Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/)
-   Burçlar (http://besiktasforum.net/forum/burclar/)
-   -   Yengeç (http://besiktasforum.net/forum/burclar/11048-yengec/)

NuraN 13-10-2006 17:26

Yengeç
 
Burcun Özellikleri

Siz sevgili Yengeçler, biraz çelişkili bir yapıdasınız, gülmeyi seversiniz, mizah duygunuz güçlü, arkadaş canlısı, sempatik, yardımsever bir yoldaşsınız: Sizi yüzeysel olarak tanıyan biri, zaman zaman derin melankolik bir ruh haliyle acı çektiğinizi düşünebilir. "Gökyüzüne sevinçle haykıran veya ölümüne üzülen" biri oldugunuz doğrudur. Bu özelliginizi, Ay'ın gizemli bir burcunda doğmanıza borçlusunuz. Yengeç, insanlığın doğuşunun burcu sayılır ve yaşamla ölümün sırlarını kendinde birleştirir. Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder. Tüm Zodyak'taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunamaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve. taşkınlık. Yengeç kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikri miydi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaşdır. Çizilen bu portre aslında onun çok kısmi bir gölgesidir. Yengeç, Zodyak'ın dördüncü burcudur ve Ay tarafından yönetilir. Bu nedenle su grubundan sayılır. Bu onun; hayat dolu bu maddeyle olan ilişkisirıi çok iyi açıklar.

İş Hayatı

Yengeç burcunda doğanlar, iş hayatında kendilerini kanıtlamayı, diğerlerine göre daha fazla isterler, bunun için sanatsal ve yaratıcılık gerektiren işleri severler. Hangi meslekten olurlarsa olsunlar, başarılıdırlar ve orta yaşlarda geleceklerini güvence altına alacak iyi bir işe kavuşurlar. Bu yolla da olağanüstü isteklerini gerçekleştirebilirler. Yani mesleki kariyerleri her durumda çok şey vadediyor.


Uygun Meslekler

1. Hayalgücü ve Fantazi gerektiren işler : Masalcı, yazar, ressam

2. Çocuklarla ilgili meslekler : Çocuk doktoru, ebelik
Çocuk yetişimiyle ugraşan bir kurumda ögretmenlik, yüksekokul da sosyal danişmanlik
Animatör veya gençlik tatil kampında beden eğitimi öğretmenliği 3. Geçmişin araştırılmasıyla ilgilenen meslekler :
Tarih araştırmacılığı, tarih öğretmenliği, arkeolog, arşiv memurluğu, sahaf 4. İnsanlarla ilgilenmeyi gerektiren meslekler :
Otel, lokanta işletmeciligi, bir ta til kulübünde animatörlük 5. Kumsalda yapılabilen meslek ler :
Kumsal bekçiliği, havuz ustası
Değişik su sporları öğretmenliği


Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi : Akrep, Balık

İyi : Aslan, Başak, Boğa, İkizler Kötü: Koç, Terazi, Oğlak

Ne iyi ne kötü : Yay, Kova

Burcun Ünlüleri

Sylvester Stallone, Tom Cruise, Bedrettin Dalan, Türkan Şoray, Sezen Aksu, Julius Caesar (Sezar), Lady Diana, Kenan Evren, Louis Armstrong, Nelson Rockefeller, Yul Brynner; Ernest Hemingway, Hermann Hesse, Kafka, Ringo Starr, Mireille Mathieu, Nathalie Wood, Şirin Korulu.

Meric 13-10-2006 17:39

teşekkürlerr:p hayırlı olsun bu arada:p

aylardansonbahar 14-10-2006 16:00

tsklerrrr sagolasın:D

loiskeyf 14-10-2006 16:21

paylaşım için sagol

Markus Münch 02-11-2006 02:26

teşekkürler paylaşım için

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:28

Basit Analiz..!!!
 
Siz sevgili Yengeçler, biraz çelişkili bir yapıdasınız, gülmeyi seversiniz, mizah duygunuz güçlü, arkadaş canlısı, sempatik, yardımsever bir yoldaşsınız. Sizi yüzeysel olarak tanıyan biri, zaman zaman melankolik bir ruh haliyle acı çektiğinizi düşünebilir. “Gökyüzüne sevinçle haykıran veya ölümüne üzülen” biri olduğunuz doğrudur.

Bu özelliğinizi, Ay’ın gizemli bir burcunda doğmanıza borçlusunuz. Yengeç, insanlığın doğuşunun burcu sayılır ve yaşamla ölümün sırlarını kendinde birleştirir. Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder.

Tüm Zodyak’taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunmaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve taşkınlık. Yengeç, kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikrimi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaştır. Çizilen bu portre aslında onun çok kısmi bir gölgesidir.

Yengeç, Zodyak’ın dördüncü burcudur ve Ay tarafından yönetilir. Bu nedenle su gurubundan sayılır. Bu onun, hayat dolu bu maddeyle olan ilişkisini çok iyi açıklar.

Bu burcun üreme organları üzerindeki hükümdarlığı yüzünden Yengeç, genelde her şeyi beslemek, büyütmek ve korumak isteyen en insancıl burç olarak tanınır.

Yengecin korumacılığının her şeyden önde gelmesi böyle açıklanabilir. Bunun yanı sıra en büyük özelliği, ruhsal olarak kendisiyle barışık olmasıdır. Bunu kazanmak, korumak ve kimsenin yıkmasına izin vermemek için her şeyini ortaya koyar. Bir soruna ancak kendi varlığını tehdit edecek ve hareketlerini kısıtlayacak hale geldiğinde el atar. Ama hemen öne atılmaz, tersine burcunun hayvanı gibi önce birkaç adım geriye gider, taktikler geliştirir, gözüne kestirir ve sonunda işini bitirmek için şimşek gibi üstüne atılır. Beklenmeyen bir durumdan sakınmak için tüm anlayış ve dikkatini ona yöneltir.

Bu arada, çabalarının kendi yerini sağlamlaştırmak amacına yönelik olup olmadığını -her ne kadar Yengecin hırslı olduğu söylenemese de- düşünülebilir.

Verdiği sözler yardıma hazırlığı, Yengecin duygusallığıyla oldukça ilgilidir. Paranın sokaktan bulunmadığını kabul etse bile, kendisine bir şeyler ifade eden insanlar ve ailesi için her şeyini feda etmeye daima istekli ve hazırdır. Diğer insanların sıkıntıları sizi üzer, ama olaya müdahale etmeden önce başka birinden yardım gelip gelmediğini ve yardımın türünü öğrenmeyi beklersiniz. Eğer bu yardım görünmezse, son dakika “kurtarıcı”sı olarak ortaya çıkar ve yardımlarınızı sunarsınız.

Hep pasif olan ve her şeyin sonunu bekleyen bir yapıya sahip olan Yengecin, iş dünyasında hırslı olduğu söylenemez. Bozuk parayı bile doyum sağlayıcı bir şey olarak görmek, güvenlik ihtiyacından kaynaklanır.

Yengecin nadiren yaptığı dikkat çekici bir hareket insanı şaşırtır, o kendini arka planda tutarak sessiz ve derinden çalışır. Yapısından dolayı Yengeç bir şeye ulaşmak için geceyi beklemez. Ama verdiği kararlar önceden sezilmez. Önceden çok iyi hesapladığı caydırıcı hareketlerin fikrini değiştirmesine izin vermez. Bütün Yengeçler özel yaşamlarında olduğu kadar, mesleki yaşamlarında da çok kaygılıdırlar. Biraz daha soğukkanlılık, yararlarına olurdu, çünkü bilindiği gibi yeni pişen yemek, soğumadan yenmez.

Yengecin değişken ruh hali, bir saatin dakikliği gibi düşünülebilir, çünkü her etapta Ay’ın etkisi altındadır.

Diğer yandan Yengeçler, kendilerini koruyan kurallarla, kendilerinin veya başkalarının deneyimlerinden seve seve faydalanırlar. Bunun yanı sıra duygusal bir varlık olduklarından duygularının kendilerini yönetmesine izin verirler. Örneğin, ilk karşılaşmada olumlu izlenim edindikleri insanlar hakkında kararlarını nadiren tekrar gözden geçirmek zorunda kalırlar. Duyguları çok kolay yaralanır. Yanlış bir kelime ile derinden sarsılır ve yuvalarına çekilirler. Haklı eleştirileri bile çok zor kaldırabilirler. Ona, dünyanın gerçeklerle çok az ya da hiç ilgisi olmayan resmini çizen güçlü fantezileri, onu hüzünlü iç dünyasının derinliklerine iter.

Sık sık, kendine güvenli bir sığınak kabul ettiği geçmişe döner. Aile anlayışının kökleri de burada yatar. Yengeç erkeği de kadını da çok evcimendir. Ailelerini her şeyden çok sever ve kendilerini bunun için feda ederler. Diğer yandan Yengeç, parlak mizah anlayışı ile toplumda hemen fark edilen biridir. Her şeyden önce, gösterişli konuşmasıyla dinleyicileri etrafına toplar. Genelde ilgi odağı olmayı sever ve hayran olunmasa da kendisine saygı gösterilmesini ister. Bu ihtiyaç bütün hareketlerinin gerçek nedenidir.

Bir aşık olarak Yengeç,-kim tersini bekleyebilirdi?- duygulu, arzulu ve oldukça tutkuludur. Her eşte ideal hayat arkadaşını arar, ama tabii ki hayal kırıklıklarından kurtulamaz ve bunları daha sonra güçlükle unutabilir. Bu nedenle, kusursuz eş arayışından vazgeçmelidir. Kendinden emin hareketlerinize rağmen aslında kolay yaralanan bir insansınız

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:29

Detaylı Analiz..!!!
 
İnsan Yengeç’ leri avlamanın en iyi zamanı, ayın gümüş ışıklarını saçtığı zamandır; geceleri rüyalar ülkesine gitmek için tepeden tırnağa giyinip süslendikleri, renkli hayallere büründükleri zaman, genellikle onları tanımak daha kolaydır. Ayışığı onlara çok güzel yakışır; onların birçok huylarına benzer, değişken duygularına uyar.

Berrak bir gecede kırda Ay'ı gözlemekle, Yengecin karakteri hakkında pek çok ipucu elde edebilirsiniz. Şehirin tozu dumanı arasından Ay'ı görmek zor olabilir, ama her zaman bir almanağı inceleyebilirsiniz. Ay' m değişen şekline ve görünüşüne dikkat edin. Büyüdükçe ve aydınlığı arttıkça, gökyüzünde yavaş yavaş büyüyen kusursuz bir top şeklini alır. Küçüldükçe yavaş yavaş gözden kaybolur ve gümüş gibi donuk bir pırıltıyla parlayan incecik bir ışıktan başka birşey kalmaz.

Yengeç' in gelip geçici huylan Ay' a göre ayarlanmıştır, Yengeçde, okyanus sularının alçalmasına ve yükselmesine neden olan aynı gizemli Ay etkisi altındadır. Gene de, Ay hiçbir zaman değişmez. Yalnızca öyle görünür. Aynı şekilde, Yengeç' de yükselen alçalan tüm dalgalanmalarına karşın, hep aynı insan olarak kalır. Böyle güvenilir dönemler halinde, değişkenliği içinde sürekliliği, kendisini gördüğünüzde hangi fazda olduğunu bilirseniz, Yengeç' i tanımanızı kolaylaştırır.

O' na ilk kez, çılgınca kahkahalar atarken rastlayabilirsiniz. O' nün bu gülüşü, kaçamayacağınız kadar bulaşıcıdır. Çınlaktan çıkan boğuk bir ses tonu alçalıp yükselerek sürer gider. Fıkır fıkır fıkırdar, çağıl çağıl çağıldar; sonunda iki yüz tavuğun iki yüz yumurta yumurtlarken çıkardıkları gürültüyle gıdaklayarak bitirir. Eğlenceli yaşam havasındayken, Yengeç1 i tanımakta hiç güçlük çekmezsiniz. Her dakika bir kahkaha atarak, odadaki en neşeli insan olur. Eğer gösteriyi yapan kendisi değilse, o zaman başka birinin antikalıklarına gülecektir. Yengeç' ten daha çok şakayı seven başka bir insan yoktur; ve normalde sessiz, nazik olan kişiliğine uymayan bir şekilde, komik tarafının birden patlak vermesi çok şaşırtıcı olur. Ay' in hiciv yeteneği derindedir, hiçbir zaman yüzeysel veya yapmacık değildir; çünkü insan davranışlarının hassas bir şekilde gözlemlenmesinden kaynaklanır. Yengeç bu çılgınca Ay kahkahasını hergün atmaz, ama onu bodrumdaki eski sandığın dibinden çekip çıkarıvermesi, bir an meselesidir.

Bunlar, dışa dönük Aslan' lar veya komik Yay' lar gibi dikkati çekmeye çalışmazlar; ancak, dikkati çekmek istedikleri zaman, Yengeçlerde anlaşılmaz bir göze çarpma yeteneği vardır. Bu beklenmeyen davranış sizi yanıltmasın. Bunlar için için dikkati çekmekten hoşlanırlar, herhangi bir şekilde baş haber olmaya bayılırlar, ihtirasla ün peşinde koşan bir yengeç bulamazsınız( gerçek bir ihtirasla hiçbir şeyin peşinden koşmaz), ama kuşkusuz ondan kaçmaz da.. Alkışlardan kaç-maktansa onun kor gibi sıcaklığında ısınmayı çok daha fazla tercih eder. Yengeç bazı şeylerden kaçabilir, ama hiç kuşkunuz olmasın, beğenilmek bunlardan biri değildir.

Çabuk soğuk algınlığına yakalanan bir insansanız, melankoli dönemindeki bir Yengeç' le karşılaştığınız zaman hemen yağmurluğunuzu giyin. Zira sizi, soğuktan tirtir titreyinceye kadar, ıslak battaniyelere sarabilir. Yengeç mürekkep hokkasından daha çok morarıp, sizi de okyanustan daha derin bir depresyonda boğabilir. Yengeç korkularım genellikle Ay' in delice şakalarıyla örter, ama o korkular herzaman O' nün içindedir, gece gündüz gölgeler içinde gizlenen isimsiz tehlikelerin belli belirsiz korkularım hisseder. Karamsarlık hiç yakasını bırakmaz, her zaman o güzelim tatlı hayalleri, bozmak için tetiktedir. Yengeç hayallerinin bürümcük kanadan üstünde yıldızlara yükselir; ancak, bu güzel rüyaların bozulmaması için, uzayın sonsuzluğunda kaybolabileceğini söyleyip duran o sesi dinlememeyi öğrenmesi gerekir. Ne var ki O, bu korkulan yenmeyi öğreninceye kadar, korkular Asil" in topuğu olup, O' nün yüreğine yerleşir ve ne zaman çok yükseklere uçmaya kalksa, keyfini kaçırır.

Yengeç in gözyaşları hiçbir zaman timsahın gözyaşlarına benzemez; O' nün hassas kalbinin derin ırmaklarından taşar. Sert bir bakışınızla veya sesinizin hırçın tonuyla O' nün hassas duygularım yaralayabilirsiniz. Acımasızlık gözlerinin yaşlarla dolmasına, ya da tümüyle içine kapanmasına neden olabilir. (Gariptir, ama Yengeçlerin ateşi pek yükselmez; daha çok üşütmekten yakınırlar.) Kırıldığı zaman bunu anlamanız kolay olmaz, çünkü sitemli bir sessizliğe bürünür. Bazen, neredeyse Akrebe has bir kinle misilleme yapabilir; ama genellikle bunu gizlice yapar. Bununla birlikte, çoğunlukla ödeşmekten vazgeçerek, koruyucu kabuğunun altına gizlenmekle yetinir. Bir kez O1 nü yaraladıktan sonra, günlerce sivri bir sopayla dürtükleseniz de O' na erişemezsiniz. Telefona cevap vermeyecek, kapıyı ve mektupları açmayacaktır. Yengeç insanı kuşku, umutsuzluk ve üzüntü içinde, kendi içine çekilmek ve yalnız kalmak ister. Tıpkı gerçek yengeçler gibi...

Bu da Yengeçlerin başka bir huyudur. Yengeç gibi olmak. Saati sorduğunuz zaman ters bir cevap veren, tuzluğu vermesini istediğiniz zaman neredeyse kafanızı koparacakmış gibi davranan biri, herhalde arada sırada dünyadan nefret ettiren yengeçlik nöbetine yakalanmış bir Yengeç' tir. O size kızmıyor. Yaşam O' nü düş kırıklığına uğratmış. Ay değiştiği zaman, bunun üstesinden gelecek ve gene o eski tatlı, nazik ve anlayışlı kendisi olacaktır. Önünüzdeki bir hafta günlük gazeteyi izleyin veya med ve cezrin geri dönmesini bekleyin.

iki esas Yengeç tipi vardır. Birinci tipin güzel yuvarlak bir yüzü, yumuşak cildi, geniş gülümseyen bir ağzı, yuvarlak gözleri ve bebek yüzlü bir görünüşü vardır. Ay' da gördüğünüz adamı düşünün. Kusursuz bir Ay imajı, ikinci tipe daha sık rastlanır. Yüzde şaşmaz " Yengeç görünüşü" hemen dikkati çeker, Oldukça büyük bir kafatası, aşağı doğru sarkan kaşlar, çıkık elmacık kemikleri göreceksiniz. Kaşlar sürekli olarak çatıkmış gibi birbirine örülmüş görünümdedir; tuhaf gelecek ama, çirkin değil ilginç görünürler. Göze çarpan bir alt çene vardır, dişler ya biraz öne çıkık ya da biraz düzensizdir. Gözler küçük ve genellikle birbirinden uzaktır. Bazen hem Ay yüzünü, hem de Yengeç yüzünü kendinde birleştiren bir Yengece rastlayabilirsiniz; ama her ikisi de o kadar belirgindir ki, onları Yengeç burcunda doğan Ay insanları olarak tanımak kolaydır. Bazıları tartışma götürmez şekilde tombuldur, ama büyük çoğunluğu çarpıcı şekilde kemikli bir yapıya sahiptir. Kollar ve bacaklar vücudun diğer kısımlarına oranla fazla uzun olabilir. Omuzlar ortanın üstünde geniş, eller ve ayaklar çoğunlukla ya olağanüstü küçük, veya oldukça büyüktür. Yengeçlerin çoğunun üst kısmı biraz ağırdır ve hızlı yürürken hafifçe iki yana sallanırlar, îster tombul, isterse çöp gibi olsunlar, Yengeç kadınları genellikle etekliklerinden çok daha büyük ölçüde süveter giyerler. Yahut da kesinlikle düz göğüslüdürler. Her iki şekilde de, bu özellik oldukça dikkat çekicidir. Dişi Yengeçlerin anatomilerinin bu bölümü hiçbir zaman orta büyüklükte olmaz.

Tüm Ay insanlarının çok anlamlı yüzleri vardır. Bir konuşma sırasında yüzlerinde binlerce ruh hali oynaşır. Bazen gıdaklarcasına kahkahalarla gülen, sonra umutsuzlukla ağlayan- arada sırada sinirli bir şekilde sizi tersleyen ve sonra siz O' nu kırınca saklanan birini tanıyor musunuz? Size normal olarak nazik bir ilgi mi gösteriyor? Hem ters huylu hem iyi kalpliyse, derin kuyular gibi yaratıcı hayal gücüyle, büyüleyici bir konuşma yeteneği varsa, bu insan herhalde Haziran sonunda, veya Temmuz' da doğmuştur. Yengeçlerde öyle bir hayal gücü vardır ve duygulan öylesine yoğundur ki, bunları size de hissettirebilirler. Onların düş gücünde sevinç ve umutsuzluk, korku ve şefkat, keder ve coşku vardır ve her duyguyu hızla güçlü belleğine kaydeder, Aynalar ve fotoğraf makineleri gibi, görüntüleri yakalar ve aynen yansıtır. Her deneyim, fotoğraf gibi, O' nün kalbinde iz bırakır. Yaşamın onlara öğrettiği hiçbir dersi asla unutmadıkları gibi tarihin insanlığa öğrettiği hiçbir dersi de unutmazlar, Yengeç geçmişe saygı duyar ve iliklerine kadar bir vatanseverdir. Kendi ataları kadar tarihî kişiler de merakını çeker. Antikalar, eski değerli yapıtlar ve eski anılar koleksiyonu yapar. Geçmişe karşı doymak bilmeyen bir merakı vardır. Yengeç bir çeşit zihinsel arkeologdur; sürekli olarak büyüleyici gerçekleri eşeleyip çıkarmak ve öğrenmek gayretindedir.

Yengeç, aynı zamanda bir sır küpüdür, însanlar otomatik olarak sırlarını Yengece açarlar, ama O, hassas sezgileriyle insanların kafasının içinde ne olduğunu zaten bilir. Yengeçlerin şefkati derindir ve büyük ölçüde sezgiye dayanır. Aklına koyduğu zaman, O' ndan gizlenebilecek hemen hemen hiçbir sır yoktur. Ama bu, tek yönlü bir yoldur. Sizinle ilgili olarak öğrenebileceği herşeyi eninde sonunda mutlaka öğrenir, ama siz O' nün özel düşüncelerini hiçbir zaman öğrenemezsiniz. O, içindeki duyguları meraklı gözlerden dikkatle gizler. Tipik bir yengeç insanı, kendi kişisel yaşamını tartışmaktan hoşlanmaz, ama sizinkini dinlemekten zevk alır ve Ay' in O' na verdiği sezgiyle, anlatmadığınız kısımları da kolayca tahmin eder. Bununla birlikte, başkalarını yargılamaz. Yalnızca bilgi toplar, düşünür ve düşüncelerini yansıtır.

