Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29-07-2009, 03:44   #1
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Kupalar yola çıktı'

Görev aldığımızda birçok konuya eğildik, ancak ilk hedefimiz sportif başarıydı. Her şey istediğimiz gibi olmuyor... Şimdi güçlüyüz, ayaktayız ve çifte şampiyonuz. Artık her zamankinden çok daha iddialıyız.

Click the image to open in full size.

Eleştirilerin odak noktasıydı... Sezon başında “Yıldırım Demirören yeter” diye bağıran Siyah-Beyazlı tribünlerin gönlünü çifte kupayla aldı. Şampiyonluk kupasının kaldırıldığı Denizlispor maçının dönüşünde, havalimanında “Bu kadar kupa fazla yeter” tezahüratlarıyla karşılandı. Her büyük başarının ardından mutluluğunu ailesiyle tribünde, gözyaşları içinde kutladı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş’ı FANATİK’e anlattı. Söz çifte şampiyonun patronu Yıldırım Demirören’de...
‘Hepsini kazanacağız’
“Görev aldığımızdan bu yana mali, idari, altyapı, tesisler gibi konulara ağrılık verme durumundaydık. Bununla birlikte sportif başarı da elbette ilk hedefimizdi. Ancak her şey istediğimiz gibi olmuyor. Önümüzde büyük projeler var. Ancak şampiyonluklar, kupalar üst üste kazanıp, hepsini aynı anda yürütecek durumdayız artık. Şimdi güçlüyüz, ayaktayız ve çifte şampiyonuz. Artık her zamankinden çok daha iddialıyız...”
‘Delgado haklı, ama...’
“Takımın ihtiyacı olan bölgesi, forvetin arkası olarak tabir edilen bölge... buraya oyuncu alacağız. Ancak doğal olarak Delgado’nun kesin olarak karar vermesi gerek. Ocak ayına kadar dondurmaya Delgado da sıcak bakıyor, ancak haklı olarak, “Sonrası ne olacak” diyor. Bunu iki tarafın da mağdur olmayacağı bir şekilde çözmeyi planlıyoruz.”

