Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/)
-   Burçlar (http://besiktasforum.net/forum/burclar/)
-   -   Akrep (http://besiktasforum.net/forum/burclar/11052-akrep/)

NuraN 13-10-2006 17:46

Akrep
 
Burcun Özellikleri

Klasik astrolojide Akrep burcu, kötülüğü, cehennem ve sadizmi, hırsızlık ve şiddeti temsil eder. Akrep insanı, kötü gülümsemesiyle insanları tahrik eden bir şeytan mıdır? Hayır, Akrep kesinlikle bir şeytan değildir, ama insanlara şeytanca hareketler yaptırabilecek özellikler taşır.

Akrep insanının etkisi altında olduğu yıldız Plüton'dur. Plüton bütün yıldızların tersine, güçlü insancıl içgüdülerin yıldızıdır. Akrep insanının hayatındaki en önemli güdü, tutkuların ateşidir. Duygularının kon trolünü elinde tuttuğu sürece, bunların içindeki enerjiyi yararlı bir amaç için kullanabilir. Ama duygularının kontrolünü kaybederse, zehrinin ulaşabileceği alandan hemen uzaklaşmalı. Akreplerin her zaman aşırılığa kaçmaları olasıdır. Hiçbir burç, hem iyi hem kötü işlerde böyle anlamlı başarılar elde etme yeteneğine sahip değildir.

İş Hayatı

Akrepler doğuştan büyük işlere yatkındırlar. Gerçekten önemli kişiliklerin doğduğu gruptandırlar. Başbakan olmasanız veya Nobel ödülü kazanamasanız bile seçtiğiniz her meslekte başarılı olursunuz. Şöhret yolunda Akrep kendinden fazlaca emin kibrini bırakmak zorundadır. Akrep burcundan birçok insan yanlış zamanda söylenen bir söz yüzünden meslek hayatlarını söndürmüşlerdir. Ne kadar doğru olsa bile hangi şef, çalışanların birinden yanlış bir şey yaptığını duymak ister.

Uygun Meslekler

1. Hayat; ölüm ve cinsellikle ilgili meslekler:
  • Sigorta acentası, mezar kazıcı, cenaze levazımcılığı
  • Doktor, veteriner, kanser araştırmacısı, adli tabip, patolog
  • Jinekolog, cinsel hastalıklar mütehassısı, ebe
2. Araştırma; psikoloji, polisiye ve metafizikle ilgili meslekler:
  • Psikiyatr, psikolog, biolog
  • Dedektif, polis memuru, ajan, soyağacı araştırmacısı, gazeteci
  • Volkan ve mağara araştırmacısı
3. Yaratıcı meslekler:
  • Ressam, boyacı, makale yazarı, kompozitör
4. Nüfuzla ilgili meslekler:
  • Diktatör, din veya tarikat lideri
Arası İyi Olduğu Burçlar

Çok iyi : Balık ve Yengeç
İyi : Yay, Oğlak, Başak, Terazi
Kötü : Kova, Boğa ve Aslan
Ne iyi ne kötü : Koç ve İkizler

aylardansonbahar 14-10-2006 15:58

tsklerrrrrrr
beyaz dogduk siyah gıyeriz kartal bu herseyden vazgeceriz

Derya_DaPrinCeSS 14-10-2006 17:39

bende bir akrebim tesekkürler

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:49

Basit Analiz..!!!
 
Klasik astrolojide Akrep burcu, kötülüğü, cehennem ve sadizmi, hırsızlık ve şiddeti temsil eder. Akrep insanı, kötü gülümsemesiyle insanları tahrik eden bir şeytan mıdır? Hayır, Akrep kesinlikle bir şeytan değildir, ama insanlara şeytanca hareketler yaptırabilecek özellikler taşır.

Akrep insanının etkisi altında olduğu yıldız Plüton’dur. Plüton bütün yıldızların tersine, güçlü insancıl içgüdülerin yıldızıdır. Akrep insanının hayatındaki en önemli güdü, tutkuların ateşidir. Duyguların kontrolünü kaybederse, zehrinin ulaşabileceği alandan hemen uzaklaşmalı. Akreplerin her zaman aşırılığa kaçmaları olasıdır. Hiçbir burç, hem kötü işlerde böyle anlamlı başarılar elde etme yeteneğine sahip değildir.

Akrebin tutkulu olmasının kökleri cinselliğindedir. Akrebin, cinselliği en saf ve en esaslı biçimde bedenine uyarladığı söylenir. Cinsel arzular onun el sürülmemiş gücünün sadece bir görünüşüdür. Bunu, modern psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un ortaya çıkardığı “Her insanın içinde az ya da çok bir güç vardır ve bu güç onun düşünce, his ve hareketlerini belirler” teorisinde de görebiliriz.

Saf, tamamen gelişmiş bir Akrep, Zodyak’ın en etkileyici burcudur. Söylendiği gibi Pablo Picasso böyle bir Akreptir. Akrep erkeği çekilmez bir eştir. Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirir. Olgun Akreplerse, gerçeği bulma yolunda bitmek bilmez isteklerle dolu, kendilerine ve diğer insanlara karşı umursamaz olurlar. Bu burçta birçok dahi doğmuştur.

Buna rağmen, Hitler’in şeytani propaganda bakanı Geobbels hiç de böyle değildi. O, gelişmiş Akrebin bir prototipi miydi? Şüphesiz Geobbels Akrep insanının temel özelliklerini taşıyordu: agresiflik, güç, kendine güven, keskin zeka ve cesaret. En önemli özelliği, otoriteye olan inancıydı. Geobbels’in, “Führer”i Hitler’e olan Tanrısal sevgisi, onu dünya tarihinin en büyük ve vicdansız liderlerinden biri yaptı.

Bu tanınmış Akrebin yaşam öyküsünden sonra, bu burcun karakterini biraz daha açalım.

“İşin karmaşık yolu varken, neden basit yolu seçeyim?” sözü Akrebin hayatını anlatır. Burada da zeka küpünün zehirli fikirlerini görüyoruz. Onlar için hayat, yanımızdan huzur ve barış içinde geçmesini seyredemeyeceğimiz kadar kısadır. Herşey paramparça da olsa o kendi halinden memnundur. Tartışmalar, kavgalar, zafer veya yenilgiler; bunların hepsi Akrebe göredir. Anlaşmak sizin hiç hoşunuza gitmez. Huzuru sadece değişim aradığınızda istersiniz.

Hayat Akrep için bir deney sahasıdır, ama oyun bahçesi değildir. Yaptığınız her şeyi çok ciddiye alırsınız. Kesin sınırlarla çizilmiş bir amacınız vardır. Yolunuza çıkan her şeyle savaşır ve mümkünse yok edersiniz. Başkalarının oyunlarını bozmayı, onların hile ve strtejilerini açığa çıkarmayı seversiniz. Hiç kimse sizi aldatamaz. Siz bütün sahtekar ve yalancıları hemen fark edersiniz. İnsanın içini okuyan bakışlarınızın hedefi olan kişi, iç çamaşırlarıyla kalmış gibi olur. Oysa sizin kartlarınızı görmek çok az kişiye nasip olur. Birisi özel işlerinize burnunu sokmaya kalksa çok şiddetli tepki verirsiniz. Bu sizin için hoş bir durum değildir.

Böyle tutumlar Akrebi kibirli, egoist ve hesaplı olmaya zorlar.

Ama sizin için “sağlıklı” bir egoizm, zararlı değildir. Kendinizi yolundan döndürülmeyen bir bozkır kurdu gibi hissediyorsunuz. Eğer “yoldayken”kendinize ve diğer insanlara karşı duyarsız oluyorsanız, bu sizin görev anlayışınıza göre “iyi bir şeyin” kanıtıdır. Biraz şüpheli olan, “amaç, araçları meşru kılar.” Sözüne göre hareket ediyorsanız.

Ama kendinizi kandırmayın. Kendinizden çok emin görünen Akrepte bile kibir ve benmerkezcilik, duygulu bir kalbi saklamak için bir örtüdür. Bütün insanlar gibi Akrep de sevilmek ister. Bağımsızlığına düşkün olsa bile yalnızlıktan acı çeker. Şiddetli bir şekilde bireysel özgürlüğü savunsa da bu sadece kendi yalnızlığını saklamak içindir. Akrep, kimsenin onu bağımsız bir yaratığı sevmeyeceğinden öyle emindir ki bu yöndeki bütün iddiaları şüpheyle karşılar. Bunun yanında Akrepler gerçekten sevildiklerini hissederlerse, en tutkulu ve güçlü aşıklar olacaklardır. Kimse kalbini sizin gibi konuşturamaz.

Bu sert kabuğunun altında yumuşak bir öz mü saklıdır? En azından olgun, gelişmiş Akrepler de bu durum geçerlidir. Zayıflık olarak görülmemesi gereken duygusallığının yanında soylu bir karakteri de vardır. Siz Akrep olarak, inatçı yapınızla daha zayıf insanlara güç veren tipte bir erkeksiniz, tipik bir” aşk çöpçüsü” sünüz. Bütün dost ve tanıdıklarınız duygusal problemlerini size anlatırlar. Hatta bazen istediğinizde de fazla. Herkes sizden kurtarıcı rolünü oynamanızı ister. Oysa siz bu role çok zor katlanırsınız. En iyisi siz bu “hobi” nizden bir meslek yaratın ve psikiyatr veya psikolog olun. Akrep insanlarının, dostlarının problemlerine gösterdikleri anlayışın sebebi kendilerinin de cennet ve cehennemden geçmiş olmalarıdır. Hatalarınızı bilme özelliğiniz size acı verebilir.

Tekrar gelişmemiş Akrep türüne dönelim. Bu kişi son derece bencildir. Böyle bir Akrep, amacına ulaşmak için her şeyi yapar ve bunu yaparken hiç düşünmez. Gaddar ve sadist olabilir, ona yapılan bir haksızlığı unutmaz. İntikam hırsı, düşmanını uçuruma itmek için en karışık entrikaları hazırlama gücü verir. Burada da maalesef hileci, katil ruhlu Akrebi açıkça görürüz.

Günlük hayatta Akrep insanlarıyla kolay kolay birlikte yaşanmaz, özellikle evlilikte. Buna rağmen onlarda güçlü, güvenilir, gerçekçi bir kişilik vardır. Akrepler her konuda başarılı olabilirler. Başka hiç bir burçta bu kadar çeşitli işler yapan insanlar yoktur. Başarılı sporcular, öncü bilim adamları ve dahi sanatçıların çoğu Akrep burcundandır. Evet, beceriksiz olmakla birlikte yaratıcılıkları onları sanatçılığa yöneltiyor. Hayat, Akrep insanına bizim anlama sınırlarımızı aşan şeylerle uğraşma yetisi vermiştir. Buradan Martin Luther gibi büyük din liderlerinin Akrep burcunda doğmalarının bir rastlantı olmadığı görülür.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:51

Detaylı Analiz..!!!
 
Ansiklopediler, Akrebi geceleri çıkan ve hem kendini savunmak, hemde saldırmak için kullandığı uzun, kıvrık kuyruğuyla soktuğu düşmanını zehirleyerek felce uğratan bir böcek olarak tanımlar. Sokması bazen öldürücüdür.

Birisi Kasım'da doğduğunu söylediği zaman, insanlar çoğunlukla gözle görülür bir şekilde irkilerek ve şöyle mırıldanarak geri çekilirler: "Aa, siz bir Akrepsiniz!" Bunu ya içten bir korkuyla, ya da hayranlık ve saygıyla söylerler. Bazen de, Akrebin efsanevi ihtirasını anımsayarak gülüşürler. Akrepler, kendi burçlarına gösterilen bu tepkilerden bıkmışlardır. Kim onları suçlayabilir? Ama Onlar acımasız ve tehlikelidirler, doğru mu?

Yanlış. Bu, yerine göre değişir. En iyisi, siz önce bu burcu nasıl tanıyacağınızı öğrenin. Kendini savunurken olabilir-zira siz gerçekten üstün bir insan arıyorsunuz.

Akrep 'tebdili kıyafetle' dolaşmaktan hoşlanır, îyi kontrol edilen doğal yapısı sayesinde, genellikle bunu başarır; ancak gece yarısı veya öğleyin O'nu gizlendiği yerde yakalamayı kolaylaştıran bazı kestirme yollar vardır.

Gözlerine bakın. Yeşil, mavi, kahverengi veya siyah olabilir; ancak bu gözler, büyüleyici bir ısrarla, delip geçici bakışlarla bakar, insanların çoğu Akrebin ısrarlı bakışları altında kendilerini sinirli ve huzursuz hissederler. Önce kendinizi bu bakışların büyüsünden kurtarıp başka tarafa bakmak zorunda kalacaksınız. Her seferinde size böyle ısrarla bakacaktır. Bu Pluto kişiliğinin hiç kuşkuya yer bırakmayan özelliğidir. Akrebin gözleri, sanki ruhunuzu delip geçercesine, acımasızca, içinizin derinliklerine bakar. Öyledirler.

Sonra, O'nun konuşmasını dinleyin. Ses tonu kadife gibi yumuşak, kısık ve son derece etkileyicidir, konuşması ya ağır ve ölçülü, ya da güçlü ve kesik kesik olabilir, ancak ne söylerse söylesin, kendisini hiçbir zaman küçümsemeyecektir. Akrep kesinlikle gurur sahibi bir insandır. O, kendisinin ne olduğunu, ne olmadığım çok iyi bilir ve başkalarının düşünceleri O'nun bu bilgisini değiştirmez. Hakaretler bir kulağından girer, öbüründen çıkar ve komplimanlar O'nu yerinden bir santim oynatmaz. Başkalarının, kusurlarını ve erdemlerini sayıp dökmelerine O'nun ihtiyacı yoktur. En iyi olasılıkla, övgülerinizi sükunetle kabul eder; en kötü olasılıkla, sizin niyetlerinizden kuşkuya düşer.

Gelecek sefer bir grup insanla bir aradayken Burçlar konusunu ortaya atın. Biraz çalışmayla burçları tanımanın oldukça kolay olduğundan söz edin. Birisi hipnotize eden bakışlarım yüzünüze dikerek, olağanüstü bir güvenle karşınızda durup, "Benim ne olduğumu tahmin edemezsiniz," derse, kesinlikle, "Siz Akrep'siniz." deyin. Belki de hayatında ilk kez gözlerini kırpacaktır. Ancak bakışları yalnızca bir an için sarsılacak, sonra tekrar çabucak, siz O'nun dikkatle gizlediği kimliğini açıklamadan önceki o soğuk sükunetine kavuşacaktır. Eğer gözleri çevrede dolaşan, geveze bir Akrebe rastlarsanız, O'nu astrolojinin kaydettiği nesli tükenmiş dodo kuşu kadar narin bir istisna olarak belirleyin. Doğumunda aldığı ağır yıldız etkileriyle huzursuz biri olan Kasım doğumlu bazı insanlar vardır. Ama siz tipik Akrebi tanımayı öğrenmeğe çalışıyorsunuz. Çok çok az sayıda sinirli tipte Akrebe rastlayacaksınız. Doğal yapı, başka doğum ânı etkileriyle değişebilir, ama ancak birazıcık.

Pluto insanlarının çoğunun güçlü fiziksel yapılan vardır. Yüzleri göze çarpacak kadar büyük veya keskin .hatlıdır, açık bir şekilde anlamlıdır, burun oldukça büyük, bazen gaga biçimindedir. Genellikle yüz çok solgun, neredeyse yan saydamdır; kaşlar kalın ve burun köprüsünün üstünde birbirine örülmüş görünümdedir. Akrebin varlığında, kendisini ele veren, belirgin elektrikli bir canlılık vardır. Ne kadar sakin olmağa çalışırsa çalışsın, böylesine bir canlılık tümüyle gözlerden gizlenemez. Erkeklerin bacakları ve kollan, çoğunlukla kızıltımı tonda, tüylerle kaplıdır. Akreplerin çoğunun saçları ve gözleri koyu renktir. Ancak açık sansın tipleri de gözden kaçırmayın; Grace Kelly ve Billy Graham bunlara en güzel örnektir. Açık sansınlar azınlıktadır. Pluto karakterinin yüzeydeki sakinliği, kaynayan iç yapısı gizlemek için dikkatle belirlenmiştir.

Böylesine üstün bir kişiliği kıskanmak gerekir. Duygulan ne kadar altüst olursa olsun, bunların Akrebin o donmuş hareketsiz yüzüne yansıdığını çok nadiren görürsünüz. Bu insanlar gururlu ve bilinçli olarak yüzlerinde boş bir ifade taşırlar. Onlar yüzlerine durağan olmayı emrederler, yüzleri de bu emre itaat eder (bir Akrebe itaat etmemek yürek ister). Akrebin kızararak veya ışıldayarak, çatılarak veya sırıtarak kendini ele verdiğini pek göremezsiniz. Tebessümler ender görülür, ancak içtendir. Vücut da yüzle aynı sırayı izler. Atlayıp sıçrayan ani hareketler veya sinirli davranışlar ender görülür. O hiçbir zaman utanarak çekinmeyecek veya gururlanarak kabarmayacaktır. Her zaman en az düzeyde tepki gösterir; çünkü sizin karakterinizi ve niyetinizi amansızca incelemek, aynı zamanda kendi gizemini korumak Akrebin sanatıdır, ve O bunun ustasıdır..

Çabuk hareket eden ve konuşan, açık ve dostça davranışları olan. belirli bir Akrep tipi olduğunu önemle hatırlamak gerekir. Gözlerinin içine dikkatle bakın ve geçmişteki hareketlerini, gerçek davranışlarım iyice düşünün. O, tüm neşeli konuşmalarıyla sadece oyun oynamaktadır, içinden O da daha tipik, dengeli pluto insanlarıyla aynı derecede sert ve kararlıdır. Belki de biraz daha tehlikelidir, çünkü aslını daha iyi gizlemektedir ve sizi daha kolaylıkla yanıltır. Ona tamamiyle zararsız bir insanmış gibi davranmaya başlayın; ateşle oynadığınızı anlarsınız. Bütün Akreplere karşı dikkatli olun. Onların habis olduğunu söylemek istemiyorum. Sadece, yumuşak ya da saf olmadıklarını söylemek istiyorum. Bazı Akrepler, gözlerinin iç dünyalarını ele verdiğini farkederek sık sık, geceleri bile güneş gözlüğü takarlar.

Bir Akrebe, büyük bir yeteneği olduğunu ve birgün bunun keşfedileceğini söyleyin; sükunetle ve rahatlıkla, "Evet, biliyorum" diye yanıt verecektir. Size bir iyilik yapıp yapamayacağını sorun, cevabı aynı derecede basit olacaktır; "Evet, tabii yaparım," veya "Hayır, ben bunu yapamam."

Eğer hassas bir insansanız, O'nun fikrini ve öğüdünü sormayın. Çıplak, acı gerçeği öğrenirsiniz, o'na sorarsanız, söyler. Akrep bir konuda haklı çıkmak, ya da dost kazanmak için sahte komplimanlar yapmaz, insanları pohpohlamak gibi bir huyu yoktur. Size güzel birşey söylerse, bunu iyi değerlendirin. Bunun içtenlikle söylendiğinden ve yaldızsız olduğundan emin olabilirsiniz. Size güzel bir sesiniz olduğunu söylerse, duşun altında şarkı söylemeyi bırakıp, hemen mikrofona sanlın. Çok güzel bir sesiniz olduğunu söylerse, rahatlıkla Covent Garden'da konser verebilirsiniz. Size yardım etmek için, hiç çaba harcamadan dağlan bile yerinden oynatabilir. Akrebin bencilliği hakkında duyduğunuz herşeye inanmayın, O'nun öğütlerinden ve cömertliğinden yararlanmış olan minnet dolu insanların bazılarına kulak verseniz, daha iyi edersiniz. Akrep doğal olarak ya son derece sadık, kendisini O'na adamış hayranlarını ya da kıskanç ve hain düşmanlarını kendine çeker. Ama düşmanları bile O'na kinle dolu da olsa, saygı duyarlar ve açıkça meydan okumamağa dikkat ederler, O'na meydan okumaktan çekinmeyen çok az sayıdaki birkaç insan, Akrebe saldırmanın ne kadar dikkat isteyen birşey olduğunu hatırlatan acı ve canlı örneklerdir. Unutmayın ki, O'nun yıldızı Pluto nükleer enerjiyi yönetir.

Gene de, bu insanlarda sık sık görülen bir tatlılık vardır; hasta veya umutsuz insanlara müşfik bir yakınlık gösterirler. Akrebin dokunuşu serin ve yumuşak olduğu gibi, yakıcı da olabilir, Güneşin durumu O'na izleyeceği çeşitli yollar gösterir. Sırf sokma zevkini tatmin etmek için başkalarını, hattâ kendisini ölümcül olarak sokan, geceyi seven akrebi taklit edebilir-ya da kendi sembolü olan ve dünyevi sınırların üstüne yükselen, gücünü akıllıca ve hakça kullanan kartalın şanlı ve yükseklere erişen yolunu izler. MacArthur gibi büyük generaller, Theodore Roosevelt gibi başkanlar, Madame Curie ve Jonas Saik gibi bilim adamları kartallardır. Birleşik Devletler başkanlarının çoğu bu Burçta doğmuşlardır.

