Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Çöp Kutusu

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-07-2006, 12:16   #1
 
Barisozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ülker hakkında çarpıcı bir yazı........

Yazıda elbette Ülker'in Trabzon'a yardım edip etmemesi Beşiktaş açısından önemli değil ama Ülker'e ilişkin yorumlar çarpıcı........(zaten bu yüzden ayrı bir konu açtım)

Sedat Tunalı
Sabri Berkson (Ülker) Ve Bazı Hususlar

İnsanı ve hayatı yorumlarken; ne ırk, ne din, ne dil ne de renk ayrımı yapmadığımı, yapanlara karşı mahkemelerle ve kodeslerle yüzleşmek pahasına mücadele ettiğimi ve bundan sonra da edeceğimi hatırlatarak Ülker grubu ve bu grubun İstanbul’un 3 hacimli kulübüne yönelik “iyileştirmeleri” üzerine düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.


Şunu baştan söyleyelim; ekonominin dini imanı olmaz. Ülker grubunun Üç İstanbulluya yönelik “şirinleşme” çabalarının temelinde ekonomik çıkarlar yatmaktadır. Bu bilgi baş ucumuzda dursun ve devam edelim..


SABRİ ÜLKER KİMDİR?


Doğrusu ben de sıradan her Türk yurttaşı gibi Sabri Ülker’i mütevazı bir “zengin” Müslüman ; etliye sütlüye karışmayan ve populer kültüre malzeme olmaktan özenle kaçınan, ve bu duruşuyla haliyle sempati toplayan biri olarak algıladım..

Çok değerli araştırmacı yazar Yalçın Küçük’ün İtaki Yayınlarından çıkan “Tekeliyet-2” adlı eserini elime alana dek , Sabri Ülker portresi belleğimde sakin sakin duruyordu. Bu arada Yalçın Küçük hocayı, bu araştırmalarından sonra yerden yere vuranların ve medyaya egemen olan güçlerin “fotoğraflarıyla”, Sabri Ülker’in fotoğrafının aynı karede olduğunu fark etmem de, belleğimdeki “Ülker” fotoğrafını yeniden sorgulama ihtiyacımı tetikledi.

Adı geçen kitaptan bir alıntı ile devam edelim.

Alıntı bir ölüm ilanıdır ve 7 Temmuz 2001 tarihli Hürriyet gazetesindendir.


“Kırım eşrafından, merhum Hacı İslam Efendi’nin ve merhume Hacı Şakire Hanımefendi’nin evladı; Zehra Ülker’in eşi, Selçuk Berksan, Betül Karagöz,ve Faruk Berksan’ın babaları; Kamil Karagöz, Tülin Berksan ve Emine Beksan’ın kayınpederi; merhume Sıdıka Doğruöz’ün kardeşi; Sabri Ülker’in ağabeyi, Ayşe Dimen, Aydın Karagöz , Bülent Berksan, Levent Berksan, Sinan Berksan, Zeynep Karagöz, Serra Berksan ve Mehmet Berksan’ın dedeleri;; Ahsen Özokur ve Murat Ülker’in amcaları; merhume Havva Karagöz, Atiye ve merhum Ahmet Ramazanoğulları, Refia ve merhum Şükrü Anar’ın dünürleri ASIM ÜLKER

6 Temmuz Cuma günü Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur”

Allah Asım beyin mekanını cennet eylesin, insanız nihayet..

Aile tarafından gazetelere verilen bu ilan; Ülker ailesinin aslında Kırım Yahudilerinden olduğunun da tarihsel belgesidir. Ülker isminin, ibranicede Tevrat anlamına geldiğini, yine aynı kitapta belgeleriyle görebiliyoruz. Yani “has” Müslüman Sabri Berkson; Müslümanlığa geçişinde bile Tevrat’a sadık kalmayı seçmiştir. Kendi seçimidir ve kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur. Peki bizim derdimiz nedir o halde??

Derdimiz şudur sevgili okuyucu;

Bu ülke, ülkemiz, vatanımız..Bir kültürler mozayiği ve medeniyetler beşiğidir. Ve bu ülke, bu vatan neredeyse 10 asırdır Müslüman kimliğiyle var ola gelmiştir.

