Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-04-2009, 12:31   #1
 
CptJackSparrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Michael Fink'i nasil biliriz ?

Ve Fink hakkında Almanya'da yaşayan futboldan iyi anlayan ve Bundesliga'yı iyi analiz eden bi blog yazarından önemli bilgiler:


Michael Fink'i nasil biliriz ? Iki gündür bana sikca sorulan soru budur. bir kiyas yaparak derdimi daha iyi anlatabilecegimi düsünüyorum. Cok genel bir sekilde degerlendirme yapilacaksa da ortalama Bundesliga takimlarinin kayda deger, istikrali defansif orta saha oyuncusudur. Sampiyonlar Liginde oynayacak bir takima transferi kesinlik kazanmis durumda. Burada Wolfsburg böyle bir hamleyi ancak kadro genisligi acisindan yapabilir zira Joshue'nin yedeklenmesi gerekir ama ilkonbirde oynamasi süpheli olur. Bayern'de oynayacak düzeyde bir performansi yoktur ve Stuttgart-Hamburg takiminda da ihtiyac yoktur.. Haliyle Besiktas'a transferi kesindir bana göre..

Ernst-Fink Farki.!

Her seyden öte biz Ernst'i iyi taniriz. Ernst, büyük takim futbolcusudur ve Fink ile arasindaki en buyuk fark budur. Ernst, Bremen,Schalke gibi üst düzey takimlarda oynamis ve dahasi Sampiyon olup milli takima yükselmistir. Baska acidan uluslararasi deneyimi de hayli fazladir. Bu avantajindan da olasi bir Sampiyonlar Ligi macerasinda Besiktas cok iyi faydalanacaktir. Ernst konusundaki tek sikayet gelisen futbolun icerisinde üst düzey takimlarda yer alan defansif orta sahalarin tekniginin cok daha iyi olmasi gerekirliligidir. Türkiye Süper Liginin daha cok mücadele üzerine kurulu oldugunu ve cagin futboluna henüz ayak uyduramadigi gercegini de düsündügümüzde buraya cok iyi bi sekilde oturmasi cok da sasirtici degil. Bir baska acidan Ernst'in takima yaptigi katkinin bir kisminin türk futbolseverleri tarafindan cok net gözlemlenebilir olusu onun buradaki futbol yasantisini da kolaylastiran etkenlerden.. Hali hazirda Ernst'in futbolunda göze batan özelligi yani bir orta saha oyuncusunun yapmasi gereken savunmayi büyük bir Bundesliga klubunde oynayabilecek seviyede olmasi nedeniyle konumu bellidir.

Fink, Ernst kadar olmasa da mücadelesi de vardir ve bunun yaninda Ernst'den ofansif anlamda takima katkisi daha fazladir. Biraz daha modern bir defansif orta sahadir diyebiliriz. Bu Bundesligada önemlidir ve örnek olmasi acisindan Jermaine Jones ile olan iliskilerini belirtmeliyim sanirim. Ernst'in Fink'den daha kaliteli bir oyuncu oldugu gercegi bir yana Frankfurt takiminda iken Jermaine Jones, Fink'in önüne gecemedi. Ve fakat gerek artan performansi gerekse de cok daha modern bir orta saha oyuncusu olmasi nedeniyle Schalke takiminda Jermaine Jones, siralamada Ernst'in önüne gecmisti. Ve fakat bizim ülkenin liginin oynadigi futbolun ihtiyaci olan oyuncular, Avrupa liglerine göre farkli özellikleri bünyesinde bulunduruyor ve bu acidan Ernst, asagida da incelenecegi gibi cok cok daha iyi bir transferin öznesidir.

Orta saha yerlesimi icerisindeFink, Ernst'in bir adim önündedir. Defansif degil daha cok orta sahanin ortasi asil yeridir. Istikrarlidir, kartlarla iliskisi yok denecek kadar azdir.Hayatinda sanirim tek bir kirmizi karti dahi yoktur. Oynadigi takima katkisi ofans ve defans anlaminda bir büyük takim seviyesinde olmasa da ortalama takimlarin da vazgecilmezidir ve bu lig de Bundesligadir.

Tüm bu gercekleri de dikkate alarak ben size onun en iyi özelligi nedir sorusunun cevabini vereyim. 12 yil boyunca Stuttgart takiminda ögrencilik yapmasindan kelli taktisel acidan kendisini cok iyi gelistirmistir ve bu yüzden Frankfurt takiminin orta sahasinin lideridir. Lider oyuncudur Michael Fink..

