Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-02-2010, 21:31   #1
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Liderim değil başkanım....

Sevgili arkadaşlarım..
Seçim bitti ,Yıldırım Demirören,6 yıllık çok ama çok kötü yönetimin ardından tekrar başkan seçildi...bir gurup ,seçimin ardından,kongrenin kestiği parmak acımaz deyip sonucu olgunlukla karşılamakla beraber bir gurup ta "bu adam durdurulmalı" gibi bir abukluğun peşinden koşmaktadır hala..nasıl durduracaklar ?.. tabii ki son 15 yıldır yaptıkları gibi en iğrenç metod olan "küfür" ile..sanki sessiz kalmamanın tek yolu küfretmekmiş gibi..
tabii arkadaşım olup bitene sessiz kalmayalım..ne yapalım mesela..son 15 yıldan beri yaptığımız gibi durmadan küfredelim mesela..küfrederek ;Sebayı gönderdik,Bilgili'yi gönderdik ..en az 10-12 tane futbolcu gönderdik..hangi sıfat ile :taraftar sıfatı ile..en terbiyesiz,en zararlı futbolcuları idol yapıp kanıyla canıyla efektif katkı sağlayanları ise 2 kötü maç ile en adi şekilde küfrederek yolladık..varmı böyle birşeye yetki ve hakkımız ..tabiiki yok..herkes haddini bilecek ve bu kulübün sahibi masalını bırakacağız..bu kulübün sahibi yoktur ,yöneteni vardır..o da kanun ve tüzüklerle çizilen şekilde belirlenir..demokrasilerde 1.vazgeçilmez;temsil ve seçimdir..buna uymak zorundayız..uymaz isek kaos doğar..kaos yaratan beşiktaşlı değildir..Ben 2 sene önce başladım "Demirören, bu kulübü yönetemiyor" demeye..ancak 20 sandığın 20 sini de alarak seçilen bir başkan var ve o bu camianın başkanıdır..ama lideri midir o tartışılır ama "baş-ka-nı dır.."
Şunu unutmayalım ki bu seçimde kongre demirörene güvenoyu vermemiştir,kongre M.Aksu ya "sen bu kulübü yönetemezsin" demiştir..
Demiştir ki ; borsaya kayıtlı bir kulüpte öyle afaki borç rakamları açıklanmaz.. demiştir ki ;ööle Ankara da hükümete yakın olmakla ,Beşiktaş'a yakın olmak farklı şeylerdir..demiştir ki.."sen,yönetimde iken bir Levent Erdoğan kadar bile itiraz edemediğin bir adamdan dahi iyi değilsin" ve kongre Demirören e de demiştir ki
"6 yıllık berbatötesi yönetimine rağmen,sana 3 yıl daha o koltuğu vermemin sebebi karşına adam gibi birinin çıkmamasıdır..eğer ,yeni dönemde adam gibi yönetemzsen değil bu kulübün başkanlığı,bir daha kapısından giremezsin"..ve taraftara da demiştir ki..

_Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Beşiktaşımızda da demokrasilerin 1. kuralı olan "kuvvetler ayrılığı ilkesi " geçerlidir..yani herkes yerini haddini ve görevini bilecek..öyle küfür ile adam gönderme dönemi bitmiştir..Siz,kulübü tarihinde en kötü yönetenlerden biri olan bir adama küfrederseniz, adamı hiç haketmediği halde "mağdur" konumuna sokarsınız ,bende onu seçerek mağduriyetini gideririm..
demiştir.....
Öyle,istediğini yapana ;aslan kaplan..istediğini yapmayana "şer.....siz" damgası vurma devri bitmiştir..
Bana gelince seçim sonucu içime sinmedi..Beşiktaş liderini değil başkanını seçti..ama içime sinmese de o beşiktaşın başkanıdır..benim liderim değildir asla da olamaz ama başkanımdır...Asla rakibim değildir..onun için de ona ve ekibine başarılar diliyorum..inşallah bu sefer başarılı olurlar..biliyorum ki onlar başarılı olurlarsa spor adına ben mutlu olacağım..Gerçi ümidim yok ama...
Anlayana.....
İrfan Kayahan
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2010, 21:53   #2
 
dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Değerli abicim yazılarına genel olarak katıldığım gibi gene destekliyorum fikirlerini. Zaten her fırsatta belirttim M.Aksu yu kahraman yapan tek şey Demirören antipatisidir. Yani Murat Aksu aslında o yönetim kadrosuyla veya Beşiktaş bünyesinde sahip olduğu geçmişle bu klübün kurtarıcısı olabilecek bir isim olduğunu asla gösterememiştir. Demirören karşısında kısacası simgesel bir varlık olmaktan öteye gidememiştir.

