutku boyutunu ön planda olmak, çatışmak yerine anlaşmaya çalışmak ve birbirinizin mücadele güçlerine saygı göstermek. Bu dönem evli olan kişilerde eşin, pasifize bir dönem geçirdiğini, kararsızlıklar yaşadığını gösterebilir. Sizin bu durumda onun üstüne gitmenizin bir yararı olmayabilir. Bu etki 4 Ekim tarihine kadar süreceğinden benim size önerim aranızdaki dengeyi sağlamak adına olgun davranmanız ve birbirinize karşı anlayış göstermenizdir. Çünkü bu enerji altında karşılıklı olarak farklı güdüsel tavırlar içinde olacağınız ortadadır.
Evet gelelim ciddi ilişkilerle alakalı son enerjiye. Bu enerji ise Merkür gezegeninin 29 Ağustos tarihinde başlayacak ve 23 Eylül tarihine kadar sürece Terazi burcu seyri. Yani Mars gezegeninden on gün sonra başlayacak bir etki bu. Doğal olarak mars enerjisinin yaratabileceği pasif-agresif tepkilerin mantıklı düşünce yoluyla çözülebileceğini gösteriyor. Çünkü Merkür iletişim ve zihinsel olarak bağ kurmaktır. Terazide ise oldukça adil ve tarafsız düşünmeyi gösterir. Buradan çıkaracağımız sonuç, partnerinizle sorunlarınızı çözerken Merkürün bu tarafsızlığı sizin için gayet iyi olabilecektir. Ne kadar birbirinizle aynı istekleri taşımıyor olsanız da, Merkür ilişki evinize girdiğinde, birbirinizle ikna edici şekilde konuşabilir, nazik ve ölçülü olmaya başarabilirsiniz.
Evet böylece Ağustos ayını ilişki açısından bitirmiş oluyoruz. Gördüğünüz gibi ilk üç haftası oldukça renkli, aşk açısından hareketli, egoya yönelik tavırlar içinde hayatın keyifli yanlarını paylaşacağınız şekilde geçirebilirsiniz. Bu aşk ve flörte yönelik beraberlikler yaşamaktan hoşlanan koçlar için güzel bir dönem. İkinci yarı ise, ciddi ilişkisi olanlar için zorlu bir enerji gibi görünse de, ayın bitmesine birkaç gün kala ortalık durulaşıyor ve yerini sakin bir iletişime bırakarak büyük bir sorun çıkmadan denge sağlanılmaya çalışılıyor.
İş ve Kariyer
Mesleki yaşamınız açısından Ağustos ayını değerlendirebilmek için öncelikle Yöneticiniz Mars gezegeninin hareketlerine önemle eğilmek gerekiyor. İş hayatınız açısından Ağustos ayı oldukça etkili. Şimdi bunları birlikte ele alalım. Hatırlarsanız 1 Temmuz tarihindeki günlük yorumlarda size Mars gezegeninin Başak burcunda ilerlemeye başladığından söze etmiştim. 19 Ağustos tarihine kadar sürecek bu etkinin sizler açısından iş hayatınızla direk alakalı olduğundan önemi üzerinde durmuş ve iş koşullarınız, birebir çalıştığınız insanlarla olan ilişkileriniz, sosyal haklarınız, iş ortamınızın gündelik temposuyla ilgili konularda son derece etkili olabileceğini belirtmiştim. Yöneticiniz Mars gezegeninin bu seyri esnasında bir başka önemi ise Eylül 2007 yılından bu yana iş evinizde transitini sürdürmekte olan Satürn gezegeniyle aynı derece içinde kavuşum yapacak oluşuydu. 10 Temmuz tarihindeki Satürn Mars kavuşumu da bu yüzden önemliydi. Bu önemli enerji, doğal olarak kimi Koçların yaşamlarında iş hayatlarıyla alakalı temkinli bir isyanın(mars başakta) bazı düzenlemeler yapılması adına ortaya çıkışıydı.

19 Ağustos tarihine kadar sürecek Mars gezegeninin Başak burcundaki transiti ve Satürnle olan kavuşum enerjisinin hala etkisinin devam etmesi iş hayatınızla alakalı düzenlemelerinizde belirsizlikleri ortadan kaldıracak şekilde sistemli, disiplinli bir şekilde çaba sarfetmeniz gerektiğini göstermektedir. Çünkü Başak çalışma hayatıyla birebir alakalı bir burçtur. Mars ise mücadele gücünüz ve sizin yöneticiniz. Bu durumda kendi yönetiminizin iplerini elinize almanız için mücadele etmeniz gerekiyor. Yani hakkınız olan için hem ter dökmeye devam etmeli ama bir yandan da bazı insanlara sorunlarınızı, sıkıntılarınızı, ihtiyaçlarınızı belirtmeye çalışmalısınız. Hani derler ya ağlamayana mama vermezler diye. Yalnız bunu yaparken sertlik, eleştirinin dozunu kaçırmak, iş yerinin kendi içindeki durumunu göz ardı edecek tarzda isteklerde bulunmak, kendi planladığınız şekilde yolunda gitmeyen durumlar olduğunda agresif tutum göstermek, dayatmalarda bulunmak yanlış olabilir. Yapılması gereken karşılıklı olarak konuşmak, sakin ve olgun yaklaşımlarda düzenlemelerde bulunulması adına istekli olmaktır ve tabi ki gerçekten emek sarfetmeniz, düzenli çalışmanız kaydıyla, çünkü bunun tam tersi bir durum adil olmayabilir. Kısaca çalışan veya iş arayan bir kişi de olsanız bu enerjiyi bu tarz şekilde kullanmanız, 19 Ağustos tarihine kadar sizin açınızdan gayet faydalı olabilir.
Bu enerjinin etkisi devam ederken 6 Ağustos tarihinde başlayacak bir başka seyir son derece önem taşıyor. İlişkilerle birebir alakalı Venüs gezegeninin Başak burcunda transitine başlaması. Bu etki 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Venüs her ne kadar aşk hayatınızla alakalı olarak bilinse de, geçtiği yaşam eviyle alakalı olarak hayatın güzelleşmesi adına yapılacak düzenlemelerin de göstergesidir. Şimdi bu enerjinin ne gibi yansımaları olabilir bunu inceleyelim. Venüs gezegeni biraz önce belirttiğim gibi ilişki kurma tarzımızı göstermekte. Demek oluyor ki siz Koçlar bu tarihler arasında bir yandan Mars gezegeni sayesinde düzenlemelerde bulunmak için isteklerinizi sunmaya çalışırken Venüs sayesinde de iş hayatınızla ilgili doğrular, eksikler, düşündüğünüz ve planladığınız gelişmeleri pratik bir şekilde düzene koymak için etrafınızdaki insanlarla olan irtibatınızda ılımlı bir alış verişte bulunmanız lazım. Burada dikkat etmeniz gereken konu, neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta oluşturursunuz bunun tespit edilmesi gerekiyor. Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersiz olabilir. Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz, sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. karşınıza çıkan fırsatları beğenmemezlik etmek, aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, insanlarla karşılıklı olarak atışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar işinizi güçleştirici olabilir. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de kişinin bunun farkında olarak ilişkilerine dikkat etmesi gerekir. Sizin haksızlıklara dayanamadığınızı biliyoruz ama şu var ki bu enerjinin etkisi altında çıkış yapmanın zamanı değil bilakis sakin hareket etmenin vaktidir.
Bu enerji devam ederken Merkür gezegeninin 10 Ağustos-29 Ağustos ve Güneş gezegeninin 22 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerlemeye başlayacak oluşları da gösteriyor ki, Ağustos ayı iş yaşamınız açısından oldukça değerli. Tabi ki bu enerjiler yaşadığınız hayat, içinde bulunduğunuz ortam, ihtiyaçlarınıza göre kişiden kişiye değişebilir. Yalnız bir gerçek var ki bu enerjiler iş konusunda oldukça faal bir dönem geçireceğinizi göstermekte. Eğer iyi bir planlama yapar, gerekli kişilerle, otorite konumundaki kişilerle iyi ilişkilerinizi sürdürür, işinizle alakalı açılacak sözlü veya yazılı seçmelere iyi hazırlanır, mülakatlarda yeteneklerinizi sergilemeye çalışabilir, kendi yeteneklerinize göre tercihlerde bulunabilir, şu an çalışıyorsanız yine aynı şekilde birlikte çalıştığınız kişilerle karşılıklı konuşur, belirli bir platformda isteklerinizi belirtirseniz emin olunuz ki, bu süreci gayet olumlu geçirebilirsiniz.
Ağustos ayına baktığımızda dört gezegenin Mars, Venüs, Merkür ve Güneşin Başak burcunda yan yana gelişleri iş yaşamınız açısından Satürn gezegeninin size söylemeye çalıştığı sistemli çalış, disiplinli ol, programını yap, hayatının iplerini ele al, mücadele ver, sorumluluklarına sahip çık diyen sesinin iyice belirginleşmesi anlamı taşımakta. Satürn bir öğretmen gibi sizlere bunu söylerken, Mars mücadele etmenizi, Venüs olumlu ilişkiler kurmanızı, Merkür iletişimde dikkatli olmanızı Güneş ise bilinçli isteklerinizi düzgün bir şekilde gerçekleştirmenizi istemekte. Şimdi size düşen iş yaşamınızla ilgili konularda günlük rutin içinde yeteneklerinizi geliştirmek, ustalık kazanmak, sorumluluklarınızı özverili bir şekilde gerçekleştirmek, başkalarına ve herşeyden önce kendinize uygun bir düzen kurmaya çalışmak ve kendi kimliğinize uygun seçimlerde bulunmaktır. Bütün bu enerjilerin bu dönemde sizler açısından faydalı gelişmeler yaşatabileceğini düşünüyorum. Seçim sizin.
Para Konuları
Evet gelelim para konularına. Ağustos ayında parayla alakalı yaşam evlerinizden direk olarak geçen transitler olmadığı için her zaman olduğu gibi bu evlerin yönetici gezegenlerinin durumlarına göre bir yorumda bulunmak gerekiyor. Kendi kazancınızla alakalı yaşam evinizin yöneticisi bildiğiniz gibi Venüstür. Başkalarından elde ettiğiniz gelirler(kredi, nafaka, miras, mali destek v.b) evinin yönetici ise Mars gezegenidir.
Önce kendi kazanımlarınız açısından incelersek 12 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Venüs Aslan burcunda yer alacağı için kimi Koçlar sanat, kimileri spor, borsa, spekülasyon, eğlence hayatı, yaratıcı ifadeniz, çocuklarınız, güçlü ilişkileriniz yoluyla maddi kazançlar elde edebileceğinizi göstermekte. Bu dönemde para kazanabilmek için dikkat edeceğiniz en önemli husus kendinizi en olumlu şekilde ifade etmek ve yetenekli olduğunuz konularda öne çıkmaktır. Siz kendinizi ne denli güçlü bir şekilde ortaya koyarsanız bunun karşılığını almanız da o denli kolay olur. Bu tarihler arasında öyle çok fazla yorulmadan işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Paranızı dikkatlice harcamalı, giderleriniz konusunda bütçenize uygun hareket etmelisiniz. 6 Ağustos-30 Ağustos döneminde ise çalışma hayatınızla ilgili birebir ilişkiler yoluyla kazanç durumları söz konusu olmaya başlıyor. Yani hizmet konuları ön planda. İnsanlarla olan ilişkiniz, diyalogunuz size artı kazanç getirici olarak görülmekte. Bazı düzenlemeler sonucunda bir artış gündeme gelebilir veya sizin yetenekleriniz ilerlemenizi sağlayıcı olduğundan konumunuz gereği kazancınız yükselebilir. Fakat burada püf nokta, ilişkilerinize dikkat etmek. Çünkü Venüs başakta güçlü bir pozisyonda olmayacağı için doğal olarak alttan almak gerekiyor.
Başkalarından edinebileceğiniz kazançlar, krediler, alacaklar, borçlar veya destek konusunda ise Mars gezegeni önemli demiştik. Mars 1 Temmuz 19 Ağustos tarihinde Başak burcunda olacağı için doğal olarak başkalarından elde edeceğiniz gelirler konusunda hizmet sektörü önem arzediyor. Yani insana hizmet, detaylı işler, sistemli ve pratik tarzda yürütülen işler, koordine halindeki çalışmalar önemli gözüküyor. Gelir-gider dengesini iyi kurmak gerekiyor. Düzenlilik son derece önemli. gücünüze göre hareket etmenin önemi ortaya çıkıyor. Özellikle sistem dışı harcamalarda bulunmamak ve gücünüzü aşan borçlar altına girmemek gerekiyor. Yapılacak düzenlemelerde öncelikle ihtiyaçlarınızın altını iyi çizmek gerekiyor. Ayrıca işinizde ilerlemenizi sağlayan bazı çalışmalara katılmanız, kurs görmeniz maddi gelirinizi arttırıcı bir faktör olarak ön plana çıkıyor. Görülüyor ki parasal konularda hızlı, aktif ve sistemli olmak gerekliliği ortada. Yani yaz bile olsa harıl harıl çalışılması ve kışa hazırlanılması lazım. Ayrıca biliyorsunuz Ramazan geliyor. Yani piyasalar oldukça durgunlaşacak bunu da gözden kaçırmamak gerekiyor. Onun için parasal konularda ne ekersek yanınıza kar kalacak diyebiliriz. Evet böylece Ağustos analiziniz sona eriyor. Hem bir ay boyunca olabilecek enerji yansımalarına dikkat eder, günlük yorumları da takip ederek gün gün enerjinizi düzenlerseniz astrolojik açıdan olumlu bir dönem geçirebilirsiniz. Hepinize şimdiden huzurlu, mutlu, başarılı bir ay geçirmenizi temenni ediyorum.
Pozitif Enerjili Günler : 1-2-10-11-24-25-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 12-13-14 -26-27
Yeniay : 19-20-21
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 5-6
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not :
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Koç, siz bir ateş burcusunuz, güç kaynağınız öncülüğünüzle her hedefinizi gerçekleştirebilirsiniz.

jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:29   #2
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Boğa Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Boğalar olanağı olan kişilerin büyük bir çoğunluğunun yazlık yörelerde veya kendilerince planladıkları şekilde tatillerini değerlendirdikleri Ağustos ayına girmiş bulunmaktayız. Umarım huzurlu ve güzel bir yaz geçiriyorsunuzdur. Sizin tatilde bile boş durmadığınıza eminim. Maddi ve manevi değerlerine son derece önem veren bir burç mensubu olarak hem keyifli bir yaz geçiriyor hem de planlar yapıyor olabilirsiniz. Şimdi beraberce Astrolojik olarak Ağustos ayı içindeki enerjilerinizi birlikte ele alalım ve olasılıklara bir bakalım.
Her zaman olduğu gibi aşk ve ilişkiler konusuyla yorumunuza başlıyorum. Öncelikle 1 Ağustos tarihinde Aslan burcunda oluşacak Güneş Tutulmasından söz etmek istiyorum. Her ne kadar direk olarak aşk hayatınızı ilgilendiren yaşam alanınızda geçmese de, duygularınızla birebir alakalı konularda etkisi görüleceğinden bahsetmek istiyorum. Güneş tutulmaları genel olarak yeni bir başlangıç, yenilenme, tazelenme ve değişim açısından önemli tarihlerdir. Bir boğa için bu durumun anlamı ev, aile ilişkileri ve duygusal konularda gereksinimlerini net olarak belirlemesi, kendini güvende hissetmek adına yapacağı düzenlemeler ve ruhsal olarak ayarlamalar anlamına gelebilir. Nasıl bir ortamda yaşamak, nasıl bir ilişkide mutlu olmak, kimlerle hayatı demlemek ve huzurlu mutlu bir hayat sürmek istiyorsanız bu konularda kararlar alabilir ve düşüncelerinizin kabulü için liderliğinizi hissettirmek isteyebilirsiniz. Yerleşimle alakalı (ev değiştirmek, ev içinde yenilik yapmak v.b)konularda olduğu gibi duygusal konularda kesin kararlar almanızı sağlayan gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bu enerji sizin yüreğinizin içindeki her durumla alakalı olarak nihai sonuca varmanızı destekleyicidir. Kararlılığınızı gösterirken, inatçılıktan uzak durmanız, sabit fikirli davranmadan çaba sarfetmeniz faydalıdır. Bu düzenlemelerin sonuçlarını en yakın zamanda alacağınızı belirterek diğer bir enerjinize geçiyorum. Dediğim gibi bu tutulmayla ilgili 1 Ağustos günlüklerinizde daha geniş bir bilgi bulabilirsiniz.
İkinci enerjiniz ise, 1 Temmuz tarihinde başlayan ve hala devam eden, 19 Ağustosta sona erecek Mars gezegeninin Başak burcu seyridir. Bu enerjiyi hatırlarsanız Temmuz aylık yorumunuzda geniş bir şekilde size sunmuş ve 10 Temmuz tarihinde aşk evinizde Eylül 2007 tarihinden bu yana transiti devam eden Satürn gezegeniyle kavuşum yapacağı için son derece önem taşıyabileceğinden söz etmiştim. Bu transit, herhangi bir konuda ve özellikle aşk hayatınızla ilgili kararlar vermeden önce içinde bulunduğunuz koşulların iyice gözden geçirilmesi, böylece ilişkiniz hakkında olabilecek yanılgıların önüne geçilmesi gerektiğini gösteriyordu. Ben bu enerjinin şu an yaşadığınız ilişki veya karşınıza çıkabilecek yeni bir insanla ilgili son derece olumlu olacağını düşünüyorum. Çünkü bu kadar ciddiyet içinde ele alınan ve son derece önemsenen bir beraberlik, detayların üstünde durulması ve ince eleyip sık dokunması, mantıklı düşünülmesi sayesinde hem temeli güçlendirilecek hem de uzun bir zamana yayılması mümkün olacaktır demiştim. Dikkat etmeniz gereken tek nokta birlikte olduğunuz kişiyi gerçekçi gözlerle görebilmenizdir. Eğer bunu başarabilirseniz biliniz ki bu zorlu enerjiyi doğru ve düzgün bir manada kullanmışsınız ve bu dönemi gayet faydalı geçirebilirsiniz diyerek eklemiştim. Tabi ki bu işin olumlu tarafı. Eğer yaşadığınız beraberlikte sorunlar varsa ve uzun zamandır birbirinize uygun olmadığınızı düşünüyor ve bitirmeye kararlı bir şekilde sürdürüyorsanız, biliniz ki bu enerjinin etkisi altında ayrılık kaçınılmaz demektir. Demek oluyor ki, bu süreç ciddi sürdürülen veya yeni başlayacak ilişkiler için iyi bir sınav, sorunlu beraberlikler için son noktanın koyulduğu bir dönem anlamı taşımaktadır diyerek bitirmiştim. Dediğim gibi bu etki hala devam ediyor. Kimi günlerde Ay enerjisiyle tetikleniyor ve etkisini hissettiriyor kimi zaman içten içe devam ediyor. Zaten günlük yorumlarınızda böyle durumlar oluştuğunda sizlere bilgi veriyorum.
Mars enerjisi devam ederken yönetici gezegeniniz Venüsün Aslan burcundaki seyri 12 Temmuz tarihinde başladığında ise aynı günkü yorumlarda size bu enerji hakkında bilgi verirken, duygusal konularda 6 Ağustos tarihine kadar, iç dünyanızda sevgiyi ifade edişinizde ve ev alanı içindeki tüm aktivitelerinizde geçerli olacaktır demiş ve sizler bu dönemde kurduğunuz dünyanızda övgüye oldukça ihtiyaç duyabilir, bugüne dek başardıklarınızdan elinizde kalanlara daha fazla sahip çıkabilirsiniz. Çevrenizdeki insanların tepkileri ne olursa olsun siz kendinizi olduğunuz gibi ifade etmeye ve bunun diğer kişilerce de kabul edilmesinden yana bir tavır alabilirsiniz. Eviniz sınırları içinde güzellikleri yaşama arzunuz yoğundur ve dışarıdaki o sakin ve sessiz halinizin tam tersine kendi alanınızda herşeye hakim olmayı ve liderliğinizin mutlak kabulü için savaşmaya hazırsınızdır. İçinizden gelen bu yüksek güven duygusu kimilerince fazla abartılı bulunsa da, yaşadıklarınızdan edindiğiniz tecrübeler doğrultusunda bundan bir saniye bile taviz vermeye niyetiniz yoktur demiştim ve kimileriniz bu süreçte ilişkinizle alakalı olarak zor kadın veya zor adamı oynarken, kimileriniz karşınızdaki kişinin gücüne göre tavır almayı tercih edebilirsiniz. fakat genel olarak hakimiyeti elinizde tutmaktan yana olacağınız bir gerçektir. Bilinçaltınızdaki tüm isteklerin, gereksinimlerin ve aşk anlamındaki kökleşmenin tam olarak gerçekleşmesi için bu süreçte yanınızda olan kişinin veya karşınıza çıkacak insanın öncelikle ruhunuzu ele geçirmek için uğraşması gerekecektir. Bu ise öyle kolay bir şey değildir. Bir boğa güzellikleri yaşamak için sabırla bekleyebilir. Bu kadar bekledikten sonra kendini kolayca ele vermemesi normaldir. Kaldı ki yönetici gezegeniz Venüsün Aslan gibi kendine güveni temsil eden bir burçta ilerlemesi dışarıdaki imajınızın tam tersine hiç de sakin ve ılımlı davranmak istemediğinizi göstermektedir. Yani artık, yaşamınız için gerekli olan değerleri korumanız veya sahip olmak adına daha coşkulu davranacağınız açıktır. Sizinle olmak isteyen veya sizinle huzur bulmak isteyen insanın da bu değerlere saygı duyması, kabullenmesi ve sizi desteklemesi gerekecektir. İşte bu seyir sizin kendi alanınız içinde ister eviniz isterse yüreğinizin içi olsun duygusal ve ruhsal açıdan kendi güvenliğinize vereceğiniz önemi göstermektedir diyerek bitirmiştim.
Venüs gezegeninin önemi tabi ki büyüktür. Çünkü Venüs yaşamınız üzerinde direk olarak etkilidir. 6 Ağustos tarihinde Aslan burcundaki yolculuğu bittiğinde bir sonraki burç olan Başakta ilerlemeye başladığında ise dikkatli olmak, temkinli hareket etmek esastır. Evet gelelim bu enerjiden bahsetmeye. 6 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasındaki bu dönem Venüsün burcunuzla oluşturacağı olumlu görünüm sayesinde her ne kadar güzellikler içinde geçileceği düşünülse de, Venüs başak burcunda düşük bir enerjidir. Bunun nedeni Başak burcunun kendine has doğasıdır. Olumlu yönden ele alırsak bu süreç aşk konusunda herşeyin doğru, kusursuz ve olumlu olması adına yapılacak düzenlemeleri göstermektedir. Tabi ki insan yaşadığı aşkın düzgün ve seviyeli olmasını bekleyebilir, fakat bu durum mükemmellik sınırlarınızı çok yüksekte tutmanız anlamına geliyorsa, zor beğeneceksiniz ve tatmin olmama durumları yaşayacaksınız demektir. Oysaki Venüs doğası gereği çok ince eleyip sık dokumaya gelemez. Venüs keyiflenmek ve haz duygusudur. Bu kadar detaylarla uğraşmaya kalktığınızda aşkı aşk gibi hissetmeniz zorlaşır. O nedenle yönetici gezegeninizin bu enerjisini olumlu yönde kullanmak için lütfen kriterlerinizi biraz daha makul sınırlarda tutunuz. Çünkü mükemmel bir insan bulmak neredeyse okyonusta inci aramaya benzer. Tabi bu yazdıklarım olabilecek durumlar için bir hatırlatmadır. Fakat genel anlamda ben bu dönemi, ilişkinizde oturmayan bazı noktaları aydınlığa kavuşturacağınız ayrıca birlikte olduğunuz kişiye ihtiyacı olduğunda yardımcı olacağınız, değerlerinize sahip çıkacağınız ve bu doğrultuda kararlar alabileceğiniz bir süreç olarak görmekteyim. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde, aşk konusunda titiz ve seçici davranabilirler. Karşılarına çıkacak kişiyi inceleyebilir, tepkilerini gözlemlemeye çalışabilir ve kendilerine olan uygunluğuna özel önem verebilirler.
Aşk hayatınızla alakalı diğer transitler ise 10 Ağustos-29 Ağustos Merkür ve 22 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasındaki Güneş Başak burcu seyirleridir. Bu iki seyir Venüs gezegeniyle kavuşum yaparak, aşk evinizde yoğunlaşmayı sağlarken, Güneşin tetikleyici özelliği nedeniyle sizler açısından gerek iletişimde bulunarak gerekse bilinçli isteklerinizi rahatlıkla ifade edebileceğiniz olumlu bir dönem olarak görmekteyim. Demek oluyor ki, Ağustos ayı iki ayrı psikolojik etki altında geçmeye aday. Aslan burcu seyri esnasında duygularınızı coşkunlukla ifade ederek hem yüreğinizin içinde hem de dış dünyada ifadenizi güçlü kılmaya çalışırken, Başak burcu seyirleri esnasında ise, hem kendinizi hem de karşınızdaki kişiyi inceleyecek, ilişkinizle alakalı konularda seçici davranacak, aksayan noktaları gözden geçirecek ve ne olursa olsun düzgün, sağlıklı ve düzeyli bir ilişki yaşamayı tercih edebileceksiniz. Ayrıca bu süreçte kendinizden yaşça büyük veya olgun deneyimli kişilere doğru yöneldiğinizi farkedebilirsiniz. Venüs Satürn kavuşumları genel olarak aşk konusunda yaş farklarını gündeme getirebilir. Merkür gezegeni de işin içinde olacağı için iki seçim arasında kalmak ta mümkündür.
Bir yandan size anlayış gösteren destek olan aklı başında biri, diğer yandan sorunları olan ve bir türlü ne yönde hareket ettiğini anlayamadığınız kişi. Burada yapılması gereken ne olursa olsun gerçekçi düşünmeniz ve karşınızdaki kişiyi veya seçeneklerinizi iyi tahlil etmenizdir. Kaldı ki bu dönemde Merkürün son derece güçlü olduğu Başak burcunda seyredecek oluşu mantığınızın galip geleceğini söylüyor gibi. Tabi 29 Ağustosa kadar çünkü o tarihte Merkür kararsızlığa yatkınlık gösterebileceğiniz Terazi burcuna geçiyor ve iş evinizdeki transitine başlıyor. Fakat uzun bir süre aşk evinizde kalacağı için 10-29 Ağustos tarihleri arasında gayet mantıklı kararlar verebileceğinizi düşünmekteyim.

