Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-01-2009, 09:51   #1
 
CptJackSparrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Ankara'ya Yürüyor

BEŞİKTAŞ'I YOK ETMEK İSTİYORLAR" 02 Ocak 2009 09:12Click the image to open in full size.

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Itır Esen, MARATON.COM.TR’nin konuğu oldu ve sorularımızı yanıtladı.

30 Mart 1957 İstanbul doğumlu Itır Esen, fotomodellik yaptığı dönemde Milliyet Gazetesi’nin ekinin kapağında yayınlanan fotoğrafıyla Türk Televizyon tarihinin ilk dizisi Aşk-ı Memnu’da oynamak için teklif aldı. Münir Özkul ve Adile Naşit filmlerindeki sarışın, hüzünlü gözleriyle bakan genç kız olarak Türk sinemaseverlerin kalplerinde yer etti.

Sinemaya olan tutkusunun yanında bir büyük tutkusu daha var Itır Esen’in… O da Beşiktaş.

Itır Esen ile arkadaşımız Burak Özkaya’nın yaptığı röportaj, hem kendisi için hem de MARATON.COM.TR için değişik bir tecrübe oldu.

Umarız beğenirsiniz… İşte Itır Esen ile yaptığımız keyifli söyleşi:

MARATON.COM.TR: MARATON.COM.TR OKURLARI İÇİN ITIR ESEN’İ BİRAZ TANIYABİLİR MİYİZ?

ITIR ESEN: Ben oyuncuyum. Futbol dışında da çok sakin bir insanımdır. İki tane yetişkin çocuğum var. Sinema hayatıma TRT’nin ilk dizisi Aşk-ı Memnu ile başladım. Münir Özkul ve Adile Naşit’in rol aldığı aile filmlerinde onlarla beraber rol aldım. Türk sinemasında 1980’de başlayan Arabesk ve seks filmleri döneminde mecburi olarak sinemayı bıraktım. Son olarak Mahsun Kırmızıgül’ün "Güneşi Gördüm" filminde rol aldım.

MARATON.COM.TR: BİR ÇOK FİLMDE VE DİZİDE ROL ALDINIZ. BUGÜN BAKTIĞINIZDA TÜRKİYE’DEKİ SİNEMA VE DİZİ POTANSİYELİNİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

ITIR ESEN: Şu anda Türk Sineması çok iyi durumda. Bir sürü yeni film çekiliyor. Dizi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim krizden çok etkilendiler. Birçok dizide oynayan arkadaşlarımız zor durumda. Birçok dizi yayından kalktı kalkmayanlarda bütçe kısıtlamasına gitti.

MARATON.COM.TR: SON DÖNEME BAKTIĞIMIZ ZAMAN HANGİ FİLMLERİ BEĞENDİNİZ?

ITIR ESEN: Son olarak Üç Maymun'u izledim Yavuz Bingöl’ün oynadığı. Çağan Irmak’ın Issız Adam filmini çok beğendim.


“DOĞUŞTAN BEŞİKTAŞLIYIM”

MARATON.COM.TR: SİZİN İYİ BİR BEŞİKTAŞ TARAFTARI OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ. BU TUTKU NEREDEN GELİYOR?

ITIR ESEN: Doğuştan. Bildiğiniz gibi Beşiktaşlı olarak doğuluyor sonradan olunmuyor. Babam, annem Beşiktaş taraftarıydı. Babamda Beşiktaş’ın üyesiydi, ben de kongre üyesiyim. Babam Beşiktaş’ın her maçına giderdi. Gitmediği maçları da evde radyodan dinlerdik. Maç dinleyerek büyüdüm diyebilirim. Yanılmıyorsam 1972 senesindeydi Dünya Kupası maçları ile beraber bende futbol sevgisi başladı. Futbolu çok seviyorum izlemeyi özellikle. Bütün futbol maçlarını seyrederim kaçırmam asla. Televizyonda futbolla ilgili ne varsa seyrederim ve kaçırmam.


“BEŞİKTAŞ’IN ESKİ ÜYELERİNDENİM”

MARATON.COM.TR: BEŞİKTAŞ’A NE ZAMAN KONGRE ÜYESİ OLDUNUZ?

ITIR ESEN: 1985 Yılında üye oldum. Eski üyelerdenim.