Click the image to open in full size.
‘Deco neden olmasın?’
“Beşiktaş’a gelmek için, birçok oyuncunun ismi geçiyor. Dos Santos konusu gündemimize gelmedi. Olsaydı, benim bilgim olurdu! Deco için kulübü net bir karar vermiş değil. Sapara’nın da olması zor gibi duruyor. Acele etmiyoruz, teklifleri değerlendiriyoruz. Her an bir gelişme yaşanabilir. Uygun bir durum oluşursa, konuşuruz. Şartlarımızı zorluyoruz, ancak istediğimiz oyuncuyu bulmak da kolay değil. Transfer yapmak için transfer yapmayacağız.”
‘Para saçmakla olmuyor’
“Transfer para saçmakla olmuyor. Geçen sene Fenerbahçe 50 milyon Euro’ya yakın harcadı, ancak sezonu kupasız kapattı. Böyle olaylar her takımın başına gelebilir. Biz yaptığımız transferlerin maliyetini, sadece Şampiyonlar Ligi’ne kalarak karşıladık. Sonuçta çifte kupayı alan bir ekibimiz vardı. Üzerine takviyeler yapıp, gücümüze güç kattık. Bu sene aynı başarılı tekrarlamak artık daha kolay olacak.”
‘Bobo’yla konuştum’
“Bobo daha fazla para kazanmak istiyor. Kendisini çağırdım ve konuştum. ‘Bu senin hakkın, ama biz senden şikayetçi değiliz. İsteyen varsa, gelsin konuşalım’ dedim. Ancak gelen yok. Bir sürü menacer arayıp duruyor, Bobo için yetki istiyor. Kimseye vermedim. Bizim öyle menacerlerin kucağına atıp, meze edilecek oyuncumuz yok. İsteyen olursa, resmi yoldan teklifini getirir.”
‘Fulya bir milattır’
“Fulya projesi, Beşiktaş için bir milattır. Bunu kimse hafife almasın. Benim canımı en çok sıkan, eski kamp binamızın harabe durumu. Yaşar Aşçıoğlu’yla anlaşmıştık. 2 milyon Dolar harcayıp, yapacaktı. Ancak isim değişikliği nedeniyle imza toplandı ve bu iş iptal oldu. O zamanlar birileri ortaya çıkmış ve ‘Para toplayıp, yapacağız’ demişti. Paraları ortaya koysunlar, yapsınlar. Laf değil, icraat üretsinler. Biz kulübü oraya taşıyıp, plazaları kiraya verecektik.”
‘Kongre, kongrede kazanılır’
“Ocak ayında kongremiz var. Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın bir lafı vardır, ‘Kongre kongrede kazanılır’ diye. Biz Beşiktaş için çalışıyoruz. Çok az da olsa bazıları, sadece Yıldırım Demirören yaptı, olmasın diye takımın şampiyon olmasını bile istemiyorlar. Ancak bunları saf dışı bıraktık. Camia kenetlenme, birlik olma yolunda büyük adımlar attı. Çifte kupa bizi bağladı. Artık bu düğüm çözülmez. Tam tersine daha da ileri gider. Beşiktaş’ın rakibi yine kendisidir. Yeter ki, kendi içimizde birlik olalım önümüzde engel duramaz.”
İsmail, Nihat, Ferrari...
“Nihat konusunda, hoca başta olmak üzere herkes aynı fikirde. Çok olgunlaşmış, tecrübe kazanmış. Bunu takıma ilk idmanda yansıtmaya başladı. En kritik maçlarda takımı sırtlayacaktır. Taraftarımızın zaten çok beğendiği bir yıldız. Büyük katkısı olacak. Sadece Beşiktaş değil, herkese örnek olacak bir oyuncu. İsmail’in yeteneği ortada. En az on yıl, oyuncu bulmakta güçlük çekilen sol kanatta oynayabilir. Ferrari savunma futbolunun beşiği Serie A’dan geldi. Kariyeri de ortada.”
‘Önce karakter’
“Beşiktaş çok farklı bir camia. Bize gelecek oyuncunun, futbolculuğundan çok önce karakteri önemli. Buna dikkat ediyoruz. Sadece futbol yeteneğine bakıp, transfer yapmıyoruz. Hayalimi hep söyledim. Şampiyonlar Ligi’nde en azından yarı final oynamak. Bütün çabamız bu yönde. Özellikle İnönü’deki maçlarda alacağımız puanlara, deplasmanda da ekleyip gruptan çıkacağız. Stat olayına gelince... Bu bir hayal değil, gerçeğin ta kendisi. Gerekli izinlerin yıl içinde çıkmasını bekliyoruz. Ayrıca bu sadece Beşiktaş’ın değil, ülkenin, hatta dünyanın en güzel konumuna sahip stadı. Modern ve tarihi dokuya uygun olarak yapılacak”
‘Kaptanlık dert değil’
“Takım içinde kaptanın kim olacağına, teknik ekip karar verir. Yönetim de onaylar. Hocamız da bu konuda yetkilidir. Zaten böyle bir problem hiç olmadı, olmaz da. Rüştü’nün kolunda pazubant yok, yaptıklarını herkes görüyor. Sadece o da değil, örnek verdim. Yusuf, İbrahim’ler... Zaten bize başarıya getiren de, takım içindeki bu ortam. Bunun da bozulmasına asla izin vermem.”
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 04:12   #2
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İnsallah Bu Sözler Lafta Kalmaz BAŞKAN..
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 09:15   #3
 
İnEvAsYoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

başkan güzel konuşmuş inşallah hepsi olur yavaş yavaş
__________________
İnEvAsYoN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 09:26   #4
Banned
 
Vedat_Okyar_Kalbimizde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

helal başkan
__________________
Click the image to open in full size.
Vedat_Okyar_Kalbimizde Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 09:42   #5
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sen varken tek rakibimiz sensin demirören
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 10:30   #6
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Demirören'den Ezeli Rakiplerine Taş