Her ne kadar Yengeç, duygularını ayna gibi yansıtırsa da, elde edebileceği birşey uğruna savaşmadan ondan vazgeçmez. Bir deniz kıyısında yürüyün ve gerçek Yengeçlerin davranışlarını gözleyin. Bir objeyi yakaladığı zaman( dikkat edin bu sizin başparmağınız olmasın) yaşamı pahasına onu bırakmaz. Onu bırakmaktansa, bir tırnağını feda etmeyi göze alır. Yengeç bir tırnağını feda ederse, yerine yenisi çıkar ve böylece, yakaladığı şeyi aynı inatçılıkla tutmayı sürdürebilir. Eğer bir Yengeci gerçekten istediği birşeyden vazgeçirmeye çalışıyorsanız, bu örnek size ders olsun. Yengeç, değer verdiği birşeyden asla vazgeçmeyecektir. Bu da, sevdiği bir arkadaş veya akrabadan, bir unvan veya mevkiye eski bir fotoğraftan, topukları yarı yarıya aşınmış, yıpranmış eski ev terliklerine kadar herşey olabilir.

Hazır deniz kıyısına inmişken, gerçek Yengecin âdetleri hakkında birkaç not daha alıverin. Örneğin, onun yürüyüşü,... Eğer gözü sizin başparmağınızdaysa, asla doğrudan doğruya sizin ayağınıza doğru gelmeyecektir. Önce birkaç adım geri gider. Sonra bir yana doğru hareket eder. Birdenbire, hiçbir uyanda bulunmadan, öbür yana doğru yürür. Her zaman aksi yöne doğru hareket ediyormuş gibi görünür. Ama her saniye hedefi gözlemektedir. Eğer o lezzetli başparmak ondan uzaklaşmaya kalkışırsa, dosdoğru ona doğru harekete geçecektir. Tırnaklannı başparmağınıza geçirmesini istemiyorsanız, koşarak kaçmaya bakın. Gözünü diktiği lokmayı kaybetme tehlikesi belirince, onu yakalamayı kendisine iş edinir, insan Yengeç de bu taktikleri aynen taklit eder. Yengeçler hiçbir zaman elde etmek istedikleri şeyin doğrudan doğruya üstüne gitmezler. Onların stratejisi, doğrudan üstüne gitmeden önce, her yöne doğru hareket etmektir. Onlar bu yer değiştirme oyununu, birisi ödülü kendilerinden önce elde etmeye kalkışıncaya kadar, süresiz olarak sürdürürler. Ondan sonra kartlar çabuk ve akıllıca oynanır- Yengeç öne atılır, avını sımsıkı yakalar ve bir daha bırakmaz.

Sıra cömertliğe ve başkalarına vermeye gelince de, Yengeçler aynı şekilde davranırlar. Yengecin yüreği o kadar yumuşaktır ki, başkasının yokluk çekmesine dayanamaz. Gerçekten üzülür ve yardım etmek ister. Ancak, arkasına yaslanıp bekler, kendisinden önce başka birinin harekete geçip geçmeyeceğini görmek ister. Gerçekten gerekmiyorsa, neden kendi zamanını ve parasını aptalca harcasın? Tüm başka kaynaklar kuruyup, başka birinden de hiçbir yardım belirtisi gelmeyince, çaresiz kalan insanı Yengeç son dakikada kurtaracaktır, iki kez dibi boylamanıza göz yumacak, ama üçüncü kez tam denizin içinde kaybolacağınız zaman sizi kurtaracaktır. Sizin boğulmanızı izleyemeyecek kadar iyi kalplidir. Ancak, orada bir cankurtaran varsa, ya da siz kendiniz kıyıya kadar yüzebilecek gibi görünüyorsanız, kuşkusuz sırılsıklam ıslanmayı göze alarak denize atlamayacaktır. Bu bencillik veya acımasızlık değil, yalnızca kendini korumaktır. Yengeç' in koruyucu dış kabuğunun altında yumuşacık bir kalbi vardır. Ama, zamanını, parasını ve duygularını cömertçe başkalarıyla paylaşmak ihtiyacındadır ve bunların her birini akıllıca dağıtmayı tercih eder.O' nün son davranışı genellikle gerçekten büyük ve cömert olacaktır. Gene de O' nün kafasına göre, suya atlamadan önce, gözetlemek ve beklemek akıllıca bir iştir. Hiçkimse O' nu düşüncesizce atılgan olmakla suçlayamaz.

Yengeç harekete geçince, arkasında-veya sizin arkanızda-bir çeşit deneyim olmasını ister. Yengeç, ister kendisinin, isterse bir başkasının deneyimleri üzerindeki kendi hareketlerini dikkatle hesaplar. Temel olarak, mâlî güvenliğe veya başarıya ulaşmış bir örneğin desteğine ihtiyacı vardır. Böyle bir güvenlik belgesi olmadan, rastgele başını alıp gitmeye korkar, işlerinin çoğunun başarıya ulaşması, her işin sonunu ustalıkla getirmesi bunlardır. Doğal olarak, Yengeçler, karanlıkta derin çukurlara pek düşmezler. Bir ateş burcunun etkisinde kalan Ay burcu, veya yükselen burcu bir ateş burcu olan Yengeç, arada sırada kumar oynayabilir; ama kaybederse, kendi iç yargılarının aksine hareket ettiği için çok üzülür. Aslan veya Yay burçlarının etkisi O' nu böyle bir harekete zorlamış olabilir, ama yenilgiden sonra kendi burcuna dönünce, üzüntü başlar. Yengeç yanlış birşey yapınca, kötü şansına omuz silkip geçerek şansını yeniden deneyeceğine, o yanlışın üstünde kuluçkaya yatar, ve tekrar bir şans yakalayıncaya kadar epeyce bir zaman geçer.

Kadın veya erkek Yengeç evini huşûya varan bir saygıyla sever. Eski çağların kendilerini dine adamış papazlarından hiçbiri mihrabını, Yengeç' in evini saydığından daha kutsal saymamıştır. O' nün evinin duvarlarındaki şu sözler dikkatinizi çekebilir: " Dünyada Ev Gibi Hiçbir Yer Yoktur, Ne Kadar Gösterişsiz Olursa Olursa Olsun". (Evet, ikinci cümlenin önce yazılacağını biliyorum, ama madem ki, Yengeç' in küçük kızı bunu böyle yazmış, öyle ise bu Yengeç için bir şaheser, paha biçilmez bir incidir. Sık sık hayranlıkla okur.) O' nün evi oynadığı, yaşadığı, sevdiği, hayaller kurduğu, ve kendini güvende hissettiği yerdir. Mesleğiyle ilgili olarak dünyanın yansını gezmiş bile olsa, Yengeç burcundan hiçbir insan benim diyebileceği bir ocağı olmadıkça mutlu olamaz. Uzun bir yolculuktan evine henüz dönmüş olan bir Yengecin yüzündeki ifadeye dikkat edin. Mutlulukla kendinden geçtiğini göreceksiniz.

Bir kenarında ne kadar çok parası olursa olsun, Yengeç kendini tam bir güvenlik içinde hissetmez; ve ne kadar sevilirse sevilsin, her-zaman daha fazlasına ihtiyaç duyar. Duygulan, tamamiyle rahatlayacak kadar güven duymasına olanak vermez. Gelecekteki felâket olasılıklarına karşı her zaman güvence biriktirir. Bazı Yengeçler yataklarının altında büyük kanon kutular dolusu yiyecek saklarlar. Bunlar O' nü kâbuslardan korur. Bu size gerçek dışı gibi gelebilir, ama söyler misiniz, son kez ne zaman bir Yengeç' in yatağının alana baktınız? Eğer orada konserve kutulan göremedinizse, dolapların raflarına bakın. Orada 1943' teki bir ucuzluktan satın aldığı iki düzine konserve kutusu kırmızı biber ve yirmisekiz kutu iyi muhafaza edilmiş ekmek ufağı bulacaksınız. Bunları niçin biriktiriyor? Böyle saçma sorular sormayın. Günün birinde kıtlık olabilir.O hazırlıklıdır. ( Nuh peygamber herhalde Temmuz' da doğmuştu. Tufan da O' nu dümenleri bozukken yakalayamamıştır.) Tüm o kırmızı biberleri ve ekmek kırıntılarını neden kullanmaz? Bu sorunun cevabı akla başka bir soru getiriyor. O ondört çift yeni pijamayı ve yıllarca önce kendisine armağan edilmiş olan yedi düzine kaşmir boyun atkısını neden kullanmaz? Hepsi halâ orijinal paket kağıtlarının içinde duruyorlar. Kimbilir? Belki de gelecek tufanda onları, sıcak tutsun diye hayvanların boyunlarına sarmayı plânlıyordur! Olabilir. O bu kadar uzağı düşünür ve kendisi orada olmasa bile, geçmişteki felâketleri canlı olarak hatırlar. Yengeç' i sık sık suda görürsünüz; şayet yüzmüyorsa, su kayağı yapıyordur ya da en azından suyun içinde yürüyordur. Doğum haritasında yıldızların kesin etkileri dalgalardan korkmasına neden olmuyorsa, boş zamanlarının çoğunu plajda geçirdiğini görebilirsiniz. Birçok Yengeç' in kendi tekneleri vardır. Bir düzine renkli televizyon setine ve elli limuzine sahip olmaktansa, başı sıkışınca kaçabileceği güzel küçük bir yatı olmasını tercih eder. Bazı Yengeçlerin harikulade güzel yatları vardır; ama yat değil de sandal veya kano bile olsa, Yengeç büyük bir sevinçle, mutluluğa doğru dümenini kullanacak, küreğini çekecektir. Sanki Yengeç' in derin sularda kaybettiği çok özel bir rüyası vardır ve onu arayıp durmaktadır. Tanıdığınız Yengeçlerden yansından çoğu herhalde haftasonu denizcileridir. Belki de onları çağıran Ay ve denizin med ve ceziridir. Her ne olursa olsun, koleji bitirdiği yıl satın aldığı tenis ayakkabılarını ayağına geçirip kendi güvertesinde yürürken olduğu kadar hiçbir zaman mutlu olmamıştir.( Sakın O' na yeni ayakkabılar almasını öğütlemeyin. Bu insanlar hakkında anlamanız gereken bir tek şey vardır. Eğer bir şey eskiyse, değerlidir. Yeniyse, kuşku duymak gerekir.)

Yengeçlerin duygulan vücutlarından daha güçlü olabilir. Üzüntü ve korku O' nü hasta eder, neşe iyileştirir. Çoğunlukla paraca iflas etmekten veya duygusal olarak ihtiyaç duyduğu, sevdiği birini kaybetmekten korkar. Bankadaki veya kalbindeki güvenliği tehlikeye düştüğü zaman, bilinç dışı olarak hastalığı veya kazaları davet eden bir depresyona girebilir. Hareketli düş gücü, önemsiz bir hastalığı ciddi ve kronik bir hastalığa çevirebilecek kadar bozuk olabilir. Sıkıntılı olduğu zaman, olumlu sözlere, kötü karşılıklar verebilir. Sonra da halden anlamadığınız için acımasız olduğunuzu düşünebilir. Ne var ki, ne söylerse söylesin, Yengeç' in hastayken en son gerek duyduğu şey, sempatidir. Korku verici olasılıkları düşünerek melankoliye kapılırsa, gerçek sıkıntıyı davet etmiş olur, ve iyileşmesi de iki kat daha uzun sürebilir.

Vücutlarının en hassas bölgeleri, göğüs bölgesi, dizler, böbrekler, idrar kesesi ve deridir. Baş ve yüz, mide ve sindirim sistemi de hassas bölgeleridir. Ülseri aslında Yengeçler icat etmiştir. Ama, sakinliğini koruyanlar, ve sıkıntılı zamanlarında o harika şakacılığını yardıma çağıranlar, çok ileri yaşlarına kadar kolayca sağlıklı kalabilirler. Bunlar sımsıkı mutluluğu yakalar ve bırakmazlarsa, eski çaydanlık' kulplarına yapıştıkları gibi, aynı inatla ve dört elle hayata sarılma gücüne de sahip olurlar. Neşe, iyimserlik ve kahkaha, hergün büyük dozlarda alınırsa, Yengeçlerin vücut ve akıl sağlığını koruyacaktır. Yengeç birşeyi hissettiğini hayal ederse, onu gerçekten hisseder. Başka hiçbir burç olumsuz düşüncelerin hastalık getirmesine bu kadar yatkın değildir; gene başka hiçbir burç kendi kendini iyileştirmekte böylesine mucizeler yaratamaz. Bu garip bir çelişkidir ve Yengeçler iyice düşünüp taşınırlarsa bundan büyük ölçüde yararlanabilirler.

Pek çok Yengeç insanı çiçek yetiştirmeye yeteneklidir, ilgi dolu bir sevgiyle bakıp suladıkları çok güzel bahçeler yetiştirirler. Bunların çoğunun çok yeşil, bereketli banka hesaplan da vardır, ve onları da aynı şekilde kendilerini adayarak geliştirirler. Para gelip Yengeç1 e yapışır, o da bunu hissetmekten hoşlanır ve paranın gelip kendisine yapışmasına olanak sağlar. Bunlar parayı tutumlu bir şekilde harcarlar, yani en az şekilde. Doğum haritasında savurgan etkiler bile olsa, Yengeç yağmurlu günler için bir kenara birkaç dolar saklar. Eğer size iflas ettiğini söylerse, son birkaç bin dolan kaldığını söylemek istiyordur. O' na göre bu çok umutsuz bir durumdur. Fonları idare etmekte hiç kimse Yengeçten daha yetenekli değildir ( Boğa, Oğlak veya Başak hemen arkasından gelebilir). O, para biriktirmekte ve onu, diktiği ağaçlar ve çiçekler gibi geliştirip büyütmekte uzmandır. Para O1 nün inatçı ellerinde hiç eksilmez ve becerikli parmaklarının arasından kayıp gitmez. Yengeci, deste deste parayı, sadece ondan kurtulmanın sevincini yaşamak için pencereden savururken göremezsiniz. O1 nün cömertliğini, ancak gene kendi ihtiyatı geçebilir. Yengeç burcundan John D. Rockefeller, onca parayı küçük çocuklara dağıttığı zaman, herhalde kendisinin aşın savurgan olduğunu düşünmüştü; bir yandan ekonomi öğretirken, aynı zamanda çılgınca para harcama eğlencesine devam etmek O' nü güldürmüş olmalı. Gene de yengeç, hoşlandığı veya sevdiği biri gerçekten sıkıntıya düştüğü zaman, elindekini avucundakini severek paylaşacaktır. Bir çocuk O' nü sevgili parasından ayırmakta hiç bir zaman güçlük çekmez; ama O, bir kutu fasulyede iki sent fazla alan bir bakkalın üstüne yürüyecektir.

Yengeçlere göre yiyecek, nasıl oluyorsa, güvenliği temsil eder. Gerçekten yesin ya da yemesin, kiler yiyecekle dolup taştığı zaman, yengeç kendini daha çok güvende hisseder. Yalnızca yiyecekten söz etmek bile O'nun anlamlı yüzüne pembemsi bir pırıltı,verir, açlık öyküleri de O' nü gerçekten büyük bir korkuya düşürür. Yengeçler açlık korkusuyla yürekten ilgilenir ve dünyadaki her boş mideye karşı bir sorumluluk duyarlar.( Ünlü matematikçi astrolog Cari Payne Tobey, Yengeç burcundan Nelson Rockefeller' in seçim kampanyası sırasında süpermarketlerde şu politik sloganı kullandığım vurgulamıştı: "O, ilgileniyor".) Bir Yengeç için yiyecek israfı büyük bir suçtur. O' ndan istediğiniz her türlü yardımı elde edebilirsiniz, ancak tabağınızı temizlemeye dikkat edin.

Her iki cinste de güçlü bir annelik içgüdüsü vardır. Bunlar her zaman ağzınıza sıcak yemek tıkıştırmaya, veya gecenin nemli havasına karşı sizi sarıp sarmalamaya çalışırlar. Yengeçler arkadaşlarına ve sevdiklerine bebek gibi davranırlar ve korumak için üstlerine düşerler. Ay etkisindeki duygularını derinden etkileyen şu üç şeyi birbirinden ayırmak onlar için zordur - çocuklar, yiyecek ve para.

Yengecin hassas yapısı sert bir kabukla örtülmüştür, ve fırtınalı denizlerden sakınacak kadar akıllıdır.Yaşamının yansını kuru toprakta, öbür yansını durgun sularda geçirir. Parlak açık sanlar ve ayışığının donuk pırıltılı renklerini giyer, ve güçlü duygularını uçuk yeşil leylâk rengi ve eflâtunun alçakgönüllü tonları arkasına gizler.

Her Yengeçte bir parçacık ay çılgınlığı vardır. O, süsenler arasında iki zambakla yedi beyaz gülün yetiştiği vahşi ve gizli bir yer bilir. Bazen uzaklardaki bu bahçenin anısı O' nü kahkahalarla güldürür. Arada sırada üzüntüyle ağlamasına da neden olur. Yengeç, gümüş rengi rüyalarını dalgaların kıyıya getirmesini beklerken, başkalarının dikkatsizce kumlara düşürdükleri elmasları, incileri ve ay taşlarını sabırla toplar.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:30

Künyesi..!!!
 
Yönetici Yıldızınız: Ay (Duyguların temsilcisi)

Grubunuz: Su, negatif

Burcunuzun cinsiyeti: Dişi

Üstün yeteneğiniz: Sabırlı olmak

Özelliğiniz: Merhametli, yumuşak huylu, iyi niyetli olmak

Emeliniz: Büyük para sahibi olmak

Amacınız: Daima yükselmek

Anahtar sözcüğünüz: Koruyuculuk

Yenmeniz gereken huyunuz: Dikkatsizlik

Uğurlu gününüz: Pazartesi

Uğurlu sayılarınız: 2, 4, 12, 88, 456, 9742

Uğurlu taşınız: Yakut ve ay taşı

Uğurlu renkleriniz: Beyaz, gümüş, açık gri, mor, bazen de koyu siyah

Uğurlu çiçekleriniz: Nilüfer, beyaz gül, zambak

Uğurlu kokularınız: Misk, müge, leylak

Hoşlandığınız müzik: Romantik şarkılar

Olası hastalıklarınız: Göğüs ve solunum yolu hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, ülser

Başarılı olacağınız meslekler: Turizm, otelcilik, ithalat-ihracat, pilotluk, gemicilik, petrolcülük ve sivil maddelerle ilgili olan meslekler, kimyagerlik, eczacılık

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:31

Ünlüleri..!!!
 
- Yul Brynner (11 Temmuz 1920)
- Harrison Ford (13 Temmuz 1942)
- Isabelle Adjani - Bill Cosby (12 Tem. 1937)
- Julio Sezar (12 Temmuz M.Ö.102)
- Magic Johnson 14 Temmuz 1959)
- Nicola Tesla 10 Temmuz 1856)
- Carl Lewis (1 Temmuz 1961)
- Prenses Diana (1 Temmuz 1961)
- Prens William (21 Haziran 1982)
- Ernest Hemingway (21 Temmuz 1898)
- Dalai Lama (6 Temmuz 1933)
- Barbara Cartland
- Louis Armstrong
- Pierre Cardin (7 Temmuz 1922)
- Tom Jones (7 Temmuz 1940)
- Marc Chagall (7 Temmuz 1887)
- Tom Cruise (3 Temmuz 1962)
- Nelson Mandela (18 Temmuz 1918)
- Tom Hanks (9 Temmuz 1956)
- George Michael (25 Haziran 1963)
- Giorgio Armani (7 Temmuz 1934)
- Meryl Streep (22 Haziran 1949)
- Robin Williams ( 21 Temmuz 1951)
- Sylvester Stallone (6 Temmuz 1946)
- Türkan Şoray
- Kenan Evren
- Müjde Ar

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:32

Uğurları..!!!
 