Geceyi seven Akrebe gelince, bunlardan birkaçı her halde sizi de sokmuştur. Eski astroloji bunlardan yılanlar diye söz eder. Karşılaştığınız Akreplerin hangi kategoriden olduğunu tahmin etmek zor değildir. Bazı Pluto insanları kartalla, kendi kara büyüsünün kurbanı olan zehirli akrep arasında bir yere düşerler. Bunlar gri kertenkelelerdir. Bunlarda, yüksek özveri kendilerine duydukları nörotik bir ilgiye; ve ruhsal yetenekler, her an saldırabilecek pusudaki kötülükleri algılayan korkakça bir vesveseye dönüşmüştür. Güçlü yüreklilik kendi çevresinde bükülerek, zehirli akrepler gibi acımasızca intikam peşinde koşacağına-ya da kartallar gibi böyle kin duygularının üstüne yükseleceğine her küçük incinmede karmakarışık nefret duygularının içine çekilerek, direkt bir harekette bulunmadan, kaderin düşmanlarını cezalandıracağını umar, ve hemen hemen bilinçsiz olarak onların mahvolmasını diler.

Bu gri kertenkeleler kendi yıldızlan Pluto'nun gücünden yoksundurlar -oysa bu güç onları çevrelerini saran tüm kötü durumlara üstüne yükseltebilir. Bir trajedinin dişleri arasındayken bile, bu garip ruhsal güç Onlara gün ışığında yeni bir hayat sağlayabilir. Oysa bunlar uykuya çekilmek için karanlık gölgeler ararlar ve böylece doğarken kendilerine bağışlanmış olan o parlak gücü boşuna harcayarak kendilerine yazık ederler. Gene de Akrep Pluto'nun gücünü tümüyle yitirerek, asla kötü bir depresyon kuyusunun yapışkan derinliklerine kadar düşemez. Bir gri kertenkelenin kendini kartala çevirmesi için, vakit hiçbir zaman çok geç değildir. Öyle bir büyük mucizeyi Akrep burcunda doğmuş olan her insan gösterebilir. Gerekli olan tek şey, bunu istemesi ve harekete geçmesidir.

Tipik kartallar hiçbir şeyden korkmazlar. Savaşta tüyleri bile kıpırdamadan askerlerini ölümün üstüne götüreceklerdir. Sıradan bir Akrep erkeği ve kadını fiziksel acılardan ve fakirlikten, mağrur kişilerin saygısızlığına ve alayına kadar herşeye cesaretle göğüs gerer ve her felâketin üstesinden gelmek için sahip olduğu ruhsal güce tamamiyle güvenir.

Akrep, dostlarına son derece bağlıdır. "Bir insan, hayatını dostlarının ayaklarına sererse, bundan daha büyük sevgi olamaz." Akreplerin bazıları savaşta olsun, sivil yaşamdaki felâketlerde olsun, dostlarına, akrabalarına ve sevdiklerine işte böylesine bir sevgi gösterirler. Bir Akrep asker birdenbire ve içgüdüsel olarak atılıp, kurşunlara göğüs gererek arkadaşını ölümden kurtarır. Bir Akrep itfaiyeci yanan binadaki çocuğu kurtarmak için kendi hayatını feda eder. Bazen Pluto insanları sanki kendi güçlerini denemek için bilinçsiz olarak tehlike arıyormuş gibidirler.

Akrep kendisine verilen bir armağanı veya yapılan bir iyiliği asla unutmaz ve cömertçe karşılık verir. Bunun aksine, kendisine çektirilen bir acıyı veya yapılan bir haksızlığı da unutmaz ve buna verilecek karşılığın çetin yollan vardır. Kartal düşmanını ezecektir ki, bir daha hiçbir zaman kendisine zarar vermemeyi öğrensin. Savaşı kazanır, ve yenilgiye uğrattığı insanın kendi yoluna gitmesine izin verir. Öldürücü gece Akrebi ise önce sokacak, sonra yok etmeyi plânlayacak, sonra gene sokacaktır. O, yalnızca skoru eşitlemekle yetinmez. O, düşmanını tamamiyle yok etmek, ya da en azından ona üstün gelmek zorundadır. Tipik zehirli Akrep geceleri uyumadan, nasıl öç alacağını hesaplar. Eğer komşulardan biri kasten O'nun çamurluğunu çizerse, ertesi gün O, komşusunun arabasının iki çamurluğunu birden çizecek ve belki de özenle yapılmış olan çiti de arabasıyla iyice ezip geçecektir. Bu Akrepler düşmanlarına pabucu ters giydirmekle yetinmezler, bir de ayrıca, ayağına zamkla yapıştırırlar. Bununla birlikte, gri kertenkelelerde, Pluto nefreti için için yıllarca süren bir kine dönüşür ve sonunda kaçınılmaz olarak derin bir melankoliye veya uzun süren fiziksel bir hastalığa neden" olur. Akrebi yiyip bitiren gücenikliği içinde kalır ve hiçbir zaman ifade edilmezse, ölümcül bir kesinlikle kendisini zehirler. Bu kin dışa dönerse suçluluk duygusu yaratır, çünkü sokucu Akrep herşeyi söyleyip yaptıktan sonra, savunmasız birine zarar verdiği için utanç duyar. Bu yüzden, bunların hiçbiri olmamalı kin ne içe, ne de dışa dönmelidir. Kartalın yaptığı gibi, görmemezlikten gelip unutarak onu fethetmek-bir daha asla öfkeyle geriye bakarak misillemeye kalkışmamak gerekir.

Akrebin sağlık durumu, O'nun tipik karakterini yansıtır. Aşırılıklarla, melankoli veya fazla çalışmayla kendi bünyesini mahvedebilir. Ama kendi iradesiyle onu önemli bir hastalıktan da döndürebilir. Pluto'nun gücü bu kadar sağlamdır. Akrepler pek az hasta olurlar, ama bir kez de olunca, genellikle bu ciddi bir hastalık olur. Uzun bir dinlenme, davranışını değiştirme, alev alev içini yakan gücenikliği bırakarak, huzur içinde durumu kabul etme, en iyi tedavi yoludur. Bunlar işi kendi haline bırakmazlar ve tabii kendileri doktordan ve tüm hemşirelerden daha çok bilirler. Mikroplara ve kazalara en hassas olan bölgeler burun, boğaz, kalp, omurga, sırt, dolaşım sistemi, bacaklar ve bileklerdir. Bunlar yangından, patlayıcılardan, zararlı dumanlardan ve radyosyandan sakınmalıdırlar. Gene de, bunların çoğunun tehlikeyle flört eden işlerin peşinde olduklarını göreceksiniz. Bazen bunlarda kronik burun kanamaları görülür veya herhangi bir nedenle burun ameliyatı geçirirler.

Akrep, dinle derinden ilgilenir, yaşam ve ölümle ilgili bütün konulara büyük merak duyar, sekse ihtiraslı bir ilgi besler ve reform arzusu O'nu şiddetle çeker. Gene de, O kahramanca davranır, kendini aile bağlarına ve aşkına adamıştır, çocuklarını ve güçlerini şefkatle korur. O, ya bir aziz, ya da bir günahkârdır. Ölüler Diyarının bu yanındaki en karanlık serüvenleri deneyebilir, yahut da günahı ve ahlâksızlığı en acı bir dille lanetleyebilir. Vaiz kürsüsünde iş toplantılarında veya sahnede konuştuğu zaman dinleyicilerini hipnotik bir şekilde büyüleyerek, ya onları oldukları yerde dondurur, ya da tümüyle değiştirir. Bu gerçekten korkutucudur. Akrep, geçici olarak kin duygularına, içkiye veya kendisini en adi yerlere sürükleyen melankoliye kapılsa bile, kitaplığınızdaki Dante'nin Cehennem'inin eski kopyası üstüne bahse girebilirsiniz ki, diğer bütün serseriler, geldiğim görünce O'na yol açacaklardır.

Akrep basan da içinde olmak üzere, kendisinin olduğuna inandığı herşeye şiddetle sahip çıkacaktır. Ama bu ihtirasını hiçbir zaman açıkça belli etmez. Çalıştığı sürece sessizce yükselme şansının doğmasını bekler. Yavaş yavaş ama çok kesinlikle kontrolü ele alır. Akrep, hemen hemen yapmak istediği herşeyi yapabilir. Eğer gerçekten istiyorsa, istediği şey büyük kesinlikle artık hayal olmaktan çıkacaktır. Pluto'nun karanlık, sihirli ve gizemli gücü; soğukkanlı, dikkatli, kararlı bir gayretle arzulan gerçeğe dönüştürür.

Her ne kadar marazi bir en hasta ve en ahlâksız insanları tanıma arzusu, uyuşturucu ve zulüm batağına saplanan gri kertenkeleyi yaratırsa da; O, yolunu tıp yaşamına doğru değiştirebilir, Oradaki, aynı tip insanları akıl almaz şekilde iyileştirme olanağı O'nu derinden büyüleyecektir. Gerçi, sadist olduğu söylenen cerrahların birçoğu Akreptir ama, bütün dünyadaki en iyi tıp adamlarının birçoğunun Akrep olduğu da aynı derecede doğrudur. Bunlar, gerek akıl gerekse vücut hastalıklarını iyileştirmekte, tuhaf ve akıl almaz bir bilgiyle teşhis ve tedavi etmekte gereken ilhamı Pluto'dan alırlar. Akrep, hayatın ve ölümün sırlarını bilerek, ve eğer isterse her ikisini de fethetmek yeteneğiyle doğmuştur. Ancak, astroloji sürekli olarak O'na "bildiğini bilmesi gerektiğini" öğütler. Eski sırlar O'nun parlak zekâsını büyüler. O'nun insan yapısıyla güçlü bir duygu birliği içinde olması, önde gelen detektiflerin, büyük yapıtlar besteleyen bestecilerin, derin ve kalıcı edebi eserlerin, olağanüstü dramatik yetenek gösteren aktörlerin doğmasını ve gelişmesini sağlar. O, bazen deniz kenarında, yükselen alçalan sular kadar güçlü ve sessiz, tek başına yaşar. Bazen, yoğun kazanmak isteğini gizlemek için sakin bir sessizlik ve irade maskesi takarak insanların arasına karışır. O bir politikacı veya bir televizyon yıldızı, bir cenazeci veya barmen olabilir,ancak, ne olursa olsun bütün rakiplerinden üstün olmayı başaracaktır. Ve o kadar çabasızca başaracaktır ki, bu kendi irade gücünden çok, talihin cilvesiymiş gibi görünecektir.

Astrolojideki en garip olaylardan biri de bir Akrebin doğmasından bir yıl önce veya bir yıl sonra aile içinde bir akrabanın ölmesidir. Ve bir Akrep öldüğü zaman da, ondan bir yıl önce ya da bir yıl sonra aile içinde bir doğum olur. En az yüzde doksan beş oranında bu olay meydana gelir. Pluto'nun sembolü, için için yanan kendi küllerinin içinde yükselen zafere ulaşmış Anka kuşudur, ve Akrep öldükten sonra yeniden dirilmeyi temsil eder. Hem gri kertenkeleler, hem de zehirli akrepler mağrur kartallara dönüşebilir, ama kendi büyülerinin sırrını hiçbir zaman açıklamazlar. Sormanın hiçbir yaran yok-Akrep bunu asla söylemeyecektir. Ama kendisi sembolik sıfırın yuvarlağındaki sonsuza kadar uzanan gerçeği bilir.

Kasım ayının dikenli bitkisi tehlikelidir, gene de o, Akrebin hanımeli çiçeğinin ağır, baygın güzelliğine sarılarak büyür. Siz hiç yaz ortasında sakin bir gecede o karşı konulmaz tatlı kokuyu içinize çektiniz mi? Öyle ise, neden Akrebin nezaketini aramak için dikenlerine göğüs gerenler olduğunu anlayacaksınız-o harikulade nezaketi. Akrebin patlayıcı ihtirasında kamasının şarap rengi koyu kırmızısı vardır. Ama Akrebin çeliği, dayanılmaz sıcaklıktaki bir fırında, serin, saten gibi düzgün hale gelinceye kadar kızdırılmıştır ve Akrebin bilgeliğinin dokuz kutsal ateşini kontrol edecek kadar sağlam ve dayanıklıdır

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:52

Künyesi..!!!
 
Yönetici Yıldızınız: Mars ve Pluton (Çekicilik, cazibe, savaş ve yeni sartları temsil eder)

Grubunuz: Su, negatif

Burcunuzun cinsiyeti: Dişi

Üstün yeteneğiniz: Sezgi

Özelliğiniz: Kararlılık ve inceleme

Emeliniz: Zenginlik

Amacınız: Hayat boyu zenginlik

Anahtar sözcüğünüz: Tutkulu

Yenmeniz gereken huyunuz: Acımamak, ihmal etmek

Uğurlu gününüz: Salı

Uğurlu sayılarınız: 8, 9, 53, 783, 6591

Uğurlu taşınız: Topaz

Uğurlu renkleriniz: Korkırmızısı, siyah

Uğurlu çicekleriniz: Kırmızı karanfil, hanımeli, ateş çiçeği

Uğurlu kokularınız: Misk, manolya

Hoşlandığınız müzik: Marşlar ve canlı parçalar

Olası hastalıklarınız: Boğaz, boyun, mesane, uretra, böbrek ve üreme organları hastalıkları, tansiyon

Başarılı olacağınız meslekler: Yönetici, organizator, endüstri lideri, komutan, satış yöneticisi, müdür, operator dişçi, teknik mühendis, gazeteci, kimyacı, müzisyen, müzik aletleri yapımcısı, tamirci, yazarlık, denizci, havacı

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:53

Ünlüleri..!!! (şanslılar..atamın burcu)
 
- M Kemal ATATÜRK
- Türkiye Cumhuriyeti (29 Ekim 1923)
- Indra Gandhi
- François Mitterand (26 Ekim 1916)
- Bill Gates (28 Ekim 1955)
- Prens Charles (14 Kasım 1948)
- Demi Moore (11 Kasım 1962)
- Björk (21 Kasım 1965)
- Albert Camus (7 Kasım 1913)
- Grace Kelly (12 Kasım 1929)
- Dostoyevski (11 Kasım 1821)
- Claude Monet (14 Kasım 1840)
- Boris Becker
- Bo Derek (20 Kasım 1956)
- Alain Delon (8 Kasım 1935)
- Simon Le Bon (27 Ekim 1958)
- Julia Roberts (28 Ekim 1967)
- Jodie Foster (19 Kasım 1962)
- Carl Sagan (9 Kasım 1934)
- Hillary Clinton (26 Ekim 1947)
- Sri Sathya Sai Baba (23 Kasım 1926)
- Marie Sklodowska Curie (7 Kasım 1867)
- Pablo Picasso (25 Ekim 1881)
- Leonardo di Caprio (11 Kasım 1974)
- Süleyman Demirel
- Metin Akpınar
- Muazzez Abacı
- Meltem Cumbul
- Yılmaz Erdoğan
- Necmettin Erbakan
- Müjdat Gezen
- Zerrin Özer
- Hatice Kaplan
- Mustafa Denizli

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:54

Uğurları..!!!
 
Uğurlu Rengi : Akrep burcunun uğurlu rengi,turuncudur.Batan güneşin parlak turuncusu olan bu renk,deneyle ya da öğrenimle elde ettiği bilgileri kullanmayı beceren, canlı ve aydın kişilerin simgesidir.Bu renk, akreplerin, ruhsal ve bedensel alanı kavrayıp, üstün mantığını, daha alt düzeydekileri yönlendirmede kullandığını gösterir.

Hayvan Sembolü : Akrep burcunun hayvan sembolü yılandır. Yılan, omurgalılar ailesinin en eski, en gizemli, en kuşku duyulan, en yanlış anlaşılan üyesidir.

Bitki Sembolü : Akrep insanının bitkisi devedikenidir.Kökleri ve sapı çiğ ya da pişmiş olarak yenebilir.Karın ağrısına,hazımsızlığa,ateş düşürmeye,kurt ve solucanlara, ayrıca sütü olmayan annelere iyi gelir.

Madeni : Aldığı ısıyı eşit bir şekilde tüm vücuda yaydığı için, insan ruhunu ve kanını arındırdığına inanılan bakır ilk sırayı alır. Akrep burcunun süs taşı olan malahit ise, özel güçler taşıdığına, insanın ruhsal sesleri duymasına yardımcı olduğuna, her türlü enerjiyi ve bu arada psişik enerjiyi özümseme gücünü artırdığına inanılan bir taştır. Akuamarin ve beril ise birbirine çok benzeyen, sadece renkleri farklı taşlardır. Eski Mısırlılar bu taşları guatr ve troit bezi rahatsızlıklarında kullanmışlardır. Akrep burcunun taşlarından birisi olan lal, akreplere, üzüntülerini dağıtma ve uzlaşma hissi aşılar. Mısırlılar bu taşı yaraları dağlamakta, Hintliler ise savaş yaralarının tedavisinde kullanmışlardır. Mıknatıs da akrebin uğurlu taşıdır. Karaciğere ve gut hastalığına iyi gelir.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:55

Yükseleni..!!!
 
Burçlar kuşağının en sabit fikirli ve kararlı tiplerindendir. Sabır ve kararlılık onların en belirgin özelliğidir. Kendilerini tanımak için yaklaşıldığında içlerine kapanır; asla sır vermezler. Kuşkucu ve kuruntuludurlar. Her konuyu bir anda kavramak ve gereken cevapları anında vermek onlar için hiç de zor değildir. Bir olayın öncesini ve sonrasını aynı açıklıkla görebilmeleri şaşırtıcı özelliklerindendir. Paranın gerekliliğine inanırlar ve bunu elde etmek için de sonsuz bir irade ve sabırla çalışırlar. Az konuşurlar. Onlar için konuşmak zaman öldürmek için boş laflar etmek değildir. Gerçekten önemli olduğuna inandıkları konularda söz söylerler. Aşk yaşamları da gizlilik içinde yürür. Sevdikleri için düşünmeden hizmet edebilecek bir özverileri vardır. Mistik konulara ilgileri dikkat çekicidir. İçlerinde yoğunlaşmış enerjilerini rahat ve mutlu yaşanabilecek bir dünya elde etmek için harcarlar. Evlenecek oldukları kişiyi seçme konusunda da çok çekingen davranırlar. Bir eşte bulunması gereken özelliklerin neler olduğunu çok iyi belirlemişlerdir kafalarında. Bu modele uygun bir eş bulmadan evlenmezler. Ölüm, öldükten sonra yaşamak ve yeniden doğuş konularında derin bilgileri vardır. Her gittikleri ülkede evindeymiş gibi davranan, gezmeyi seven kişilerdir. Güçlü ve ünlü bir kişi olma istekleri fazlacadır. Ortaklık konularında pek şanslı olmamalarına karşın maddesel konularda başarılıdırlar.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:56

Aşk & İlişkiler (erkeği)..!!!
 
Eğer bir Akrep erkeğine âşıksanız ve ihtiras sözcüğü sizi korkutuyorsa, pabuçlarınızı ayağınıza geçirdiğiniz gibi, sanki arkanızdan King Kong kovalıyormuşçasına kaçmağa bakın. Evet, King Kong kovalıyor.

Listenin başında o olmasına karşın, ben romantik ihtirastan söz etmiyorum. Aynı zamanda politikaya, çalışmaya, dostluğa, dine, yiyeceğe, akrabalara, çocuklara, giyim kuşama, yaşama, ölüme, ve düşünebileceğiniz herşeye karşı duyulan şiddetli ihtirastan söz ediyorum. Eğer duygusal aşırılıkları kabul etmeyen bir insansınız, Akrep erkeği kesinlikle sizin ruhunuzun ihtiyaç duyduğu biri değildir. Sakın arkanıza bakmayın. Ama kaçın.