Geçen sezon iki kupayı birden alan takımımıza takviyeler yapıp, gücüne güç kattık. Yeni sezonda aynı başarıyı tekrar etmek bizim için zor olmayacak. Biz daha büyük işlerin peşindeyiz."
Bu iddialı sözlerin sahibi, tarihinin en parlak sezonlarından birini geride bırakan Beşiktaş'ın başkanı Yıldırım Demirören...
- Herkes öncelikle Delgado'nun durumunu merak ediyor. Sözleşmesi dondurulacak mı?
Her sabah teknik direktörümüz Mustafa Denizli ile durum değerlendirmesi yapıyor, dertleşiyoruz. Zapotochny'nin gitmesiyle hocamız çok rahatladı. Takımımın en acil ihtiyacı, forvet arkası diye tabir edilen bölge. Mustafa Denizli hocamızın dediği gibi 10,5 numara futbolcu arıyoruz. Matias Delgado'nun aynı zamanda menajerliğini yapan babasıyla konuştuk. Bazı konularda ortak noktayı bulduk. Birkaç güne kadar anlaşma zemini oluşturacağız.
- Rakiplerimiz formalarının arkasına reklam aldı. Siz ne zaman alacaksınız?
Açıkçası, formanın arkasına reklam almaya sıcak bakmıyorum. Büyük takımlarla böyle bir olay olmaz. Mesela Avrupa'nın büyük takımlarında bunu göremiyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray formalarının arkasına reklam alınca iş değişti. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım konuyu araştırıyor. Kulübün menfaati neyi gerektiriyorsa, o yapılacak.
- İnönü Stadı ile ilgili projeniz ne durumda?
İnönü Stadı'nı yıkıp yeniden yapmak bizim için çok kolay. Şu anda bu konuyla ilgili önemli bir proje hazırlayıp Anıtlar Kurulu'na sunduk. Gerekli izinlerin çıkacağını umut ediyorum. Dünyanın en güzel konumuna sahip stadı olan İnönü Stadı, bölgedeki tarihi dokuya uygun olarak yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
- Beşiktaş Üniversitesi kurulacak mı?
Beşiktaş Üniversitesi, Beşiktaş İlçesi'nde kurulacak. Bu konuda Beşiktaş Belediyesi ile çalışmalarımız var. Ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi ile ortak bir projemiz var. Bahçeşehir Üniversitesi ile Beşiktaş Spor Akademisi'ni kuracağız.
- Transfere çok para harcadınız mı?
Büyük başarılar ancak büyük paralar harcanarak kazanılır. İmkanımız olsa da Real Madrid gibi transferler yapsak. Ama iş sadece transfer yapmakla bitmiyor. Öyle zamanlar oluyor ki, kulüpler istedikleri kadar transfere para harcasın, istenen sonuç bir türlü gelmiyor. Bunları yaşadık. Geçen yıl ezeli rakibimiz Fenerbahçe, 50 milyon dolara yakın transfer harcaması yaptı ancak sezonu kupasız kapattı. Biz yeni sezon için yaptığımız transferlerin maliyetini sadece Şampiyonlar Ligi'ne kalarak karşıladık. Geçen sezon çifte kupayı alan ekibimizin üstüne takviyeler yapıp gücümüze güç kattık. Yeni sezonda aynı başarıyı tekrar etmek zor olmayacak. Biz daha büyük başarıların peşindeyiz.
- 2010 yılındaki kongre için hazırlık yapıyor musunuz?
Evet... 2010 Ocak ayındaki kongreye çok güçlü isimlerle hazırlanıyoruz. Camiamızın yakından tanıdığı önemli isimlerle görüştük. Onursal başkanımız Süleyman Seba'nın dediği gibi; kongre, kongrede kazanılır. Üzülerek tanık olduğum bir olay var; sayıları az da olsa camiamızın içinden bazı insanlar, sırf 'Yıldırım Demirören yaptı' olmasın diye takımımızın şampiyon olmasını istemiyor. Gerçi onları önemsemiyorum ama çok üzücü bir durum bu. Sevindirici olan bir şey de var ki, çifte kupa bizi birbirimize bağladı. Beşiktaş camiası, büyüğünden küçüğüne kadar birlik olma yolunda büyük adımlar attı. Beşiktaş'ın rakibi yine kendisidir. Beşiktaşlı birlik olursa, her türlü zorluğun üstesinden gelir.
- Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra sizi en çok kızdıran olay hangisi oldu?
Beşiktaş Kulübü tarihinin en önemli yatırımı Fulya Projesi'dir. Bu bir milattır. Ama Fulya Projesi ile ilgili ortaya atılan iddialar canımı çok sıktı. Eski kamp binamız harabeye dönmüştü. Yaşar Aşçıoğlu ile anlaşmıştık; 2 milyon dolar harcayarak yeniden yapacaktı. Fakat bazıları, isim değişikliği oluyor diye imza topladı. Birileri de, "Biz aramızda para toplayıp yapacağız" dedi. Çıksınlar, paralarını koyup yapsınlar. Kulübü oraya taşıyıp, plazaları kiraya verecektik. Laf üretmesinler, icraat yapsınlar.
- Delgado'nun yerine Giovanni Dos Santos, Deco veya Sapara'dan birini alacağınız iddia ediliyor. Bunlar doğru mu?
