Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2009, 10:58   #1
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Sanlı Kaptanın Mustafa Hoca ile Müthiş Röportajı

Click the image to open in full size.Ben bu camianın 1,5 yıllık hocası değilim, 60 yıllık taraftarıyım. Hani derler ya “Beşiktaşlı olunmaz, doğulur” diye. Ben işte onlardanım. Lider, takımı için idam sehpasına da çıkar. Gün geliyor Beşiktaş için kellemi koyuyorum...


Mustafa Denizli... Geçen yıl en çok alkışlanan, tepkilerle başladığı sezonda üst üste 2. şampiyonluğa yaklaşan Beşiktaş`ın teknik direktörü. Kimine göre kahin, bazılarına göre şanslı. Çoğunluğa göre Türkiye`nin sahip olduğu önemli bir teknik adam. Son dönemde kendinden çok söz ettirdi. Gündemdeki isim Denizli`ye merak edilenleri sordum, çarpıcı cevaplar aldım.

Takımda komutan çok önemli. Saha içinde ve dışında hır gür olmuyor. Bunun formülü nedir?

- Centilmenlikte 1 numaraya yükseliyoruz. Ufak tefek şeyler elbette oluyor. Burası dikensiz gül bahçesi değil. Biz bir aileyiz. Aile birliğini bozanların aile içinde yeri yok. Bir olay anlatayım. Napolyon`un askerleri savaşmışlar, zafer kazanmışlar. Napolyon, komutanı çağırıyor ve madalya takıyor. On binlerce asker var. Bir tanesi bağırıyor: "Komutan değil, biz savaştık" diyor. Napolyon da o bağıran askere, "Kaybetseydiniz sizin değil onun kellesi gidecekti" yanıtını veriyor. Lider, takımı için idam sehpasına da çıkar. Gün geliyor takımım için kellemi hiç düşünmeden ortaya koyuyorum. Futbolcuların karakter yapıları da camiaya yakışan nitelikte. Hepsi Kartal yürekli. Ben bu takımı iyi yönetmek için yaşıyorum. Bu camianın 1.5 yıllık hocası değilim, 60 yıllık taraftarıyım. Hani diyorlar ya `Beşiktaşlı olunmaz Beşiktaşlı doğulur` diye. Ben işte onlardanım.

Yönetimin takıma yaklaşımı nasıl?

- Aşağı yukarı 20 yıldır bu meslekteyim. Son derece değerli insanlarla çalıştım. Çalıştığım insanlar benim çalışma prensiplerime büyük özen ve saygı gösteriyorlar. Sayın Yıldırım Demirören ve yönetimine de müteşekkirim. Başarı olur, başarısızlık olur, o zaman derler ki “Biz yönetim olarak doğru bir tercihte bulunmadık.” O noktada yollarımız ayrılır. Şu ana kadar yönetimin bizi olumsuz etkileyecek hareketi olmadı.

Savunmacı hiç değilim

“Defans oyuncularının gol attığı maçlarımız da var. Geçen yıl en golcü takımdık ancak krallıkta adamımız yoktu. Çünkü herkes gole yakın. Bizim tek düşüncemiz gol”

Denizli eskiden hücumcuydu. Şimdi savunmacı diyorlar.

- Hiç sevmediğim bir futbol türü savunma. Savunmacıların golleriyle kazandığımız maçlar oldu. Onların anladığı savunmadan bahsediyorsak; bu oyuncuların rakip sahaya gitmemesi lazım. Niye bu takım geçen sezon ligin en çok gol atan takımıydı, neden gol krallığında ilk 7`de 8`de adamı yoktu? Herkes gole yakın olduğu için. Tek düşüncemiz goldür.

Sezon başında yan gelip yatmışsınız, fizik yükleme de yaptırmamışsınız.

- Bunu söylemesi için bir insanın bilgi fakiri olması lazım. Ayıp kere ayıp. Beşiktaş sezon başında 3 hazırlık maçı oynadı. Catania, Porto ve Lyon. Bunların karşısında Beşiktaş fizik olarak ön plana cıktı. Hiçbirine yenilmedik. “Beşiktaş daha sezon başlamadan hazır, fizik olarak iyi durumda” diyenler işler kötü gidince ağız değiştiriyorlar. Eleştirilecek konu her zaman bulunur. Olumlu eleştirilere şapka cıkarırım.

Atak çalışmıyormuşsunuz?

- Bu suçlamada bulunanların tavsiyelerini bekliyorum! Nasıl yapıldığını bir öğretseler çok mutlu olacağım!.

Nihat, Nobre, Batuhan çok iyi santrforlar ama gol sıkıntısı var.

- Bu takım gol pozisyonuna giremese o zaman dersin ki antrenör olarak takımı atağa çıkaramıyor. En kötü olduğumuz maçta bile 5-6 net pozisyonumuz var. Demek ki bu takım gol pozisyonu üretmekte zorluk çekmiyor, gol atmakta çekiyor. İkisi çok farklı şeyler.

