Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-10-2009, 10:42   #1
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Röportaj: Matteo Ferrari

Turkcell Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi`ne kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş son haftalarda yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladı. Siyah-beyazlıların Devler Ligi`nde Alman temsilcisi Wolfsburg ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma öncesinde Beşiktaş defansının vazgeçilmez isimlerinden olan İtalyan oyuncu Matteo Ferrari, editörümüz Hilmi Sever`in sorularını yanıtladı.

Ferrari ile Beşiktaş`ın kötü gidişinden, Wolfsburg maçına, takım içindeki durumdan, taraftara, basına yansımayan sakatlığından, özel hayatına kadar pek çok konuyu konuştuk.

Bu röportajda bize büyük yardımları olan Ferrari`nin de 10 yıllık dostu menajer Kazım Avcı`ya bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Ferrari`nin yaşamıyla ilgili pek çok bilinmeyeni de bulabileceğiniz bu röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz...

-Beşiktaş`ın Şampiyonlar Ligi`ndeki şansı nedir? Wolfsburg maçıyla ilgili neler düşünüyorsun?
"Şampiyonlar Ligi`ne kötü başladık, iki maçta iki mağlubiyet aldık. Ama Şampiyonlar Ligi`nde neyin ne olacağı belli olmaz. Mesela Manchester maçını çok iyi oynadık kazanamadık, Moskova`da daha iyi oynayayıp puanla dönebilirdik. Önümüzde daha 4 maç daha var. Hedef tabii ki turu geçmektir ama sonuncu olmamak ve üçüncü olarak UEFA Avrupa Ligi`ne katılabilmek de ciddi bir hedeftir. Ekrem`in Moskova`da son dakikada attığı gol bizim için çok önemli olabilir. Deplasmanda 2-1 mağlup olduk, belki grupta CSKA ile aynı puanda maçlarımızı tamamlayacağız ve İstanbul`da alacağımız 1-0`lık galibiyet bize turu getirebilir. Bunlar da çok önemli etkenler olabilir. Şimdi önümüzde Wolfsburg deplasmanı var. Deplsmandan alacağımız puan ya da puanlar gruptaki durumumuz üzerinde belirleyici rol oynayacaktır"

"HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİL"

-Beşiktaş`ın sezona kötü başlamasının sebepleri nelerdi?

"Evet lige kötü başladık ama bunların sebeplerini tam olarak açıklayamıyorum. Ben de dahil olmak üzere bir çok yeni oyuncu geldi, takımın şekli biraz değişti. Takımın uyum sorunu olabilir. Takım arkadaşlarım, geçen sene çok daha kötü oynayarak maçlar kazandığımızı söylediler. Bu nedenle biraz da şanssız olabiliriz. Zor bir süreçten geçtik ama artık bunu geride bırakmamız ve önümüze bakmamız lazım. Ben takımımızdan ümitliyim, çünkü takım içinde pozitif bir hava ve inanç var. Geçtiğimiz sezon yaşanan lig ve kupa şampiyonluğundan sonra takım arkadaşlarım kazanmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu yaşamış oldular. Kazanmaya başladığın zaman hep kazanmak istersin, çünkü kazanmak güzel bir duygudur ve kimse bu duygudan mahrum olmak istemez. Geçen sene iki kupayı bu takım kazandı ve eminim ki bu başarılara ulaşmak için herkes elinden gelen tüm gayreti yapacaktır. Şanssızlıklar ve kötü maçlar oynadığımız dönemler olabilir, Şampiyonlar Ligi`ne de kötü başladık ama biz inanırsak yolumuz daha uzun hepsini düzeltebiliriz. Geçen sene de takım lige kötü başladı, daha sonra sezonu iki kupayla kapattı. Kötü başlamak her şeyin bittiği anlamına gelmiyor, sonuna kadar mücadelemizi yapacağız ve kolay kolay pes etmeyeceğiz."

"G.SARAY VE F.BAHÇE`DEN DAHA KÖTÜ BİR TAKIM DEĞİLİZ"

-Beşiktaş`ın en zayıf noktası nedir?