İş ve Kariyer
Sevgili Boğalar şimdi de sıra geldi mesleki yaşamınız açısından olabilecek etkilere. En önemli transit 19 Ağustos tarihinde başlayacak ve 4 Ekime kadar devam edecek Mars gezegeninin Terazi burcu seyri. Bu seyir gündelik iş hayatınızla birebir alakalı yaşam alanınızda seyredeceği için son derece önemli. işbirliği ve ortaklıkları göstermekte. Demek oluyor ki tek başına hareketten ziyade eş, ortak veya başka bir güçle uyum içinde işlerinizi sürdürmeniz lazım. Mars savaşma ve mücadele gücümüz olmasına rağmen Terazi burcunda bireysel olarak sizi sakinliğe davet ediyor. Yani isteklerinize erişebilmek için yavaş ve ılımlı davranmak lazım. Bu tarihler arasında bazı belirsizlikler hakim olabilir. Tam olarak karar vermekte zorlanabilir, karşınıza çıkabilecek fırsatlarda seçenekleri değerlendirirken hangisinin daha iyi olabileceği yönünde daha fazla düşünebilirsiniz. Aktif olarak tekil hareket etmekten hoşlanan bir Boğa için bu durum zor olabilir. Çünkü geleneksel yöntemlerle hareket etmenin veya güvendiği sistem içinde kalmanın, bildiği bir alanda uğraşmanın ona daima güven sağlayabileceğini düşündüğü için ortaklık etmek başka bir kişinin fikrini almak veya sisteme ayak uydururken kendi bildiklerinden taviz vermesi gerektiğini hissedebilir. Karar alması güç olur demiştik evet Terazi burcundaki mars süreçlerinde tüm burçlar yaşamlarını ilgilendiren bir konuda bunu yaşayabilirler. Siz boğalar ise iş hayatınızla ilgili alanda bunu hissedebilirsiniz.
Bu dönem öyle bir etki yaratır ki, diyelim ki siz çalışan biri olun veya iş arayan bir kişi. Şöyle bir oturup düşünürsünüz. Ben ne yapmalıyım diye. Çünkü maddi ve manevi güvenliğiniz önemli olduğu için risk almayı sevmezsiniz. Fakat bir bakarsınız gelişmek ve büyümek gerekiyor. Fakat bunun için paylaşım ve işbirliği yapmak lazım. Tarihe bakarsak iş yoğunluğunun başladığı Eylül ayını da içine almakta. Demek ki Ağustosun üçüncü haftası itibariyle şapkanızı önüne koymanın zamanı. Çünkü bir yandan Ramazan ayı geliyor, diğer yandan okullar açılıyor, ihtiyaçlar fazlalaşıyor, sorumluluklar artıyor. Hangi yaş grubunda olursanız olun bu tarihler arasında hem mücadele etmek gerekiyor hem de bir yandan herkesi ayrı idare etmek. Kendinizi çok sağlam bir şekilde ifade etmeniz gerekiyor fakat durum şu ki, haklı bile olsanız öyle sesinizin gür çıkmadığını bu dönemde farkedebilirsiniz. Çünkü hem atılım yapmak isteğiniz fazla hem de elinizdekini korumak. Aslında boğalar rahatlıklarına düşkün insanlardır. Bu durumda sorunları olsa dahi bununla yaşamayı tercih edenleriniz de olabilir. Peki bu doğru mu? kişiden kişiye farklılıklar gösteren bir durum olduğu için şu diyemeyiz ama astrolojik açıdan bu pasif dönemi ne olursa olsun aktif geçirmek gerektiğini söyleyebilirim.
Şunu da hatırlatayım Mars Terazi burcu süreçlerinde ortaklıklar önemli demiştim hatırlarsanız. Psikolojik açıdan bu tarih diliminde mücadeleci ruhunuz geri planda kaldığı için doğal olarak çevrenizdeki kişilerin onayına daha fazla ihtiyacınız olduğunu hissedebilirsiniz. Çünkü iş hayatınızın belirsizlikleri nedeniyle otorite konumundaki hayat, kişi veya durumlar üzerinizde baskı yarattığı için, öyle savaşçı bir ruhla işlerinizi halletmeye kalkıştığınızda yenileceğinizi düşünebilirsiniz. Tabi ki sertlik hiçbir zaman tercih edilecek bir durum olamaz. Lakin pasif olmak ta ilerlemenin önüne bir duvar örmekle eş değerdir. Bir kere herşeyden önce yeteneklerinizi muhakkak değerlendirmeniz gereken bir süreçtesiniz. Diyelim ki iş arıyorsunuz fakat bilginiz, tecrübeniz az. O zaman bu dönemde muhakkak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor veya çok fazla deneyiminiz var fakat çekiniyorsunuz. Hani boğalar güvenliğe önem verirler ya, oysaki bu dönemde kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeniz lazım. Çünkü 30 Ağustos tarihine kadar yönetici gezegeniniz Venüs hala Başak burcunda olacak ve yaratıcılık evinizde. Demek ki iş hayatıyla ilgili konularda girişimcilik ruhu ve kendinizi tanıtım son derece önem taşıyor. Sakin ve sessiz bir şekilde durmanızın size faydası yok. Hangi konuda olursa olsun ben buradayım demeniz gerekiyor. Özellikle iş konusunda bu şart.
29 Ağustos-23 Eylül döneminde ise iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür Terazi burcuna giriyor. Böylece olaylara daha mantıklı bir şekilde bakabilir, tercihleriniz konusunda belki yine kararsızlık çekebilirsiniz ama gerçekçi düşünmeye çalışacağınızı söyleyebiliriz. Çünkü Merkür iş evinde güçlü bir gezegen, sadece Terazi burcundaki ifadesi biraz zorlu. Etrafınızdaki insanlara göre şekil almanız mümkün. Eğer siz bu yönünden ziyade olumlu özelliğini kullanmaya çalışırsanız, sonuç çok daha başarılı olacaktır diyebiliriz. Zaten bu enerji, Mars Terazi burcu etkisi altında bir türlü karar veremediğiniz mevzularda karşıt düşünceleriniz arasında bir tercih yapmanızda faydalı olabilir. İlişkiler ön plana gelecek zihinsel açıdan daha hızlı düşünebilecek, kararlar dikkatlice gözden geçirilecektir. Bu enerjinin sizin açınızdan olumlu olacağını düşünmekteyim.

Para Konuları
Sevgili Boğalar Ağustos ayında parasal konularda direk etkisi olan bir transit yok(parayla alakalı evlerden geçen bir gezegen etkisi yok anlamında) Bu durumda biliyorsunuz maddiyatla alakalı ev yöneticilerinin o ay içindeki enerjilerini inceliyorduk. Önce kendi kazanımlarınızla alakalı yani işinizden elde ettiğiniz gelir, yetenekleriniz yoluyla elinize geçen kazançlar, alacaklarınız, borçlarınız, harcamalarınız kısaca bütçenizle ilgili durumlarda söz sahibi olan Merkür gezegeninden söz etmek gerekiyor. Merkür iletişim konularında etkili olduğu gibi beceri, akıl, hünerlilik, başkalarıyla bağlantı ve öğrenmeyle alakalı bir gezegendir. Doğal olarak para evinizin yöneticisi olduğu için ay içindeki seyirleri maddi ve manevi değerlerinizle ilgili olarak önem taşır.
Merkür günlük yorumunuzda da bildirdiğim gibi, 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında yuvanızla ilgili yaşam alanında ve Aslan burcunda seyrini sürdürecek. Demek oluyor ki, parasal kazanımlarınızla ilgili konularda özellikle ev alanı içinde veya ailenizle ilişkinizde dikkatli bir şekilde iletişimde bulunmak gerekiyor. Sabit fikirlilikten uzak durmak lazım. Özellikle ailenizle alakalı giderlerde hakimiyeti sağlamak adına sert tavırlar içinde olmamak gerekiyor. Boğa için güvence çok önemlidir fakat bazen gelir düzeyi iyi olduğu halde harcamalar konusunda söylenmeye başlayabilir. Aslında esirgediğinden değil sadece hakimiyeti sağlamak için böyle davranmaktadır. Bu tarihler arasında özellikle evli boğaların çocukları, eşi, ailesi, yakınları bu serzenişten nasiplerini alabilirler. Kazanç konusunda ben merkezci bir düşünce içinde olmanız mümkündür.
Bekarsanız evinizle alakalı masraflar veya harcamalar nedeniyle parasal konularda dikkatli olmak gerekebilir. Kimileriniz bu etki altında yetenekli olduğunuz konularda ev içinde aktivitelerde bulunarak kazanç sağlayabilirsiniz veya işinizle alakalı konularda sabırlı olmanız gereken bir süreçtir. Çünkü para evinizin yöneticisi olan Merkür Aslan burcunda oldukça düşük etkili bir enerjidir. Bu durumda kazanımlarınızı ilgilendiren her konuda ne durumda olursanız olun, planlamalarda bulunarak ve kazanımlarınızın devamlılığı adına yapılması gerekenleri tespit etmeniz faydalı olabilir. Hatta düşüncelerinizi bu alanda yoğunlaştırmanız faydalı olabilir. Kısa sürecek bir etkidir. Fırsat bulduğunuz sürelerde eviniz alanı içinde maddi konularda yapılmasını gerekenleri ailenizle yaşıyorsunuz onlarla, evli iseniz eşinizle, tek başınaysanız bütçenizi düzenlemeniz faydalı olabilir. Bu süre içinde ifade tarzınız, yaratıcı düşünmeniz ve yarınlarınızı düşünerek hareket etmeniz faydalıdır.

10 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında ise Merkür gezegeni Başak burcunda seyretmeye başladığında son derece güçlü bir enerjidir ve sizin için gayet faydalı bir etki yaratacaktır. Eğer bir önceki seyirde planlamalarda bulunduysanız bu enerji düşündüklerinizi gerekli alanlarda değerlendirmek ve ifade etmek adına etkili olabilir. Ayrıca somut verilerle harekete geçerek düşünmeniz, üretkenlik ve iş gücünüzün gerekli alanlarda verimli bir şekilde değerlendirilmesini ve size maddi açıdan geri dönüşünü de hızlandırıcı olabilir. Yalnız ne kadar olumlu olsa da bu süreçte dikkat etmeniz gereken konu, iletişimsel olarak insanlarla bağ kurmaya çalışırken yumuşak bir dil kullanmanız, sistemli ve koordine halinde çalışmanız, gündelik işlerinizi düzenli bir şekilde gerçekleştirmeniz faydalıdır. Doğal olarak bu durum maddi ve manevi değerlerinizi bir işçi gibi çalışarak, kendinizi yaratıcı bir şekilde ifade ederek ortaya koymanızda destektir. Parasal konulardaki aksamaları tespit etmeniz bu dönemde kolaylaşacağından bu sürecin size maddi yönden faydalı olacağını söylemek mümkündür. Ayrıca 30 Ağustos tarihinde Başak burcunda oluşacak yeniay enerjisini de hesaba katarsak bu tarihler arası siz Boğaların maddi kazanımlarında çalışma hayatının gündelik temposu, zihinsel düşünme ve ifade tarzınızın gücü rol oynayacak diyebiliriz.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-12-13-14-17-18-22-23-26-27-30-31
Zayıf Enerjili Günler : 1-2- 15-16- 28-29
Yeniay : 22-23
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 7-8-9-
(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Boğalar, siz bir Toprak burcusunuz. Güç kaynağınız olan istikrarınız ve sabrınız sayesinde başarıya ulaşabilirsiniz. Mayıs ayında doğum gününü kutlayacak olanlara en içten dileklerimle mutlu, başarılı ve huzur dolu günler geçirmelerini temenni ederim.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:30   #3
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İkizler Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili İkizler yazın bu en sıcak günlerinde yine kıpır kıpır enerjik, etrafınızla iletişim halinde bir yaz geçirdiğinizi düşünerek Ağustos yorumunuza başlıyorum. Ağustos oldukça yüklü enerjilerle dolu. Her burçta olduğu gibi yoruma 1 Ağustos tarihinde Aslan burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla başlıyorum. 2008 yılının daha önceki tutulması yorumlarda da sözünü etmiştim hatırlarsanız 7 Şubat tarihinde Kova burcunda oluşmuştu ve sizler için meslek hayatınızla ilgili konulardaki değişimi vurguluyordu. Şimdiki ise, çevreniz, iletişim, eğitim, yolculuklar, öğrenme, haberleşme, ticaret hayatınız, kardeş ilişkileriniz kısaca kendinizi hem kültürel hem sosyal açıdan güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz yönünde etkileyici gözüküyor. Tutulmalar her zaman belirttiğim gibi bir bonus gibi sizi çevrelemeye başlar. Kimi zaman dört gün kimi zaman yıl boyu etkisi devam eder ve içten içe bir oya gibi yaşamınızı çerçeveler. Tazeliktir, yeniliktir ve değişimdir. Sizi olgunlaştırır, ilerlemeniz yönünde teşvik eder, gerçekçi düşünmeniz yönünde aydınlatıcıdır, yaşamsal kararlarınızda yanınızda destekleyici olur. Sizin aklınıza bile gelmeyen ilginç gelişmeler yaşatabilir.

