Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-01-2008, 14:36   #1
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 14 Şubat'ta Genel Seçim Kararı Alındı

Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, oy kullanan 241 delegeden 192'si, 14 -15 Şubat tarihlerinde federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulunun seçimle yeniden belirlenmesi yönünde oy kullandı. 48 delege 'hayır' oyu kullanırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.


İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi`nin atadığı ``İhtiyati Tedbir`` kurulunun kararı doğrultusunda yapılan Futbol Federasyonu Genel Kurulu başladı.

Ankara Sheraton Otel`de gerçekleştirilen genel kurulda, toplam 263 delegenin 225`i hazirun cetvelini imzalayarak salonda hazır bulundu. Genel kurula erken gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yan yana oturarak bir süre sohbet etti.

Genel kurul başlamadan geçici divana 200 imzayla verilen önerge sonrasında Galatasaray Kulübü delegesi Mehmet Helvacı oy çokluğuyla divan başkanı seçildi. Helvacı`nın yardımcılıklarını Beşiktaş kulübü delegesi Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü delegesi Şekip Mosturoğlu ve Trabzonspor Kulübü delegesi Zeyyat Kafkas getirildi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ise divan başkanlığı seçimi için herhangi bir aday göstermedi.

Gözlemci olarak Türkiye`ye gelen FIFA Başkanı Joseph Blatter`in danışmanı Jerome Champain, FIFA Hukuk Kurulu Üyesi Marcel Benz ve UEFA Genel Sekreteri David Taylor, genel kurul öncesinde UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve ``ihtiyati tedbir`` kurulunda yer alan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan ile toplantı yaptı.

Genel kurulu ayrıca Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ve Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ziyaretçi kartıyla izledi.

Öte yandan ana statünün kabul edilmesinin yanı sıra federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulunun seçime gidip gitmeyeceğinin oylanacağı genel kurulu 15 televizyon kanalı tarafından naklen yayınlandı.

-WILL: "TFF`NİN BAĞIMSIZ ANA STATÜSÜ OLMAMASINI KABUL EDEMEYİZ"-

FIFA Onursal Asbaşkanı David Will, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, TFF için bağımsız statü hazırlamak üzere bir çalışma grubu oluşturulmasını, bu grubun hazırlıklarını 30 Nisan`a kadar tamamlamasını ve statüyü mayıs ayının ilk haftasında yapılacak TFF Genel Kurulu`na sunmasını önerdi.

Will, genel kurul gündeminin 7. maddesi olan, Federasyon Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu`nun seçimlerinin yenilenmesi ve oylama şeklinin belirlenmesi ile ilgili maddenin gündemden çıkarılmasını teklif etti. Bu maddenin gündemde kalması halinde, daha sonra söz alarak bu konudaki fikirlerini açıklayacağını belirtti.

TFF`nin sadece Avrupa`nın değil, dünyanın en büyük federasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, ``Eğer ki TFF sorunlar yaşıyorsa, bu hem FIFA hem de UEFA için rahatsızlık yaratır. Biz de bu sorunları çözmek için buradayız. 2005 yılının başından beri üyemiz olan federasyonların statülerini, FIFA statüsüne uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışma başladığında fark ettik ki, TFF`nin bağımsız statüsü yok, kanunla işleyişi düzenlenmiş. Üzülerek söylüyorum ki bu durum artık kabul edilemez`` dedi.

Bir çalışma grubunun oluşturulmasını FIFA ve UEFA adına önerdiklerini vurgulayan Will, şöyle devam etti:

``Bu çalışma grubu, bugünden itibaren bağımsız bir statü hazırlamak için çalışmalarına başlamalıdır. Çalışma grubunun içinde TFF`den 5, UEFA ve FIFA`dan da 1 veya 2 kişinin temsilcisi bulunmalı. Biz, hiçbir şekilde hükümetin karşısında değiliz, birlikte çalışmak isteriz. Bu çıkan yasanın tamamen iptalini istemiyoruz. Bu kanun, bu haliyle TFF`ye destek sağlamaya devam edecek, hem de statünün bağımsızlığına imkan sağlayacak. Bu şablon statülerimizin, Türkiye`nin spesifik şartlarına uygun olması gerekmektedir. Yeni statü kabul edilene kadar, mevcut yasa ile çalışmaya devam edilmelidir. Yeter ki bu yasalar FIFA ve UEFA`ya uygun olsun.``


''FUTBOL SİYASETTEN DAHA ACIMASIZMIŞ"

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, genel kurulun iradesiyle TFF'de bir güven tazelenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

''Genel kurula, TFF üzerindeki denetim ve gözetim yetkisini devretmiş, TFF'nu olağanüstü toplantıya çağırma yetkisinden vazgeçmiş bir arkadaşınız olarak geldim'' diyerek sözlerine başlayan Bakan Başesgioğlu, ''Futbolun anayasasını değiştirme yetkisi genel kuruldadır. Genel kurulu ben, futbolun parlamentosu olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Türk futbolunu dünyadaki en saygın yerine kavuşturmak için, futbolun saygınlığını en üst seviyede tutmak zorunda olduklarını dile getiren Bakan Başesgioğlu, şöyle devam etti:

''Burada asas gaye, futbolun özerkliği konusunda ve uyumlu çalışması konusunda parlamentonun ve siyasilerin hiçbir endişesinin olmayışıdır. Bu uyumlu çalışmanın yapılabilmesi için de genel kurulun toplanarak, statünün FIFA ve UEFA kriterlerine uydurulması gerekmektedir.