Ve benim gibi, benim beş vakit namazını kılan rahmetli dedem, annem ve babam gibi, bu ülkede yaşayan milyonlarca Müslüman, benzer birçok konuda olduğu gibi Sabri Ülker konusunda da kandırılmışlar ve gerçek kendilerinden saklanmıştır.

Sabri Ülker’in aslında Yahudi kökenli bir aileden geldiği ve sonra Müslümanlığı seçtiği herkesçe bilinseydi ne olurdu?

Kanımca hiçbir şey olmazdı, zira bu topraklar asırlardır bir arada yaşamanın en güzel örneklerini vermiş ve vermeye devam etmektedir. Bu gerçeği benim gibi, okuyucu gibi, elbette sayın Ülker ailesi de bilmektedir.

Peki buna rağmen bu bilgi; sayın Yalçın Küçük’ün araştırmaları yayınlanana kadar neden gizli tutulmuştur?

İşte benim yanıtını bulamadığım soru budur sevgili okuyucu

Yoksa; o yahudiymiş, bu ermeniymiş, şu rum, şu da tükmüş gibi girişlerle başlayan hiçbir cümle ; aklımın ve kavrayışımın rutin seyrinde en küçük bir sapmaya bile neden olamaz. Şükür ki; bu tür ayrımların zavallılığını aşalı çok oluyor

Ama işte; koskoca bir Müslüman topluluğun yıllardır “kandırılmasını”, asla kabullenemiyorum.

Ülker ailesi hakkında daha fazla ve “şaşırtıcı” bilgi adı geçen kitaptan okunabilir. Bu faslı burada kapatıp, geçelim Trabzon cephesinden Ülker grubuna yönelik tepkilere

Biliyorsunuz; Beşiktaş Arjantinli Delgado’yu transfer etti ve kanımca çok akıllı bir adım attı: Geçmiş yılların transfer şaşkını BJK; Tigana’nın da etkisiyle bu yıl aynı hatalara düşmüyor ve üstelik “nokta atışlarıyla” da çok başarılı işler yapıyor.
Delgado’ya yakın zamana kadar Trabzonspor’da talip olmuş ancak bu transfer gerçekleşememişti. Beşiktaş için de bu transferin gerçekleşme şansı fazla değildi, zira Delgado’nun istediği ücreti vermek hiç de kolay değildi.

Tam transfer tıkanmak üzereydi ki, devreye Ülker grubu girdi. Ve Trabzonspor’un “yapamadığı” transferi, Ülker’in sihirli elinin değmesiyle Beşiktaş tereyağından kıl çekercesine yapıverdi!

Fotoğraf bu olunca,

Trabzonspor cephesinden Ülker grubuna sempati duyulması beklenebilir mi?


Aynı Ülker grubunun, Basketbol liglerimizin en başarılı iki takımından biri olan Ülker Basketbol takımını bila bedel Fenerbahçe ile birleştirmesini nasıl yorumlamamız gerekiyor?


Herhangi bir sporsever gözüyle bakınca; Ülker grubuna dair neler hissederdiniz?


Ve aynı grubun, diğer 2 hacimli kulübe bunca destek verirken, Galatasaray’ı unutacağın düşünülemezdi bile. Unutmamış zaten, yakın bir zamanda “yüklü” bir mali desteğin de Florya semalarında boy göstermesi kimseyi şaşırtmayacaktır.


Yıllardır İstanbul’un “devlet destekli” üç hacimli kulübüne karşı “direnen” Trabzonspor cephesinden bakıldığında; Ülker grubu hakkında ne düşünürdünüz?

Ya esamesi okunmayan zavallı Anadolu kulüpleri? Ülker bu kulüplerimize de benzer milyon dolarlık” destekler” verebilecek mi?


Devlet desteği yetmedi de Holding desteğine mi başladınız?

Yıllardır “İslam” vurgusuyla sattığınız ikinci kalite çikolatalardan, şekerlemelerden, hasılı; bu Müslüman halkın sırtından kazandıklarınızı, şimdi de devlete milyarlara lira vergi borcu bulunan üç İstanbulluya mı aktarmaya başladınız??