Ülkemizde Lider oyuncu kavrami henüz pek anlasilamiyor ve genellikle efendilik ile karistiriliyor. Fink, teknik direktörün iceride verdigi taktigin sahaya yansitilmasinin en önemli aracidir. Alman milli takiminin bu acidan Ballack'idir. Orta sahanin ne yapmasi, nerede durmasi ve dahasi taktisel acilimin getirilerini yanindaki futbolculara verdigi direktiflerle uygulatan insanogludur ve Frankfurt teknik adaminin bu acidan en güvendigi isimdir. Disiplinli, ne yaptigini bilen ve yanindaki oyuncularin lideri konumundadir her zaman.. Bu nedenle cok degerlidir ve bu yüzden Funkel ondan vazgecmek istemiyordu, ortalama bir performans gösterse dahi. Eger ki bu acidan ele alinip transfer ediliyorsa tam isabet derim. Bonservisi elinde ortalama Bundesliga performansini bir ömür sürdürebilecek disiplini de yanindadir. Takima en büyük katkisini liderlik vasfi ve istikrarli bir sekilde sahada olmasiyla saglar. Bir ortalama oyuncu bazen sizin sahadaki kalbinizdir ve bu Fink olabilir. Lakin türk oyunculara liderlik edebilmesinin pek de kolay olmadigini belirtmeye gerek yok sanirim. Her ne kadar Ernst'in o tam olmasi gereken yerde bitmesi ve sahada bulundugu noktalarin ölümcül anlami görülmese de kosmasi, enerjisi ve kaptigi toplarla türk futbolseverlerin kisa zamanda gönlüne taht kurmayi basarmsitir ve bu Fink icin o kadar kolay olmayacaktir. Bunun yaninda Ernst'den daha cok goller atip asist özelligi ile de sahada yer alacak olsa da.. Lincoln meselesi de bir örnektir, sahadaki oyuncuyu teknik adam güzel bir sekilde konumlandirmasi gerekir. Fink'in buna ihtiyaci var, Mustafa Denizli ve Tayfur Havutcu almanca bilmektedir, bu acidan iletisim kolayligi da söz konusu. Frankfurt takiminda oldugu gibi ona bahsettigimiz sekilde sahada rol bicilirse onun cok baska bir özelliginden yararlanip besiktas kendisine en az üc yil bozulmayacak bir sistem insa etmis olacaktir.

Fink neden transfer edildi sorusunun cevabini aramalidir Besiktaslilar. Cisse'den elbette daha iyi bir performans sergileyecektir ve fakat Sampiyonlar Ligi serüveni icin ortalamanin üzeri bir yetenege bence sahip degildir. Mevzubahis salt futbol yetenegi ise bu ne kadar dogru bir tercih orasi tartisilir.. Bielefeld, Frankfurt gibi takimlarin degismez futbolcusu iken Wolfsburg,Stuttgart,Schalke,Bremen gibi takimlarin da degismez yedegi olabilecek bir futbol ortalamasi vardir Almanyada. Ki Frankfurt takiminda bu sene iyi isler yapmasina ragmen sorunsuz bir sekilde oynayip bugünlere gelmesinin en önemli nedeni de Chris ve Bajramovic gibi iki önemli rakibinin sakatligidir daha cok.. Misal bosnak Bajramovic'in oldugu yerde performans olarak birinci tercih degildir gibi.. Ama Funkel onun degerini cok iyi bilen bir teknik direktördür. Antrenörü rahatlatan oyunculardandir der onun icin, en güvendigi oyuncusudur, bir timin basina gecirirsin, direktifleriyle yönetir ve yer yer performansi da buna ayak uydurunca Frankfurt gibi takimin vazgecilmezi olur. Toplamda Fink sadece saha ici performansi degil saha disinda da etkili bir oyuncu olarak degerlendirilmelidir.

Bir baska ayrinti sudur: Menacerlik sirketi Rogon.. Bu sirketin elinin altinda bulunan futbolcularin sürekli Türkiye Süper Ligine transfer ediliyor olmasi da ilginc. Cok fazla futbolcu var, Grafite'den Renato Agusto'ya kadar.. Ernst ve Fink buraya dahildir. Keza Lincoln,Meira,Marcelinho ve hatta dedikodusu olan Marcelo Bordon gibi diger oyuncular da bu sirketin futbolcularidir. Sorumlu insanlar, bizzat kendileri oyunculari görüp üzerine düsmüyorlar, daha cok kendilerine sunulan futbolculardan bir tercih yapiyorlar.Tüm bu ayrintilara ragmen Fink, nerden baksaniz iyi bir transfer öznesi gibi duruyor. Öncelikle Bonservisi yok, Frankfurt takiminda aldigi para yaklasik bir milyon euro idi. Fink daha fazlasini istedi ve bunu ona Besiktas verdi. bu konuda da hemen bir parantez acalim. Ernst Schalke'de aldigi ücretin hemen hemen aynisini burada aldi ve sadece Bremen'de yildiz iken yaptigi sözlesme sona erecekti ve belki Schalke klubü ona 2 milyon Euro'nun üzerinde bir sözlesme teklif etmeyecek idi.Burada ayni parayi üc yil daha garantiledi. Bir fark budur sadece.. Fink ise biraz fazla da asla bir bucuk milyonu en fazla bulur sanirim. Zira uzun süre Frankfurt takimindan istedigi sözlesmeyi beklemistir ama biraz artis olsa da Fink'in istedigi rakama gelmemistir Frankfurt yönetimi. Toplamda iyi bir atilim gibi gözükse de ne kadar bilincli yapildigini sanirim oynadigi zaman görecegiz.