İkincisi küfür etme konusunda da sonuna kadar katılıyorum. Gerektiği zaman protesto etmek hakkını aramak her topluluğun bireyin toplumsal yaşam içinde yapması gereken bir şeydir. Demokrasi nin seçim dışındaki en önemli ilkelerinden biri de budur. Muhalefet etme hakkı her zaman vardır ki bu yüzden seçimlerde muhalefet kanadı da bulunur. Ama bunu en uygun şekilde yapmak gerekir. Küfür ederek Demirören i haklı konuma geçirmek yıllardır yaptığımız şey bunu kaç kere söledik. Küfür ettikçe onu haklı çıkaracağız onun mücadelesini öne çıkaracağız. Biz zorba olarak gösterileceğiz. Küfürle şiddetle bu işler olmaz sesini duyurmak için birlik olmak yeterlidir BJK taraftarının ruhunun varlığı bile bir ortamda ağırlığını koyduğunda bu hissedilir neden küfür ederek bu işi çirkinleştireceğiz ki. Başkan olarak devam eden süreçte icraatlerini gene beğenmezsek çıkıp adam gibi eylemler yaparak tepkimizi koyarız. Küfürle asla bir yere varamayacağız.

Son olarak senden ayrıldığım bir nokta var abicim. Ben çok demokratik bir ortam olduğuna inanmıyorum. Ben daha doğrusu demokrasinin temeli olan anayasanın bizdeki adıyla tüzüğün baştan yanlış olduğunu düşünüyorum. Başkan onayıyla üye alımı gibi saçma bir şey olamaz. Bunun bir kurulu olur herkesin oy hakkı olur öyle onay işlemi yapılır. Herşey başkanın ağzında bitmemeli. Ayrıca herkesin artık kabul ettiği gibi kongrede Beşiktaş lı olmayan bir çok üye var. Bunu içerden bir çok kişi belirtti. Beşiktaş lı olmayan bir üyenin Beşiktaş adına karar vermesi çok anlamsız. He parasını veriyosa buna hakkı var denebilir ama o noktada daha da çirkin iddalar var patronların işçilerini üye yaptığı gibi durumlar söz konusu ki bunlar doğru gerçek bilmiyorum ama kongre üyelerimiz hakkında bu kadar fazla spekülasyon yaratılması çok kötü bir izlenim yaratıyor. Açıkçası güvenilirliği muamma olan bir ortamda yapılan seçimin demokrasiye ne kadar hizmet edeceğinden şüpheliyim. Bizim karşı çıkmamız gereken ilk nokta tüzük değişikliği olmalıdır. Saygılarla.
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2010, 21:59   #3
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bir tek yer disinda tamamen katiliyorum.Katilmadigim yer icerdeyken Levent Erdogan gibi medyaya yonetimi elestirmemesi kismi.Yonetim icerde kavga edercesine tartismali ama disari tek ses cikmali diye dusunuyorum.Kol kirilir yen icinde kalir.
Gerisinin altina imzami atarim.
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2010, 21:59   #4
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Dartheagle'den alıntı;
"Son olarak senden ayrıldığım bir nokta var abicim. Ben çok demokratik bir ortam olduğuna inanmıyorum. Ben daha doğrusu demokrasinin temeli olan anayasanın bizdeki adıyla tüzüğün baştan yanlış olduğunu düşünüyorum. Başkan onayıyla üye alımı gibi saçma bir şey olamaz. Bunun bir kurulu olur herkesin oy hakkı olur öyle onay işlemi yapılır. Herşey başkanın ağzında bitmemeli. Ayrıca herkesin artık kabul ettiği gibi kongrede Beşiktaş lı olmayan bir çok üye var. Bunu içerden bir çok kişi belirtti. Beşiktaş lı olmayan bir üyenin Beşiktaş adına karar vermesi çok anlamsız. He parasını veriyosa buna hakkı var denebilir ama o noktada daha da çirkin iddalar var patronların işçilerini üye yaptığı gibi durumlar söz konusu ki bunlar doğru gerçek bilmiyorum ama kongre üyelerimiz hakkında bu kadar fazla spekülasyon yaratılması çok kötü bir izlenim yaratıyor. Açıkçası güvenilirliği muamma olan bir ortamda yapılan seçimin demokrasiye ne kadar hizmet edeceğinden şüpheliyim. Bizim karşı çıkmamız gereken ilk nokta tüzük değişikliği olmalıdır. "