Eğer bu Pluto insanıyla yeni tanıştınızsa, böyle şeyler söylediğim için, herhalde benim aklımı kaçırdığımı düşüneceksiniz. O, ne kadar sakin ve dengeli bir insan. Böylesine açıkça kendini kontrol edebilen bir insan nasıl ihtiraslı, hem de tehlikeli şekilde ihtiraslı biri olabilir? Gerçekten, nasıl. Çünkü O, yüzeydeki serin görünüşüyle sadece blöf yapmaktadır, içinden. Üç-dört yaşınızdayken, ulaşamadığınız şeylere uzanmağa çalışırken elinizi yaktığınız kızgın soba kadar ateşli ihtiraslara sahiptir. Bu adam da ulaşamayacağınız bir yerde olabilir. O, aldatıcı şekilde kontrollü davranışlarının altında cızır cızır yanmaktadır. Sakın dokunmayın. Yanıkların ne kadar uzun zamanda iyileştiğini siz çok iyi bilirsiniz. Unuttunuz mu? Küçücükken sobayla aranızda, geçen olaydan haftalarca sonra eliniz hâlâ acıyordu. Bu deneyimden sonra kalbiniz aylarca, belki de yıllarca yanacak ve ilk yardım malzemesinin de bir yaran olmayacak. Büyükannemin sevdiğim bir sözü vardı: "Bir gram korunma, bir kilo ilaçtan iyidir," derdi. Bu söz hem soba yanıkları, hem de Akrep sokması için geçerli. Bu yüzden onunla oynarken dikkatli olun. Nereye ve kimle gittiğinizden de emin olun.

Eğer burcunuz size asbestli, ateşte yanmayan bir yapı vermişse, ne âlâ buyurun, patlayıcılarla oynayın. Alevleri kontrol altına alabilir ve ömür boyu kalbinizi ısıtmak için kendinize güçlü bir ateş yakabilirsiniz. Belki siz kendiniz de birçok şeye karşı ihtiraslı birisiniz. Güzel. O zaman sorun sadece ısının derecesi. Eğer sizin ihtirasınızın otomatik termostatı varsa, O'nun ısısı yükseldiği zaman sizinki kısılabilir ve güvende olursunuz. Diyelim ki güvendesiniz. Tehlikede olan kızlar, yeterince hızlı koştularsa, şimdi bitişiğimizdeki devlete varmışlardır. Birgün iyi, güvenli bir Teraziyle veya Yengeçle evlenince bana teşekkür edecekler.

Pluto'yla kurduğu ilişkide kendini güvende sanan siz hanımlara gelince; bakalım şu hipnotik, delip geçici Akrep gözlerinin arkasında neyin gizli olduğunu görebilecek miyiz? Şurası kesin ki, O sizin üstünüzde nötr bir izlenim bırakmadı. Ya o'nun çocuksu ve tatlı olduğunu düşündünüz, ya da yaramaz ve ihtiraslı, (îşte gene o sözcük çıktı karşımıza.) Ama O bunların hiçbiri değil ve asıl sorun da bu. Yahut belki, her ikisi de olduğunu söylemeliyim. Ancak, bu bizi hiçbir yere ulaştırmıyor. Gelin, tekrar baştan başlayalım.

Tek kelimeyle, bu adam yenilmek, yılmak nedir bilmeyen biridir. O buz gibi sessizliğinin arkasında, sürekli olarak fıkır fıkır kaynayan kocaman bir kap vardır. Şansınız varsa, kapağını ömür boyu sımsıkı kapalı tutar, ama derin bir yara onu korkunç bir patlamayla havaya uçurabilir. Eğer tehlike çizgisi içinde değilseniz, seyretmek bayağı heyecan verici olabilir. Patlamanın yaklaştığını hissediyorsanız, kenara çekilin. Ve sakın patlamaya neden olacak birşeyi kendiniz yapmayın.

Akrep, ikiz huylan olan ihtiras ve mantıkla sizi şaşkına çevirecektir. O, bunların ikisinin de uzmanıdır: Zekâ ve duygular O'nu eşit şekilde yönetir. Akrep zeki olmanın da ötesindedir. Eğer çok gelişmiş biriyse, O aynı zamanda varoluşun sırlarıyla ilgilenen ve yanıtlarını bulmaya çok yaklaşan derin filozofça bilgiye sahip bir insandır.

Anlaşılmaz, estetik bir nedenle, her türlü konfordan uzak çıplak bir odada zor bir hayat yaşayan Akrepler de vardı, ama bu burcun gerçek yapısı duygusaldır. Normal olarak, Akrep kendisini lüksle çevreleyecektir. Yiyecekte, uyuşturucularda, içkide ve evet-aşkta aşırılığa eğilim gösterecektir. En çok kesinlikle aşkta. O, güvenle buna göre ayarlanmıştır. Romans hiçbir zaman o'nu korkutmaz, şaşırtmaz, veya habersiz yakalamaz, ilk bisikletine bindiğinden beri bu O'nun aklındadır. Hattâ bu ilk üç tekerlekli bisikleti de olabilir. Kuşkusuz, sizin tanıdığınız Akrep tamamiyle masum görünüşlü biri olabilir, insanın silahını elinden alan o gençlik dolu çekiciliğiyle ve ayartıcı tavırlardan habersiz oluşuyla sizi Pluto erkeklerinin ihtirasla ilgileri olmadığına inandırmıştır. Hattâ yüzünde çiller bile vardır ve çekmecesi ağzına kadar Erkek izci likayat nişanlarıyla doludur. Ama eşine sorun. Şöyle birşey söyleyin, "Bak Bertha veya Rosalie veya Sheıla veya her neyse kocan, şey, ihtiraslı mıdır?" Bunun sizi ilgilendirmediğini söyleyecek kadar vakur davranabilir, ama büyük bir olasılıkla yanıtı isterik bir kahkaha olacaktır. Kahkaha nöbetleri arasında hatırladığı kadarıyla, kocasının ihtirasla söz ettiği hava kirliliğim, köpek hırsızlığını, narkotikleri, uzun saçları, doğum kontrolünü, ve birçok geceleri... şey, ve birçok geceleri söyleyecektir. Kocası Huckleberry Finn'e benzese, King Kong'la uzaktan yakından hiçbir benzerliği olmasa bile, bu doğrudur.

Bu adamların ömür boyu sürecek yaralar açabilecek kadar patlayıcı öfkeleri vardır. Akrep öldürücü kuyruğunu vurduğu zaman iğnesi kötü batar. O, sadece kazanmaktan zevk almakla yetinmez. O kazanmak zorundadır. Kaybettiği zaman, önemsiz şekilde de olsa, O'nun içinde birşeyler ölür. Bununla birlikte, tuhaftır ki, Pluto erkeği normal olarak çok sportmence davranır. Diğer bütün duygulan gibi, düş kırıklığı da ciddi yüzüne yansımaz, ve romantik niyetleri de içinde olmak üzere bütün tepkileri sıkı bir kontrol altındadır. Romantik bir ilişki kurmaktan kaçınmasını gerektiren önemli bir neden varsa, dışardan buz gibi sakin görünmesine karşın için için yanacaktır. Ancak, saçlarından yakaladığı gibi kendi hammeli ormanına sürüklemeğe karar vermeden önce, bir kıza çok zalimce de davranabilir. Doğal olarak, dizlerinin üstünde kibarca evlenme teklif eden bazı Kasım erkekleri de vardır. Bunlar, bir şaperon olsun ya da olmasın, çok nazik davranacaklardır, ama sakın aldanmayın. Bu davranış, Akrebin ne pahasına olursa olsun vakan elden bırakmama arzusundan başka birşey değildir. Adınızda en ufak bir leke bile bulunmaması gerekir. O'nun tüm erotik yapışma karşın, alaya ya da bayağılığa tahammülü yoktur.

Pluto insanları ya bir Din Okulu öğretmeninin günah korkusunu taşır, tamamiyle Billy Graham gibi kendini dine adamış dini liderlerin davranışı içindedirler; ya da merak nedeniyle insanlığın bilinmeyen en karanlık köşelerine sokulabilirler. Bazen bu her iki davranış bir arada görülebilir ve iki yüzlülük ya da kendini aldatmayla sonuçlanır.

Her Akrep kendi yasasını uygular ve başkalarının kendisi için ne düşündükleriyle zerre kadar ilgilenmez. İyi, dürüst bir vatandaş olarak saygı görmek ister; ama bu, kendi kesin fikirlerine ve amaçlarına en ufak bir zarar veriyorsa, gerisine hiç aldırmaz. Hakkında dedikodu yapanlar Pluto'nun egemenliği altında olan yere (ölüler diyarına) gidebilirler. Arkadaşlarının, akrabalarının, komşularının veya düşmanlarının düşünceleri O'nun önemli kararlarının hiçbirine engel olamaz. Bunu söylemek zorunda olduğum için üzgünüm ama, sizin düşünceleriniz bile O'nun kararlarını etkilemez. Durun, henüz kaçmayın. Böylesine güzel bir şekilde kendi iradesine hakim olmak ve ne istediğini kesin olarak bilmek, her an insanlar ne diyecek diye telâş içinde olmayan çok çekici, özgür bir insan yaratabilir. Dürüstlük, cesaret ve kararlılık o kadar kötü şeyler mi? Belki böyle özellikler bugünkü piyasada parlaklıklarım biraz kaybettiler ama, üstlerine biriken tozu silerseniz, gene de sahte olmadıkları için beğenilmelerini sağlayabilirsiniz.

Felâket günlerinin kara bulutları altında Akrep erkeğinin davranışları görülmeğe değer. Başkaları mırıldanırken, kıvranırken, homurdanırken, O gücünün ve cesaretinin doruğundadır. O, kıskançlık ve kendine acıma bataklarına saplanmaz, yaşamın kendisine beş paralık borcu olduğunu da düşünmez. Sadece gereksiz zaman kaybetmemeyi düşünür. Gerçek bir felakete uğradığı zaman öfke içinde somurtacağına, onu başını dik tutarak karşılar. Felaketleri fetheder mi? Tabii ki eder. O, bunun için doğmuştur.

Biraz korkutucu olan birşey vardır ve sizin adınıza oldukça 'cesaret isteyebilir. Akrep esrarlı, bilinmeyen şeylerden hoşlanır ve yolunun üstüne çıkan bilinmeyen şeyleri en küçük ayrıntılarına kadar çözmeden bırakmaz. Kadınlığın ezeli ve ebedi sırlan her kızın en etkili savunma ve saldırma aracıdır. Bütün sırlarınızın açığa çıkarılması, size biraz açıkta kalmış gibi bir duygu verebilir. O, alev alev yanan gözleri ve herşeyi delip geçen sorularıyla eşelemeğe başladığı zaman, açığa çıkmayan hiçbir sırrınız kalmayacaktır.

O'nun yüksek standartları vardır, arkadaşlarım rastgele seçmez. Onların kendi standartlarına uygun olmaları gerekir. O, harikulade, ender bulunur bir erkektir. Başka erkekler arasında, açık saçık esprilerini ve kaba saba şakalarını onlarla paylaşır; sonra tekrar o derin, esrarlı yapısına döner ve RobeFfBrowning kadar kibar, tatlı bir âşık olur. Eğer hâlâ bu erkek hakkında sormak istediğiniz birşey kaldıysa, bunun ne olabileceğini bilmiyorum. Yumuşak başlılığı ve hoşgörüsü-mü? Tarafsızlığı ve ihtiyatı mı? Ama bu haksızlık. Böyle özelliklerden yoksun olduğunu daha başından biliyordunuz.

Bazen kendi anlaşılmaz nedenleriyle zalim olabilir. Sadistçe bir duyguya kapılarak, arkadaşlarınızın önünde size şişman, bodur, şirret ve geri kafalı olduğunuzu bile söyleyebilir. Bu, O'nun kendine özgü şakasıdır. Sizi öldürse bile, gülün. Akrebin asıl niyetlerini gizlemek zorunda olduğu konusunda sizi uyarmıştım, bu eğilim aşkta da değişmez. Hattâ daha da artabilir. O, hassas, heyecanlı.bir okul çocuğu gibi gerçek duygularını bütün dünyanın önünde açıklamak niyetinde değildir. Daha sonra, yalnız kaldığınız zaman, aslında ne düşündüğünü size anlatacaktır.

Evlilik size kesin bir güven verir; ancak düğümü atmadan önce kendi Pluto hilelerinden bazılarına başvurursa, üzülebilirsiniz ve şakayı kavramakta güçlük çekebilirsiniz. Sakın O'nun o haşin, kendine yeterli 'sana kimin ihtiyacı var?' oyununun sizi, kendinizi köprüden aşağı atacak hale getirdiğini söylemeyi düşünmeyin bile. Akrep erkeği düpedüz size, 'hiç durma, atla' diyecektir. O'nun kişiliğine ayak uydurmak zaman alır, ama eninde sonunda siz de katılaşacaksınız. Eğer fazla yumuşak bir insansanız, Akrebin yanında kolayca ezilirsiniz. Hiçbir zaman O'na yeni giysiniz veya saç biçiminiz için ne düşündüğünü sormayın. Yoksa acı gerçeği öğrenerek canınızın yanmasına hazır olmanız gerekir. Ama, hiç olmazsa olumlu sözlerinin dürüst olduğunu ve içten olmayan sıkıcı komplimanların yapışkan zamkıyla birbirine yapıştırılmadığını bileceksiniz. En iyisi, arada sırada sağlıklı bir "berbat görünüyorsun" sözüne göğüs germek; ve başka erkeklerin sürekli, "Evet, sevgilim, çok güzel, şekerim. Mmmm çok hoş. güvercinim," gibi uydurma yanıtlarıyla yetinmek zorunda kalmayıp, arada bir içtenlikle söylenen "Sen gerçekten çok güzelsin, biliyor musun?" sözüyle ödüllendirilmek. Siz de öyle düşünmüyor musunuz? Ben öyle düşünüyorum. Ama, ne de olsa, onunla yaşamak zorunda olan sizsiniz.

Kıskançlık konusuna gelince, adımlarınızı çok, çok dikkatli atmalısınız. Gözünüze toz kaçtığı için yanınızdaki bir erkeğe kazara göz kırpmak zorunda kalırsanız Akrebiniz Vezüv Dağı gibi yanarak patlayabilir, ve eğer O'nun eline kuşkulanmasını gerektirecek gerçek bir neden verirseniz, çok, çok cesur bir kadınsınız demektir. Ancak, siz kendi kıskançlığınızı paketleyîp sandığa kaldırsanız ve de kilitleseniz daha iyi olur. öfkeyle gözyaşları dökmenin veya sitem dolu yakınmaların O'nun üstünde hiçbir etkisi olmayacaktır. O ne yaparsa yapsın, siz kendinize şöyle söyleyin O beni seviyor, rastgele fiziksel ilişkiler için asla gerçek aşkını feda etmez. O, gerçek bağlarına sadıktır; o kızlarla sadece hipnoz sanatını getiriyor." Bu sözleri her yemekten önce bir kez, sabahlan ve gece yatarken tekrarlayın, özellikle gece yatarken. Kadınlar o'nu karşı konulamayacak kadar çekici bulacaklardır, ancak şunu hiç aklınızdan çıkarmayın ki, böylesine sürekli komplimanlara ve ayartıcı davranışlara karşı koyabilecek kadar güçlü olan birtek erkek varsa, o da Akreptir. Bu sizi biraz rahatlatmıyor mu? Rahatlatmak. Çünkü doğru.

O, herhalde sert bir baba olacaktır. Çocuklar bir gram tembellik veya havailik yapamayacaklar, ö, onlara sahip oldukları şeylere saygı duymayı, ama özellikle kendilerine saygı duymayı öğretecektir. Çocuklar Akrep burcundan bir babanın yanında yanlı değerler edinme şansım pek bulamayacaklardır. Her ne kadar onları da, önem verdiği herşeye karşı duyduğu içten ihtirasla sevecekse de, hiçbir saçmalığa göz yummayacaktır. Gerektiği zaman onları koruyacak; ancak onlar da çok geçmeden, kendi ayaklan üstünde durmaları gerektiğini mesajını alacaklardır. Çocuklar borç para alırlarsa, babalan verdiği borca faiz koyabilir, ama bu onların iyiliği içindir. Babalarını kaybedinceye kadar çocuklar bunu anlamayabilirler. Ancak, aldıkları ders, sonunda* onlara yararlı olacaktır. Akrep babaların çocuklarının çoğu, O'nun bütün çocuklukları ve özellikle âsi yıllan boyunca sürüp giden o aman vermeyen otoritesine ve sıkı disiplinine içerleyeceklerdir. Ama büyüdükleri zaman. O'nun sıkı rehberliğine sahip olmakla ne kadar şanslı olduklarını anlarlar. Çocuklar sıkı rehberliğine sahip olmakla ne kadar şanslı olduklarını anlarlar. Çocuklar başka hiçbir babadan hayatın gerçekleri konusunda bu kadar çok şey öğrenemezler. Çoğunlukla çocuklar O'nu nazik, müşfik ve komik bulacaklardır; gene de kimin patron olduğu konusunda hiçbir soruya gerek kalmayacaktır. Onlarla şakalaşacak ve gülecek, onlara özgürlük duygusu verecek; ancak araya tebeşirle bir çizgi çekilecek ve çocuklar bu çizgiyi aşmamayı bileceklerdir. Emredici tavırlarına içerleseler bile çocuklar gizlice O'nun gücüne hayran olacaklar ve Onu taklit etmeğe çalışacaklardır. Ama bazen bu durum tersine işleyebilir. Hassas bir çocuk Akrebin gücüyle kendisine zorbalık ettiğini hissedebilir, nörotik bir şekilde içine kapanabilir, ve O'nun hoşnutsuzluğuna neden olmaktan korkabilir. O zaman Akrep babaya, sevgi ve şefkatin bazen O'nun her zamanki sert otokratik davranışlarından daha iyi sonuçlar yaratacağını hatırlatmak zorunda kalacaksınız. Yalnız bunu O'na nezaketle ve saygılı bir şekilde hatırlatmağa dikkat edin. Bir Akrep erkeği asla bir kadının kendisine dikte etmesine izin vermeyecektir. Bir milyon yılda bir bile olsa. O bir erkek, siz de bir kadınsınız. Eğer bundan en ufak bir kuşkunuz varsa, şundan kesinlikle emin olun ki, bir tek dersten fazlasına ihtiyacınız olmayacak. Öte yandan kendisini gerçekten anlayan bir eşi olan Akrep koca müşfik, sempatik, anlayışlı, düşünceli bir insan olacak ve eşinin sadakatinin karşılığını öyle bir aşkla ödeyecektir ki kadınların çoğu bunu ancak kitaplarda okuyabilir ve kendisi için dileyebilir.

Bu adamın içindeki ateş bir kez alevlenip, sizi istediğine karar verdiği zaman, karşı koymağa çalışmanın hiçbir yaran olmaz. Sizi hipnotize edip tüm iyi niyetinizi elinizden alacaktır. Akrep erkeğinin manyetizma gücü neredeyse elle tutulacak kadar yoğundur. Uzanıp ona dokunabileceğinizi hissedersiniz. Elinizi uzattığınız zaman bir süprizle karşılaşabilirsiniz. Eğer çok fazla hassas ve yanabilir bir insansınız, sizi yakacaktır. Eğer sabırlı ve güçlüyseniz, sanki soğuk bir mermere dokunuyormuş gibi hissedeceksiniz. Bir kartalla birlikte uçup da parçalanmamak için cesur bir kadın olmak gerekir. O, Akrep takım yıldızındaki sembolik parlak Antares yıldızının da üstüne yükselebilir, sonra birdenbire aşağı doğru dalarak dünyevi davranışlarına döner. O'na sımsıkı sanlın ama gözlerinizi dört açın; korkakların hiçbir zaman göremeyeceği ufuklar göreceksiniz. Şuraya bakın, yüksek çam ağaçlarının ötesine-tüm yaşamınız boyunca böyle bir gün doğuşu gördünüz mü? Gün batımı da böylesine şahane olacak.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:57

Aşk & İlişkiler (kadını)..!!!
 
Akrep kadının derin, gizemli bir güzelliği vardır. O, mıknatıs gibi çekici, gururlu ve güvenlidir. Ama O'nun gizli bir pişmanlığı vardır. Erkek olarak doğmamıştır.

Bu açıklamayı duyan Pluto kadınlarının sıcaklığını neredeyse buradan hissedebiliyorum. Dünyada yaşayan bir tek Akrep kadını yoktur ki, tam anlamıyla kadın olmadığını düşünmesin. Eğer bir Akrep kadınına âşıksanız, benim neden söz ettiğime siz de akıl erdirememişsinizdir herhalde Bu kız kesinlikle yeterince büyüleyici ve son derece baştan çıkarıcıdır. Ama ben O'nun erkeğe benzediğini söylemedim ki; kadına yakışmayan bir iş yaptığını da ima etmek istemedim. Sadece, bilinçaltından, erkek olmayı tercih edeceğini söylemek istedim. Daha az kısıtlama-daha çok fırsat. Bu O'nun kendinden bile sakladığı bir sırdır ve açıklaması hoşuna gitmeyecektir.

