Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/)
-   Futbol (http://besiktasforum.net/forum/futbol/)
-   -   Gunah Kecileri ve Torpilliler (http://besiktasforum.net/forum/futbol/115983-gunah-kecileri-ve-torpilliler/)

alleenje 06-11-2010 04:22

Gunah Kecileri ve Torpilliler
 
Bizim taraftarimizin bazi futbolculara nasil oynarsa oynasin satasma hastaligi var.Bazi futbolcularada ne olursa olsun laf soyletmeme takintisi..

Agziyla kus tutsa Holosko,Tabata,Nihat,Hakan,Hilbert,Nobre kimseye yaranamaz.
Bile bile kendi kalelerine gol atsalar Toramanla Boboya kimse laf etmez.

Cicek dalinda guzel sozune herhalde pek kimsenin itirazi olmaz.Bunu futbola uyarlarsak her futbolcu uygun oldugu mevkii de verimli.

Holosko,Nihat ve Tabata nin(Tabata icin bu sene) esas yerlerinde oynamadigini hepimiz biliyoruz.
Holosko aslen kanat adami degil.Nihatta oyle.Tabata da santrafor arkasi disinda BJK de verimli olamaz.
Tabata takimin en cok asist yapan adami.Buna ragmen gitsin..
Holosko ve Nihat BJK ye geldi geleli hic -esas mevkiilerinde- yardimci santrafor oynamadilar onlarda Tu ka ka..
Sen bu adamlari esas mevkiilerinde oynatmayacaksan neden alirsin?
Devsirme mevkiilerde kullanilan bu adamlar performans vermiyorsa bu onlarin kabahati mi?
Hilbert hem sag bek,hem sag acik oynuyor.3-5-2 gibi kanat adamlarinin yanliz kalmasindan dolayi vazgecilmis bir sistem var.Bizde hilbert gunumuz yuksek tempolu futbolunda cok az futbolcunun yapabilecegi 'bir kanadi tek basina kullanma isini' becerebilirken taraftar sadece ortalari isabetsiz diye onada burun kiviriyor..Dogru ya..Bize Brezilya milli takiminin sag beki maicon gibi ne adamlar geldi gecti...
Hakan kahraman ilan edildigi Trabzon macinda bile -yanlis hatirlamiyorsam- 3 yan topta bosa cikmisti.Ama o macta 4-5 sut cikardi diye kahraman ilan edildi.Simdi yedigi 3-4 hatali golde tu ka ka...
Nobre gol atmak disinda bir santraforun yerine getirmesi gereken tum gereklilikleri yerine getiriyor.Pres,duvar olma,top tutma...(Buna ragmen 3. sinif bir adam o ayri konu) Gol atamiyor diye hedef tahtasinda..
Buna karsin;
Sadece gol vuruslari disinda hicbir ozelligi olmayan kosmayan,rakip stoperlerle mucadeleden kacan,duvar olamadigi icin orta saha oyuncularinin sut ve gol yuzdesini dusuren,pres yapamayan Bobo gol attigi icin
ve
Her macta 2-3 pozisyon hatasi yapan,surekli adamini kaciran,durmadan amatorce kart goren,yer tutmayi bir turlu ogrenemeyen I.Toraman a sadece mucadeleci diye
asla ama asla laf yok..(Nobreye mucadele etmiyor diyecek var mi?)
Elestirilenler cok para aliyormus...Sen onu alana degil verene soyle.O adamlar kontrat imzalarken yonetimin kafasina silahmi dayamisti bana bu parayi vereceksiniz diye?Ya da herhangi birimiz vasat ozelliklere sahip olmamiza ragmen aldigimiz cazip teklife hayir dermiyiz?

Bu yazida savundugum futbolcularimizi Hilbert disinda bende tutmuyorum.Hepsinin alinmasina karsiydim.Bu ayri bir konu.
Buradaki mesele uyguladigimiz cifte standart.Ya hic kimseyi elestirmeyelim yada herkesi elestirelim.

