Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 07-05-2008, 18:33   #51
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
uMuT TaCiRi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Endüstriyel Futbol yada Futbol Sanayi(si).

Bazı terimlere açıklık getirebilmek için Türk Dil Kurumunun resmi sitesinden yararlandım.Nedir bu terimler?

Futbol; Topu, kafa veya ayak vuruşları ile karşı kaleye sokma kuralına dayanan ve onbirer kişilik iki takım arasında oynanan top oyunu,ayak topu.

Spor; Kişisel veya toplu yarışlar biçiminde yapılan, bazı kurallara göre uygulanan beden hareketlerinin tümü.

Oyun (sportif olarak); Bedence ve kafaca yetenekleri geliştirmek amacıyla yapılan,çevikliğe dayanan her türlü yarışma (Olimpiyat Oyunları,Akdeniz Oyunları gibi.).

Spor Kulübü; Değişik dallarda özellikle gençlerin faaliyetleri için kurulmuş,ilgili devlet kurumuna kayıt ve tescilini yaptırmış olan ve dernekler kanununa göre yönetilen kuruluştur.

Sanayi; Ham maddeleri işlemek, enerji kaynaklarını yaratmak için kullanılan yöntemlerin ve araçların bütünü, işleyim, endüstri.

Endüstriyel Futbol; İşte bu terimin anlam olarak karşılığı yok.
Futbol Sanayi(si) ; Bu terimin de anlam olarak karşılığı yok.

Demek ki, "Endüstriyel Futbol" terimini biz yaratmışız!

***

Beşiktaş ve Futbol

(Bu konu için de resmi sitedeki "Tarihçe" bölümünden yararlandım.)

"Kulübün faaliyetlerini hızlandırdığı ilk dönemde futbol gölgede kalmışsa da, 1910’ların sonundan itibaren kulüpteki atlet ve jimnastikçiler futbola daha fazla ilgi duyup, kendi aralarında maçlar yapmaya başladılar. O yıllarda gençliğin ilgisi futbola kaymak üzereydi ve Beşiktaş Kulübü’nün az ilerisinde Valideçeşme ve Basiret gibi iki güçlü futbol takımı kurulmuştu. 1911 Ağustos’unda Valideçeşme futbol takımının başkanı ve kurucusu olan Ahmet Şerafettin Bey (Şeref Bey) futbolcularıyla Beşiktaş Kulübü’ne katıldı. Beşiktaşlı gençlerin kurduğu futbol takımlarını tek bir çatı altında toplamayı amaç edinen Şeref Bey’in girişimleri sonucu, Basiret Kulübü de Beşiktaş’a katıldı. Bu şekilde Futbol Şubesi, resmi olarak Kulüp’te faaliyete başladı.

Resul, Rıdvan, Behzat, Doktor Sabri, Şair Kazım, Sadi (Baltalimanı), Doktor Mehmet, Asım, Şeref, Doktor Ali ve Fahri’den oluşan ilk futbol takımının malzemelerinin masraflarını da İpekçi İhsan isimli bir sporsever karşıladı. Birinci takımın yanı sıra ikinci, üçüncü, dördüncü takımlarını da kuran futbol şubesi, Kulübümüz’ün Akaretler’deki bahçesinde futbol idmanlarını hızlandırdı. Böylece futbol Beşiktaş’ta bir anda 1 numaralı spor olmaya başladı. Ancak Balkan Savaşı’nın ardından Dünya Savaşı’nın da başlamasıyla Beşiktaş’ın sporcuları cephelere koştu ve spor faaliyetleri yok denecek duruma geldi."

Atatürk ve Beşiktaş
...