"Benim görüşüme göre zorlandığımız nokta şu oldu; zayıf diyebileceğimiz takımlar çok fazla kapanıyorlar ve bizde de gol sıkıntısı oluştu, bu da tüm takımı etkiledi. Sahaya çıktığımızda hepimizin kafasında bir an önce golü atmalıyız diye bir düşünce meydana geldi. Ve bundan dolayıda gereksiz kontra ataklar ve goller yedik. Takım oyununu, verilen taktikleri gol atmak uğruna unutup gereksiz hatalar yaptık. Bizim yapmamız gereken, oyun sistemimize sonuna kadar bağlı kalıp, sakin oynamak. Çünkü maç 90-95 dakika oynanıyor. Sakin olarak oyun sistemimizi sahaya yansıtsaydık çok rahat şekilde maçlarımızı kazanabilirdik. Tabii şanssızlık da işin için de var."

Galatasaray ve Fenerbahçe`den daha düşük bir takım değiliz, onlarla kafa kafaya rahat bir şekilde oynayabiliriz. Galatasaray`a karşı kötü bir mağlubiyet aldık ama bunun nedeni gereken motivasyonu sahaya yansıtamamızdı. Galatasaray`dan kötü bir takım olduğumuz için o gün yenilmedik. Manchester United maçında ise büyük bir motivasyon ile oynadık ama orda da şanssızlık peşimizi bırakmadı. Hiç olmayacak bir şekilde kısa boylu bir oyuncudan kafa golü yedik. Başa baş, hatta zaman zaman daha iyi oynadığımız periyotlar oldu ama Manchester United`a mağlup olduk. Biz o gün Beşiktaş`ın hiç bir takımdan aşağı bir takım olmadığını gördük.

Fenerbahçe`ye de Süper Kupa maçında kaybettik ama o maçta da en az Fenerbahçe kadar iyi oynadık. Burada Galatasaray ya da Fenerbahçe`ye de haksızlık etmek istemiyorum, ligde daha üst konumdalar. Kendimizi beğenmişlik de yapmak istemiyorum fakat hafta içinde antrenmanlarda nasıl çalıştığımızı görüyorum. O antrenmanlarda yaptıklarımızı şu ana kadar sahaya tam olarak yansıtamadık, bunları sahaya yansıttığımız zaman hiç bir eksik tarafımız yok. Yüreğimle inanarak söylüyorum, rakiplerimizden hiç bir eksiğimiz yok."

"G.SARAY`IN MÜTHİŞ BİR OFANS GÜCÜ VAR"

-Fenerbahçe ve Galatasaray`ı nasıl buluyorsun?

"Bu takımlarla ilgili sadece olumlu şeyler söyleyebilirim. Sezona iki takımda inanılmaz iyi başladı. Galatasaray`ın müthiş bir ofansif gücü var, çok kaliteli forvetleri var, ve rahat şekilde goller atıyorlar. Her iki takım da kalitesini sahaya yansıtmış durumdalar."

"SEZON SONUNDA NE OLACAĞINI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"


-Bu sezon ligin erken koptuğu, şampiyonluk yarışının F.Bahçe ve G.Saray arasında geçeceği konuşuluyor. Bu görüşe katılıyor musun?

"Şu an puan cetveline bakarsak böyle düşünülebilir. Ancak sezon çok uzun ve herşey her an değişebilir. Bizim kaybettiğimiz puanları onlar kaybedebilir, negatif bir periyot içine girebilirler. Şu anda puan cetvelinden çok kendi işimize bakarak maç kazanmaya devam etmemiz gerekiyor. Daha sonra rakiplerimizin durumuna bakarız, üzüremizde baskı yaratmadan puanları toplamalıyız, hesapları son haftalara bırakmak gerekiyor. Kariyerim boyunca gördüğüm şey sezon sonunun önemli olduğudur. Sezon sonunda neyin ne olacağını hep birlikte göreceğiz."

"TARAFTAR ZOR GÜNÜMÜZDE YANIMIZDA OLMALI"

-Beşiktaş`ın geçtiği bu kötü süreç üzerinizde baskı yaratıyor mu?