Neler oluyor bu ülkede, anlayan var mı??

Eski Başbayisi şimdinin Başbakanı olan bir grup, Ülker; Güzel ülkemiz için yeni planlamalar mı yapmaktadır?

Çalışanlarına yüzde 1 daha az zam yapmak için olmadık işler yapan Ülker grubu; nasıl oluyor da bir kalemde 10 milyonlarca doları gözünü kırpmadan “ödeyebiliyor”


Son bir soru daha, samimiyetle..

Sayın Ülker;

Adalet duygusu sizce de yara almadı mı?


Almanya, Arjantin , Brezilya ve Hakemler


Kupa öncesi tahminimde, Arjantin - Almanya finali beklediğimi açıklamış ancak eşleşmeler sonrası bu olasılığın ortadan kalktığını hep beraber görmüştük. Ama kupaya yönelik tahminimde bir değişme olmamıştı. Almanya- Arjantin maçının galibinin kupayı da alacağını yazmıştık.

Bu maçı “tarafsız” olarak izleyen herkes gibi ben de ev sahibi Almanların hakem tarafından alenen “kollandığını” gördüm ve utanç duydum.. Lütfen kimse Arjantin Teknik Direktörü’nün yanlışlarından bahsetmesin. Karşınızda bir tetikçi varsa, yapacağınız hiçbir şey yoktur.

Klose’nin diz darbesiyle sakatlanıp maçı yarıda bırakmak zorunda kalan Abondanzieri lehine faul bile çalınmaması sizin de dikkatinizi çekmedi mi? Acaba o sırada Arjantin kalesinin boş olması, dolayısıyla da Almanların gol atma olasılığının yüksek oluşu mu tetikçi hakemi “dürtmüştü”.

Hasılı, kanımca bu turnuvaya gölge düşmüştür. İkinci favorim olan Almanya’nın bu kupayı alması da bu utancı silmeye, katledilen Arjantin’in hakkına kavuşmasına yetmeyecektir.

Brezilya; teknik direktörünün ülke futbol mantalitesine hiç uymayan futbol kurgusu ve yetersizlikleirnin kurbanı olmuştur. Bağ- Kur dan emekliliğe gün sayan futbolculara buraya kadar gelmeleri bile şanstı.

Bu saatten sonra haliyle Portekiz’liyiz. Ne de olsa gönül hep zayıftan yana.

Son söz;

Dünya Kupası değil, Sponsorlar kupası.. Bu kadar basittir
Barisozgur Ofline  
Alt 04-07-2006, 13:34   #2
 
soylemezbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sevgili kardeşim yazdıkların gayet mantıklı vedogruda olabir
ama senin dedigingibi sporun dini imanı ırkı olmaz adam cıkıp ben yahudi soyundan geliyorum diye davula vuracak degil herhalde bizide cok ilgilendirmez bir taraftanda eger beşiktaşımıza maddi olarak yardımı oluyosa bu gibi olayları bızım konuşmamız ve tartışmamızda pek mana ifade etmez gibi ngeliyo bana saygılarımla
soylemezbjk Ofline  
Alt 04-07-2006, 13:42   #3
 
alfarabis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İşi gücü köken avcılığı yapmak olan bu "araştırmacı-yazar"ı ciddiye alıp Delgado'yu geri mi gönderelim, Fener medyası bunu mu istiyor???
alfarabis Ofline  
Alt 04-07-2006, 16:39   #4
 
cihanla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
nasıl bir alaka

Bu yazıdan ülker ailesinin yahudi olduğunu nereden ve nasıl çıkardın.Ülker ismi Tevrat manasına geliyor olabilir,bunun hiçbi sakıncası yoktur.Türkiyede onca Musa İsa Davut isimli vatandaşlarımız vardır şimdi bundan yola çıkarak o insanlarında yahudi yada hristiyan olduğunu idda etmek nekadar mantıklıdır.Ayrıca bu konuların futbolumuzla ne alakası vardır.güldürmeyin nolur
cihanla Ofline  
Alt 04-07-2006, 18:33   #5
 
