Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-07-2008, 15:10   #1
 
lynxeyed08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 cArşıyı seven bunları okusun!!!!

Okuyanlar okumayanlara,
Görenler görmeyenlere,
Duyanlar duymayanlara,
Anlayanlar da anlamak istemeyenlere,
Anlatsınlar!

"Bir zamanlar Amerika" gibi bir zamanlar Beşiktaş vardı ve hep öyle kalacak, içimizde oldukça.
Aramızdan başka dünyalara ayrılanlar da oldu. Hiç kaybetmedik birbirimizi!... Hayat bizi rüzgarıyla farklı yerlere savursa da, aramızda anlaşmazlıklar olsa da biz hep "bir"dik, birliktik. Birlikteyiz. Beşiktaş her şey... Beşiktaş aşkı her şey demekti. Ne önüne geçmeye çalıştık, ne de arkasında kaldık. Aynıydık çünkü; biz "Beşiktaş"tık.
Dünya dönüyor, her şey aynı kalamıyor. Akbabalarla, sırtlanlarla doluyor sokaklar günden güne. Çakal çukal basın da tribünde aramızda olmaya çalışıyor. Bugüne dek bizler "takımımıza destek olmak"tan başka bir şey düşünmedik. Bedeli her şeyle suçlanmak olsa da. Gün geldi ayyaş olduk, gün geldi çapulcu olduk, gün geldi hayatımızdan olduk. Bir şeyi anlamadılar biz sadece "Beşiktaş sevdalısı" olduk.

Dinleyin Ağalar, Dinleyin Efendiler:
Bu güne kadar, bizi her fırsatta yerden yere vuran sevgili(!) basın camiasının davetlerine katılmadık. Reyting canavarlarına yem olmadık. Ama medya mensupları reyting uğruna işine geldiği gibi kapıdaki karaborsacıları bile "biz" yaptı. Her türlü sloganımızı eleştirerek bizi hedef tahtası yapmaya çalıştı. Unutmasınlar; bizim sloganlarımız ne siyasi, ne çıkar amaçlı, ne de reyting kaygılıdır. Zaten bizi farklı kılan da budur! Bu basın değil midir ki en ufak bahaneyle, her fırsatta, örneğin bir hakem düdüğünde bizi, takımımızı ve kulübümüzü küçük düşürmeye çalışan?
Bu yüzden; ÇARŞI satılmış medyaya da karşı!!!
Ve, bu nedenledir ki; ÇARŞI demokrat ve dürüst medya ile de bağlarını koparmayacaktır!!! ÇARŞI ASLA UNUTMAZ!!!
Bu güne kadar mevcut yönetimlerle bir işimiz olmamıştır. Bunu "olmuş" veya "olacak" gibi görenler de asla içimize alınmamıştır ve alınmayacaktır. Camia içindeki bazı çakallar yönetimler ve taraftarlar arasındaki her türlü birlik hareketlerini çıkar amaçlı göstermekle bizleri ve yönetimleri hedef haline getirmektedirler. Her nedense bu çakallar puslu havaları sevdiklerinden kendilerini bir türlü açığa çıkarmamaktadırlar. Bizler takımımızın aldığı skorlarla gurur duysak da, üzülsek de dünyada futbol günden güne değişiyor ve mertlik bozuluyor. Savaşlar yerini soğuk savaşlara bırakıyor ve top her zaman kale çizgisini aşmıyor. İşte bizi ÇARŞI yapan da bu!!! Çünkü yenilsek de, yensek de taraftarın seninle... Bugüne kadar ağzından "Beşiktaş taraftarıyla gurur duyuyorum" sözünü düşürmeyen başkanlar ve yönetimler de buna dahil. Bizimle birlikte her golde sevinçle gözleri parlayan sevgili Beşiktaşlı kardeşlerimiz, bizler her şeyin farkındayız. Takımımız gururuyla, şerefiyle, hakkıyla, alın teriyle kazandıktan sonra, 2. ligde de olsa, Beşiktaş’ımızın yanındayız. Ne yönetici, ne siyasetçi, ne de gazeteciyiz, bizler taraftarız, gerektiğinde de Beşiktaş'ın askerleriyiz!!!
Unutmayın ki; Bizler geldiğimiz bu günlere Kazan Birahanesi'nin dibinde elimizde üç beş bira şişesiyle Beşiktaş Semti'nin içinde küfürlerle kafirlerle dolaşarak gelmedik. Bizler on yedisinde delikanlı diye dolaşırken fb, gs pankartlarını keser, iki gün önceden evden kaçar, dayak da yesek maçlara sabahlardık. Bizlerden ne semtimizdeki esnaf, ne bacılarımız ne de mahallelimiz çekinmezdi. Bizlerin, sizler gibi, derdini anlatacağı abileri de yoktu. Bizler de güldük; bizler de ağladık; bizler de sevdik...