"Kesinlikle hayır. Şahsen ben hissetmiyorum. Kafam karışık değil, şu anda yaşadığımız durum futbolun içinde olan şeyler, Roma`da bunun daha kötüsünü de yaşamıştım. Her zaman işler yolunda gitmeyebilir. Önemli olan oyuncular, yönetim ve taraftarın birleşerek herkesin Beşiktaş`ı daha iyi konumlara taşımasıdır. İyi ve kaliteli oyuncu bu zor durumlarda ortaya çıkar. 5-0 maç kazanıldığında sahada rahat olmak, bacak arasından çalım atmak büyük oyuncu olduğunu göstermez. Zor anlarda baskılara boyun eğmeyen kişi önemli oyuncudur. Bu yalnızca futbolcular için değil, taraftar için de geçerlidir. Eğer Beşiktaş`ı gerçekten seven bir taraftar topluluğu varsa takımın zor durumunda daha çok yanında olması gerekir. Maç kazanıldığında Beşiktaş`ın yanında olmak çok kolay, zor zamanlarımızda yanımızda olmalılar ki daha güzel günleri birlikte yaşayalım. Tabii bu yöneticiler için de geçerli. Her şey iyi gittiği zaman ortada olmak tabii ki kolay, işler kötü gittiğinde oyunculara sahip çıkmak da yönetimin görevidir. Bir örnek vermek istiyorum, son yaşadığımız olay olduğu için bunu anlatıyorum. Denizlispor maçında Rüştü ıslıklandı ve tepki gösterildi ama Rüştü bunlardan etkilenmiyerek profesyonel bir şekilde çok başarılı bir maç çıkardı. Hatta kimse bundan bahsetmedi ama o maçta kazandığımız 3 puanda Rüştü`nün çok büyük payı vardı. 1-0 öndeyken, Rüştü çok kritik bir top çıkardı. İşte bu nedenle gerçek oyuncular bu tip maçlarda ortaya çıkar diyorum."

-Taraftarlardan bu kadar büyük bir tepki bekliyor muydun?

"Taraftarı anlıyorum, Beşiktaş gibi bir takımdan başarı bekliyorlar. Tepki olabilir, doğaldır, her yerde olan şeyler ama bizlerin bunlardan etkilenmemesi gerekiyor. Eğer etkilenirsek olay çok daha kötü bir hale gelir. Kafamızın rahat olması ve maçlar kazanmamız lazım, son iki maçta olduğu gibi. Şu anda bize lazım olan şey maçlar kazanarak havamızı bulmamız."

-Rüştü ve Tabata ile bu olaylardan sonra konuştun mu?

"Rüştü ve Tabata ile bu durumu birebir konuşmadım ama Rüştü çok profesyonel bir oyuncu, bu tepkilerden performansı etkilenecek bir oyuncu değil. Tabata`ya da tepki oldu ama Tabata çok iyi çalışıyor, son haftalarda çok iyi oynamaya başladı, attığı gol ve yaptığı asistler onun için pozitif gelişmelerdi. İyi bir gurubuz kendi içimizde sıkıntımız yok, bu birlikteliğimizi sahaya yansıtınca başarı gelecektir."

TARAFTARA ÖZEL BİR TEŞEKKÜR

-Taraftara mesajı var mı?

"Taraftarlarımıza kişisel olarak çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ilk 3 ayımda çok yardımcı oldular, bana güvendiklerini hissettirdiler. Tabii ki bu büyük sorumluluk yüklüyor, ben bu sorumluluğu almaktan dolayı çok mutluyum. Bana önemli olduğumu hissettirdiler. Tabii taraftarımızdan şöyle bir istekte de bulunmak istiyorum, takımımızın yanında olsunlar, sahip çıksınlar. Beşiktaş`ı ne kadar sevdiklerini biliyoruz, Moskova`ya bile gelen çok sayıda taraftarımız oldu. Şu an ki gidişattan dolayı pek memnun olmayabilirler, önümüzdeki haftalarda gelecek güzel günlerde taraftarlarımız da çok mutlu olacak."

"UZUN SÜREDİR SAKATLIĞIM VAR"

-Mustafa Denizli ile iletişiminiz nasıl?

"Aramızda karşılıklı büyük saygı ve güven var. Hoca benim için bir baba gibi, baba-oğul ilişkimiz var. Futbol dünyasında büyük tecrübelere sahip, her gün yeni bir şeyler öğreniyorum, bu benim için çok sevindirici bir olay. Uzun süredir beni rahatsız eden, performansımı etkileyen bir sakatlığım var. Bu dönemde hoca hep yanımda oldu, beni hiç zorlamadı. Nasıl kendimi iyi hissediyorsam onları yapmamı söyledi ve bana güvenini ortaya koydu. Bu bir futbolcu için çok önemlidir, siz de bu güveni hissedince elinizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret edersiniz."