Uğurlu Rengi : Dünyanın en sevgi dolu insanları olan yengeçlerin uğurlu rengi gül pembesidir.Evrensel Aşk'ın da sembolü olan bu renk,sevgi dolu yüreklerle yakından ilişkilidir.
Hayvan Sembolü : Yengeç Burcu'nun hayvan sembolü her yerde çok sık rastlanan ve gizemli bir kuş olan ağaçkakandır.
Bitki Sembolü : Yengeçlerin bitki sembolü yaban gülüdür.Bu bitkinin Kuşburnu diye de adlandırılan meyvesi bir çok derde deva olduğunun yanı sıra,aynı zamanda da bir C vitamini deposudur.
Madeni : Yengecin birinci taşı olan Kırmızı Akik,yosunlu akik gibi Kalsedon türündendir.Sarı renkte olanına Sardion,kırmızı ve saydam görünüşlüsüne Karneol,süt gibi donuk renkte olanına Jasper denir. İlkel toplumlarda renginden dolayı kanla bir bağlantısı olduğuna inanılırdı.Birisine Kırmızı akik hediye etmek,yürekten ve içten gelen büyük bir sevgiyi ve aşkı simgeler. Yürekleri güçlü kıldığına ve tüm sevgileri karşılamaya hazır olduğuna inanılır. Diğer bir taşımız olan Zümrüt ise , şifa veren özelliği nedeniyle yengeç burcunun ikinci önemli taşıdır.Eski uygarlıklarda göz hastalıkları tedavisinde kullanılan zümrüt,çok duyarlı bir taştır ve enerjisini onu takan kişiye aktarır. Aytaşı'da yengeç burcunun diğer bir taşıdır ve Ay'ın enerjileriyle büyük bir çekim içindedir.Çok duyarlı insanların korkularını yenmelerine yardımcı olur. Mısırlı'lar, aytaşını astım ve akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanırlardı. Kaplan gözü de bu burcun taşlarındandır. Korkuyu alıp cesaret aşılar, özellikle karabasan gören kişiler için yararlıdır.Sahiplenici ve mülkiyetçi yengeçlerin kazandıklarını korumalarına ve tutumlu olmalarına yardımcı olur. İnci de yengeç burcu insanının diğer bir taşıdır.Baş dönmesi ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:33

Yükseleni..!!!
 
Duygusal insanlardır. Hayalleri oldukça güçlüdür. Evlerine bağlıdırlar. Mallarına düşkündürler ve para kazanmak için çaba gösterirler. Eleştirilmekten ve alay edilmekten çok korkarlar; bu da onları içine kapalı ve kuşkucu yapar. Sanat yapıtlarını, eski tarih yapıtlarını ve hoşlarına giden her şeyi toplarlar. Yuvaları yaşamlarının odak noktasıdır. Çevrelerine uyum sağlamak istedikleri için birlikte yaşadıkları kişilerle anlaşma ortamı ararlar. Evliliği çok ciddiye alırlar. Özellikle genç yaşta evlenirler. Eşleri ile çok iyi geçinirler. Çalışkan kişilerdir. Eli açık ve yardımseverdirler. Salt yardım için karşılıksız çalışırlar. Uzun deniz yolculuklarını severler. Genel olarak dışa dönük bir kişi olmalarına rağmen yine de belli bir tempo ile yaşamayı severler. Bu tür davranışların altında bencil kişiliklerin yattığı gerçeğini kendileri de bilirler. Duygulu davranışlarından ötürü dengeli arkadaşlardan hoşlanırlar. Arkadaşlarına yardım etmekten kaçınmazlar. Zengin düşleri ve duyguları olduğundan kendi kendilerine yeterler. Okuyarak öğrenmek yerine yaşayarak öğrenmeyi yeğ tutarlar.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:35

Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!
 
O, dolambaçlı sözler söylemeyen, suskun bir insandır. Dağınık fikirli ve sürekli gevezelik eden bir insan değildir. Bu adamın sizinle ilk karşılaşmasında hemen için dökmesini beklemeyin. Yengeçler yabancılara güvenmezler; hattâ en yakın arkadaşlarının bile bilmedikleri bazı şeyleri vardır. O' nü gerçekten tanımak için uzun bir zamana ve büyük bir sabıra gerek vardır. O' na aksiliği tuttuğu zamanda rastlarsanız, yakından tanımayı pek istemeyebilirsiniz de. Ama bir kez daha deneyin. Bu kadar kolay vazgeçmeyin.

O, flörtçü ve dönek olabilir, ama aynı zamanda hassas ve sadık da olabilir. Birdenbire, kaşlarının arasındaki o kırışıklığın yerini tatlı bir tebessüm alabilir. Yengeççe yakınmaları ve huysuz hali yavaş yavaş ısınarak müşfik bir tona dönüşür ve hemen arkasından ağzını kapatarak kıkır kıkır gülmeye veya yüksek sesle isterik kahkahalar atmaya başlar. Mahzun ve dalgın olduğu zaman kollarınızı boynuna dolayıp, O' nü o melankoliden kurtarmak istersiniz. Keskin zekâsını ve derin sezgilerini gösterdiği zaman, O' na huşu içinde bakar kalınınız, ihtiyatı sizi etkiler, karamsarlığı da üzer.

Bazen öyle mültefit ve nazik olur ki, neredeyse sizi dansa davet edeceğini sanırsınız. O' nün romantik bir hayalci olduğundan hiç kuşku yoktur, gene de düşmanlarını çatlatacak kadar mâkul ve beceriklidir. Böyle bir adamla ne yaparsınız?

O' nü anlamaya çalışın. Bunlar kişilik değişmesi değildir. Ay' m verdiği, gelip geçici, bugün olan- yarın olmayan huylandır. Bu değişik davranışlar arasında veya sırasında, Yengeç erkek neyse odur, içinden geldiği gibi hareket eder. Dış görünüşündeki ifade değişikliklerine karşın, esas karakterinden hiç sapmaz. Şunu hiç aklınızdan çıkarmamaya çalışın; bir Yengecin tavrı ne kadar sert ve ilgisiz olursa olsun, yüreği her zaman yumuşak ve sevgi doludur ve öyle hassastır ki, çoğunlukla çok çabuk kırılabilir. O zaman kabuğunun içine çekilir (bu kabuğu her zaman yanında taşır), böylece bir süre kendi duygularından korunmuş olur. O sırada O' nün gerçek bir Yengeç olduğunu düşünür ve küskün sessizliğine çekildiğinde üstüne varmaktan vazgeçersiniz. Ama, gün ışığını görmek için tekrar ihtiyatla kabuğundan çıkınca, siz de baştan çıkar ve gene O' na yaklaşmak istersiniz, Ne yazık ki, bir Yengeç erkeği arada sırada ıslak bir bulaşık bezine dönerek, herşeyi ve herkesi küçültüp, tepeden tırnağa tüm benliğinize kocaman mavi kasvet damlaları saçabilir. Sonra, başka zamanlarda, hıçkırıp duran bir orangutan kadar koroik olabilir. O' na sırtınızı mı döneceğinizi, yoksa O' nü sıcak bir şekilde kucaklayacağınızı mı bilemeyişinize şaşmamak gerekir. Bir Yengecin ısı değişiklikleri herkesi şaşırtabilir. Önce buz gibi bakışları altında tir tir titrersiniz, sonra üstünüze düşmesinden boğulacak hale gelirsiniz. Birşeyi kaybetmekten en çok korktuğu zaman, en kötü davranışları gösterir. Belki de kaybetmekten korktuğu şey sizsiniz. Tamamiyle O' nün olduğunuz konusunda binbir kez güvence verin. Aşk sözleri O' nün kulağına müzik gibi gelir.

Kuşkusuz, bir gece dolunayın altında sevgi dolu bir sahnenin tam ortasında delice huylarından biri tutabilir. Siz tam o güzel rüyalar ülkesine doğru sürüklenirken, O size en çok sevdiği şiirini okumayı önerir, içinizi çekerek başınızı O' nün omuzuna dayar ve gözlerinizi kaparsınız. Derken O gıdaklar gibi bir sesle şöyle bir şeyler söyler, "Havva' nın yanındaki yalnız adam içmişti içkisini- Ay dansediyordu Monan deresinde- O burnunu sümkürdü ve parlattı pabuçlarını- ve Dağ içkisini içti bir dikişte!" Bu sözler sizi sarsarak o sihirli dünyanızdan çıkarabilir; gelin görün ki, Dolunay Yengecin duygularında böyle acaip etkiler yaratabilir.'Yani, demek istiyorum ki, Yengeç burcunda doğan bir erkek, bir milyon dolar kazanıp onu elinde tutacak kadar zekî bile olsa gene de böylesine şaşkınca davranabilir.

Para konusu açtığımız iyi oldu. Bu sizin de hoşunuza gidecek. Kirayı tam zamanında ödemekten hoşlanan bir kızsanız, tam kendinize göre bir erkeğe âşıksınız demektir. Hemen hemen sizden hoşlandığı kadar, güvende olmaktan da hoşlanır. Parayı en tehlikeli rakibiniz olarak görebilirsiniz. Günlerinin çoğunu, bir çeşit sessiz, dinî bağlılıkla paranın peşinden koşmakla geçirecektir. ( Geceler, peşinden koşacağı başka şeyler getirebilir.) Bu, başınıza gelebilecek en kötü şey değildir. Para konusu,çocukluğundan beri O' nü kendine çekmiştir, ve para biriktirmek aslında O' nün için para harcamaktan daha çekicidir. Tam olarak cimri sayılmaz; ama diyelim ki, pahalı bir eğlence olarak piposunu dolarla yakmaz. Yengecin mizah anlayışında para yoktur. O' na göre para, gülünecek bir konu değildir. O herhalde alfabeden önce, kafasında sayılan toplamayı öğrenmiştir. Eğer ilk kumbarasının hâlâ açılmadığını görürseniz şaşırmayın. Gümüş paranın şıkırtısı ve kağıt paranın hışırtısı O' nün sinirlerini yatıştırır, ancak, borsadaki parasıyla ve hisse senetlerinin değeriyle övünmeyecektir. Yengeçler para biriktirmeyi toplum içinde daha fazla saygınlık kazanmak için istemezler. Parayı para olarak sevdikleri için biriktirirler. Aslında, Yengeç para konusundaki sihirbazlığını herhalde küçümseyecektir. O, "hayatını kazanmaya çalışan ve geçinmek için elinden geleni yapan zavallı bir çocuktur, işte." Hattâ O' na acıyıp bankadan borç para sağlamayı bile önerebilirsiniz. Sakın böyle birşey yapmayın. Herhalde o bankanın bir kısmının sahibi kendisidir.

Yükselen burcu bir ateş burcuysa, bu O1 nü savurganlığa zorlayabilir, ama O hayran olunacak bir cesaretle buna karşı koyacaktır. Hattâ bazen karamsarlığından kurtulup neşelenmek için para harcayarak eğlenme hevesine kapılsa bile, bunu bir âdet haline getirmeyecektir. Dişlerinizin arasından mırıldanarak" cimri" diye söylenmeye başlamadan önce, Yengeç erkeğinin ekonomi konusunda ilginç fikirlere sahip olduğunu bilmeniz gerekir. O ikinci sınıf bir yerde fazla pişmiş kuzu pirzolası ve ilgisiz bir servisle yetineceğine, sizi en iyi lokantaya götürerek parasının karşılığını almayı yeğ tutar. Bir vizon kürk veya şinşila yıllarca dayanacakken, kumaş mantoya para harcamayı aptallık sayar. O' nün düşüncesine göre, daha köşeyi döner dönmez aşınacak olan ucuz bir araba almaktansa; iyi, dayanıklı bir Cadilac veya Bent-ley almak daha güvenilir bir yatınındır. Yengeç için kalite ve ekonomi eş anlamlıdır, îşte böyle, sanırım bu anlattıklarım gözlerinizi tekrar parlatacaktır!..

Yaşamı müzik, resim ve diğer kültürel olaylar içinde geçen en şair ruhlu ve hayalci Yengeçler bile, paranın değerini çok iyi bilen bir anlayışa sahiptirler. Ay' m etkisindeki ressam bir tavan arasında çalışıyor olabilir, ama O' na yiyecek paketleri göndermenize hiç gerek yoktur. Herhalde tavan kirişleri arasında saklı yiyecek stoku ve bonoları vardır. Resimlerini de hiç kimseye bağışlamaz. Profesyonelse, onları oldukça iyi bir fiyata satacaktır. Ama, onlar da buna değecektir. Yengeç burcu insanı bir meslek sahibi olunca, o mesleğin en yüksek düzeyine erişecektir. O, sanat yeteneğiyle doludur. Yengeç erkeğinize yılbaşı kartları çizmesini ve boyamasını önerebilirsiniz. Bir amatör bile olsa, çizip boyadığı kartlar kuşkusuz çok güzel olacaktır.

Erkeğiniz eğer gerçek bir Yengeç' se spor giysilere düşkün değildir. O1 nün giyim- kuşamında belirli bir ciddilik vardır. Milyarder de olsa, sadece birkaç bin lirası da olsa, geleneksel ve iyi bir terzi elinden çıkmış giysilerden hoşlanır. Çoğunlukla, eski tip yaka düğmeleri (evet, onları hâlâ satıyorlar- Yengeçler için), Fransız kol manşetleri, toptancıdan aldığı, genellikle monogramsız( monogram çok gösterişli oluyor; O fazla göze çarpmamayı tercih eder) pahalı gömlekler kullanır. Henüz ilk milyonunu biriktirmeye çalıştığı sırada, kısa bir süre için para sıkıntısı çekerken bile, ayakkabıları her zaman boyalı ve çorapları iyi cinsten olacaktır. Mâlî durumunun iyi olmadığı zamanda bile ( ki bu dönem geçicidir) bir Yengeç erkeği soylu bir zengin veya görmüş geçirmiş bir adam havasını taşır. Eğer henüz öyle değilse, öyle olacaktır. Birgün bu adama yüklü bir para gelecektir, veya büyük paralar kazanma fırsatını elde edecektir. Yengeç her zaman zengin olmaz, ama işsiz bir Yengeç, Sibirya' da bir ananas ağacı kadar az bulunur. O' nün gizli ilkesi şudur:" Hep oynayıp, hiç çalışmamak sıska bir cüzdandan başka birsey sağlamaz", ve Yengeç iyice tombul bir cüzdanı yeğ tutar.

Umalım ki anasıyle özellikleriniz aynı olsun. Aslında öyle olması için dua edelim. Kuşkusuz O' nün konuşmalarında annesi sık sık boy gösterecektir, örneğin," Annem hiç bu kadar makyaj yapmaz, ve çok güzel bir kadındır. Göz farın biraz fazla değil mi, sevgilim?" Ya da," Dondurulmuş kekler ve hazır patates püresi kullanıyorsun. Ben çocukken annem kendi ekmeğini kendi pişirirdi." Bu erdem örnekleri hiç beklemediğiniz zamanda sık sık karşınıza çıkacaktır." Sevgilim, bu akşam tiyatrodaki randevumuzu iptal etmek zorundayım. Annemi birkaç gün için çiftliğe götürüyorum." Kısacası, Yengeç erkeği annesini tahtından indirip, yeni kraliçesi olarak size taç giydirmeye pek hevesli olmayabilir. Zaman zaman gezip dolaşmak heyecanına kapılsa bile, O son derece evcil bir Yengeçtir. Hele annesi evini sıcacık, rahat bir yuva haline sokmuşsa, O' nün orayı terketmeye hiç acelesi olmayacaktır. Yengeçler annelerine ya çok, çok yakındırlar, ya da onlardan tamamiyle soğumuşlardır. Onlarla hiçbir zaman sıradan bir ilişkileri olmaz. Annelerine çok büyük saygı ve sevgiyle bağlı olmayanlar ya evlat edinilenlerdir ya da babalarına karşı duyduğu sevgiyi kıskandıkları için annelerinden soğuyanlardır. O zaman annelerine karşı doğal olmayan bir soğukluk ve uzaklık duyarlar.

Bununla birlikte, tipik bir Yengeçle ortaya çıkan asıl sorun, anneye yakınlıktan doğmaktadır. Hayatın gerçeklerini saklamanın hiçbir yaran yok. Annesine düşkün tipte bir Yengece âşıksanız, annesinin dostluğunu kazanmak zorundasınız. Annesine komplimanlar yağdırırken, aynı zamanda rakibi olacaksınız. Dostluk kazanmaya çalışırken, aynı zamanda rekabet etmek kolay değildir, ama sizin için gerekli olan strateji budur. Sakın onun yemek pişirme ve diğer ev işlerini ele almasına fırsat vermeyin. Bırakın, size limonlu pastanın nasıl yapılacağını öğretsin. Eşiniz bundan hoşlanacaktır- siz iki hanımın böyle güzel güzel geçinmenizden... Sonra dönüp, kendi hesabınıza nefis bir Stroganof pişirin. En az annesi kadar O1 nü şımartmaya dikkat edin, bu da bir hayli olabilir... Herhalde annesinin gözünün bebeği olarak büyümeye alışmıştır. Üstüne düşülmesi, düzenli olarak beslenmesi, her ihtiyacının sağlanması, hastalandığı zaman çevresinde pervane gibi dönülmesi, ve geceleyin şefkatle yatağına yatırılması O' nü son derece tatlı bir Yengeç yapabilir. Yengeç erkekleri bunu hiçbir zaman doğrulamazlar, ancak hanımlar tarafından bebek gibi sevilip okşanmaya bayılırlar.

Gene de, ilişkinizde skoru eşitleyebilecek olan bazı hususlar vardır. Bir kere, Yengeciniz de oldukça iyi bir aşçıdır. Güzel yemek pişirme yeteneğiyle sizi şaşırtabilir. Bu adam sizi apartmanına akşam yemeğine çağırdığı zaman, genellikle oldukça ciddidir. Gravürlerine bakmanızı istese de, gizli bir niyeti olmayabilir. Tipik bir Yengeç erkeği, hayattaki güzel şeylere düşkündür. Kısacası, kültürlü bir adamdır. Gerçekten, çok değerli gravürleri, ya da en azından harika bir plâk kolleksiyonu olabilir. O' nun kaya mağarasına şaperonsuz gitmeyi göze aldığınız zaman, oldukça güvende sayılırsınız; çünkü tipik bir Ay erkeği kadınlara karşı son derece naziktir. Siz hanımefendilikten vazgeçmedikçe, o da genellikle bir beyefendidir. Büyükannesinin zamanında öyle davranırlardı, ve O' na göre, o günler güzel günlerdi...(O şöminenin üstündeki de herhalde anneannesinin fotoğrafıdır.) O' na aile ağacı konusunda sorular sorun. Size bildiklerini anlatmaya can atacaktır. Yengeçlerin çoğu geçmişlerinden ve atalarından söz etmekten çok hoşlanırlar. Yengeç, büyükannesinin kendisinden, ilk kez yun dışına gittiğinde satın aldığı on sekizinci yüzyıla ait antika masaya kadar, eskiye ait şeyleri çok sever.

Resminizi çekmek isterse, hemen eşarbınızı kapatarak kaçmayın. Fotoğrafçılık, Ay etkisindeki insanların olağan hobisidir, ve hayatlarım en az bir fotoğraf makinesine sahip olmadan yaşayan Yengeçlerin sayısı yok denecek kadar azdır. Kuşkusuz, bu Yengecin Venüs' ü Akrep' te, veya bir Aslan Ay olabilir; bu yüzden, herhangi birşeyi kabul etmeden önce doğum haritasını incelemek daha akıllıca bir davranış olur. Her neyse siz şöyle söyleyin:" Çok isterdim, canım, ama önce astrologumla konuşmamın bir sakıncası var mı, acaba? Doğum gününü öğrenmem gerekiyor" Şaka yaptığınızı düşünürse, bunu hemen düzeltebilirsiniz. O' na deyin ki," J.P, Morgan, astrolog Evangeline Adams' la görüşmeden borsada parmağını bile oynatmazdı." Evangeline Adams, John Quincy Adams' in torunu ve John Adams' ın büyük torunuydu. Tarihle paranın bir araya gelmesi, Yengecin gözlerini ilgiyle faltaşı gibi açacaktır.

Bir Yengeç erkeğinin her ne kadar bazı ufak tefek flörtleri olursa da, ciddi şekilde âşık olmadan önce birçok yıllar geçmesi gerekebilir, çünkü O1 nün, ilgisine değer bulacağı bir kadına rastlaması kolay değildir. Aradığı kadını bulduğu zaman, çok duygulanır, hassaslaşır ve onu armağanlara, hayranlık ve sevgiye boğar. Ama O' nün standartları yüksektir. Her genç kız bunları karşılayamaz. Yengeçlerin çoğu sebepsiz yere kendilerini yakmaktan korkarlar. Uygunsuz bir ilişki, sıradan bir erkeğin birkaç hafta üzülmesine neden olurken, Yengeç için bir felâket olabilir. Herhangi birşey çok yakınlaştığı birinden O' nü ayırırsa, Yengeç yıllarca matem tutabilir.

Doğal olarak hemen ilişki kurmaktan çekinir, ama bir kez duygularından emin olunca, kolay kolay önüne geçilemez. Yengeçler romantik âşık rolünü ustalıkla oynarlar. Duygularını açtıktan ve sizi elde etme umuduna kapıldıktan sonra, çekingenliği bir gecede inançlılığa dönüşür ve kendinizi, yapmayı düşündüğü hiçbir teklife hayır cevabı almayacak kadar azimli ve dürüst bir erkeğin sevgisiyle sarılmış bulursunuz. Posta kutunuza el koyması (tabii, mecazî olarak), kapınızın Önündeki paspasa kamp kurması, telefonunuzu kendi tekeline alması işten bile değildir. Yengecin kıskacından kurtulmak zordur. Herhalde siz de kurtulmak istemeyeceksiniz, kuşkusuz. Pekçok genç kız, birinin kendilerini sımsıkı sarıp kapıdaki hain kurttan koruyacağı, Yengecinki gibi ay ışığıyla aydınlanmış bir dünyada rüya âlemine dalmak ister.