" Mustafa Kemal Atatürk; Yıldırım Orduları Grup Kumandanlığı görevine başlamadan önce 1916'nın ilk günlerinde Akaretler'deki evinin arka kapısından Beşiktaş Jimnastik Kulübü idman sahasına inmiş (şimdiki Plazalar'ın bulunduğu alan), Ahmet Fetgeri ile Fuat Balkan Beyler'i yanına çağırıp, kendileriyle şu konuşmayı yapmıştır: "Efendiler; sizlerin ve sporcularınızın ciddi çalışmalarını, çeviklik ve maharetlerini uzun zamandan beri büyük bir zevkle, dikkatle izliyorum. Spordan yoksun bir gençlik nasıl ki vatan müdafası sırasında etkili olamıyorsa, insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin, bedeni ikişafı noksan ve yetersiz olursa o vücut o kafayı ileriye götüremez, taşıyamaz. Bugün bünyenizde toplayıp, ilmi metodlarla yetiştirmeye çalıştığınız bu gençler, tam anlamda bedenen ve fikren geliştikleri zaman vatan müdafaasında ilmi sahalarda olduğu gibi spor alanlarında da Avrupalı hasımlarına Türk'ün ölmez gücünü ispat edeceklerdir. Sizi candan kutlar, başarılarınızı her zaman duymak isterim.""

***

kendi fikirlerini merak etmiştim ama hala devam ediyorsun forzada takılmaya . .
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:35   #52
Optik bArikAtı
 
uMuT TaCiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum;
(Beşiktaş'ın Mart 1903 tarihinde gizli kurulduğunu hepimiz biliyoruz.Resmi sitede ise "özel izin" ile diyor.)

Anasaya Mahkemesi Raportörü Doç.Dr.Mehmet Turhan, 2002-2003 tarihinde yayınlanmış AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ VE SİYASİ PARTİ KAPATMA DAVALARI makalesinde -Türkiye’de Siyasi Partilerin Hukuksal Statülerinin Tarihsel Gelişimi- konusunda şöyle diyor;

"Osmanli Imparatorlugu döneminde ilk siyasal amaçli örgütler ulusal bagimsizliklarini kazanmak amaciyla azinliklar tarafindan kurulmuştur. 1876 Anayasasi dernek özgürlügünü tanimamaktaydi ve bu nedenle de hukuksal olarak siyasi partilerin kurulmasina olanak yoktu. II. Meşrutiyetten sonra 1909 yilinda “Kanunu Esasi”de yapılan değişiklikle dernek özgürlüğü tanınmıştır. 3 Ağustos 1909 tarihinde 310 sayılı Cemiyetler Kanunu ile Anayasanın tanı!dığı dernek özgürlüğü düzenlenmiştir. 310 sayılı Yasaya göre, siyasi partiler dahil her türlü derneğin milli olmaması, kavim esasına dayanmaması ve gizli olmaması gerekiyordu. Ancak bu Yasa dernek kurmayı izne bağlamamaktaydı.

Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 Anayasası’nın 70. maddesi dernek kurma hakkını Türklerin doğal haklarından biri olarak ilan etmekteydi. Bu dönemde II. Meşrutiyette çıkarılmış olan 310 sayılı Cemiyetler Kanunu, 1923 yılında 335 sayılı Yasa ile değiştirilmiş ve daha sonra 387 sayılı Yasa ile yapılan deği!şikliklerle 1936 yılına kadar yürürlükte kalmıştır. Ayrıca belirtilmelidir ki, dernekleri düzenleyen bir Yasa da 1926 yılında kabul edilen Medeni Kanundur. 1938 yılında kabul edilen 3512 sayılı Cemiyetler Kanunu derneklerin kurulmasını izne bağlamaktaydı. 3512 sayılı Yasada 1946 yılında 4919 sayılı Yasa ile değişiklik yapılarak serbestlik ilkesine dönülmüştür."

Abchukuk..Makale..
***

3 Agustos 1909'da çıkarılan Cemiyetler Kanununa göre Beşiktaş,
Istida Beyoglu Mutassarrifligi'nin Cemiyetler Defteri'nin 468. sayfasina 26 Ocak 1326 (1910 miladi) tarih ve 1760 numarayla kaydedildi. Ve tasdik edilen 185 sayili tescil belgesi verildi Beşiktaş'a.