"BÜYÜK AĞRILAR ÇEKİYORUM"

-Sakatlığın nedir? Şu an durumun nasıl?

"Adale sakatlığım var. Tedavisi çok zor ve rahatsız edici bir sakatlık. Kas sakatlıkları çok rahatsız edici oluyor. Kemikte bir darbe olur ya da kırık olur onun ne olduğunu bilirsin, tedavisi vardır geçer. Ama benim yaşadığım sakatlık türünün ne olduğunu tam olarak çözemiyorsun, bir geliyor bir gidiyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Burada iki türlü çözüm var, ilk yolda maç ve antrenman yapmayı bırakıyorsun, tam olarak iyileşene kadar tedavilerini yapıyorsun ama bunun ne kadar süreceği ve sonunda ameliyat olup olmayacağın belli değil. Bir diğer yol ise, benim de uyguladığım, bu ağrı ile birlikte yaşamak. Aynı zamanda tedavilerimi görmek, maçlarıma çıkmak ve hepsini bir arada yürütmek. Büyük ağrılar çektiğimde antrenmana çıkamıyorum. Ağrıyı en aza düşürüp sezonu bu şekilde tamamlamak amacım. Eğer ağrı dayanılmaz bir seviyeye gelirse durmak zorunda kalacağım."

-Sezon sonunda ya da devre arasında ameliyat olma durumun var mı?
"Ameliyat bana sunulan seçeneklerden bir tanesi. Fakat bu tarz bir sakatlığı 10 sene önce de yaşadım ve bunun tedavisini de oldum. Benim tercihim her zaman bu sakatlığı tedaviler ile geçirmek, ameliyat her zaman son çare olmalıdır. Şu an için de böyle bir şey söz konusu değil."

-Sakatlığın performansını ne kadar etkiliyor?
"Maçlara ağrı kesici ile çıkıyorum aksi takdirde sahada beklenen performansı gösteremem. Bazen antrenmanlarda bile zorlanıyorum, dönüşlerde sıkıntı yaşıyorum. Ama sahada bu şekilde olmuyor, gerekeni yapıyorum ama performansım hiçbir zaman yüzde yüze ulaşmıyor. Tabii ki bu durumumun takımımı olumsuz etkilediğini düşündüğümde ilk olarak hocaya oynayamam diye ben söylerim. Takımımızı etkilemediği için oynuyorum."

"DEFANSIMIZ ÇOK BAŞARILI"

-Beşiktaş savunmasının göbeğinde Sivok ile uyumlu bir ikili oldunuz. Ancak sol ve sağ bekleriniz sürekli olarak değişiyor. Bu sizi nasıl etkiliyor?

"Sağ ve sol bekin sürekli değişmesi bizi rahatsız etmiyor. Defans olayını kişisel olarak görmemek lazım. Defansı takım halinde yapmalıyız, Nobre ileride rakip defansı rahatsız edip, topu rahat kullanmasını engellerse, orta sahada Ernst baskı yapıp, bu mevkii deki oyuncuların topu iyi kullanmasını önlerse biz de arkada daha rahat hareket ederiz. En iyi defans en uçtan başlıyor. Takım halinde kötü oynadığımızda defansta sıkıntı yaşarız. Takım defansı olarak çok iyi bir durumdayız. Galatasaray derbisini çıkartırsak, o bizim için çok hatalı bir maçtı, o maçın dışında üç gol yedik. Lider Fenerbahçe`ye baktığımızda 5 gol yediğini görüyoruz. Biz defans olarak kötü bir durumda değiliz, aksine başarılıyız. İleride şansımız biraz daha açılırsa ve golleri bulursak takımımız çok iyi konumlara gelecektir. Tabii biz de forvetlere desteğimizi arkadan daha iyi verirsek onların performansı da daha iyi olacaktır."

"İSMAİL, BEN OLDUM DEMEMELİ"

-İsmail Köybaşı hakkında ne düşünüyorsun?