Aşk ve ilişkiler konusunda 12 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Venüsün Aslan burcundaki seyrinden sizlere aynı günkü yorumlarda bahsetmiştim. Venüs bildiğiniz gibi birebir ilişki kurmada ve hayatın keyifli yanlarını hissetmede astrolojik açıdan gayet önemli bir enerji. Aslan burcu ise aşkla birebir alakalı bir burç. Herşeyden önce kişinin ifade gücünü yükselten bir etki. Venüs bu süreçte belki siz bu satırları okurken hala etkisini yakın çevre ilişkilerinde, iletişim ve haberleşme alanında göstermeye devam ediyor olacak. Tabi aylık yorumunuzu ne zaman okuduğunuzu tam bilemiyorum. Ama 6 Ağustos tarihine kadar yakın çevrenizdeki insanlarla veya yeni insanlarla tanışmanız açısından destekleyici olacağını söyleyebiliriz. Egoyu yükseltici bir enerji olduğundan doğal olarak bir İkizler bu etki altında duygularını iletirken doğal olarak kendi düşünce ve doğal yapısına göre hareket etmeyi tercih edecektir. Bu etki altında malum yaz sezonu olduğundan aşk açısından kısa süreli de olsa coşkunluk yaşadığınızı hissedebilir, öyle fazla emek harcamadan popülerliğinizi yükseldiğini hissedebilirsiniz. Bu kimi zaman yaz aşkı denilen türde olabileceği gibi herhangi bir iletişim kanalı yoluyla tanışmaların da göstergesi olabilir. Fakat etkisi çok hızlı ve gelip geçici tarzdadır. Yaşadığınız özel duygunun kalıcı olması için hem çaba göstermek hem de karşınıza çıkan kişiyi iyi tanımak önemlidir.
Bu enerjinin ardından yine hatırlarsanız sizlere günlük yorumlarda geniş bir şekilde bahsettiğim 22 Temmuz-22 Ağustos tarihlerinde etkisi devam edecek, Venüs gezegenin yansımalarına benzer, Güneşin Aslan burcundaki enerjisidir. Güneş Aslan burcunda gayet olumlu bir enerji olduğu için 6 Ağustos tarihine kadar süren Venüs Aslan seyrinde tanıştığınız kişiler veya yaşadığınız olayların biraz daha netleşmesinde etkili olabilir. Siz bu enerji sayesinde tanıştığınız kişiyle daha fazla yakınlaşma imkanı bulabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Ayrıca bu dönem kendi yakınlarınızla olan birebir ilişkinizde de sizi destekleyicidir. Cömertçe sevginizi sunabilir ve aynı şekilde karşılığını alabilirsiniz. 26 Temmuz tarihinde başlayıp 10 Ağustosa kadar sürecek Merkür gezegeninin Aslan burcu seyri ise yine günlük yorumlarda geniş bir şekilde açıklamıştım. Yapılacak seyahatleri, iletişimde kendinizi ve fikirlerinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcı bir enerji olarak önemliydi. Görülüyor ki bu üç önemli seyir aşk konusunda deneyimler yaşamanızda veya köklü bir ilişkiniz varsa partnerinizle iyi bir iletişim sağlamanızda etkili. Dikkat edeceğiniz önemli husus, Aslan burcunun egonuzu coşturucu etkisini göz ardı etmeden, belirli bir ayarda gitmek. Yani hep kendinizi haklı görmemek, hemen duyguların seline kapılmamak, iyi gözlemlemek, tanımak ve anlamaya çalışmak. Bir enerji ne kadar güçlü olursa olsun doğum haritalarınıza göre yazmadığım için doğal olarak genel yorumlarda çoğu zaman enerjinin olabilecek zorlu kısımlarından da söz etmek durumundayım. Fakat şu var ki bu üç enerji de sizler için gayet olumlu geçecek bir süreyi gösterebilir.
Aşk konusunda Temmuzda başlayan Ağustos ayında da devam eden yansımalardan sonra gelelim Ağustos ayı içinde başlayanlara. Bunlardan en önemlisi, 19 Ağustos-4 Ekim tarihinde etkisi hissedilecek Mars gezegeninin Terazi burcu seyri. Bu enerji direk olarak aşk evinizden geçeceği için oldukça önemli. Yalnız şu da var. Mars savaşçı yönümüzü, tutkularımızı ve cinsel hayatımızı, istek gücümüzü de simgeleyen özelliğe sahip. Terazi burcundaki Mars ise uyum sağlamak adına kendi isteklerinizden vazgeçebileceğiniz anlamına geldiği gibi, aşk konusunda kimi zaman kararsızlığa düşebileceğinizin de göstergesi olabilir. Bu dönemde erotizm duygunuz oldukça ön plandadır. Fakat bu sadece cinsel beraberlik kurmak amacıyla aşk yaşamaktan ziyade içinde romantizm olgusunun merkez alındığı tensel arzuların doyurulması şeklindedir. Yani daha duygusal nüanslar taşıyıcıdır. Burcunuzla olumlu görünüm yapan Mars istekleriniz adına savaşmaktan ve çatışmalardan uzak durmaya çalışmaktadır. Bu her ne kadar Mars gezegeninin kendi doğasına uygun olmasa da, Mars kendi yapısındaki mücadeleyi yine içten içe saklı tutabilir. Yani herhangi bir durumda aşk konusunda kendinizi savunmayı da bilirsiniz. Fakat bu çok ön planda değildir hatta uyumaktadır diyebiliriz. Bu tarihler arasında arzunuz aşk konusunda karşınızdaki kişiyle ortak aktiviteler veya arzular içinde olmak, ortak bir amaç üzerinde uzlaşı içinde aşkın tadını çıkarmaktır.
Mars etkisinin başlamasından on gün kadar sonra iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür Terazi burcunda ilerlemeye başlar. 29 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında etkili olacak bu transit aşk hayatınızla ilgili konularda mars gezegeninin etkisinde olduğu gibi etliye sütlüye karışmadan karşılıklı olarak ortak noktada buluşmak amacıyla iletişimi güçlü tutmak isteğinizdir. Bu süreçte aranızdaki farklılıkların farkında olsanız da, partnerinizi veya yeni tanıdığınız kişiyi anlamaya çözmeye çalışabilirsiniz. Gelişen ilişkide herşeyi iki yönüyle de değerlendirmek arzunuz yükselir. Yaşanan ilişkinin anlamı, hayatınızdaki kişinin doğal yapısı ve aşkın hangi yönde ilerlediği şeklinde bir algılayış hakimdir. Fakat onu yargılamak, farklı insanlar olmanıza rağmen sorgulamak niyetiniz yoktur. Onu daha yakından tanımak bulunduğu çevreyi, içinde yaşadığı ortamı, aşka bakış açısını anlamak dürtünüz yoğundur.
Aşk denilince illaki aklımıza karşı cins gelmemeli. Yavrularımız da aşkla sevdiğimiz varlıklarımız düşüncesinden yola çıkarsak, anne veya baba İkizlerin bu dönemde çocuklarıyla olan ilişkileri de yukarıdaki bazı etkilere benzer. Çocuğunuzu tanımak, içinde bulunduğu ruh halini anlamak ve ortak noktalar oluşturmaktır. Aklıma gelmişken şunu da belirteyim ki, Mars terazi burcunda ilerlerken hangi konuda olursa olsun kararlarınızı dikkatlice gözden geçirmeniz lazımdır. Bu ister karşı cinsle ilişkiniz olsun isterse yaşamsal bir konuda olsun. Adım attığınız her konuda, tanıdığınız veya tanımadığınız her insanla ilgili acil kararlar vermekten uzak durmalısınız veya yaşadığınız sürecin halim selimliğine bakıp herşey yolundaymış gibi sorunları arkaya atmanız çözüm değildir. Sorun varsa ister ön planda ister geride olsun ordadır. Hani orda bir köy var uzakta gibi düşünmemek lazımdır. Madem ortam sakindir aksine şimdi oturup adil bir şekilde konuşmak çözümdür. Tabi kelimeleri özenle seçerek ve kırıcı olmamaya çalışarak. Ayrıca ilişkiniz konusunda hemen karara varmak. Mutluyum mutlusun mutluyuz demek yerine nasıl daha mutlu olabiliriz olgusunu merkez almak önemlidir. Çünkü gerek mars, gerekse Merkür kısa süreli etkilerdir. Süre bittiğinde herşey net olarak ortadadır ve ben buradayım der gibi çözümlemenizi bekliyor olabilir. Bir kısa cümleyi daha aydınlatıcı olabilir diye eklemek isterim. Bu iki seyir esnasında dikkat edeceğiniz husus zihinsel açıdan düşüncelerinizi tarafsız(Merkür terazi)sunarken istekleriniz konusunda çok fazla pasif davranmamalı(mars terazi) bilinçli davranmaya çalışmalısınız.

İş ve Kariyer
Evet sıra geldi mesleki konulardaki enerjilerinize. Ağustos ayında gündelik iş hayatınızın temposu veya kariyerle ilgili yaşam evlerinizden direk olarak geçen bir transit bulunmamakta. Her zaman yaptığımız gibi bu konularla ilgili yaşam evlerinin yöneticilerinin durumuna bakacağız ve herşeyden önemlisi yönetici gezegeniniz Merkürün enerjisini göz önüne alacağız. Çünkü sizi yöneten gezegen Merkür. Böylelikle kararlarınızı verirken sizi yönlendiren düşünceleri de öğrenmiş olacağız.
Merkür tüm ay boyunca iki burçtan geçiş yapacak. Bir tanesi 26 Temmuz-10 Ağustos Aslan diğeri ise kardeş burcunuz olan Başaktaki seyri. Tabi ki her ikisi de gayet olumlu etki. Aslan burcundaki seyir düşüncelerinizde girişim arzusu içinde olacağınızı göstermekte. Bunun en önemli sebebi kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek isteğiniz. Hani bazen içinde bulunduğunuz durum zorlu da olsa, etrafınızdaki insanlara kendinizi güçlü göstermeyi seversiniz ya, işte bu enerji sizin oldukça işinize yarayabilir. Ayrıca bu süreçte yaz tatilini değerlendirerek şöyle bir kafanızı toplamanız da mümkün. Çünkü oldukça yoğun bir tempoda çalışıyor olabilirsiniz veya karışık düşünceler içinde olduğunuz için dinlenme ihtiyacınız yükselebilir. Aslan burcu geçişlerinde hızlılık doğaldır ve bu durum çevrenizde kendinizi gösterme hevesinizi yükseltir. Ayrıca kişinin mesleki girişimlerinde etkili olabilir. Çünkü Merkür Aslanda ilerlerken aslında Güneş yönetimindedir. Güneş ise parlamak ve gösteride bulunmaktır. Demek oluyor ki sizler bu enerji sayesinde gösterişli bir yıldız gibi hareket etmek isteyecek, fikirlerinizi, planlarınızı, projelerinizi ve eylemde bulunmak istediğiniz konuları belirleyebileceksiniz. Yalnız bu enerji altında yapabileceğinizden fazlasına söz vermek yanlış olabilir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için dikkat etmeniz gereken en önemli husus, bilmediğiniz konularda başkalarının görüşlerini almanızdır. Böylece sonuca daha kestirmeden gitmeniz mümkün olabilir. Bu dönemin sizin için en önemli yanı, güçlü bir ifade tarzının çevrenizle olan bağlantınızda ve girişimlerinizde sizi kuvvetlendirmesi, böylece hedefinize varmak konusunda daha istekli olmanızdır. Ne kadar zorlu yönleri olsa da bu enerjiyi etkili olduğu süre içersinde olumlu manada kullanacağınızı düşünüyorum.
Ayrıca biliyorsunuz Güneş tutulmasından söz etmiştim aşk ve ilişkiler bölümünüzde. Orada mesleki konularda olabilecek etkisinde tazeliktir, yeniliktir, değişimdir demiştim. Aynen tekrarlamıyorum ama bu gücü mesleki açıdan da geçerli olabilir. Eğer sosyal düzeyde ve iletişim alanında etkili oluyorsa biliniz ki, bu girişimleriniz konusunda da sizi destekleyicidir. Daha atak davranmanızı, belli bir yönde odaklanmanızı sağlayabilir. Fırsatlar çıkarabilir ve kişiyi yenilikte bulunması adına yüreklendiren bir enerjidir. Bu Güneş Tutulmasının 16 Ağustosta Kova burcunda gerçekleşecek dolunay etkisi altında ne gibi sonuçlar doğurabileceğini algılamak mümkün olabilir. O dolunayda Güneş Tutulmasıyla hissedilen değişimlerin eksikleri saptanacağı için önemli. Bir de 30 Ağustos tarihinde başak burcunda oluşacak yeniay enerjisi iç dünyanızda ve eviniz sınırları içindeki gelişmeleri simgeleyeceği için çalışma hayatınızla alakalı konularda olabilecek gelişmeler ev ve ailenizi de yakından ilgilendirici olabilir. İfade gücünüz ve zihinsel açıdan sizi destekleyicidir. Çünkü iş hayatında başarılı olmanın en önemli yollarından biri kişinin kendini diğer insanlara ifade edebilmesi ve ikincisi ise gerçekçi düşünmesi, aklını kullanabilmesidir. Bu iki olgunun tutulmalarla belirginleşmesi sizin açınızdan gelişim anlamına gelebilir.
Yazının başında iş hayatınızla ilgili konularda ev yöneticilerinden söz etmiştim hatırlarsanız. Çok teknik anlatıp kafanızı karıştırmadan olabilecek yansımalardan bahsedeyim. 1 Temmuz-19 Ağustos arasında mücadele gücünüzde temkinlilik söz konusu olabilir. Bunun en önemli sebebi, dikkatli hareket etmeye çalışmanız, titiz ve metotlu çalışmaya gösterdiğiniz önemden kaynaklanır. Yani yanlış kararlar vermemek veya başarısız olmamak için daha dikkatli adımlar atmaya çalışmak gibi. Bu süreçte detaylarla uğraşmak zorunda kalmanız sıkıcı olabilir. Umarım bu süreçte bazılarınız tatile çıkarak üzerindeki mahmurluğu atmış olsun yoksa bir yandan yazın rehaveti diğer yandan bu enerjinin yaydığı pasifize hal gayet sıkıcıdır. Etrafınızdaki insanlar özellikle aile bireyleriyle ilişkinizi güçlü tutmanız gerekebilir. Çünkü başarılı bir iş hayatı için yuvadaki huzur önemlidir.
Bu enerjiyi 19 Ağustos-4 Ekim arasındaki başlayacak enerjiler doğrultusunda düzenlemek mümkün olabilir. Bunun gerçekleşmesi için, ne yönde hareket etmek istediğinizi belirlemeniz ve kafanızın içindekileri uygulamak için işbirliği yapmanız şarttır. Fakat ekip halinde çalışıyorsanız birlikte hareket edeceğiniz insanları çok iyi seçmeniz gerekebilir. Çünkü bu kişiler ortak hareket ediyor gibi gözükseler de pasif davranışlar gösterebilecekleri için sizin planlarınızı uygulamanızda ayak bağı olabilirler. Benim tavsiyem bu tarihler arasında hiç kimsenin sizi etkilemesine, yavaşlatmasına izin vermemenizdir. Bu ister işyerinizde ister ailenizdeki kişiler olsun, hedeflerinizin altını iyice çizerek hareket etmeniz faydalıdır.