Şimdi Yengeç erkeğinin, şapşalca giyinen ve parasını har vurup harman savuran biri olmadığını, rüya gibi yemek pişirebildiğini, mükemmel bir zevki olduğunu, sevgili babacığının evlendiği kız gibi geleneklere bağlı bir genç kız aradığını, kumrular gibi öten bir sevda kuşu olduğunu (huysuzluğu tutmadığı zaman), öğrenmiş bulunuyorsunuz. Başka öğrenmek istediğiniz birşey kaldı mı? Baba olarak nasıl biri olduğunu mu merak ediyorsunuz? işte, haberlerin en güzeli, bu. Yengeçlerin hepsi yürekten annedir. Erkekler bile...

Asıl söylemek istediğim, Yengecin âşık olduğunuz o ilgili, nazik, sempatik, anlayışlı kişiliği nedeniyle çok iyi bir baba olacağıdır. Çocuklara karşı sonsuz bir sabrı olacak, onların ezilen başparmağı, kınlan oyuncağı ve diş ağrılarıyla teker teker içtenlikle ilgilenecektir. Onların doğum günü partilerinde kağıt şapkalar giyecek, tüm mahallenin çocuklarına eğlenceli bir oyun arkadaşı olacak, ve küçük insanları ağırlamak için sayısız saatlerini harcayacaktır. Yengeç babalar oğullarıyla gurur duyar, kızlarım hararetle korurlar. Çocuklar küçükken, Yengeçler düşünebildiğiniz en yüce, en mükemmel baba olurlar. Bununla birlikte, gençlik döneminde sular epeyce dalgalanabilir. O, sevdiklerinin sonsuza kadar kendisine dayanmalarını ister, çocuklar bağımsızlık belirtileri göstermeye başlayınca, tekrar bir dönem için aksi bir Yengeç olabilir ve onların dışardaki dünyaya açılma isteklerine karşı çıkabilir.

Genç Henry arabayı alıp gece yarısından sonraya kadar dışarıda kalınca veya güzel Lucy dansa gidip izin aldığı saatte dönmeyince Yengeç baba bir aşağı bir yukarı dolaşmaktan halıyı aşındırabilir. Sayıların O' nü nasıl etkilediğini hatırlıyorsunuz, değil mi? Tutumunun yanlışlığını O' na göstermek için, düpedüz aritmetiğe başvurun." Bu şuna benzer şekerim" deyin, " Şimdi iki çocuğumuz var. Onlar evlendikleri zaman, tıpkı bankadaki paranın kâr hissesiyle çoğalması gibi, altı veya sekiz torunumuz olabilir. Altı veya sekiz, ikiden daha çok mutluluk demektir, öyle değil mi?" (işte O' nu yakaladınız.) " Benimle aynı fikirde olmana çok sevindim, sevgilim. Şimdi lütfen Lucy' nin gelinliğini nereye sakladığını bize söyler misin, ve Henry' nin evlenme cüzdanını alabilmesi için lütfen şu kelepçeleri bileğinden çıkartır mısın?" Bunu sakın dolunay zamanı denemeyin. Yanlış anlayabilir. Ayrıca, Ay' in titreşimleri bu kadar güçlüyken, hiçbir Yengeç doğru düşünemez. Başkalarının kontrolünü elinde tutmaktan vazgeçmek O' nün için zordur, ancak hâlâ sizin yanında olduğunuz ve hâlâ size yaslanabileceği kendisine hatırlatılınca, kıskaçları gevşeyecektir.

Evet, bunların hepsi gelecekte olacak şeyler. Sizin şu andaki sorununuz, Yengecinizi dosdoğru evlenme teklif etmeye yönelmesi için baştan çıkarabilmek; akıllıca bir o yana, bir bu yana gidip gelerek asıl konuya yan çizmekten vazgeçirebilmek. Daha cesur mağara adamı tipli biri için kendisini terkedecekmiş gibi davranabilirsiniz.Genellikle Yengeç, elde etmek istediği obje- bu sizsiniz- kendisinden uzaklaşma belirtileri gösterince, geri geri gitmekten vazgeçer. Ancak, bu da; O' nü uykudan uyandıracak başka bir erkek bulmak için çevrede keşfe çıkmayı gerektirir. Sizi çok yakından gözlediği için, böyle bir işe kalkışmak gerçek bir sıkıntı yaratabilir.

Sizi sımsıkı yakalamasını ve her gece zik zak oynamaktan vazgeçmesini sağlamanın en kolay yolu, O' nün duygularını etkilemektir, bu duygular da her zaman, hesap makinesine benzeyen aklının hemen altındadır. Müzik, şiir çiçekler, güzel giysiler, azar azar kullanılan pahalı bir parfüm, yumuşak sözler, tatlı okşayışlar, O' nün romantik bir ilişkiye karşı zaten zayıf olan dayanma gücünü büsbütün kırabilecek olan silâhlardır. O' nün kalbiyle midesi arasındaki direkt hattı sakın küçümsemeyin. Dergilerden bebek resimleri kesin, dikiş makinenizi tüm görkemiyle ortada bırakın, eteklerinizi iki - üç santim daha kısaltın ve O' nü bebekmiş gibi biraz şımartın. Yabancı paralardan yapılan şu bileziklerden birini takın. Bu, iki hassas tele birden vuracaktır uzak kıyılara seyahat ve para... Bir gece ansızın, heyecanla, annesiyle tanışmak isteyip istemediğinizi soruverir. Hemen ertesi sabah da rahatça ve güvenle düğün davetiyelerinizi ve çeyizinizi ısmarlayabilirsiniz. Böylece binbir gizli rüyayla dolu, biraz huysuz bir Ay erkeğinin kalbini çelmiş olacaksınız- ve de tabii gözdesinin onayını.. Ondan sonra," bir yıl bir gün süreyle denizlere açılacaksınız" ve " Ay ışığında dansedeceksiniz". iyi yolculuklar!. Sakın unutmayın- O' nün delik deşik eski şapkasını, paramparça tenis ayakkabılarını, pul kolleksiyonunu, ilkokul karnelerini hiçbir zaman atmayacaksınız. Bunlar O' nün en değerli servetidir. Şemsiyenizi yanınıza almayı ihmal etmeyin. Rutubetli geceler olacak. Çinçilânızın içinde çok güzel göründüğünüzü söyleyebilir miyim? Ama tabii.. Bir kadın sevildiği zaman güzeldir-ve siz seviliyorsunuz...

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:36

Aşk & İlişkiler (kadını)..!!!
 
Buna hiç kuşku yok. Başlangıçta sizin Yengeç kızının kibar bir Ay kızı mı, yoksa vahşi bir kuş mu olduğuna karar vermekte sıkıntı çekeceksiniz. Sonunda hangisi olduğunu hâlâ bilemeyeceksiniz.

Yağmur mevsiminde, hüzünlü duygulan içinde sizi boğacak; güneş bulutların arasından gizlice tekrar yeryüzünü gözetlemeye başlayınca, sizi kahkahalarla iki büklüm edecek ve size şefkatle yaklaşacaktır. O' nün değişen duygularına tanık olmak, eski zamanların sessiz filmlerini izlemeye benzer, İnsanları kahkahalardan kırıp geçiren şakaların hemen ardından, iliklerine kadar heyecanla titreten " Pauline" nin Korkulan" filmi gösterilir ve çukurdaki teneke sesli bir piyano baştan sona kadar bu gösteriye eşlik eder.. Piyanonun tonu bazen canlı ve neşeli; sonra da melânkolik ve hüzünlü olur.

Müzik, duruma uyacak şekilde sürekli değişir, hiçbir zaman durgun veya monoton olmaz. Yengeç kızı da buna benzer,. Biraz çılgın, azıcık üzgün ve olağanüstü hayal dolu. O aynı zamanda gümüş sikkeleri nasıl biriktireceğini de iyi bilir.

Doğal olarak evlenmeden önce ö' nün yatağının altına bakamaz-siniz. Utangaçlık Ö1 nün özelliklerinden biridir. Ancak, güvenerek bahse girebilirsiniz ki, orada kağıt paralarla dolu eski bir çorap vardır, Yükselen burcu savurgan bir yıldız ya da Ay olabilir, ama öyle olsa bile, açelya saksının altında veya on yıl önceki doğum gününde gelen ve hâlâ hiç kullanmadığı dantel masa örtüsünün arasında sakladığı birkaç kuruşu bulunur. Şiir kitaplarından birini açarsanız, arasından gün ışığında gözlerini kırpıştıran buruşuk bir kağıt para düşebilir. Bir Yengeç kadını duygulan incindiği zaman birden para harcama tutkusuna kapılarak kınlan gururuna şifa arayabilir; ama çoğunlukla harcamaları gelirinin bir hayli gerisinde kalır. Sizin tasarruf hesabınız O' nün olağanüstü ilgisini çekebilir, ve para O' nün konuşmayı en çok sevdiği konulardan biri olabilir. Eğer paranız yoksa, para kazanmaya çalıştığınız sürece bu kız sizi küçük görmeyecektir. Para kazanmanız ve biriktirmeniz için size yardım edecektir; ama harcamaya gelince, bu sizin bileceğiniz iştir. Fazla ileri gitmeyin, yoksa karşılıklı güvenliğinizin tehlikeye düştüğünü görecektir. Siz bu kıza korkunç pahalı bir hediye verince, size, " Bunu yapmamalıydın" derse, bilin ki bunu inanarak söylemiştir.

Yengeç kızının kafasını sigorta, ipotek, kira, faturalar ve bankadaki Yılbaşı hesabından uzaklaştırmak için, O1 nü geceyarısı mehtapta yürümek için deniz kıyısına götürün. Bu O' nün en çok formunda olduğu zamandır. Ay O' nün gizli rüyalarını ortaya çıkarır, suya yakın olmak O’ nun dört yüz üç gerginliğini gevşetebilir. Bir saatlik süre içinde tüm çeşitli duygularını gözlerinizle görebilirsiniz. O zaman bunlardan en beğendiğinizi seçerek, bu duyguyu geliştirmesi için O' nü heveslendirirsiniz. Tipik bir Yengeç kızını yalnız olarak, dolunay altında plaja götürürseniz, tuhaf bir değişiklik olur. Gündüz gördüğünüz o soğuk, çekingen hanımefendi veya hattâ arada sırada akşamlan bir lokantada ya da tiyatroda dikkatinizi çekecek kadar kılar kıkır gülen, taşkın flört, Ay1 m manyetik ışıklan gözlerinde parlayınca, ve kıyıya çarpan dalgaların baştan çıkarıcı sesi kulaklarına dolunca, birdenbire başka dünyalardan gelen bir yaratık olacaktır. O, sizinle birlikte, hayallerinizin erişebileceği kadar uzaklara uçabilen bir deniz perisine dönüşecektir. Bu, onda dokuz kez böyle olacaktır. Ve herhalde onuncusunda yeni Ay1 a rastlayacaksınız. Bu aynı amacı sağlamayacaktır. Ay küçülürken O, utangaç ve tatlı bir kız olur; ama sizin asıl istediğiniz, O' nün tüm gizli yeteneklerini ortaya çıkaracak kadar bütün olan bir Ay' dır. ö dolunay' in büyüsü altında, kendi içindeki denizin yükselmesi ve duygularının tasmasıyla, sik yazabilir, şarkı besteleyebilir, filozofların yüz yi Hardan beri düşünüp taşındıkları bilinmeyenlerin üstündeki perdeyi yırtabilir. En azından söylemek gerekirse, böyle zamanlarda, Yengeç kızı doğal olarak ilginç bir konuşmacı olur.

Diğer burçlarda da gördüğünüz gibi, pek az kadın kusursuzdur. Koç kızı elini kolunu sallayıp taksileri kendisi çağırarak ve tuğla duvarlara başıyla tos vurarak ortalıkta koşuşup durur. Yay kızı insana şok geçirtecek kadar açık sözlü, patavatsızdır. Akrep kızı korkudan dudağınızı uçuklatabilir. ikizler maymun iştahlı, dönek olur. Aslan fazla mağrurdur, v.b. Yengeç kadınlarında genel olarak bu kusurların hiçbiri yoktur.

Ne var ki, Yengeç kızıyla ilişkinizde hatırlamanız gereken bazı," sakın yapmayın" lar vardır, O eleştirilmekten nefret eder; alaya alınmak O' nü derinden yaralar, ve reddedilmeye hiç katlanamaz. Bir, iki, üç. Bunlar esastır. Pek açıkça atak değildir, tipik Yengeç çekinir, ilk hareketi siz yapmak zorundasınız. O' nün hareket ettiği bir yer varsa, o da geriye ve iki yanadır, ö' nün esasta utangaç yapısı ve kabul edilmeme korkusu, bu burcun erkeğiyle aynıdır. Tanıdığım bir yengeç kadınıyla bir Yengeç erkeği bir gece, kadının apartmanında tam yedi saat yanyana oturup, dergilere bakıyormuş gibi davranmışlardı. Nabızları sessizce hızlı hızlı atarken, bir yığın derginin eski sayılarını, sabah ve akşam gazetelerini gözden geçirip birkaç da bilmece çözmüşlerdi. Gördüğünüz gibi, Yengeçlerin hiçbiri ilk hareketi yapmak istememişti.

Annesine iyi davranın, yoksa sizi hiçbir zaman affetmez. Annesi, hiçkimsenin incitmemesi gereken bir hanımefendidir. Yengeç kızının mizah anlayışı, malûm" kaynana" şakalarına itibar etmez. Ve O' nun beş yıllık günlüğünü asla okumayın. Nasıl olsa, anahtarı ve kilidi de vardır herhalde. Yengeçler sır tutmaktan hoşlanırlar, îtiraf eden siz olmadıkça, O' nlar itiraf etmeye pek yanaşmazlar.

Sizin Ay güzelinin korkulan, gerçekten sizi de zor durumda bırakabilir, O, yeterince güzel olmadığından, yeterince zekî olmadığından, yeterince genç olmadığından, yeterince yaşlı olmadığından korkar. Milo Venüsü gibi bir vücudu, Truvalı Helen gibi bir yüzü, ve Aristo gibi zekâsı da olsa farketmez: O gene kendisini yetersiz hissedecektir. O' nün genç, O' nün güzel, ö* nün akıllı olduğuna ve sizin O' na ait olduğunuza Ö' nü inandırmaya çalışarak garanti verin. O1 nün duygulan ve davranışları, Ay' in her çeyreğine göre ortalama ayda dört kez değişecektir, denizin alçalış ve yükselişine göre de günde iki kez ufak tefek dalgalanmalar olacaktır. O, ne yapacağı belli olmayan bir tarzda, ne yapacağı bilinen biridir. Bu O' nü büyüleyici ve gizemli yapan bir özelliktir. Hüzünlü zamanlarında iyi yemek yapamadığından bile korkabilir. Bu son derece saçmadır. Çünkü tipik bir Yengeç kızının yanında bir Fransız aşçı başı, sizin askerlik kampındaki karavana çavuşu gibi kalır. Bu kadın, otomatik konserve açacağından veya dondurulmuş yiyeceklerden hoşlanan biri değildir? Q, fasulyeyi kendisi ayıklamaktan ve bisküvilerini kendisi pişirmekten daha çok zevk alır. O' nün yemekleri harikadır; patates püresi tüy gibi yumuşak, sebzeleri taze ve gevrek olur. BunSann hepsinin üstünde, son derece nefis çilek reçeli yapar. Yengeç kadınları fırınlarıyla çok iyi geçinirler. Evin en çok sevdikleri odası, mutfaktır( çocuk odasından sonra). Ö, bir anaç tavuk gibi üstünüze düşecektir, ve siz de herhalde buna bayılacaksınız. Erkeklerin çoğu bayılır.

îyi yemek yapamadığı konusundaki yersiz korkusunun yanısıra, sizin o' nu yeterince sevmediğinizden de korkabilir. Kanı kırmızı olan her normal erkek için bunun çaresini bulmak kolaydır. Buyurun, kanıtlayın- ne kadar isterseniz, o kadar sık, O bunu çok güze! şekilde kabul edecektir. Bir kez siz yeşil ışığı yakınca, ö da yetersizlik duygularından kendini kurtaracak olan sinyali mutlulukla karşılayacaktır. Ancak bu da yeni bir sorun yaratır. Gerçeği söylemek gerekirse, siz Yengeç kadını elde ettikten sonra biraz üstünüze düşebilir- sanki yaşadığı sürece sizi hiç bırakmayacakmış gibi. Bu hiç te kötü birşey değil. Böyle bir sadakatin özlemini çeken birçok erkek var. ö' nün aşkını kazanacak kadar şanslı olunca, artık ne yiyeceksîz, ne de sevgisiz kalacaksınız. Buna eşlik eden çılgın kahkahalar da bir çeşit zevk olabilir. Başka alaycı kadınların sinsi imâlarını ve riyakâr kahkahalarını düşününce, Yengeç kızının-esprileri daha da sıcak ve tatlı gelir.

Bu kızın kalbiyle oynamak çok acımasızca bir haksızlık olur, çünkü O içten bir bağlılıkla sever, yüceltir, itaat eder ve birazıcık da eleştirir. Aynı ateşle karşılık vermeyecekseniz, neden böyle az bulunan bir aşka cesaret veriyorsunuz? O' nün ayrılık tanımayan bağlılığını hatırlayın, o' nunla sadece üstünkörü flört ediyor olabilirsiniz. Ancak, karşılaşmanın sonunu ilân ettiğiniz zaman, burnunuzdan gelecek. O, düdüğü işitmeyecek. Yengeç kızının duygularında yüzeysel ve yapmacık hiçbir şey yoktur. O, bir erkeğe veya bir çay fincanına sahip olduğu zaman, sonsuza kadar O' nün olacaklar demektir.

O, neşesi ve parlak iltifatlarıyla arkadaşlarınızın akıllarını başlarından almayabilir, ama çekiciliğiyle sizi etkileyecektir. Haziran' da doğan kadınlar en derisi duygularını, kendilerine en yakın olan insanlara saklarlar. Başka kızlarla flört ettikten sonra, onları yengeç kızıyla karşılaştırınca, gerisin geriye Yengecinize koşarak, tekrar size yapışması ve bırakmaması için yalvarabilirsiniz... Sıkıca...

O' nü idare etmenin en güç yanı, her zaman elinin altında hazır bulunan sert Yengeç kabuğunun içine kaçıp kapanmasına engel olmaktır, ö' nün duygulan o kadar hassas ve incedir ki, istemeden yapılan en küçük bir îmâ O' nü çok kötü yaralayabilir. O' nün gizli imâlara karşı ne zaman birdenbire hassaslaşacağını bilmek zordur, Bir gece vals yaparken," Saçların harika görünüyor," dersiniz. Hemen gözlerine yaşlar dolar. Neden? Meğer O' nu son gördüğünüzde saçlarının korkunç göründüğünü söylemek istemişiniz. Yengeç kadınları epeyce alıngan olabilirler. Çok ağlarlar. Yanınızda her zaman temiz bir mendil bulundurun.

Yengeç burcunda doğan kadınların ille de cimri olmaları gerekmez, ama herşeyi biriktirmek gibi bir huyları vardır. Siz buna düpedüz zorunluluk diyebilirsiniz. O, iplik parçalarını, düğmeleri, kavanozları, teneke kutuları, kocalan ya da eski elbise patronlarım kolay kolay atmaz, ö lime lime olmuş tiyatro bileti koçanlarını, sararmış aşk mektuplarım ve kullanılmış çay paketlerini biriktirmenin bir amacı olmadığını siz söyleyemezsiniz, Bilinmeyen bir gelecekte, şu kırılmış yılbaşı süsleriyle birlikte çekmecede sakladığı yanmış elektrik sigortalarına ihtiyacı olabilir. Uzun zaman önce eşlerinden boşanmış ikiyüz çorap ve eldiven tekini nerede kullanacağını sakın sormayın. Kullanacak, kullanacak!.. Büyük halası Matilda' nın ördüğü değerli yatak örtüsünü, yakarak delik açsın diye eliyle başka birine götürecek bir kız değildir o. 1952 de iptal edilen çeklerden eski izci rozetlerine kadar herşeyin O' nün için duygusal bir değeri vardır. Kendisinin olan herşeye büyük değer verir ve onları kıskançlıkla saklar. Bunun içinde, kuşkusuz, siz de varsınız. O, herşeyi sahiplenecek kadar kıskanç değildir. Arada nüans var.