Buna bende katılıyorum..ama beğenmememe rağmen bu da tüzük ile belirtilmiş bir kural..ve bu kural la Seba,Üstünkaya,hakkı Yeten..gibi başkanların onayı ile üye yapılanların olduğu sandıklarda da maalesf Demirören kazanmıştır..
Ancak şahsi görüşüm gene de bir an önce tüzük tadilinin gerçekleşmesi ve bu saçma kuralın kalkmasıdır..
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2010, 22:02   #5
 
Toshack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

küfürle de gitmeyeceğinin herkes farkında ki zaten.Yumurta yemek küfürden daha kötü ve fiziki bir eylemdi.O olaydan sonra bile gitmediğine göre küfürle hiç gitmez.

Beşiktaşlılar duruşlarını BJK store ları boykot ederek ve maçlara hiçbir şekilde bedava bilet verseler dahi gitmemekle gösterir.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
Toshack Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2010, 22:34   #6
 
Deschain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kesinlikle katılıyorum.

Küfür Beşiktaş tribünlerinin zekasına hakaret etmektir.Dünyanın en zeki topluluğu küfür edecek kadar aciz olmamalıdır.

Sadece başkana ya da oyunculara değil, rakibe de küfür edilmesi Beşiktaş'a yakışmadığı gibi erman gibi sistemin adamlarına oyuncak veriyoruz.

Bununla birlikte;

BEŞİKTAŞLILARIN büyük çoğunluğunun istemediği bir adam başkan olurken, ve dolayısıyla tepki alırken;
Beşiktaş'ın sahibi kongre üyeleridir diyerek kafama vurulması ve dahi demokrasiden bahsedilmesi konusunda orada dur derim.

Bana "kombine al, forma al, lig tv al, Kartal Yuvası'ndan çıkma, kulübe para kazandır" deniyor mu?EVET

Ben bunları yapıyor muyum? EVET

Bunları yaparken bir çıkar, bir rant değilde sadece Beşiktaş sevgisi ile yapıyor muyum? EVET.

Ben çoğunluk muyum? EVET

Güzel...

Çoğunluk olan ben Bay X'i istemiyorum.

Hayır sen karışamazsın.Sahibi kongredir.

Yok ya!

Param istenirken adam yerine konuyorum da, tercihimi söylerken mi dış kapının dış mandalı muamelesi görüyorum.

Harcarken "aferin", seçerken "orada bi dur"

Rahmetli Kazım Kanat'ın kongrede fb-gsli üylere olduğunu ortaya çıkarması ardından eski muhalif Tuğrul Yenidoğan'ın ölülerin üye yapıldığını kanıtladığı bir kongrenin kararına saygı duyuyorum.

Ancak o kongre azınlığı iktidara taşımıştır.
Demokrasiden bahsedilemez.

Tekrar söylüyorum saygı duyuyorum yine de.

Ancak benim de elbette küfürsüz ve oluşan haksız duruma tepki göstermek en doğal hakkımdır.

Söz hakkım yoksa, "TaraftarIMIZ karar veremezse" ama YETMEZ diye bir taraflarını yırtan şak şakçılaRI, taraftarLARI karar verebilirse.

O zaman taraftarLARI ile muhattap olsunlar.Seçme hakkına sahip, kulübün sahibi olan taratarLARI harcasın paraları.

Bu da benim demokratik ortamdaki en doğal tepkim.

Tabi öyle bir ortam djk'de kaldıysa.
__________________
HAYATIN ANLAMI SİYAH BEYAZ

MuTLu aşK YokTUr
BEŞİKTAŞK VARDIR
Deschain Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2010, 23:46   #7
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Abi öncelikle emeğine sağlık. Yazdıklarının bazı bölümlerine katılıyorum ancak bazı bölümlerine katılmıyorum.

Küfür konusunda sonuna kadar haklısın. Biz kendimize yakışan şekilde bizi tam anlamıyla anlatacak bir şekilde tepkimizi ortaya koymalıyız bunun adı küfür olmamalı küfür bir çözüm yolu değil.

Katılmadığım nokta ise kongre üyelerinin senin bu dediklerini düşünerek oy atmamış olmasıdır. Eğer öyle düşünüyorlar ve bu şekilde oylarını kullandılarsa bir kez daha yazıklar olsun hepsine. Madem bu gerçekleri biliyorlardı ne diye 6 sene boyunca sesini çıkaran olmadı. Madem bu mesajları verdiler ne diye aralarından bir isim çıkaramadılar. Ben kongre üyelerinden sosyal mesaj vermelerini istemiyorum. Gerektiğinde biz buradayız akıllı olun demesini bekliyordum pazar gününden sonra böyle bir beklentim de yok artık. Onlar sosyal mesaj vermeye devam etsinler.