Geldiğimiz şu günlerde, bizim de söyleyecek bir kelamımız var. "Kurt kocadı, köpeklerin maskarası olur mu?" diyen köpeklere..."Ağzı olan konuşuyor" misalindeki etek giydireceklerimize... Her taşın altından ÇARŞI'yı çıkarmak isteyen hainlere... Hem serserilik yapıp hem de "ben Çarşı'yım" deyip, ÇARŞI'nın ismini kullanmaya çalışan yeni yetmelere... Her zaman Beşiktaş'ın kötü günlerinde arkaya saklanıp ortalığı karıştırmak isteyen milenyum taraftar bozuntularına... İşine gelmediğinde atıp tutan, salyalarını akıtan, medya mensuplarına... Ve, bu işlerden menfaat sağlayabileceğini düşünen kuş beyinli çakallara, sırtlanlara... : AKILLI OLUN ULAN!!!

"Bir zamanlar" da ki Beşiktaş'a döndürmeyin tribünleri! O zaman kapalıda kalacak olan gerçek taraftarı göreceksiniz... Peki ya o zaman geldiğinde olabilecek misiniz, o çok sevdiğiniz tribünlerde? Hasbi'de, Kazan'da rahatça yudumlayabilecek misiniz rakılarınızı, biralarınızı? Demlenip demlenip geldiğiniz tribün sıralarına, ensenizde boza pişmeden gelip, heyecanla seyredebilecek misiniz takımınızı? Beşiktaşlılık ruhu bambaşkadır beyler!!!
O zaman çapulcumuz da gelir, ayyaşımız da, çoluk çocuklumuz da, kariyer yapmışımız da, kaçak köçeğimiz de. Yeter ki kimse namert olmasın! Şunu da unutmayın ki: ÇARŞI hiçbir şeyi unutmayan, affetmeyen bir efsanedir!!!

ÇARŞI
__________________

Konu lynxeyed08 tarafından (03-07-2008 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir..
lynxeyed08 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:15   #2
 
kağıttan_gemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

elıne saglık kardesım arastırıp bulmussun guzel bı yazı dızını
__________________
BESIKTAS BIR ASKTIR MASUM BIR GULUSTUR BESIKTAS SEREFTIR ONURDUR GURURDUR AMA ISYAN DEGILDIR
kağıttan_gemi Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:16   #3
 
lynxeyed08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

saolsaın devamı gelecek
__________________
lynxeyed08 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:16   #4
AyNaKoLiK
 
seyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

varoooooooooooolllllllLLLLlll............GErçKTn sTIrı SAtıRINA doğRU yaa.....bRAVOOO yani HELALL olsUN.......
__________________
senin olduğun karanlığı sensiz aydınlıktan daha çok seviyorum..
seyyah Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:19   #5
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tskrler
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:20   #6
 
lynxeyed08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 cArşıyı seven bunları okusun!!!!--2

"
Bizimkisi bir aşk hikayesi!!!<ömrümüz yettiği yere kadar BEŞİKTAŞ>>

Bir masal anlat bana aşkım , Beşiktaşkım. Elimi bırakmadan, içine ne koyarsan koy. Yenilgi mi ?Koydun zaten Beşiktaş'ım. Ama bundan sonra öyle bir yenilgi koy ki yenildik ama canla başla mücadele ettik diyebilelim. Maçın hakkını verdik diyebilelim.

Şerefli ikincilik koy içine Beşiktaşım, istersen kupalar koy. Ben seni dinlerim. Destanlar yaz bize. Eskiyi anlat bize ; geçmişi.. Kazanılan zaferleri, şampiyonlukları, gelenleri , gidenleri. Bana; bizi anlat, nasıl seni sevdiğimizi. Senin için simsiyah geceleri nasıl da bembeyaz ettiğimizi tıpkı şu an benim yaptığım gibi. Sonra bize yine yenilgileri anlat ; ardından akan göz yaşlarını. Ama sakın, sakın elimi bırakma! Korkarım! Yürüyemem bu yolda sensiz! Çekme karanlığımdan aydınlığını..