Ateş burçlarında doğan kadınlar, yaşamdaki gecikmelere ve düş kırıklıklarına karşı çıkabilir ve protesto edebilirler. Ama Yengeç kızı genellikle, herşeyi karmakarışık ederek hiçbir şeyin değiştirilemeyeceğini veya üstesinden gelinemeyeceğini düşünür, işler istediği gibi gitmediği zaman, kimseler görmeden sessiz sessiz biraz gözşayı dökebilir, ama normal reaksiyonu sükûnetle ellerini kavuşturup, işlerin kendiliğinden düzelmesini sabırla beklemek olacaktır. Sabır O' nün en güzel erdemlerinden biridir. Bununla birlikte, üzüntüye kapıldığı zaman O' nü kendisinden uzaklaştırmanın bir yolunu bulmak zorundasınız. Çok derin bir şekilde içine kapanmadan önce O' nü yakalamaya çalışın. Bebek gibi üstüne düşülmesini isteyen bir yanı vardır. Sevdikleri tarafından biraz şımartılma arzusu Yengeç yapısının derinlerine kök salmış gibidir. Onsuz yaşayamayacağınızı bilmek için çaresiz bir ihtiyaç duyar; ve bazen acıma ve koruma duygularınızı uyandırmak, sizin için çok şey ifade ettiğinden emin olmak için bir hayli ileri gider. Karşılığında o kadar çok şey verir ki, bu kadarcık birşey istemek O' nun hakkıdır. Ancak bu dönemlerdeki zayıflığı sakın sizi yanıltmasın. Şu soğuk, acımasız dünyadan korunmak için sizin kocaman, güçlü kollarınızı arayan bu çaresiz küçük bebek, gerektiği zaman mükemmel şekilde kendini idare edecek güçtedir. Bir kavganın ortasında, sizin Ay kızı yaşlarla dolu, korkulu gözlerle size baktığı zaman, unutmayın ki, siz evi terkedip daha köşeyi dönerken, gözlerini silip pikaba bir yığın plak koyacak ve sükûnetle dolaplarım temizlemeye koyulacaktır. Kuşkusuz, Yengecin tipik sempati aradığı zamanlar dışında, gerçek bir depresyona kapıldığı zamanlar olduğunu da gözden uzak tutmamalısınız. Böyle gecelerde siz en iyisi evde kalıp O' nunla birlikte müzik dinleyin ve şefkatle O' nün elini avucunuzda tutun.

Yengeç kızının sevdikleri için yapabileceği kahramanca fedakârlıkların sonu yoktur. Bir yakını O' nün güçlü olmasına ihtiyaç duyduğu zaman, kendisi ve kendi korkulan için kendinde bulamadığı cesaret, pırıl pırıl ortaya çıkıverir. işler gerçekten içinden çıkılmaz hale gelince, O sizi asla yüzüstü bırakmayacaktır, o zaman size narin, gümüşi bir ay ışığından çok, görkemli sağlam bir kayayı hatırlatacaktır. Çocukları da O' nü bir güçlülük anıtı ve sığmak olarak göreceklerdir. Onlara hassas bir anlayışla, kendi yollarını bulmakta yardımcı olacaktır. Çocuklar O' na dön elle sarılacaklar ve evleri bir kulübe bile olsa, O' nün sevgisinin sıcaklığıyla bir saray kadar zengin, rahat ve aydınlık olacaktır. Çocuklar olduktan sonra, eskisi kadar ilgi görmemekten yakınabilirsiniz. Yengeç burcu annelik duygularım yönetir, biliyorsunuz. Biraz geri çekilmek zorunda kalsanız da, hâlâ size yer vardır. ( Çocuğu olmayan bir Yengeç kadını, yüreğinde biriken annelik sevgisiyle bir hayvanı veya arkadaşlarım sevecektir, ve hayvanlarla arkadaşlar şanslı yaratıklar olacaklardır.) O' nün çocukları, yavru kuşlar gibi her ağızlarını açışta anneleri tarafından besleneceklerdir. Ve yemek de her zaman sıcak ve besleyici olacaktır.

Hiçbirşey O' nün ailesinden daha iyi değildir. Çocukların biri hapşırsa, karşı koyacak kadar büyüyünceye değin, hemen yatağa atılacak, ilaçlar, sıcak çay ve tavuk suyuyla beslenecektir. Yengeç annenin çocuğu soğuk bir gecede kalın süveterini, karda atkısını ve eldivenlerini, yağmurda çizmelerini giymeden evden çıkamaz. Yengecin koruyucu tutumuyla başa çıkabilmesi için, bir çocuğun çok güçlü iradesi olması gerekir. Şımarmaması için de oldukça dayanıklı olması lâzımdır. Bu çocuk dış dünyaya açılıp ta, herkes için dünyanın merkezi olmadığını anladığı zaman oldukça sarsılır. Kendisine annesi tarafından gösterilen böylesine bağlılık ve düşkünlük, hayatın katı gerçekleriyle karşılaştığı zaman sığınacağı harikulade güvenli bir kuştüyü yatak olursa da, aynı zamanda aile bağlarına anormal derecede bağımlı hale gelmesine ve artık kendi kusurlarını görememesine neden olur. Çoğunlukla Yengeç annelerin mi çocuklarını önlüklerinin bağlarıyla bağladıklarını, yoksa çocukların mı kendi elleriyle bu bağlara düğüm attıklarım anlamak olanaksızdır. Yengeç anne, her sınav kağıdını saklayacak, acemice yapılmış kreyon resimleri gururla duvarlara asacak ve bebek patiklerini şefkatle ipek kağıtlara saracaktır. Bu minimini buruşuk patikler çok değerlidir, çünkü Yengeç anne o berrak, fotoğraf gibi belleğiyle, çocuğunun ilk adımlarını, yuvadan uçtuktan çok sonra bile sanki dünmüş gibi hatırlayacaktır. Yuvadan uçuş zor olabilir. Yengeç kadını evlilik bağlan için çocuklarından vazgeçmeyi pek istemez. Onlar herkesten daha çok ve daha uzun süre çocuklarına yapışır kalırlar. Bazen, mustakbel damat veya gelin, Haziran doğumlu annenin onayını almak için tüm sınavları geçmek zorundadır.

Bir zamanlar Yengeç burcundan bir anne tanıdım; hergün okul dönüşü küçük oğlunu karşılamaya gidiyordu. Çocuk kapıdan jet motorlu roket gibi çıkıyor, annesinin yanma gelmeden önce şimşek gibi birkaç kez oyun alanının çevresinde koşuyordu. Annesi bir kez oraya kız kardeşiyle birlikte gelmişti. Teyzesi çocuğun arkasından gitmek istedi, ancak Yengeç anne onu durdurdu, " Hayır, bırak koşsun," dedi sükûnetle." istimini boşaltıyor. Koşmaktan yorulduğu zaman geri gelecektir." Sonunda oğlu O' na doğru yürüdü, elini tuttu ve," Haydi gidelim, anne. Acıktım," dedi.

Bu davranış, Yengeç kadınının her türlü sevgide, en çok da evliliğinde takındığı tavrı gösterir. Kendine has o tuhaf sahip çıkma anlayışı hiç sarsılmaz, ancak saldırgan değildir. Şuna gizlice inanır ki, rüyalarınızın peşinden ne kadar uzağa giderseniz gidin, birgün mutlaka döneceksiniz ve O da orada sabırla sizi bekliyor olacak. Ayın sihirli ışıklarıyla parlayan gözleri hâlâ güzel olacak, mutfak mis gibi baharat kokacak, ve O size işlerin nasıl gittiğini soracak; nasıl olduğunuzu da... Eğer işler kötü gitmiş ve siz de üzüntülüyseniz, güldürmek için şaka yapacaktır. Sonra karnınızı doyuracak, siz biraz rahatladıktan sonra, makul öğütleri ve tatlı şakalarıyla sizi üzüntülerinizden kurtaracaktır. Sonra şöminenin aydınlığında O' nün sakin yüzüne bakacak ve bir kez daha kendinize soracaksınız," Bu, gerçekten sisli bir bahçeden gelen Ay kızı mı, yoksa sevimli çılgın bir kuş mu?" Ama cevabı ne olursa olsun, önemi olmayacak.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:39

Uyum Analizi..!!!
 
Yürümesi oldukça zor bir iliski. Yengeç Zodyak'taki ilk su burcu dolayisi ile su burçlarinin en hassasidir. Sefkat, ilgi, sicaklik, özen ve güven duygusu arar. En ufak bir elestiride bile incinebilir. Yengeç için önce evi, ailesi gelir, Koç için ise önce yeni is tesebbüsleri gelir.

Koç ateş burçlarinin birincisidir, hayat dolu, gürültücü, küstah, saldirgan ve düsüncesiz olabilir. Onunla tartistiginiz zaman kazanmak için her seyi yapabilir, sizin duygulariniz ve egonuzu incitebilir. Koç acimasizdir, asiriya kaçabilir, Yengeç ise zaten alingandir ortada bir sey yokken bile üstüne alinma huyu vardir.

Zorluklar burada bitmiyor. Yengeç olaylara daha geç tepki gösterirken, Koç aninda tepki gösterir. Tartisma sirasinda Koç sözleri ile sizi yerden yere vururken agzinizdan hiç laf çikmayabilir. Koç dogrucu ve açik sözlüdür, Yengeç ise adimlarini önceden hesaplayarak zigzaglar yapar. Koç bunu aldatici ve içten pazarlik olarak, Yengeç ise incelik olarak degerlendirir.

Yengeç evliliginde, ev hayatinda ve çocuklari ile dengeli bir hayat isterken Koç adrenalinle dolu yasamayi sever. Koç insani askta heyecanini kaybetmis ise bunu hemen baska yerde aramaya baslar.

Koç ile seks basta çok heyecanli olsa da bu size yetmeyecektir. Sizi siz oldugunuz için derinden seven, içten bir beraberlik istersiniz. Koç ise aranizda bu bag olusana kadar bile yerinde duramayacaktir. Onun ates oldugunu ama ayni zamanda sicakliktan yoksun oldugunu fark edeceksiniz.

Koç'tan fazla ilgi beklemeyin onun yapacak çok isi vardir. Herkesle yakindan ilginenen ve karsiligini bekleyen Yengeç, Koç'tan ilgi göremeyince mutsuz olacaktir.

Bir ihtimal bu iliski yürüyebilir ama çok ugrasmaniz gerekecektir. Koç'tan vazgeçmek istemiyorsaniz dogum haritanizi çikartip detayli olarak inceletin, belki uyumlu baska gezegenler vardir


Yengeç ve Boga

Boga dengeli, maddi açidan güvenli, erotik ve sadiktir. Bunlar sizin bir sevgilide aradiginiz özelliklerdir. Ev hayatina olan düskünlügünüzü paylasir ve sizin huzursuz duygusal dünyaniza saglam bir zemin olusturur. Siz duygusal olarak inis çikislarla dolusunuz ve Boga’nin sakin ve saglam yapisi sizi çok rahatlatir.

Ikinizde para konusunda akilli davranirsiniz. Boga yatirimcidir, Yengeç ise oldukça hesaplidir.
Yatakta ise Boga ihtirasli, duyarli ve özenlidir. Koku, görme, tat, dokunma, isitme gibi bütün duyulara hitap eder. Belki de en heyecan verici yönü oksama ve dokunuslaridir. Ayni zamanda sesi çok güzeldir. Boga, sizin ona olan bagliliginizdan çok memnun olacaktir. Ikinizde kiskanç ve sadiksinizdir.

Boga sevgilinizi birakmayin. Duygusal olarak sizi tatmin ederken maddi açidan da güvenilirdir. Bu iliski çok uzun vadeli olabilir.


Yengeç ve Ikizler

Ikizler'in etrafina yaydigi enerji sizi çekmis olmali. Toplumdaki rahatligina, etrafina topladigi arkadaslarina, merakli, konuskan olusuna ve canli sohbetlerine bayiliyorsunuz. Yeni, güncel olan her sey ile ilgilidir. Peki, siz onun sürekli ilgisini çekebilmeyi basarabilecek misiniz?

Siz Yengeç birliktelik, yakinlik ve kuvvetli duygularinizla güçlüsünüz. Ikizler ise soguk, ilgisiz ve uzak olabilir. Siz sempatik, merhametli ve duygusalsiniz, Ikizler ise objektif, mesafeli ve akilcidir. Ikizlerin uzak durusu ve gizemi basta size cazip gelse de bir süre sonra bu ulasilamaz hallerinden bikkinlik gelebilir. Civa gibi hareketli olusu, yerinde duramayisi ve çabuk hareket etmesi eninde sonunda sinirlerinizi bozacaktir. Değişken nitelik tasidigi için de sizin degisken ruh hallerinize çok kolay adapte olabilecektir.

Ikizler yatakta konuskan ve sakacidir, siz ise daha ciddi ve derinsinizdir. Ikizler yüzeyde yasar, her seyi hafife alir ve sizin gibi derinlere dalmayi hem istemez hem de beceremez. Onun her seyi, seksi, aski bile analiz etme meraki size fazla gelecektir. Ikizler sürekli degisiklik arar ve bagliliga direnir. Siz ise tam tersisiniz, süreklilik ve denge ararsiniz.

Ikizler, onu sahiplenmenize karsi koydukça siz farkina varmadan daha çok üstüne düsebilirsiniz. Bu konuda dikkatli olun, onu rahat birakin ve sahiplenmeye kalkmayin. Ikizler özgürlügüne çok düskündür.

Ikizler'in maceraci ruhu izin verirseniz sizi kabugundan çikaracaktir. Siz ise karsiliginda ona duygusal derinlik verebilirsiniz. Sizinle birlikte iken ne kadar savunmasiz olsa da gene güvende olacagini bilmek onu rahatlatacaktir. Farkliliklarinizi biliyorsaniz ve bu konularda çaba gösterirseniz, bu iliski sürebilir


Yengeç ve Yengeç

Yengeç ile baska bir Yengecin beraberligi gerçek bir Romeo-Juliet aski gibi olabilir. Iki romantigin birlesmesi olacak üstelik onlarinki gibi kötü sonla bitmeyecektir.

Yengeç'lerin yogun duygulara, sik sik içten sevgi gösterilerine, sefkate, ilgiye ve yakinliga ihtiyaçlari vardir. Sadece iliskinin en basinda degil hayatlari boyunca ayni ilgiyi beklerler. Sevgi alamazlarsa susuz kalmis çiçekler gibi solabilirler. Ayni seylere ihtiyaç duydugunuz için birbirinizi iyi anlarsiniz. Ikinizde evi, aileyi her seyin üstünde tutarsiniz ve çok iyi anne-baba olursunuz.

Ikiniz konusmadan bile birbirinizin duygularinizi anlayabilirsiniz. Sefkatli bir bakis yada nazik bir davranisla anlasabilirsiniz. Ikinizin de yöneticisi Ay 'dir. Bu yüzden ruh haliniz sik sik degisebilir. Ayni anda karamsarliga kapilirsaniz birbirinizi teselli edemezsiniz. Bu ise bu kadar uygun bir es için ödeyeceginiz küçük bir bedel olacaktir.

Dikkat etmeniz gereken bir baska konu ise geçmise olan baginiz olacaktir. Yengeçler bugünden sikayetçidirler, geçmise özlem duyarlar ve hatiralari ile yasarlar. Birinizin önceki evliliginden bir çocugu varsa onunla ilgilenmekten diger Yengeci ve çocuklarini ihmal edebilir. Bu da hassas diger Yengeci incitebilir.

Yatakta ikiniz de tatli, yumusak ve ilgilisiniz. Birlikte dünyayi yerinden oynatabilirsiniz. Su elementleri beden dilini, yüz ifadelerini çok iyi algilarlar. Onun için yatakta hayranliginizi, mutlulugu ve aski çok iyi ifade edebilirsiniz. Ikinizin de sezgileri baskalarinin düsüncelerini okuyacak derecede gelismistir.

Yoluna gül yapraklari serpin ve duygusal Yengece askinizi ilan edin. Sizin için en iyisi o olabilir.


Yengeç ve Aslan

Bu beraberlik klasik anlamda uyumlu sayilmasa da iyi olabilir.

Aslan sizden çok farklidir. Gösterisli, abartili Aslan hayata tutku ile baglidir ve istek doludur. Aslan, Günes sisteminin yöneticisi Güneş tarafindan yönetildigi için ben merkezci ve egoist olabilir.

Hayran olunmak ve saygi duyulmak Aslan'in en büyük ihtiyacidir. Kiyafetlerine harcadigi para konusunda en ufak bir itiraz bile duymak istemez. Kraliyet soyundan geldigine inanir ve o sekilde para harcar. Kötü günler için bir kenarda para biriktirmek aklinin ucundan bile geçmez. Siz ise paranizi biriktirir hatta istif edersiniz. Aslan'in sampanya masraflarini karsilamak için en azindan birinizin iyi kazanmasi ya da daha gerçekçi olmaniz gerekiyor. Aslan'a bes adet takim elbise almak yerine iki adet almanin daha akillica olacagini ögretmeye çalisin.

Eger Aslan'a asiksaniz onun usta bir sevgili olmasi ve aldigi pahali hediyeler basinizi döndürebilir. Sevgiliniz Aslan her zaman gösterisli ve cömert olacaktir. Onunla toplum içinde her gittiginiz yerde gurur duyacaksiniz. Aslan insani, kültürlü, sofistike, sicakkanli ve de çok ******. Gittigi herhangi bir yerde hemen fark edilir.

Aslan'i seviyorsaniz aranizda çikabilecek sorunlari bir an önce anlayarak halletmeye bakin. Onunla dolu dolu yasayacak bir hayatiniz olacaktir.


Yengeç ve Basak

Seçkin, zarif Basak çok iyi bir iletisimci ve hos sohbettir. Kelimeleri çok iyi kullanir ve çok iyi yazi yazar. Ona çok çabuk asik oldugunuzu göreceksiniz. Siz su elementisiniz, Basak ise toprak , beraberliginiz harika olacaktir.

Bazi astroloji kaynaklari utangaç yapilarindan dolayi Basagi sikici olarak tanimlamaktadir. Bu çok yanlistir, Basak tutkulu duygulari ile sizi sasirtacaktir. Özellikle sizin gibi duygusal bir esle atesli ve coskulu yönleri ortaya çikacaktir.

Günlük hayatta da iyi anlasirsiniz. Basak insani, pratik, düzenli, organizedir ve sizin gibi güvenlik arayisi içindedir. Sizin gibi degisken ruh halleri olmadigindan karamsar günlerinizde size destek olacaktir. Ikinizin de evhamlari meshurdur bu durumda birbirinize destek olamazsiniz. Neyse ki ayni zamanda endiselenme ihtimaliniz azdir. Siz üzüldügünüz zaman daha çok mideniz agrir onun ise bagirsaklari hassastir. Ikinizde agir yagli yemekler yememeli, bol sebzeli hafif yemekler yemelisiniz.

Basak sabirlidir, sinirlendigi zaman bile kabalasmaz. Hesaplidir, asla savurgan degildir ve çok çalisarak basarili olur. Ahlaki degerlere önem verir, hep dogrudan yanadir, aldatmayi sevmediginden size sadik kalacaktir.

Basagin tatliligi, esprileri, ilgisi, özeni sizi çok mutlu edecektir. Onun yaninda kendinizi iyi hissedeceksiniz, bu iliski çok iyi olacaktir.


Yengeç ve Terazi

Teraziye asik olmaniza sasirmamali! Terazi insani, hos, çekici ve dayanilmaz cazibelidir. O, sofistike, zarif, seçkindir ve gözü oksar, kaba saba hiç bir yönü yoktur.

Aranizdaki sorun ise Terazi'nin sürekli dis dünya ile iliski içinde olmasidir. Sessiz Yengeç daha içe dönük ve ailesine baglidir. Terazi sizi hafta ortasi disari davet ettigi zaman, akliniza evde yapmaniz gereken isler yada varsa çocuklariniz gelir onlari bakiciya birakip gidemezsiniz. Terazi'nin ise eglenceye ve insanlara ihtiyaci vardir.

Disarida yemek yemek yada hazir yemek almak Terazi'nin hosuna gider. Siz ise bunu hem pahali bulursunuz hem de daha iyisini pisirdiginiz için begenmezsiniz. Sizin kafanizdaki mutlu aile tablosunu mutfaginda yemek pisen bir ev tamamlamaktadir. Terazi ise mutfaga girmekten hoslanmaz ve bunu vakit kaybi olarak görür. Mutfakta daha az zaman geçirirseniz birlikte daha çok zaman geçireceginizi düsünür.

Terazi gelecegini pek düsünmez ya da düsündügü kadari size yeterli gelmez. Sik sik tatile gitmesine itiraz etmemeye çalisin.

Kolay olmamakla birlikte çok isterseniz bu iliski yürüyebilir. Terazi'ye asiksaniz elinizden geleni yapmalisiniz.


Yengeç ve Akrep

Bu son derece seksi ve saglam bir iliski olacaktir. Yengeç en iyi su burçlari ile anlasir, Akrep'te bir su burcudur.

Iliskinizin basinda kendinizi Akrep insaninin ellerine birakin, o sizi bastan çikarsin. Bütün günü yatakta geçirin, zaten baska bir seye zamaniniz kalmayacaktir. Zodyak'in seks bombasi Akrep insaninin gözü disarida zannedebilirsiniz ama bu dogru degildir.

Akrep burcu da sizin istedikleriniz ister. Ev hayati, kendine ait özel hayat, çocuklar, ve hayatinin sonuna kadar harika bir seks. Sadakat Akrep için çok önemlidir, sahiplenici ve kiskançtir, bu da aslinda onun gerçek niyetini gösterir.

Birbirinizin yogun duygusal ihtiyaçlarini iyi karsilarsiniz ve konusmadan da anlasabilirsiniz. Akrep'te sizin gibi iyi bir alicidir ve karsisindakinin sikintisini hemen anlar. Akrep insaninin da sizin gibi ruh hali sik sik degistigi için birbirinizi iyi anlarsiniz.