"Geleceği çok parlak, önü açık bir oyuncu. Bu genç yaşında Milli Takım`da ve Beşiktaş`ta olması bunu gösteriyor. Ona vereceğim tavsiye şudur, her gün üstüne yeni bir şeyler katması gerekiyor, herkesden sürekli bir şeyler öğrenebileceğini kafasından çıkarmaması lazım. Öğrenmeye aç olması gerekiyor. Çünkü onun yaşında ben de Inter`de ve milli takımda oynuyordum, artık ben oldum dememeli. Bunu derse gerileme başlar. İsmail genç ama çocuk değil, etrafına dikkat etmesi gerekiyor. İyi oynadığında onu çok abartanlara kulak asmamalı, aynı şekilde kötü oynadığında da. Ben iyi veya kötü oynadığım maçları biliyorum, İsmail`inde neyin nasıl olduğunu anlaması gerekiyor. Onunla sık sık konuşuyorum, çok iyi İngilizce konuşuyor. Onda öğrenme açlığını ve bir yerlere gelebilmek için daha çok çalışması gerektiğini bildiğini de hissediyorum.

"İTALYA LİGİ`NDE OYNAMAK ÇOK KOLAY DEĞİLDİR. ÖRNEĞİNİ BİLİCA DA GÖRDÜK"

-İtalya Ligi ile Türkiye Ligi`ni kıyasladığında neler söylersin?

"İtalyan Ligi taktik olarak çok üst seviyede ve kaliteli bir lig. İtalya Ligi`nde oynamak çok kolay değildir, bunun örneğini Bilica`da gördük. İtalya`da çok başarılı olmayıp, Türkiye`de önemli yerlere gelen bir oyuncu. Türkiye Ligi fiziğe dayalı bir ligtir. Burda da çok rahat ediyorum, Türkiye`de oynamaktan büyük haz alıyorum."

-İtalya`dayken Beşiktaş`ı tanıyor muydun?
"Guinti`den dolayı Beşiktaş`ı tanımıştım. Beşiktaş`ın Türkiye`nin iyi kulüplerinden bir tanesi olduğunu biliyordum."

"İTALYA`YI HİÇ ÖZLEMEDİM"

-Türkiye`de günlerin nasıl geçiyor?

"Her şey yolunda gidiyor. Üç ay oldu buraya geleli ve bu üç ay çok dolu dolu ve güzel geçti. Sıkıldığım bir gün olmadı, her gün yeni bir şeyler yapıyoruz. İtalya`yı hiç özlemedim diyebilirim."

-Adının anlamı nedir? Dünyaca ünlü araba markası Ferrari`yle bir bağlantısı var mı?
"Açıkçası anlamını bilmiyorum ve bir yakınlığımız olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. İtalya`da Ferrari soyadı çok sık kullanılan bir soy isim. Benim soyadım çok beğeniliyor, Ferrari arabalarla yakınlık kuruyorlar ama ben soyadımı çok fazla beğenmiyorum. Çünkü çok sık kullanılan bir isim. Daha az kullanılan bir soyadım olsaydı daha mutlu olurdum."

"DAMARLARIMDA AFRİKA KANI VAR"

-Baban İtalyan, Annen Gineli ve sen de Cezayir doğumlusun. Bunlar sana neler kattı? Kendini biraz daha farklı hissediyor musun?

"Bunun bana kattığı bir çok şey var tabii ki. Babamın işinden dolayı, küçüklüğümden beri çok fazla ülke gördüm ve seyahat ettim. Şu anda da içimde hep böyle bir istek var. İki gün iznim olsa, `nereleri görebilirim?, nereye gidebilirim?` diye düşünürüm. Yeni yerler görmeyi, yeni insanlarla tanışmayı çok seviyorum, Kendimi uluslararası bir insan olarak hissediyorum, tek bir ülkeye bağlılık hissetmiyorum. Yüzde 50 İtalyan, yüzde 50 Afrikalıyım. Ama kendimi Afrika`ya daha yakın hissediyorum. Bunda Arfika`da doğmamında etkisi olabilir. Karakterim ve şeklim olsun. Afrikalı insanlarla bir arada olduğum zaman daha rahatım. Afrika`da doğmamın bunda etkisi olabilir. Tabii ki italya`yı da çok seviyorum ama damarlarımda Afrika kanı olduğunu hissediyorum."

-Çok sayıda ülkeyi gezmeni sağlayan babanın işi neydi?
"Deniz ve okyanusların ortasındaki petrol arama ve çıkarma platformları, küçük şehir gibi yerlerdir. Ve orada çok sayıda insan yaşar. Babam da o merkezlere yiyecek dağıtan şirket için çalışıyordu. Mesela üç ay Kongo`da, daha sonra altı ay Rusya`da kalıyorduk. Babam bu şirketin sorumlusuydu ve organizasyon işlerini yapıyordu. Babam çok ülke gezdiği için ben de küçükken çok ülke gördüm. Kısa süreli gittiği yerlere ailemizi götürmezdi. Yaşım ilerledikçe bu gezilere gitmemeye başladım ve İtalya`da kaldım. Cezayir`de doğmamın sebebi de buydu."