Akrep kızı mavi botlarıyla pembe botlarını birbirinden ayırdetmeyi öğrendiği anda, pembe botları giymeyi tercih edecektir. Çünkü bu durumu en iyi şekilde değerlerdirmeyi çok iyi bilir. Ancak pembe O'nun doğal rengi değildir. O'nun doğal yapısının gerçek rengi koyu kestane veya koyu şarap rengidir ki, hiçbiri de kadınca renkler değildir. Bununla birlikte, şunu da kabul etmek gerekir ki, O size bunların kadınca olduğunu düşündürebilir. Narin, yumuşak bir kedi yavruşuymuş gibi davranmakta üstüne olmayan bir Akrep kızı tanıyorum. Öyle mutlulukla mini mini mırıldanır ki, erkeklerin çoğu O'nun siiper kadınca bir Balık kızı olduğunu tahmin eder. O'nun tuzağına düşerler ve sonra üzgün ama daha akıllı olarak uyanırlar. O hiç de bir kedi yavrusu değildir.

Akrep kadınları, sevgili, eş ve anne rollerini üstlendikten sonra bu rollerin içine sıkışıp kalan hemcinslerine karşı küçük gören bir nefret duyarlar. Bir Pluto kızı kadınlık görevini kusursuz bir şekilde yürütürken karşısındakine hükmetme arzusunu kontrol altında tutacaktır ve bu işi daha erkekçe olan Koç, Aslan ve Yay kızından daha ustalıkla yapacaktır; en azından flört döneminde... Hiçbir şeyden haberi olmayan erkek, ayakkabılarındaki pirinçleri silkeleyip gözlerindeki hayal perdesi kalktığı zaman kötü bir süprizle karşılaşınca bazı olaylar çıkabilir. Mars kadınının aksine, bir Akrep kızı davranışlarım kontrol altına alıp, ekzotik bakışlarının ağır parfümüyle bir erkeği manyetize ederek, çakmağıyla sigarasını yakmasına izin verecektir. Bu, sert hareketlerle kibrit çalap kendi sigarasını kendisi yakarak dumanı erkeğin yüzüne liflemekten çok daha seksi bir davranıştır ve O bunu bilir. O, çok daha fazlasını da bilir. Başka bir kız paldır küldür koşarak kollarınızın arasına atılabilir ve aşkını çanların tepesinden haykırabilir. Akrep kızı, baştan çıkarıcı bir tavırla size doğru ağır ağır yürür ve sessizce mesajını verir. Şaşırtıcıdır ama, bu kadınlar blucinlerin veya basketbol pabuçlarının içinde bile baştan çıkarıcı görünebilirler. Belki de o kısık sesi bu imajı yaratmaktadır. Gelecekteki kocası kendisine kur yaptığı sürece sürekli beyzbol kepi giyen (gerçekten), ve zamanının çoğunu maç tahminleri konuşarak geçiren bir Akrep kızı tanıyorum Gene de Mata Han kadar baştan çıkarıcıydı ve adamı elde etti. (Her zamanki gibi, adam hipnotize olmuştu).

Onun uzun kirpiklerini süzerek, körü körüne bir tutkuyla size tapınacağını sanmayın. Akrep kadınlarının çoğu kısa kirpikli erkek Ayşe'lerdir. Ayrıca, kafanızın içini apaçık okuyabilen o güzel, gizemli gözlerle, O'nun fazla bir süse de ihtiyacı yoktur. Başka bir kızı kendinden geçirecek olan romantik bir sözü O'na fısıldarsanız, keskin, delip geçici bir bakışla gerçek niyetinizin ne olduğunu görecektir. O, insan kılığında bir röntgen makinesidir, bu yüzden O'nunla flört etmeyin, işten söz etmiyorsanız O'nun zamanını harcıyorsunuz ve ona hakaret ediyorsunuz. Bir Akrebe hakaret etmenizi hiç tavsiye etmem. Sağlıklı birşey olmaz. Ne demek istediğimi bilmiyorsanız, bilen birine sorun. Size tüylerinizi diken diken edecek bazı hikayeler anlatabilir.

Çok iyi biliyorum ki, bu tehlikeli 'femme fatale' ürkek tebessümü, kibar tavırları ve melek gibi sesiyle, öç alma, misilleme gücünü gizleyebilir. Ancak, astrologların böyle şeylerin üstünde olması beklenir. Sizin için durumun farkında olmak daha önemlidir. Ne de olsa, O'nu ehlileştirecek olan-ya da kendini O'na karşı koruyacak olan (hangisiyse) sizsiniz. Belki de her ikisi birden.

Emin olabilirsiniz ki, cennette, içindeki ateşi, Pluto heyecanlarını, sürekli olarak kontrol altında tutan bir Akrep kızının, bu kontrolü kaybedince kapıldığı öfkeye benzer bir öfke kesinlikle yoktur. O, zorbalık eden, karşısındakine hükmeden, alaycı ve soğuk bir kadın olabilir sonra da 500 derece Fahrenheit sıcaklığında kızgın bir fırına dönüşebilir. O, zehir gibi acı bir kinle nefret edebilir ve şiddetli bir tutkuyla sevebilir. Öfkeli bir ölüm meleği gibi çığlık atabilir ya da sevecen bir kumru gibi fısıldayabilir. Emin olabileceğiniz bir şey var-o hiçbir zaman kendi halinde renksiz bir insan değildir.

Akrep kadınında, omurganızdan yukarı doğru buz gibi titremeler meydana getiren şaşırtıcı bir yetenek vardır. Bu, kara büyünün garip bir şeklidir ve O bunu öyle ustaca başarır ki, gerçek bir büyü gibidir. Bir kez gözleriniz Onunkilerle karşılaştıktan sonra, artık kaçma şansınız pek yoktur. O esrarlı altıncı duyusuyla, gelecekteki eşini çoğunlukla ilk bakışta tanıyabilir, ve her nasılsa, bu sezgisini ânında karşısındakine geçirebilir. Siz buna iki tepkiden birini göstereceksiniz. Ya O'nun büyüsüne kapılacaksınız ve başınız dönerek teslim olacaksınız, yahut da korkudan ödünüz patlayacak ve imdat diye bağırarak kaçmak isteyeceksiniz. Aceleniz ne?

Biraz bekleyin. Yaşamın ne olduğunu anlayabilirsiniz. O biliyor. Size de öğretecek. Sizi o garip bakışa değer bularak koltuklarınızı kabartacak. Bir Akrep kadını erkekteki zayıflığı hoş göremez. O, erkekte yükselme hırsı ve cesaret arar. O, kendisine egemen olan ve gizli kişiliğine zarar vermeden kendisini gururlandıran bir eş ister. Bu erkeğin güçlü, erkekçe ve ortadan daha yakışıklı olması gerekir. Bu erkekte, kendi mükemmel zekasına uygun yüksek derecede bir zekâ ve geçici olmayan soyut, filozofça bir bilgelikle tanışıklık arar. Aklınızı başınıza toplayın ve yüzünüz gülsün. Tanıdığınız herkes, O'nu kendinize baktırdığınıza göre, oldukça süper bir erkek olduğunuzu düşünecek. Kadınlar da, erkekler de. iyice düşünürseniz, bu size yeni ufuklar açabilir. Kişisel saygınlığınız, O'nu tanımadan öncekine göre birden bire yükselecek.

Bir kez Akrep kadınıyla yakınlaşmayı başardıktan sonra eşsiz ve olağanüstü bir erkek olduğunuza inanabilirsiniz. Şundan da emin olabilirsiniz ki, O'nun size duyduğu aşk, başka hiç kimseninkine benzemeyecek bunu birkaç şekilde düşünebilirsiniz. O'nun yaşamındaki en önemli şey siz olacaksınız. Tipik bir Pluto kızıysa, sadakatle size destek olacak ve ihtiraslı sevgisiyle sizi memnun etmeğe calışacaktır. Eğer memnun edilmesi çok zor bir insansanız; düş kırıklığını, ilgisizliğinizi fethetmek için yaptığı ihtiraslı girişimlerle gösterecektir.

'İhtiraslı' sözcüğü herhalde gözünüzden kaçmamıştır. Erkeklerin çoğu Kasım kadınlarının ihtirası konusunda heyecan verici söylentiler duymuşlardır. Doğrudur. O, ihtirasla dolup taşan; bununla birlikte, ihtirasını yabancılara karşı takındığı soğuk, buz gibi tavırlarla sıkı bir kontrol altında tutar ve yüzeydeki sakinlik siyah kadifeyi anımsatır.Ancak erkekler, ihtirası doğrudan doğruya romantik davranışa bağlamaya pek meraklıdırlar. Bu onun sınırlarını çok daraltmak olur; oysa Pluto'ya göre bu sözcüğün kapsamı çok daha geniştir. Bu sözcük Akrep kızının dokunduğu herşey hakkındaki duygularım içerir. O, hiçbir-$eyle hiçbir zaman üstünkörü ilgilenmez. O'nun ilgisiz ve dikkatsiz olması olanaksızdır. O'nun için, bir oyunu, bir kitabî, dini, mobilyaları beğenmek, sevmek ya da beğenmemek, sevmemek diye birşey yoktur. Ya nefret eder, ya da heyecanla tapınır. Her iki şekilde ihtiraslı bir duyguya kapılmazsa, o zaman tümüyle ilgisiz kalır. Gene de, bu duygusal faunalar geçtikten sonra sanki hiçbirşey olmamış gibi her zamanki sakin havasına bürünür, küçük ya da büyük her nükleer patlamadan sonra çevresini saran sükunet havasıyla, en azından dış görünüşüyle, huzurlu bir insan olur. Çılgınca öfkesi geçtikten sonra kayınvalidenizi, bütün bu tabaklan kıranın, ve bütün bu perdeleri lime lime parçalayanın gerçekten kendi kızı olduğuna inandırmak çok zor olacaktır, insanlar size alçak bir kadimisiniz gibi bakabilirler. Siz ne dernek istiyorsunuz yani? Ayıp, ayıp; şu sakin, dengeli, kontrollü güzel kızı böyle bir çılgınlıkla suçlamağa utanmıyor musunuz? Ama üzülmeyin, ben size inanıyorum ve sizi anlıyorum; eğer bir yaran olursa.

Böyle harika erdemleri olan bir insanın, kusurları da az olmaz, bilirsiniz. Bu nedenle, siz O'nun iyi yanlarını düşünün. Pekâlâ öyle ise, O'nun iyi yanlarım başınızdaki şişlik geçtikten sonra düşünürsünüz.

O, bilinmeyenleri araştırmaya meraklı olduğu için, görünüşüne bakılırsa önce şu yasak meyvanın peşine düşmüş gibidir, gözlerindeki o derin, garip ifade de bu izlenimi güçlendirmektedir. Akrep kızının, yaşamı tanıma çabalan içinde bazen tehlikeli sularda dolaştığı doğrudur, içinde en küçük bir korku izi olmadığından (eğer Ay'ın etkisiyle, isimsiz korkularla dolu değilse) bu araştırma meraki O'nu gerçekten bazı tekin olmayan dolaşık yollara, sürükleyebilir. Ancak, tipik Akrep her keşfin içinden hâlâ sağlam ve temiz olarak çıkacaktır. Eğer bu gezintilerin ruhunu kirletmesine izin verirse, Pluto O'nu.korkunç bir pişmanlık ve suçluluk duygusuyla cezalandırır, gene der çok güçlü karakteri sayesinde, Anka kuşu gibi, deneyimlerinin külleri arasından tekrar dirilip kalkmayı başarabilir, Kahlil Gibran'ın yazılarında, Kötülüğün ne olduğu konusunda sorulan bir soruya Peygamber şu yanıtı verir: "Size içinizdeki iyilikten söz edebilirim, Kötülük'ten değil. Çünkü kendi açlığının ve susuzluğunun cezasını çeken iyilik olmasaydı, Kötülük olur muydu? iyilik acıktığı zaman en karanlık kovuklarda yiyecek arar ve susadığı zaman en durgun pis sulan bile içer." Akrebin kusursuz bir tarifi.

Akrep kızı, milyonlarca insan zaafının meraklı bir seyircisi olabilir, ve bilgi edinmek için çeşitli deneyimleri tatmış da olabilir. Ama, anlaşılmaz bir şekilde bütün araştırmalarından sapasağlam çıkabilir ve gene de tanıdığınız her kadından daha üstün olabilir. O, birçok sır saklayabilir. Akrebe itiraf edilen, açıklanan şaşılacak sayıdaki karanlık davranışa karşın, O kendi iç yaşamını şöyle özetler: "Özeldir-Yaklaşmayın." Sırlan dinlemeyi sever, ama kendisine verilen sırlan hiçkimseye söylemez, hattâ size bile (doğum haritasında Merküri etkisi yoksa). O'nun kendine ait bir yığın sim olduğunu düşünebilirsiniz, ama sakın onları ağzından almağa çalışmayın. Bu kadında dokunamayacağınız özel bir kısım vardır; Kafasında, ruhunda kesinlikle kendisine ait olan ve hiçkimsenin yaklaşmayacağını bir bölüm. O, dürüst olmayan bir insan değildir, aslında çoğunlukla aşın şekilde dürüsttür, ama gene de her zaman size ve başka hiç kimseye açamayacağı özel düşünceleri ve duygulan vardır.

Bir Akrep kadını güçlü ve değer bulduğu kişilere inanılmaz bir sadakat gösterecektir, ama zayıflık hiçbir zaman O'nun bakışıyla onurlandırılmayacaklardır. O'nun insanlarla ilişkilerindeki vakar, soğuk ve snop görünmesine neden olabilir. Bir bakıma, kesinlikle öyledir de; çünkü kendine özgü, başkalarına kapalı bir 'kast' sistemi uygulanmaktadır, ve bu tavrı Aslan ve Oğlak kardeşlerininkinden daha belirgindir. Tüm Akrepler arkadaşlıklarından çok seçicidirler. Değerli arkadaşlarını ömürleri boyunca bırakmazlar; sığ, basit ve değersiz kişilerle kurulan dostlukları dondururlar. Akrep kadının yapısında doğuştan büyük ölçüde azim ve kararlılık vardır, istediği her zaman, içki ve uyuşturuculardan, kendisini mahveden acımasız kin ve intikam duygularına, tehlikeli depresyonlara kadar, tüm aşırılıkların üstesinden gelmek için yapısındaki bu azim ve kararlılığın yardımına başvurabilir. Er ya da geç, şu ya da şekilde bilinmeyen âlemi araştıracak, eski zamanlara ait bilinmeyenlere ve görünmeyen dünyalara saygı duyacaktır. Bununla birlikte Akrepler bir yaşam süresi içinde ateşli bir dindarlıktan tam bir dinsizliğe kadar tüm evrelerden geçebilirler.

Akrep kadınının bir eş sevgisi ve bağlılığı göstermesi için yasal eş olmağa ihtiyacı yoktur. Eğer kontrolünüzün dışında kalan koşullar evlenmeyi olanaksız hale getirirse, gene de sizi sevmeğe devam edecek ve komşuların ne düşündüğüne metelik bile vermeyecektir. Böyle olağanüstü durumların ne düşündüğüne metelik bile vermeyecektir. Böyle olağanüstü durumların çoğunda, birçok yasal evlilikteki sığ ve bencil aşktan daha gerçek ve dürüst bir ilişki vardır. Toplumun iki yüzlülükleri bu cesur kadının güneşi aranmasına engel olmaz. O, kendi yasasından başka yasa tanımaz... O, Pluto kalbinde, "Ölüm bizi ayırıncaya kadar"diye içilen anda, bu yemini mutlulukla mırıldanan gelinlerin yansından daha çok, tam bir anlayışla bağlıdır.

Kendi güçlü kişiliğine karşın, tipik Akrep kızı patronluğu erkekliğine bırakacaktır. Gücü ve çabasıyla erkekliğini gölgede bırakmağa çalışacağına, yeteneklerini amaçlarına ulaşması için O'na yardım etmekte kullanılacaktır. O'nun için, sizin geleceğiniz önemlidir ve evlendikten sonra kendi mesleğini sürdürmekte ısrar etmeyebilir (eğer siz O'nu derin bir şekilde düş kırıklığına uğratmazsanız veya geçici ailevi güçlükler yüzünden ikinci bir işe gerek yoksa). Özel yaşamınızda sizinle şiddetle çatışabilir, ama herkesin içinde sizi ateşli bir şekilde savunacaktır. Hiç kimsenin size kötülük etmesine veya sizden yararlanmasına izin vermeyecektir. Böyle birşeye sizin mutluluğunuz önde gelecektir. Eğer doğum haritasında yükselen burcu veya kendi burcu zıt yıldız etkileri almamışsa, siz istediğinizi elde edinceye kadar dayanmanıza sabırla yardım edecek ve siz amacınıza ulaşmak için çırpınırken sızlanıp yakınmayacak veya huzursuz olmayacaktır. Ancak, yan yolda cesaretinizi kaybederseniz biraz sertleşebilir. Sizin, yeteneklerinizin elverdiği kadar yükselmeğe azmetmenizi isteyecektir. Bundan daha azı, oldukça acımasız alaylarına ve sitemlerine hedef olmanıza neden olabilir; özellikle Merküri etkisi almışsa.

Akrep kadınları, genelde temizlik, zevk ve rahatlık içinde pırıl pırıl parlayan evlerini çok severler. Yemekler zamanında yenir ve her şey kontrol altındadır. Eğer bunun tersi oluyorsa, O'nu çok mutsuz eden birşey var demektir; çünkü O doğal olarak güzelliğe ve sisteme meraklıdır. Tipik bir Akrep kadını için ilkbahar temizliği tatil gibidir. Ne bulabilirim diye her köşeyi karıştırmağa bayılır. Aman dikkat edin, dolapları yerleştirirken eski ceketinizin cebinde parfüm kokulu gizli not bulmasın. Akrep, kuşku duymak için hiçbir neden yokken bile, mantıksız şekilde kuşkucudur. Onun için, sadakatsizliğinizi gösteren gerçek bir ipucu yakaladığı zaman neler olacağını tahmin edebilirsiniz. Mantar biçiminde bir bulut düşünün, aşağı yukarı neler olabileceği konusunda genel bir fikriniz olur. Ne kadar fırsat çıkarsa çıksın, O'ndan kuşkulanmanın hiçbir yaran yoktur; ruhunun derinlerindeki duygularını hiçbir zaman açığa vurmadığı için, O'ndan kuşkulanmayı gerektiren fırsatların sayısı da oldukça kabarık olacaktır. Doğal olarak, bu sizin aklınıza bazı sorular getirebilir. Boğazınıza tıkanan düğümle birlikte o sorulan da yutun gitsin. Çocukluğundan beri sakladığı o kilitli sandık veya çekmece gibi şeylerin haddi hesabı yoktur. Bunları araştırmak sizi hiç bir yere ulaştırmaz. Bunun haksızlık olduğunu tamamiyle anlıyorum. Bunu O da biliyor. Ama bu hiçbir şeyi zerre kadar değiştirmez, işinize gelirse. Ya O'nu böyle kabul eder, ya da bırakır gidersiniz. Siz herhalde O'nu olduğu gibi kabul edeceksiniz; çünkü bırakıp gitmek hemen hemen olanaksızdır. Başka hiçbir şey olmasa bile, ömrünüzün geri kalan kısmında yakanızı bırakmayacaktır. O'nun huylarına alışmak, çıkıp giderseniz mutlaka yakanıza yapışacak olan kâbuslara katlanmaktan daha kolaydır. Hiçkimse bir Akrebi bırakıp gidemez. Gerçekten gidemez. Bunu bilmiyor muydunuz? Bir kez denemiş olanlar size öğretebilir. Ne de olsa, çok özel bir kadına sahipsiniz.

Her ne kadar, aile köklerinin güvenliğine ihtiyacı varsa da, mesleğiniz nedeniyle başka yere taşınmanız gerektiğinde, hiç çekinmeden bu köklerden kopacaktır. O, bir asker veya denizci için kusursuz bir eş, politikacı için gerçek bir mücevherdir. Kafasının içini göremediği hiç kimse, ve gözünden kaçan hiçbir kusur yoktur. Bir Akrep kadını kime güvenebileceğinizi ve kimlerden sakınmanız gerektiğini size kesinlikle söyleyebilir. Balık eş de aynı yeteneğe sahiptir; ancak, O, eleştirmeyecek kadar yumuşak ve başkalarının kusurlarına özürler bulacak kadar hoşgörülü olabilir. Akrep kadını öyle değildir. O sivri dilini sık sık kullanmaktan ve acımasızca analizler yapmaktan hiç çekinmez.