“SAĞLAM VE DENİZLİ ARASINDA FARK VAR”

MARATON.COM.TR: HER MAÇ KAPALI TRİBÜNDE YER ALIYORSUNUZ. İYİ BİR TRAFTAR OLARAK BEŞİKTAŞ’I TRİBÜNDEN NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

ITIR ESEN: Hocamız değişti. Sistem olarak Ertuğrul hoca ile Mustafa hoca arasında tabi ki fark var. Mustafa hoca için bir şey diyemeyeceğim transferleri kendi yapmadı. Bulduğu oyuncular ile mücadele ediyor. Ben Galatasaray maçından sonra şuna karar verdim Beşiktaş şampiyon olacak bu sene.


“TARAFTAR CEPHESİNDEN BAKIYORUM”

MARATON.COM.TR: BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNİN İCRAATLARINI DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ?

ITIR ESEN: Yönetim hakkında bir şey konuşmayacağım. Ben taraftar cephesinden bakıyorum. Beşiktaş’ın takım olarak başarılı olması beni ilgilendiriyor. Yönetimin yaptığı hataları ya da doğruları konuşmak Beşiktaş’a bir şey kazandırmayacak diye düşünüyorum. Beşiktaş’ın küllerinden yeniden doğması gerekiyor.


“ANKARA’YA YÜRÜRÜM”

MARATON.COM.TR: DAHA ÖNCE, “YAPILAN HAKSIZLIKLAR DEVAM EDERSE BİR TARAFTAR OLARAK ANKARA KADAR YÜRÜYECEĞİM DEDİNİZ” DEMEK Kİ YÖNETİMİN TAM OLARAK BEŞİKTAŞ’IN HAKLARINI KORUMADIĞINI DÜŞÜNÜYORSUNUZ.

ITIR ESEN: Demek ki yönetim Beşiktaş’ın haklarını korumuyor. Kimse çıkıp Beşiktaş’ı korumuyor ben de bir birey olarak Beşiktaş’ın haklarını korumak istiyorum ve gerekirse Ankara’ya kadar da bunun için yürürüm. Beşiktaş’ın sesini birilerinin duyurması lazım. Kazım Kanat vefat ettikten sonra maalesef Beşiktaş’ın kanadı kırıldı. Türkiye’de hem kadın olmak hem de Beşiktaşlı olmak çok zor.


“KADINLARIN HER YERDE OLMALARI LAZIM”

MARATON.COM.TR: BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNE GÜLNAZ ARSEL HANIM GİRMİŞTİ ANCAK KISA SÜRELİ BİR BİRLİKTELİK OLDU. BAYANLARIN DA KULÜPLERDE YÖNETİCİLİK YAPMASI GEREKİYOR MU? SİZİN ELİNİZDE İMKÂN OLSA SİZ DE YÖNETİCİLİK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?

ITIR ESEN: İsterim tabi ki her yerde kadınların olması gerektiğine inanıyorum ben. Kadınların erkeklerden ne gibi bir eksiği olabilir ki? Kadınlar farklı bir bakış açısı getirebilir. Ben gördüğünüz gibi her yerden futbolu takip etmeye çalışıyorum. Beşiktaş’ın kapalısında tam ortadan maçları seyrediyorum. Bütün programları da seyrediyorum eksik kaldığımı düşünmüyorum. Her şeyden haberim var yani. Yorumcuların da Beşiktaş hakkında Beşiktaş dışındakilerin yorum yaparken kışkırtıcı söylemlerde bulunmasını doğru bulmuyorum.


“EĞER DEĞİŞECEKSE LIVERPOOL MAÇINDA DEĞİŞMELİYDİ”

MARATON.COM.TR: TARAFTAR OLARAK BAKTIĞINIZ ZAMAN SEZON ORTASINDA TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİMİNİ DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ?