Sen anlat Beşiktaş'ım... İnandır bizi güzel günlere. Ver bize gelecek coşkuların kahkahaların sinyallerini. Stadın inleyiş seslerini duyur bize. Koy içine masalın ne istersen. Lig şampiyonu ol mesela.İmkansız da olsa başar bunu. 3 maç kaldı önünde inan buna . Al benim ruhumun hepsini ruhum teslim sana! Türkiye kupası da senin olsun. Hatta abartayım Dünya bizi konuşsun.Seneye dünyaya açılacağımızı duyur bize. Umrumuzda değil ya , sen elimi bıraktıktan sonra dünya bilmiş bizi, bize ne!Uykuya dalıp gitsem bile bırakıp gitme sakın beni Beşiktaşım. Üstümü ört, ama elimi bırakma. Rüya gibi gelen masalı bitirme. Devam et sen. Ben gözümü dinlendiriyorum. Ben uyusam da görmüyor musun? Bak BİNLERCE insan seni dinliyor..


Bana bir masal anlat Beşiktaşım. İçinde her şey olsun. Her şey. Bir tek şey olmasın. ŞEREFSİZLİK.Başkalarına benzeme Beşiktaşım.Ligden çekileceğini belirtip gündemini yarattıktan sonra sakın sözünden dönme. Dediğinin arkasında dur. Unutma SEN BEŞİKTAŞSIN. Senden başka bir ricam yok ki benim. Sen anlat benim canım Beşiktaşım. Arkadan da müzik çalsın hafiften.. Ben burada seni dinleyip uykuya dalarken diğer aşıklar şenlensin masalınla bir kadeh koysunlar masaya. 'Beşiktaşım ŞEREFine' diyebilsinler.


Bana bir masal anlat Beşiktaşım; senin için ölen bedenleri anlat bana. 'Sevdamız uğruna canlar verdik biz' bestesinin çıkış nedenini anlat bana. Sen sahaya çıktığında seni yakından görebilmek için binbir yolu deneyenlerin telaşını anlat bana. Geçtiğimiz *****artesi senin kazanacağına inanıp ta Almanyalardan gelen Çarşı Berlini anlat bana. İzmir'den, Kıbrıs'tan, Anadolu'dan gelenleri anlat. Senin için çarpan yürekleri anlat. Sırf SENİN için..Senin için her şeyini bir kenara bırakıp Beşiktaşım Hayat Sensin diyen sesin nerelerden geldiğini anlat. Yeni doğan minnacık bir bebeğe siyah beyaz bir tulum alabilme heyecanını ve sonradan Beşiktaşlı olunmaz Beşiktaşlı doğulur diyebilme gururunu anlat bana. Susma anlat işte her şeyi. Bildiğin her şeyi. Ne o yoksa duymuyor musun bizi? Daha da çok bağırırız o zaman , sesimizin geldiği yere kadar bağırmayız, sesimizi her yere duyururuz. Sen yeter ki iste Beşiktaşım, sen yeter ki sıkı sıkı tut elimi...

Takma kafana hiç bir şeyi Beşiktaşım. Geçen sezon başkaları top koşturuyordu senin için bu sezon başkaları kim bilir belki seneye bu yazıyı okuyanlardan senin için yüreği deli gibi çarpanlardan biri koşacak senin adına. İşte o zaman işte o zaman Şampiyon olacaksın. Ama olmasan da sıkma canını. Pazar ve Pazartesi akşamları tıka kulaklarını dinleme Ermanı , Kazımı, Şansalı. Sen beni dinle...


Ben uyuyorum Beşiktaşım. Sakın susma sen. Bilirsin beni korkarım , anlatırken tut elimi , uykuya dalıp gitsem bile , bırakıp gitme sakın beni...Sevdamdan komaya sok beni ama bırakıp da sakın gitme...."
__________________

Konu lynxeyed08 tarafından (04-07-2008 Saat 09:26 ) değiştirilmiştir..
lynxeyed08 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:21   #7
 
lynxeyed08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

2.ciside yayında iii okumalar arkadaşlar
__________________
lynxeyed08 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:23   #8
AyNaKoLiK
 
seyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bana bir masal anlat Beşiktaşım. İçinde her şey olsun. Her şey. Bir tek şey olmasın. ŞEREFSİZLİK.Başkalarına benzeme Beşiktaşım.Ligden çekileceğini belirtip gündemini yarattıktan sonra sakın sözünden dönme. Dediğinin arkasında dur. Unutma SEN BEŞİKTAŞSIN. Senden başka bir ricam yok ki benim. Sen anlat benim canım Beşiktaşım. Arkadan da müzik çalsın hafiften.. Ben burada seni dinleyip uykuya dalarken diğer aşıklar şenlensin masalınla bir kadeh koysunlar masaya. 'Beşiktaşım ŞEREFine' diyebilsinler.