-Neden Afrikalıların yanında kendini daha rahat hissediyorsun? Nedir bu özelliklerin?

"Beni oraya daha yakın hissettiren nedeni ya da çeken şeyi ben de bilmiyorum. Kendi karekterimi oraya yakın hissediyorum. Bulunduğumuz ortamlarda da çok değişik ülkelerden arkadaşlarımız oldu. Ben o düşünceye daha yakın hissediyorum. Kendimi özellikle İtalya`ya bağlı hissetmiyorum. İşin aslında kendimi bir dünya vatandaşı olarak görüyorum. `Futboldan sonra nerede yaşayacaksın?` diye bir soru sorsanız, bunun yanıtını şu an ben de bilmiyorum. Muhtemelen bir çok ülkeyi gezeceğim. Hiçbir şeye karşı değilim, hayattan keyif almaya çalışıyorum."

-Peki futboldan sonra ne yapacaksın?
"Bunu da düşünmedim. Çünkü şu an 29 yaşındayım ve tek düşüncem futbol oynamak. Futbolu bıraktıktan sonra tabii ki bir şeyler yapacağım ama umarım bu yapacağım iş bana yine farklı ülkeleri gezmemi sağlar."

İSTANBUL HAYRANLIĞI

-Kafanda o zamanki Türkiye imajıyla şu anki imajı nasıl?

"Türkiye`den hep iyi bahsediliyordu, özellikle İstanbul`dan. Abel Xavier ile 6 ay Roma`da birlikte oynadık ve İstanbul`dan hep olumlu bahsetmişti. Buraya gelen insanlar İstanbul hakkında güzel konuşurlardı. Bu konuşmalar bende daha sonra merak oluşturdu. Buraya gelince de insanların güzel konuşmalarının sebebini anlıyorum."

-Boş zamanlarında neler yapıyorsun?
"Şu sıralarda sakatlığım ile ilgileniyorum. Antrenmandan bir kaç saat önce gidip tedavi olurum, antrenman bitiminde de kalırım. Şu an itibariyle tamamen konsantrasyonumu sakatlığıma veriyorum. Bunun dışında arkadaşlarımla şehri tanımak, ülkeyi tanımak ve güzel yerlerde bulunmakla zaman geçiriyorum."

"DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU GERÇEK RONALDO"

-Birlikte oynadığın en iyi oyuncu kimdi?

"Gerçek Ronaldo, Brezilyalı Ronaldo."

-Peki Cristiano Ronaldo hakkında neler söyleme istersin?

Çok çok iyi bir oyuncu, modern futbolcuda hangi özellikler olması gerekiyorsa Cristiano Ronaldo onlara sahip. Bir çok önemli oyuncu ile birlikte ya da karşı oynadım. Zidane`a ve Baggio`ya karşı oynadım, Totti ve Ronaldo ile birlikte oynadım. Ronaldo`nun Inter`de birlikte oynadığımız dönemlerde o ağır sakatlıkları geçirmemişti. Bugüne kadar kimse de Ronaldo`nun yapabildiklerini görmedim. O apayrı bir oyuncuydu, sağ ayka, sol ayak ve kafa ile goller atardı."

-Totti`nın sahadaki karizmatik duruşunun dışında, saha dışında çok şakacı bir insan olduğu konuşulur.
"Evet çok doğru. Ayrıca çok da mütevazi bir insandır."

-Neden iyi defans oyuncuları İtalya`dan çıkar?
"İtalya`da mantalite olarak bu oyunculara yerleştiriliyor. İtalya`da gol yememek en önemli unsurdur. Zaten iyi defansı olan takımlar da genellikle kupaları kaldırıyorlar."

İtalya A Milli Takımı ile ilk maçını Türkiye`ye karşı oynadın...
"Evet o ilk maçımdı."