Bütçe konusuna gelince, Akrep kadınlarının ne yapacağını asla önceden kestiremezsiniz. Bir tek kuruşu iki oluncaya kadar sımsıkı avucunda tutar, sonra birdenbire bir de bakarsınız ki, akıl almaz derecede savurganlığı tutmuş. Bir tek şeyden kuşkunuz olmasın, îster eski bir pabucun içinde biriktirsin, isterse lüks uğruna harcasın; O, parayı çok sever. Ancak bu kadın prestije çok meraklıdır ve paranın bunu tehlikeye sokmasına izin vermez. Kendi kendinizin patronu olduğunuz ve birgün yetkili bir mevkiye yükselme şansınız olduğu sürece, tercih ettiğiniz belirli bir gelirle yetinecektir. Akrep kadınları yetkiden çok hoşlanırlar ve bunun için pek çok şeyi feda edebilirler. Her ne kadar, kendisi özveride bulunacak ve planladığınız amaca ulaşıncaya kadar çok az şeyle yetinecekse de, sonsuza dek sefalet içinde yaşamağa katlanamayacak kadar mağrur olduğunu unutmayın. Mantıksızca uzun bir süre buna katlanmağa zorlanırsa, son derece huysuz ve hoşnutsuz olabilir. Belirli bir süre sonra ya zorla ailenin kaderini değiştirmeğe çalışacak; ya da, yavaş yavaş gri kertenkelenin karanlık, kederli dünyasına çekilecek; dışardan yoksulluğu kabul ediyormuş ve neredeyse ondan hoşlanıyormuş gibi görünse de, için için son derece dertli olacaktır.

O, herşeyine sahip çıkan bir insandır ama, kendisine sahip çıkılmasını istemez. Erkek ve kadın Akreplerin en kötü huylarından biri de, duygular söz konusu olduğu zaman, kendi görüşlerinden başka hiçbir görüşü anlamak istememeleridir. Bir uzlaşmaya yanaşmak için haftalarca düşünmeleri gerekir. Karşı cinse duydukları doğal ilgi, platonik düzeyde kalsa bile, en az O'nun kadar kıskanç olmanıza neden olabilir. O, herhalde fırsat çıktıkça gördüğü her erkeği büyüleyecek, ve onlar birbirlerini hipnotize ederken, siz oturup seyretmek, zorunda kalacaksınız. Bu, ciddi herhangi bir şeye yol açmaz, ama rahatsız dakikalar yaşanmasına neden olabilir. Bazı patlayıcı anlaşmazlıklara da yol açabilir. Şunu akılda tutmakta yarar var ki, savaşın ateşi içinde, Akrep kızının skoru eşitleme zorunluğunu hissetmesi, genellikle her çeşit çatışmayı kazanmasını sağlar. Son sözü her zaman O söyler. Siz O'na yalan söylerseniz, O da size söyleyebilir. O'na güvendiğiniz için, sabahleyin evden çıkarken O'nu öpmemekte inat ederseniz, O gece yatarken sizi bir ay öpmeyebilir. Annenizin (veya başka birinin annesinin) O'nu yemeklerini eleştirmesine izin verirseniz, Akrep kadını arka arkaya bir kaç Pazar günü onu yemeğe davet etmeyi unutabilir. Bununla birlikte, kasten yapılmadığını bilirse, kaza ile meydana gelen bir incinmeyi affedecektir. Akrebin adalet duygusu, intikam duygusu kadar güçlüdür, insanların çoğu bunu unuturlar. O, her iyiliği hatırlayacak ve onun karşılığını size iki katı olarak verecektir. Bunun tersi de olabilir.

Çocuklara gelince, Akrep anne sevgisini pek şefkatle ve açıkça göstermeyebilir ama, çocuklar O'nun derin sevgisini herhalde sezecekler ve kendilerini ruhsal yönden güvende hissedeceklerdir. O, çocuklarının yeteneklerinin farkedilmemesine ve paslanmasına izin vermeyecektir. Onları yüksek amaçlara yöneltmek için saatlerini harcayacak, desteğe ihtiyaçları olduğu zaman, bunu severek sağlayacaktır. Gençlik sorunları ortaya çıktığı zaman, çocuklar karşılarında güçlü ve yardımcı bir anne bulacaklardır; çünkü O'nun insan yapısı konusundaki bilgisi, akıllı bir danışman olmasını sağlar. Onlara güçlükleri kendi gösterdiği cesaretle karşılamalarını öğretecektir. Ancak onların kusurlarına karşı kör olacaktır. Bu da, eğer zamanında farkedilip düzeltilmezse, doğal olarak birçok dert yaratabilir. O, herhangi bir şekilde çocuklarının mutluluğunu tehlikeye düşürdüğünü sandığı herhangi bir insanı ezecektir. Korkarım bunun içinde kocası da vardır. Kocası çocuklara karşı, olması gerektiğini düşündüğünden daha sert davranırsa, bundan hoşlanmayacaktır.

Akrep kadını, yaşama ihtirası içinde bazen neredeyse sizi boğacak; ama gerçek bir fırtınada, soğukkanlı, sakin mantığı ve çelik gibi gücü bir can kurtaran olacaktır. Büyüsünü garip ve gizli bir şekilde yapsa bile, gözleri size her zaman dürüstlükle bakacak; insan anlayışının ötesinde kaldığı zaman bile bu değişmeyecektir. O, belki biraz tehlikelidir ama, inkâr edilemeyecek kadar heyecan vericidir. Bırakın başka kocalar uçan kızlarla uğraşsınlar. Siz güzel bir büyücünün zorlu gizemini öğrendiniz. O size güzel bir fincan çay hazırlar ve ekmeğinizi kızartırken hiçbir zaman yakmaz. (Yani, hemen hemen) Fincan boşaldığı zaman, bırakın çay yapraklarından falınıza baksın, îsterse-bakabilir. Bunu bilmiyor muydunuz? Ben size O'nun kendine sakladığı şeyler olduğunu söylemiştim

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:58

Uyum Analizi..!!!
 
İkinizde bildiğinizden şaşmadığınız için beraberliğinizin çoğu zamanı üste çıkmaya çalışmakla geçecektir. Bu ilişki aşk değil iş ilişkisi olursa daha başarılı olacaktır.

İkinizde uyanıksınızdır ve yeni işler peşinde koşarsınız. İlişkiye farklı şeyler katarsınız belki de bu yüzden birbirinize ilgi duydunuz.

Koç burcu hırslı, yeni fikirler ve gerçekleştirmeye çalıştığı hayellerle doludur. Bazen onun pratik olmadığını düşünürsünüz, bu konuda haklısınız. Koç pratik değildir ve detaylara inmez. Onun evrende- ki rolü başkalarını etkilemektir. Koç burcu kısıtlanmaya gelmez. Hem fiziksel hem kafaca kendini aşmaya çalışır. İkinizde Mars tarafından yönetilirsiniz ama Akrep burcunun bir yöneticisi daha vardır o da Pluto'dur. Mars ise hareket gezegenidir ve savaşçıyı temsil eder. Bu yüzden ikinizde çok cesursunuz. Koç ateş elementidir, siz ise su. Siz ondan daha derin duygulara sahip, sezgileri güçlü bir kişisiniz ve cesaretinizi farklı şekilde ifade edersiniz.

Koç burcunda sizin derin duygularınızın kırıntısı bile yoktur ve bu yüzden kafanız karışır. O yüzeyde yaşar, siz ise başka insanların duygu ve motivasyonlarının derinine inersiniz.

Davetten davete koşturup duran, hoş sohbet Koç insanı sizi yoracaktır. Siz yenilenmek için arada bir yanlız kalmak isterken o yenilenmek için başka insanlarla bir arada bulunmak ihtiyacını duyar.

Aşkta bağlılık ve uzun süreli beraberlikler ararsınız o ise sadece anlık yaşar. Biraz sıkılınca da çekip gider. Siz tam sadakat beklersiniz, onun içinse sadakat tutsaklık anlamına gelmektedir.

Siz içe dönük ve tedbirlisinizdir sevgiliniz Koç ise sizi çok ketum bulur. Koç burcunun Balık ya da Yengeç gibi sizi açacak sabrı yoktur. Küsüp somurttuğunuz zaman çekip gidecektir.

Yöneticiniz Mars yüzünden ikinizde oldukça öfkelisiniz. Siz kızgınlığınızı bastırırsınız uzun bir süre yüzeye çıkmayabilir ama patladığınız zaman korkunç olur. Hiç olmazsa biriniz daha sabırlı olsa ilişkiniz için iyi olacaktır. Sizin ya da sevgilinizin yıldız haritasında su ve toprak burçları yoksa bu ilişki ikinizinde sinirlerini yıpratacaktır.

Yatakt ki ilişkiniz çok ateşli olacaktır. İkiniz de güçlü cinsel güdülere sahipsiniz. Siz aslında uysal bir eş istersiniz. En başta ilişkiniz çok heyecanlı olacaktır ama bu heyecan geçtikten sonra aranızda duygusal bir bağ olmadığını fark edebilirsiniz.

Koç'un sizinle aynı duygu yoğunluğuna sahip olmadığını ve size rakip gibi davrandığını hissedeceksiniz. Siz kontrol altına almak istersiniz Koç ise hep isyan eder.

Bu ilişki Everest'e tırmanmak kadar zor olacaktır, ancak onu çok seviyorsanız başarabilirsiniz. Belki de yükselen ya da ay burçlarınız farklıdır. En iyi özelliklerinizden biri olan sezginizi ilişkinizdeki günlük zorlukları yenmede kullanabilirsiniz.

Akrep ve Boğa

Boğa insanı ile tencere kapak kadar birbirinize uygunsunuz. Zıtlıklarınızla birbirinizi tamamlarsınız. Boğa burcu toprak elementidir, siz ise su. Beraberliğiniz çok verimli olacaktır.

İkinizde Koç ya da Terazi burcu gibi aşırı sosyal değilsiniz. Evde oturup, müzik dinlemekten, birlikte film seyrederken şarabınızı yudumlamaktan büyük keyif duyarsınız. Ondan sonra yatak odanıza çekilirsiniz.

İkinizin de sekse sağlıklı bir yaklaşımınız vardır. Sizler için haftasonu demek sabahtan akşama kadar yatakta iyi vakit geçirmek demek olabilir. Birbirinizin cinsel ihtiyaçlarına o kadar iyi cevap verirsiniz ki, ikinizde fiziksel ve duygusal olarak tam tatmin olursunuz. Boğa burcu sabırlıdır ve tam sizin hoşunuza gidecek şekilde yavaş hareket eder.

Boğa insanının sekse yaklaşımı aynı iyi bir yemeğe yaklaşımı gibidir.Acele etmeden, tadını çıkararak yavaş ve kusursuz bir biçimde hareket eder. Siz Akrep karşınızdakinin ruhunun derinliklerini keşfetmek istersiniz. Onun böyle bir ihtiyacı yoktur ve açık bir insandır, bilmek istediklerinizi anlatacaktır. Bu da sizin işinize gelir siz zaten onu merak eder (özellikle ilk başta ) ve kendinizden bahsetmek istemezsiniz.

İkinizde sahiplenici ve kıskanç olduğunuz için birbirinizi anlarsınız. Sizin öfke nöbetleriniz sırasında, sabırlı Boğa alttan alarak sizin de kızgınlığınızı geçirecektir. Boğa'da, siz de değişikliklerin zaman kaybı olduğuna inanırsınız ve düzenli bir hayat istersiniz.

Sadakat bu ilişkide çok önemlidir. İkinizde sürekli yeni insanlarla tanışmaktan, onlara hayat hikayenizi anlatmaktan hoşlanmazsınız. Uyumlu seks hayatınız yıllarca yakınlığınızı koruyacak, özenli tutumunuz sayesinde birbirinizi cezbetmeye devam edeceksiniz. Bu beraberlik harika olacaktır.

Akrep ve İkizler

Bu ilişki ilk başta uyumlu gibi gözükmese de bir çok yönden hoş bir beraberlik olacaktır. İkizler burcu, sizi dış dünyada olup bitenden haberdar edecek ve kabuğunuzdan çıkarmayı başarabilecektir. Siz en ketum burçlardan birisiniz ve geveze İkizler ile eğleneceksiniz.

Siz gün içinde düşünmek ya da okumak için yanlız kalmak istersiniz. İkizler burcu zamanla, sizin bu ihtiyacınızın ondan ayrı kalmak için değil ama yenilenmek için oldığunu anlayacaktır.

İkizler burcunun güneşi sizin 8. evinize yani seks ve başkalarının parasını temsil eden evinize düşer. Bu sektör zaten Akrep burcu tarafından yönetilmektedir. Belki de bu yüzden İkizler'in hava elementi ile sizin su niteliğiniz iyi bir karışım oluşturmaktadır. Siz ve İkizler burcunun yatırım, harcama ve biriktirme konularında benzer görüşleriniz vardır.

Sekste İkizler yeni şeyler denemek isterken, Akrep denenmiş olanı tercih eder. İkizler'in ilgisini canlı tutabilmeniz için farklı şeyler düşünmeniz gerekebilir. Siz sekste çok usta olduğunuz için endişelenmenize gerek yoktur.

İkizler sevgiliniz sizi ve dünyaya bakışınızı neşelendirecek mizah duygusuna sahiptir. Sizi karamsarlıktan, monotonluktan kurtaracak ve güldürecektir. Bu sihirli , ışıltılı, uçarı İkizler'i yakalayabilirseniz sizi çok mutlu edecektir.

Akrep ve Yengeç

bir Yengeç burcuna aşıksanız size çok uygun birini buldunuz demektir. Bu beraberliğin değeri 10 üzerinden 10 olacaktır. Yengeç insanı da sizin gibi derin duygulara sahiptir ve çok anlayışlıdır. Birlikte zengin ve sıcak yaşantınız olacaktır.

İkinizinde duyguları sık sık değiştiği için bu konuda birbirinize anlayış gösterirsiniz. Değişen duygularınızı izlemek ilginç olacaktır.

Yengeç'te sizin gibi su elementi taşıdığı için o da kuvvetli, içgüdüsel ve yakın bir ilişkiye ihtiyaç duyar. İkiniz arasında siz daha esneksiniz ama o da değişen durumlara uyum sağlayabilir.

Yatakta birbirinizi çok iyi anlarsınız. Yengeç burcu aile istediği ve Akrep burcu da doğurganlığı yönettiği için beraberliğiniz çok verimli olacaktır.Yengeç aynı zamanda besleyicidir, ikinizinde hayal ettiği ev ortamını yaratacaktır.

siz evlenmeden önce karşısındakinin gerçek aşkınız olduğundan emin olmalısınız. Çevrenin etkisi ile ya da başka sebeplerden yanlış insanla evlenirseniz sonuç felaket olacaktır. Siz hayatta sadece bir kere aşık olunduğuna inananlardansınız.

Yengeç burcu için güzel yemekler pişirmek aşkının bir ifadesidir.Birlikte mutfağa girin, yemek pişirin, birbirinize yedirin ve sevişin. İyi eğlenceler ! Sizi güzel günler bekliyor , Yengeç burcunu sakın bırakmayın.

Akrep ve Aslan

Bu en tuhaf ilişkilerden biri ama her zaman da iyi gitmiştir. Denemeye değen aynı zamanda çok emek isteyen bir beraberliktir.

Siz su elementisiniz , Aslan burcu ise ateş. Olabilecek en kötü karışım olmasına rağmen gene de iyi sonuçlanabilir.

Bu beraberlikte korkunç kavgaların yanı sıra kahkaha ve eğlence eksik olmayacaktır. Akrep burcu ve Aslan burcu birbirlerine hayrandır.Hayatları zengin ve renkli olacaktır.

Akrep yoğun duyguların insanıdır, derinden ve çok sevilmek ister. Aslan burcu ile bu dileğiniz gerçekleşecektir. Aslan'ın büyük ve cömert bir kalbi vardır ve herşeye kollarını açarak canı gönülden yaklaşır.

Akrep insanı kontrol altına almak ister, Aslan ise kraldır. Daha en başından güç savaşına girersiniz. İkinizde güçlü karakterlere sahipsiniz ve sabit fikirlisiniz. Bu ilişki kolay olmayacaktır.

Aslan burcu hayatınızın aşkı olabilir. Günlerinizi mutlulukla, yoğun ve canlı duygularla dolduracaktır.Bu ilişkiye evet diyoruz.

Akrep ve Başak

Başak burcu sevgiliniz sizin için iyidir. Başak sabırlı, nazik,üretkendir ve sizden çok şey beklemez. Siz kontrol altına almak istersiniz bu sizi çok mutlu edecekse Başak buna izin verebilir.

Başak burcu biraz utangaçtır. Sizin nazik ve güçlü aşkınız onu çok heyecanlandırır. Sizin duygu çalkantıları ile dolu fırtınalı hayatınıza sağlam bir temel ve düzen getirecektir. Sizi sakinleştirecek, yabani yönlerinizi yumuşatacak, sizi telkin ederek hayatınıza pratik çözümler getirecektir. Başak sizinle rekabete girmeyecek ve sizi para konusunda sıkıştırmıyacaktır. Birlikte sahip olduklarınızla mutlu olacaktır.

Başak düzenli ve çalışkandır siz de öyle olduğunuz için ona çok saygı duyarsınız. Onu konuşkanlığı sessiz Akrep burcuna bazen fazla gelebilir. Çoğu zaman da Başak burcunun eleştirilerini iyi karşılamazsınız ama yine de en azından birinizin iletişim kurabilmesi iyidir. Bazen olmak istediğimiz insan tipi ile evleniriz.

Yatakta ki ustalığınız Başak insanına çok zevk verecektir. Başak çok seviyelidir bu yüzden en başta çok vahşi davranmayın, sizi yanlış anlayabilir. Zaman için de size güvendikçe arzuladığınız şehvet ve duyarlılıkla size cevap verecektir. Siz duygusal olarak aşırı uçlarda gezinirsiniz. Başak burcunun ise aşka ve hayata yaklaşımı daha gerçekçidir, ayakları yere sağlam basar. Zamanla onun bu yaklaşımı size çok cazip gelecektir.

Akrep ve Terazi

siz derin derin duygularla dolusunuz, Terazi ise akılcı ve analitiktir. Siz yanlızlığı seversiniz, Terazi ise aşırı sosyaldir. Terazi ile gerçek aşkı bulabilecekmisiniz ! Belki, ama biraz zorlanarak.

Terazi burcunun sürekli sosyal olma ihtiyacı inirlerinizi bozabilir. Onun neden sürekli dışarıda ya da telefon başında olması gerektiğini anlayamazsınız. İşin kötüsü Terazi hep yanında olmanızı isteyecektir. Terazi evlilik burcudur, çift olmak ister ve eşi yanında yokken özlem duyar.

Bazen Terazi'nin yanında olsanız bile düşüncelerinizle uzaklarda olabilirsiniz. Terazi sizi kabuğunuzdan çıkarmak ve sürekli sohbet etmek isteyecektir. Ağzını bıçak açmadığı geceler Terazi buna zor dayanacaktır. Bütün bu karmaşa sizin gibi mahremiyetine düşkün, içe dönük bir insana klostrofobik etki yapacaktır.

Terazi burcu ilişkinizde, bazı konularda kontrolü eline almak ister. Eğer bu konular sizin de yönetmek istediğiniz konulardansa sürtüşme çıkacaktır. Terazi her konuda adalet ve eşitlik ister bu da size itici gelecektir. Kabul etmelisiniz ki bazen ne olursa olsun, dediğinizin itirazsız olmasını istersiniz.

Duygularınızla ve davranışlarınızla ilgili açıklama yapmak istemezsiniz. Sizin için bunları ifade etmek yeterlidir, Terazi için yeterli değildir. Sizin görüşleriniz her zaman net ve kesindir, Terazi'nin neden kararsız olduğunu anlayamazsınız.Terazi son kararını vermeden olabildiğince çok bilgi edinmek ve düşünmek ister.

Yatakta herşey harikadır, belki bu yüzden sizi bu kadar çekmiştir. Terazi sevgiliniz seviyeli, zarif ve açık görüşlüdür. Terazi Venüs tarafından yönetilir siz ise Mars tarafından. Aranızda astrolojik olarak güçlü bir çekim vardır. Bu iki gezegen gökteki sevgililer olarak tanınır ve çok uyumludurlar özellikle Terazi burcunun kadını Akrep tarafından baştan çıkarılmak ister. Akrep burcu kadını ise Terazi erkeğini baştan çıkarır.

Temelde tamamen farklı hayat tarzlarınızla başa çıkmalısınız. Terazi sizinle birlikte iken, (gitgide daha çok yanlız dışarı çıktığından) kendini yanlız hissedecektir. Mutsuz olduğu için de Akrep burcunun sadakata verdiği önemi takmayacaktır. Terazi insanını yanlız ve mutsuz bırakırsanız teselliyi başka birinin kollarında arayacaktır.Tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Onu gerçekten seviyorsanız herşey mümkündür.

Akrep ve Akrep

Astrolojik olarak Akrep burçlarının birlikteliği muhteşemdir. Yataktan hiç çıkamayabilirsiniz. Beraberliğiniz atom bombası kadar güçlüdür. Bu ilişki güçlü ve iyidir. İkinizde fiziksel ve duygusal olarak çok etkiliyicisiniz. Duygularınız kuvvetli ve derindir. Birlikte etrafınız aşkınızla çevrilecek ve dış dünyadan soyutlanacaksınız.

İlişkinizdeki sorun ikinizin birden sahiplenici ve kıskanç oluşudur. İlişkinizin başında birbirinizi yakından takip edersiniz. Karşınızdakine belli etmeden onu yakından tanımaya çalışırsınız. İlişkide bu şekilde bir yere varamazsınız.