gerçktn tüylerim diken diken oldu......emeğine sağlık dostum....
__________________
senin olduğun karanlığı sensiz aydınlıktan daha çok seviyorum..
seyyah Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:24   #9
 
lynxeyed08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

devamını getiriirim isterseniz__begendisenisss??
__________________
lynxeyed08 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2008, 15:27   #10
 
lynxeyed08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 cArşıyı seven bunları okusun!!!!--3

KUTSAL TOPRAKLARDAN, KUTSAL DÜNYALARA...


Sen biliyormusun?

Seni ne kadar çok sevdiğini?

Hiç tahmin edebiliyor musun?

Haberin var mı tanımadığı insanların sana getirdiği başka insanları nasıl kafasında yıllarca didik didik düşündüğünden?

Senin haberin bile yokken, ismini günde BİN kaç kez söylediğinden?

Sen çaresizken sana çare yaratabilme arayışından?

Evet!

Senin için korktu! Geride duramadı! Çünkü sana vereceklerine sınır bile koymamıştı.

Sen giderken, onun da özgürlüğünü götürdün beraber gittiğiniz yere...

Artık sen onunla bir'din. Başkaları kendiyle bir'ken.

Ama o Bir'likten cinnet doğmadı aranızda.

Çünkü senin yoluna esir olmuştu, yanına yoldaştı.

Sen sıcak yuvanda dinlenirken, o , sağanak yağmurun altında yorgun kalakalmıştı.

Senin yıllarının izlerini , renklerinin sadeliğini taşıyan kaşkolu hala boynundaydı.

Akaretlerdeydi o tabela. Kapısında 3 basamak, İçerisi buz.

Senin için orada üşümeye devam ediyordu.

Orada cebindeki tüm parayı çıkarıp tanımadığı küçük çocuklara veriyordu da seni daha çok kişiye izlettirme hevesinden.

Sen bunlardan bihaberken, her yeni gün yepyeni hesapların içerisine düşmüştü.

Son hesabı, buluşma gününüzdü. 1 ağustos 2007'i hayal ederek yaşıyordu.

Sen buluşmanıza gelicektin, ama onun bu kez mazereti var!

Şimdi sen buna inanamayabilirsin, belki de ağlayabilirsin.

Ama ne olur başkalarına duyurma.

Sadece gururuna sarıl ve yaşa.

Çünkü o , sessizce gelip sessizce gitmelerin insanı.

Ama "ben Burdayım, senin için burdayım!" dediğini çok uzaklardan duymuşsundur.

Doğru, belki de bu 5 kelime salladı Beşiktaşı bugün. Ki ne depremler salladı da bu derece yıkıcı

olmadı.

Şimdi hem Beşiktaş, hem biz.

İlk defa sensiz...

Böyle gelecekse 1 Ağustos, gelmesin kalsın.

Ama şundan eminki

Bu kez beraber açacaksınız kanatlarınızı gökyüzüne.

Belki de ilk kez beraber uçacaksınız.

Ama sen!

Bizler için değil,

Sadece onun için saldır o gün!

Tribünler "Optik başkan için saldırın" diyerek inleyecek o gün!

En sessiz tezahuratımız bile düşmanlarının kulaklarında çınlayacak o gün!

Çünkü SEN ve O herşeyinizle bunu hakediyorsunuz.


Murat Dedeoğlu .................................................. ..............................................Her zaman takımımıza destek olalım. Ne olursa olsun Beşiktaş’ın arkasında olduğumuzu Beşiktaş’ı temsil edenlere inandıralım. Cümlelerinin karşılığını dolu dolu vermek için bir ömrü Beşiktaş’a verdin Başkan

