Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14-09-2009, 01:24   #1
 
D.AMOKACHİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Analiz...

Değerli arkadaşlar, durumumuz hakkında düşüncelerimi buraya yazmak ve içimi dökmek istedim.

Ezeli rakiplerin ortada olmadığı bir sezonda kazanılan ( oldukça zorlanarak ) şampiyonluk, zorda olsa rakiplerin ortada yokkende olsa, takımın ve camianın havası açısından çok önemliydi ve kupaylada süslenerek çifte şampiyonluğa ulaşıldı.

İşte ne olduysa o anda oldu ve birden Sn. Denizli istifa söylemleri ile tüm şampiyonluk gündemini değiştirdi, derken bir azize klasiği ; başarısız her sezon bitişinde gündem değiştirmek ilgiyi üstüne çekmek ve şampiyon takımın havasını bozacak bi hamle ile topuz transferi gerçekleşti ki alınmaması hakkımızda hayırlısıdır ama ne olursa olsun yönetimin büyük bir ele yüze bulaştırmasıdır. Bu camianın çifte kupa havasını iyice södürmüş ve taraftarında moralini bozmuştur ancak bunlar çok mühim değil. Bu olaylar yaşanırken profesyonel yöneticilerin yapması gereken gelecek sezon için düzgün bir yapılanmada bulunmaktır ki bu yapılanma sezon ortasında başlamalı transfer sezonu ile hayata geçmelidir.

Evet gecen sezonu kayıp geçiren rakipler oldukça iddalı kadroları gayet profesyonelce kurarken biz hocamızın kararsızlığı ve topuz transferinin hezimeti ile sersemledik ve plansız programsız hareketler yapmaya başladık.

Bazıları forumlarda ve basında çıkıp herkes bizle uğraşıyor , halbuki rakiplerde cok para harcıyor ama bizim harcadıklarımız konusuluyor diye serzenişte bulunuyor, evet doğru ülke medyası özelliklede spor medyası tam bir reziller ordusudur ama ortada bir gerçek var rakiplerin yüksek bedellerle aldıkları oyuncular bizim aldıklarımızdan çok daha kaliteli.

Oysa ne yapılmalıydı;

Hoca sacmalamamalı ve konsantrasyonunu kaybetmeden bu sacma istifa gundemini yaratmamalıydı ki buda yönetim acizliğidir. ve bu sezon için acil kaliteli takviyeler planlı şekilde hayata geçirilmeliydi, oysa şahsi fikrim tüm transferler yanlış.

Nihat; alınması hata değil ancak bu özelliklerde oyuncuların var ve santrafor oynatmak için alıyorsan hiç alma. Nihatın orjini sağ açık forvet, yada pivot santrafor arkasıdır.

İ.köybaşı: Çok buyuk bir mebla ile geldi. Bence cok iyi bir sol açık ama kesinlikle bek değil, çocuğun defansif özelliği hiç yok ve A takım pişme yeri değildir, İbonun defansif özellikleri çok daha iyi. bize sol açık değil sol bek lazımdı.

Ferrari: zapodan çok bir fazlası yok, iyi oyuncu olabilir ama bir defans oyuncusuna yıllık net 2.3 milyon ve 4.5 bonservis vereceksen git premier ligden 1. kalite ve topu noyuna sokma becerisi yuksek bir oyuncu al.

Fink: kadronda ernst yapısında bir oyuncu varken bence gereksiz. iki onliberodan biri çok daha ofansif gucu ve oyun kurma becerisi yuksek olmalı.

Tabata: Elinde yaşlı yusuf ve ne oldugu belli olmayan delgado varsa, yapman gereken ilk transfer oyun kurucun olmalı ve bu isim kesinlikle tabata değil hele bu bedelle asla değil.

rıdvan: olumlu gördüğüm tek transfer, handikapı kısa boyu hava hakimiyeti zayıf bekler herzaman yan toplarda sıkıntı yaratır, yinede iyi transfer.

İ.Kaş: takımını satıp basıp giden bi oyuncuyu helede hiçbir özelliği yoksa tekrar ne diye kiralarsın anlamak mumkun değil. gs macında kewela vurdurduğu toplara bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

diğer transfer erhanı konusmak yada yazmak bile istemiyorum.