Para Konuları
Sevgili İkizler parasal konularla ilgili bana göre en önemli enerji etkinliği 1 Ağustos tarihinde oluşacak Güneş tutulmasıdır. Çünkü maddi kazanımlarınızla ilgili yaşam evinin yöneticisi olan Ay, Güneşle aynı derecede kavuşum yapacağı için bu tutulma maddi konularınızla ilgili önemli bir değişimin de simgesi olabilir. Bu tutulma yakın çevreniz, evinizde gerçekleşeceği doğal olarak maddi konularda iletişimin son derece önemli hale geleceğini söylemek mümkün. Ayrıca ifade gücünüz kazanımlarınız açısından oldukça etkili. Hangi iş üzerinde emek sarfediyor olursanız olun muhakkak yaptığınız işi, görüşeceğiniz insanlara net bir şekilde anlatmaya çalışın. Ayrıca olabilecek aksamaları da belirtin. Dürüstlük son derece önemli. Ayrıca böyle bir tavır, işinizin ne kadar ehli olduğunuzun da göstergesidir. Başkalarının gözünde, her olasılığı düşündüğünüz imajı yaratabilir.
Tutulmalar genel olarak kişinin hedef olarak belirlediği alanlarda ilerlerken olgunlaşmasının simgesi olarak önemlidir. Bu tutulma iletişim evinizde olacağı için doğal olarak parayla alakalı konularda iletişim yoluyla gelebilecek fırsatları gösterebilir. İletişim derken bu yolculuk, haberleşme, ulaşım sektörü, eğitim, ticaret, organizasyon, sanatsal, medya, yayıncılık gibi alanlarda etkili olabilir. Aslan burcundaki güneşle kavuşum yapacak para evinizin yöneticisi, doğal olarak kendinizi ifade etmenin önemini bir kez daha vurgulayacaktır. İşte tam bu noktada İkizler olmanın ayrıcalığı olan, zekanız, bilgiyi öğrenme ve yayma kapasiteniz, etrafınızla olan güçlü diyalogunuz, aklınızı kullanma beceriniz ve bugüne dek oluşturduğunuz iş veya kişisel portföyünüz gayet önemli hale gelerek sizi destekleyici olabilir.
Tutulmalarda genel olarak güç ve enerji oldukça yoğundur. Bu doğrultuda düşünecek olursak bu yeni bir iş anlaşması veya sözleşmenizin yenilenmesi suretiyle maddi konulardaki rahatlamayı gösterebilir. İş yaptığınız kişilerle veya işinizle alakalı olarak yapacağınız görüşmelerde size ateşli bir ifade gücü sağlayabilir. Tutulma, yakın çevre evinizde oluşacağı için doğal olarak ailenizi yakından ilgilendiren bir değişimin işareti olabilir. Karşınıza çıkabilecek yeni bir teklif veya şu anki işinizle alakalı bir değişimin işareti olabilir. Tutulmanın olduğu tarih veya birkaç gün sonrasında size sunulan teklifleri iyice gözden geçirmeniz, üzerinde ciddiyetle durmanız faydalıdır. Yaşamsal kararlarınızda son derece önemli olan bu tutulma, parasal konularda yakınlarınızla yapılacak işbirliğini gösterdiği gibi bugüne dek farkında olmadığınız veya bilginiz olmayan bir mevzunun aydınlığa kavuşmasında etkili olabilir. Ayrıca parasal kazanımlarınızda bundan böyle daha olgun yaklaşımlar içinde olmanızı sağlayacak Güneş Tutulması, durumunuzla alakalı olarak herşeyi daha net tespit etmenizde de size yardımcıdır. Hangi konularda girişimde bulunursanız veya ne yönde kararlar alırsanız maddi açıdan daha güçlü bir duruma gelebilirsiniz bunu tespit etmeniz kolay olabilir. Kısaca bu güçlü enerji bugüne dek olan eksiklerinizi gidermeniz ve yenileşerek, olgunlaşarak hayatınızı kontrol altına alabilmeniz için yardımcı bir kuvvet anlamı taşıyabilir.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-15-16-19-20-21-24-25-28-29-
Zayıf Enerjili Günler : 3-4- 10-11-17-18-30-31
Yeniay :24-25
(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 10-11
(Ay gezegeninin Yay burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili İkizler siz değişken hava burcusunuz. Güç kaynağınız olan iletişim yeteneğinizle çevrenizde popüler olabilirsiniz.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:30   #4
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yengeç Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Alışkanlıklarına bağlı sevdiklerine sahip çıkmak, korumak ve kollamak enerjisiyle dolu duyarlı Yengeçler, yaz sıcaklarının çevremizde herşeye hareket ve canlılık getirdiği Ağustos ayına girmiş bulunmaktayız. Eminim ki yine çevreniz aşina yüzlerle doludur ve tanıdığınız ortamlarda güven içinde günlerinizi geçirmeye çalışıyorsunuzdur. Umarım yaz günleriniz gönlünüzün istediği şekilde geçiyordur. Şimdi gelin isterseniz, Ağustos ayı içinde görülmesi muhtemel enerjilerinize birlikle göz atalım. Evet aylık yorumunuza başlarken ilk ele alacağımız konu her zaman olduğu gibi Aşk ve İlişkiler. Bu konuda hala etkisi devam etmekte olan fakat geçtiğimiz ay olduğu kadar sizi zorlamayacak Mars Başak burcu enerjisi 19 Ağustosa kadar sürecek. Geçtiğimiz ay hatırlarsanız ciddi ilişki evinizin yöneticisi Satürnle kavuşum yapmıştı. Satürn bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıldan bu yana sizi, yakın çevreniz, kardeşleriniz, ilişkiniz, eğitim hayatınız, girişimleriniz konusunda zihinsel bir süreçten geçmenizi ve düzenlemeler yapmanızı sağlamakta.
Bunu yaparken bildiğiniz gibi Satürn bir öğretmen. Soğuk ve mesafeli. Fakat emin olunuz ki, bu düzenlemeler olduğunda bugün yaşadığınız zihinsel baskıları kolayca unutabilirsiniz. Evet işte bütün bunlar devam ederken Mars bu noktaya Başak burcunda geldiği için, harekete geçmek yönünde yeni kararları uygulamak yönündeki isteğinizi hızlandıracakken yavaşlamasına neden oldu. Aslında yavaşlamanız bir yerde iyi oldu sayılır. Çünkü siz içsel ve dışsal olarak sizi değişime sevkeden baskılar karşısında Mars nedeniyle iyi düşünmeden hareket etseydiniz doğal olarak bazı durumları gözden kaçırabilirdiniz. İşte burada evrendeki enerjiler tüm burçları olduğu gibi sizi de tekrar herşeyi kontrol etmeniz ve sorumluluklarınızı yeniden düzenlemeniz adına durdurdu. Başak burcunda ilerleyen tüm gezegenler seçiciliği körükler. Yani sıradan hiçbir şey sizi tatmin etmez. Bu yüzden ben bu durumu evrensel enerjilerin, insanı daha güçlü planlamalarda bulunmaları adına durdurduğunu düşünüyorum.
Ağustos ayında ise Başak etkinliği olanca yoğunluğuyla devam ediyor. Yukarıdaki paragrafta yazdığım yeniden planlama, düzenleme hemen hemen her konuda olacağa benziyor. Güneş tutulması parasal konularda etkili olurken, Başak burcunda ilerleyecek olan 6 Ağustos-30 Ağustos Venüs ardından 10 Ağustos-29 Ağustos güçlü Merkür ve son olarak 22 Ağustos-22 Eylül tarihlerinde Güneş, sizi hem ilişki, hem düşünce yapınız hem de kimliğiniz üzerinde herşeyi gözden geçirerek titiz ve planlı bir şekilde hareket etmeye, çevrenizle iletişimde bulunmaya, ciddi ilişkiniz veya evliliğinizle ilgili düşünmeye devam edecek. Bu düşünme evresinde kimi zaman kendinize kızacak, kimi zaman bağışlayabilecek fakat herşeyden önemlisi gerçekten ne yapmanız gerektiğini tam olarak saptayabileceksiniz.
Hani bazen öyle bir noktaya geliriz ki, geldiğimiz nokta üzerinde yaşamınızla ilgili herşey dağılmış puzzle parçaları gibi durmaktadır. Toparlamaya kalkışırsınız fakat bazı parçalar ek******. İşte yukarıda tarih aralığı şeklinde sunduğum ve günlük yorumlarda hepsini sırayla daha geniş şekilde ele alacağım gezegen seyirleri, sırayla eksik kalan puzzle parçalarını bulmanızı, keşfetmenizi ve yaşamınızı bir bütün haline getirmenizi sağlayıcı olabilir. Buna ilk önce Marsla başladınız. Mars 1 Temmuz-19 Ağustos arası size yaşamızla ilgili konularda mücadele gücünüzün nasıl olması gerektiğini öğretmeye başladı. Daha değişik açıdan hedeflerinize varmak adına kimsenin etkisi altında kalmadan akıllıca hareket etmeyi öğretiyor. 19 Ağustosa kadar da öğretmeye devam edecek. Ardından 6 Ağustos-30 Ağustos Venüs aşk ve ilişkiler hayatınızı düzenlemeniz adına etkili olacak. Yalnız Venüs burada epey zorlayabilir. Çünkü Venüs hayatın lezzeti ve tadıdır, ancak Başakta herşeyi eleştirmenize ve kusur bulmanıza yol açarak size yaşadığınız ilişkiyi veya genel manada ilişkileri kusursuzluk sınavından geçirmenizi söyler. Durum böyle olunca karşınızdaki insanı veya her olgulu eleştirir, eksik bulur, kendinize yüklenir kimi zaman karşınızdaki kişiye yüklenir veya hayatın tümüne tavır almaya kalkışabilirsiniz. Oysaki burada yapmanız gereken hiçbir kimseye veya kendinize yüklenmeden doğru ve düzgün ayarlamalarda bulunmaktır. Fakat bu zorlama 3-4 gün sürebilir çünkü güçlü Merkür imdadınıza yetişerek 10 Ağustos-29 Ağustos arası size duygusal düşünmeden aklınızı kullanırken ilişki konusunda ve hayatınızla ilgili alanlarda mantıklı düşünmeniz adına doneler sunmaya başlar. 16 Ağustostaki dolunay ise elemelerin yapıldığı bir dönemdir. Yani düzenlemelerde bulunurken işe yaramayanların devreden çıkarılması. Ardından Güneş 22 Ağustosta devreye girerek bilinçli isteklerinizi gerçekleştirmeniz yolunda eksik kalan parçaları tamamlamanız adına size destek verebilir. 30 Ağustosta Başak burcunda oluşacak yeniay, düzenlemelerin sonunda elde ettiğiniz yeni verileri hayatınızın hangi alanında kullanmalısınız bunu tespit etmenizi sağlayabilir. Yani tohumlarınızı ekme vaktinizdir.
Gördüğünüz gibi Ağustos ayı genel gibi oldu ama, yaşamınız adına ince eleyip sık dokuma, planlar yaparak doğru ve düzgün olanı saptama, yeri geldiğinde bu yanlış şu doğru veya bu eksik şu tamam diyerek kendinizi gözden geçirme zamanı olarak son derece önemli. şunu da biliniz ki evrendeki her insan kendi haritasındaki enerjiler doğrultusunda bu ayarlamaları yapacak. Yani bu yolda bir tek siz bunları yaşıyor değilsiniz. Siz bunu ilişki, çevre, zihinsel, eğitim, girişim, yuvanız, iç dünyanızla ilgili yaşarken başkaları daha farklı alanlarda sahip olduklarını süzgeçten geçirmeye çalışmakta olabilirler. Onun için şu kişi rahat bu kişi harika yaşıyor demeden siz kendi yaşamınızı nasıl güzelleştirirsiniz, nasıl daha huzurlu bir ilişki yaşayabilirsiniz, nasıl daha başarılı bir hayat sürebilirsiniz bunları düşünmeye çalışın. Zaten evrendeki güçler de bunu yapmanız adına yanınızda olacaklar.
İş ve Kariyer
Yukarıdaki paragrafta ele aldığım konular, dikkat ederseniz yaşamınızla ilgili her konuda genel olarak etkili gözükmekte. Bu yüzden iş ve Kariyer bölümünü okurken o bölümde yazılanları gözden kaçırmayınız. Ben Ağustos ayına düzenlemeler ayı diyorum. Tabi bu Aslan burcunun yarattığı egoyu yükseltici, bencil tavırlara meylettirici ve bu yüzden de bazı ayrıntıları gözden kaçırıcı konularına odaklanmak adına biz insanları teşvik etmek amacıyla evrensel enerjilerin bir yöntemi olsa gerek. Hani çok eğlenip yoldan çıktığımızda birileri bizi uyarır ya, aynen böle bir şeye benzetiyorum. Başak burcundaki gezegen yoğunluğu da bunu gösteriyor. Şimdi gelelim biraz daha ayrıntılı bir şekilde mesleki konularda olabilecek gelişmeleri incelemeye. Kariyer evinizden geçen kısa süreli gezegen hareketleri Ağustos ayında olmadığı için doğal olarak bu evlerin yönetici gezegenlerinin durumunu incelememiz lazım. Bu doğrultuda hareket ettiğimizde Mars gezegeninin seyirleri ön plana geliyor. Bu ay, Mars 19 Ağustos tarihine kadar Başak burcu pozisyonunu koruyor. Bu konunun ne anlama geldiğini yukarıda size izah etmiştim.
19 Ağustos-4 Ekim tarihleri arasında ise Mars Terazi burcuna geçiş yapacak. Bu uzun süre içinde Mars aynı başak burcunda olduğu gibi kendi doğasından oldukça uzak özellikler sergileyeceği için doğal olarak iş hayatınızla ilgili konularda ilk paragrafta yer alan düzenlemeleri yaparken, Mars gezegeninin Terazi burcunda rehavete kapılmadan hareket etmek gerekiyor. Çünkü bu burçta ilerleyen Mars harekete geçme konusunda iç dünyanızda zorlanabileceğinizin göstergesi. Bir Yengeç için Terazi enerjisi mantıklı düşünmesi yolunda gayet faydalıdır. Fakat bu suya sabuna dokunmadan olan bitene kanaat getirerek ilerlemeyi durdurmak olarak kullanılırsa iç dünyanızda sorun çıkartıcı olabilir. Şöyle düşünebilirsiniz. Kendimi yorgun hissediyorum şimdi durup mücadele etmeye ne gerek var, biraz köşeme çekilip huzur bulayım. Eğer siz bu uzun sürede kimi zamanlar böyle düşündüğünüzü hissederseniz biliniz ki, bu Mars enerjisinin yarattığı bir haldir. Oysaki mesleki alanda her geçen gün rakipler çoğalmakta, hayat zorlaşmakta ve başka insanlar gerek yaşı gerek çevresi veya bilgisiyle öne geçmeğe çalışmaktalar. Bu durumu göz önüne alarak, yapmanız gereken en önemli şey, cesaretinizi ön planda tutarak yapmanız gerekenlere odaklanmak. Kaldı ki Mars Terazide, paylaşım ve işbirliği açısından gayet olumlu bir enerjidir. Demek oluyor ki, ruhsal olarak kendinizi hazırlayacak, çevrenizdeki insanlarla bağ kurmaya çalışacak, ortak hareket edecek ve kariyer hayatınızla ilgili mücadelenizi sürdüreceksiniz. Bu etki altında hırsınızı kaybetmek yerine bilakis ayakta tutmak sizi ileri noktalara götürmek adına itekleyici bir güç olabilir.
Para Konuları
Ağustos ayında parasal kazanımlarınızla ilgili yaşam evinizde oluşacak Güneş Tutulması gayet önemli. Aslan burcunda meydana gelen ve astrolojik açıdan da oldukça değer taşıyan bu gökyüzü olayı tüm burçlar için farklı anlamlar taşımakta. Fakat sizin açınızdan çok daha etkileyici. Yönetici gezegeniniz Ay, Aslan burcunda seyretmekte olan Güneşle aynı derece içinde kavuşum yapacağı için bu tutulma bir değişimin göstergesi olarak önem taşıyor. Şimdi siz para evinizin yöneticisi olan Güneşin, yönetici gezegeniniz Ay ile olan kavuşum gücünden yararlanarak, hem sahip olduğunuz değerleri çoğaltmak hem de kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmek adına öncelikle kendinize olan güven duygunuzu bileyleyeceksiniz. Bu size hırs ve motivasyon kazandırdığı gibi, girişimlerinizde ifade gücünüzle yararlar elde edebilmenizde destek olacaktır.
Ayrıca iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür günlük yorumlarda da sözünü ettiğim gibi 26 Temmuz tarihinde Aslan burcunda seyrine başlamıştı. 10 Ağustosa kadar devam edecek bu etki altında maddi ve manevi değerlerinize sahip çıkmak, çoğaltmak ve kendinizi güvende hissetmek amacıyla başkalarıyla bağlantılar kurmanız, yetenekli olduğunuz konularda kendinizi ifade etmek yoluyla güç elde etmeye çalışmanız gerekiyor. Merkür gezegeni astrolojik olarak, kişinin aklını, becerikli olduğu alanlara yönlendirmesindeki düşünce gücünü simgelediği için bu süreçte Aslan burcunda ilerlemesinin, parasal konularda kendinizi ifade edebilmeniz içinizdeki güven duygunuzla birebir alakalıdır demiş ve özgüven duygunuzu muhakkak ayakta tutmalı, işlerinizi organize etmeye çalışmalı, kimse sizi takdir etmese veya desteklemese bile siz bildiğiniz alanda çalışarak kendinizi göstermelisiniz diyerek devam etmiştim. Yaratıcılık, yöneticilik, sanatsal, iletişim alanlarındaki meslekler bu dönemde parasal kazanımlarınızda gayet etkili olabilir. Bilirsiniz Yengeçler olarak hassas kişilersinizdir, duygusal dalgalanmalar burcunuzda oldukça fazladır.
Korunmaya, kollanmaya olan tutkunuz nedeniyle genel olarak büyümekte zorluk çekebilirsiniz. Bu nedenle gerekli girişimlerde hep bir ürkeklik ve güvensizlik yaşamanız mümkündür. Merkür Aslan burcu seyrinde ise, kendinizi gözden geçirerek ve herşeyden önemlisi kendinize kesinlikle güvenerek işinizle alakalı konularda cesaretli davranır, girişimlerde bulunursanız bu enerji sizin kendinizi olumlu yönde ifade ederek başarı kazanmanızda etkili olabilir. Başarı ise doğal olarak beraberinde parasal güvenceyi de sağlayacağından gayet olumlu olabilir diyerek bitirmiştim. Siz bu satırları okurken bu enerji hala devam ediyorsa yukarıdaki noktaları ön planda tutmak tabi ki faydalar getirici olabilir.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-9-17-18-22-23-30-31
Zayıf Enerjili Günler : 5-6- 12-13-14-19-20-21
Yeniay : 26-27
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 12-13-14
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Yengeç, siz öncü su grubu burcusunuz. Güç kaynağınız olan duygusal süreçleri başlatma yeteneğinizle kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:30   #5
KaFKaS_KaRTaLı
 
KaFKaS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ben hayatımı yazsam bukadar sayfa tutmaz ya
__________________
Click the image to open in full size.
KaFKaS Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:30   #6
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Aslan Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Aslanlar ışıl ışıl parladığınızı, çevrenizde popülerliğinizin arttığını hissettiğiniz hatta belki de garip bir hüzünle yeni bir yaşa girmiş olmanın olgunluğu içinde bulunduğunuz Ağustos ayına adım atmış durumdasınız. Evrensel düzenin size bahşettiği yaz mevsiminin bu en güzel ayında herşeyin gönlünüzce olmasını dileyerek enerjilerinizi elimden geldiğince izah etmeye çalışacağım. Tabi yine sizlerle beraber, ne gibi sorular sorabileceğinizi tahmin etmeye çalışarak.
Ağustos ayı hakikaten diğer burçlara da belirttiğim gibi kimi zaman çocuklar gibi coştuğumuz kimi zaman ise yeni planlamalarımız için kumrular gibi düşündüğümüz bir ay. Şimdi gülümsediğinizi düşünüyorum. Fakat inanın ki bana göre özeti bu cümle olduğunu gösteriyor. Öncelikle her zaman olduğu gibi Aşk hayatınızdan başlamak lazım. Bildiğiniz gibi veya günlük yorumlardan da izlediyseniz aşk ve ilişkiler gezegeni 12 Temmuz tarihinde burcunuzdaki seyrine başlamıştı. 6 Ağustos tarihine kadar devam edeceği için Ağustos ayının ilk altı gününde sizinle beraber. Bu enerjiden günlük yorumunuzda söz etmiş, gerek fiziki açıdan gerekse moral gücü olarak kendinizi gayet olumlu hissedebilir, çekici hale gelebilir, etrafınıza hayranlar toplayabilir, aşkı hem de en güzel şekilde yaşayabilirsiniz demiştim. Karşınıza çıkacak yeni bir kişi aklınızı başınızdan alsa da, kuralları siz koyacağınız için bu süreçte daima öne geçen, ilgiyi üzerinde toplayan kişi de siz olabilirsiniz. Yani hayatınıza girecek kişinin veya birlikte olacağınız kişinin sizi takdir etmesi, desteklemesi, pohpohlaması ve ruhunuzu okşaması gerekecektir. Şimdi iplerin sizin elinde olduğundan söz etmiştim. Tabi ki Venüs kısa süreli bir etkidir. Uzun bir beraberliğe dönüşmesi için oldukça sabır gösterilmesi ve karşılıklı olarak güven hissinin oturması gerekebilir. Bu transit etkisi altında genel olarak fiziksel beğeniler ön planda olacağı için karşınızdaki kişinin duruşu, tavırları, etrafıyla olan kontağı sizi etkileyen veya etkileyebilecek kriterler arasında yer alabilir.
Aşk konusunda bu şanslı dönem yaratıcı ifade gücünüzün de artışını sağlayacağı için, yaşamınız adına yenilikler yapma isteğiniz yükselecektir. Hayatın güzel ve keyifli yanlarından yararlanmak isteğiniz sizi, atak olmaya, cesaretle öne atılmaya teşvik edicidir. Bu durumda ilişkilerinizden tutun da, dış dünyadaki tüm girişimlerinize kadar öncü bir güçle isteklerinizden peşinden koşabilir, etrafınızdaki insanları da tavırlarınızla etkiniz altına alabilirsiniz. Ateşli haliniz size ayrı bir hava katacağı için, sizinle aynı yönde düşünmeyen kişiler bile cazibeniz ve çekiciliğiniz sayesinde hayır diyemeyeceklerdir diyerek bitirmiştim. Evet yukarıdaki şekliyle genel anlamda burcunuz üzerinde Ağustos ayının ilk altı gününde de etkisini sürdürecek Venüs Aslan seyrinin ifadesi bu şekildeydi.

Ağustos ayının tabi ki ikinci ve hatta en önemli transitlerinden birisi de Öz yöneticiniz Güneşin burcunuzda ilerlemeye başlamasıdır. 22 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında devam edecek bu yüksek enerji sizler için hakikaten faydalı, tesirli ve oldukça güçlüdür. Hani deyim yerindeyse, Aslanın kendini Aslan gibi ifade edebildiği bu dönemin kıymetini bilmek ve gayet akıllı bir şekilde değerlendirmek gerekir. Her yıl Güneş bu tarihe geldiğinde bir kat daha parladığınızı, dünyaya şöyle bir yüksekten baktığınızı, etrafınızda istediğiniz her insanı etkiniz altına aldığınızı hissedersiniz. Güneş bireylik duygusudur, güçtür, ışıldamaktır, özdür, egodur. Güneşin ışığı nereye değse orası aydınlanır, ısınır. Fazlası zarardır ama yokluğunu düşünmek bile zordur. Hep sorarlar, neden Aslanlar bu kadar etkileyici, neden unutulmaları zor diye. İşte bunun en önemli sebebi Güneştir. Öz kimlik duygunuz üzerinde bu denli etkili olan bu güç eğer doğru bir şekilde kullanılırsa girişimcilik, başarı, zevk, aşk, coşku, yaratıcılık konularında sizi olabildiğince besler, büyütür, geliştirir. Şimdi her gün sırayla doğum günlerinizi kutlamaya başlayacaksınız. Bir yaş daha olgunlaşacak ve bir yaş daha almanın ağırlığı ve sorumluluğu içinde hareket edeceksiniz. Güneşin her yıl bu noktaya geldiği zamanlar sizin için kral ve kraliçeliğinizi gösterme zamanınızdır. Dış dünyada aktif ve son derece cesur, sıcak ve cömert hatta azametli bir şekilde kendinizi gösterme vaktiniz olan bu tarih diliminde, ilişkiniz olsun veya olmasınan yenilenme, sevginizi ifade etme, imajınızı güçlendirme, çevrenizle bağlantı kurma ve en olumlu yönlerinizi gösterme, ben buradayım diyebilme vaktinizdir.
Evet bu güçlü oluşumun ardından ilişkileriniz konusunda ele alacağımız bir başka önemli transit ise, 19 Ağustos-4 Ekim tarihleri arasında başlayacak Mars gezegeninin Terazi burcundaki seyridir. Çevrenizle olan temasınızda ortaklık duygusu içinde hareket etmek gerektiğinin işaretidir. Bu süreçte aktif hayatın içinde yer alırken mücadeleci olmak veya bir ilişki içinde tepkisel davranmak, egonuzu ön plana alarak hareket etmek gibi durumlar pek görülmez. Burada hissedilen veya bir ilişkide arzu edilen en önemli husus ortak istekleriniz, arzularınız için birlikte hareket etmek olmalıdır.
Yani benim isteklerim demekten ziyade bizim isteğimiz şeklinde düşünülürse doğal olarak çevrenizdeki insanlarla veya ilişkinizle alakalı konularda uzlaşı içinde hareket etmek mümkündür. Bu süreç görüş yapınız üzerinde de etkili olacağından sizinle irtibatta bulunmak için ortak ilgi alanlarınıza değer verilmesi önemlidir. Hatasız, önyargısız ve sürekli olarak savunma durumuna düşeceğiniz bir iletişim canınızı sıkabilir. Gündelik deneyimlerinizde özellikle ilişki kurabilmek adına yakın çevrenizle olan temasınız daha fazla ön plandadır. Birlikte sohbet etmek, bilgilenmek, yazışmak, konuşmak, düşüncelerinizi anlatmak veya sözel olarak yeni bilgiler öğrenmek çok hoşunuza gidebilir. Siz bu devrede ilişki konusunda içinde bulunduğunuz duruma göre hareket etmekten hoşlanacağınız için, gayet kolaylıkla insanlarla temasa geçebilir, onları etkileyebilir, düşüncelerinizdeki rahatlık ve özgüven sayesinde popülerliğinizin yükseldiğini hissedebilirsiniz .