isyankar_kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ben pek anlamadım ama beni ilgilendirmez. kimin ne olduu. beşiktaşa ve türkiye CUMHURİYETİNE faydası veya zararı olup olmadığı ilgilendirir.
__________________
ALAYINA İSYAN İNADINA BEŞİKTAŞ ULAN...!
isyankar_kartal Ofline  
Alt 04-07-2006, 19:21   #6
 
jackbauer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

eziklerin bir yazari vardir zeplin hasan ali diye onun boyle seyler yazdigini ve soyledigini gormustum komplo teorileri
__________________
Bu alemde tek a$k var ulan! oda BESIKTAS!
jackbauer Ofline  
Alt 04-07-2006, 19:30   #7
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
soylemezbjk´isimli üyeden Alıntı
sevgili kardeşim yazdıkların gayet mantıklı vedogruda olabir
ama senin dedigingibi sporun dini imanı ırkı olmaz adam cıkıp ben yahudi soyundan geliyorum diye davula vuracak degil herhalde bizide cok ilgilendirmez bir taraftanda eger beşiktaşımıza maddi olarak yardımı oluyosa bu gibi olayları bızım konuşmamız ve tartışmamızda pek mana ifade etmez gibi ngeliyo bana saygılarımla
kesinlikle katılıyorum bizim için önemli olan Beşiktaşımız
disappear Ofline  
Alt 04-07-2006, 19:48   #8
 
cehennem disco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
kranjcar´isimli üyeden Alıntı
kesinlikle katılıyorum bizim için önemli olan Beşiktaşımız
aynen katılıyom
__________________
[/SIGPIC][/SIGPIC]
cehennem disco Ofline  
Alt 04-07-2006, 19:51   #9
 
ge0rgebest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sana helal olsun kardeşim beni büyük bir yanlıştan kurtardın.Sami Ülker hakkında farklı düşünüyordum.Burda önemli olan futbol değil.Zaten arkadaşımızında futbol açısından yazdığını düşünmüyorum.Ama gün gelicek Yahudiler Filistine yaptıklarını bizede yapmaya kalkıcak.O zaman İnönüde oturup maç seyredebilicekmiyiz?
ge0rgebest Ofline  
Alt 04-07-2006, 19:57   #10
 
anahtarcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Madem okadar anlatmış birazda kendisini tanıyalım..

------------------------------
Prof. Dr. Yalçın Küçük, İskenderun'a Halep'ten gelip yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Baba tarafından Türkmen, anne tarafından ise Kafkasyalı bir aileye mensuptur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki öğrencilik hayatı boyunca, Fikir Kulüpleri Federasyonu, ardından Sosyalist Fikir Kulüpleri Federasyonu, Dev-Genç ve Türkiye Halk Kurtuluş Partisi olan Fikir Kulübü Başkanlığı'nı yaptı. Siyasal Bilgiler'i 1960 senesinde birincilikle bitiren Küçük, 27 Mayıs ihtilalinde, büyük öğrenci eylemlerinin başında yeraldı. 60 ihtilalinden sonra Devlet Planlama Teşkilatı'na girdi. Burada bir süre çalıştıktan sonra ABD'ye giderek Yale'de lisans eğitimi aldı. 1966'da ODTÜ'de çalışmaya başladı. 1968-70 yılları arasında Sovyetoloji araştırmalarını kitaplaştırdı. Bu kitaptan dolayı sekiz yıla mahkum edildi.

1970'lerde, İşçi Partisi'nin ikinci kez kuruluşu için çalışmalara katıldı. 1973 yılı sonlarında askere alındı. Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldı. 12 Eylül 1980'den sonra ise 1402'liklerden biri olarak üniversiteden uzaklaştırıldı. 1983'te Sultanahmet Cezaevi'ne girdi. 1993'te Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasını öne sürerek Paris'e gitti. Çeşitli sol dergiler çıkarttı. PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilk röportajı gerçekleştirdi. Türkiye'ye 1998'de döndü ve iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2000'de tahliye oldu. Son dönemde özellikle Sabetayistler'le ilgili yaptığı çalışmalarla adından sözettirdi.
__________________
KARANLIK ve AYDINLIK
------
Suskunuz diye sanmayın uysal koyunuz, kesmeye gelir, çekmeye gelmez boynumuz.
anahtarcı Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 02:14 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580