Onun arada bir size yönelen kizginligi ile nasil basa çikacaginizi sezgileriniz sayesinde iyi bilirsiniz. Ayni sekilde kendini incinmis hissettiginde ya da egoistlesmeye, mantiksiz olmaya basladiginda nasil davranacaginizi, siniri ne zaman ve nerede çizeceginizi iyi bilirsiniz.

Onu tatlilikla, sezgilerinizle ve konusarak yola getirmeye çalisin. Akrep sabit nitelikli bir burç oldugu için sabit fikirlidir. Siz, öncü nitelik tasiyan bir burç oldugunuz için ondan daha esnek sayilirsiniz. Onunla bir çok konuda konusarak sorunlarinizi halletmeye çalisin.

Bütün bunlar önemli sorunlar sayilmaz. Akrep sevgiliniz size tapacaktir. Esine az rastlanan harika bir iliskiniz olacak. Akrep sevgilinize siki sarilin ve onu sakin birakmayin.


Yengeç ve Yay

Bu beraberlik pek iyi bir fikir sayilmaz. Yay, iyi egitim almis, kültürlü, degisik ilgi alanlari olan, farkli konularda söz sahibi olan biridir. Onun ilgi çekici konusmasi sizi büyülemis olmali. Yay hayatin önemli konulari hakkinda felsefe yapar. "Neden kötü seyler hep iyilerin basina gelir?", "Ön yargi yok edilebilir mi?", "Kader diye bir sey var mi?" gibi zor sorularla ugrasir. Sizi etkilemesine sasmamali! Yay insani konusmaya basladigi zaman Yengeç dinlemeye bayilir.

Siz sezgilerinizle hareket edersiniz, Yay ise akilci ve analitiktir. Siz kendi fikrinizi söylediginiz zaman, Yay bunu saçma ve olanaksiz bulabilir. Yay zaman zaman kibirli, küstah ve nezaketsiz olabilir. Kirildiginizi söylediginiz zaman "gene mi" diye kabalasacak ve kendinizi mizmiz biri gibi hissetmenize sebep olacaktir.

Farkliliginizi yatakta bir kere daha kesfedeceksiniz. Yay yatakta eglenceli ve atletiktir. Siz ise derin ve duygusalsiniz. Yay'dan zevk alsaniz da aradiginiz ilgi ve özeni onda bulamayacaksiniz.

Onu çok seviyorsaniz pes etmeyin, belki de yildiz haritanizda uyumlu baska gezegenler vardir ve anlasmaniz mümkündür. Burada incelenen sadece günes burçlaridir. Yay degisken guruptan oldugu için esnektir, belki de zaman içinde kendi görüs açinizi ona anlatabilirsiniz. Denemeye devam edin.


Yengeç ve Oglak

Oglak sevgiliniz hirslidir ve kariyerine önem verir, büyük ihtimalle de mesleginde basarilidir. Siz de bu içgüdüye sahip oldugunuz için onu onlar ve destek olursunuz. Bu iyi bir iliski olacaktir.

Oglak sevgiliniz toprak elementidir, yani pratik, saglam ve güvenilirdir. Oglak genelde iyi para kazanir ve parlak bir gelecege sahiptir. Büyük sirketler, holdingler, güvenilir yönetici oglaklari severler. Oglak kazandiklarini yatirimlarla degerlendirir, sizde birikim yapmayi sevdiginizden bu konuda anlasirsiniz.

siz su elementi olarak bu iliskiye sezgilerinizi, duygusalliginizi katarak onun duygusal dünyasini zenginlestirirsiniz. Yatakta birbirinize çok uyarsiniz. Oglak agirdan alacak ve size çok zaman ayiracaktir, siz de derin duygularinizla karsilik vereceksiniz.

Oglak isteki basarilari ile bir çok hayrani olsa da kaçamak yapmayacak, size sadik kalacaktir. Bu da sizin ihtiyaciniz olan güven duygusunu yaratacaktir.

Siz bu iliskide evinizin ve ileride çocuklarinizin efendisi olurken, Oglak insaninin hayalindeki ev hayatini saglayacaksiniz. Oglak ise daima çalisacaktir. Onu git gide daha çok iskolik oldugunu görseniz de sikayetçi olmayacaksiniz.

Size çok uygun olan Oglak burcunu sakin kaçirmayin.


Yengeç ve Kova

Siz ve Kova ayri dünyalarin insanisiniz. Aranizdaki en ufak sorunu bile çözmek için çok çaba göstermeniz gerekecek.

Kova insani hayati arastirmaci bir bilim adami gibi yasar. Verileri toplayip mantikli sonuçlar çikarmaya çalisir. Yengeç ise kalbinin sesinin onun hep dogru yöne götürdügünü tecrübeleri ile bilir. Yengeç hayatta her seyin göründügü gibi olmadigina inanir ve sezgisine güvenir. Su elementi olan Yengeç burcunun iç güdüleri hava elementi Kova'ya göre çok daha fazla gelismistir.

Eninde sonunda Kova'nin mesafeli tavri sizi rahatsiz edecektir. Basta onun bu ilgisiz havasi gizemli gelip sizi çekse de zamanla bu sizin kalbinizi kiracaktir. Siz yumusak, sevecen ve sicaksiniz. Kova sizi aramadigi yada soguk davrandigi zaman ayni durumda sizin baska türlü davranacaginizi düsünür ve üzülürsünüz.

Kova bireyseldir, bir çift gibi hissedemez ve düsünemez. Sizin derin duygularinizi begense de kendisi bu duygulara sahip degildir. Bu yüzden de bu iliskide verici hep verici siz olacaksiniz.

her seyden önce aile, yakinlik ve baglilik istersiniz. Kova ise özgür olmak kendini yakindan tanimak ister. Bagimsizligini kaybedeceginden korkarak evlilige direnir. Zaman içinde Kova'yi ikna etseniz de aradiginiz sicakligi hiç bir zaman bulamayacaksiniz. Kova sizi çok duygusal bularak küçümseyecektir, sizde onun soguk ve aksi oldugunu düsüneceksiniz.

Bazi Kova'larin gözleri çok güzeldir ve bakislari ile sizi her konuda ikna edebilir. Yatakta eglenceli ve oyuncudur. Sizi bambaska bir dünyaya götürse de ikinizde birbirinize tam uymadiginizi bilirsiniz.

Yengeç gelenekçidir, Kova ise geçmisle hiç ilgilenmez, tamamen gelecege odaklanmistir. Kova sanki bu dünyaya kurallari yikmaya, evrendeki ön yargilari sorgulamaya gelmistir. Yengeç olarak bununla yillarca ugrasmak size zor gelecektir.

Onun kisiligi ile uyum saglamak için neden bu kadar taviz verdiginizi kendi kendinize sormaya baslarsiniz. Kova sabit nitelik tasiyan bir burçtur ve sabit fikirlidir. Siz ondan daha esnek yapida oldugunuz için taviz veren hep siz olursunuz, bu da sizi çok yipratir.

Kova'yi çok seviyorsaniz yildiz haritanizda uyumlu baska gezegenler var demektir. Biz burada sadece günes burçlarinin uyumlarini inceliyoruz. Kova ile gelecek konusunda ciddi bir karar vermeden iyice düsünmelisiniz.


Yengeç ve Balik

Balik burcuna asik olmaniza sasmamali! Nerede ise konusmadan sadece sezgilerinizle anlasiyorsunuz. Balik su elementidir ve bu özellikleri en çok tasiyan burçtur. Su burçlari içinde en yardimsever olanidir. Beden dilini ve yüz ifadelerini çok iyi algilar. Siz bir sey söylemeden endiselerinizi bilecek ve sizi teskin edecektir. Kendisi çok kolay incinen Balik sizi hiç incitmeyecektir.

Aranizdaki her hangi bir anlasmazlikta siz öfke ile konussaniz da Balik içinizdeki aciyi ve çatismayi anlayacak sezgisi ile duygu ve düsüncelerinizin derinine inecektir. Zodyak'in sonuncu burcu olan Balik kendinden önce gelen bütün burçlara anlayis gösterir. Sadece yüzeyde görüneni degil ama altinda yatan gerçekleri görmede ustadir.

iliskinizde kontrol sizde olsun istersiniz. Zaten Balik bu tip güç kavgalarindan hiç hoslanmamakta ve bunu önemsememektedir. Baliginda hayattan beklentileri sizin gibidir: Düzgün bir ev hayati, çocuklar, yaraticiligini ifade edebilme firsati. Bu yüzden de yönetimi size birakabilir.

Balik seçkin ve zariftir. Ikinizde yalniz kalma istegi ile eglenceli sosyal hayat istegi arasinda gidip gelirsiniz. Balik zaman zaman yalniz kalip hayatin anlami hakkinda düsünmek ister, sizin de buna ihtiyaciniz vardir.

Yatak odanizin mahremiyeti içinde Baligin güçlü duygularini yasayacaksiniz. Balik için seks sadece bir eglence degil ayni zamanda iki ruhun baska bir alemde bütünlesmesidir. Aranizdaki seks spirituel, güçlü, sehvetli ve atesli olacaktir. Balik size tapacak, askinin gücü ile sizi heyecanlandiracaktir. Karsiliginda siz de kimseye göstermediginiz tutkularinizi ortaya çikaracaksiniz. Birbirinizin ihtiyaçlarini kusursuz olarak karsilayacaksiniz.

Ikinizde romantik ve duygusal yaratiklarsiniz. Yatak odanizdan kokulu mumlar, gül yapraklari, romantik müzik ve siirler eksik olmayacaktir. Birbirine olan ilginiz sonsuz olacaktir.

Balik para konularinda becerikli sayilmaz, bu konuda siz daha iyi olmalisiniz. Gene de yaraticilik ve sanatla ilgili alanlarda iyi kazanan Baliklar vardir. Balik insani kalbinin istedigi isi yapmalidir, yoksa çok mutsuz olabilir.

Balik hayatin gerçeklerini kabullenmekte zorlanir, sizin daha gerçekçi olmaniz gerekiyor. Gerçeklerden incindigi için ikinizin de etrafini koruyucu bir tül ile örterek güzel bir dünya yaratacaktir.

Bu gerçek ask ve mutluluk dolu bir iliskidir. Siz ve Balik birbirinizi koruyarak, özen göstererek aranizdaki bagi her geçen gün güçlendireceksiniz.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:40

Para Analizi..!!!
 
Sahip oldukları herşeyde olduğu gibi maddi konularda tam bir emnşyet içinde olamk isterler. bu duyguları ile yüksek miktarda paraları bankada saklamayı severler. para için çalışma konusunda oldukça iyidirler.

Yengeç planlar yapmakta oldukça başarılı bir burçtur. para getirecek bir işi yada yatırımı hiç vakit kaybetmeden eline almaya çalışır. iyi bir iş varsa asla geri çekilmeyeceğini bilmenizde fayda vardır; işin ellerinden kaçmasına asla izin vermezler. parayı severler ve daha çoğunu elde etmek isterler.

Parayı sevmelerinin bir sonucu olsa gerektir ki, çok iyi banker yada iş adamı olabilirler. parayı kendi değerlerinin bir ölçüsü olarak dahi ele alabilirler. paraya sahip oldukları zaman içerind kenidlerini çok güçlü hissederler. sevdikleri şeyleri aldıkları sürece kendilerini huzurlu hissederler.

Yengeçler buz dolaplarını dolu, faturalarını ödenmiş ve banka hesaplarını iyi durumda görmek isterler. borç verme konusunda oldukça titizdirler. aile üyesi olmadıkça yada kibarca sormadıkları sürece para konusunda sahip oldukları sonsuz cömertliği görmek mümkün olmayacaktır.

Yengeç alışverişleri konusunda gereksiz harcamaları hiç sevmez; ama genede bazen ipin ucunu kaçırdıkları olabilir...

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:41

Para Tablosu..!!!
 
Parasal konularda nasıl davranıyorsunuz? Bu çizelge yıldızlarınıza bağlı olarak mali eğilimlerinizi, kişiliğinizi ve kabiliyetlerinizi gösteriyor.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

Bütçeci 3
Kaygısız 1
Pazarlıkçı 3
Detaycı 3
Tutumlu 3
Cömert 1
Yatırımcı 3
Materyalist 3
Sorumlu 2
Risk Alan 1
Mutasarruf 3
Harcayan 1

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:42

Sağlık Analizi..!!!
 
Yengeçlerin duyguları vücutlarından daha güçlü olabilir. Üzüntü ve korku O' nü hasta eder, neşe iyileştirir. Çoğunlukla paraca iflas etmekten veya duygusal olarak ihtiyaç duyduğu, sevdiği birini kaybetmekten korkar. Bankadaki veya kalbindeki güvenliği tehlikeye düştüğü zaman, bilinç dışı olarak hastalığı veya kazaları davet eden bir depresyona girebilir. Hareketli düş gücü, önemsiz bir hastalığı ciddi ve kronik bir hastalığa çevirebilecek kadar bozuk olabilir. Sıkıntılı olduğu zaman, olumlu sözlere, kötü karşılıklar verebilir. Sonra da halden anlamadığınız için acımasız olduğunuzu düşünebilir. Ne var ki, ne söylerse söylesin, Yengeç' in hastayken en son gerek duyduğu şey, sempatidir. Korku verici olasılıkları düşünerek melankoliye kapılırsa, gerçek sıkıntıyı davet etmiş olur, ve iyileşmesi de iki kat daha uzun sürebilir.

Vücutlarının en hassas bölgeleri, göğüs bölgesi, dizler, böbrekler, idrar kesesi ve deridir. Baş ve yüz, mide ve sindirim sistemi de hassas bölgeleridir. Ülseri aslında Yengeçler icat etmiştir. Ama, sakinliğini koruyanlar, ve sıkıntılı zamanlarında o harika şakacılığını yardıma çağıranlar, çok ileri yaşlarına kadar kolayca sağlıklı kalabilirler. Bunlar sımsıkı mutluluğu yakalar ve bırakmazlarsa, eski çaydanlık' kulplarına yapıştıkları gibi, aynı inatla ve dört elle hayata sarılma gücüne de sahip olurlar. Neşe, iyimserlik ve kahkaha, hergün büyük dozlarda alınırsa, Yengeçlerin vücut ve akıl sağlığını koruyacaktır. Yengeç birşeyi hissettiğini hayal ederse, onu gerçekten hisseder. Başka hiçbir burç olumsuz düşüncelerin hastalık getirmesine bu kadar yatkın değildir; gene başka hiçbir burç kendi kendini iyileştirmekte böylesine mucizeler yaratamaz. Bu garip bir çelişkidir ve Yengeçler iyice düşünüp taşınırlarsa bundan büyük ölçüde yararlanabilirler.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:43

Kariyer Analizi..!!!
 
Su grubunun birinci burcu: İnatçı, sabırlı, duygusal, sempatik, değişken

Yönetici yıldızı: Merkür

Etkisi altındaki ülkeler: İskoçya, Hollanda, Yeni Zelanda

Etkisi altındaki şehirler: Amsterdam, New York, Venedik, Manchester,İstanbul

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Bu yumuşak yaratık sert bir kabuğun içinde yaşamaktadır. Yengeç olgunlaştıkça tehlikelerden kaçınarak kendini korumasını öğrenir. Kararsızlıkta kararlı olan Yengeç bir duygusallık uzmanıdır. Tüm duygular avuçlarının içindedir. Neşe, hüzün, dehşet, merhamet gibi duyguları hem kendi hisseder hem de başkalarına hissettirir. Zayıf bir Yengeç, dikkat çekmek için olmadık şeyler yapabilir. Gurur ve özgürlük duygusu umarsızlık ve yalnızlık ile yer değiştirir. Güçlü Yengeç ise hayal gücünü doğru yolda kullanır. Tarihi kitaplara, tiyatroya, sinemaya yönelebilir. Yengeçler, evliliğe çok dikkatli yanaşırlar, çünkü çok özel eşlere gereksinimleri vardır. Eşleri çok anlayışlı ve olağanüstü sabırlı olmalıdır. Sevgi kapasiteleri yüksek olduğundan çok iyi bir anne, baba olurlar.

YENGEÇ VE MESLEĞİ: Cin fikirli olmamaları nedeniyle iyi iş adamları olurlar. Hemşirelik, otelcilik, gemi inşası, ana okulu öğretmenliği, antikacılık, müze müdürlüğü, tarihçilik, serbest meslekler, genellikle Yengeç'in ilgisini çekmez. Çok iyi bir yatçı veya Balıkçı olabilir.

YENGEÇ PATRON: Patronu Yengeç olan kişi ya onun iş ailesinin bir parçası olur ya da çeker gider. Yengeç bağlılığa çok önem verir ve bu ona çok da doğal gelir. Önsezileri güçlüdür. Yengeç güvendiği ve saygı duyduğu kişilere karşı çok cömerttir. İş görenin ailesi hakkında her şeyi bilmek ister.

YENGEÇ ÇALIŞANI: Hayal gücü ve içgüdünün önem taşıdığı işlerde başarılı olur. Yaratıcı olmasa da bilgileri iyi depoladığından gerektiğinde kullanabilir. Ailevi konulara çok önem verdiğinden eşi Yengeç'e yardımcı olabilmek için çok güçlü olmalıdır.

ORTAK GİRİŞİMLER

YENGEÇ - KOÇ ORTAKLIĞI:
Tipik bir Koç iyimserdir, coşkuludur ve sonsuz enerjiye sahiptir. Zayıf tarafı ise önsezilerinin olmamasıdır. İçgüdüleri onu her şeyde birinci olması için dürter. Sporla, özellikle jimnastik ve oto yarışlarıyla ilgilenir. Karşı cinse olan ilgisini saklamaz. Çocuksu kadınları sever. Ortaklık zararlıdır.

YENGEÇ - BOĞA ORTAKLIĞI:
İki inatçının şiddetle toslaşması kaçınılmaz. Gerçek Boğa güvenilir bir kişidir. Kararlıdır, geleneklerine bağlıdır. Zayıf yönü inatçılık ve her konuda aşırı iştahlı olmasıdır, sanatsever Boğa yemek pişirmeye ve bahçe ile uğraşmaya bayılır. Ortaklık denemeye değer.

YENGEÇ - İKİZLER ORTAKLIĞI:
İkizler'in albenisi ve tatlı dili bu ortaklığın oluşmasına neden olabilir. Yengeç ikna olmaya razı olursa birlikte başarıya ulaşabilirler. Tipik bir ikizler yerinde duramaz, eli her işe yatkındır, sanat yönü güçlüdür. Zayıf yönleri ise dikkatini bir işe verememesi ve baskıya dayanamamasıdır. İlgi alanları değişkendir, her şeyi bilmek öğrenmek ister. Bunun sonucu her konuda üstünkörü bilgilenir. Artistik yönleri güçlü olup karşı cinse de düşkündür. Ortaklık faydalıdır.

YENGEÇ - YENGEÇ ORTAKLIĞI:
İki Yengeç'in ortaklığı en azından şirketin güçlü bir para kaynağı olması demektir. Tipik bir Yengeç, inatçı, sabırlı ve duygusaldır. Zayıf noktası olan kuruntu ona dünyayı zindan ettiği gibi, hızlı çalışmasını da engeller. Tarihle, bahçeyle ilgilenmeyi ve denizi sever, fakat aile yaşantısına düşkünlüğü her şeyin üstündedir. Ortaklık faydalıdır.

YENGEÇ - ASLAN ORTAKLIĞI:
Eğer Yengeç, aslan ile işbirliği yapmak istiyorsa onu değiştirmeye kalkışmamalı, kendi yaşam standardını onun yüksek standardına ayarlamalıdır. Tipik bir aslan cömert, sıcakkanlı ve dinamiktir. Zayıf yönü ise, başkaları tarafından beğenilme ve onaylanma isteğine bağlı olan çok hassas bir egoya sahip olmasıdır. Ekseri yanlış kişilere güvenir, birlikte olur. Yerel tiyatro grupları ilgisini çekebilir. Ortaklık risklidir.

YENGEÇ - BAŞAK ORTAKLIĞI:
Yüzeyde iyi bir takım oluşturabilirler gibi görünür. Ama kişilik çatışması kaçınılmazdır. Başak'ı kısaca anlatmak Yengeç'e yardımcı olacaktır. Tipik bir Başak zekidir, titizdir, çok çalışır. Kusuru ise dırdırcı olması ve soğuk davranmasıdır. Sağlık ve hijyen konularıyla ilgilenir. Bu nedenle açık havayı, sporu sever. Ortaklık denemeye değer.

YENGEÇ - TERAZİ ORTAKLIĞI:
Yengeç Terazi'yi daha iyi tanır ve kabullenirse sorunlar azalacaktır. Yengeç'in yararlanması için tipik bir Terazi güzelliğe, armoniye ve adalete aşıktır. Zayıf yönü ise kararsızlığı ve yanlış kişilere aşırı düşkünlük gösterme eğilimidir. Sanat ve kadınlar ilgi alanına girmektedir. Her ikisinin de en iyisini ister. Ortaklık zararlıdır.

