Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Çöp Kutusu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-05-2006, 00:02   #1
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Galatasaray'ın BEŞİKTAŞ'tan Çaldigi Şampiyonluklar

Son zamanlarda forumda fener'e karsi inanilmaz tepkiler var. Bu tepkileri gosteren arkadaslarimiz sonuna kadar haklidir. Ancak gozden kacan nokta sudur ki galatasaray su anda icinde bulundugu mali kriz nedeniyle sesi cikmasa da futbol tarihinde Beşiktaş'in sayisiz sampiyonluklarini calmistir. Eksi Sozluk'ten aldigim bu yaziyi herkes okusun ki galatasaray'in yaptigi haksizliklar unutulmasin....


beşiktaş – galatasaray dostluğuna anlam vermek çok zor. özellikle tarihe baktığımda ve galatasaray’ın beşiktaş’tan aldığı şampiyonlukları gördüğümde hem bu samimiyeti anlayamadığım gibi hem de normal rekabet koşullarında takımların formalarındaki yıldız sayıları yer değiştirmeli miydi diye düşünüyorum.

tarih boyunca beşiktaş’ın elinden alınan tüm şampiyonluklarında sadece tek bir isim var ; galatasaray.

öyle herkesin çok iyi bildiği 8-0’lık maçlar, zalad’ın prekazi’ye topu atacağı yeri söylemesi, malatya’ya gönderilen iğneler ve doğan marka arabalardan farklı şeylerden bahsetmek istemiyorum.

mesela 1986-87 sezonunda doğan arabalar kadar belki de şampiyonluğu tayin eden isim ahmet akçay’dır.

önce beşiktaş’ın ankaragücü’ne 1-0 yenildiği maçta ortaya çıkar ve golü atar. kemal yıldırım’ın çektiği şut ziya’ya çarpar ve kornere gitmek üzereyken direk dibinde bekleyen akçay’a çarparak gol olur. akçay, yaptığı açıklamada zaten topun gol olacağını açıklar. 4 sene sonra, hakemliği bıraktıktan sonra ise hatasını pişkinlikle kabul edip özür diler.

haftalar sonra ankaragücü maçında beşiktaş’a attığı golle gündeme oturan ahmet akçay gene sahnededir. galatasaray eskişehir deplasmanında 1-0 geridedir ve son dakikaya girilmiştir. bu dakikada ismail’in sağdan yaptığı ortayı kontrol eden eskişehirspor kalecisi zalad tam degaj yaparken yusuf’un eline attığı tekme ile topu düşürür. yetişen prekazi’nin şutunda defanstan dönen topu savaş tamamlar ve maç berabere biter.

işin daha da ilginç tarafı erdenay oflas döneminde yapılan programlamada bu maçı ilyas ayan’ın yöneteceği açıklanmıştır. göreve gelen uras federasyonu ise ayan’ı değiştirerek yerine akçay’ı atamıştır.

malatya maçından önce sezonun sonlarına doğru beşiktaş, diyarbakır deplasmanına gidecektir. maçı 1-0 kazandığı halde maçtan sonra diyarbakır’ın oynadığı sert ve hırslı futbol, seyircinin sahaya taş ve bıçak atması konuşulmaktadır. beşiktaşlı futbolcuların tamamı, maç sonrası yanlarına gelen diyarbakırsporluların kendilerine “kusura bakmayın, böyle oynamak zorunda bırakıldık” dediklerini açıklarlar.

daha sonra malum malatya maçı ve giden bir şampiyonluk yazılır tarihe.

ertesi sezon, gene galatasaray ve beşiktaş şampiyonluk için çekişmektedirler.

galatasaray yönetimi tarafından benzeri o sezon en az 20 kere yapılan açıklamalardan bir tanesi ;“son 3 senedir kardeş kulüp beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi yapmaktayız. galatasaray ve beşiktaş’ın son haftalarda yaptıkları maçlarla ilgili olarak basınımızda yer alan kritikleri incelediğimizde birçok hakem hatasının yapıldığını ve bu hataların daima beşiktaş lehine, galatasaray aleyhine tecelli ettiğini üzülerek görmekteyiz.”

ortam sürekli ve bilinçli olarak gerilmektedir.

beşiktaş çıkacağı bursaspor maçını kazanırsa çok önemli bir virajı dönecektir ve bursaspor’un en iyi oyuncusu biyediç sakattır.

nejat biyediç’in tedavisini galatasaray üstlenince ortalık gene karışır. bursa’da yapılan tedavinin olumlu sonuç vermemesi üzerine biyediç, galatasaraylı yöneticiler tarafından istanbul’a davet edilerek tedavisine burada devam edilir. gerçek amaç ise biyediç gibi önemli bir ismin bir an önce iyileşerek beşiktaş’a karşı forma giymesidir.