Benim kesin bir görüşğm var oda ; tello ve ernst dısındaki yabancılarımız kesinlikle 2. hatta 3. sınıf. Ne holosko ne bobo nede diğerleri vasatın cok ustu oyuncular değil. Oysa rakiplerimizi farklı kılan kaliteli yabancıları, hatta anadolu takımları bile kadrolarında tek tük te olsa daha kaliteli yabancılara sahip.

Tüm bunlar sezon bası hatta gecen sezon ortasında masaya yatırılmalı ve program buna gore yapılmalıydı oysa yonetim 7.5 milyon dolara delgadonun bonservisini sezon sonuna doğru alarak ilk hatayı ve finkle ikinci hatayı yaptı ve yine harcanan milyonlara rağmen kesinlikle üstün kalitede bir kadro kurulmadı. Hoca yorgunum bilmiyorum diye naz yaparken inancınıda konsantresinide kaybettiki takımın 5. hafta sonunda bir taktiği dahi olmamasından bu belli, oysa Denizli gibi biadamın cok daha kalıtelı transferler yaptıracağına inancım tamdı.

Tüm bunlara rağmen ofans oyuncularımız form tutar ve sakatlarda tam iyileşince birazda şansımız dönerse yine başarı gelebilir. Ancak ve ancak bu başarılar kesinlikle Beşiktaşımızın yönetilme acizliğini, transfer konularındaki 1980 lerden kalma profesyonellikten uzak stilini ve malesef ve malesef, şampiyon olduğumuzda bile tam yakalayamadığımız havayı yani camiadaki olumsuz havayı değiştirmez.

İyi niyetinden ve Beşiktaşlılığından şüphe duymadığım sayın Demirörenin artık Ocakta pes demesi ve bırakması ve yerine güçlü bir ekiple , profesyonel bir anlayışla çok güçlü ve özellike futboldan gerçekten anlayan ve dünyayı iyi takip eden bir başkanın gelmesi ve camiamızı yeniden havaya sokup heyecanlandırması tek temennimdir ve bu aday kesinlikle şaibelerle dolu, karanlık olduğuna inandığım murat aksu olmamalıdır.

Teşekkürler...
__________________
SAPINA KADAR BEŞİKTAŞLIYIZ....
D.AMOKACHİ Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-09-2009, 02:11   #2
 
Neokartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Söylediklerine tamamen katılıyorum ve ekliyorum:
Defanstan başlarsak sivok ve zapo varken birini gönderip ferrari alıyoruz.. Beklentimiz günümüz futboluna uygun topla hücumu başlatabilen gerektiğinde güvenle ortasahaya kadar atağa çıkabilen savunmada hücum oyuncusundan önce hamle yapmayı beceren bir adam almak. Ama bakıyoruz sivok ve zapodan farkı olmayan hiç akılda olmayan ferrari alınıyor.. Bunu almak için koskoca Beşiktaş kulübü başkanı 2 defa özel uçağıyla italyalara gidiyor.. Eğer stoper mevkinde yukarıda saydığım özelliklerde adamların yoksa ŞL'de oynamanın hiçbir anlamı yok, süperligde bile başarılı olamazsın bu şartlarda.. Beklere diyecek birşeyim yok eğer yabancıya yerin yoksa yerlilerle idare edeceksin.. zaten bek konusunda cennet bir ülkede yaşamıyoruz.. Ama şu varki ne ismail ne de erhan kurtarıcı değiller..
Ortasahaya bakalım.. Cisse gitti ohh dedim.. Artık bu kadar seneden sonra adam gibi biri alınır ama nerdee biz sayın hocamızın afrikalı takıntısıyla eskimiz alman teknolojisine yöneldik yine.. Şimdi sayıyorum ingiltere,ispanya,fransa hatta italya liglerindeki tüm üst sınıfı takımların bu mevkilerinde kamerun,nijerya,togo,fildişi vs ülkelerinden atletik, güçlü, top hakimiyeti üst seviyede ve teknik futbolcular bulunuyor.. Bu adamlar bize gelince mi disiplinsiz oluyorlar.. Biz çok akıllıyız da bu takımlar aptal mı.. Böyle bir adam almayıp elmizde zaten bi tane varken bir alman daha alıyoruz hem de elmizdekinin yarısı bile etmeyecek kalitede.. Tabata'ya birşey söyleyemiyorum çünkü öyle bir zamana bıraktılar ki kim olsa razıydım.. Ama sezon başı beklentimiz çok daha başka bir isimdi.. Şimdi bunların yanına zaten olmayan forvet oyuncularının yanına mevcutlarla aynı özelliklerde nihatı ekldin.. Ne akla hizmet ederek bilmiyorum.. Madem Nihatı aldık Holosko'nun hiçbir anlamı yok.. Sat gitsin.. Bobo.. sat gitsin.. Ne bekliyorsun bunlara birisinin 10 milyon vereceğini mi sanıyorsun.. Bobo'ya verilen 5.5 milyon euro çok büyük bir rakamdır.. ne yapıp yapıp gönderilmesi gerekirdi.. Elimizdeki hiçbir yabancıya hatta hiçbir futbolcumuza 5 milyon euro verecek kulüp bulamayız dünya üzerinde.. Bu kadro kalitemizi net bir şekilde belli ediyor..
Ama herşeye rağmen bu kadro bile ligin 5. haftasında şampiyonluk şansını kaybedecek bir kadro değildir.. Ligde Gsaray maçı hariç 4 kolay maç oynamış ve sadece 3 gol atabilmiş ve bir galibiyet almıştır.. Bu kadrodan bu maçları kazanacak bir takımın çıkmaması için özel gayret gerekliydi o da gösterildi bence.. Bizi kurtaracak tek şey geçen seneki şartların tekrar oluşmasıdır.. Geçen seneki şampiyonluğun en büyük etkeni oynayan futbolcular kadar oynamayanlardır.. En kritik maçlarımızda sakat olan Delgado ve Gökhan Zan geçen seneki şampiyonlukta büyük pay sahibidir.. Bunların sakatlığı mustafa hocanın kadroyu mecburen doğru kurmasını sağlamıştır.. Hepimiz biliyoruz ki Delgado sakat olmasaydı oynayacaktı.. Gökhan zan sakat olmasaydı tormanla beraber defansta oynayacaktı sivokta ortaya çekilecekti cisse de kenarda olacaktı.. Zaten hatırlarsanız ikinci yarıda başarız olduğumuz birkaç maçta da düzen bu şekilde idi.. cisse-ernstin nispeten uyumlu bir hal almasına rağmen hoca inatla bir sonraki hafta sivoku oraya koyuyordu.. neyse ki sakatlıklar geldi de mecbur kaldık..
Bu sene kadro daha da geniş.. Ne kadar sakatlık olsa da hoca için fantezi yapacak ortam var malesef.. Onun için Allah yardımıcımız olsun.. İnanın şu takım aynı 11 futbolcu+3 yedekle 5 maç geçirsin bu maçların hepsini kazanır..
Neokartal Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-09-2009, 02:27   #3
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Holosko Ernst Sivok Tello Haricindeki yabancı futbolcularımızın yerini daha kaliteli isimlerle doldurabiliriz
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-09-2009, 06:44   #4
 
ROYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

herkes yerinde oynasın yeter. yusuf sol açık değil, ibrahim kaş ve erhan sağ bek değil, köybaşı iyi bir savunmacı değil, nihat tek forvet hiç değil, bobo sol açık değil, tello ortasahanın ortasında oynayamaz. yeter yaaa. tello solda oynasın, holo ve nobre veya batuhan pivot forvet oynasın, yanında nihat veya holo oynasın, tabata ve ernst göbekte oynasın. orta saha sağ bölgede malesef az alternatif var ve serdar özkan şu an en iyisi. o olmazsa erkan zengin de var. sağ bekte ekrem veya rıdvan var. neden macera arıyor denizli yahu. yap 2-3 hazırlık maçı dene be kardeşim. herkesi yerinde oynat yahu.
ROYAS Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-09-2009, 09:18   #5
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bu dediklerinin olması için yöenetimin değişmesi gerek onun içinde martı bekliyorum
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 09:22 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580