YENGEÇ - AKREP ORTAKLIĞI:
Akrep gergin ve zor bir kişidir. Ama bu sefer doğru ortak ile karşı karşıyadır. Tipik bir Akrep enerjiktir, bağımsızdır, ihtiraslıdır, kararlıdır. Zayıf yönü ise önyargılı ve kıskanç olmasıdır. Deniz sporlarıyla ilgilenir. Esrarengiz şeylere ilgisi, onun doğaüstü olaylarla da ilgilenmesine neden olur. Ortaklık faydalıdır.

YENGEÇ - YAY ORTAKLIĞI:
İşbirliklerinin içinde özellikle Yengeç açısından en kolay bozulabilecek beraberlik olarak görülmektedir. Gerçek Yay yerinde duramayan içten ve şanslı bir kişidir fakat ani davranışları ve her işe burnunu sokması, çoğu zaman onu gereksiz riske ve çılgın, yapılabilirliği kuşkulu işlere sürükler. Yaylar, futbolu, golfu, Balık tutmayı ve kadınları severler. Ortaklık zararlıdır.

YENGEÇ - OĞLAK ORTAKLIĞI:
Renksiz ve sıkıcı olmasına karşın finans açısından sağlam bir ortaklık olacaktır. Tipik bir Oğlak gayretli, tutucu ve pratiktir. Zayıf yönü arada sırada birkaç gün sürebilen nedensiz bir karamsarlığa kapılmasıdır. Yaşama kötümser bir gözle bakar. İşi zamanının çoğunu aldığı için fazla hobisi yoktur. Ama kitap okumak ve tarih onun ilgi alanıdır. Zaman zaman kaçıp gitmek duygusuna kapılır. Ortaklık denemeye değer.

YENGEÇ - KOVA ORTAKLIĞI:
Kova ile işbirliği yapmak isteyen Yengeç onun karakter özelliklerini tanımalıdır. Gerçek bir Kova hümanist, açık fikirli ve dürüsttür. Zayıf yönü olan dobralığı onu bazen zor durumda bırakır. İlgi alanı insanlığa yönelmiştir. Kulüplere, derneklere üye olur. Her türlü protesto hareketine keyifle katılır. Ortaklık risklidir.

YENGEÇ - BALIK ORTAKLIĞI:
Mükemmel bir ortaklık kurulacaktır. Her ikisinin de sezgileri çok güçlüdür. Tipik bir Balık nazik, çekingen ve hassastır. Zayıf yönü, sürekli peşini bırakmayan şanssızlığı, kötü talihidir. Coşkulu bir durumdayken birdenbire melankoliye kapılır. Bu duygusallığı, sorunlarının çözümünü kadehlerde aramasına neden olur. Kolay etkilenen bir kişi olduğundan güçlü bir insan onu bu durumdan kurtarabilir. İlgi alanı sanatsal konulardır. Kolay incinen her şeyi sevdiğinden hayvanlar ve çocuklar ona çok çekici gelir. Ortaklık faydalıdır.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:44

Kariyer Tablosu..!!!
 
Hangi tür iş sizin için en iyisi? Becerileriniz, doğal yetenekleriniz ve hangi işte çalışmak istediğinizi belirlemek için aşağıdaki çizelgeyi kullanın. unutmayın astrolojide bir meydan okuma pozitifden çok daha iyidir.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

İdareci 3
Yaratıcı 1
Mali 3
İşçi 2
Yönetim 2
Pazarlama 2
Operasyon 2
Serbes Meslek 2
Araştırma 3
Satış 2
Strateji 3
Teknik 3

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:45

Eğitim Analizi..!!!
 
Burcun 12 evi,kişiliğinizin, yaşam zemininizi etkili bir şekilde yaratmanızı sağlayan farklı yanlarını temsil eder.Günlük yaşamınızdaki iş aşk yada para konusundaki anahtar sözcükleri bu evler belirler.

3. ev eğitimin evidir. Bireyin öğrenme kapasitesini, iletişim yeteneklerini ve ve bu alanlardaki entellektüel yetenekleri belirler. Ayrıca çok yönlülüğü ve çok yönlülüğü de belirler. İkizler burcu ve merkür gezegeni tarafından yönetilir.

Okul ve eğitimle ilgili şeyleri, kitap dergi , dşalog ve basit tekilerden neler alabildiğimizi bu ev belirler. En basitinden bir kokteylden bir toplantıdan öğrenebileceğimiz şeylerde bu evin kontrolündedir. Bu ev beynimizle ilgili herşeyi düzenler.

9. ev yüksek öğrenmenin evidir. Metafizik, felsefe ve yaşamın anlamıyla ilgili cevapları bulmamızı sağlar. beynin gelişmesi uzak yerler ve yaşamı öğrenme aşkıyla yanmak da bu evin sağladığı özelliklerdir. bu ev yay burcu ve jupiter gezegeni tarafından yönetilir.

bu ev bize izleyici olmaktansa katılımla çok daha başarılı olunabileceğini gösterir. idealler, hukuk , idealler , bilim, dini konular ve bireyin bilincini de anlatır. bu ev keşfetmenin kaynağıdır.

12 evden hangisine bağlı olduğunuz hakkında belirleyici bir bilgiye sahip olmak için doğum tarihiniz net olarak bilinmelidir. (gün, ay, yıl, saat)

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:46

Eğitim Tablosu..!!!
 
Analitik 2
Dikkatli 3
Meraklı 1
Detaycı 3
Azimli 3
İstekli 2
Esnek 2
Odaklanıcı 3
Sorgulayıcı 3
Hafızası Güçlü 3
Pratik 2
Araştırmacı 2

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:47

Yönetici..!!!
 
Yengecin şakacılığını öğrendikten sonra, Yengeç âmirin bürosunun tam bir eğlence yeri olacağı izlenimini almış olabilirsiniz - bir konfetisi ve şampanyası eksik!.. Tüm memurlar dalkavuk ve âmirde tam bir hokkabaz. Hergün sanki işe değil, bir gece kulübüne gideceksiniz. Öyle mi? Yoo, hayır - kesinlikle değil.

Eğer televizyondaki veya sinemadaki bir komiğin yanında çalışıyorsanız, bütün bunlar olabilir. Başka herhangi bir yerde, siz en iyisi omuzunuzdaki konfetileri silkeleyin, kıravatını düzeltin ve şakaları unutun. Ciddi, çalışkan Yengeç âmir iş yerinde neşe, kahkaha istemez. O' nun işyerindeki şakası, kendine fazla güvenen bir rakibin yüz üstü düşmesine gülmekten, ve daha kendinizi kanıtlamadan maaşınıza zam istediğiniz zaman, ağzının içinde zaptetmeye çalıştığı kahkahadan öteye geçmez. Bu her iki durum da O' nü çok eğlendirir ve ağzı kulaklarına varır. O' nü hiçbirşey bu kadar güldüremez. Şakacılığı hâlâ orada; iş başında takındığı sert tavrın ve kar gibi beyaz yakasının altındadır, ancak görev başındayken onu pek az kullanır. O' nun işyerindeki gülüşlerinin çoğu, insanların yanlışlıklar komedisine veya birinin sinirliliğini yatıştırmaya çalışırken güldüğü zaman görülür. Bunun dışında, sekiz iş saatinin yedi saat elli dokuz dakikasında o şaka yapmaz, hattâ suratsızdır.

O' nun bir Simon Legree olduğunu düşündürmek ve sizi korkutmak istemiyorum (aslında dünyanın orasına burasına dağılmış bu tipte Yengeç âmirler de vardır). Söylemek istediğim şu ki, bir Yengeç âmirin yanında çalışırken, pantolonunuzun bıçak gibi ütülü, saçlarınızın düzgün taranmış ve beyninizin yüksek düzeyde çalışıyor olmasına dikkat ederseniz, durumunuzu daha güvenli hâle getirmek için, uygunsuz şakalar yapıp, ikinci âmir rolü oynamaktan daha akıllıca davranmış olursunuz. Etkilemeye çalıştığınız şu, bir yanında annesinin resmi, öbür yanında ailesinin grup resmi olan, maun masada oturan en yüksek düzeydeki âmiriniz, görev başındayken şakadan pek anlamaz. Calvine Goolidge kabinesinden bir üyenin, toplantı ortasında, " dün gece yanında gördüğüm hanım kimdi?" diye şaka yapınca, neler olabileceğini düşünebiliyor musunuz? Önemli müşterilerden birine böyle uygunsuz bir şaka yaptığı için ciddi karışıklığa neden olan bir memur tanıyorum. Yengeç âmir, nazik davranmaya niyetlenerek, hesap vermesi için onu çağırdığı zaman, neşe içinde şöyle söylemiş: " Patron, yaptığım aptallık için gerçekten üzgünüm, bana bir-iki gün izin verirseniz, eminim şahane özürler bularak tekrar karşınıza gelirim!" Bu memur herhalde eskiden harika bir vodvil oyuncusu olurdu, ancak ne yazık ki, Yengeç âmir onu işten kovdu.

Umarım, bu memurun son gösterisinde yumurtladığı kocaman mücevherden siz de payınızı alırsınız. Yengeç âmir yalnız bir tek amaçla çalışır. Para kazanmak için. Para, yeşil ve siyah baskılı kağıttan yapılmıştır, üst köşelerinde değişik numaralar vardır- ne kadar nüfuz, itibar ve lüks satın alabileceğini gösterir. Çok çalışma karşılığında ona sahip olursunuz. Ne kadar çok çalışırsanız, bu yeşil ve siyah baskılı kağıttan o kadar çok elde edersiniz; köşelerindeki sayılar da o kadar büyür. Bu yengeç kabuğu içindeki Yengeç felsefesidir. Bu felsefeyi benimserseniz, akıllılık etmiş olursunuz.

O' nü biraz sıkıcı buluyorsunuz değil mi? Belki biraz daha rahat davransa, aylaklara karşı bu kadar sen davranmasa ve daha dostça bir atmosfer yaratsa, yalnız daha başarılı değil, aynı zamanda daha mutlu olurdu.. Sizin de böyle düşündüğünüz oldu mu? " Ticaret ve Endüstride Kim Kimdir?" bültenine bir göz atın. Orada yaz aylarına rastlayan doğum günleri, herhalde en çok sayıdadır, ve Temmuz' a rastlayanlar herhalde hepsinden daha çoktur. Sonra Burçlar kitabınızın " Yengeci Nasıl tanırsınız" bölümünün sonundaki isimlere bir kez daha göz gezdirin. Yengeç' in doğru hareket ettiğini anlayacaksınız.

Yengeç âmir, hangi işte olursa olsun, ticaret söz konusu olunca kendine en uygun işi bulmuş demektir. Ticaret deyince, atlardan borsaya kadar, ve ikisinin arasındaki herşey olabilir, insanların ne istediğini hesaplamakta ve bundan en büyük kân elde etmekte çok ustadır.

Paranın cazibesi hattâ O' nü istediği öğrenimi görmekten bile alıkoymuş olabilir. Böylece O, kendi kendini yetiştirmiş bir adamdır. Eğer değilse, bir aylık maaşınız karşılığında bahse girebilirsiniz ki, üniversitede okurken bir yandan da mutlaka çalışmış ve para biriktirmiştir. Ne diyorum ben, üniversite mi? Bu adam herhalde ilk paralı işine altı - yedi yaşındayken başlamıştır. Hergün köşe başındaki bakkala sütle ekmek almaya gitmiş ve yaptığı iş için sevgili annesinden iki sent almıştır, tik maaşlı işine ne zaman başladığını sorun kendisine. Alacağınız cevap herhalde sizde şok etkisi yaratacaktır. Ama bu O' nun gözündeki yerinizi yükseltecektir. Size saygı duyacak ve doğru düşündüğünüz konusunda kafasında notunu alacaktır. Yeri gelmişken, aklından tuttuğu bu notlara dikkat edin. Fil gibi bir belleği vardır. Yengeç âmirler hiçbir şeyi unutmazlar. Bunun içinde, saat kaçta geldiğiniz, kaçta gittiğiniz ve kaç kez tuvaleti ziyaret ettiğiniz de vardır. Ancak O, geç saatlere kadar çalıştığınız geceleri ve önemli bir kontrat için tüm haftasonu çalışarak, O' na yardım ettiğinizi de unutmayacak; ve hakça, hattâ cömertçe ödüllendirileceksiniz.

Belki O' na ailesinden servet ve mevki kalmıştır, ancak Yengeç âmir ailesinden kalan mirasın üstüne yan gelip keyfine bakmaktan pek hoşlanmaz. O, altın paracıkları kendisinin de kazanıp biriktirebileceğini kanıtlamak zorundadır. Gene de O, haris ve aç gözlü biri değildir. Aptalca olmamak koşuluyla, gerçekten sevecen ve hayırsever bir insandır. O' na göre hayır ve iyilik evde başlar. Sonra, işi gelir. Ondan da sonra, sıra size - ve herkese gelecektir, iyilik yaptığı insan bunu gerçekten hakediyorsa ve yardım isteyebileceği gerçekten başka hiçbir yer yoksa, hiç kimse O' ndan daha yüce gönüllü ve paraca cömert olamaz, îşte o zaman Yengeç jestini yapar - ve bu hiç de küçük birşey olmaz. Unutmayın ki, dürüstçe yapılan iyilikle, düşüncesizce yapılan spekülâsyon arasında büyük fark vardır. Yengecin yumuşak bir kalbi vardır, ama kafası yumuşak değildir.

Gerçekte Yengeç âmiriniz son derece hassas, nazik ve aslında güvensizlik içinde olan bir insandır. Basan, O' nun yüreğindeki korkuların birçoğunu yok eder, işte bu yüzden O, böyle delicesine başarının peşindedir. Kırıldığı zaman, ki bu sizin sandığınızdan daha sık olur, hemen sen kabuğunun içine çekilir. Bu aynı zamanda Yengecin istediği birşeyi elde edemediği zaman başvurduğu bir savunma şeklidir, çoğunlukla da O' nun yararına işler, insanlar her zaman kabuğunun içine çekilmiş olan bir Yengece acırlar, ve O' nü tekrar oradan çıkmaya razı etmek için vaatlerde bulunurlar.

Yengeç burcu kızlarından da pek çok âmir vardır. Hemen hemen tanıdığınız her bir Yengeç kızı ya bir süre çalışmıştır, ya halen çalışmaktadır, yahut da şu anda size amirlik yapmaktadır. O aşka açık olabilir, ama işine olan aşkı öbürünü bir adım daha geride bırakan bir rakiptir. O yalnız ruhsal bakımdan kendini güvende hissetmekle mutlu olmaz; hattâ bazen olacağını hissetse bile... Tüm Yengeçler için - mutluluk ikizdir - eşit ölçüde para ve sevgiden oluşur. Ne olursa olsun, Yengeç kızı ev işinden nefret eder. Yengeç kadınlarının çoğu öyledir. Eğer öyle olmadıklarını işittinizse, bu belki de mutfağa olan bağlılıkları yüzündendir. Aslında bu kadınlar, tüm o hassas duygularına karşın, hergün köle gibi ortalık süpürüp toz almaktan, toz alıp ortalık süpürmekten ve arada sırada monotonluktan kurtulmak için yerleri silmektense, erkeklerin dünyasında kendilerini göstermeyi çok daha fazla tercih ederler. Bunu kabul etmekten nefret ederler ve evleri, ister temiz isterse karmakarışık olsun, genellikle yeterince hoştur; ama Onlar gene de, ev kadını olmaktan hoşlanmazlar. Ev kadınlığının sevilme ve korunma yanı çok iyidir de, mobilyaları cilalamak olmasa da olur. Büyük çoğunlukla, kadın âmirler, erkek âmirlerden esasta hiç de farklı değillerdir; bir tek konu dışında. Yengeç kızları pantolon ve gömlek giymez, kravat takmazlar. Yumuşak kalplerini ve sert kabuklu kafalarım gizlemek için yüzlerinden nazik bir gülümsemeyi hiç eksik etmezler, ayrıca genellikle kadınca ve romantik giysiler giyerler.

Bütün Yengeç âmirler şaşılacak şekilde duygularınızı anlarlar. Söylediğiniz herşeyi doğru anladıkları gibi, işin korkulacak yanı, söylemediğiniz şeyleri de doğru olarak sezmeleridir; bu yüzden, söylemediğiniz şeylerde çok dikkatli olun. Yengeçler gerçekte yalnız kişiler değillerdir. Huysuz veya üzüntülü oldukları zaman, öyleymiş gibi davranırlarsa da, genellikle insanlarla çevrili olmaktan hoşlanırlar. Yalnızlık Yengeçlerin çoğu için korku verici birşeydir. Ancak çok küçük yaşlarda pek derin yaralar almış olanlar yalnız kalacakları ıssız köşeler ararlar. Aslında onlar da , bilinçli olarak farkında olmasalar bile, yalnız kalınca çok üzülürler.

Bir Yengeç amirle çalışmak iyidir. Başka âmirlerle çalışırken bir yılda öğreneceğiniz şeyden daha fazlasını O' ndan bir ayda öğrenirsiniz. O' ndan öğreneceğiniz en önemli şey, insaftır. Bir Yengeç âmir çok sıkı pazarlıklar yapabilir, ancak akıllı olduğu kadar da adildir. Büyüklerle kaybetme - kazanma oyunu oynamak başka şeydir, masumlardan yararlanma daha başka şey. O, aslında, zalimlik ve şanssızlık karşısında derinden üzüntü duyan iyi kalpli ve dürüst bir adamdır. Nezaket ve şefkat O' na göre modası geçmiş sözler değildir. Bunlar, Yengecin kibarlık anlayışının bir parçasıdır. Eğer niyetleriniz iyi, düşünceleriniz sağlam ve kalbiniz dürüstse, fikirlerinizde yanıldığınız ve kişisel sıkıntılara düştüğünüz zaman sisi destekleyecektir.

Yengeç gözlerini dört açarak, sabırla ve inatla bekler. Kafası hep uyanık ve işlektir, ama kalbi hayallere dalar. Ayışığı kadar sihirli olan bu hayaller O' nü duygulandırır ve dünyanın çevresinde gözalıcı, heyecan verici bir geziye çıkarırlar. Yahut ta, O' na dev gibi bir endüstri kurarak, ondan sağladığı fazla gelirle, insanlığa yardımı olacak bilimsel araştırmaları teşvik etme ilhamını verirler. Her hayal sağlam bir temel üzerine kurulur ve her zaman akla yakın bir anlamı vardır.

Şu şaka konusuna gelince; şakalarınızı şirketteki iş saatinde değil, öğle yemeğinde yapmaya dikkat edin. Eğer sıradan insanlar konusundaysa ve iyi bir amacı varsa, gülecektir. O zaman O' nun aslında nasıl bir insan olduğunu anlayacaksınız. Gözlerine dikkat edin; o Ay gülüşünün, yüreğindeki korkulara ve acılara verilen parlak ve cesur bir cevap olduğunu göreceksiniz, ki bu cevaplan vermeye ancak kalbi yumuşak, kabuğu sert, sabırlı Yengeç cesaret edebilir.

Meric 05-11-2006 06:55

teşekkürlerr

iLHAN-MANSiZ 17-12-2006 03:23

Alıntı:

asgaroth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 165769)
teşekkürlerr

biraz geç olmuş ama rica ederim ne demek :)

-FReeDoM- 17-02-2007 19:32

PAYLASIMLAR ICIN SAGOL

Meric 22-02-2007 01:27

2007 Yılı Yengeç Burcu Yorumları
OCAK 2007

Ayın başında fizik ve hissi enerjiniz aşırı denebilecek derecede güçlü olabilir. Ancak bunlara doğru çıkış yolları bulmadığınızda bazı olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.

bMesleki konularda özellikle ayın ilk günlerinde düşüncesiz davranışlarda bulunabilirsiniz. Bazı durum ani adımlar atma isteği içine girmenize sebep olabilir.

Kısa bir dönem de olsa, bu tür girişimleriniz size zarar getirebilir. Hatta bazı ilişkilerinizin kopmasına bile sebep olabilirsiniz. Acelecilikten kaçınmanız gerekiyor. Ayın ilk günlerinde sevdiğiniz kişiyle ilişkileriniz hiç de kolay olmayacak.

Ufak tatsızlıklar ve kırgınlar yaşayacaksınız. Aradığınız zaman ona ulaşamayabilir ve bu da üzerinizde huzursuzluk yaratabilir.

Her ne pahasına olursa olsun, onunla konuşup olayları netleştirmek ve yanlış anlamaları ortadan kaldırmanız gerekiyor.

İşlerinize konsantre olabilmeniz biraz zor olabilir. İş arkadaşlarınız ve yakınlarınızla aranızda ufak tefek anlaşmazlıklar ve yanlış anlamalar ortaya çıkabilir.

Planlarınızı uygularken dikkatli davranmalısınız.

Dostlarınızdan birisinin borç isteğiyle karşılaşabilirsiniz.

Devam eden bir ilişkiniz varsa, herşeyi oluruna bırakmanız; yalnızsanız bir girişimde bulunmamanız yararınıza olacaktır.

Meric 22-02-2007 01:27

ŞUBAT 2007

Şubat ayı içinde bazı konulardaki çelişkiler, huzursuz olmanıza sebep olabilir. Öncelikle mesleki konularda birtakım çelişkiler yaşayabilirsiniz ama duygular sonucunda hedeflerinizin sabit fikir haline gelmesi mümkün olabilir.