Çift santrfor ve çift ön libero konusunda ne söyleyeceksiniz?

- Ofansif yönde değişiklik ancak gol pozisyonuna girilmiyorsa olur. Zaman zaman çift santrafor da oynayacağız. Yaratıcı oyuncularımız performanslarını yükselttiğinde tek ön liberoda olacağız.

Daha süratli geliyoruz

Kendi performansımızı hesaplıyorum. Olasılıkların Türkiye`de nasıl geliştiğini 35 yıldır takip eden insanım. Çıkışlar nerelerde olabilir, nerelerde kesilip hangi hafta inişler olabilir. Hangi hafta bu farkı kapatabiliriz bunları hesaplıyorum. F.Bahçe ve G.Saray, peş peşe kazandıkları maçlarda zaman zaman bizden daha kötü oynadılar. Ben aşağı eğriyi sezon başında yaşadım. Yukarıya çevirdikten sonra onlardan daha süratli geliyorum. Bunları düşünerek tahminlerde bulundum.

Bir tek Tabata`da durum farklı

Transferlerin hiçbiri isteğimin dışında gerçekleşmedi. Bir tek Tabata`da durum biraz değişik. Tabata 3 alternatifimizden biriydi. Almanya`dan bir Arjantinli ve bir başka Arjantinli üzerinde duruyorduk. Birini kulübü bırakmadı. Diğerinin de kulübü bonservis olarak 17-18 milyon euro istedi. Biz de son alternatif olarak Tabata`yı transfer ettik.

Kadro Devler Ligi için yeterli mi?

- Yeterli olması için 3-4 dünyaca ünlü yıldızı transfer etmeliydik. Öyle bir kadroyla gruptan çıkabilirdik. Ama sonrasını yine de tahmin edemem. Avrupa Ligi`nde kalırsak hedeflerimiz elbette daha yukarılarda olacak.

Nihat`ın Kovaçeviç gibi partneri yok

Nihat`ı istediği yerde oynatamıyorum. Bizde İspanya`daki partneri Kovaçeviç rolünde biri yok. Oynadığı yerin sağlam adamı olmadığı için kenar kulvarlarda oynatıyorum. İki eksiğimiz var. Nihat ve Tabata. Nihat`tan zerre kadar kuşkum yok, mutlaka düzelecek. Nihat`ın sorunu gol aceleciği. Sağlıklı bir Tello ve Delgado olunca Nihat`ın farkını çok net göreceğiz. Tabata`dan da beklediğimizi alamıyoruz. Nihat ile aynı ruh halindeler. Diyarbakır maçında fena değildi. Bir şeyler yapmak istedi. İyi olacaktır.

Batuhan için düşünceleriniz?

- Beşiktaş tarihinin en önemli köşebaşlarından olan Manchester United maçında Batuhan`a "Haydi sahaya" diyebiliryorsak ligde de hayli hayli kendisine görev veririm. Kendini sorgulasın. Oynamak için her şeyi ortaya koyuyor mu?

Peki İsmail ve Üzülmez?

- İsmail, Beşiktaş ve milli takımın 10 yıllık geleceğini tapulayacak biri. Daha 19 yaşında. Ofansif anlamda iyi, savunmayı da öğrenir. Üzülmez, çok kaliteli bir insan. Takımın başında yerli teknik direktör de oldu, yabancı da o hep kadrodaydı. Mükemmel bir örnek.

Rüştü`den sonra Nihat`ın da ıslıklanması olayına ne diyorsunuz?

- Bu ıslıklamanın sonu Rüştü gibi olacaksa çok güzel(!) Nihat`ı da ıslıklasınlar.

Sabaha kadar ağladım

Ocak`ta kafanızda gidip gelecek oyuncular var mı?

- Var. Olmalı da... Benim yapım çok farklıdır. Ben hayatımda kadroya giremeyen insanlar için üzülmüş insanım. 34 yaşında G.Saray`da yedek kaldığım gün sabaha kadar ağladım. Yedeklerin ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Kalbim yedeklerle. Zaman zaman eleştiri konusu olan bu değişiklikleri, onlara fırsat vermek için yapıyorum.

Buna örnek olarak Serdar`ı gösterebiliriz değil mi?

- Beşiktaş`ın en hayati maçlarında bile Serdar`a güvenerek görev verdim. Çık kendini göster. Maçlarda değil, bari antrenmanlarda göster. Yeteneklerini kullanmama konusunda bu kadar ısrarcı olunmaz.

Protestolar etkiliyor

Taraftarın protestosu şudur: “Yönetim başarılı değil. Nasıl başarılı değil? Bu yönetim beni getirdi, transferler yaptı. Dolayısıyla protestonun odağında takım var, ben varım. Elbette etkilenilir. Ancak bu iyi tabloda büyük pay yönetimin ve görev verdiği insanlarındır.”