Bilgi Bankası
Beşiktaş'ın o dönemdeki kurucuları;

Ahmet Fetgeri (Aşeni), Mehmet Ali Fetgeri (Aşeni), Osman Paşazade Mehmet Şamil (Osmanoğlu), Hüseyin Bereket, Kadızade Nazım Nazif (Ander) ve 20’ye yakın genç Beşiktaş'ın ilk kurucularıdır.

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ
Dernek; Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluk, cemiyet.

4.11.2004 tarihli 5253 sayılı Dernekler kanununun 1 nci maddesi "Bu Kanunun amacı; dernekler, dernek şube veya temsilcilikleri, federasyonlar, konfederasyonlar ve yabancı dernekler ile merkezleri yurt dışında bulunan dernek ve vakıf dışındaki kâr amacı gütmeyen kuruluşların Türkiye'deki şube veya temsilciliklerinin yasak ve izne tâbi faaliyetlerini, yükümlülüklerini, denetimlerini ve uygulanacak cezalar ile derneklere ilişkin diğer hususları düzenlemektir." diyor.

Dernekler Dairesi Başkanlığı
Bu madde, dünden bugüne içeriği itibariyle hep aynı kalmıştır.Yani dernekler, faaliyetlerinde kar amacı taşıyamazlar.

***

Dernekler yasasına göre kurulan ve kar amacı taşıyamayan Beşiktaş'ın,

1- 21 Temmuz 1995 tarih ve 3833 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 169 ncu sayfasında B.J.K. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Spor Malzemeleri Spor Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" ticaret ünvanı ile şirketleştiğini görüyoruz.Yani Süleyman Seba döneminde.

http://www.bjk.com.tr/tr/sirket/sirk...s_gazetesi.pdf
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin kuruluş ana sözleşmesine göre Kurucuları,

1- MAHMUT ŞEVKET BELGİN
2- ŞABAN CEMİL KAZANCI
3- MEHMET ERKAN SOLU
4- SERDAR BİLGİLİ
5- BAHATTİN BEYOĞLU
6- OLGUN KÖMÜRCÜ
7- İBRAHİM POLAT
8- LATİF CELAL AYAZ
9- İLKER ÖZBİLEK
10- YILMAZ EKERGİL
11- MEHMET BAHATTİN DEMİR

2- Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Halka Arz İzahnamesi 14 Şubat 2002 tarih ve 5487 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde tescil ve ilan edilmiştir.(Serdar Bilgili Dönemi).

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ
uMuT TaCiRi Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:41   #53
Optik bArikAtı
 
uMuT TaCiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
VeYsEL1903´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kendi fikirlerini merak etmiştim ama hala devam ediyorsun forzada takılmaya . .
Veyse git adamı güldürme forza kapalı!Senin gibi forumlarda lay lay lom yapmıyorum!Bu yazdıklarım senin bilenediğin biryerden araştırma olarak yazılmış bu fikir benimde fikrim sayılır savunduğum konuma fikir ediyorsa benim fikrimdir cevap yazacaksan yaz saçma sapan şeyler yazma.
uMuT TaCiRi Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:43   #54
Optik bArikAtı
 
uMuT TaCiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Futbol Federasyonu

Türk Spor Kurumu'nun 1923 yılında kurulduğunu ve aynı yıl 21 Mayıs 1923 te de FİFA'ya üye olduğunu görüyoruz.

1938 yılında bu kurum kaldırılarak yerine Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü (Bugünkü adıyla T.C.Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü) kurulur.
Türkiye Futbol Federasyonu TFF Tarihçesi 2

1952 yılı, profesyonelliğin kabul edildiği yıl olur.
Türkiye Futbol Federasyonu TFF Tarihçesi 3

1962 yılında da UEFA'ya üye oluyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonu TFF Tarihçesi 4

***

Yıl 1992

1992 yılında Türkiye Futbol Federasyonu özerkliğe kavuşur.