İş ve Kariyer
Meslek yaşantınızla ilgili konulara geçmeden evvel Aşk ve İlişkiler konu başlığında anlatmaya çalıştığım tüm enerji etkinliklerinin gerek iş ve gerekse yaşamınız açısından Ağustos ayı içindeki önemi büyük. Her ne kadar yorumlarda enerjilerinizi üç bölüm halinde ele alsam da, bir bütün halinde okumak son derece önemli. Bu bölümde ise, mesleki yaşamınız açısından olabilecek diğer enerjilerden söz etmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi 26 Temmuzda başlayan ve 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan Merkür gezegeninin Aslan burcundaki seyridir. Merkür astrolojik olarak, zihinsel düşünce gücümüz ve aklımız sayesinde çevremizle bağlantı kurabilmemizde, bu sayede kendimizi ifade etmemizdeki en önemli güçtür. Sizin açınızdan gayet olumlu olan bu enerjiyi olumlu manada kullanmak için sabit fikirlilikten uzak durmanız son derece önemlidir. Karşınıza çıkabilecek fırsatlar konusunda öncelikle hünerlerinizi göstermek konusunda özgüvenli davranmalı, net ve kararlı bir şekilde girişimde bulunmaya çalışmalısınız.
Merkür genel anlamda Aslan burcunda kişinin kendi bildikleri konusunda yanlış dahi olsa diretmesine neden olabilir. Bu durumda yapılması gereken özellikle girişim konusunda sabit düşünmemek, alternatifleri değerlendirmeye çalışmak, içinde bulunduğunuz şartları da gözden geçirerek mantıklı bir karara varmaktır. Aşırı gururlu tepkilerde bulunmak, standartlarınızı çok yüksek tutarak karşınıza çıkabilen iyi bir teklifi elinizin tersiyle itmek yerine olabilecek faydalarını gözden geçirmek ona göre karar vermek akıllıca olabilir. Bu enerji sizler için gayet etkili bir haberleşme, iletişim ve hızlı hareket etme anlamına gelmektedir. Dış dünyada kendinizi, fikirlerinizi, girişimde bulunmak istediğiniz alanların altını bir kez daha çizerek, aktif bir şekilde hareket edebilirseniz, hem çevrenizdeki insanlarla bağ kurmanız kolaylaşır hem de kafanızın içindeki hedefler için mesafe almış olursunuz. Gördüğünüz gibi evrendeki enerjiler şimdi size, aktif olarak hareket etmeniz gerektiğini söylüyor.
Şimdi ise son derece etkili olan, 1 Ağustos tarihinde burcunuzda gerçekleşecek Güneş Tutulmasından söz etmek istiyorum. Bu yüksek enerji sizin eğilimleriniz, dış dünyadaki tavırlarınız, ilişkileriniz, davranışlarınızdaki netlik ve kararlılığınız, girişimleriniz anlamına geldiği gibi, bütünüyle kimlik duygunuz üzerinde etkili olarak sizi olgunlaştıracak ve yaşamınıza yeni bir sayfa açmanız adına girişimlerde bulunmanızı destekleyecektir. Burada size düşen en önemli görev, yaşamınız adına cesaret ve ifade gücünüzü kullanarak harekete geçmenizdir. Doğal olarak bu ifade tarzınız kişisel istekleriniz, bilinçli seçimleriniz doğrultusunda hareket ederken bundan böyle beraberliğinizle alakalı konularda da bir başkasıyla eşit hak ve şartlar altında ortaklık edecek şekilde düzenlemelerde bulanabilirsiniz. Yani ben derken biz diyebileceğiniz şekilde ayarlamalarda bulunabilirsiniz. Çünkü tutulmanın olduğu alan kimlik duygunuz, girişimleriniz konusunda etkili olduğu gibi, diğer yandan yandan da hayatınızdaki kişi veya hayatınıza girecek kişiler aracılığıyla da kendinizi düzenlemeniz adına teşvik edici olabilir. Çünkü tutulmalar bir dönemin kapanmak üzere olduğunu gösterirken yeni bir dönem için yapılacak hazırlıkların da göstergesidir. Bu ister varolan bir olguyu yenileştirme veya tamamen yeni bir sayfanın açılması olsun, tutulmalar genel manada, değişim ve dönüşüm anlamına gelmektedir. Buna direnmek yerine, nasıl yararlanabiliriz bunu düşünmek önemlidir.
Kariyer evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin iletişim evinizdeki Terazi burcu seyri mesleki konularda yakın çevrenizdeki insanlarla olan ilişkinizin, iletişiminizin ve aktif kimliğinizin girişimlerde sizin için faydalı olabileceğini gösteriyor. Mars Terazi burcunda mücadeleci bir enerji yaymasa da, diplomatik tarzda davranmanın, yani nabza göre şerbet vermeyi bilmenin önemini göstermekte. Ayrıca işbirliği ruhuyla hareket etmeniz, kendiniz için olduğu kadar başkalarına da faydalı olacak tarzda düşünmeniz, hem kendi hem de yakınınızda bulunan kişilerin yararına olacak şekilde hareket etmeniz anlamına gelir ki, bu sizin için artı bir değer olarak kazanç sağlayabilir. Çünkü bazen kapıları zorlamak bir işe yaramaz fakat iyi bir strateji, güçlü ilişkiler, akıllı yöntemlerle birleşince insana birçok fayda getirebilir. Aslan burcu insanı zaten bulunduğu alanda her zaman dikkat çekmiştir. O zaman şimdi bu popülerlikten yararlanma zamanınız diyebiliriz.



Para Konuları
Ağustos ayındaki finansal gelişmelere, geçtiğimiz 1 Temmuz-19 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Mars Başak seyri hakkında hatırlatıcı bilgiler vererek başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi bu enerjiden geçtiğimiz ay detaylı bir şekilde bahsetmiştim. Mars astrolojik açıdan mücadele gücümüz üzerinde söz sahibidir. Doğal olarak isteklerimizi elde edebilmek için bu güce oldukça fazla ihtiyacımız vardır. Gerek doğum haritalarınızda gerekse transit etkileri bakımından Mars gezegeni dediğimizde bilin ki o alandaki mücadele gücünüzden söz ediyoruz. Tabi ki gezegenlerin içinde bulundukları burca göre işlevsel özelliklerinde değişimler meydana gelebilir. Fakat bu yine de o gezegenin astrolojik anlamını değiştirmez. Bu ön bilgiye göre Mars Başak burcu seyrinin finansal evinizdeki durumu, temkinli hareket ve planlı mücadele anlamına gelmekte.
Geçtiğimiz ay Mars bu temkinlilik halini Satürn gezegeniyle kavuşum yaptığında iki misli arttırmıştı. Çünkü Satürn doğası icabı Eylül 2007 yılından beri size maddi konularda planlı olmanızı, sorumluluklarınıza sahip çıkmanızı öğreten ve zor beğenen öğretmen rolünü hala sürdürüyor. Marsla buluşum derecesinde ise, doğal olarak onun sözü geçti ve sizler mücadelenizi sürdürürken aslında doğal yapınıza uymayan bir tarzda sustunuz, durdunuz ve düşünmeye başladınız. Önünüze çıkan herhangi bir teklif veya şu anda bulunduğunuz durum nedeniyle risk almaktan çekinmiş olabilirsiniz. Biraz daha şartların olgunlaşmasını ve daha uzun ömürlü olmasını bekliyor olabilirsiniz. Tabi ki bu doğal bir durum. Çünkü bir Aslan sıradan veya herkesin kolaylıkla yetinebileceği şartlarda yaşamak yerine çok daha kaliteli olanına sahip olmak istediği için azla yetinmesi söz konusu değil. Bu durumda Mars, bulunduğunuz alandaki şartlarınızı daha yakından görmeniz ve gücünüzü anlamanız adına mercek vazifesi görmüş olmalı ve olmaya da devam ediyor. 19 Ağustos tarihine kadar devam edecek Mars transitiyle birlikte maddi ve manevi değerler evinizde üç gezegenin seyri daha başlayacak. Bunlardan birincisi
6 Ağustos-30 Ağustos Venüs Başak
10 Ağustos tarihinde başlayacak Merkür Başak
22 Ağustos tarihinde başlayıp 22 Eylülde sona erecek Güneş Başak burcu
Bu gezegenler de sırayla, Satürnle kavuşum haline gelecekler ve maddi kazanımlarınızla ilgili konularda potansiyel gücünüz ve yetenekli olduğunuz alanlarda söz sahibi olmanız, çaba sarfetmeniz, sorumluluk yüklenmeniz adına sizi teşvik edeceklerdir. Yalnız Güneşin Satürnle buluşması ancak ay sonlarına doğru mümkün olacak, Venüs ve Merkür ise Ağustos ortasında bu kavuşumu gerçekleştirmiş olacaklardır. Öncelikle, yapmanız gereken bu tarih aralıklarında, iş hayatınızla alakalı olarak girişimlerde bulunmanız, mevcut işinizle ilgili becerikli olduğunuz konuları ön plana çıkarmanız, insanlarla irtibatta bulunmanızdır. Hatırlarsanız iş ve Kariyer bölümünde bahsettiğim enerjiler de bu doğrultudaydı. Bu transitlerden olumlu manada yararlanmak için, o muazzam ifade gücünüzü ve kendinize olan güven duygunuzu muhakkak ayakta tutarak, gurur ve kibirlilikten uzak durarak girişimde bulunmaya çalışınız.
Ayrıca bir önemli hususu da belirtmeden geçemeyeceğim, 6 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Venüsün Başak burcu transiti, yaklaşık dört günlük bir sıkıntıya neden olabilir. Çünkü Venüs Başak burcunda zayıf enerjilidir. Fakat 10 Ağustosta Merkür Başak burcuna girdiğinde Venüsün olabilecek sıkıntısını engelleyecektir. Yani mantıklı düşünce galip gelecek diyebiliriz.
Bu yüzden Merkür gezegeni 10 Ağustosta Başak burcunda ilerleyene kadar ki o dört günlük süre içinde sakin olmak gerekir. Zaten bu konuda günlük yorumlarınız size hatırlatıcı olacaktır. Bu tarih aralıklarında gerçekleşecek gezegen hareketleri siz Aslanlara, çalışma hırsı, uygulamacılık, detayların üzerinde durmak gibi olumlu titreşimler sunmasının yanında uzun vadeli düşünmek yerine günü kurtarmak, başkalarının onayı olmadan hareket edememek, ürkeklik ve kimi zaman güvensizlik duyguları vermesi de mümkündür. Bu durumda özgüveninizi yitirmeden, bilinçli bir şekilde hareket etmeli ve mücadelenizi sürdürmelisiniz. Bu mücadelede size yol gösterecek en önemli kılavuzunuz çalışma azminiz, üretkenliğiniz, düzenli ve sistemli bir plan içinde ilerlemenizdir. Bu planlamayı sağlayacak olan Merkür Başak seyri, zeki taktikler geliştirmenizde yardımcı olabilir. Böyle bir enerji altında nasıl bir yön çizmeniz gerektiğini kolaylıkla keşfedebilir, ticari konular başta olmak üzere hizmet sektörü, pazarlama, muhasebe, iletişim alanı, internet, bilgi işlem, koordine yapılan işler vasıtasıyla parasal güç elde edebilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-19-20-21-24-25-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 7-8-9-12-13-14-22-23-
Yeniay : 1-2-28-29
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 15-16
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Aslan, siz sabit ateş burcusunuz. Güç kaynağınız olan kendinizi ifade ve yaratıcılık gücünüzle hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:31   #7
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Başak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
Üretkenliğin, insanlara yardımcı olmanın hazzını içinde duyan, sizin gibi çalışkan kişilerin, yaz günlerinde bile sorumluluk duygusu içinde hareket edebildiği genel tanımından yola çıkarsak umarım yine de güzel bir yaz tatili geçirme fırsatı bulmuşsunuzdur. Evet bu yıl sıcaklar bazı şehirlerde fazla hissedilmese de Ağustos ayı her zaman olanca haşmetiyle bizi ısıtmaya devam edecektir. Ağustos yorumunuza, her zaman olduğu gibi Aşk hayatınızla ilgili konularda başlarken ilk önce ele almak istediğim konu 1 Ağustos tarihinde Aslan burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulmasıdır. Bu tutulma egonun güçlenmesi ve cesaretin artarak kişiye kendini güçlü bir şekilde ifade etmesi için destek olacağından siz Başaklar için anlamını, tutulmanın gerçekleşeceği yaşam alanınıza göre değerlendirmek gerekiyor. Aslan burcunda meydana gelecek bu tutulma, kimlik duygunuzun daha fazla güçlenmesi ve dış dünyada kendinizi olumlu bir şekilde ifade edebilmeniz, yaşamdan zevk almanız ve özgüven duygunuzu güçlü bir şekilde kazanabilmeniz için kendinizle yüzleşmenizi sağlayan güçlü bir etkidir.
Her tutulma kişinin yaşamındaki bir değişimin tetikleyicisi olduğundan, sizler için de eksiklerin tamamlanması ve kişisel anlamda yolunuzu net ve kararlı bir şekilde çizebilmeniz adına bir gözden geçiriş anlamı taşımaktadır. Böylelikle sizin elinizde olmayan ve müdahale imkanı bulamadığınız bazı konularda daha dikkatli ve daha güvenli bir şekilde ilerlemeniz için sizi büyütecek, olgunlaştıracak ve değişimler karşısında güçlü bir şekilde mücadele edebilmenizi öğretici olacaktır. Tutulmalar genel anlamda bir bitiş ve ardından yeni bir başlangıç anlamı taşıdığından sizler de bu etkinin güçlü enerjisiyle yaşamınızdan çıkıp giden veya gitmesi gereken, her olgunun sizi olgunlaştırıcı olduğunu ve bu bitişlerin aslında bir başlangıcı hazırladığını düşünerek gönlünüzü ferah tutunuz. İçinde bulunduğunuz koşullarınıza göre yeni ayarlamalarda bulunmanızı sağlayacak bu tutulmanın yaşamınız adına size gerekli olanları sağlayacağına ve gereksizleri de ayıklayacağını bilerek hayatın doğal döngüsüne olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi kaybetmeden yeni bir ilk için hazırlıklarını yapmaya çalışınız. Yaşam kendi içinde adil olan bir döngüdür. İyi ve kötü, doğru ve yanlış güzel ve çirkin aslında bir bütün oluşturur. Size saf bir benlik ve aydınlık bir gelecek kurabilmeniz için gerekli olan en önemli olgu özgüven duygusudur. İşte bu tutulma bunun sağlanması adına sizi destekleyicidir.
Aşk ve İlişkiler konusunda en önemli transitlerden birisi tüm burçları ilgilendiren Venüsün Aslan burcundaki seyriydi. Bu seyir hakkında günlük yorumlarınızda bilgi vermiş,
12 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda seyrini sürdürecek olan Venüs gezegeninin, diğer burçlara nazaran sizin açınızdan farklı bir anlamı bulunmakta demiştim. Öncelikle içsel anlamda size cesaret duygusu vereceği kesindir. Hani çoğu zaman kuruntularınız sebebiyle, bir türlü karar veremezsiniz ya bazı konularda, şimdi bu enerji size hangi doğrultuda hareket etmeniz hususunda yardımcı olabilir. Çünkü bir Başak için öncelikle sağlam adımlar atmak önemlidir. o ne olursa olsun en güvendiği konuda bile bazen öylesine kuruntular içine girer ki, önündeki gerçek ne kadar doğru gibi gözükse de, o detaylıca incelemeden evet diyemez. Venüs Aslan burcu seyrinde ise cesaret son derece ön plandadır, hatta sırf insanlara ne kadar güçlü olunduğunu göstermek için her türlü riske girilebilir. Tabi ki size böyle yapmalısınız demiyorum fakat en azından geri planda düşünme fırsatı yakalayacağınız bu dönemde, artık bazı şeyleri kafanızın içinde oturtmanız gerekecektir. İşte bu enerji size bu konuda oldukça destektir.
Gerek duygu dünyanızda gerekse diğer konularda daha bencil düşünerek girişimde bulunacağınız her konu için planlamalar yapabilirsiniz diyerek devam etmiş, bu enerjiden yararlanmak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kendinize olan güven duygunuzu kesinlikle kaybetmeden, elinizde olmayan bazı konuların yarattığı sıkıntıların etkisi altında kalmadan ileriye bakabilmenizdir. İlişkinizle veya genel olarak duygusal konularda bu süreçte yaşadığınız yalnızlığa rağmen duygularınız son derece güçlü olacağından, size güven verebilecek, yeri geldiğinde her konuda destekleyecek bir kişiye olan özleminiz artabilir. Tek ihtiyacınız sizi şu anki kuruntu veya karamsarlıklarınızdan kurtarabilecek, elini uzatarak beraberce aydınlığa doğru çıkabileceğiniz güçlü bir kişidir. Yaşadığınız ilişkide de arzularınız bu yöndedir. Partnerinizin bu dönemde egonuzu okşaması ve size kendinizi farklı hissetmenizi sağlaması gerekmektedir. Böylece artık gizlenip saklanmanıza ve boş yere tedirgin olmanıza gerek kalmayacaktır diyerek bitirmiştim.
Venüs gezegeninin yukarıdaki seyrinin bitimi ardından, 6 Ağustos-30 Ağustos arası burcunuzda ilerlemeye başlayacaktır. Bu sizler için 225 gün sonra gelen bir şans gibidir. Genel anlamda bu burçta seyreden bir Venüs zayıf enerjili bir oluşum olmasına rağmen sizler aşk konusunda yeni düzenlemeler yapabilmeniz ve yeniden aşkı yüreğinizin içinde hissetmeniz adına etkilidir. Tabi ki burada dikkat edilmesi gereken nokta ilişkilerde eleştirel bakış açınızı, doğru ve yanlış kavramlarınızı gözden geçirmeniz, aşkı aşk gibi yaşamanız gerekmektedir. Aşk sorgulamaya, yargılamaya, kırıcı olmaya ve karşınızdakini eleştirmeye kısaca kendiniz gibi olmaya zorlayacağınız bir duygu hali değildir. Aşk kurallara, yasaklara veya sınırlamalara gelmez, kendi doğasında akar ve gideceği yeri bulur. Oysaki Başak burcunda ilerleyen Venüs planlı ve programlı bir aşktır. Şunu yaparsan doğrusun bunu yaparsan yanlış gibi yargılamalarda bulunmaya neden olur. Oysaki sizler açısından gayet etkili olan bu süreci tadında, lezzetli ve huzurlu geçirmeniz için doğa size bir armağan göndermiştir. Bu enerjiyi diğer burçlardan misliyle yararlanabilecek kişiler olarak bırakın bu dönemde herşey kendiliğinden akıp gitsin, gönlünüzü ferah tutarak bu kısa şans günlerinde yüreğinizi sevgiye açın, detaylamaktan, analiz etmekten veya eleştirmekten uzak tutarak karşınıza çıkabilecek veya şu an hayatınızda bulunan kişiyle aşkın doruklarında gezinin. Buna ne kadar ihtiyacınız olduğunu en az sizler kadar düşünmekteyim.