Onemli not; Futbolculari hedef alarak s...siz,hemen gonderilsin tarzi yazilari bu konuya lutfen yazmayalim.Sadece anlatmak istedigimi anlayanlar yazsin.

once_biz_vardik1903 06-11-2010 10:20

bobo konusunda katilmadigimi defalarca belirttim yine belirtiyim besiktasin santroforu once gol atar sonra ne yaparsa yapsin ha drogba yedekte olurda bobo oynar o zaman senin dediklerinede eyvallah heleki 30 yasina gelmis sen nasil gordun bu ozellikleri bilmiyorum ama benim nobrede gordugum tek sey adamin pesinden kosum arkadan topa vurmasi ne top indirdigi bir mac hatirliyorum nede tuttugu toplarla orta saha oyuncularini pozisyona soktugunu sen ne zaman gordun cok merak ettim bikac ornek verirsen sevinirim ayrica duvar falanda olmayi becerdigi tek mac hatirlamiyorum kisacasi adam bastan asagi kotu boboyuda bu adamla bir tutup ayni sekilde elestiri yapmak haksizligin babasi olur bobonun attigi goller disinda attirdigida birsuru golun oldugunuda unutmayalim oyle arkasi donuk oynamayi hicbilmiyor falanda degil adamin ozelligide zaten bu degil ama en azindan elinden geldigi kadar yapiyor nobredende 10 kat daha faydali oluyor ustelik nobrenin yari fiyatina oynuyor nobre anladik stoperle bogusuyor mucadele falan herneyse o yuzden gol atamiyor diyelim asistte yapamiyorsa koridor acamiyorsa pozisyon hazirlayamiyorsa ee nediye bu adami ve aldigi parayi elestirmicez sonucta nobre demedimi ben bu paradan asagiya oynamam diye dediyse ve ona verildiyse oda bunun karsiligini vermediyse bu adami elestirmeyip ne yapalim dovmeyecegimize gore elestirecez bundan daha dogal birsey goremiyorum tabata tamam mevkisinde oynamiyor dogrudur ama siritiyor adam abicim besiktasin oyuncusu degilim ben diye en cok asist yapan adam olabilir vikingur maci falan peki rakibe yaptiklari asistler ne olacak takim ataga ciktigi zamanlarda toraman konusunda sonuna kadar seninleyim holoskonunda kaleye yakin oynadigi zaman cok iyi isler yapabileceginede inaniyorum ve hilbert bence iyi adam bana gore iyi kullaniyor sag kanadi ortalarida duzgun olsa zaten cok iyi olacak bence calistikca gelisebilecek birisi hilbert ben begeniyorum sahsen ha maicon tarzi biri gelecekse gitsin o ayri tabi

OutKast 06-11-2010 11:54

Filip Holosko
Hangi Takımda Oynadığını Çözememiş Hâla , Manisaspor'da Oynarken İdmanlara Beşiktaş T-Shirt'üyle Çıkmaya , Maçları İzlemeye Gelip Kartal Gol Gol Diye Bağırmaya Benzemez Beşiktaş'ta Oynamak .

Holosko İyi Oyuncu Ama Asla Direkt İlk 11 Oynatılmaz , Ve Ayağına PAS Atılamaz Çünkü Top'a Hükmedemiyor . Kafasını Kaldırmadan Kaybediyor . HOLOSKO Öne Geçtiğin Maçlarda Oyuna Sokarsın Savunmanın Arkasına Koşular Yapar Boş Alanlarda Driplingleriyle Etkili Olur Ama Asla ve Asla Ayağına Değil Önüne Top Atmalısınız . Ve Çift Forvet'te Etkili Olabilir . Bu Sistemde Kaybolur Gider .

Nihat Kahveci

Bu Sezon 15 Maç Oynamış 4 Gol Atıp 1 Asist Yapmış .

Şimdi Nihat Kahveci Skorer Olması İçin Tabelaya Oynaması İçin Ceza Yayına Mümkün Olduğunca Yakın BirYerde Oynaması Gerekiyor SANTRAFOR'un Yanında Yada Arkasında İkinci Forvet Gibi Böylece Santrafor'un İndirdiği Topları Alıp Kaleye Şut Atacak ( En Etkili Silahı ) , Yada Ceza Yayının Önünde Porto Maçında Bobo'ya Attığı Gibi Öldürücü Bir Pas Atacak . Nihat'tan Biz Hep Bunları Görmeye Alıştık Daha Doğrusu Nihat'ı Böyle Biliyoruz O Yüzden Nihat Sağ Kanat Oynamaz Orada Çok Koşar Belki Ama Topa Vuracak Enerjisini Yitiriyor . Nihat Sağ Kanat'ta Oynadığı Sürece Biz Yeteneklerini Kullanamadığı İçin Nihat'a Kızacağız Eleştireceğiz Ama Neden Kızacağız Kötü Oyuncu Olduğu İçin mi ? HAYIR ! Onun Yeteneklerini Ve Yapabileceklerini Bildiğimiz İçin Beklentilerimizi Karşılayamadığı İçin Eleştiririz .
Saha İçi Ayrı'dır Saha Dışı Ayrı'dır . Beşiktaş'ın Çocuğudur Nihat Kahveci Çok Severiz Ama Beşiktaş Forması Giyen Terleten Her Futbolcuyada Saha İçinde Aynı Saygıyı Gösteririz .