Futboldaki gelişim ve değişim, futbolun sadece bir spor dalı olmadığını da ortaya çıkartmıştır. Futbolun yarattığı parasal değerlerin giderek büyümesi ve futbola olan ilginin yaygınlaşması, lokal federasyonlar nezdinde bu spor dalının bağımsız bir yapı içerisinde yönetilmesini zorunlu kılmıştır. 17.6.1992 tarihinde 3813 sayılı Kanunla Türkiye Futbol Federasyonu özerk hale getirilir. Kanunun 1. maddesiyle, futbol faaliyetlerini millî ve milletlerarası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonu kurulur. Faaliyete geçtiği günden beri özerk Futbol Federasyonu, faaliyetlerini büyük bir başarıyla sürdürür. 1992 yılında seçimle işbaşına gelen ilk TFF Başkanı da yine Şenes Erzik olmuştur.

Özerkliğin ardından 1996 yılında uygulamaya konulan Havuz Sistemi ile kulüplerin naklen yayın gelirleri yüz milyon dolarlarla telaffuz edilen boyutlara ulaştırılmıştır. İlerleyen yıllarda ise özellikle Milli Takımımızın elde ettiği başarılar sponsorluk yolunu açmış, Türkiye Futbol Federasyonu dev anlaşmalarla futbol ekonomisinde milyonlarca dolarlık bir katma değer oluşturmuştur. Futbol ekonomisinin önemi kulüpler tarafından da anlaşılmış, sponsorluk gelirleri bu alanda da devreye sokulmuştur.

http://www.tff.org.tr/default.aspx?pageID=296[/url]
uMuT TaCiRi Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:47   #55
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
uMuT TaCiRi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Veyse git adamı güldürme forza kapalı!Senin gibi forumlarda lay lay lom yapmıyorum!Bu yazdıklarım senin bilenediğin biryerden araştırma olarak yazılmış bu fikir benimde fikrim sayılır savunduğum konuma fikir ediyorsa benim fikrimdir cevap yazacaksan yaz saçma sapan şeyler yazma.
sana benimle böyle konuşma hakkını kim veriyo . sarı olduğun için mi böyle konuşuyon sen . mod olduğunu benimle nasıl konuşucağını bil . bana öle mahkeme midir dosya gösterme . ben senin derdini anlayamadım ki ne istiyorsun . yada ne yapmaya çalışıyorsun . yeni stad istemiyorsun . o zaman büyüyümemizi istemiyorsun . o zaman ligi hep 3. sırada bitirelim istiyorsun . büyümemizi istemiyorsun . dandik futbolcularla yola devam etmemizi istiyorsun . sonuç . lay lay lom boş keseden hoppp salla. qwertyuıopğüasdfghjklşizxcvbnmöç bak bende salladım . SAYIN MOD ' UM KELİMELERE DİKKAT . !
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:48   #56
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Stadın yıkılmasından yana deilim.Fakat büyütülmesi gerektiğini düşünüorm.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:49   #57
 
shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
uMuT TaCiRi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum;
(Beşiktaş'ın Mart 1903 tarihinde gizli kurulduğunu hepimiz biliyoruz.Resmi sitede ise "özel izin" ile diyor.)

Anasaya Mahkemesi Raportörü Doç.Dr.Mehmet Turhan, 2002-2003 tarihinde yayınlanmış AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ VE SİYASİ PARTİ KAPATMA DAVALARI makalesinde -Türkiye’de Siyasi Partilerin Hukuksal Statülerinin Tarihsel Gelişimi- konusunda şöyle diyor;

"Osmanli Imparatorlugu döneminde ilk siyasal amaçli örgütler ulusal bagimsizliklarini kazanmak amaciyla azinliklar tarafindan kurulmuştur. 1876 Anayasasi dernek özgürlügünü tanimamaktaydi ve bu nedenle de hukuksal olarak siyasi partilerin kurulmasina olanak yoktu. II. Meşrutiyetten sonra 1909 yilinda “Kanunu Esasi”de yapılan değişiklikle dernek özgürlüğü tanınmıştır. 3 Ağustos 1909 tarihinde 310 sayılı Cemiyetler Kanunu ile Anayasanın tanı!dığı dernek özgürlüğü düzenlenmiştir. 310 sayılı Yasaya göre, siyasi partiler dahil her türlü derneğin milli olmaması, kavim esasına dayanmaması ve gizli olmaması gerekiyordu. Ancak bu Yasa dernek kurmayı izne bağlamamaktaydı.

Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 Anayasası’nın 70. maddesi dernek kurma hakkını Türklerin doğal haklarından biri olarak ilan etmekteydi. Bu dönemde II. Meşrutiyette çıkarılmış olan 310 sayılı Cemiyetler Kanunu, 1923 yılında 335 sayılı Yasa ile değiştirilmiş ve daha sonra 387 sayılı Yasa ile yapılan deği!şikliklerle 1936 yılına kadar yürürlükte kalmıştır. Ayrıca belirtilmelidir ki, dernekleri düzenleyen bir Yasa da 1926 yılında kabul edilen Medeni Kanundur. 1938 yılında kabul edilen 3512 sayılı Cemiyetler Kanunu derneklerin kurulmasını izne bağlamaktaydı. 3512 sayılı Yasada 1946 yılında 4919 sayılı Yasa ile değişiklik yapılarak serbestlik ilkesine dönülmüştür."

Abchukuk..Makale..
***

3 Agustos 1909'da çıkarılan Cemiyetler Kanununa göre Beşiktaş,
Istida Beyoglu Mutassarrifligi'nin Cemiyetler Defteri'nin 468. sayfasina 26 Ocak 1326 (1910 miladi) tarih ve 1760 numarayla kaydedildi. Ve tasdik edilen 185 sayili tescil belgesi verildi Beşiktaş'a.

Bilgi Bankası
Beşiktaş'ın o dönemdeki kurucuları;

Ahmet Fetgeri (Aşeni), Mehmet Ali Fetgeri (Aşeni), Osman Paşazade Mehmet Şamil (Osmanoğlu), Hüseyin Bereket, Kadızade Nazım Nazif (Ander) ve 20’ye yakın genç Beşiktaş'ın ilk kurucularıdır.

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ
Dernek; Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluk, cemiyet.

4.11.2004 tarihli 5253 sayılı Dernekler kanununun 1 nci maddesi "Bu Kanunun amacı; dernekler, dernek şube veya temsilcilikleri, federasyonlar, konfederasyonlar ve yabancı dernekler ile merkezleri yurt dışında bulunan dernek ve vakıf dışındaki kâr amacı gütmeyen kuruluşların Türkiye'deki şube veya temsilciliklerinin yasak ve izne tâbi faaliyetlerini, yükümlülüklerini, denetimlerini ve uygulanacak cezalar ile derneklere ilişkin diğer hususları düzenlemektir." diyor.

Dernekler Dairesi Başkanlığı
Bu madde, dünden bugüne içeriği itibariyle hep aynı kalmıştır.Yani dernekler, faaliyetlerinde kar amacı taşıyamazlar.

***

Dernekler yasasına göre kurulan ve kar amacı taşıyamayan Beşiktaş'ın,

1- 21 Temmuz 1995 tarih ve 3833 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 169 ncu sayfasında B.J.K. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Spor Malzemeleri Spor Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" ticaret ünvanı ile şirketleştiğini görüyoruz.Yani Süleyman Seba döneminde.

http://www.bjk.com.tr/tr/sirket/sirk...s_gazetesi.pdf
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin kuruluş ana sözleşmesine göre Kurucuları,

1- MAHMUT ŞEVKET BELGİN
2- ŞABAN CEMİL KAZANCI
3- MEHMET ERKAN SOLU
4- SERDAR BİLGİLİ
5- BAHATTİN BEYOĞLU
6- OLGUN KÖMÜRCÜ
7- İBRAHİM POLAT
8- LATİF CELAL AYAZ
9- İLKER ÖZBİLEK
10- YILMAZ EKERGİL
11- MEHMET BAHATTİN DEMİR

2- Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Halka Arz İzahnamesi 14 Şubat 2002 tarih ve 5487 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde tescil ve ilan edilmiştir.(Serdar Bilgili Dönemi).