ITIR ESEN: Ben çok doğru bulmuyorum. Eğer Beşiktaş’ta bir hoca değişikliğine gidilmesi gerekiyorduysa bu Liverpool maçıydı. O zaman bir anlamı olurdu hoca değişikliğinin. O zaman "arkasındayız" dendi sonra hoca değişikliğine gidildi. Hoca değişikliğinden dolayı takımın motivasyonu da bozulabilir. Futbol çok zor bir spor oyuncuları düşünüyorum emek veriyorlar sahada ve en çok bunun için Ankara’ya yürümek istiyorum. Çok komik şeyler yaşanıyor futbolda. Galatasaray - Beşiktaş karşılaşmasında Delgado hakeme küfür etmedi sadece yapılan hareketten dolayı itiraz etti ve sarı kart görüp oyundan çıktı. Bakıyorsunuz Galatasaraylı Lincoln festival yaparmış gibi gitar çalıyor ona kart gösterilmiyor. Fenerbahçeli Lugano kart işareti yapıyor mesela bir yorumcu hakemin bayrağını gösterdi diyor. Sonra diyorlar ki "Beşiktaşlılar ağlıyor." Niye ağlayalım? Hakkımızı korumak ağlamak mıdır? Hiç de ağlamıyoruz. Bütün bu yapılan haksızlıklara karşı yürümek istiyorum. Ben Beşiktaşlıyım ve Beşiktaşlı olmak çok büyük bir ayrıcalıktır. Takımını bu kadar destekleyen başka bir taraf grubu da yok. Beşiktaş’ı sistematik bir biçimde çökertmeye çalışıyorlar. Fenerbahçe iki maçını kaybetti taraftarı maça gitmedi, protesto etti. Bizim Beşiktaş sevgimiz sadece sportif başarısından dolayı değil. Diğer takımların anlayamadığı şey de budur. Beşiktaş taraftarının farklı bir iç dinamizmi var. Biz çıkar yürürüz de. Bizim ruhumuz farklı. Bizim ruhumuzu yok etmeye çalışıyorlar ama bunu yok edemeyecekler. Beşiktaş’ı neden yok etmeye çalışıyorlar? Ya da Türkiye’de iki büyük vardır demeye çalışıyorlar? Çünkü pastadan daha çok pay almak istiyorlar. Sivasspor’u da mesela çok öne çıkarttılar. Bu sene Sivasspor’a da çok taviz verildiğine inanıyorum ben. Geçen sene oynanan Sivasspor - Galatasaray maçını bir mercek altına yatırsınlar. Ben Beşiktaş taraftarı olarak elle gol atalım ya da ofsayttan gol atalım bunu asla içime sindiremem. Ama diğer takımlar böyle bakmıyorlar lig bitince biz şampiyon olalım diyorlar. Biz bunu içimize sindiremeyiz. Sonra diyorlar ki "Beşiktaş on dört senede bir kere şampiyon oldu." Evet olamıyoruz çünkü yapılan dümenlerden dolayı. Galatasaray maşında mesela Rüştü ve Servet’in bir pozisyonu oldu. Ben buradan görüyorum faul olduğunu hakemin yerine bakıyorum görmemesine imkan yok nasıl görmüyor? Geçen sene Nobre’nin aynı pozisyonu oldu hakem faul verdi ve golümüzü iptal etti. Bu hakemlerin mezun olduğu Üniversite mi var? Hakemler bir seminer sonrası hakem oluyorlar ve yan iş yapıyorlar. Biz de biliyoruz o kadar kuralları. Bu atla deve bir iş değil.


“HAKEMLER AÇIKLANDIĞINDA “EYVAH” DİYORUZ”

MARATON.COM.TR: HAKEMLERİN BEŞİKTAŞ’A HAKSIZLIK YAPTIĞINI TRİBÜNDEN HİSSEDİYOR MUSUNUZ?

ITIR ESEN: Evet hissediyorum. Hakem isimleri açıklandığı zaman “eyvah” diyoruz Beşiktaşlı taraftarlar olarak. Oğuz Sarvan da hataları kabul etti. “Bir daha hakem hatası olursa da istifa edeceğim” dedi. Türkiye’de zaten kimse istifa etmiyor ne varsa oturdukları koltuklarda anlamıyorum ben bunu. Bir oturuyorlar bir daha hiç kimsenin kalkası gelmiyor. Hakemlerin asıl görevi nedir? İki takım futbolcularını da sahada tutmak değimlidir? Neden hep kırmızı kartı Beşiktaşlı futbolcular görüyor? Fenerbahçe’nin sahasında oynadığı maçlara bakın takımlar ya on kişi kalıyor ya da dokuz kişi kalıyorlar. Ben neden "Beşiktaş bu sene şampiyon olacak" diyorum? Galatasaray maçından sonra Mustafa hocanın yüzünü gördüm futbolcuların yüzünü gördüm acı vardı suratlarında. Mustafa hocada herhalde tahmin edemedi bu kadar olay geleceğini başına diye düşünüyorum. Ve ben o suratları görünce bu takım bu işin içinden çıkacak ve şampiyon olacak dedim. En son Galatasaray ile bir basket maçı oynadık ve herkes Galatasaray yenecek dedi. Ben seyrettim o maçı Beşiktaş’ın sahada bir yabancı oyuncusu vardı be biz o maçı kazandık. Orada benim gördüğüm Beşiktaşlı basketçiler bir onur mücadelesi yaptılar inanıyorum ki ben futbolcularda bu onur mücadelesini gösterecekler. Tıpkı Fenerbahçe’yi Kadıköy’de kaleye Pancu’nun geçip de Fenerbahçe’yi yendiğimiz gibi. Büyük haksızlık yapmazlarsa kaleye giren golümüzü hakem eliyle çıkartmazsa inanıyorum ki Beşiktaş şampiyon olacak. Bobo çok güzel bir söz söylemiş “şampiyonluk ilan edildi de bizim haberimiz mi yok?” Biz eğer dokuz puan öndeyken başka bir takım şampiyon olduysa neden altı puan gerideyken şampiyon olmayalım?