Velhasil;

Michael Fink, defansif ve daha cok merkezi orta saha olarak Türkiye Süper liginde Besiktasi cok rahat idare eder ve fakat Besiktas takiminin sürekli oynayacagi Fink-Ernst orta sahali sisteminde Hagi,Lincoln ayarinda bir ofansif orta sahaya ihtiyaci vardir. Ya Delgado ve Serdar Özkan üst düzey performans gösterecektir ya da Delgado'nun satilip yerine güzel bir on numara alinmasi zorunlu olacaktir. Bu benim on numara askimdan kaynaklanmiyor, Fink yerine defansi da olan ama daha ofansif bir orta saha alinsaydi isler degisirdi. Sistem takimi olup istikrar saglama adina önemli bir adim iken Michael Fink transferi ayni zamanda ne kadar Ernst'den daha ofansif yapida olsa da bu hamleyle iki defansif orta sahali secenegi de isaretlemis oluyorsunuz. Kanatlarda oynayan oyuncularin da Ribery-Messi olmadigi düsünülürse Sampiyonlar Ligi basarisi icin üst düzey bir Delgado-Serdar Özkan performansi ya da tek basina Denizli taktisel mucitesi sart kosulmus oluyor. Eger burada basari saglanmaz ise konu Fink'in basarisizligindan Ernst'e kadar ilerleyecektir Schalke'de oldugu gibi.. Transfer edilen oyuncudan alinan verim onun sizin oyun sisteminizde nasil bir yere sahip oldugu ayrintisinda gizlidir. Bir ihtimal Ernst-Fink ikilisi Serdar Özkan'a yildiz oyuncu olma ya da Delgado'nun yeteneklerini daha rahat sergileme yolunu acabilir.

Nasil bir performans gösterecegini bekleyip görecegiz sanirim..

http://devrimderki.blogspot.com/

ALINTIDIR....
CptJackSparrow Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 12:33   #2
Banned
 
_Blackseagless_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu nası başlık amma güldüm sanki adam ölmüş cami da nasıl bilirdiniz diye soruyorlar gibi iyi bilirdik iyi . Şaka bir yana hakkında ilk bilgiler gayet iyi geliyor .
__________________
Click the image to open in full size.
_Blackseagless_ Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 12:37   #3
DiYaRıN KaRTaLı
 
sergen38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

transfer edilmiş mi ki?
__________________

Click the image to open in full size.
sergen38 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 12:39   #4
 
CptJackSparrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
_Blackseagless_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu nası başlık amma güldüm sanki adam ölmüş cami da nasıl bilirdiniz diye soruyorlar gibi iyi bilirdik iyi . Şaka bir yana hakkında ilk bilgiler gayet iyi geliyor .
gördümki herkes benim gibi adam hakkında bilgi sahibi değil. Ve işin kötüsü bilgi sahibi olunmayan bir alanda olumlu veya olumsuz yorumlar yapılıyor. Eeee bizim milletimiz birazda okuma özürlü olduğu için belki başlık dikkat çekerde şu uzun yazıyı sıkılmadan okuyup birazcık bilgi sahibi oluruz diye düşündüm....
CptJackSparrow Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 12:39   #5
sayende mazoşist oldum!
 
deja_vu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

valla bende öldü sandım sanki namazı kılınıcak..
töbe tööbee ewet bu bilgiler ışıında iyi izlenim bırakıyor görücez
deja_vu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 12:40   #6
 
CptJackSparrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
sergen38´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
transfer edilmiş mi ki?

günaydın
CptJackSparrow Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 12:43   #7
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Gelsin Görelim
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 13:37   #8
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ernstle iyi ikili olurlar diye düşünüyorum
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 13:42   #9
Banned
 
_Blackseagless_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
CptJackSparrow´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gördümki herkes benim gibi adam hakkında bilgi sahibi değil. Ve işin kötüsü bilgi sahibi olunmayan bir alanda olumlu veya olumsuz yorumlar yapılıyor. Eeee bizim milletimiz birazda okuma özürlü olduğu için belki başlık dikkat çekerde şu uzun yazıyı sıkılmadan okuyup birazcık bilgi sahibi oluruz diye düşündüm....

İyi fikir , dediğin gibi kimse tanımıyor fink i ama gelen ilk bilgiler tv de verilen golleri vuruşları fena değil .
__________________
Click the image to open in full size.
_Blackseagless_ Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-04-2009, 13:48   #10
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Frankfurtta yaşayan bir arkadaşımla görüştüm;o da yazılanların benzerini söylüyor..yani ortalama bir Bundesliga oyuncusu ama bisim ligimizde vasat üstü iş yapar..Ayrıca ben de 3-4 maçını izledim..hatırladığım kadarı ile Tayfur Havutçu dan biraz daha teknik ve mücadeleci..Oyunda hiç saklanmadan,risk alarak oynayabilen bir oyuncu..Kendi ceza sahasından çıkardığı bir pası almak için rakip onsekize kadar koşusunu sürdürebiliyor..yani tempolu ..ama asla bir Cisse klasında değil..ancak Cisse den daha sürekli..
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"

Konu Karetta2002 tarafından (24-04-2009 Saat 14:01 ) değiştirilmiştir..
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 10:36 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580