FERRARİ`NİN MİLLİ TAKIM ÜZÜNTÜSÜ

-İtalya`da geçtiğimiz yıl en iyi defans oyuncularından biri seçildi. Yeniden İtalya Milli Takımı`nda forma giymek istiyor musun?
"Milli Takımı düşünmüyorum, bu istemediğimden dolayı değil. Geçen sene çok iyi bir performans sergiledim ama milli takıma seçilemedim. Çevremdeki herkes de milli takıma neden seçilemediğimi soruyodu. Halbuik hocayla Inter`de birlikte çalışmıştık. Demek ki bu hocanın kafasında başka oyuncular var. Bunlar da olduğu için ben de düşünülmüyorum. Hoca kendi grubunu oluşturdu, bunlarla devam edecektir. Cassano`da bir kaç senedir İtalya`da çok iyi oynuyor ama hoca şans vermiyor.2

-En zayıf noktan nedir?
"Belki sahada hırçınlık olabilir. Yalnızca Galatasaray maçında gördüğüm sarı kart var. Sahadaki hırçınlığımın biraz daha üst seviyede olması gerekiyor. Oyun tarzım kontrollü oynamak, pozisyonunu kaybetmemek ve forvete top gelmeden, topu kapmak yönünde."

"HAKAN ŞÜKÜR İNANILMAZDI"

-Inter ve Parma`da Hakan Şükür`le birlikte oynadın. Şükür nasıl bir oyuncuydu?

"1 sezon Inter`de, 6 ay Parma`da beraber oynadık. Hakan Şükür müthiş bir oyuncuydu, attığı gollere ve kariyerine bakınca benim fazla bir şey söylememe gerek kalmıyor. İtalya`da şansının çok iyi gittiğini söyleyemeyiz. Inter ve Parma o dönem başarısız yıllar geçiriyordu. Hakan Şükür, İtalya`da başarasız diyememem çünkü takımlar çok kötü dönemler yaşıyorlardı. Beni Hakan Şükür`de en çok etkileyen çalışma hırsı oldu. İnanılmaz bir futbol aşkı vardı, antrenmanlarda adete durmak bilmiyordu, bu tüm takımı çok etkiliyordu. Maçlarda da tüm rakip defansı yaptığı presle yoruyordu, bu takıma çok faydalıydı."

AŞK HAYATI

-Aida Yespica ile yaşadığın aşk çok konuşuldu ve basında yer aldı. Son olarak da Francesca Lodo ile görüntülerin basında yer aldı...

"Dünyada bu tür haberler hep aynıdır. Türkiye çok büyük bir ülke ve çok sayıda gazete ve dergi var. Bu yazılanlar doğru da yanlış da olabilir. Türkiye`de de İtalya`da da bu tür haberler olabilir.

-Francesca Lodo ile beraberliğin sürüyor mu?
"Hayır, şu an hayatımda kimse yok, kalbim boş. Francesca da benim kız arkadaşımdı, sevgilim değil, onunla görüntülenmen onunla birlikte olduğum anlamına gelmez. Ayrıca bu haberlerin basında fazlasıyla yer almasını anlamıyorum."

-Türk kızlarını nasıl buluyorsun? İleride bir Türk kız arkadaşın olabilir mi?

"Türk kız arkadaşım olmadığını kim söylüyor."

-Kalbim boş dememiş miydin?
"(Gülüyor) Belki de oldu, bilmiyorum. Türkiye`de bu kadar güzel bayanların olduğunu ben bilmiyordum."

-Dünya`nın en yakışıklı futbolcuları listesinde adın geçiyor...
"Ben pek öyle düşünmüyorum. Tabii bunlar beni mutlu ediyor, bu onuru bana yaşatanlara teşekkür ediyorum."

-Şık bir tarzın var. Modaya önem veriyor musun?

"Herkes öyle söylüyor ama özellikle yaptığım bir şey yok. Modayı ve güzel giyinmeyi seviyorum. Bugün çok sporum, yarın takım elbise ile görebilirsiniz."

-Hayatında seni en çok şaşırtan olay neydi?
"Bir çok özel ve önemli şey yaşadım ancak. En farklısı ve özel olanı oğlumu kucağıma aldığım andır. Hiçbir şey bu ana bedel değildir."

-Kazım Avcı ile dostluğunuz nereye dayanıyor?
"Kazım ile İtalya`da tanıştık ve 10 yıldır çok iyi bir dostluğumuz var. Türkiye`de de bana büyük yardımları dokunuyor. Burada olduğu için ona tekrar teşekkür ederim."

(Sporx)


Click the image to open in full size.


Click the image to open in full size.


Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 11:56   #2
saLLa
 
aяda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

müthiş bi kafa yapısına sahip
özellikle köybaşı hakkında söledikleri çok doğru
__________________
AяdaAydemir..*


Siyahı yaşıyor, beyazı arıyoruz..
aяda Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 12:12   #3
.::Huzur::.
 
Sükut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kimse Tabataya olumsuz bir şey söylemedi.Aksine kendisinden birçok oyuncudan olmadığı kadar umutluyuz,beklentilerimiz var ve arkasındayım(z)..

Taraftarın gösterdiği tepkiler ister istemez oyuncuları etkilesede,yapılan tepki oyunculara değil yönetime..Etkilenmesi gereken,söylenenleri kaale alması gereken yönetim olmasına rağmen,yönetimde tık yok..
İşte bu sebepten; taraftar daha da bir hırsla yapıyor protestosunu..

Bence artık Gs'de Fb'de ilk haftalardaki gibi değiller.Olmayacaklarda..
Gs-Ts maçında Gs'nin performansını gördük..

Birde şimdi aklıma geldi.Fox tv'de iki gün önce ''Kim şampiyon olur'' oylamasında..Besiktas farkla öndeydi..
Bunada bayağı şaşırmıştım..
Şampiyonluk olmasada,toparlandı Beşiktaşımız artık,bu açık açık görülüyor..
__________________
.






Siz onları üzdünüz,siz onları kapının dışına sürdünüz..Onları ağlattınız,saçlarını dağıttınız,rüzgarlara bıraktınız..Siz bıçaklar sapladınız,sessiz olun deyip ağızlarımızı kapadınız.
O yaşlı başlarınızı kaldırın!..Ve hem yaşınızdan hem de başlarınızdan utanın!..



Evet !


Sükut Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 12:19   #4
saLLa
 
aяda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
aLmi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Birde şimdi aklıma geldi.Fox tv'de iki gün önce ''Kim şampiyon olur'' oylamasında..Besiktas farkla öndeydi..
Bunada bayağı şaşırmıştım..
evet o anketi bende gördüm çok duygulandım
__________________
AяdaAydemir..*


Siyahı yaşıyor, beyazı arıyoruz..
aяda Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 13:08   #5
 
kartalkopat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

NE ANKETİ YAA NE ZAMAN YAPILDI BENİM NİYE HABERİM OLMADI

BU ARADA PROFESYONEL FUTBOLCU KENDİNİ BELLİ EDİYOR İŞTE İSMAİL HAKKINDA DÜŞÜNDÜKLERİ FERRARININ NE KDAR PROFESYONEL OLDUGUNU BELLİ EDİYOR İYİ BİR DEFANS OYUNCUSU BENCE FERRARI DAHA İYİ OLACAKTIR ZAMANLA İSMAİLİN FERRARİDEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR BENCE İNŞ. ODA BUNU İYİ KULLANIR VE BEŞİKTAŞIMIZA UZUN YILLAR HİZMET EDER.
__________________
BO Q7 niz =))
kartalkopat Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 16:29   #6
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
aяda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet o anketi bende gördüm çok duygulandım
aynen yaa baktım şaşırdım sonra kendime geldim harbiden lennn
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 16:32   #7
H4RdwAr3mANiA_Gökhan
 
gandalfzeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tühh maçlarda iğne ile oynuyormuş...İnşallah düzelir.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gandalfzeze Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 18:40   #8
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sakatlığı ve Ağrıları Geçer ve Bianönce Düzelir Umarım.. Taraftar Açısından , Zaten Taraftar Takımını Sonuna Kadar Destekliyor.. Taraftarın Desteklemediği İsim Y.Demirören..
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2009, 21:57   #9
 
bobo38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

örnek bir insan kendini cabuk sevdirdi insallah uzun yillar besiktas formasini giyer basarilarin devamini dilerim ..
__________________
Basta bir büyük yoksa kardeslerin arasinda kavga vardir
Kavga Varsa Kan Vardir
Kan Varsa Ölüm Vardir
Ölüm Varsa Silah Vardir
Silah Varsa Para Vardir
Para Varsa Güc Vardir
Gücün Oldugu Yerde....Savas Vardir










bobo38 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-10-2009, 01:41   #10
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Umarım sakatlığından biran önce kurtulursun ferrari.. BEşiktaşımızın sana çok ihtiyacı olucak.. bunu son maçta yani wolfsburg maçındada gördük.
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:08 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580