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ
De mi ya? Kar amacı gütmüyoruz. Gelirimiz olmasın? Ne gerek var transfere alt yapı yeter? Amatör oyuncularla yolumuza devam edelim. KAr amacı gütmüyoruz ya. Biletleri bedavaya verelim. Ne gerek var Fulya ya, Ümraniye ye. Maça olay çıkartmaya küfür etmeye 30. 000 kişi gelsin, onlarda zaten beleşçi olsun.
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:50   #58
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
shawnodese´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
De mi ya? Kar amacı gütmüyoruz. Gelirimiz olmasın? Ne gerek var transfere alt yapı yeter? Amatör oyuncularla yolumuza devam edelim. KAr amacı gütmüyoruz ya. Biletleri bedavaya verelim. Ne gerek var Fulya ya, Ümraniye ye. Maça olay çıkartmaya küfür etmeye 30. 000 kişi gelsin, onlarda zaten beleşçi olsun.
abi sen yazdın ya heh dedim şimdi anladım bunlar nie karşı . kapalının yarısı beleş giriyo stada isterlermi yeni stad
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:52   #59
 
shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
çArşı34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
umut tacirine sonuna kadar hak veriyorum stad olayı olmasa daha iyi olur...
stad yıkılmadan da büyütülebilir...örnek olarak St. James Park:Newcastle United
stada bi bakın ingilterenin ayakta duran en eski stadı bu...
ve olağan üstü bir atmosferi var...
yeni stadlar oturan tiyatro gibi maç seyreden taraftar için değil seyirci,figüran içindir...
Türkiye'nin tek "taraftar"ı olarak buna karşı çıkmalıyız...
umut tacirinin dediği gibi newcastle united stad turizmi de yapmaktaydı sanırım ve bu eski mimariler çok ilgi görüyor bütün dünyada...
biz şimdi bunu yıkarsak emin olun üzerimize bir bez kapatacaklar ve sesimiz olimpiyattaki gibi havaya uçup gidecek...
şu an beton var üstümüzde ve böylece çok daha süper bir ses yansıyo sahaya...
ben bu "tarihi güzelliğin" kalması taraftarıyım...
yıktırmayalım derim ben birileriyle ........ yarıştırcaz diye...
bırakın onlar entel stadlara çıksınlar biz böyle mutluyuz hem ne çabuk unuttunuz 100.yılı,o yıla ithafen yapılan o güzel tabloyu o tablodaki stadı yıkmak bir tarihi yıkmaktır...
hükümetin nasıl izin verdiğine gelince zaten tarihi sarayların üzerine rezidans diken adamlardan ne bekliyon!...
ben hertürlü kültüre sanata ve tarihe sahip çıkalım derim...
yapılacak olan stadın bütün sorunlarının giderilmesi olmalı ve tribünlerden birazı yükseltilerek kapasite arttırılabilir dert kapasiteyse hem onca anıyı ve BEŞİKTAŞ kültürünü yıkmaktır bu stadı yıkmak...
seneler sonra dolmabahçeden geçen torunlarımız "yav stada bak kaç senedir ayakta helal olsun ne stadmış neler görmüş bir dile gelse!" deseler fena mı olur hala BEŞİKTAŞ orda aynı yerinde olsa...


bi de bu konu sabitlenebilirse futbola çok iyi olacak kanısındayım çünkü büyük bir kampanya başlayabilir bununla...
İnönü stadı stad yıkılmadan büyütülemez. Mimari açıdan mümkün değil. O yüzden stad 50 metre geriye çekilip büyütülecek.
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 18:56   #60
 
shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
MetiN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
begenmediginiz o taraftarlar dünya tarafından örnek alınıyor sözlerinizde çArsı ' yı kullanmayın...
Yazdığım laflar içinde ÇArşı lafı geçiyor mu?
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/futbol/60900-yeni-stad-falan-istemiyorum/
Mesaj Yazan For Type Tarih
Untitled document This thread Refback 07-05-2008 17:21

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 03:43 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580