O kadronun yüzde 46`sı as

Türkiye futbolu takip etmiyor. Bir kesim `Manchester yedeklerle oynadı` vurgulamasını yaptı. Yuh kere yuh yani. Oynadığımız Manchester kadrosunun yüzde 46`sı ligin tamamında yer alıyor. Obertan`ı Fransa`dan çok büyük paraya aldılar. Rafael`e 20 milyon euro ödediler.

Tek düşüncem Beşiktaş

Milli takıma gitmem söz konusu değil. Milli takım Haziran sonuna kadar kendini çalıştıracak hocayı bulur. Tek düşüncem Beşiktaş.

En keyifli maç F.Bahçe derbisi

F.Bahçe maçında çok çok iyi oynadık. Büyük keyif aldım. Bunun dışında D.Bakır, Wolfsburg, CSKA ve buradaki Manchester maçları da iyiydi. Ancak futbolumuzun karşılığını alamadık.

Yusuf ile konuşacağım

Nobre`ye fırsat tanıdım. Bobo iyi oynuyor. İyi oynayan adamın benim yanımda oturması sorun olmaz. İyi oynamayanlara fırsat veriyorum. Nihat, Tabata, Yusuf, Nobre öyle. Yusuf`u anlamıyorum. Ciddi ciddi konuşacağım. Diyarbakır maçında çabuk olmadığı için oyundan aldım.



Yeni Şafak

Konu RamesooN tarafından (11-12-2009 Saat 11:08 ) değiştirilmiştir..
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 11:13   #2
 
gokhan06_23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

5şer 6şar okutacan bize varya mustafa hoca iyisin hoşsun seviyoruzda özellikle avrupada o kadar pozasyona girmedik çok yukarlarda görmeyelim kendimizi
gokhan06_23 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 11:36   #3
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Harika Röportaj Olmus .

Anlasılan Devre Arasında Gidecek oyuncular Belli Olmus

Delgado Dönüncede Fink'i Kesicek Ernst Tek Ön Libero Oynayacak

Tabata'yı 2.planda Tutuyor

Serdar Özkan Konusunda Çok Haklı Yeteneklerini Gösteremiyor

Nihat Konusunda da Haklı Nihat'tan Cok Büyük patlama Bekliyor ki Bizde Bekliyoruz

Hoca Cok Güzel konuları ve merak Ettiklerimizi Anlatmıs ..

Matias Emilio Delgado Hadi Kaptan Dön Artık Özledim Be ..
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 13:04   #4
saLLa
 
aяda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

demekki neymiş hocanın nobreyi nihatı oynatmasınında bi sebebi varmış. önemli olan kötü oynayanları oynatıp onları kazanmak diyo.

yusufun geri dönmesi lazım çünkü diyarbakır maçında gördükki onun geçen seneki yaratıcılığına ihtiyacımız olacak. umarım hoca etkili bi konuşma yapar.

delgado gelir gelmez takımın tek ön liberoya dönüceni düşünmüyorum. delgadonun en azından %80 hazır hale gelmesini beklicektir bu değişim için.

çok hoşuma giden bi sözü var hocanın. devler liginde gruptan çıkmak için 3-4 dünya yıldızı kadronzda mevcut olması lazım diyo. sene başında hocanın bunu yönetimi ilettiğine şüphem yok. hadi ferrariyi şampiyonlar liginde üstün katkı sağladı sayarsak diğer 2-3 dünya yıldızı nerede?

gol sıkıntısında ise takım oyunundan değil, son topu kullanan oyuncuların bireysel beceriksizliğinden bahsediyo..
__________________
AяdaAydemir..*


Siyahı yaşıyor, beyazı arıyoruz..
aяda Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 14:05   #5
 
forza-kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Güzel röportaj olmuş.
__________________
Click the image to open in full size.

Açın Gözlerinizi Bakmayın şaşı , Alayınız Gelse Yıkamaz Şanlı Beşiktaş'ı !
forza-kartal Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 16:12   #6
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hoca sorulara içtenlikle cevap vermiş. İsmail ve Batuhan konusunda bende aynı fikirdeyim hocayla. Devre arasında gönderilecekleri kafasında belirlemiş. Takıma Holosko ve Delgado katılacak mutlaka bu iki isimin gelmesi takımı etkileyecektir ama Delgado'dan kurtarıcılık beklemekte hata olur. Bu kadar eleştiriye rağmen ben hocaya güveniyorum bu sezon yine bize zafer şarkıları söyletecek.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2009, 18:27   #7
 
tolga.yalcin64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

büyüksün hoca..
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
tolga.yalcin64 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2009, 12:52   #8
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

delgadoya bel bağlama umarım
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2009, 14:35   #9
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Cidden çok güzel röportaj olmuş, hoca içtenlikle sorulara cevap vermiş. Bizede beklemek ve desteklemek düşüyor !..
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2009, 15:20   #10
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Artık Ne Hücumcu , Ne Savunmacı bir Takım istiyoruz , GOL ATMAK ve FUTBOL OYNAMAK için çıkalım sahaya.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 22:32 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580