İş ve Kariyer
Meslek yaşamınız, açısından Ağustos ayındaki enerjilerinizi incelemek için öncelikle yönetici gezegeniniz Merkürün ay içinde olabilecek etkilerden bahsederek başlamak gerekiyor. Merkür gezegeni, 26 Temmuz- 10 Ağustos tarihleri arasında, size günlük yorumlarda da bildirdiğim gibi Aslan burcundaki seyrine başlamıştı. Bu enerji Ağustosun ilk on gününde de devam edeceği için etkili olabilir. Gelin şimdi tekrar o yorumu hatırlayalım ve daha sonra yönetici gezegeninizin burcunuzda ilerleyeceği transit hakkında düşünelim.
Merkürün Aslan burcundaki seyri her ne kadar, 22 Temmuz tarihinde başlayan Güneş gezegenin Aslan burcu etkisinden ifade olarak farklı olsa da, geçtiği yaşam alanı aynı olduğu için benzerlikler içerebilir. Bu kısa seyir aslında sizin kendi kendinizle konuşmanız ve yaşamınızı, bugüne dek yaptıklarınızı, dışarıdan size yönelen veya sizin içinizde oluşturduğunuz her bir olguyu tekrar ele alarak yüzleşmenizi sağlayacak önemli bir hesaplaşmadır. Bilirsiniz insan denilen canlı egosunu şişirmek pahasına birçok yanlışının eksiğinin farkına dahi varmak istemez. Çünkü bu oldukça güç bir iştir. Kişinin kendini bilmesi ve düzenlemeye çalışması son derece önemli bir sınavdır. Bir Başak bu sınavı başarmanın, tüm yaşamındaki terslikleri kendine bir silah gibi doğrultmak olduğunu düşünürse bu dönemi çok zor geçirebilir. Oysaki bu enerji kendini daha güçlü ifade etmek adına bugüne dek yaşanılanlardan edindiği tecrübe ve birikimi ortaya çıkarmak adına yapılmalıdır. Böylelikle bu süreç gayet olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olur.
Bu dönem sonunda kendiyle yüzleşen ve hayatının gerçeklerinin ve ihtiyaçlarının farkına varan siz Başaklar 10 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında, yöneticiniz burcunuzda ilerlemeye başladığında içsel anlamda yenileşmiş, neler yapabileceğinizi tasarlamış bunları ifade etmek için ortaya çıkmaya hazır hale gelebilirsiniz. Çünkü sizin için mantıklı hareket etmek, kusursuzluğu bulabilmek için durmadan çalışıp didinmek diğer burç mensuplarına göre daha kolaydır. Tek sorun bunu kendiniz adına değil de başkalarının yükselmesi için yapıyor oluşunuzdur. Hizmet etme duygunuz öyle yoğundur ki, kendinizle alakalı olsa bu denli uğraşmazsınız. Merkür gezegenin burcunuzda geçiş yapacağı bu dönem sizler için dış dünyada kendinizi güçlü, güvenli bir şekilde ifade edebilmenizde gayet güçlü bir titreşim yayabilir.
Böyle bir dönemde yönetici olduğu burçta ilerleyen Merkür kardeş burcunuz İkizlerde ilerlediği zamanlardaki kadar kıvrak ve hızlı hareket etmenizi sağlamasa da, içinde bulunduğunuz sistem içinde daha akıllıca planlar yaparak daha mantıklı bir şekilde olayları yönlendirdiğiniz takdirde son derece faydalıdır. Merkür iş hayatının simgesi bir gezegendir ve iş hayatında hızlı hareket etmek kazanç sağlasa da, metotlu çalışmak, işinin ehli olmak için faydalı ve faydasız olanı birbirinden ayırmak kesinlikle en mantıklı harekettir. İşte Merkürün Başak burcunda ilerleyeceği bu tarih dilimi sizler için dış dünyadaki itibarınız, kendinizi geliştirmeniz ve sizin deyiminizle kusursuzlaştırmanız adına faydalı olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu, tarafsız bir gözlem gücü, olayları net bir şekilde görebilmek ve eksik noktaları tamamlayıp düzenleyerek yapmayı düşündüklerinizi hayata geçirmek olmalıdır.
Hatırlarsanız, 1 Temmuz tarihinde, Mars gezegeni burcunuzda ilerlemeye başlamış ve daha sonra yine burcunuzda ilerleyen Satürn gezegeniyle buluşmuştu. Bu buluşmada, henüz hazır olmadığınız için uygulamaya koyamadığınız bazı planlarınız veya girişimleriniz sizi bunaltmış olabilir. Ayrıca Satürn gezegeniyle buluşan Mars her ne kadar kendi içinde zorlu bir enerji gibi görünse de sizin için iki yıllık bir gelişimin habercisi gibiydi. Çünkü Mars bir daha burcunuzdan ancak Haziran 2010 yılında geçeceğine göre bu kavuşumda ortaya çıkan noktaları iyi gözlemleyerek ve tespitlerde bulunarak ilerlerseniz sizin açınızdan ileriki dönemler başarılı gelişmelere tanık olmanız için etkili olabilir. Mars gezegeninin burcunuzdaki seyri 19 Ağustos tarihine kadar devam edecek, bu arada 10 Ağustos tarihinde başlayan yönetici gezegeniniz Merkürün seyri hem Mars Satürn kavuşumunun belirlediği zorlayıcı noktaları daha iyi algılamanızı, görmenizi sağlayacak hem de Mars gezegenini uzun yolculuğuna uğurlarken huzur içinde vedalaşmanızı sağlayacak.
Dediğim gibi Mars tekrar burcunuza geldiğinde, siz iki yıl daha büyümüş ve olgunlaşmış ve bugün attığınız tohumların yeşerdiğini görebilirsiniz. Ağustos ayındaki gezegen seyirlerinden gerek Mars, gerek yöneticiniz Merkür ve gerekse Güneş transitleri kariyer ve mesleki gelişiminizle ilgili konularda sizin için gayet etkili enerjiler olup, Satürn gezegenin sizi olgunlaştıran zorlayıcı sınavında daha başarılı olmanız adına mücadele gücünüzü bileyleyen sizi daha fazla hırslı ve daha fazla güçlü adımlar atabilmeniz adına kimi zaman itekleyen kimi zaman okşayan fakat gelişiminizi sağlayan güçlerdir. Hayatın bazı insanlar için kolay geçtiğini düşünseniz de, asıl kalıcı başarı ve mutluluk zorluklar neticesinde elde edilendir sözünü unutmamak lazım. Kaldı ki bir Başak bütün bunları aşabilecek kadar sabırlı, çalışkan ve özverili bir kişidir. Yeter ki işlerini düzgün planlasın ve güven duygusunu ayakta tutsun. Gerisi çok kolay

Para Konuları
Ağustos ayında, parasal konularda iki gezegen seyri üzerinde durmak istiyorum. bunlardan birincisi 19 Ağustos-4 Ekim tarihleri arasındaki Mars gezegenin ve 29 Ağustos-23 Eylül tarihlerindeki yönetici gezegeniniz Merkürün Terazi burcu seyirleridir. Şimdi bu transitlerin ne anlama gelebileceğini ve neler yapılması gerektiğini birlikte ele alalım.
Mars Astrolojik olarak kişinin mücadele gücü, ele geçirme arzusu ve savaşçı yönüdür. Mars haritanızda bulunduğu burca, yaşam alanına ve diğer gezegenlerle yaptığı görünümlere göre değerlendirilir ve bu değerlendirme sonucunda Mars enerjinizin gücü ortaya çıkar. Mars transitleri ise aynı doğum haritanızda yaptığımız incelemelere göre değerlendirilir. Hangi burçta ve hangi yaşam alanınızda ilerliyorsa ona göre etkiler sunacaktır. Tabi bu etkileri o ay içindeki diğer gezegen görünümleri birlikte ele alarak kişiye özel olmadan sizlere olasılıklar dahilinde anlatmaya çalışırız. En azından benim çalışma prensibim budur. Bu açıklamayı yapmamın nedeni bu doğrultuda çok fazla sorular gelmesi nedeniyledir. Şimdi yazının başında da belirttiğim gibi Mars gezegeninin Terazi burcu seyrinin sizlere olan yansımasını ele alalım.
Mars Terazi burcunda kendi doğal yapısından uzak enerjiler sunabilir. Çünkü Terazi burcunda mücadele gücü oldukça düşüktür. Siz Başaklar bu durumda parasal kazanımlarınızla ilgili konularda yavaşladığınızı ve karar vermekte zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Para konusunda iki yönlü hareket etmeniz mümkündür. Ya kazanmak adına hırsla öne atılmaya hazırsınızdır veya risk almak istemeyebilirsiniz. Şimdi size önemli bir bilgi vermek istiyorum. Biraz karışık gelebilir ama yavaşça okuyabilirseniz faydalı olacağını düşünmekteyim. Yöneticiniz Merkür 10-29 ve para evinizin yöneticisi olan Venüs 6-30 Ağustos burcunuzda seyredecekler ve 19 Ağustos tarihinde aynı derecede kavuşacaklardır. Bu durum aslında olumlu bir enerjidir. Çünkü Merkür tarafından desteklenen Venüsün zorlu enerjisi(Başakta oluşu nedeniyle) azalır. Ardından 19 Ağustos tarihinde yani aynı gün Mars Terazide ilerlemeye başlar. Fakat Merkür Başakta güçlü olduğundan, Venüsün bu güçsüz enerjisinin yaratacağı zorlukları üstlenir. Bu yolunu şaşıran bir kişinin, yolu bilen bir başka insan sayesinde doğru yönde ilerlemesi haline benzer.
Burada Akıl yani Merkür duygularınızın sizi yanıltmasına yoldan çıkarmasına izin vermemiş olur. Ardından Mars Terazide güçsüz bir enerjidir. Fakat Merkür onun da zararını üstlenerek gücü sağlar. Böylece hakkınızın yenmesine izin vermemiş ve gerekli konularda mücadele edebilecek gücü yakalarsanız. Demek oluyor ki, siz eğer aklınızı doğru yönde kullanabilir ve planlı bir şekilde ilerlemeye çalışırsanız 29 Ağustos tarihinde Merkür Terazi burcuna girene kadar maddi açıdan güçlenmenizi sağlayacak girişimlerde bulunursunuz. Yalnız dikkat edeceğiniz nokta Merkürden yararlanmak için 10-29 Ağustos tarihlerini tercih etmeniz. Bu tarihin bitiminde Merkür para evinizde Terazi burcunda transitine başladığında durumlar değişebilir. Bu tarihleri dikkate almanız halinde maddi açıdan rahatlamak mümkün olabilir. Bunun dışında Mars 4 Ekim tarihine kadar güçsüz konumunu sürdüreceğinden parasal konularda gereksiz masraflar çıkması mümkündür. Ortaklık ilişkileri, eş kaynaklı gelirler, kredi v.b durumlarda dikkatli olmak gerekir. Kimseye güvenmemek sadece kendi gücünüze inanmak lazımdır. Durduk yerde başkalarının hataları nedeniyle para kaybına uğramamanız için dikkatli olmayı elden bırakmazsanız sorun çıkmayacaktır. Fakat bu dikkat, gerçekten olumlu olması muhtemel bir durum karşısında fırsatları değerlendirmemeniz anlamına gelmiyor. Sadece dikkati elden bırakmayın diyorum.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-9-12-13-14-22-23-26-27-30-31
Zayıf Enerjili Günler : 10-11-15-16-24-25
Yeniay : 3-4-30-31
Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 17-18
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Başak, siz değişken toprak burcusunuz. Güç kaynağınız olan çalışkanlığınızla ve verimlilik gücünüzle mükemmeli yakalayabilirsiniz.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:32   #8
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Terazi Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
Her girdiği ortama huzur, barış ve güzellikler getiren sevgili Teraziler, umarım yazın bu sıcak günlerini güzelliklerle dolu bir şekilde geçiriyor ve hoş duygular içinde, arzu ettiğiniz insanlarla paylaşımda bulunarak değerlendiriyorsunuzdur. Bir bakışta karşınızdaki insanda farklılıklar yaratabilen özel yanlarınızla, popülerliğinizin daha da yükseleceği güzel bir yaz geçirmenizi diliyorum.
Şimdi gelin birlikte Aşk hayatınızla ilgili olabilecek yansımaları gözden geçirerek Ağustos ayınızı değerlendirelim. Günlük yorumlarda aynı gün sizi bilgilendirmeye çalıştığım yönetici gezegeniniz Venüs 12 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında seyrini sürdüreceği Aslan burcunda ilerlemeye başlamıştı. Sizler açısından sosyal hayatınızın canlanması anlamına gelen bu enerji, kimlik duygunuzun özünde bulunan ilişki kurma ihtiyacınızın daha fazla yoğunlaşması ve ifade gücünüzün de yükselmesi açısından artı bir kuvvet anlamındadır demiştim. Şimdi siz etrafınızdaki insanlarla yakın temasta bulunurken, yeni tanışmalar sayesinde de, dostluk ilişkilerinizi pekiştirebileceksiniz. Arkadaşlıkla başlayan ve daha sonra aşka dönüşen ilişkiler yaşamak, sizinle aynı doğrultuda düşünen kişilerle ortak bir birlik oluşturmak yine bu dönemin olumlu etkilerindendir. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, ister özel isterse dostluk anlamında olsun insanlarla ilişkide bulunurken, her zamanki gibi mantıklı düşünce ve tarafsız yaklaşım tarzını benimsemenizdir. Çünkü Venüsün Aslan burcu geçişlerinde genel olarak ifade yapınızda egonuzun yükselmesi söz konusu olacağından herşeyin kendi istekleriniz çerçevesi içinde yapılmasını istemeniz mümkündür.
Güneş, 22 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında yöneticisi olduğu Aslan burcundaki seyrine başlamış bulunuyor. Siz Teraziler için bu dönem sosyal hayatınızın canlanması, yaşamınızla ilgili hedefler belirlemeniz ve bunları gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışmanız anlamı taşımaktadır. insanlarla ilişki kurmakta ve popülerlik anlamında her zaman söz sahibi olan sizler bu enerjinin etkisi altında çemberinizi daha da genişletebilir, yeni insanlarla tanışabilir ve sizi destekleyebilecek güçlü kişilerle iş ve dostluk birliği oluşturabilirsiniz. Sosyal ortamlarda görülmek ihtiyacınızın yoğunlaşacağı bu süreçte benliğinizdeki sevgi duygunuzu cömertçe insanlara sunabilir, tek bir kişiye değil çevrenizdeki tüm insanlara karşı iyi niyetli yaklaşımlarınıza devam edebilirsiniz. Kendinizi geliştirmek amacıyla gerek dostlarınızla gerekse iş çevrenizdeki yetkili kişilerle aranızdaki bağı kuvvetlendirebilir, yeni tanışacağınız kişilerle belirli bir amaç duygusu altında hareket edebilirsiniz. Aşk bir ifade biçimi olarak bu dönemde sizin insanları kucaklama şeklinizdir. Bu ister yavrunuza, ister bir arkadaşınıza, ailenizden birine, bir can dostunuza olsun farketmez gayet sıcaklıkla sunduğunuz ve karşılığında ilgi görmekten, değerli bulunmaktan, sayılıp sevilmekten hoşlandığınız bir duruş ve hayatı ele alış şekliniz olabilir.
Renkli bir dünyada yaşamak, aydınlık yarınlar için elele vermek bu dönemin hoş yansımaları arasındadır. Amaçlarınızı gerçekleştirme dürtünüzün yükseleceği bu dönemde, özgüven duygunuz, çevrenizdeki herkesin dikkatini çekecektir. Her zaman tarafsız bir bakış açısıyla hareket eden siz, bu dönemde ruhunuzdan yayılan ısı ve ışığı size ihtiyacı olan kişilerin sorunları adına yönlendirebilir ve onlara destek olabilirsiniz. Bir terazi genelde rahatına düşkündür. Canına tak etmedikçe sorunlarla yaşamayı becerebilir. Fakat bu dönem kendinizi gösterme isteğiniz yükseleceği için doğal olarak bazı problemlerinizi yakın bulduğunuz insanlarla paylaşabilir, onların size sizin de onlara olan yardımlarınızla üstesinden gelebilir. Astrolojide Güneş yönetim gücünün simgesi olduğundan, bu dönemdeki girişimlerinizde ön planda yer almaya çalışırsanız hem görünümünüzle hem de popülerliğinizle yükselmeniz belirli bir seviye atlatmanız mümkündür. Tabi ki bütün bunlar genel enerjiniz olup haritalarınızdaki enerjiler nispetinde çok daha olumlu gelişmeler yaşatıcı olması mümkündür. Ayrıca bu etki altında imajınız dış dünyada güçleneceği için, fiziksel bir değişimde bulunmanız mümkündür.

Merkürün Aslan burcundaki seyri ilişkiler açısından Bir başka enerjiniz dememin nedeni ise 12 Temmuz Venüs, 22 Temmuz Güneş gezegenlerinin de aynı burç ve yine aynı yaşam alanınızda seyirlerinin başlamış olmasıdır. Bu enerjilerin yansımalarından yorumlarınızda söz etmiştim. Peki Merkürün etkisi ne olabilir, şimdi bunu ele alalım. Merkür astrolojik açıdan iletişimin her dalı, mantıklı bakış açımız, haberleşme, ulaşım konularında oldukça etkili. Merkür gezegeninin yaydığı titreşimler astrolojik açıdan her bireyin kendi haritasındaki etkiler nispetinde ortaya çıkmakta. Tabi ki yorumlarda genel etkisinden söz ediyoruz. Bu devrede Aslan burcunda oluşu, egoya yönelik düşünceyi ön plana getirici. Doğal olarak bu durumda sizler kafanızın içindeki fikirleri sosyal hayatın her alanında kendi beceriniz oranında ortaya koymak isteyebilirsiniz. insanları kendi yönünüze çekmenizi sağlayacak akıllı fikirleriniz, mantıklı bakış açınız etrafınızdaki kişilerin de sizden etkilenmesi adına olumludur. Lakin Merkür Aslan burcunda abartılara da yol açabilir. Herşeyi bildiğinizi iddia etmek gibi. Tabi ki bir Terazi popüler kimliğe sahip olduğu için ve Venüs idaresinde olmanın ayrıcalığını sözlerine yazıya sanatına yaptığı işe yönelterek dikkat çekmeği düşünebilir.
Teraziler öncü hava grubu oldukları için Merkürün mantıklı olan enerjisini gayet iyi kullanabilir ve hedeflerine varmak açısından bu dönemde faydalı girişimlerde bulunabilirler. 1 Ağustosta meydana gelecek ve yine bu alanda oluşacak Güneş Tutulmasını da düşünürsek etkili bir sürece girildiğini söylemek mümkündür. Sizlere Ağustos aylık yorumunuzda oldukça etkili geçeceğini düşündüğüm enerjilerinizden bugün başlayan Merkürü de içine alacak şekilde bahsedeceğim. Şimdi siz, 10 Ağustosa kadar devam edecek bu enerji için hangi konularda iletişime geçmek istiyorsanız veya ne gibi alanlarda kendinizi ifade etmek istiyorsanız mantıklı bir şekilde düşünüp bağlantı kurmaya başlayınız. Yani Ağustos böcekliğinden ziyade karınca misali çalışırsak tüm burçlar olarak kışa hazırlıklı girebiliriz düşüncesindeyim.
İş ve Kariyer
Ağustos ayındaki gezegenlerin seyirleri doğrultusunda ele aldığım yorumunuzda bu ayın bana göre en önemli etkin oluşumu 1 Ağustos tarihinde gerçekleşecek Güneş Tutulmasıdır. Aslan burcunda meydana gelecek bu harikulade gökyüzü olayı sizler açısından ileriye dönük hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda önemli bir dönemeci başlatabilir. Tutulmanın gerçekleştiği yaşam alanınız astrolojik açıdan olumlu olduğundan sizler için bu enerjinin son derece yararlı olacağını düşünüyorum. Tutulmalar meydana geldikleri gün itibariyle uzun süreli bir oluşumu başlatırlar. Aslan burcunda meydana gelecek tutulma, doğal olarak kişiye yüksek enerji, kendini ifade, cesaret ve kararlılık enerjisi vereceği için, siz Terazilerin sosyal hayatın içindeki her türlü hedefiniz ve amaçlarınız için, öncülük gücünüzü kullanabilmenizi sağlayacak en önemli destektir.
Organize işler, ekip halinde yapılacak çalışmalar, grup aktiviteleri, yüksek seviyelerde bulunan güçlü insanlarla bir araya gelme, işinizle alakalı çevrenizin genişlemesi, yeni dostluklar kurulması ve bu dostluklar sayesinde ideallerinizi gerçekleştirebilecek olanaklara kavuşulması, sosyal hayatın içinde yeteneklerinizle, kendinize has özelliklerinizle ve başarınızla kendinizden sizden söz edilmesi gibi olumlu olasılıkların burcunuz üzerinde etkili olmasını sağlayan bu enerjiye kollarınızı açın ve onu kucaklayın. Sizin için bereketli olacağına ve hayatınızda yeni bir sayfanın açılacağına dair inancınızı güçlü tutarsanız, olasılıkların gerçeğe dönüştüğünü hissedebilirsiniz. Bu tutulma siz Terazilerin bilinçli isteklerinizi ve arzularınızı gerçeğe dönüştürmenizi sağlayan bir ışıktır, bir sıcaklıktır. Dilerim hepiniz bu ışık altında istediğiniz bir konuda parlayarak etrafınıza cömertçe sıcaklığınızı yayabilirsiniz.