Öbür yarınızı buldunuz! Akrep sevgiliniz sizin içgüdülerinizi ve hassas noktalarınızı iyi bilir. İkinizde güçlü ve sevecen duygulara sahip olduğunuz için beraberliğiniz duygusal olarak da çok güçlü olacaktır.

Bu ilişkide konuşmadan sadece gözlerinizle bile anlaşabilirsiniz. Kaçamak bir bakış bile birbirinize sayfalarca bilgi vermenize yeter.

Durmayın! Bu hayatınızın aşkı olabilir. Siz yoğunluk istiyorsunuz ve sevgiliniz de buna sahip

Akrep ve Yay

Bazen en ilginç ilişkiler zıtların birbirini çekmesi ile başlar. Siz kuvvetli, bir bakışta karşınızdakinin gizli niyetlerini anlayabilen, kurnaz ve gerçekçisiniz. Yay ise iyimser ve kolayca etki altında kalabilen birisidir. Bu zor bir beraberlik olacaktır. Siz Akrep sabit, su elementisiniz ve değişken, ateş elementi Yay insanına aşık oldunuz. Eğer ilişkinizin hemen başında sizin su özelliğiniz onun ateşini söndürmemişse devam etme şansınız hayli yüksektir.

Yay burcu entelektüeldir, sizin gibi derin duygu ve tutkulara sahip değildir, güçlü sezgileri de yoktur. Akılcı ve objektifdir. Siz gerçeklerin yanıltıcı olduğunu bilirsiniz ve içgüdülerinize güvenirsiniz.

Yay gevezedir, ( hangi tarafı tuttuğu önemli değildir ) entelektüel tartışmalara bayılır. Sizin için bu tip tartışmalar yıpratıcı ve gereksizdir. Yay burcu discovery kanalını izlemeye bayılır. O, Afrika'ya gitme hayalleri kurarken siz evinizde koltuğunuza uzanmayı hayal edersiniz. Siz bir cinayet filmi ya da playboy kanalı seyrederken Yay hoşnutsuzluk içinde odayı terk edebilir.Televizyon uzaktan kumandasını çekiştirip dururken kavga başlar.

Daha kötüsüde var. Siz su burcu olduğunuz için hassasınız, Yay ise acımasızca dürüsttür ve sözünü sakınmaz. Onun yorumları sizi yıpratır. Siz yapıcı, düşünceli yorumlara açıksınız ve Yay'ın bu tutumu tüylerinizi diken diken yapar.

Siz evlenmek istersiniz, Yay hazır değildir. Onun her zaman yapması gereken önemli işleri vardır ve evliliği hiç durmadan ileri bir tarihe atar. Seksüel olarak komplike değildir. Hafif dokunuşlar ona yeter sizin gibi yoğun değildir.

Yay'ı çok seviyorsanız hemen pes etmeyin belki yıldız haritanızda uyumlu başka gezegenler vardır. Özellikle yıldız haritanızda hava ve ateş burçları çoğunlukta ise anlaşmanız kolay olacaktır. En iyisi gelecek için plan yapmadan birbirinizi iyi tanıyın. Belki de bazı çifleri uzaklaştıran farklılıklar size ilginç gelecektir.

Akrep ve Oğlak

Bu beraberliğe dört yıldız verebiliriz. Oğlak sevgilinizin büyük kariyer hedefleri vardır ve siz onu iyi anlarsınız. Siz Akrep çok takıntılı olduğunuz için takıntısız insanları anlayamazsınız. Sevgiliniz Oğlak burcunu memnuniyetle destekler ve ona finansal yatırımlar ya da iş ile ilgili akıllı tavsiyelerde bulunursunuz.

Güvenlik sizler için önemlidir bu konuda görüşleriniz aynı. Siz kurnazlığınız ve sezgileriniz sayesinde özellikle işle ilgili anlaşmalarda başarılı olursunuz. Sevgiliniz Oğlak insanına bu konuda yardımcı olabilirsiniz. Onun gerçekçi oluşu ve ayaklarını yere sağlam basması hoşunuza gider bu özelliğinden dolayı ona duygusal olarak bağlanabilirsiniz.

İşkolik Oğlak burcunu arada bir ofis dışına çıkarmanız onunda hoşuna gidecektir. Seksi Akrep için bu zor olmayacaktır. İkinizde seksüel olarak aynı frekansta olduğunuz için duygusal ve fiziksel olarak çok tatmin olacaksınız. Toprak burçları vücutları ile barışıktırlar, dokunma duyguları da gelişmiştir bu yüzden şehvetlidirler. Toprak burcu Oğlak ile mutlu olacaksınız.

Oğlak sevgilinizin sizin ruhunuzun derinine inebilecek kapasiteye sahip olmasını isterdiniz. Unutmayın ki çok az burç bu derinliğe erişebilir. Siz derin ve yoğun duygulara sahipsiniz. Oğlak burcu sizin gibi olmasa da sizinle hissettiklerinden çok mutludur ve tüm duyguları ile karşılık verecektir.

Oğlak insanına olan aşkınız derinleştikçe karşılığında ondan tam sadakat beklersiniz. Oğlak burcu tam istediğiniz gibi size bağlanarak, sadık olacaktır.

Oğlak sevgiliniz toprak siz ise su elementisiniz. Bu karışım ile hayatınız da harika yeni başlangıçlar olacaktır. Devam edin!

Akrep ve Kova

Kova'nın zekası ve parlak geleceği sizi baştan çekmiş olabilir gene de bu ilişkinin sürmesi çok zordur. Kova burcu duygusal değildir ve fazla bağlanmaz. Siz ise tam tersi sıcak duygulara sahipsiniz ve birlikte olduğunuz insanla çok ilgilisinizdir. Kova insanı sizin bu tutku ile karışık ilginiz karşısında ne yapacağını bilemez. Kova burcu soğuk ve objektif olarak tanınır. Siz onun nasıl bu kadar duygusuz olabildiğini merak edersiniz. Buna karşılık Kova insanı sizin neden gözünüzle gördüğünüze değilde sezgilerinizle hissetiklerinize inandığınızı merak eder. Ona bunu açıklamak zorunda olmanız sizi sinirlendirecektir.

Siz sahiplenmeye kalkışırsınız fakat Kova burcu özgürlüğüne düşkündür ve hiç bir şekilde kısıtlanmaya gelmez. Uranüs tarafından yönetilen Kova alışkanlıklardan nefret eder. Siz ise alışkanlıklarınıza bağlısınız bu sayede fazla düşünmeden günlük hayatınız devam eder. Ev hayatında Kova sizi çıldırtabilir hiç bir şekilde ev düzeninize uymayacaktır. İkiniz de sabit burç olduğunuz için fikrinizi değiştirmezsiniz. Sürekli çekişip dururken neden birlikte olduğunuzu düşünürsünüz.

Bu ilişkiye siz duygu yönünden, Kova burcu ise entelektüel açıdan katkıda bulunacaktır. Başta Kova'nın soğuk görüntüsü size heyecan verecek ve onu çözmeye çalışacaksınız. Bir süre sonra ise daha sıcak ve yakın bir ilişkinin özlemini çekmeye başlayacaksınız.

Bütün bunları okuduktan sonra hemen pes etmeyin belki de yıldız haritanızda uyumlu başka gezegenler vardır. Bu yorumlar sadece güneş burçları için geçerlidir. İkinizde çok farklı olduğunuz için çok çaba göstermelisiniz aynı zamanda bu farklılıktan dolayı birbirinizden çok şey öğrenebilirsiniz.

Akrep ve Balık

Cennetten çıkma bir beraberlik! İkinizde su elementisiniz bu yüzden Balık burcuna kendinizi çok yakın hissedebilirsiniz. Bu ilişki kalben ve ruhen çok tatmin edici olacaktır. Balık burcu sizi çok az insanın anlayabileceği kadar iyi anlar.

İkinizde hassas ve romantiksiniz. Bazen hiç konuşmadan anlaşırsınız. Balık burcunun sezgileri o kadar güçlüdür ki kendiniz bile farkına varmadığınız duyguları anlar. Sizi ne zaman kendi haline, bırakması gerektiğini ne zaman kabuğunuzdan çekip çıkarması gerektiğini bilir. En suratsız, çekilmez zamanlarınızda bile anlayışlı olarak size destek olacaktır. Balık burcu başkalarının sorunlarına çare bulan bir burçtur. Sizi hiç incitmeyecek, duyarlılığı ile sizi büyüleyecek ve rahatlatacaktır.

Balık burcu değişken burç olduğu için esnektir. Siz değişikliklere direnirken o her koşula adapte olabilir. Her türlü zorluk karşısında sizi ileriye doğru destekleyecek ve yaratıcı çözümler getirecektir. Karşılığında ise siz sabit bir burç olarak onun ihtiyacı olan sağlam bir temel ve altyapı sağlayacaksınız.

Balık yönetmek istemediği için çoğu zaman istediğinizi yapmanıza izin verecektir. Siz ise zaten kontrolü elinizde tutmak istersiniz.

Seks ikiniz içinde harika olacaktır. Sadece çok gelişmiş ruhlar arasında var olan bir seviyeye çıkabilirsiniz. Balık burcu için seks, aşkın en değerli ve güvenilir ifade şeklidir. Eğer Balık sizin onunla aynı duygulara sahip olmadığını hissederse sizi terk edecektir. Balık insanını gerçekten seviyorsanız aşkınız size on kat fazlası ile geri dönecektir. Kendi umut ve arzularını sizinkiler için feda edebilir.

Balık burcu hiç bir zaman olaylarla yüzleşmez. Sorunlu bir ilişkide elinden gelen herşeyi yaptığına emin olana kadar kalır. Gitme zamanı geldiğinde ise bir şey söylemeden geri dönmemek üzere gidecektir.

Akrep kendisi hakkında ipucu vermediği halde, Balık sadece sevgilisinin beden dilini ve yüz ifadesini izleyerek onun duygu ve düşüncelerini anlayacaktır.

Balık sevgilinize sıkı sarılın ve kollarınızın arasından kayıp gitmesine izin vermeyin. Sonsuz ve karşılıksız aşkının farklı yönlerini keşfetmekten bıkmayacaksınız.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 02:59

Para Analizi..!!!
 
Karmaşık ve gizemli akrep tuhaf işlerin ustasıdır. Bu tilkilerin ne yaptığını asla anlayamazsınız.iyi birşeyler olduğunu düşünün sadece.inatçı kimlikleri ve çelik kadar kuvvetli sinirleri onları her türlü krizin altından kalkabilecek biri yapar. Çok güçlü bir kişilik olduklarından çevrelerinde saygı uyandırırlar. Asla bir akreple işkonusunda aşık atmaya çalışmayın. kaybedeceğiniz işin başında bellidir. ölüm, sex ve para üçlemesi onlar için en geçerli olan üçlemedir.

Akrepler paranın mevzu olduğu durumlarda dünyadaki en büyük olurlar. Çoğu akrep ailesinden kalma bir mirasa sahip olsada bir çoğu tam bir tilki gibidir. para onlar için herşeydir. paraları olduğunda kendilerini güvende , özgür, ve kontrolu kendilerinde hissederler. Kontrol güç demektir ve gücü olan her kavganın galibidir.

Mali durumlar akrepler içiin bir oyun gibidir. ne kadar uzun ve ne kadar zor olursa olsun sonuçta kazanacakları sarsılmaz bir inançtır. Amaca giden her yolun mübah olduğunu düşündüklerinden yoldaki rakiplerine acımazlar ve yolda kendilerine yardım edenleri unutmaz vefa borçlarını mutlaka ödemek isterler.

Akrepler yönetim için en uyumlu burçlardan biridir. ayrıca bütçe konusundaki disiplinleri ve işlerini hep garantiye alma güdüleri onları öne çıkaran özelliklerdir. Sonuc olarak akrepler para kazanmayı kolayca becerirler fakat çar çur etmekten nefret ederler..

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 03:00

Para Tablosu..!!!
 
Parasal konularda nasıl davranıyorsunuz? Bu çizelge yıldızlarınıza bağlı olarak mali eğilimlerinizi, kişiliğinizi ve kabiliyetlerinizi gösteriyor.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

Bütçeci 2
Kaygısız 1
Pazarlıkçı 3
Detaycı 2
Tutumlu 3
Cömert 1
Yatırımcı 3
Materyalist 2
Sorumlu 2
Risk Alan 2
Mutasarruf 3
Harcayan 2

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 03:02

Sağlık Analizi..!!!
 
Akrebin sağlık durumu, O'nun tipik karakterini yansıtır. Aşırılıklarla, melankoli veya fazla çalışmayla kendi bünyesini mahvedebilir. Ama kendi iradesiyle onu önemli bir hastalıktan da döndürebilir. Pluto'nun gücü bu kadar sağlamdır. Akrepler pek az hasta olurlar, ama bir kez de olunca, genellikle bu ciddi bir hastalık olur. Uzun bir dinlenme, davranışını değiştirme, alev alev içini yakan gücenikliği bırakarak, huzur içinde durumu kabul etme, en iyi tedavi yoludur. Bunlar işi kendi haline bırakmazlar ve tabii kendileri doktordan ve tüm hemşirelerden daha çok bilirler. Mikroplara ve kazalara en hassas olan bölgeler burun, boğaz, kalp, omurga, sırt, dolaşım sistemi, bacaklar ve bileklerdir. Bunlar yangından, patlayıcılardan, zararlı dumanlardan ve radyosyandan sakınmalıdırlar. Gene de, bunların çoğunun tehlikeyle flört eden işlerin peşinde olduklarını göreceksiniz. Bazen bunlarda kronik burun kanamaları görülür veya herhangi bir nedenle burun ameliyatı geçirirler.

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 03:03

Kariyer Analizi..!!!
 
Su grubunun ikinci burcu: Enerjik, bağımsız, tutkulu, kararlı, sevdikleri ve sevmediklerinde keskin ayırımcı

Yönetici yıldızı: Pluto

Etkisi altındaki ülkeler: Norveç, Suriye

Etkisi altındaki şehirler: Liverpool, New Orleans, Washington DC

KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Akrebi tanımlayan her sıfat tutku ile bağlantılıdır. Akrep yaşantısının her alanında tutkunun en derinini, en güçlüsünü yaşar .Güçlü karakteri ve manyetik çekiciliği ile tanınmıştır. Gücü iki yönlüdür: İyi olduğu zaman iyinin iyisi, kötü olduğu zaman ise kötünün kötüsü, dehşet verici bir kişiliği vardır. Eleştiriyi en çok seven burç olan Akrep yeteneklerini yaşamın köklerine kadar inerek her türlü gizemin sırrını çözmek için kullanır. İnsanlar Akrebi ya çok severler ya da nefret ederler. Çok az kişi farklı düşünür. Sezgileri çok güçlüdür. Bu burçtan biriyle oyun oynamaya gelmez.

AKREP VE MESLEKLERİ: Akrepler işlerinin son derece önemli olduğuna inanırlarsa çok mutlu olurlar. Boşa kürek çekmek kanlarını durdurur. Gerçeklerle boğuşmayı seçerler. Her şeyi inceleyen bakışları, sorunları çözme yeteneği, onu araştırma, analiz, gizemleri çözme konularına yöneltir. Bu yeteneklerinin bir operatör, dedektif, psikanalist, bilim adamı, avukat, gizemli olaylar araştırmacısı veya bir iş adamı olarak kullanılmasında yarar vardır.

AKREP PATRON: Akrep bir patron anlaşılması kolay olmayan ve birlikte çalışılması çok zor olan bir kişidir. Akrep o iş yerinin en güçlü temel taşıdır, eğer iş görenler bunu saygıyla kabullenemiyorlarsa, sessizce o iş yerinden uzaklaştırılırlar. Güvenilir ve çalışkan elemanlar ister. Belirli bir rutin içinde çalışılmasını ister. Akrepler hata yapmayı normal karşılamaz. Ama Akrep bir patron, bir elemanını gerçekten sevmişse, hizmetinin karşılığını vermek için elinden gelen her şeyi yapacak, elemanının işinden ayrılmasına asla izin vermeyecektir.

AKREP ÇALIŞANI: Bu kişi gayretli ve kazanmaya kararlıdır. Eğer işinde yükselmeyi hedeflemişse mutlaka elde eder. İyi bir Akrep her zaman başarılı olacaktır, çünkü amirleri bunu asla görmezlikten gelemezler. Ona verilen her işin çok önemli olduğu söylenmelidir. Hangi boyutta olursa olsun yetki sahibi olmak hoşuna gidecektir.

İŞ ALANINDAKİ İLİŞKİLERİ

AKREP - KOÇ ORTAKLIĞI: Koç ile Akrep’in tek ortak noktaları savaş yetenekleridir. Tipik bir Koç dinamik, girişimci ve çılgınca coşkuludur. Zayıf yönü sabırsız ve atak davranışlarıdır. Spor ve hız düşkünüdür. Araba ve motosiklet yarışları ilgisini çeker. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - BOĞA ORTAKLIĞI:
Su ve toprak ilişkisinden çamur elde edilir. Tipik bir Boğa azimli, mülkiyetçi ve ısrarcıdır. Temel kusurları ise inatçı ve kıskanç olması, değişime karşı koymasıdır .İlgi alanları geniştir. Resim yapıp müzikle uğraşırlar. Boş zamanlarında genellikle ailesi ve eviyle ilgilenir. Ortaklık denemeye değer.

AKREP - İKİZLER ORTAKLIĞI:
Bir Akrep, İkizlerle daha ilk karşılaştığında rahatsız olacaktır. Her nedense bu adamda sinirlerine dokunan bir şey vardır. Eğer Akrep İkizlerle işbirliğinde ısrarlıysa, hoşgörü ve geçimli olmak zorundadır. Entelektüel , hızlı düşünebilen becerikli bir kişi olduğunu aklında tutmalıdır. Zayıf yönü, derinliğine düşünememesi ve dikkatinin dağınıklığıdır. Yenilik peşinde koştuğundan pek çok şeyle ilgilenir ama fazla detaya girmez. Ortaklık risklidir.

AKREP - YENGEÇ ORTAKLIĞI:
Yengeç ve Akrep mükemmel bir karışım ortaya çıkar. Yengeç hayal gücü kuvvetli, hassas ve pratik bir kişidir. Zayıf yönü ise kendine acıması ve canlı hayal gücü nedeniyle zaman zaman kendini olayların kurbanı olarak görmesidir. Ailesiyle, eviyle ve bahçesiyle uğraşmaya bayılır. Bazen koleksiyonculukta aşırıya kaçabilir. Ortaklık faydalıdır.

AKREP - ASLAN ORTAKLIĞI:
Aslan’ın kişiliğini tanıması, onu anlaması gerekir. Ateşli Aslan hassastır, dinamiktir, lükse ve güzelliğe aşıktır. Sıcakkanlılığına Akrep dışında herkes hayrandır. Zayıf yönü aşırı hassas gururu, mali konulara tutarsız yaklaşımıdır. Başarısının sonucunu üç boyutlu görmek istediğinden dünya malına düşkündür. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - BAŞAK ORTAKLIĞI:
Zodyak’ın iki eleştirmeni karşı karşıyadır. Tipik bir Başak çalışkan, sistemli ve analitiktir. Zayıf yönü ise eleştirmeyi sevmesi ve detaylara saplantısıdır. Sağlık ve hijyenle ilgilenir. Bisiklete binme ve yürüyüş gibi sporlardan hoşlanır. Ortaklık faydalıdır.

AKREP - TERAZİ ORTAKLIĞI:
Akrep, Terazi ile çalışmaya kararlıysa onu anlamaya çalışması akıllıca olur. Tipik bir Terazi’nin güzellik ve adalet tutkunu oluşunu aklında tutmalıdır. Terazi diplomat ve herkesin çok hoşlandığı bir insandır .Zayıf yönü ise karar vermede zorlanması, tembelliği ve hayır demeyi bilmemesidir. İlgi alanı sanat ve kadınlardır. Ortaklık denemeye değer.

AKREP - AKREP ORTAKLIĞI:
Bir Akrebin kendi cinsinden biriyle ortaklığı çok aşırıya kaçan bir durumdur. Eğer bu ortaklık zorunluysa Akrep kendi kişisel özelliklerini aklında tutarak hareket etmelidir. Tipik bir Akrep ihtiraslı , azimli ve çekici bir kişidir. Zayıf yönü ise kıskançlığının yanı sıra eleştirmeyi sevmesi, güç peşinde olması ve dar kafalılığıdır. İlgi duyduğu her konuda aşırılığa kaçar. Ortaklık risklidir.