Avrupa'nın en önemli futbolcu menajerleri her gün kapımızı aşındırıyor. Bize birçok isim öneriyorlar. Eski Barcelonalı Giovanni Dos Santos kesinlikle gündemimizde olmayan bir oyuncu. Hiçbir bilgimiz yok. Sapara için Rosenborg'la görüştük. İyi bir futbolcu ancak fiyatını sürekli yükselttikleri için transferi çıkmaza girdi. Taraftarlarımızın beklentisi Quaresma, fakat bizim o bölgede oyuncumuz var. Deco için Chelsea Kulübü'nden haber bekliyoruz. Son sözü onlar söyleyecek. Deco, teknik direktörümüz Mustafa Denizli'nin en çok istediği isimlerin başında geliyor. Chelsea'den müjdeli haber geleceğini umuyoruz.
- Bobo'yu Yunan kulüpleri çok istiyor. Satacak mısınız?
Bobo, daha fazla para kazanmak istiyor. Önceki gün kendisiyle özel olarak görüştüm. Kendisinden memnun olduğumuzu, kalmasını istediğimizi söyledim. Bana, Yunan takımlarından cazip teklifler aldığını anlattı. Ben de Beşiktaş Kulübü'nün ve kendisinin menfaatlerini düşünerek, "Seni isteyen kulüpler bana menajerlerle gelmesin. Kimseye yetki vermem. Seni isteyen kulüp varsa, gelsin oturup konuşalım" dedim. O da haklı olduğumu belirtti. Bobo'yu menajerlerin mezesi yaptırmam. Bobo'yu isteyen varsa kapımız açık; oturur resmi şekilde konuşuruz ve gerekli kolaylığı gösteririz.
- Hemen her antrenmanı izliyorsunuz. Yeni transferler nasıl?
Beşiktaş'a başkan seçildiğimde en büyük hayalim, kulübümüzün alt yapısından yetişen Nihat Kahveci'ye tekrar siyah beyazlı formayı giydirmekti. Nihat, İspanya'da inanılmaz olgunlaşmış, tecrübe kazanmış. İzlediğim antrenmanlarda kendisine olan hayranlığım bir kat daha arttı. Nihat, kritik maçların kilit adamı olacak. İsmail Köybaşı sıkıntı çektiğimiz sol kanatta en az 10 yıl başarıyla oynayabilir. İtalya'dan gelen Ferrari, defansımızın toparlayıcısı oldu. İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez de takıma girdiğinde, savunmada sorunsuz bir sezon geçireceğiz.
- Bu transferleri yaparken en çok nelere dikkat ettiniz?
Beşiktaşlılık duruşunu hepimiz biliriz. Biz transfer edeceğimiz adamın futbolculuğundan çok karakteristik özelliklerine önem veririz. Sadece futbol yeteneğine bakıp transfer yapmıyoruz. Başkan olduğum günden bu yana hayalimde Şampiyonlar Ligi'nde en azından yarı final oynamak var. Yönetim olarak maddi ve manevi tüm imkanlarımızı bu amaç doğrultusunda seferber ettik.
- Göreviniz gereği futbol camiasından bazı kişilerle gerginlik yaşadığınız oluyor. Bu süreçte kimseye küstüğünüz oldu mu hiç?
Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak kimseye küs olma hakkım yok. Küs olmak bana yakışmaz. Futbol Federasyonu Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, rakip kulüplerin başkan ve yöneticileri veya kongre üyelerimizden kimseye küs değilim. Olamam da. Kulüpler Birliği'nin bir toplantısına katılmayınca Aziz Yıldırım ile küs olduğum iddiasını ortaya attılar. Sayın Aziz Yıldırım, Adnan Polat, Sadri Şener, İbrahim Yazıcı, İbrahim Kızıl ve Recep Mamur başta olmak üzere bütün kulüplerin başkanlarıyla iyi ilişkilerim var. Rekabet içinde olan büyük camialar arasında zaman zaman gerginlikler yaşanabilir. Ama dostluklar ebedidir.
- Kaptanlık için ne düşünüyorsunuz?
Bu işler hocamızın kontrolünde. Benim gözlemlediğim kadarıyla takımda herkes kaptan. Çünkü hepsi lider oyuncular. Rüştü bazen bir kaptan gibi herkese ağabeylik yapıyor. Yusuf, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman da lider oyuncularımız. Ernst bile gerektiğinde büyük sorumluluk aldı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 10:37   #7
 
İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kim yazmış acaba bu röportajı
__________________
B
İbodaca Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 10:38   #8
Deivson Rogerio Da Silva_BoBo
 
alev.bobo13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

inşallah dediği gibi olur
__________________
Click the image to open in full size.
alev.bobo13 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 10:38   #9
 
Lucas Kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

decoya olur diyor hadi bakalım
__________________
Lucas Kenny Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-07-2009, 11:48   #10
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

saçma bi transfer yapmas inşallah başkan...
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 12:10 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580