Aşk ve İlişkiler bölümünde bahsettiğim yönetici gezegeniniz Venüsün Aslan burcu seyri 6 Ağustos tarihine kadar sizin yaşamınızı ilgilendiren konularda her zaman önem taşıyan bir enerjidir. Çünkü sizin astrolojik gücünüz Venüsün yönetimi altındadır. Bu yüzden de seyirleri son derece önemlidir. Hele Venüs sizin burcunuzda ilerlemeye başladığında tadına doyum olmaz mutluluklar getirir. Tabi her güzellik gibi onun da seyri kısa sürelidir. Sanki kıymetini daha çok anlamamız ister gibi evrendeki düzenin kendi içindeki bir adaleti olsa gerek. Bu yüzden Venüs seyir halindeyken size olabilecek yansımasını özel olarak öğrenmeniz için haritanızı analiz edilmesi lazımdır. Buradaki yorumlar ise burcunuza olabilecek yansımaların genel özetidir. Doğum haritanızda güçlü bir venüse sahipseniz(venüsünüz terazi veya boğa burcunda 7. veya 2. evdeyse, güçlü gezegenlerden olumlu görünümler alıyorsa) bu enerjiyi anlatmaya çalıştığım tarzdaki olasılıklar çerçevesinde yaşamanız mümkündür. Bütün bunları göz önüne alarak okumanız gerekir.
Evet şimdi devam edebilim. Venüs bu süreçte Aslan burcunda ilerlediği için sosyal hayatın canlanması mümkün olduğu gibi, bu etki altında beğeni dereceniz oldukça yükselir. Etrafınızda bulunan güzellikleri veya karşılaştığınız insanları yeterli bulmamanız, iyinin daha iyisi vardır diyerek kategorileştirmeniz de olabilecek yansımalar arasındadır. Lükse ve konforlu herşeye karşı ilginiz artabilir ve bu ilgi daha başarılı girişimlerde bulunmanız için sizi destekleyicidir. O yüzden hedeflerinize adım adım ulaşmayı, sabırlı olmayı başarabilirseniz belki de umduğunuzdan çok daha değerli şeylerle karşılaşabilirsiniz. Yönetici gezegeninizin bu seyri devam ederken iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür 10 Ağustos ve ifade gücünün, kişisel canlılığın temsilcisi olan Güneş 22 Ağustos tarihine kadar Aslan burcunda seyredecekleri için doğal olarak umutlarınız, amaçlarınız ve ileriye yönelik hedefleriniz açısından üçlü bir kuvvet kazanacağınızı bilerek rahatlayınız. Kararlı adımlarla, planlarınızı düzgün bir şekilde yaptığınız takdirde bu tarihler sizin aktif yaşamınız açısından son derece önemli girişimlere başlangıç oluşturabilir.
Mesleki anlamda ve girişimler konusunda etkili olacak bir başka enerjiniz ise, 19 Ağustos tarihinde başlayacak ve 4 Ekim tarihine kadar devam edecek Mars gezegeninin burcunuzdaki seyridir. Mars her ne kadar Terazi burcunda güçlü bir pozisyonda olmasa da, burcunuzda ilerlemesi dolayısıyla sizler için oldukça etkilidir. İçinizdeki mücadeleci yanınızın ortaya çıkmasını sağlayabilir. Bu enerjiden yararlanmak için öncelikle çevrenizle olan ilişkilerinizi her zaman olduğu gibi güçlü tutmanız faydalıdır. Kaldı ki en yukarıda izah ettiğim Güneş Tutulması itekleyici bir enerji olması nedeniyle size oldukça destek vericidir. Yine bu tarihler arasında, diplomatik tavırlarınız amaca erişmenizde faydalı bir yöntem olabilir. Ayrıca son derece önemli bir konu daha var. Terazi burcunun tabi hepinizde var demek istemiyorum ama kendini güvende hissetmek için başkalarının onu sürekli olarak kollaması gerektiğini düşünür. Oysaki kişinin güven duygusunu bir başkasıyla aracılığıyla deneyimlemesi, bu olmadığında kendini üzmesi anlamına gelir. O nedenle Terazi taşların altına elini sokmalı gerekirse başkaları onay vermese veya onu desteklemese bile tek başına savaşmayı bilmesi gerekir. Kimi Teraziler bunu gayet kolaylıkla becerip ayakta kalabildikleri halde bazı Terazilerin yaşam boyu böyle düşündüklerine çok şahit oluyoruz. İşte Mars Terazi burcunda iken kafanızın içindeki planları hayata geçirmek için size sunulan bu enerjiyi muhakkak değerlendirmek gerekecektir.
Bu tarihler arasında, Mars aktiviteyi gösterdiği için sizler açısından iki yıl sürecek bir girişimin başlaması olasılıklar dahilindedir. Çünkü Mars sırasıyla ana burcunuz(güneşiniz)üzerinden de transit geçeceği için doğal olarak bir girişimin işareti olabilir. bu durumda güvensizlik duymak, kararsızlık çekmek gerekmez. Takım çalışması olabileceği gibi, eşinizle veya ortaklığınızla da olabilecek bu girişimlerde en önemli koşul sabırdır. Çünkü bu sabır sizi başarıya ulaştırabilecek en önemli olgudur. Yine bu süreçte mesleki konularda illa onaylanma ihtiyacı duymadan ilerlemeyi bilmeniz gerekebilir. İnsanların sizin için ne düşündüklerini veya nasıl gördüklerini kontrol etmeye çalışmadan veya kimi zaman aşırı savunmacılıkta bulunmadan hareket etmek son derece önemlidir. Ayrıca herşeyin net ve açık bir şekilde zamanında ve hemen olmasını beklemek yerine burada yapmanız gereken kaliteli bir şekilde ilerlemek ama atladığınız her engeli başarı sayarak ve güven duygunuzu sürekli içinizde büyüterek hareket ederseniz burcunuzda ilerleyen Mars enerjisini diğer burçlara nazaran çok daha olumlu kullanabilirsiniz. Çünkü Mars bu tarihler arasında sizin emrinizdedir. Dikkat edilmesi gerekenle ve uyulması gerekenlere dikkat etmeniz halinde gayet başarılı bir dönem geçirebilirsiniz.

Para Konuları
Sevgili Teraziler Ağustos ayında parayla alakalı yaşam evlerinizden transit olarak geçen bir gezegen olmadığı için, parayla ilgisi olan yaşam evlerinizin durumu inceleyeceğiz. Şimdi şöyle arkanıza yaslanın ve birlikte yavaş yavaş olasılıkları değerlendirelim.
Önce kendi işinizden elde ettiğiniz gelir durumunuz neyi göstermekte ona bakalım. Bu evin yönetici Mars gezegeni 1 Temmuz tarihinden bu yana Başak burcunda seyrini sürdürmekte ve 19 Ağustos tarihine kadar da bu pozisyonunu korumakta. Bu durum geçtiğimiz ayın başından bu yana parasal konularda kimi zaman sağlık, kimi zaman elinizde olmayan durumlar ve kimi zamansa işiniz dolayısıyla tam anlamıyla sistemli ve düzenli bir gelir elde edemediğinizin göstergesi olabilir. Kısaca bu süreçte paranın akışındaki bu denli bir yavaşlama tek başınıza bir mücadelenin yeterli olmadığını göstermektedir. Yani siz parasal durumunuzla ilgili böyle bir düşünceye kapılabilirsiniz. Kısa bir süreç olsa da insan ister istemez elindekini muhafaza etme gerekliliği duyabilir. Doğal olarak duygusal ve ruhsal anlamda tedirginlikler duyulabilir ve bu yüzden kimi zaman sıkıntılarınızı içinize atmak zorunda kalabilir kimi zaman da kimseye belli edemediğiniz şekilde öfkelenebilirsiniz. Sanki Yüce Yaradan sabrınızı sınıyor gibidir. İsyan etseniz olmaz, birilerine çıkışsanız kimse anlamaz misali bir durum yaşanıyor olabilir. Anlayamadığınız durumlar nedeniyle kontrolünüz dışı gelişmeler masraflarınızın da artmasına sebep olmuştur. Bütün bunlar Mars gezegeninin astrolojik olarak düşük enerjili bir burçta(Başak) ilerlemesi ve zorlu bir yaşam evinden geçişi nedeniyledir. Olaylara müdahalede bulunmak yerine sabırlı olmak gerekebilir.
Mars transitinin etkisi sürerken, tabi ki destek kuvvetleri denilebilecek transitler devreye girebilir. Örneğini yöneticiniz Venüs gezegeninin Aslan burcunda 12 Temmuz tarihinde başlayan seyri bir parça rahatlık getirmiş olmalı. Yani yukarıdaki paragrafta sözü edilen parasal kısıtlanma bir ikramiye, bir ödeme, bir dost yardımı, sosyal bir hakkın elinize ulaşması olabileceği gibi ortaklık yoluyla elde edilen bir geliri gösterebilir. Fakat bunlar genel anlamda çok fazla tatmin edici olmayabilir. Sadece bir parça akışkanlık sağlayabilir. Venüs gezegeninin getirdiği bu bir miktar rahatlık, Mars gezegeninin 19 Ağustos-4 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlaması kişisel girişimlerin ortaklık bilinci içinde düşünülmesi ve ortak hareket etme ihtiyacınızın büyümesine yol açabilir. Yani siz tek tabanca yola devam ederken tam olarak özgür hareket edemeyeceğinizi düşünebilirsiniz. Çünkü hakikaten yaşam zorludur ve ister istemez paylaşım ve işbirliğinin getireceği maddi kuvvete olan ihtiyacın arttığını farkedebilirsiniz.
Fakat burada dikkat edilecek husus birlikte hareket ederek güç elde edebileceğiniz kişi veya kişilerin sizinle aynı yaşamsal amacı taşımaları gerekliliğidir. Yani siz bu amaçla yanyana gelmeyi düşünürken bir müddet sonra bu destekte azalma veya yalnız kalmanız söz konusu olacaksa o zaman bir anlamı kalmayacaktır. Görünen o ki, Ağustos ayında paramızı idareli kullanmalı, ucu ucuna gelecek şekilde harcamamalı, muhakkak bir kenarda üç beş kuruş tutmalıyız. Bu bir terazi için zordur. Fakat görünen o ki, 10 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında, geri planda yapılan bazı iyileştirmelerin, projelerin veya gelişmelerin beklenmesi gerekiyor. Bu tarih projelerinizle veya girişimlerinizle alakalı konulardaki görüşmeleri gösterdiği gibi, iş hayatınızla ilgili maddi durumunuzu belirleyici olabilir. Bunlar 29 Ağustos tarihinden itibaren size yavaş yavaş haber olarak gelebilir. Tabi ki bu haberler beraberinde yapılacak sözleşme yenilenmeleri, maaş artışı, transfer ücreti, planlamaların yürürlüğe girebileceği yönünde bir işaret olabilir. Bu işaretler parasal durumunuzun iyileşmesi adına umut taşıyıcı olabilir.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-10-11-15-16-19-20-21-24-25-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 12-13-14-19-20-21-26-27
Yeniay : 5-6
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 19-20-21
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Terazi, siz öncü hava burcusunuz. Güç kaynağınız olan sosyalliğinizle güçlü ilişkiler kurabilirsiniz.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:33   #9
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Akrep Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Akrepler Ağustos ayında aşk ve ilişkiler evinizden direk olarak geçecek bir gezegen transiti olmadığından, bu evlerin yönetici gezegenlerinin durumunu incelemek gerekiyor. Özellikle ciddi ilişkinizle alakalı konularda veya şu aralar ilişkiniz olmasa bile beraberlikler konusunda iki önemli tarih aralığından söz ederek yorumunuza başlamak istiyorum. Bunlardan birincisi 12 Temmuz-6 Ağustos yani siz bu satırları okurken hala devam eden Venüs gezegeninin Aslan burcu ve yine Venüs gezegeninin 6 Ağustos-30 Ağustos arasındaki Başak burcu seyridir.
Bunlardan 12 Temmuzda başlayan ve 6 Ağustosta sona erecek Venüs Aslan sizler açısından biraz daha sıkıntılı bir süreci göstermekte. Venüs bu tarihler arasında size neyi söylemekte bunu beraberce inceleyelim. Öncelikle Aslan burcundaki Venüs ilişkinizle alakalı olarak her iki tarafın da yüzleşmelerden kaçınması anlamına gelebilir. Aslında bu tarihler arasında gerçekten istediğiniz şey sevgi görmektir. Bu öylesine bir ihtiyaçtır ki sizin kimliğiniz üzerinde etkisini hissettiğinizde hem ilgiye açıksınızdır hem de hakimiyet kurmaya gönüllü. Bu iki çelişki öyle gariptir ki, birlikte olduğunuz kişi size sevgiyle yanaştığında mutlu olduğunuz halde, bir yandan da güçlü olan ben olmalıyım şeklinde tavırlar içine girebilirsiniz. Bunun nedeni kuvvetli görünmek arzunuzdur. Belki aranızda sorunlar vardır veya diyelim ki bir ilişkiniz yok sizin kendi içinizde aşk konusunda problemleriniz vardır. O zaman bunları çözümleyerek kurtulmak en doğru yol iken, üstünü örtmek veya hala aynı sorunlarla yaşarken eksiklerinizi kabul etmemek ne derece doğrudur? Belki siz ilişkinizin verimli bir şekilde yürümesi adına ve kendinizi toplum içinde kuvvetli göstermek adına bu hakimiyeti elinizde tutmak istiyorsunuz. Fakat ruhunuzda hala doyumsuzluk, mutsuzluk varsa o zaman bu azametli duruşa neden ihtiyacınız olsun ki. Bir yandan iş yaşamında savaş verirken, başarılı olmaya çalışırken sizi en fazla mutlu edecek olgunun tutarlı bir ilişki ve sağlam bir beraberlik olduğunun gayet bilincindesiniz ama bunun için yapılması gereken düzenlemelere hazır olmalı ve sabır göstermelisiniz. Tek başınıza bunları yapamayacağınıza göre güç ve kontrol sağlamayı bir yana bırakarak ihtiyacınız olan şeyin sevgi, ilgi olduğunu ancak böylece daha başarılı olabileceğinizi ve bu başarının sorunları birlikte aşarak sağlanabileceğini ifade etmelisiniz. 6 Ağustos tarihine kadar burcunuz üzerinde genel olarak hissedilebilecek bu duygular özellikle yükselen ve ana burcu Akrepler için yani duble akrepler için daha fazla önem taşıyabilir.
Evet şimdi de gelelim 6-30 Ağustos Venüsün Başak burcu seyrine. Bu seyir bir önceki Aslan seyrindeki hakimiyet ve güçlü görünme arzusunun, mükemmeli isteminiz adına, kendiniz veya partnerinizle ilgili olarak eleştirilerde bulunulmasına neden olabilir. Venüs Başakta düşük enerjili bir etkidir. Bu durum doğal olarak aranızdaki arkadaşlığın sürmesi veya bağın sürdürülmesinde bir sorun yaratmasa da, kimi zaman kendinizi suçlamaya ama bir çeşit kurban psikolojisi altında olayları ele almaya başladı mı üzerinde düşünmenizi gerektiricidir. Burada önemli olan varolan problemlerin yarattığı karışıklığa düzen getirmek, şu andaki soruna odaklanmak, birbirinize karşı şefkatli davranmak, olayları iyi analiz etmek ve ılımlı davranmak olmalıdır. Korkularınız olsa bile sosyal hayatın içinde yer almalı, ayrıntıların fark etmeli, biraz daha sakin olmaya çalışmalısınız. Kendinizi kader veya başka bir nedenden dolayı mağdur görmeye çalışmadan, belirli bir plan yaparak ilerlemeli, bağımlılıklarınızın esiri olmamalısınız. Eğer bu süreçte aşk konusunda sorunlarınız büyürse veya bir şeyler yoluna girmediyse gerçeklerden kaçıp başka şeylerle teselli bulmak yerine bilakis sorunların üstüne giderek kendinize yeni bir sayfa açmalısınız. Aşırı duyarlılık, kendinize güvensizlik, yetersizlik duygusu altında geri çekilmek ilişkinizle ilgili veya genel olarak aşk hayatınızla alakalı olarak hüzün getiricidir. Belirsizlikler karşısında yapacağınız tek şey vazgeçmeden önce mücadele etmeye hazır olmaktır. Siz mücadelenizi verin olmuyorsa olmuyor ama en azından bir çaba gösterilmiş olur. Bu sizin tarafınızdan veya ondan veya her ikiniz birlikte farketmez, yapılması önemlidir.
İş ve Kariyer

Sevgili Akrepler, Ağustos ayı içersinde mesleki yaşamınız ve kariyerinizle alakalı konularda etkili olacak 1 Ağustos Güneş tutulması son derece önem arzetmekte. Öncelikle bu oluşumdan söz ederek başlamak istiyorum. Tutulmalar her zaman değişimin öncü işaretleri olduklarından astrolojik olarak analizlerde en fazla üzerinde durulan gökyüzü oluşumlarıdır. Her tutulma oluştuğu burç ve yaşam alanına göre önem arzetmektedir. Sizler için gayet faydalı olacağını düşündüğüm Aslan burcundaki Güneş Tutulması bireysellik duygunuzu açığa çıkarabileceğiniz, kendinizi aktif bir şekilde gösterebileceğiniz, gönlünüzdeki arzuların gerçekleşmesi yolunda azimle yol alacağınız bu tutulma, aktif iş yaşamınız açısından de değer taşımaktadır. Coşkulu, özgüvenli, risk almaya gönüllü ve başkalarıyla ilişki kurmakta başarılı olmanızı sağlayan bu önemli enerji, mesleki olarak bir yeniliğin, ön plana gelmenin ve bir değişimin de belirleyicisi olarak sizlere geliştirebilir, olgunlaştırabilir, büyütebilir. Özellikle eğitim hayatının üst seviyelerini tamamlamış, uzmanlaşmış kişiler için bilgi ve tecrübelerini ifade edebilecekleri bir alanda yeni bir unvan elde etmenin göstergesi olabilir.
Yıllarca didinip çalıştığınız emek verdiğiniz iş alanında yöneticilik pozisyonuna gelmeniz anlamı da taşıyabilecek bu tutulma başladığı tarih olan 1 Ağustosla sınırlandırılmamalı, geniş bir alanda düşünülmeli fakat bu tarihin sizin yaşamınızda önemli bir dönemecin ilk startı olabileceği de göz önüne alınmalıdır. Öncelikle şunu bilmenizi ve muhakkak uygulamanızı öneriyorum. Artık mesleki veya toplumsal konumunuzla ilgili konularda sorumluluklarınızın artışını gönülden kabul etmelisiniz. Bu son derece önemli. Zaten bu sizin genel doğanızda olan bir özelliktir. Şöyle bir etrafınıza bakarsanız yönetimin üst kadrolarında çoğunlukla Akrep burçlu azimli, kararlı ve kontrol sahibi insanlara rastlanır. Siz de onlardan biri olabilirsiniz. Yaşamınız kendi içinde akıp giderken siz belki bu tutulmayı hatırlamayacaksınız bile, ama bilin ki bu tarih itibariyle her tutulmada olduğu gibi gelişmeler içten içe bir oya gibi sizi işlemeye devam edecektir. Geçtiğimiz 7 Şubattaki tutulmayı hatırlayın ev yaşamınız, güvence duygunuz, yuvanız, ailevi ilişkileriniz üzerinde yavaş yavaş etkisini göstermeye başlamıştı. İşte 1 Ağustos tarihi de mesleki konumunuz ve toplumdaki yerinizle ilgili sizi geliştirecek ve kimlik duygunuzu sergilemeniz adına size destek verici olacaktır. Umarım herşey istediğiniz şartlarda ve istediğiniz şekilde gerçekleşir.