Ancak bunların yaratabileceği endişeden de olumsuz olarak etkilenebileceğinizi belirtmek isterim.

Sakin ve mantıklı olmanız ve de biraz gayret göstermeniz, istediğiniz sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olabilir. Aslında oldukça şanslı bir döneminizdesiniz. Astrolojik gök cisimleri bulundukları konumlardan size ya yumuşak açı yapıyorlar ya da etkisiz kalıyorlar.

Sadece abartıcı tutumlarınızın etkisi ile aşırı masrafa ve aşırı yemeye düşkün olabilirsiniz.

Genel olarak üzüntü ve sinirden uzak bir dönemdesiniz.

Önemli paralar kazanabilir ya da çok değer verdiğiniz vereceğiniz şeyler elde edeebilirsiniz. Ayrıntılara önem vermemeniz ve aşırı bir cesaretle işe atılmanız genelde zarar getirecektir. Bazı kazançlar da elde edebilirsiniz. Ancak bunların tamamen tesadüfe dayanacağını bilmelisiniz.

Gereksiz rizikolara girmemelisiniz. Kararlarınızı kendiniz vermelisiniz. Dostlarınızın verdikleri tavsiyeler size çok çekici görünseler bile onları sonraya bırakmanız dava iyi olabilir.

Özellikle siz evli bir Yengeçseniz, eşinizle aranızdaki anlaşmazlıkları olumlu bir şekilde sonuçlandırmakta güçlük çekebilirsiniz. Bu konuda göstereceğiniz gayret artmalı.

Meric 22-02-2007 01:27

MART 2007

Mart ayının ilk haftalarında oldukça dinç ve sağlıklı olacaksınız. Enerjinizi iyi birşekilde kullanabilirsiniz.

Çevrenizdekilerle olan ilişkilerinizde olumlu gelişmeler elde etmeniz için ayın bu döneminden yararlanmalısınız. Sizin için her açıdan olumlu olabilecek bağlantılar kurmanız mümkün olabilir.

Hemen hemen her şeyi gereğinden çok abartma meyillerindesiniz. Sizin için en büyük tehlike çok büyük konuşma meyillerinizdir.

Toplum içinde yüksekten atarak gülünç duruma düşebilirsiniz. Ayrıca yerine getirmeniz imkansız sözler verebilir ve sonra da bu yüzden kendinize dünyayı zindan edebilirsiniz. Aşırı iyimserlikten dolayı başınız belaya girebilir. Dikkat edin, çevrenizde iyimserliğinizden yararlanmak isteyen bazı kötü niyetli kimseler olabilir.

Size bazı değersiz şeyler satmaya kalkışabilirler. Kontrolsüzce yapacağınız alışverişlerde aldanabilirsiniz. Aynca aldığınız malların bozuk ya da işe yaramaz çıkması da olasıdır. Ayın son haftasına kadar ne derece güvenirseniz güvenin, kimseye borç vermemelisiniz.

Hedef ve arzularınızı elde etme isteğiniz bu dönem içinde yoğunlaşacaktır.

Bu doğrultuda cesur ve direk yaklaşımlarda bulunabilirsiniz.

Olay üzerinde toplayacağınız enerji ve bilginiz, zor anlarda bile olayın üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Acelecilikten kaçınmanız ve mantıklı tutumlarda bulunmanız, sonuçlara ulaşmanızı hızlandırabilir.

Meric 22-02-2007 01:27

NİSAN 2007

Ayın ilk günleri duygusal ve hassas olabilirsiniz. Ancak bu durum sizi pek üzmesin ve üzerinde durmayın. Sadece bilin ki mantık ve aklınızı kullanmanız gereken yerde duygularınıza kulak vererek atacağınız bir adım hiç de doğru olmayacaktır.

Bunları kontrol edebilmeniz, bulunduğunuz ortama uygun bir şekilde hareket etmenize yardımcı olacaktır. İş kurmak veya iş bulmak gibi düşünceleriniz varsa bunu da bir erkekten gelen yardımlarla halledeceksiniz.

Eğer bu gibi düşünce veya sorunlarınız yoksa bir yolculuk yapmanız olasıdır.

Bu yolculuk oldukça hareketli ve zevkli olabilir.

Bununla beraber daha ziyade yarım kalan işlerinizi tamamlamak, yatırımını çok önceden yaptığınız bazı şeylerin sonucunu almak gibi konularda bazı sıkıntılar da duyabilirsiniz.

Yakın çevrenizdeki insanlarla yaptığınız konuşmalarda, bu kişiler tarafından yanlış anlaşılabilirsiniz, hatta anlatmak istediklerinizi hiçbir şekilde karşı tarafa aktaramayabilirsiniz.

Bazı konularda hislerinizi zorlamanız, sizi ve davranışlarınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca çevrenizdekileri problemlerine de objektif bir gözle yaklaşıp, sonuca ulaştırabilirsiniz böylece ilişkileriniz daha iyi bir seviyeye gelebilir ki, tüm sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Genelde elinize geçebilecek fırsatlarda harekete geçeceksiniz. Ancak dikkatsizlik ve sabırsızlığın bazı zararlarını görebilirsiniz.

Meric 22-02-2007 01:27

MAYIS 2007

Mayıs ayının yani baharın gelmesiyle birlikte sizin de tembellik isteğinizde bir artış görülebilir. Duygusal ilişkiler hariç, hemen her konuda isteksizlik içine girebilirsiniz.

Mesleki alanda zihni fonksiyonlarınız oldukça kuvvetli olacaktır. Ancak siz bunu kullanmak zahmetine katlanmayabilirsiniz. Çünkü eğlence ve dinlenmeye olan düşkünlüğünüz ay boyunca kendisini hissettirecektir.

fakat bu sizin aleyhinize olabilir.

Çevrenizde birçok anlayışsız ve sinirli insan olabilir ve durduk yerde size çatabilirler. Eğer siz bir bayansanız birlikte olduğunuz kişiyle aranızda önemli bir gerilim olabilir ve buna zamanında müdahale edemezseniz sıkı bir dargınlık haline girebilir. Hangi cinsiyetten olursanız olun, okumak ve benzeri işlerden fazlasıyla sıkıntı duyabilirsiniz.

Yaşınıza göre anne veya babanızla ya da her ikisi ile birden ters düşebilirsiniz. Sizin için her şey çok çok farklı olabilir. Durup dururken asabi patlamalar yaşayabilirsiniz.

Dikkat edin aşk ilişkilerinizin zorlaşması ihtimali oldukça güçlüdür. Duygusal ilişkileriniz açısından daha olumlu bir ay geçirebilirsiniz. Süregelen ilişkilerinize yeni boyutlar kazandırmanız mümkün olabilir.

Duygusal ve romantik tutumlarınız bu konuda sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Evliyseniz, ailenize karşı olan tutumlarınızda olumlu değişiklikler görülebilir.

Enerji ve istekleriniz onlar üzerinde yoğunlaştırmanız, kısa zamanda olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. İlişkilerinizde ters giden noktalar varsa, bunları halledebilirsiniz.

Meric 22-02-2007 01:27

HAZİRAN 2007

Ayın ilk günlerinde tutumlarınızda değişiklikler görülebilir. Öncelikle düşüncesiz davranışlarda bulunabilirsiniz.

İlişkilerinize zarar verebileceğiniz bu davranışları, ancak iradeniz ve kontrolünüz sayesinde önleyebilirsiniz.

Bu arada Merkür 15 Haziran-9 Temmuz arasında Yengeç Burcu'nda ters dönecek. Bildiğiniz gibi Merkür retro konumundayken, yeni işlere başlamamak, yeni ilişkilere girişmemek gibi sonuçlar oluşurken yanısıra da iletişim alanında sorunlar ortaya çıkıyor. Elde edeceğiniz bir şey bütün sorunlarınızı çözebilir.

Başkaları hakkında son derece olumsuz planlar içinde olabilirsiniz. Bunları uygulamaya koyup koymamak elinizde. Ancak uygulamaya koyarsanız ilgili kişi büyük zarar görebilir. Daha önceden yaptığınız yatırım ya da çalışmalarınızın karşılığını almak üzeresiniz. Eğer birilerinden alacağınız varsa bu ay alabilirsiniz.

Birileriyle ortak iş kurmak ya da işinizde, o işi bilen kimselerden yardım almak gibi şeylerle karşılaşabilirsiniz. Küçük bir mesleki başarı var. Duygusal ilişkileriniz hem hareketsiz, hem anlaşmazlıklara açık.

Sosyal ilişkilerinizde de tartışmalara açık olacaksınız. Çevrenizdeki kadınların bazı ters davranışlarıyla karşılaşabilirsiniz. Siz bir Yengeç kadınıysanız, bu tutumlar sizi çekememelerinden kaynaklanabilir.

Ancak siz bir erkekseniz ilginizi çekmek için bu tür bir davranışta bulunacaklarını bilmelisiniz. Nasıl bir tepki göstereceğiniz tamamen size bağlı.

İsterseniz olaya boş verir ve hiç birşey olmamış gibi hareket edersiniz ki, bu tutumunuz olayın büyümesini önleyecektir; İsterseniz olayın üstüne gider, onlarla istemediğinizşekilde bir ilişki geliştirirsiniz...

Meric 22-02-2007 01:27

TEMMUZ 2007

Temmuz ayında kişiliğinizde bazı çekişmeler yaşayabilirsiniz. Bazı konularda yaptıklarınızdan dolayı kendinizi sorgulama isteği içine girebilirsiniz.

Ancak zamansız bir anda yapacağınız bu sorgulamalar birtakım zararları da beraberinde getirebilir. Özellikle önemli kararlar vermeniz gereken zamanlarda, bu çelişkilerden uzak kalmanın faydasını görebilirsiniz.

Son derece yoğun bir tempoda çalışıyorsunuz ve kendinize yeterince zaman ayırmıyorsunuz. Bu şekilde devam ettiğiniz takdirde işlerinizi devam ettirmek için gerekli enerjiyi bulamayabilirsiniz.

Sinirleriniz böylesine bir tempoya çok fazla dayanamayabilir.

Durumunuzu kurtarabilmek için kendinize daha çok vakit ayırmayı denemelisiniz. Her ne kadar işinizle ilgili önemli toplantılar ve görüşmelerden, bağlantılardan dolayı olumlu birtakım sinyaller alacak olsanız bile yine de bu tür gelişmeler kendinizi daha iyi hissetmeniz için yeterli olmayacaktır.

Maddi durumunuzu iyice gözden geçirmeden hiçbir işe girişmemelisiniz. Özellikle devam eden bir ilişkiniz varsa, partnerinize karşı bencil ve düşüncesiz davranışlarda bulunabilirsiniz. Ufak hatalara büyük tepkiler göstermeniz de aranızdaki anlaşmazlıkları körükleyecektir. Bu ay içinde evlilik düşünüyorsanız ya da evliyseniz, hayal kırıklıkları olabilir.

Olayın gelişimini zamana bırakmanız ve bir girişimde bulunmamanız yararınıza olur.

Meric 22-02-2007 01:28

AĞUSTOS 2007

Ağustos ayıyla birlikte içinizdeki duyguların coştuğunu hissedebilirsiniz. Çevrenizdeki gelişmelere ayak uydurmanız hiç de zor olmayacaktır. Uyumlu ilişkiler geliştirebilir ve hemen her konuda olumlu sonuçlara yaklaşabilirsiniz.

Mesleki alanda yeteneklerinizden yararlanabileceğiniz ortamları yaratabilirsiniz. Aklınızı iyi birşekilde kullanır ve fırsatları değerlendirirseniz bunu başarmanız zor olmayacaktır.

Bazı konularda son derece olumlu iletişimler kurabileceğiniz kişilerle tanıştırılabilirsiniz. Ortak fikirleriniz doğrultusunda yeni girişimlerde bulunmanız da mümkündür.

Genel yargıları onların kontrolüne bırakmalısınız. Daha çok araştırma gerektiren konularda sorumluluğu üzerinize alabilirsiniz. Hayatınızda birçok olumlu değişiklik meydana gelebilir. Beklenmedik şeyler yapmaya meyillisiniz. Uzun yolculuklara çıkabilirsiniz.

Hayat şartlarınızda düzelme olabilir. Eğer zaten iyiyse bunun daha da iyiye gitmesini bekleyebilirsiniz. Siz çalışan bir kimseyseniz mesleki açıdan bir çok gelişme olabilir. Toplum içindeki saygınlığınızda önemli bir artış olabilir.

Eğer siz bir bayansanız aniden bir erkeğe bağlanabilirsiniz. Sağlık açısından güçlü ve sağlam olduğunuz bir dönemdesiniz.

Bu dönemde her tür ilişkiniz başarılıdır. Bazı mallar edinebilirsiniz veya elinize para geçebilir. Sosyal açıdan büyüyebilirsiniz.

Meric 22-02-2007 01:28

EYLÜL 2007

Bu ay gereksiz alınganlıklardan kaçınmanız çevrenizdekilerle olan ilişkilerinize gelebilecek zararları önleyecektir.

Mesleki alanda duygularınızla hareket etmek isteyebilirsiniz. Aşırıya kaçmamanız ve bunu bilinçli olarak kullanmanız sizin yararınıza olur. Bunun yanında hedefleriniz üzerinde iyi bir düşünce ve konsantre sağlayabilirsiniz.

Kararlı tutumlarınız, yardımcı olabilir. Ancak kendinize karşı aşırı bir güven içinde olmamanız gerekiyor. Aksi taktirde müsamahakar tutumlarınızın bazı zararlarını görebilirsiniz. Engelleri aşabilecek enerji ve güce sahip olacaksınız. Öyleyse bunu kullanın. Herşeyi hislerinizle değerlendirme eğiliminde olabilirsiniz.

Bazı kayıplara uğrayabilirsiniz ancak, moralinizi fazla bozmazsanız ilerde durumu toparlamanız mümkün olabilir. Şimdiye kadar meydana gelen olayları kontrolünüz altında tutmak yönünde tavrınız pek işe yaramayabilir. Çalışkanlığınız ve kendinize güvenen tutumunuzla pek çok şeyi halledebilirsiniz.

Ani bir başlangıç yapma düşüncesi sizi heyacanlandırabilir. Yakın çevrenizde dolaşan bazı sözler canınızı sıkabilir. Herşeye rağmen, duyduklarınıza tepkiniz ölçülü olsun.

Bir tanışmadan çok uyumlu sonuçlar çıkacak ve sözkonusu kimseyle pek çok ortak nokta bulacaksınız. Beraber olduğunuz kişiye bazı kısıtlamalar getirmek istemeniz, yada bu tip bir yaklaşım görmeniz söz konusu olabilir.

İlişkinizde çıkabilecek pürüzler, ancak her ikinizin göstereceği çabalar sonucunda yoluna girecektir. bu konuda hassas davranmanız, sonradan yaşayacağınız tatsızlıkları önleyebilir.

Meric 22-02-2007 01:28

EKİM 2007

Bu ay sosyal ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz ortamlara katılmak için istediğinizden çok fırsat yakalayabilirsiniz.

Ancak çevrenizdekilerle aranızda oluşabilecek tatsızlıkları, en düşük seviyede tutmanız sizin yararınıza olacaktır. Çevrenizdekilere zor gelen problemler size göre cazip gelebilir. Bunlara eğilmeniz ve uzun çalışmalargerektiren sorunların içinden çıkmanız fazla zor olmayacaktır. Konsantre ve dikkatinizi bunun üzerinde toplayın. Özellikle yeni bir ilişkiye başladıysanız bu tür yaklaşımlar çok fazla olabilir.

Ancak ilgilendiğiniz ya da ilgilenmek zorunda kaldığınız konular sizi düşündüğünüzden çok daha fazla oyaladığı için duygusallığı düşünme fırsatı bile bulamayabilirsiniz.

Basit bir alış veriş, ailenizin ya da arkadaşlarınızın sizden isteyebilecekleri bir iş inanılmaz vaktinizi alabilir ve sizi aşırı yorarak her konuda isteksiz hale getirebilir.

Bu tür işler nedeniyle bir yerlere gitmek zorunda kalırsanız tamamen umutsuz durumda kalırsınız. Çünkü altında olduğunuz etkiler kalabalıkla aranızın hoş olmayacağını gösteriyorlar.

Anne-baba tartışmaları huzursuzluk yaratabilir. Ancak siz evliyseniz, eşiniz yada kendi ailenizden kaynaklanan bazı sorunlar doğrultusunda tartışmalara girebilirsiniz.

Uyumlu ve sakin tutumlarınızı korumanız, bu sorunlarınızın üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Bu arada çalışanlar için temkinli olmanız gereken bir konu iş çevrenizdeki kadınlar.

Hangi cinsiyetten olursanız olun, başarılarınızı çekememeleri ve size bazı kısıtlamalar getirmek istemeleri mümkündür

Meric 22-02-2007 01:28

KASIM 2007

Bu ay çevrenizdekilerle olan ilişkileriniz açısından biraz kritik geçecek. Olumsuz davranışlarda bulunmanız ya da olumsuz yaklaşımlar görmeniz söz konusu olabilir.

Ancak herhangi bir konuda karar vermeniz gerektiğinde olayı ve her olasılıkları iyice düşünmeniz gerekiyor. Ani ve düşünmeden vereceğiniz karardan büyük zararlar görebilirsiniz.

Hangi konuda olursa olsun, bu etkiler kendisini gösterebilir. Mesleki alandaki başarılarınızı devam ettirebilirsiniz. Yetenekleriniz ve zekanız, elinize geçen imkanları zamanında değerlendirmenize yardımcı olacaktir. Yeni insanlarla tanışabilir ve o kişilerle çok olumlu ilişkiler geliştirebilirsiniz.

Sizi fazla meşgul eden bir konuyu ya başarıyla halledecek veya o konu hakkında çok güçlü hale geleceksiniz.

Halletmeniz gereken ve hiç hesapta olmayan bir durum ortaya çıkabilir. Kafanızı işgal eden bir konuda da bazı sert kararlar almanız ve kararsızlıklarınızı çabuk yenmeniz gerekir. Dalgınlığınızın ve kararsızlığınızın ilişkilerinize yansımamasına ve sizi kötü durumlara sokmamasına dikkat edin.

Aramayı ihmal ettiğiniz dostlarınız sizin için hiç de hoş olmayan şeyler düşünüyorlar. Aile ilişkileri açısından zorlu bir ay geçirebilirsiniz. Öncelikle aile büyüklerinden gelebilecek kısıtlamalar sizi rahatsız edebilir.

Bu baskılardan kurtulmak ihtiyacı duyabilirsiniz. Fikir ayrılıklarının oluşturacağı çatışmaları fazla büyütmemeniz gerekiyor.

Göstereceğiniz çabalar aile içi huzurunuzun korunmasını sağlayacaktır. Özellikle ailesine bağlı yaşayan bir Yengeçseniz bu durum gelişebilir.

Meric 22-02-2007 01:28

ARALIK 2007

Bu ay sağlığınıza önem vermeniz gerekiyor. Her türlü ihtimali gözönünde bulundurmanız ve tedbirli hareket etmeniz, rahat bir ay geçirmenizi sağlayabilir. Mesleki konularda da gerginliğiniz devam edebilir.

Ancak bu duygunun çalışmalarınızı engellemesine izin vermeyebilirsiniz. İşiniz üzerindeki konsantrenizi yoğunlaştırmanız ve durumu kolay kavramanız, başarılı olmanızı sağlayacaktır. Bu ay hayatınızda önemli bir sayfa açabilirsiniz.

Yeni bir iş, yeni bir aşk, yeni bir arkadaşlık ya da dostluk gibi konularda şanslısınız. Yakınlarınızın size bir süprizi olabilir. Hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiniz bir aydasınız.

Hangi cinsiyetten olursanız olun, karşı cins ilişkilerinizde bazı önemsiz yalanlarla karşılaşmanız ve bunu anlamanız olasıdır. Bunu karşınızdaki kimseye belli etmezseniz daha olumlu davranmış olursunuz. Son zamanlardaki ilgisizliğinizden dolayı birlikte olduğunuz kimsenin iyice morali bozulmuş olabilir.

Küçük sorunların tartışma ortamı yaratmasına izin vermezseniz, çalışmalarınızı iyi birşekilde devam ettirebilirsiniz. Bu arada maddi konulardaki yargılarınızın zayıf olması mümkündür. bunun zararlarını görmek istemiyorsanız, çoğunluğun kararına uymalısınız.

Yeni atılımlardan elde edeceğiniz gelir, bazı zorunlu harcamalarınızı da gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

Alış veriş konularında temkinli olmanız gereken bir aydasınız.

whıteandblack 23-11-2007 02:21

burcumun uygun bulduğu meslekte yetişiyoum bu hoşuma gitti turizm otelcilik

PAYLAŞIMINIZ İÇN SAOLUN..!!

***peri*** 30-11-2007 13:14

valla bu benim özelliklerimm paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim

aylin1903 30-11-2007 21:24

bunun oğlak burcu için olanı yokmu:)


Türkiye`de Saat: 18:51 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580