Bundan sonra genel kurulun iradesine başvurarak bir güven tazelemesi yapılması gerekmektedir. Bu asla ve asla bir seçim dayatması değildir. Biz yetkilerimizden vazgeçtik, futbolun geleceğine siz karar verin diye. Bir çerçeve kanun olmak kaydıyla, futbol yönetiminin bir ana statüsünün de yer almasını tasvip ediyorum. Ancak bunun parlamentoda tartışılması gerekiyor. Ben bu konuda, sonuna kadar burada alınan kararların savunucusu olacağım. Keşke burada futbolun sorunlarını konuşabilseydik. Keşke hepimiz enerjimizi Türk futbolunun daha iyi yerlere gelebilmesi için kanalize etseydik. Ancak, bazı şeyler istek ve irademizin dışında gelişti. Buna da yapacak birşeyimiz yok.''

Bakan Başesgioğlu, ilk genel kuruldan bu genel kurula kadar geçen sürede alınan yola bakınca gurur duyduğunu belirterek, ''Futbol siyasetten daha acımasızmış. Sizden temennim burada iç çekişmelere mahal vermeden, bir genel kurul gerçekleştirmenizdir. Artık Kulüpler Yasası'na ihtiyacımız vardır. Bu dernekler yasasıyla kulüpler yönetilemez'' diye konuştu.


OYLAMAYA GEÇİLDİ

Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul toplantısında, FIFA'nın isteği üzerine, divan kurulu tarafından gündemden çıkarılan, federasyon başkan, yönetim kurulu ile denetim kurulu seçimlerinin yenilenmesi ve oylama şeklinin belirlenmesine ilişkin 7. madde, genel kurulda oylanarak, oybirliğiyle yeniden gündeme alındı.

TFF Olağan Genel Kurulu'nda, ilk olarak konuşma yapan FIFA Onursal Asbaşkanı David Will'in önerisi üzerine, 7. madde gündemden çıkarıldı.

Fakat daha sonra genel kurul delegelerinden 229'unun imzasıyla verilen önerge, genel kurulun onayına sunuldu. Federasyon başkanı, yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimlerinin yenilenmesiyle oylama şeklinin belirlenmesine ilişkin 7. madde genel kurulun onayına sunuldu ve oybirliğiyle tekrar gündeme alınması kabul edildi.

Kabul edilen gündem maddesine göre, delegeler 14-15 Şubat tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul yapılıp yapılmayacağına karar verecekler. Bu konudaki oylama da gizli olarak gerçekleştirilecek.

Bu arada FIFA Onursal Asbaşkanı David Will tarafından gündeme getirilen çalışma grubu için, 85 imzalı önerge verildi. Delegeler, çalışma grubu için, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfü Arıboğan, Yönetim Kurulu Üyesi Süheyl Öner, Galatasaray Kulübü delegesi Mehmet Helvacı, Bursaspor Kulübü delegesi Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu ve Emre Koçak'ın isimlerini önerdi.

Öte yandan FIFA ve UEFA gözlemcilerinin isteği üzerine, oy kullanılan sandık sayısı 1'e indirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nda ana statünün bütün maddeleri kabul edildi. 229 delegenin seçim yapılmasına ilişkin önerisi gündeme alındı ve gizli oylamaya geçildi.


"BUNDAN SONRA HUKUK KONUŞACAKTIR"

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, basın mensuplarının "Bir açıklama yapacak mısınız?" sorusunu, "Hayır hiçbir açıklama yapmayacağım. Bundan sonra hukuk konuşacaktır" diye yanıtladı.


"BASKILARA ARTIK DAYANAMIYORUM"

Sarıyer Kulübü Başkanı Mehmet Tahir Sarıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu sırasında istifasını açıkladı.

Sheraton Otel'de yapılan genel kurulda, TFF ana statüsünün, 5719 sayılı yasa ile uyumlu hale getirilmesinin görüşüldüğü ve ana statü değişikliklerinin genel kurulun onayına sunulduğu esnada, lobide bulunan TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un yanına gelen Mehmet Tahir Sarıoğlu, ''Bu baskılara artık dayanamıyorum. Türk futboluna bu şekilde hizmet etmemiz mümkün değildir'' diyerek istifa ettiğini söyledi.

Bu arada Haluk Ulusoy, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in, Giresunspor Kulübü Başkanı Ali Karamanoğlu'nu arayarak, kendisinin karşısında yer almasını istediğini ve muhalifler arasında durmasını istediğini söylediğini iddia etti.

Ulusoy ayrıca, Ali Karamanoğlu'nun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'e, ''Ulusoy benim bacanağım, nasıl karşısında durabilirim?'' diye karşılık verdiğini sözlerine ekledi.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-01-2008, 15:19   #2
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ulusoydan kurtuluyoruz
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-01-2008, 18:09   #3
Eye For An Eye
 
OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ulusoy gidiyo en sonunda, artık şaibeli isimler gelmesin federasyona...
__________________
Click the image to open in full size.



Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
M. Kemal ATATÜRK

OzzY Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 07:55 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580