Sevgili Akrepler 12 Temmuz itibariyle Aslan burcunda seyrine başlayan Venüs gezegeninin 6 Ağustos tarihine kadar sürecek seyri ciddi beraberlikler konusunda etkili olabildiği gibi, mesleki faaliyetleriniz, otorite konumunda bulunan kişilerle olan ilişkiniz ve toplum içindeki yerinizle alakalı her konularda da etkilidir Yalnız bazı hususları da göz ardı etmemek gerekebilir. Çünkü su grubuna dahil olduğunuz için doğal olarak dışarıdaki koşullar veya bazı insanların sizin üzerinizde hakimiyet kurmaya çalıştıklarında duyarlı hale gelmeniz, etkilenmeniz ve tepki vermeniz mümkündür. Tabi ki bu tepkiler Venüsün yapısı gereği öyle şiddetli değildir sadece büyüklerinizle veya patron konumundaki kişilerle işin veya sorumlulukların gereği daha dikkatli olmayı gerektirmektedir.
Girişimlerinizde onların gücünün farkında olmak ve içinde yer aldığınız ortamın şartlarına göre davranmak esastır. Burada tam tersi benim kurallarım, isteklerim geçerli demeye kalktığınız zaman buna müsaade edilmesi mümkün olmayabilir. Ailevi ilişkileriniz açısından da durum böyledir. Siz kendi fikirlerinizi kabul ettirmek istersiniz fakat onlar kendi koydukları kurallar içinde davranmanızı bekleyebilirler. Demek oluyor ki bu tarihler arasında Mars yönetiminde olan siz Akreplerin sert yönlerinizi yumuşatmanız ve etrafınızdaki insanlarla ilişkilerinizi belirli bir sıcaklıkta tutmanız gerekmektedir. Bu enerjinin bir başka yansıması ise, toplum içindeki yerinizi belirleyecek mesleki seçimlerinizde popülerliğinizin önemli bir yeri olacağıdır. Bugüne dek oluşturduğunuz çevreniz ve çevrenizle aranızdaki bağ dokunuzun sağlam oluşu, size iş yaşamınızda veya ilişkilerinizde ön planda olabilmeniz açısından destekleyici olabilir. Benim bu süreçte size tavsiyem, potansiyel yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz şekilde iş seçiminde bulunmanız veya şu an bulunduğunuz pozisyonda iyi bir noktaya gelebilmeniz adına güçlü pozisyonda bulunan kişilerle sıcak ve candan bir ilişki kurmaya çalışmanızdır. Madem kuralları koyanlar onlar o zaman uyum sağlamaya çalışmak gayet akıllıca olacaktır.
Mesleki yönden etkili olabilecek bir başka enerjiniz ise, 22 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Güneş gezegeninin Aslan burcu seyridir. Kariyer hayatınızla ilgili yaşam evinizin yöneticisi olması dolayısıyla bu transitleri en az yöneticiniz Mars kadar değerlendirmeye almak gerekiyor. Bu tarih aralığında Güneş, mesleki yaşamınızda ilerlemek veya yeni bir meslek edinmek, toplum içindeki kimliğinizi oluşturmak veya kuvvetlendirmek adına son derece önemlidir. Siz bu süreçte, astrolojik özelliğiniz olan, amaca yönelik olma gücünüzü, değişimde bulunmak adına kullanabilir ve hedefinize kitlenebilirsiniz. Güneş astrolojide, yaratma güdüsü, yoktan var etme çabası, bilinçli kararların uygulanması ve kişinin kendini ifade edebilme gücüdür. Bu güçle insan, yükselen egosu sayesinde kendine yakışan seçimlerde bulunabilir, ilgi merkezi olabilir, gerçeklerin ışığı altında ilerleyebilir. Tabi ki kişinin bencil olan yanı bu süreçte daha fazla beslenir, beslenmesi de gerekir. Lakin bu güdüsel tavır, insanları amaçları için kullanmanız veya sonuç yöntemi mazur gösterir sözüne uygun bir şekilde hareket etmeniz anlamı da taşımaz.
Belli bir saygınlık, düzeyli bir tavır, mütevazi bir şekilde ilerlemeyi gerektirir. Yani bir krala ve kraliçeye yakışacak şekilde. Hem güçlü hem gücünü kontrol edebilmeyi bilen bir kişi olmanız gerekir. Bu dönemde, özellikle mesleki ihtisaslaşma alanında, yöneticilikte, güçlü bir kadronun içinde liderlik yapmanızda, sanatsal, sportif bir alanda boy göstermeniz ve ifadeye yönelik bir meslek edinmeniz mümkündür. Kısa süreli bir etki olmasına rağmen, yönetici olduğu burçta ilerleyen Güneş, geçtiği yaşam alanınızı da düşünürsek hakikaten çok faydalı gelişmeleri tetikleyebilir. Size düşen kendinizi ifade etmek, seçenekleri değerlendirmek, kendinizi tanıtmak, yeteneklerinizi gösterebileceğiniz alanlarda boy göstermek ve cesur davranmaktır. Siz bunları yerine getirdiğinizde göreceksiniz ki, siz özel birisiniz ve azmettiğinizde en yüksek noktaya da gelebilirsiniz.
Gördüğünüz gibi Ağustos ayında Güneş Tutulması başta olmak üzere bütün enerjiler son derece önemli. Kendinizi mesleki açıdan yeni bir sürece hazırlamanızı sağlayacak bu tutulma yaşamınızdaki değişimin de işareti. Umarım sizler bu enerjilerden yararlanacak şekilde yaşamınızı düzenler, eksiklerinizi tamamlar ve yarınlarınız adına olumlu adımlar atabilirsiniz. Evren her gün her ay her yıl bizlere farklı alanlarda fırsatlar şanslar sunmakta. Kimi zaman dersler vermekte kimi zaman umutlandırmakta. Önemli olan ne istediğimizi bilmek ve buna göre yeteneklerimizi açığa çıkarmak, kendimizi doğru bir şekilde ifade edebileceğimiz seçimlerde bulunmak ve kaliteli bir yaşam sürmekse, evrenin bize sunduğu enerjilerden olumlu bir şekilde yararlanmayı bilmeliyiz. Zorluklar, eğer tercihimiz doğru ise gelişmemiz yolunda basamak, eğer yanlış ise bizim için bir derstir diye düşünmek gerekmektedir.
Para Konuları
Ağustos ayı, güneş tutulmasının kariyer evinizde meydana gelmesi dolayısıyla doğal olarak yavaş yavaş gelişmelerin ve düzenlemelerin etkili olacağını ve bu düzenlemelerin size maddi açıdan da rahatlatıcı gelebileceğini, fakat bu durumu geniş bir zaman aralığı içinde düşünürsek sabırlı olmanız faydalı olabilir. Bu ay içinde parasal kazanımlarla ilgili konularda 12 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda seyir halinde olan Venüs, Güneş ve Merkür gezegenlerinin para evinizin yöneticisi Jüpiterle olan görünümleri dolayısıyla iş hayatınızla ilgili konularda henüz aydınlığa kavuşmayan noktalar nedeniyle otorite konumunda bulunan kişilerin daha baskın olacağının göstergesidir. Bu nedenle maddi açıdan güçlenmek istiyorsanız ilişkilerinizi düzgün tutmanız, kendinizi olumlu bir şekilde ifade etmeniz ve iletişiminizde karşılıklı hoşgörü ve sabrı göstermeniz gerekebilir.Kimileriniz için hayatın güzelliklerini yaşama ihtiyacının yoğun olduğu bu zaman aralığında parasal kazanımlarınızla ilgili belirsizlikler devam ettiği için harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ulaşım, haberleşme, seyahat v.b konularda daha fazla para harcama göze çarpabilir. Ben bunu yaz oluşuna bağlıyorum.
10-29 Ağustos arası devrede ise, belirsizliklerin düzelmeye başlamasını gösteren bazı durumlar, haberler, daha titiz, sistemli bir şekilde hareket etmenizi sağlayıcıdır. Yani bir tür umutlanma hali gibi. Ayrıca bu devrede iş, eğitim, seyahat konularında masraflar göze çarpabilir. Fakat bir önceki süreçte olduğu gibi rahat tavırlar göstermez, dikkat etmeniz gerektiğini bilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-9-12-13-14-17-18-19-20-21-26-27-30-31
Zayıf Enerjili Günler : 1-2-15-16-22-23-28-29
Yeniay :7-8-9-
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 22-23
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

Sevgili Akrep, Siz sabit su burcusunuz. Güç kaynağınız olan güçlü duygularınızla insanlarla olan ilişkilerde samimiyeti devam ettirebilir, kontrolü elinizde tutabilirsiniz.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2008, 17:33   #10
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yay Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Yaylar, özgürlük ateşiyle dolu keşifçi ruhunuzun, arzuladığınız güzelliklerle dolu bir yaz daha geçirmenizi temenni ederek Ağustos yorumunuza başlıyorum. Herşey güzel olmalı ve olacak diyen o sempatik sesinizi duyar gibiyim. İşte bu sesin daha güçlü çıkmasını sağlayabilecek 1 Ağustos Güneş Tutulmasını hemen en başta size bildirmek istedim. Günlük yorumlarınızda veya şimdi ilk kez burada okurken bu olasılıkların içinde olmasını en çok arzuladığınız ne varsa sizinle olsun.
1 Ağustos Güneş tutulması siz Yayların kimlik duygunuzu yaşadığınız çevrede birlikte olduğunuz diğer insanlarla bilgi, deneyim, tecrübe veya farklı yollarla ifade etmenizi sağlayabilen, sizi yeniliklerle kuşatarak kendinizi ifade etmenizde güçlendirebilen bir ışık gibidir. Bu ışık size, başladığı gün itibariyle, yaşamınız için en gerekli olanı ve sizin için en önemli olanı yavaş yavaş yaşamınıza sunmaya başlayabilir. Aslan burcunda meydana gelen bu tutulma güven duygusu başta olmak üzere cesaret, yaratıcılık, ifade gücü ve liderlik ışığı anlamına geldiğinden her burç, tutulmanın olduğu alanda bu aydınlanmadan nasibini alabilir. Siz Yaylar için yüksek eğitim hayatınız başta olmak üzere, mesleki ihtisaslaşmanız için de kuvvet olabilecek bu tutulma, tercihlerinizi doğru yapabilmenizde de yardımcı olabilir. İletişimin en yüksek seviyede olduğu bir yaşam alanında meydana geldiği için siz Yaylar için yeni dünyalar keşfetmeniz ve ufkunuzu genişletmeniz bakımından da yararlı olabilir. Siz bugüne dek edindiğiniz bilgi ve deneyimlerin ışığında kararlar verirken size rehber olabilecek bu ışık, farklılıklar yaratmanızda da etkili olabilir. Öğrenme isteğinizi çoğaltan ve çevrenizdeki dünyayla daha sıkı bağlar kurmanızda size ateş olabilecek bu tutulma yoğunluk, aktivite ve hızlılık anlamına gelebilir. Aslan burcunda oluştuğu için Aşk ve yaratıcı ifadenin de simgesi olacak bu tutulma özellikle gönül ilişkilerinizde yeni bir dönüşümün veya yeni bir heyecanın ilk kıpırtısı olabilir. Her tutulma insanın yaşamında yeni bir kapının açılması gibidir. Önce ürkek ve belki de çekingen bir şekilde önünüze çıkan bu yeni oluşumda şaşırabilirsiniz. Yapmanız gereken en önemli şey cesur olmak, sabırlı davranmak ve emek sarfetmektir. Yani korkup geri çekilirseniz veya durduğunuz yerde öylece kalırsanız bu kapıdan içeri girmeniz mümkün değildir.
Sizin için yeni bir meslek edinmede de rehber olabilecek bu tutulma seçeneklerin önünüze gelmesini sağlayabileceği için, size düşen kendinizi en iyi ifade edebileceğiniz ve yarınlarınız açısından en huzurlu en mutlu bir şekilde hayatınızı kurgulayacağınız tercihi yapmaktır. Siz bu enerji sayesinde hayata daha farklı pencerelerden bakarak kendinizi geliştirmeye, büyütmeye ve çevrenizi genişletmeye başlayabilirsiniz. Aklınıza bile gelmeyecek, bazı sürprizler sayesinde farklı bir alanda bugüne dek hayal bile edemediğiniz güzelliklere kavuşmanızda etkili olabilecek bu tutulma, inancınızı güçlendirirken size kim olduğunuzu ve benliğinizdeki asıl öze nasıl ulaşmanız gerektiğini de öğretebilir. Özüne ulaşabilen ve kendini yeniden keşfeden bir insan neler yapmaz ki? Rutin bir yaşama sahip ender bir Yay burcuysanız bu tutulma sayesinde Yay olmanın evrensel keyfini deneyimleyebilirsiniz. Toplum içinde bir birey olarak tanınmanızı sağlayabilecek bu tutulmayı en olumlu şekilde değerlendirmenin yolu kararsızlık, sorumsuzluk ve sabırsızlıktan uzak durmaktır. Siz çalışın, emek sarfedin, kendinize inanın ve güvenin. Herşeyden önemlisi sabırlı olun. Bütün bunlar Güneş Tutulması sayesinde önünüzde açılan kapının içeri giriş şifreleri gibidir. Lütfen bu tarih itibariyle güzel şeyler umut etmeye başlayın ve her zaman olduğu gibi kendiniz için en olumlusu isteyin.

Aşk ve İlişkilerle ilgili Ağustos yorumunuza Güneş tutulmasıyla başladım çünkü bu kozmik olay gönül ilişkileri, yeni deneyimler, yeni heyecanlar kısaca yenilik anlamındaki yaşam evinizde meydana geleceği ve ay içinde etkilerini hissetmeye başlayacağınız için gayet önemliydi. Dünyaya bakış açınız ve gelişiminiz için size rehber olabilecek bu tutulma, doğal olarak, karşınıza çıkabilecek yeni bir kişiyi gösterdiği gibi, şu an yaşamınızda bulunan ve temeli çoktan sağlamlaştırılmış ve yüreğinizde özel bir yer edinmiş insanı, daha olumlu bir şekilde algılamanızda da size rehber olabilir. Bir yay genelde kendi düşüncelerinin doğru olduğu yönünde hareket eder ve düşünür. Bu yüzden de diğer insanların fikirleri karşısında genel olarak çekimser kalabilir. Bu tutulma ise hayata bakış açınız, yeni düşüncelere yeniliklere yanaşma biçiminiz üzerinde etkili olacağı için sizin açınızdan bir olgunlaşma anlamına gelmektedir.
Bu durumda şunu söylemek mümkündür. Bu güçlü oluşum sayesinde siz, kendi bakış açınız veya kendi inandıklarınız dışındaki farklı görüşlere de bundan sonra daha fazla dikkat etme gereği duyabilirsiniz. Doğal olarak bu durum aşk hayatınızdaki dalgalanmalar veya arayışlarınızda arzuladığınız insanı bulmanızı veya bulduğunuz aşkta mutlu olmanızı sağlayıcı olabilir. Tabi ki bu tutulma hakkında yazılanlar, burcunuzun tüm üyelerini kapsayacak şekilde genel yorumlandığı için her Yay aşkta maceracıdır veya kararsızdır diyemeyiz. O nedenle yorumları okurken bu bakış açısıyla değerlendirmenizi istiyorum. Evet bana göre tutulmanın etkisi tüm alanlarda hissedileceği için Ağustos ayının aşk hayatınızla ilgili kısmında da zamanla oturacak yeni gelişmelerin, yeni heyecanların ve yenilenmelerin işareti olarak son derece önemlidir.
İş ve Kariyer
Sevgili Yaylar , Ağustos ayı içinde mesleki yaşamınız açısından etkili olabilecek enerjinize iş ve Kariyer evinizin yönetici gezegeni olan Merkürle başlamak istiyorum. 26 Temmuz tarihinde başlayan bu enerjiden hatırlarsanız günlük yorumlarınızda söz etmiş ve Merkür Aslan burcu enerjisinden doğru ve düzgün bir şekilde yararlanmanız için herşeyden önce abartılı tepkilerden uzak durmanız gerektiğinden söz etmiştim. 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek bu seyir, siz bu satırları okurken hala etkisi geçerlidir. Aslan burcundaki Merkür enerjisini olumlu kullanmak için öncelikle dikkat edeceğiniz husus, karşıt seslere tahammül göstermek, hedeflerinize konsantre olmak, bir çok konuda bilgi sahibi olmaktan ziyade sizin için en gerekli olan bilgiye ulaşmak için çaba sarfetmektir.
Aslan burcu kendini ifadeyle alakalı olduğundan, Merkür Aslan burcu seyrinde siz Yaylar kendinizi anlatmaktan, projelerinizden bahsetmekten, bilginizi, tecrübelerinizi göstermekten hoşlanabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken özellikle meseki ve eğitim hayatınızla alakalı seçimlerinizde uzman kişilerin görüşlerini almak, ilgilendiğiniz alanda sabırlı olmak, deneyim kazanmaya çalışmak ondan sonra iyi bir konuma geçmektir. Yani siz bu etki altında aceleci davranmamalı, öğrendiğiniz bilgileri pratik olarak uygulamak adına belirli bir eğitimden geçmeyi kabul etmelisiniz. İşte bütün bunları kabul ettiğinizde ister iş, ister mesleki isterse özel hayatınızda olsun daha doğru tercihlerde bulunur, ileri noktalara gelebilirsiniz
Kariyer ve mesleki yaşamınızla ilgili konularda etkisi hissedilecek bir başka enerji ise, 22Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında burcunuzla olumlu bir görünüm oluşturacak Güneş gezegeninin Aslan burcundaki seyridir. Eğitim hayatınız başta olmak üzere kimlik duygunuzu tam anlamıyla ifade edebileceğiniz şekilde sizi taçlandıracak bu güçlü enerji siz Yaylar için bu tarih aralığında seyahatler yaparak kendinizi geliştirmek veya canlandırmak, eğitim yoluyla uzmanlaşmak ve büyümek, inanç yoluyla evrenin bütünlüğünü anlamak ve insan olmanın önemini kavramak, araştırma ve keşiflerde bulunarak farklı ufuklara ulaşmak, zirveye çıkmak, öğrenmek ve bilgilenmek yoluyla tecrübe sahibi olmak, aydınlanmak anlamı taşıyabilir. Sizin gibi özgürlüğüne aşık bir burç mensubu için bu süreç kendini dış dünyada, kendi çevresinden çok uzaklarda, değişik dil, din, ırka mensup kişilerle tanışmak anlamı taşıyabilir. Kimileriniz için bu süreç amaçları uğruna yapılacak iş veya özel gezileri gösterdiği gibi, kimileriniz için ruhunu arındırmak, inancını geliştirmek adına üstlenilecek ulvi görevleri de temsil edebilir. Fakat şu bir gerçek ki her Yay burcu haritasındaki etkiler nispetinde bu güçlü enerjiden payına düşeni alacak olsa da, genel olarak faydalı olan bu enerjiyi kullanmak için yapılması gereken en önemli olgu, kendinize, bilginize, tecrübenize güvenmek ve bir amaç belirleyerek azimle üzerine gitmektir.

Kariyer yaşamınızla ilgili bir başka önemli enerji ise, Merkür gezegeninin Aslan burcundaki transitinin ardından 10 Ağustosta başlayan ve 29 Ağustosa kadar sürecek Başak burcu seyridir. Başak burcunda son derece güçlü olan Merkür iş hayatınızla ilgili konularda daha gerçekçi düşünmenizi ve daha fazla sorumluluklar almaya yönelik hareket etmenizi sağlayacak durumların, iletişimlerin, görüşmelerin habercisi olabilir. Siz bu enerjinin desteği sayesinde dağıldığınız, konstrasyonunuzu sağlayamadığınız konularda kendinizi sistemli, pratik ve düzgün bir şekilde çalışmaya adapte edebilirsiniz veya öyle işler karşınıza çıkar ki, bunları yapabileceğiniz sistemin içinde yer alabilirsiniz. Ayrıca Merkür Başak burcu süreci bu tarihler arasında sizin görevlerinizi yerine getirirken gerekli olanları gereksiz bilgilerden ayırmanızda da destekleyicidir. Böylece zamanınızı daha randımanlı bir şekilde kullanabilir, işlerinizi daha çabuk bitirme olanağı bulabilirsiniz. Bu enerjiyi karar vermeniz gereken önemli konular, yeni girişimler veya sorumluluklar anlamında kullanabileceğiniz gibi, bu devrede karşınıza çıkabilecek işlerle ilgili de olumlu bir sonuç almanız mümkün olabilir. hani bazen insanın karşısına öyle bir fırsat çıkar ki, fakat bir türlü nasıl bir karar vermesi gerektiğini bilemez, işte bu dönemde olayları daha iyi analiz edebildiğiniz, mantıklı bir süzgeçten geçirebildiğiniz için olasılıkları değerlendirmeniz de kolay olabilir. Ben bu sürecin size oldukça faydalı bir dönem yaşatacağını düşünmekteyim. Sadece yapmanız gereken, başka düşüncelere de açık olmak, her şeyi doğru bildiğinizi düşünmeden farklı görüşlere açık olarak kendinizi geliştirmenizdir. Zaten Güneş Tutulması da bu yöndeki bir anlayış geliştirmeniz için sizi destekleyeceği için sizin için başarılı bir süreç olabilir.

Para Konuları
Finans hayatınızla ilgili yaşam alanınızda uzun aylardır devam eden Jüpiter gezegeninin transiti bildiğiniz gibi hala geri hareketini sürdürmekte. Bu nedenle sizler parasal mevzularda daha derin bir şekilde düşünmeye başlamıştınız. Ağustos ayında özellikle 10 Ağustos tarihinden itibaren Merkür gezegeninin Başak burcuna girmesi ve 22 Ağustos-22 Eylül tarihlerinde Güneşin de aynı noktadan geçmesi ve bu iki gezegen hareketinin para evinizdeki Jüpiterle olumlu bir görünüm sergilemesi sonucu maddi kazanımlarınızla ilgili konularda yapılacak görüşmelerin işareti olabilir. bu görüşmelerde dikkat edeceğiniz husus, değişime hazır olmak, sistemin içinde körelmek, köleleşmek yerine sizi geliştirecek ve daha üst noktaya getirebilecek tercihi yapmanızdır. Güneş ve Merkür değişim ve ortaklıklar evinizin yöneticileri olduklarından anlıyoruz ki, bu tarihlerde yeni sözleşmeler, yeni girişimler, yolculuklar, mesleki ihtisaslaşma, ortaklıklar, kanunlar, yasalar veya toplumsal iyileştirilmeler de size maddi yönden katkılar sağlayıcı olabilir.
Bu değişimler doğal olarak finansal açıdan şu an bulunduğunuz konumda elinize geçen miktarın artışı yönünde etkili olabilir veya etkili olması için görüşmelerde bulunabilir. Lütfen bu tarih aralığında kendinize olan güven duygunuzu yitirmeden ve kendinizle ilgili tüm gerçeklerin farkında olarak, abartıya kaçmadan hareket ediniz, kararlar veriniz. Yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanlarda ben buradayım ve başaracağım diyebilmek için sorumluluklarınıza sahip çıkınız. Değeriniz hakkında başkalarından önce kendiniz emin olunuz. Bu emin olmada abartıya kaçmayınız lakin fazla iyi niyetli de olmayınız.
Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-10-11-15-16-19-20-21-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 3-4-17-18-3031
Yeniay : 10-11
(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay : 24-25
(Ay gezegeninin İkizler burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.
Sevgili Yaylar siz, değişken ateş burcusunuz. Güç kaynağınız olan iyimserlik ve inancınızla pek çok insana ulaşabilir ve büyüyebilirsiniz.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:57 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580