Bir diğer katılmadığım konuda beni müşteri olarak gören işine geldiğinde öven işine gelmediğinde stadta dövdüren bir ismi samimiyetine güvenmediğim insanlar seçti diye başkan kabul etmem. Bunu isterseniz anarşi olarak kabul edin ama benim gerçeğim budur. Pazar günü sandıklardan çıkan vatandaş benim başkanım değil.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2010, 00:30   #8
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İrfan abi ellerine sağlık çok anlamlı bir yazı yazmışsın.
Bi başka noktaya değinmek istiyorum ben.
Kesinlikle etrafımda edilmesine rağmen katılmadım ama değinmeden geçemeyecem, Bu tribünleri küfre iten yol ne idi ?
Geçtiğimi sene hatta ondan önceki sene bile yeter protestoları dakikalarca yağpıldı taraftar sırtını döndü, dakikalarca yönetim ve başkan istifaya çağarıldı, forumlarda sitelerde gazetelerde defter defter yazıldı hatalar ortaya konuldu ve bu zat bu uyarıların hiçbirine olumlu bir cevap vermeyince taraftarı bilekis karşısına alınca bu insanların sabrı taştı ve çareyi küfürde aradılar. Tabiki haklılar demiyorum.
Benim söylemek istediğim şu Beşiktaş Başkanı taraftarı ile kendi arasına kalın ve net bir çizgi çekti ve siz kirlisiniz imajı yarattı. Bu başkanın benim nazarımda yaptığı en büyük hatadır. Ve ne bundna sonra kadar başarılı olursa olsun bu camianın başkanı olur ama lideri asla olamaz.

Kendisine yakın gruba talimat verip Tarafatarına dayak attıran ve taraftarına doğru söven bir kişi beşiktaş camiasının lideri olamaz. Bir gün gelir ne yaptım diye başını elleri arasına alır ve düşünmek zorunda kalır.

Bu yorumu bir hikaye ile bitirmek istiyorum.

Adamın biri durmadan oğluna, herhengi bir yaptığı hata veya olay sonrasında: " Sen adam olamazsın " diyormuş.

O kadar hırslanmış ki oğlu, Padişah olmuş. Sonra sadrazamını göndermiş ve babasını çağırmış ayağına. Adam hiç ses çıkarmadan oğlunun ayağına kadar gitmiş.

Babasını görünce gururla koltukları kabarmış oğlunun. Karşısına geçerek " Baba ! sen bana adam olamazsın demiştin ama ben padişah oldum. Benimle gurur duyuyor musun ? " demiş.

Baba da " Oğlum ! ben sana padişah olamazsın demedim ki. Adam olamazsın dedim. Padişah olmuşsun ama yine adam olamamışsın.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2010, 19:30   #9
gurbetci kartal
 
once_biz_vardik1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili arkadaşlarım..
Seçim bitti ,Yıldırım Demirören,6 yıllık çok ama çok kötü yönetimin ardından tekrar başkan seçildi...bir gurup ,seçimin ardından,kongrenin kestiği parmak acımaz deyip sonucu olgunlukla karşılamakla beraber bir gurup ta "bu adam durdurulmalı" gibi bir abukluğun peşinden koşmaktadır hala..nasıl durduracaklar ?.. tabii ki son 15 yıldır yaptıkları gibi en iğrenç metod olan "küfür" ile..sanki sessiz kalmamanın tek yolu küfretmekmiş gibi..
tabii arkadaşım olup bitene sessiz kalmayalım..ne yapalım mesela..son 15 yıldan beri yaptığımız gibi durmadan küfredelim mesela..küfrederek ;Sebayı gönderdik,Bilgili'yi gönderdik ..en az 10-12 tane futbolcu gönderdik..hangi sıfat ile :taraftar sıfatı ile..en terbiyesiz,en zararlı futbolcuları idol yapıp kanıyla canıyla efektif katkı sağlayanları ise 2 kötü maç ile en adi şekilde küfrederek yolladık..varmı böyle birşeye yetki ve hakkımız ..tabiiki yok..herkes haddini bilecek ve bu kulübün sahibi masalını bırakacağız..bu kulübün sahibi yoktur ,yöneteni vardır..o da kanun ve tüzüklerle çizilen şekilde belirlenir..demokrasilerde 1.vazgeçilmez;temsil ve seçimdir..buna uymak zorundayız..uymaz isek kaos doğar..kaos yaratan beşiktaşlı değildir..Ben 2 sene önce başladım "Demirören, bu kulübü yönetemiyor" demeye..ancak 20 sandığın 20 sini de alarak seçilen bir başkan var ve o bu camianın başkanıdır..ama lideri midir o tartışılır ama "baş-ka-nı dır.."
Şunu unutmayalım ki bu seçimde kongre demirörene güvenoyu vermemiştir,kongre M.Aksu ya "sen bu kulübü yönetemezsin" demiştir..
Demiştir ki ; borsaya kayıtlı bir kulüpte öyle afaki borç rakamları açıklanmaz.. demiştir ki ;ööle Ankara da hükümete yakın olmakla ,Beşiktaş'a yakın olmak farklı şeylerdir..demiştir ki.."sen,yönetimde iken bir Levent Erdoğan kadar bile itiraz edemediğin bir adamdan dahi iyi değilsin" ve kongre Demirören e de demiştir ki
"6 yıllık berbatötesi yönetimine rağmen,sana 3 yıl daha o koltuğu vermemin sebebi karşına adam gibi birinin çıkmamasıdır..eğer ,yeni dönemde adam gibi yönetemzsen değil bu kulübün başkanlığı,bir daha kapısından giremezsin"..ve taraftara da demiştir ki..

_Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Beşiktaşımızda da demokrasilerin 1. kuralı olan "kuvvetler ayrılığı ilkesi " geçerlidir..yani herkes yerini haddini ve görevini bilecek..öyle küfür ile adam gönderme dönemi bitmiştir..Siz,kulübü tarihinde en kötü yönetenlerden biri olan bir adama küfrederseniz, adamı hiç haketmediği halde "mağdur" konumuna sokarsınız ,bende onu seçerek mağduriyetini gideririm..
demiştir.....
Öyle,istediğini yapana ;aslan kaplan..istediğini yapmayana "şer.....siz" damgası vurma devri bitmiştir..
Bana gelince seçim sonucu içime sinmedi..Beşiktaş liderini değil başkanını seçti..ama içime sinmese de o beşiktaşın başkanıdır..benim liderim değildir asla da olamaz ama başkanımdır...Asla rakibim değildir..onun için de ona ve ekibine başarılar diliyorum..inşallah bu sefer başarılı olurlar..biliyorum ki onlar başarılı olurlarsa spor adına ben mutlu olacağım..Gerçi ümidim yok ama...
Anlayana.....
İrfan Kayahan
kusura bakma abi kufur haric

bastan asagiya katilmiyorum zaten bu klubun taraftarin halkin klubu olmadigi acik sekilde bellidir bu secimle beraber ayrica kongrenin demir orene aksu yuzunden oy verdigine kesinlikle katilmiyorum demir orene cikarlari dogrultusunda verilen oylardir daha dogrusu bu secim kesinlikle demokratik degildir her haliyle hemde bide her lafinizda surekli bir siyasi ideoloji icindesiniz bu tutumunuzda hakikaten garip olmaya basladi artik her defasinda ayni muhabbet oluyor boyle seylerde demir oren milleti yemledi yemek isteyen herkezde o yemi yedi masallah peki bu ertugrul kumcu oglu nedir anlatabilirmisin bana bu sekilde dusunen kongre bunlari dusunmuyormu peki ismail unal olayi bunnardami aksuyla calisan adamlar konusurken biraz dusunmek lazim aksine kongreye siyaseti aksu secime siyaset karistiriyor diyerek demir orenin ta kendisi yapmistir malesef besiktas yakinda demir oren ailesine gecince umarim bu kongre bunlarin sonuclarinada katlanacaktir okey masasinda transferi yonlendiren verdigi hicbir sozu tutmayan klubu 16 milyon dolar borcla alip 150 milyon dolara getiren taraftarin maksimum 100 de 85 inin yeter dedigi bu baskana bu kongreden 4509 oy cikiyorsa bana bunu herkez hur iradesiyle verdi diye kimse anlatamaz cunku buna aptallar bile inanmaz kusuruma bakmayin
__________________
Allah(c.c) bir kulunu severse o kulun nesi yok? Allah (cc) bir kulunu sevmesse o kulun nesi var ? hz.Ali (r.a)

Konu once_biz_vardik1903 tarafından (03-02-2010 Saat 19:34 ) değiştirilmiştir..
once_biz_vardik1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-02-2010, 19:54   #10
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 12:53 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580