AKREP - YAY ORTAKLIĞI:
Tamamen zıt karakterdeki bu iki kişiyi neyin bir araya getirdiğini anlayabilmek çok zor. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - OĞLAK ORTAKLIĞI:
Akrep bir Oğlak ile ortak olacaksa Oğlak’ın ağzı sıkı, gayretli ve pratik bir adam olduğunu aklında tutmalıdır. Zayıf yönü karamsarlığı ve depresyona açık olmasıdır .Kendini tamamen işine adadığından ilgi alanları çeşitli değildir; ama müzik dinlemeyi, okumayı, yürüyüş yapmayı sever. Ortaklık denemeye değer.

AKREP - KOVA ORTAKLIĞI:
Her ikisi de çok güçlü ve birbirlerine direnecek yapıda olduklarından bu işbirliğinin sakin bir beraberlik olacağı söylenemez. Kova’nın özelliklerini kısaca tanımak belki barış sağlayabilir. Tipik bir Kova bağımsız, iyi kalpli, yardımsever ve ileriye yöneliktir. Zayıf yönü dava peşinde koşturmaktan kendi özel yaşamını göz ardı etmesidir. En büyük ilgisi insanlarla tanışmaktır. Ortaklık zararlıdır.

AKREP - BALIK ORTAKLIĞI:
Mükemmel bir işbirliği: Tipik bir Balık sempatik, iyi kalpli ve sanat yönü güçlü kişidir. Zayıf yönü kararsızlığı ve gizliliğidir .Zaman zaman kendini dış dünyadan soyutlar ve yeniler. Sanatla yakından ilgilenir. Bir çok Balık yazar, müzisyen veya benzer bir işe heves eder. Çocukları ve hayvanları çok sever. Ortaklık faydalıdır

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 03:04

Kariyer Tablosu..!!!
 
Hangi tür iş sizin için en iyisi? Becerileriniz, doğal yetenekleriniz ve hangi işte çalışmak istediğinizi belirlemek için aşağıdaki çizelgeyi kullanın. unutmayın astrolojide bir meydan okuma pozitifden çok daha iyidir.

3 = iyi, 2 = orta, 1 = kötü

İdareci 3
Yaratıcı 1
Mali 3
İşçi 2
Yönetim 3
Pazarlama 2
Operasyon 2
Serbes Meslek 1
Araştırma 3
Satış 2
Strateji 3
Teknik 3

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 03:05

Eğitim Analizi..!!!
 
Burcun 12 evi,kişiliğinizin, yaşam zemininizi etkili bir şekilde yaratmanızı sağlayan farklı yanlarını temsil eder.Günlük yaşamınızdaki iş aşk yada para konusundaki anahtar sözcükleri bu evler belirler.

3. ev eğitimin evidir. Bireyin öğrenme kapasitesini, iletişim yeteneklerini ve ve bu alanlardaki entellektüel yetenekleri belirler. Ayrıca çok yönlülüğü ve çok yönlülüğü de belirler. İkizler burcu ve merkür gezegeni tarafından yönetilir.

Okul ve eğitimle ilgili şeyleri, kitap dergi , dşalog ve basit tekilerden neler alabildiğimizi bu ev belirler. En basitinden bir kokteylden bir toplantıdan öğrenebileceğimiz şeylerde bu evin kontrolündedir. Bu ev beynimizle ilgili herşeyi düzenler.

9. ev yüksek öğrenmenin evidir. Metafizik, felsefe ve yaşamın anlamıyla ilgili cevapları bulmamızı sağlar. beynin gelişmesi uzak yerler ve yaşamı öğrenme aşkıyla yanmak da bu evin sağladığı özelliklerdir. bu ev yay burcu ve jupiter gezegeni tarafından yönetilir.

bu ev bize izleyici olmaktansa katılımla çok daha başarılı olunabileceğini gösterir. idealler, hukuk , idealler , bilim, dini konular ve bireyin bilincini de anlatır. bu ev keşfetmenin kaynağıdır.

12 evden hangisine bağlı olduğunuz hakkında belirleyici bir bilgiye sahip olmak için doğum tarihiniz net olarak bilinmelidir. (gün, ay, yıl, saat)

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 03:07

Eğitim Tablosu..!!!
 
Analitik 3
Dikkatli 3
Meraklı 2
Detaycı 2
Azimli 3
İstekli 2
Esnek 1
Odaklanıcı 3
Sorgulayıcı 3
Hafızası Güçlü 3
Pratik 2
Araştırmacı 3

iLHAN-MANSiZ 02-11-2006 03:08

Yönetici..!!!
 
Başkan Theodore Roosevelt'in, "Yumuşak konuşun-ama yanınızda kocaman bir sopa taşıyın" öğüdü, bir Akrep tarafından dile getirilen Akrep felsefesinin en güzel örneğidir. Her ne kadar bunu ilk söyleyen Teddy' Roosevelt olduysa da, her Pluto insanı, bu sözler ruhuna kazınmış olarak doğar. Bu, Akrep amirinizin masasının arkasındaki duvara asılmış olan gözle görülmeyen bir yasadır. Ezberleyin. O ezberlemiştir. Ben olsam, bunu O'nunla tartışarak büyük bir olay yaratmazdım. Sadece O'nun bunu uygulayışını izleyin. Akreplerin, kendi teknikleri konusunda belirli sorular sorulmasına cesaret vermeyen bir tutumları vardır.

Yaşam, yumuşak konuşan ve yanında kocaman bir sopa taşıyan Akrep amirinizin, bilgelik ve güç peşinde koştuğu bir alandır. O, cennet ve cehennemin bütün sırlarını ve ikisi arasında ne bulunduğunu öğrenmek ister. Belki de, ikisi arasında siz varsınız. Bu yüzden, sizin sırlarınızı öğrenmeye de aynı derecede niyetlidir ve o meşgul küçük beyninizin, ya da, duruma göre, o meşgul büyük beyninizin içinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışmaktadır. O, hiçbir zaman size açıkça baskı yapmayacak ve gözle görülür şekilde, ruhunuzu olduğu gibi ortaya koymaya çalışmayacaktır; ama bunu herhalde siz yapacaksınız. Bu kaçınılmaz birşey. Hipnotize eden Pluto gözleriyle esaslı, uzun, ısrarlı bir bakış, sizden en gizli itirafları çekip almasına yeter. Eğer kafanızda kesinlikle gizli tutmak istediğiniz birşey varsa bu gözlere bakmaktan veya O'nun yanında çalışmaktan kaçının.

Tanıdığım şarkıcı bir kız vardı. Bir yaz günü öğleden sonra, hava alanında Kaliforniya'ya yaptığı yolculuktan dönen Akrep amirine rastlamış, kahve içmek için bir yerde oturmuşlardı, (Çoğunlukla, Pluto'nun gücü yaz mevsiminde doruk noktasındadır, anlaşılmayan bir nedenle bunun Kasım'la hiçbir ilişkisi yoktur.) Kızla, Akrebin yakın arkadaşı olan şarkı yazan o sabah birbirlerine duydukları derin aşkı itiraf etmişlerdi. Bazı durumlar nedeniyle bu aşkın gizli tutulması gerekiyordu.

Kahvelerini içerken bir yandan da gevezelik etmişler ve şarkıcı Akrebin yolculuk hikâyelerine dalıp gitmişti. Akrebin konuşması o kadar büyüleyiciydi ki, kızcağız o sabahki gizli buluşmayı tamamiyle unutmuştu. Sonunda, Akrep saatine bakmış ve yönetmeyi umduğu film için görüşeceği prodüktörle randevusuna geç kaldığını anlamıştı.

El sıktılar ve kız hoşça kalın derken, ekledi: "Size şans dilerim." Akrep kızın elini tutmağa devam ederek, ateşli bakışlarıyla gözlerinin içine bakmış ve ağır ağır cevap vermişti, "Ben de size aşk dilerim. Ama görüyorum ki zaten onu bulmuşunuz. Çok güzel. Birbirinize yakışıyorsunuz." Bakışlarım önce O başka tarafa çevirerek (Akrepler hep öyle yaparlar-bunu önce sizin yapmanıza asla izin vermezler) kızın elini bırakmış, o soğuk, esrarlı, kontrollü tebessümüyle gülümsemiş ve yürüyüp gitmişti. Bugüne kadar, kızcağız hâlâ O'nun bu işi nasıl anladığına akıl erdirebilmiş değil.

Bu kızın başından geçen olay size ders olsun. Akrep, sizin simanızı da keşfedecek. Bunun ille de aşk olması gerekmez. Bu sır, babanızın sekizinci sınıfta okuldan ayrıldığı, kızkardeşinizin evli bir erkekle dolaştığı, banka borcunuza altı aydır hiçbir ödeme yapmadığınız veya sizin Iran kedisinin gene yavru beklediği olabilir. Belki ceketinizin düğmesini dikeceğiniz yerde çengelli iğneyle tutturmuşunuzdur, veya bu sabah erkek kardeşiniz yengenizin başına tavayla vurmuştur. Başkalarının bilmesini istemediğiniz böyle ufak tefek şeyleri O bilecektir. Ve nasılsa O'nun bildiğini siz bileceksiniz. Bu, Balığın aklınızdan geçenleri anlamasından farklı birşeydir. Balık ruhsal mesajlar alır. Akrep düpedüz bilir. Ruhsal flâşların bununla hiçbir ilgisi yoktur. Kovanın sezgisinin de. Bu çok daha derinlere iner.

Bu Pluto gücü, aynı zamanda Akrebin sizin içinde bulunduğunuz ruhsal durumları sezmesini de sağlar. O, ruhsal durumlarınıza göre anlayışla davranacak bir adamdır. Bu da tarif edilemeyecek kadar rahatlatıcı bir davranıştır. Özellikle sürekli, ruhunuzun derinliklerinde neler olup bittiğini bilmek bir yana, şu ya da bu şekilde bunu anlayacak kadar ilgi göstermeyen aceleci, düşüncesiz, yüzeysel insanlarla bir arada bulunduktan sonra. Böyle kinci ilgisizliklerin çeşitli şekillerine maruz kalınca, bunlarla kıyaslandığı zaman Akrebin anlayışlı harikulade görünür, ve öyledir de.

Düşünebileceğinizin aksine, Kasım doğumlu amirin bürosu her zaman patlayıcı bir yer değildir, hattâ korkulacak bir yer olması da gerekmez. Orası bütün binadaki en sessiz, en rahat, en sakin yer olabilir. Pluto'nun kendi kendini kontrol yeteneği çevresindeki herşeyde etkisini gösterir. (Doğum haritasında ağır bîr ikizler. Kova veya Aslan etkisi olmadıkça. Olsa bile, işler tamamiyle kontrolden çıkmaz. Sadece biraz hızı azalır, o kadar.) Bu adamın kendi karakteri üstündeki kontrolü korku vericidir. Yapmaya başladığı her işte yorulmak bilmeden çalışır ve peşinde olduğu şeyi ne kadar derinden istediğini veya ona ne kadar ihtiyaç duyduğunu başkalarının anlamasına gururu izin vermez. Rakibi, Akrep amirinizin kendisini yenmeyi ne kadar istediğini hiçbir zaman düşünemez; tâ ki tamamiyle yenik düşüp, Akrep savaşı kazanın-caya kadar... O sizin içinizi görebilir, ama hiç kimse O'nun en derin duygularına kadar inemez. Pluto amirinizin en güçlü silâhlarından biri de amacını ve niyetlerini sır gibi saklamasıdır. O, bütün duygularım ve niyetlerini gizler; o kadar ki, sürekli olarak arkadan saldın bekleyen veya hattâ hiç saldın beklemeyen düşman, en az beklediği zamanda ve en az beklediği yerden, örneğin sağ cenahtan birdenbire saldırıya uğrayınca, neye uğradığını şaşırır. Top oyunları böyle kazanılır.

Akrep amir prestiji ve başarıyı da böyle kazanır. Eğer sizden hoşlanıyorsa, size yardım etmek, sizi daha yüksek mevkilere getirmek, umutlarınızı arttırmak ve hayallerinizin gerçekleşmesini sağlamak İçin yapmayacağı şey yoktur. Tabii kendi hayallerinin gerçekleşmesi için de. Eğer sizden hoşlanıyorsa, bunu okumaya hiç gerek yok, Herşeyden önce sizi işe almaz. Eğer başka birisi sizi işe almışsa, Akrep amirin yanındaki işiniz uzun sürmeyecektir. Pluto amirler, takımında yeri olmayanlara ne sempati, ne de acıma duyarlar. O'nu ilk plânda ilgilendiren şey takımdır (ve kendi amaçlan) kişiler en sonda gelir. Akrep amiri olan sizlerin hemen savunma durumuna geçtiğinizi çok iyi biliyorum. Birisi çıkıp da, nasıl O'nu kusursuz ve tertemiz olmamakla suçlar, değil mi? Pluto insanına yakınlığı olan herkes böyle davranır. Eğer siz böyle davranmıyorsanız, herhalde tatile giden birinin yerine bakıyorsunuz.

Bu adamda son derece sadık olan insanları çeken birşey var. Çevresini hep sadık dostları çevirir, düşmanları güvenli bir mesafeye çekilmişlerdir, (yani kendileri için güvenli). Akrep sanki bîr daire çizmiş gibidir. Seçilenler dairenin içinde. Diğerleri rahatlık bakımından (yani, Akrebin rahatlığı) fazla yaklaşmamaları için bir çeşit kara büyüyle uzakta tutulurlar. Düşmanlar için O'na ulaşmak, olanaksız değilse, çok zordur. Kadın olsun, erkek olsun; aranan niteliklere sahip olmayan bir insan, bir kez o manyetik bakışlarla ölçülüp biçildikten sonra, hemen oradan sürülür. Akrebe göre bu insan hiç yok demektir, O'nun kafasına göre, siz orada değilsiniz. Sizi ne görür, ne de işitir. Yeterince yaklaşırsanız, radarı tehlike işareti verir, Orada değilmişiniz gibi bakılması, insana boş bir duygu verir.. Bir hayalet olmak rahatsız edici birşeydir; bu yüzden, bir süre sonra istenmeyen kişi, insanların kendisini görebildikleri ve işitebildikleri yere doğru uzaklaşır-etiyle, kanıyla tekrar insan olarak varolacağı yere.

Akrep amirin, mucizelerini yaratırken Drakula gibi görünmesi ve burun deliklerinden ölümcül dumanlar çıkarması gerektiği fikrine kapılmayın. Büyüsünü yaparken siyah bir pelerin giyip, mezardan gelen bir sesle konuşması da gerekmez. Eğer bir Akrep amirin yanında çalışına serüvenine atılmak üzereyseniz, O'nu ilk kez gördüğünüz zaman, gücü hakkında anlatılanların abartıldığını düşüneceksiniz.

Fiziği pekâlâ da gösterişsiz ve tebessümü ancak bir pencere vitrayında göreceğiniz cinsten olabilir. Bu tebessüm, yüzünde şimşek gibi parladığı zaman, eriyecek ve astrolojinin sizi yanılttığını düşüneceksiniz. Görünüşü ancak ninni söyleyen bir irlandalı çamaşırcı kadın kadar tehlikeli olacaktır. Sonra, içinize işleyen mavi ya da kahverengi gözlerini gözlerinize diktiği zaman, umarım yakınızda kendinizi içine bırakıvereceğiniz bir koltuk bulunur, îşte o anda, O'nun manyetik büyüsüyle tamamen hipnotize olacaksınız. Hattâ kendinizi belli belirsiz bir hareketle ileri geri sallanarak O'nun emirlerini beklerken yakalayabilirsiniz. Artık O, sizin duygularınızı kontrolü alana almıştır. Bundan sonra hiçkimse size ulaşamaz. Artık çok geç. O harikulade iyi kalpli, nazik, yetenekli, zeki yeni amirinize gözü kapalı bağlanacaksınız; ve kim O'nun tehlikeli olduğunu söylerse, size göre, kıskanç, kinci, ne yaptığını bilmeyen bir insan olacak. O, bir insanın sahip olmayı umabileceği en tatlı amirdir.

Tatlı mı? Gerekiyorsa her sıfatı kullanın, ama tatlı?! Harikulade, evet. iyi kalpli, evet. Yetenekli ve zeki-doğal olarak. İçten ve dürüst, tabii.

Koruyucu ve kibar, gene evet. Sevecen? Ah, aman Tanrım, evet. Binlerce kez evet. Ama tatlı? Kesinlikle hayır. Akrep amirin yanında çalışanlara ve henüz kapıdan içeri girmek üzere olan size; sihirli çember testinden geçtiğim, çok yetenekli bir Akrep bestecinin, en yakın arkadaşlarımdan biri olduğunu söylemek isterim. Ayrıca evimde yaşayan küçük bir Akrep daha var ( dikkat ederseniz kontrol hâlâ benim elimde-evinde yaşadığım Akrep demedim). O'na da bir çeşit yakınlığım var. Bu yüzden, Akrep amirinizin düşmanları arasında olamam, içiniz rahat olsun. Ancak, astroloji sayesinde O'nu sizden daha iyi anlayabilirim. Örneğin, bahse girerim, bir tehlike ânında, O'nun her sabah sıcak yatağından kalktığı zaman yüzündeki o rahat, dalgın ifadeyle sakin sakin olduğu yerde durup bekleyeceğini düşünüyorsunuz. Bu doğru değil. Öyle bir durumda tamamiyle değişecektir.

Akrep amiriniz duygusal gösterileri hoş göremez. O, ne pahasına olursa olsun, insanın soğukkanlılığını koruması gerektiğini düşünür ne pahasına olursa olsun. Ama, baş gösteren tehlike ani ve şiddetli bir hareketi gerektiriyorsa (bazı tehlikeler bunu gerektirir,) öyle ateşli bir hareketle şimşek gibi ileriye atılır ki, karşınızdakinin aynı adam olduğuna inanamazsınız. Tehlike geçip, herşey tekrar kontrol altına alındığı zaman, O'nun kabarıveren ihtiraslı duygulan da tekrar kontrol altına alınacaktır. Bir dahaki sefer tekrar gerekinceye kadar, onları güçlü kişiliğinin içine hapsedecektir.

Bununla birlikte, normal olarak O, kararlı, nazik, hesaplı bir denge içinde, öfkesini tam bir kontrol altında tutmayı bilir, iş hayatındaki bunalım sırasında olduğu gibi, romantik ihtiras sancılan çekerken de, Jekyll ve Hyde'daki aynı şekil değişikliğine uğrayacaktır. Ama tabii bu sizin ilgi alanınıza girmez-en azından normal durumlarda girmez. Gerçekten büyük olaylar olmadıkça, o sakin, dengeli maske de yüzünden hiç eksik olmaz.

Sakın O'na durmadan kompliman yapma hatâsına düşmeyin. Akrep amirler sürekli olarak kuşkuludurlar. O, uykudan uyanırken kuşkuludur, uyumaya giderken kuşkuludur ve gizli niyetleri algılamak için antenleri her zaman açık ve tetiktedir. Aslında, O'nun zayıf yanlarından biri de çoğunlukla masum insanların masum sözlerinden kuşku duymasıdır. Masanın üstündeki koyu kırmızı elmayı büyük bir zevkle oğuşturup parlatmanız terfi etmeniz yerine kovulmanıza neden olabilir, işini elinden almak için O'na yağ çekip durduğunuzdan kuşkulanabilir. Arada sırada O'nun üstünlüğünü içtenlikle kabul etmenizden çok hoşlanacaktır ancak fazla abartmayın. Size gösterdiği bağlılık sürekli ve çok etkileyici olacaktır ancak karşılığında O'na asla bir milimetre daha azını göstermeyin. Parasal işlemlerin ayrıntılı olarak kendisine anlatılması konusunda çok titiz davranır. Mâli konularda herhangi bir şekilde anlaşılmayan bir nokta kalmasına asla izin vermeyin. Ve asla, asla, asla, asla, asla O'ndan üstün olmaya çakmayın. O'nu incitmeye kalkışmayın. Eğer O'nun öğütlerine kulak asmamakta direnirseniz, önce birkaç hafta yumurta kabuklan arasında gizli bir zehirli örümcek de bulunmalı. Akrebin intikamı hafife alınacak birşey değildir.

Akrep amirin, bir kez kolları sıvadıktan sonra, üstesinden gelemeyeceği bir sorun henüz icadedilmemiştir. Bütün Pluto insanlarında, özel yaşamlarındaki hastalıkların, iş hayatındaki felâketlerin ve her türlü trajedinin cesaret ve insanüstü bir iradeyle üstesinden gelme yeteneği vardır. Bireysel kişilik olarak, diğer burçlardakilerden daha yaygın olarak değişiklik gösterirler. O, her ne kadar, anlaşılmaz esrarlı olayların bilimsel araştırmasının canlı örneğini oluştursada, ve herşeyi araştıran dedektif olsa da, asıl en büyük bilinmeyen kendisidir.