galatasaray yönetimi ; “kimse öküz altında buzağı aramasın. türkiye’nin en iyi tesisleri bizde. kapımız tüm futbolculara açıktır, gelip tedavi olabilirler.”

maçı bursapor 2-1 kazanırken büyük olaylar çıkar. futbolcuların otobüsü taşlanarak camları kırılır, kent içinde de arabaları taşlarlar ve polisle çatışırlar. bu arada bursaspor’un ilk golünü galatasaray tarafından tedavi ettirilen biyediç atmıştır.

sın 3 haftaya girilierken beşiktaş’ın rakibi altay’dır ve tribünler galatasaray’a sataşarak “cim bom gibi haram kupa istemeyiz” diye bağırmaktadırlar. bu sözler süleyman seba tarafından daha önce açık ve kesin bir ifadeyle belirtilmiştir.

bir sonraki sezon ; galatasaray ilk yarıyı 5 puan farkla lider olarak kapatır ve üstüne üstlük bir de kosecki’yi transfer eder. 2 inci yarı başlamadan önce lige bakış ve genel hava; “son yılların en güçlü kadrosunu oluşturup ilk yarıyı 5 puan farkla lider kapatan galatasaray, kosecki transferiyle zor tutulur. beşiktaş, trabzonspor ve fenerbahçe, galatasaray’a çok uzaktan bakarlar.”

ikinci yarıyla birlikte galatasaray kosecki’ye dayalı oyun planına geçtiği için puan kayıpları birbirini izlemeye başlar.

ilk maçta önce, bolu’da karlı kaplı zeminde şok bir yenilgi alırlar; 1-0. arkadan konya deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döner.

13 şubat’ta kupa maçında normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 biten karşılaşmada penaltılar sonucu beşiktaş’ı 7-6 yenen galatasaray yarı finale yükselir. buna rağmen galatasaray memnun değildir.

kötü gidişi durduramayan galatasaray yönetimi derhal bir deklarayon yayınlar ; “hakemler hakkında fikir beyan etmemek en başta gelen prensibimizdi. yıllardan beri her şeye rağmen bu prensibimize sadık kalmayı başardık. ancak sezon başından beri futbol takımımızın maçlarında meydana gelen olaylar bizi bu prensibimizden uzaklaşmak zorunda bıraktı. iptal edilen nizami gollerimizin sayısı akılda tutulabilirlik düzeyini aşmıştır.”

galatasaray bir yenilgi ve bir beraberlikle girdiği ikinci yarının üçüncü maçında sahasında ankaragücü ile golsüz berabere kalır. bu sefer galatasaraylı oyuncuların bahanesi başkadır. basına sızdırılan bir haberde galatasaraylılar, maç sonrasında isminin açıklanmasını istemeyen bir ankaragücü futbolcusunun, takım olarak beşiktaş’tan 80 milyon lira aldıklarını kendilerine söylemesi sebebiyle üzgün olduklarını açıklamışlardır ancak hangi futbolcunun kime böyle bir açıklama yaptığı öğrenilemez.

1 yenilgi ve 2 beraberliğin arkasından dördüncü maçına çıkan galatasaray, ligin son sırasındaki zeytinburnuspor’la 2-2 berabere kalır.

beşiktaş yönetimi geçen yılların aksine bu kez susmamaya kararlıdır ; “son günlerde güzide bir kulübümüzün puan kaptırdığı ikinci devre maçlarından sonra hakemlerin çifte standart uyguladıkları ve kosecki gibi neredeyse ilahlaştırdıkları futbolcularına atılan tekmelerden yakındıkları ve böylece hakemleri suçladıkları görülmüştür.”

galatasaray'da öfke, ağır ithamlar ve suçlamalar dinmek bilmez ; selçuk uygur ; “hasan ceylan, beşiktaş’a verdiği penaltılarla fifa kokartı aldı. beşiktaş, ceylan’ın heykelini diksin.”

kötü gidişi durduramayan galatasaray, 2 kez öne geçmesine rağmen sarıyer’le 2-2 berabere kalırken son 5 karşılaşmasında 1 yenilgi ve 4 beraberlik almış olur.

karahasan ; hep galatasaray ile uğraşıyorlar. bunun sonu nereye varacak ? şampiyonu şimdiden belirlemişler.”

selçuk uygur ; “her maça 1-0 yenik başlıyoruz. aralarında ilginç bir ittifak kurmuşlar. sanki galatasaray’a en fazla zarar veren hakeme ödül verecekler. ocağımıza incir ağacı diktiler.”

bu kez galatasaray yönetimi amacına ulaşamaz ve beşiktaş iki sezon üst üste ikincilikten sonra mutlu sona ulaşır.

ve şu anda bu iki takımın birbiri hakkındaki demeçlerini okuyunca insan süleyman seba’nın kıymetini bir kez daha anlıyor.

ne düşündün kulübünün başkanı o sözleri söylerken acaba süleyman seba, 1984 yılı nisan ayında göreve geldiğinde hiç bir arazisi bulunmayan beşiktaş’ı akaretlerdeki kulp binası, pendik tesisleri, beşiktaş koleji, yeşilköy tesisleri, kamp tesisleri, çim sahalar gibi eserler kazandırarak tesis milyarderi yaparak bugünkü bir çok gelir kaynağının sağlayan süleyman seba.