“ŞAMPİYONLUK ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR”

MARATON.COM.TR: BEŞİKTAŞ’IN 2010’DA BİR SEÇİMİ VAR. DEMİRÖREN YENİDEN ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI. SİZCE BU SEÇİMLERDE DEMİRÖREN’İN KARŞISINA ADAY ÇIKAR MI?

ITIR ESEN: Gelecek şampiyonluk ile Beşiktaş’ta birçok şeyin değişeceğine inanıyorum. Hem başkanı hem de başkan adaylarını bu şampiyonluk rahatlatacaktır. Şampiyonluk demek şampiyonlar ligi demektir. Yapılacak transfer demektir.


“TRİBÜNLERDE BÜYÜK GELİŞME VAR”

MARATON.COM.TR: TRİBÜNLERE AİLELERİ ÇEKMEK İÇİN ÖNERİLERİNİZ NELERDİR?

ITIR ESEN: Eskiye göre büyük bir gelişme var tribünlerde. Ben tek başıma gidiyorum maça ve hiç rahatsızlık duymadan maçımı izliyorum.


“İNÖNÜ STADI NE BEŞİKTAŞ’A NE DE TÜRKİYE’YE YAKIŞIYOR”

MARATON.COM.TR: YENİ STAT PROJESİ İÇİN DÜŞÜNCENİZ NEDİR?

ITIR ESEN: İnönü Stadı’nın konumu o kadar güzel ki gönlüm razı değil. Ama mutlaka yenilenmesinden yanayım. Ne Beşiktaş’a ne de Türkiye’ye şu an yakışmıyor stadımız. Fenerbahçe Stadı’nın yapıldığı gibi tribünlerin tek tek yıkılıp yapılmasından yanayım.


“KÜFRÜN ÖNLENMESİ ÇOK ZOR”

MARATON.COM.TR: TRİBÜNLERDE YAŞANAN KÜFÜR OLAYLARINI YÖNETİCİLER SİZE GÖRE NASIL ENGELLEYEBİLİR?

ITIR ESEN: Çok zor. Gerçekçi bulmuyorum. Siz ne kadar gerçekçi buluyorsunuz bilmiyorum ama bence çok zor.


“BEŞİKTAŞ’I YOK ETMEK İSTİYORLAR”

MARATON.COM.TR: ITIR ESEN İÇİN FİLMİN SONU NERESİDİR ANKARA’YA YÜRÜMEK İÇİN? SEZON SONUNU BEKLER MİSİNİZ?

Yok beklemem. Mutlaka bir eylem yapacağım. Benim tepkim haksızlığa karşı. Yapılan hatalardan dolayı ve Beşiktaşlı olmamdan dolayı bir baş kaldırış bu. Haksızlığı kesinlikle kabul etmiyorum ve etmeyeceğim de. Belki rahmetli Kazım Kanat yaşasaydı onunla el ele tutuşur yürürdük. Beşiktaş’ın haklarını çok az kişi koruyor ve bir yerde buna da isyan ediyorum. Ben belki tek başıma Ankara’ya yürümeye kalksam arkamdan kitleler gelecek ve “Bu kadın nereye gidiyor?” diyecekler. Beşiktaş’a yapılan bu haksızlıklar nereye kadar? Bir insanın emeğini terini ne kadar çalabilirsiniz? Bu hak çalmaktan başka bir şey değildir. O kadar Beşiktaş’ı yok etmek istiyorlar ki bir gazetede gördüm en çok hakkı yenen Gençlerbirliği ve Eskişehirspor gösterilmiş. Bir de böyle yalanlar yazıyorlar. Televizyonda programları izliyorum ben hiç kaçırmam orada pozisyonlar tartışılıyor birisi diyor ki yüzde yüz penaltı diğer kanalda başka biri kesinlikle penaltı değil diyor nasıl yani ya bunu anlamıyorum bunun bir kuralı yok mu? Nasıl bu kadar ayrı düşüncede olabilirler. Programlara katılanlarında sezon başında bir seminere gitmesi lazım bence. Bir standart yok yani. İzlediğim programlardan notlar alıyorum ben hep. Dersimi çok iyi çalışıyorum sonunda bir program yapacağım ve bunları yayınlayacağım.