Küçük bebelerin kucağında maç izleyip de ağlamayı zırlamayı kestiğine şahit olan tribün taşları açtı binbir kollarını sana doğru, seni kucaklamak için sana doymak için 2 senenin her saniyesinin hasretini sıkıp ter olup akıtmak için Beşiktaş’a. Evet Beşiktaş’a; gençliğinin ve hayatının kalemini kırıp da verdiğin Beşiktaş’a. Öyle bir iştir ki bu Ferhat la şirine aslı ile kereme hayata küsme nedenidir senin sevdan. Uğruna yıllarca mesai harcadığın, evlendiğin, gönül nikahı kıydığın Beşiktaş’ından ayrı geçen 2 sene. Omuz omuza verilmiş kardeşlerinle durmadan dimdik yürüdüğün Beşiktaş yolunda senin adamlığını örnek bilmiş binlerce onbinlerce kartal yüreği. Hakkında bırak tribünümüzden rakip tribünlerden bile tek kötü laf eden çıkmamıştır, edenin ya akli dengesi bozuktur ya da mayası. 1974’lerde ilk maça girdiğin heyecanın yüzünde yarattığı gülüştü sanırım her tribünde görüşümde bana gülmen. Uğur olsun diye yaktığın sigaralarını takip ederdim hep, nasılda kalbinden çıkardı dumanı, kaplardı o dumanın büyüsü futbolcuları. Beşiktaş uğruna kalemi kırılmış bir hayat dedim ya Başkan, Beşiktaş uğruna yakılmış okul yılları ve Beşiktaş uğruna elinin tersiyle itilmiş bir öğretmenlik hayatı.

Ne bileyim ben başkan, ne sen sor ne ben söyleyeyim duyduğum saatten beri kelime edemiyor, duyamıyorum, duymak istemiyorum. Senli tribünün tadını dokusunu ve adamlığının nefesini koklamışlıktan mıdır nedir sensizliğin korkusu sardı dört bir yanımı şimdiden. Tüm umutlarım, duygularım, bilincim törpülendi. Bilinçaltında hala senden kalma uğur sigaraları, hindi babalar, durumu olmayana yardım etmeler karın doyurmalar ve en önemlisi senden miras kalan ve herkesin istediği kadar almakta hür olduğu adamlığın miras kaldı bilinçaltında.

Şimdi sensizlik zamanı. Geçici ayrılığında bile burkulan yüreklerimiz ebedi ayrılığına nasıl dayanır bilinmez. Şimdi kim bize sahilde bira ısmarlayacak, maç öncesi aç karnımızı doyuracak, kim hindi baba çektirecek, uğur olsun diye Beşiktaş’ımıza kim yakacak o malum dakikada sigarasını...

Gittin başkan bizi sensiz, biz başkansız, bizi Beşiktaş’la baş başa bırakıp gittin. Gittin de ne oldu, şimdi kim Beşiktaş için ömrünün kalemini kıracak.

Sokak köpekleri şimdi sensiz Başkan, sensiz, kimsesiz, aç ve biz sensiz sokaklarda sokak köpekleriyle kucak kucağayız artık. Gittin, çözülen yün yumağı, savrulan yapraklar gibi dağıttın gittin bizi Başkan, Başkanım, Optik Başkanım bir kitaba başlar gibi, koşarken yavaşlar gibi bir anda tökezledik hayat yolunda, vakitsiz bir sonbahara yakalandık, yaz düşünde çok sarardık, yaza varmadan bir adım daha bu gudubet Temmuz’da seni aldı Kartallar ülkesi, kıskandı sevgimizi, inat yaparcasına Optik Başkan sen çok yaşa dememize, Optik Başkan artık bizle yaşayacak hükmü geldi biz seni bilmesek endişelenir, üzülür, kederlenirdik; ama biliriz ki eşsiz adamlığınla ve sevginle biz geldiğimizde oraların Başkanı sen olacaksın tüm gönülleri feth etmiş durumda, biz yine fenere söveceğiz, cimboma giydireceğiz. Sensiz günlerimizde miras bıraktığın adamlığımızdan ödün vermeden dimdik yürüyeceğiz, çizdiğin ve yürüdüğün yolda, yalansız riyasız rantsız…

Kalbimizin Kral dairesi senindir her daim Optik Başkan, başkanım, Mehmet abi, hocam, Mehmet hocam.

Gittin başkan, sessiz sitemsiz, diğer ölen arkadaşlar gibi sessiz sitemsiz

Sana 1 maçı bile çok gören hayat umarım bu sene şampiyonluğumuzu sana armağan eder, işte o gün mümkün olur bahsetmek adaletinden dünyanın.

Gittiğin her yerde omuz omuza olacağız unutma başkan, gittiğin diyarlarda da yankılanacak o kalpten gelen sesin yine...



__________________
lynxeyed08 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 08:00 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580