Alıntıdır
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline  
Alt 07-05-2006, 09:38   #2
 
vucic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

paylasimin icin saol tarihe isik tuttun
izmirdeki kupa finalinde bjk gol atiyo bi bakiyom
gs li arkadaslarimizda sewiniyo bunlar oole taraftarlarki
ancak baskalarinin sevincine ortak olmayi bilirler
vucic Ofline  
Alt 07-05-2006, 09:41   #3
 
KaraBey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

iki klüpte emek hırsızıdır. bunları dost olarak kabul etmiyorum.
__________________
vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. M.K.Atatürk
edenin .....
KaraBey Ofline  
Alt 07-05-2006, 09:56   #4
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PARA - TEŞVİK - ŞİKE

İŞTE CİNCON İŞTE

BUGÜN O GÜN BU FIRSATI İNŞALLAH KAÇIRMAYIZ BİZDE CİNCONA ACI YAŞATIRIZ..


NOT: BU GÜNKİ MAÇI METİN-ALİ-FEYYAZ'LI KADRO OYNASAYDI BU PİSLİKLERİ PARÇA PARÇA EDERLERDİ ÇÜNKİ O GÜNLERİ BİZZAT YAŞADILAR..



__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline  
Alt 07-05-2006, 20:03   #5
 
empoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
__________________
YAŞASIN VATANA İHANET EDENLER İÇİN,ÖLÜM..!!
www.kaynak.piczo.com
http://i82.photobucket.com/albums/j2...o9075693ed.jpg
empoli Ofline  
Alt 07-05-2006, 20:11   #6
 
empoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
__________________
YAŞASIN VATANA İHANET EDENLER İÇİN,ÖLÜM..!!
www.kaynak.piczo.com
http://i82.photobucket.com/albums/j2...o9075693ed.jpg
empoli Ofline  
Alt 08-05-2006, 15:29   #7
 
yamansss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bende galatasaray ayakinligimiz anlamiyorum. galatasaray tarihe bakarsan herzaman bizden calan takim olmustur. fenerbahce tam aksine bize sampiyonluklar vermistir. galatasarayin oyununa dusmeyelim.
yamansss Ofline  
Alt 08-05-2006, 20:08   #8
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

erenbaba
GS1905 Yeni Üye
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Kayıt: Apr 14, 2006
Mesajlar: 10
Nerden: Cevizli..Tamirhane..73 ÜN ORDAN
Click the image to open in full size.Tarih: Pts May 08, 2006 1:49 pm Mesaj konusu: Click the image to open in full size. En büyük sEnsin galatasaray....



dostluk bİttİ...bEŞİktaŞin a..g

bu ********lerin gerçek yüzü bu işte...
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline  
Alt 08-05-2006, 21:24   #9
Dişi Kartal
 
Nehir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Böyle birseyin olacagini hepimiz biliyorduk arkadaslar! Besiktaslinin kendisinden baska dostu yoktur olamaz da!
Nehir Ofline  
Alt 08-05-2006, 21:53   #10
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

1992-93 sezonun son haftasına giriyoruz. Beşiktaş ve gs aynı puanda gs nin +2 averaj üstünlüğü var ve o sene sadece averja bakılıyor. gs malum maçta a.gücü ile oynuyor. Biz de g.birliği ile istanbulda oynuyoruz. maçlardan 1 hafta önce bütün gazetelerin gündemine gs tarafından ısrarla g.birliği'nin Beşiktaş'a maçı sattığı dikte ettiriliyor. gs o zamanlar medyaya hakim en azından Beşiktaş'a göre, gerçi o zamanlar piyasada passat arabalar yok ama değişik enstrümanlar mevcut. g.birliğinde zaten ilk 11 de oynamayan 3 oyuncu, hafta ortasında gürültü kıyametle kadro dışı bırakılıyor. Maçlar başlamadan önce bütün dikkatler Beşiktaş-g.birliği maçında. Neyse maçlar başlıyor, maçları tv vermediği için radyodan dinliyorum. Maç başlıyalı 10 dk olmuş ve gs 3-0 önde, "şimdi mikrofonlarımız istanbul'da" diyerek beşiktaş maçına bağlanıyor radyo ve öğreniyoruz ki g.birliği 1-0 öne geçmiş. Beşiktaş binbir uğraşlarla 3 gol atarken gs güle oynaya 5 tane daha atıyor.

ARŞİVDEN
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 01:05 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580