“SÜLEYMAN SEBA’DAN SONRA BAŞKA BİR ZEMİN AÇILDI”

MARATON.COM.TR: SİZCE SÜLEMAN SEBA’DAN SONRA BEŞİKTAŞ RUHUNU KAYBETTİ Mİ?

ITIR ESEN: Süleyman Seba’dan sonra başka bir dönem açıldı. Tabi ki gençleşti ve çağdaş bir zemine oturtuldu Beşiktaş. Çok da ruhunu kaybetti mi bilemiyorum ama Beşiktaş’ta bir şey eksildi. Bu Süleyman Seba’dan dolayı mı eksildi bilmiyorum. Bir eksiklik oldu sanıyorum. Süleyman Seba’dan sonra Serdar Bilgili başkan oldu ve Seba ile iç içelerdi. O kadroda Demirören de vardı. Hepsi iç içeydi aslında ama nerede yanlış yaptılar bilmiyorum ama mutlaka bir yerde yanlış yaptılar ki bir şeyler ters gitti. Ben inanıyorum ki Beşiktaş bir çıkış yolu bulacak.


“ÇOCUKLARIMDAN SONRA EN BÜYÜK AŞKIM BEŞİKTAŞ”

MARATON.COM.TR: ITIR HANIM BEŞİKTAŞ’LA İLGİLİ SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? YÖNETİM VE FUTBOLCULAR HAKKINDA…

ITIR ESEN: Yönetimi sezon sonunda değerlendireceğiz. Taraftarlar takımlarını sezon sonuna kadar destekleyeceklerdir. Benim iki tane çocuğum var onlardan sonra en büyük aşkım Beşiktaş’tır. Futbolcularla da gidip konuşmak istiyorum içimdeki asi Beşiktaş ruhunu onlara aşılamak istiyorum.

MARATON.COM.TR: ITIR HANIM BU KEYİFLİ SOHBET VE GÜLER YÜZÜNÜZLE SORULARIMIZA VERDİĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

ITIR ESEN: Ben teşekkür ederim.

MARATON.COM.TR ÖZEL
RÖPORTAJ: BURAK ÖZKAYA

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
CptJackSparrow Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-01-2009, 11:26   #2
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çok güzel bir röportaj olmuş...Itır Esen güzel cevaplar vermiş, bravo valla...Kazım Kanat vefat ettikten sonra Beşiktaş'ın kanadı kırıldı sözü de çok doğru bence...Haklarımızı koruyan bir tane yazar vardı adam gibi, onu da kaybettik...
__________________
Click the image to open in full size.
kartalim_ Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-01-2009, 13:02   #3
 
tozudumanakatarim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tribunler tek tek yikilip yapilirsa baska stadta oynamaya gerek kalmaz Tabi mumkunse
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
tozudumanakatarim Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-01-2009, 22:56   #4
herkes sever biz taparız
 
kartalice06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

herkes herşeyin farkında ama yönettttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
__________________
kartalice06 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-01-2009, 23:01   #5
B3ŞİKT@ŞK
 
pascaltekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

aynı konuyu ben actım ksura bakmayın haberım yoktuuuu ... ama ıtır esen gıbı yazarrımız olsa ve onun gıbı yonetımımız olsa ne guzel olacakk
__________________
T3QİN
pascaltekin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-01-2009, 23:16   #6
Goalkeeper
 
Redhanded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Stadın konumu konusunda çok katılıyorum.Çok güzel bir yerde stadımız.Tribünlerin yıkılıp tekrar yapılması güzel olur.
__________________
18 Mayıs 2011

Bekle Bizi Dublin!
Redhanded Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2009, 00:47   #7
gurbetci kartal
 
once_biz_vardik1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

yuru be itir kartal kim tutar seni
__________________
Allah(c.c) bir kulunu severse o kulun nesi yok? Allah (cc) bir kulunu sevmesse o kulun nesi var ? hz.Ali (r.a)
once_biz_vardik1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2009, 00:48   #8
gurbetci kartal
 
once_biz_vardik1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

yuru be itir yerim seni citir citir diyesi geliyor insanin
__________________
Allah(c.c) bir kulunu severse o kulun nesi yok? Allah (cc) bir kulunu sevmesse o kulun nesi var ? hz.Ali (r.a)
once_biz_vardik1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2009, 11:51   #9
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
once_biz_vardik1903´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yuru be itir yerim seni citir citir diyesi geliyor insanin
yaa tam beşiktaşlıymış ben böyle oldunu bilmiodum ve hoşuma gitti çok
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2009, 15:59   #10
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Itır esen tam bir beşiktaslı
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 21:15 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580