Pluto'nun kafasının ve ruhunun içini görmek, anlamak olanaksızdır. Ayrıca, bunu yapabilseniz bile, O'nun hipnotize eden gözleri ve sesiyle öğrendiğiniz herşeyi unutursunuz. Sizi uyarmak için yapabileceğim en iyi şey, tetikte ve uyanık olmanızdır. Birincisi savunma amacıyladır, doğal olarak, ikincisi, sonsuza kadar dürüstlüğüne ve cesaretine hayran olacağınız adamı anlayabilmeniz içindir. O'nun anlaşılmaz, karmaşık yapısına ve dünyanın gözleri önüne serdiği aldatıcı imaja karşın, Akrep amiriniz hiçbir zaman kendisini aldatmaz, içimizden kaçımız tam bir dürüstlükle bunu söyleyebiliriz? Hattâ 'acımasız' olarak tanımayanlarımız bile bunu söyleyebilirler mi?

MARDUK35 29-12-2006 16:36

bende akrepim bu görüşlere katılmıyorum

DiShe_KARTAL 29-12-2006 16:48

Akrep Burcuyum Ve Burcumu Çoooooooooook Seviyorum :o

Meric 22-02-2007 01:44

2007 Yılı Akrep Burcu Yorumları
OCAK 2007

Bu ay bazı kimseler için fedakarlıklara katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu durumlardan fazla hoşlanacağınız söylenemez fakat kendinizi zorunlu hissedeceğiniz için katlanacaksınız. Bir arkadaşınızın yararına, önemli bir işten ya da olası bir karşı cins ilişkisinden vaz geçebilirsiniz. Gerek iş ilişkilerinizde, gerek duygusal ilişkilerde bağımsızlık ihtiyacı duymanız olasıdır.

Bu ihtiyaçtan dolayı birlikte olduğunuz kimselere karşı olumsuz tutumlar içine girebilir ve farkında olmadan çevrenizdekileri kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Özellikle duygusal olarak baştan çıkartılmaya uygunsunuz. Herşeyin arzuladığınız gibi olması için biraz daha sabretmeniz gerekiyor. Geleceğe yönelik projeler ve planlar yapacağınız bir dönemdesiniz.

Önünüzde birçok fırsat bulunuyor.

Onları iyi değerlendirirseniz istediklerinize kavuşabilirsiniz. Aile bireyleri üzerinde büyük bir baskı kuruyorsunuz. Herşeyi yönetmeye çalışıyor tüm kararları siz vermek istiyorsunuz.

Ancak, bu tavrınız onları rahatsız ediyor. Biraz daha esnek davranırsanız herkesin gönlünü kazanmış olursunuz. Bu ay biraz inatçı ve gururlusunuz.

Günlük ilişkilerinizde tahriklere çok çanbuk kapılmanız olasıdır.

Aile ilişkileriniz biraz çalkantılı olabilir. Düşüncelerinizi bu konulara ve kendi özel dertlerinize gereğinden fazla odaklamanız tehlikeli olabilir.

Meric 22-02-2007 01:44

ŞUBAT 2007

Şubat ayında da Ocak gibi bazı gerilimlere sahipsiniz. Kendinizi kabul ettirme gayretleri içinde olabilirsiniz.

Başka kimselerle birlikte çalışmalar yapabilirsiniz. Bununla beraber ne derece başarılı olursanız olun bunların size yetersiz görünmesi ve kendinizi devamlı zorlamanız olasıdır.

Bu ay konuşma gücünüz oldukça yüksek ve ikna edicisiniz fakat aynı zamanda bu ay oldukça peşin hükümlüsünüz. Bu peşin hükümlülüğünüzü kontrol altında tutamadığınız takdirde ilişkilerinizden beklediğiniz sonuçları alamazsınız. Bu ay hareketli geçip, sizi birden fazla işle ilgilenmek zorunda bırakabilir.

Günlük işleriniz son derece önemlidir. Rutin işlerinizi iyi tasarlar ve ayrıntılarla ilgilenirseniz ummadığınız başarılar kazanabilirsiniz.

Gayretiniz dikkat çekeceği için bazı kimseler de sizinle ilgilenebilirler. işinizde üstlerinizin dikkatini çekip, olumlu puanlar toplayabilirsiniz.

Bir hayalinizi gerçekleştirebilecek bir fırsatla da karşılaşabilirsiniz fakat herşeyin kolaylıkla halledilebileceğini de sanmamalısınız.

Sonuca ancak uğraşıp, didinerek ulaşabilirsiniz. Güçlü dostlarınız ve yakınlarınız da sizin için ellerinden geleni yapacaklardır.

Meric 22-02-2007 01:44

MART 2007

Bu dönemde kendi isteğinizin dışında, sıkılmanıza sebep olsa bile bir çok kişinin derdini dinlemek ya da dert anlatmak zorunda kalabilirsiniz.

Evinizde kalabalık bir ortam olabilir ve bu da size sıkıntı verebilir.

Bu ay para konularınız kararsızdır.

Ani iniş çıkışlarla karşılaşabilirsiniz.

Dostlarınız arasındaki bir kadından önemli bir sıkıntı görmeniz olasıdır. Bu sıkıntı dostunuzun size karşı olumsuz tutumlar içinde olmasından çok, onun bazı sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalmanızdan kaynaklanacaktır.

Eğer duygusal bir ilişkide arabulucu olmanız gerekirse elinizden geldiğince kaçmaya çalışmalısınız çünkü sonuçta suçun size yüklenmesi olasıdır. Bu dönemde bilinçaltı uyuşmazlıklarınızdan kurtulup, sakin ve ilerletici bir döneme giriyorsunuz. Karşı cinsle olan her ıürlü ilişkinizde başarılı ve mutlusunuz.

Yeni tanışacağınız kimselerle uyumlu ilişkiler içine girebilir ve uzun sürebilecek duygusal yakınlıklar geliştirebilirsiniz.

Eğer siz evli bir insansanız eşinizle son derece uyumlu ve rahat ilişkiler içinde olabilirsiniz.

Eğer geçmiş aydaki bazı olumsuz etkiler yüzünden eşinizle gerilimleriniz olmuşsa, onların tamamen ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Eğer istifade edebilirseniz sizin için her yönden ilerletici olacaktır.

Meric 22-02-2007 01:44

NİSAN 2007

Bu ay bir akrabanız kötü bir duruma düşebilir. Bu durum gerek sizi gerek ev halkınızı doğrudan ilgilendirebilir ve oldukça üzebilir.

Eğer siz bekar bir Akrepseniz ve süregelen bir aşk ilişkiniz varsa, hangi cinsiyetten olursanız olun bu ay sevgilinizle ani bir bozuşma yaşayabilirsiniz, fazla uzatmayın.

Ya maddi açıdan güçlenecek veya da işinizde terfi edeceksiniz. Zorda kaldığınız bir durumda önemli bir insan size arka çıkabilir. İş konusunda önemli bir tercihte bulunmanız gerekecek.

Bu tercihi içinizden geldiği gibi yapmalı ve başkalarına danışmamalısınız. Eğer bir yolculuk düşünüyorsanız bunu tekrar gözden geçirmelisiniz. Bu arada sevdiğiniz insanlarla birlikte olmaya çalışmalısınız.

Yapacağınız küçük sürprizler size olan sevgilerini ikiye katlayacaktır.

Özellikle karşı cins ilişkilerinizde sadece içten gelen güdülerinize açıksınız ve bu alanda bir dış etkiye bağlı olarak değil, hür davranabilirsiniz.

Meric 22-02-2007 01:44

MAYIS 2007

Bu ay sizin için yılın en kötü dönemi olabilir.

Fakat sonraki dönemlerde her şey yavaş yavaş düzelip, işleriniz kendi normal akışına oturacaktır. Ay ortalarına doğru alıngan olmanız olasıdır. Bu alınganlığınız yüzünden size karşı ardniyetli olmayan kimselere ani çıkışlar yapabilir ya da dostlarınızın hemen hemen her şeyine itiraz edip, kusur bularak çevrenizi sinirlendirebilirsiniz.

Aslında içinizdeki aşırı enerji yoğunlaşmasına olumlu çıkış yolları bulmakta bazı zorluklara sahipsiniz ve bu yüzden sinirleriniz gergin.

Parasal kaybınız geçmişten gelen birtakım girişimlerinizin bugünlere yansıması nedeniyle olabilir. Duygusal hayatınızda ise ilişkinizin gidişatını olumsuz yönlere sürükleyebilecek bazı olaylar yaşayabilirsiniz.

Bu kötü gelişmelerin kaynağında ne yazık ki siz olabilirsiniz. Ağzınızdan çıkacak yanlış bir söz, ya da bir arkadaşınıza söylediklerinizin ortaya çıkması ortalığı biraz karıştırabilir.

Her ne kadar sorunları çözümlemek için girişimlerde bulunacak olsanız bile şansınız sizden yana olmayacak.

Bu olumlu yaklaşımlarınız bile karşınızdakiler tarafından yanlış anlaşılabilir.

Kısacası dengeli ve soğukkanlı olmanız gereken bir aydasınız

Meric 22-02-2007 01:45

HAZİRAN 2007

Bu ay, Mayıs'ın getirdiği zorluklardan bazıları sona ermekle birlikte bazıları da üzerinizde hala etkin. Bilinçaltı olarak olumsuz düşünmeye ve planlar yapmaya meyillisiniz.

Eğer siz bir kadınsanız bu anlatılanlarda bazı değişiklikler olabilir. Bu ay her şeyi parayla ölçen ve iç değerlerden çok dış görünüme önem veren kimselerle ilişkiniz olabilir.

Bu insanların nabzına göre şerbet vermeli ve onların anladığı dilden konuşmalısınız. Bu gelişmeler size dostluk sağlayamaz fakat para konularında önemli ilerlemeler getirebilirler.

Aşk ve evlilik hayatınızda bir takım güçlüklere göğüs germeniz gerekebilir. Bu durumun düzeltilmesinde aslında iş size düşmüyor. Olumsuzlukları ortadan kaldırmak için karşınızdaki insanın harakete geçmesi gereklidir.

Siz ikili ilişkilerinizde sürekli özverili tutumlarda olmaya meyillisiniz. Bu davranışınız yerinde sayılabilir. Tutumunuzu sürdürmeli, ilişkinizin sürekliliği ve gelecekle ilgili planlarınızın bozulmaması için alttan almayı denemelisiniz. İleride durum değişecek ve şartlar eşitlenecektir.

Sağlık konusunda fazla kilolara ve bu durumun getirebileceği fiziksel rahatsızlıklara dikkat etmelisiniz.

İş ve para konularında belki kritik anlar yaşayacaksınız fakat bu durum sizi üzmemeli.

Bu ay yakın akraba ya da kardeşlerinizle ilgili tatsızlıklar da olabilir, en azından aileden birisiniz özel sorunları sizi oyalamaya devam edebilir.

DiShe_KARTAL 22-02-2007 01:45

asgaroth teş.ler

Meric 22-02-2007 01:45

TEMMUZ 2007

Bu ay para açısından şanslı olmakla birlikte belki de sadece gereksiz gösteriş uğruna masraf yapmaya meyillisiniz.

Vereceşiniz ani kararlarla para harcayabilirsiniz. Bu ay cinsiyetiniz ne olursa olsun karşı cinsle tam bir uyum ve psikolojik bütünlük içindesiniz. Duygusal olarak son derece anlayışlı olacağınız gibi birlikte olduğunuz kimseden de anlayış göreceksiniz.

Bu dönemde sosyal ilişkileriniz ve çevrenizdeki sosyal etkinlikler de yoğundur. Aranızda kırgınlık olan bazı dostlarınızla tekrar bir araya gelebilir ve karşılıklı olarak birbirinizin gönlünü alabilirsiniz.

Yenilik girişimleriyle dolu olacağı bir dönem yaşayacaksınız. Köklü değişiklikler yapabilirsiniz. Sizin için vazgeçilmez olan kişilerden ayrılabilir ya da fikren uzak kalabilirsiniz.

Bu insanların artık hayatınızda bir yeri olmadığını düşünebilirsiniz. Hayatınızda hemen hemen her konuda bazı değişiklikler yapma ihtiyacı içindesiniz.

Sizin için önemli olan bu dönemde yapacağınız değişikliklerin geleceğinizi olumsuz yönde etkilememesi için doğru olanı yapmanızdır.

Hislerinize güvenmeniz gereken bir dönem, daha çok mantığınızla değil de hislerinize göre hareket etmenizi öneririz.

Meric 22-02-2007 01:45

AĞUSTOS 2007

Bu ay fizik olarak biraz yorgun ve isteksiz olmanız olasıdır. Özellikle para konularında yorgun olmanız mümkündür.

Gene bu konularda yargı hataları yapacak ve hakkınızda yanlış yargılara varılmasına sebep olabilecek derecede zihinsel yorgunluk içinde de olabilirsiniz. Gene de her şeye rağmen para gelebilir. Hiç bir gayret sarfetmeseniz bile kazancınız artabilir. Bu dönemde yakın akrabalarınızdan, genç bir insanla münakaşa etmeniz mümkündür. Bunların dışında Ağustos ayı size fazla bir dert getirmiyor.

Eğer gerekli dinlenme şartlarını sağlayabilir ve kafanızı değişik konularla meşgul edebilirseniz yukarda belirtilen olumsuzluklarla da karşılaşmazsınız. Ne yapmayı arzu ederseniz, ya da nereye el atmak isterseniz çok dikkatli olmalısınız.

Rahatlamaya ihtiyacınız var. Yüksek fiziksel enerjiniz size devamlı olarak aşırı itilimler verebilir.

Kafa olarak da daha isyankar yapıda olup, devamlı olarak otoritelere karşı çıkabilirsiniz.

Enerji tüketici fiziksel aktiviteler mesela değişik sporlar yapmak, koşmak, bisiklete binmek için iyi bir zamandır.

Sosyal etkinlikler, duygusal ilişkiler ve günlük maceralar için yeterli enerjiniz var. Altında olduğunuz etkiler size iddiacı bir yapı kazandırmaktadır.

Olur olmaz her konuda gereğinden fazla dayatıp, ille de kendi sözünüzü kabul ettirmek isteyebilirsiniz.

Meric 22-02-2007 01:46

EYLÜL 2007

Gerek fiziksel gerekse duygusal açıdan iki uç arasında olabileceğiniz bir dönemdesiniz.

Biran kendinizi son derece canlı ve yüksek morale sahip hissederken, aniden büyük bir yorgunluk içinde olabilirsiniz.

Bu durumu göz önünde bulundurarak uzun sürebilecek olan yorucu işlere hiç teşebbüs etmemeniz daha doğru olabilir. Ayın son haftasında uzun süreden beri beklettiğiniz bazı planlarınızı yürürlüğe koyabilir, isteklerinizi elde etmek için harekete geçebilirsiniz. Aileniz ya da diğer sevdiğiniz kimseler için bazı fedakarlıkları göze almanız olasıdır.

Bunu yaptığınız takdirde fedakarlıklarınızın boşa gitmediğini de göreceksiniz.

Maddi uğraşlarınız alışılmıştan daha zor ve yorucu olabilir fakat en azından bu konularda gerileme olmıyacaşını da söyleyebilirim.

Buna karşılık, bazı huzursuz edici olaylar ve yıpratıcı dedikodularla karşılaşabilirsiniz.

Bazı kimselerin, özel hayatınızı kurcalamaları ve bununla ilgili kulisler yaparak sizi yıpratmaya çalışmaları olasıdır.

Aldırmayın. Bu ay duygusal konulardaki olumsuz kararlardan kaçınmanız gereklidir. Sonradan pişman olabileceğiniz bazı kararlar alamanız olasıdır.

Meric 22-02-2007 01:46

EKİM 2007

11/12 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Merkür burcunuzda retro yapacak yani yeni işlere başlamamak, yeni ilişkilere girişmemek gibi sonuçlar oluşurken yanısıra da iletişim alanında sorunlar ortaya çıkıyor.

Bu ay bazı psikolojik huzursuzluklarınız sizi aşırı para harcamaya itebilir.

Özellikle eğlenceler için harcama yapabilirsiniz. Alabileceğiniz davet tekliflerini kabul ederken çok dikkatli olmanız gerekiyor.

Çünkü davet edildiğiniz yerde, karşı cinsten birisiyle hiç de tahmin etmediğiniz nedenlerden dolayı tatsızlık yaşamanız olasıdır.

Maddi açıdan varolan sorunların çözümlenmesi, sosyal etkinliklere katılmanızı sağlayacaktır. İmkan bulursanız çevrenizden uzak olmanız sizi istemediğiniz kimselerle karşılaşmaktan kurtarabilir. Olayları farklı kişileren soruşturup, ona göre karar vermelisiniz.

Planladığınız uzun bir yolculuk varsa ve onu gerçekleştirme teşebbüsleri içindeyseniz önemsiz ama sıkıcı zorluklarla karşılaşabileceğinizi bilmelisiniz.

İçinizde oldukça güçlü bir konuşma ve açılma dürtüsü olabilir.

Eğer dertleştiğiniz samimi bir dostunuz yoksa olur olmaz kimselere, elinizde olmadan bazı sırlarınızı açmaya meyillisiniz. Eğer böyle bir durumu kontrol altında tutamaz da gereşinden fazla konuşursanız bunun ilerde başınıza iş açacaşından şüpheniz olmasın.

Bu ay da sağlık açısından zayıf dönemlerinizden biridir. Özellikle karaciğerinizi yormamaya dikkat etmelisiniz.

Meric 22-02-2007 01:46

KASIM 2007

Kasım ayı boyunca enerjik ve aktifsiniz. Biraz kendini beğenmiş olmanız da çevrede tepkilere sebep olabilir.

Her şeye raşmen aktif ve olumlu bir dönemdesiniz ve çevreye boş verip, elde edebileceğiniz her şeyi toplamaya bakmalısınız.

Bu ay dikkat gerektiren işlerden uzak kalmaya gayret etmeniz iyi olur çünkü genel olarak konsantreniz güçlü olmakla beraber beklenmedik anlarda ani dikkat dağınıklıklarıyla karşılaşabilirsiniz.

Mutluluk ve coşku hisleri içindesiniz. Size memnuniyet verebilecek olan birçok olayla karşılaşmanız olasıdır. Yardımsever yapıdasınız. Karşı cinsle olan her türlü ilişki ve iletişimiz verimlidir.

Geçtiğimiz haftalarda yapmış olabileceğiniz hataları düşünüp, değerlendirme meylinde olabilirsiniz. Bunu yaparsanız herşeyin nedenini ve kendi hatanızı anlayıp, gereken tedbirleri bulabilirsiniz.

Beklenmedik şeylerle karşılaşmanın verdiği şaşkınlıkla altüst olabilirsiniz.

Ortaklık, aşk ve evlilik ilişkilerinde karışıklıklar yaşayabilirsiniz.

Eğer siz bir kadınsanız aniden bir erkeğe bağlanabilirsiniz. Siz bir erkekseniz genç bir kızla heyecanlı bir elektriklenme olabilir

Meric 22-02-2007 01:46

ARALIK 2007

Bugünlerde her konuda aşırılığa kaçma ve abartma eğiliminde olacaksınız.

Eğer evliyseniz eşiniz, birlikte olduğunuz biri varsa sevgilinizle anlaşmazlıklarınızı sakin bir kafayla konuşup, birbirinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Yine de kendinizi kontrol altında tutabilmeniz ve duyabileceğiniz bazı sözlere sinirlenmemeniz gerekiyor.

Biraz hayalci, daha doğrusu aldırmaz yapıda olacağınız için para konularına ve harcamalarınıza hiç önem vermeyebilirsiniz.

Karşılaşabileceğiniz sorunları kaçınılmaz olarak kabul edebilirseniz fazla zarar görmeden sıyrılabilirsiniz. Ay ortalarına doğru bir arkadaşınızla aranızda kötü bir olay geçebilir.

Aradaki bazı kimselerin yapıcı olmak yetrine kışkırtıcı tutumlarda bulunmaları ve söz konusu arkadaşınızla aranızda olumsuz dedikodular yapmaları olasıdır. Eğer böyle bir duruma girerseniz arabuluculara itibar etmeyip, kendiniz halletme yoluna gitmelisiniz.

DiShe_KARTAL 22-02-2007 01:50

asgaroth 2016 yaz mevsimini versene :D o zaman ne olcak ona bakim :D

Meric 22-02-2007 02:25

Alıntı:

DİSHE_KARTAL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 273322)
asgaroth 2016 yaz mevsimini versene :D o zaman ne olcak ona bakim :D

kötü şeyler olacakmış vermesem daha iyi:D

Nefertiti 30-05-2007 16:29

Genel özelliklerin dışındakilerine inanmıyorum:rolleyes:

bayanceza18 05-10-2007 14:02

peahh bnde akrepim ama amaa burcumun özelliklerini taşımıom sankim:Stabe gnede tşkkrler;)

dogan_cordoba 14-10-2007 19:05

way bee ekim ayında biraz sıkıntı war ama kasımda iyi şeyler gorunuo walla..:)Ozelliklerimin bazılarıyla benm alakam yok yaa...Neysee teşekkurler meriç :)


Türkiye`de Saat: 18:51 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580