Roberto Hilbert

Hilbert Gelmeden Önce Hakkında Sıfır Bilgim Vardı . Ama Bir Sürü Bildiriler Yayımlandı Futbolcunun Özellikleri Hakkında Ve Kanım Isındı Savaşçı Bir Futbolcu Kazandık Dedim Ama Bazı Özellikleri Çok Zayıf 90 Dakika Tek Başına Kullanıyor Sağ Koridoru İyi Niyetli Mücadele Ediyor Takdir Ediyorum Ama Oyuna Atağa Skora Yardımcı Olmalı Şimdi Herşeyi Geçtim Mesala Bütün Adamlarımız Ön Direğe Koşu Yapıyor O En Arkaya Açıyor Ortayı Kimsenin Olmadığı Yere Mesela Adam Geçemiyor Tabikide Quaresma Gibi Olsun Demiyorum Ama Sağ Çizgiye İndiğinde Tekrar Geri Dönmesin Orada Biraz Mücadele Etsin Orta Açmak İçin Basite Kaçmasın . Hilbert'e Saygım Var Takdir Ediyorum İyi Niyetini . İlerleyen Zamanlarda Umarım Kendisini Geliştirir .

Rodrigo Tabata

Gaziantepspor'da Oynarken Onu Ve İsmail Köybaşı'yı Beşiktaş'ta İzlemeyi Çok İstiyordum . İsteğim Gerçekleşti . Ama Tabata Konusunda Söylemek İstediğim Tek Şey . Asıl Mevkisinde Oynamadığı İçin Çok Koşuyor Çok Mücadele Ediyor Ama Bu Sefer Yeteneklerini Sergileyemiyor . Tabata'yı Beşiktaş'a Getiren Olay Yetenekleriydi Hoca Guti'yi Kesemeyeceğine Göre En Azından Tabata'yı Dinlendirmeli Guti İle Dönüşümlü Olarak Forvet Arkasında Kullanmalı . O Zaman Tabata Yeteneklerini Sergileyebilir . Bizde Eleştirmeyiz Ama Kötü Bir Oyuncu Olmadığını Bildiğim Ve Yeteneklerine İnandığım İçin Hem Ona Kızıyorum Hemde Hocamıza Onu Yanlış Yerde Oynattığı İçin Ama Yapacak Birşey Yok Koskoca Beşiktaş'ta Bir Tane Orjin Kanat Adamı Var Başka Yok Oda Tabatayı Kanatta Kullanmak İstiyor Şimdilik .

Da Silva Bobô

20 Yaşından Beri Bizimle Beraber 5 Senede Çok Şey Değişti . Bobo Her Sezon Üstüne Koyarak Gitti . Arkasında Ve Yanında Sürekli Destekleyen Adamlar Olduda Bobo'mu Gol Atmadı . Bobo'ya Destek Geldikçe Daha İyi Oynar Oynatır . Bobo Gezgin Santrafor'dur . Ne Gibi Stoperleri Alır Kanatlara Götürür Orta Bölgeyi Açar Orayada Guti'nin Nihat'ın Tabata'nın Quaresma'nın Girmesini Sağlar Ceza Sahası Çizgisinde Ver Kaç Yapabilirsin Onunla Duvar Olabilir Sana . Holosko Ve Guti İle Yaptıkları Ver Kaç Ve Gol Bunun İspatı . He Ama Top İndiremez . Ama Birebirde Rahat Adam Geçer . Heryerden Şut Çekebilir . Kafa İle Golleri Atabilir . Bobo Çok Pres Yapmaz Çünkü Kendini Çok Yormaz Her An Atik Kalmak İçin Rakip Sahaya Yerleşir Fırsatı Bekler . Yedek Kulübesinde Fatih Tekke Haricinde Bobo'yu Kesecek Bir Adam Daha Yok Ne Zaman Bobo'dan Daha İyisi Gelir O Zaman Neden Bobo Oynuyorda O Oynamıyor Deriz Fatih Tekke Gibi Ama Hocamızda Onu Tutmuyor O Zaman Bobo'ya Devam . Formda Bir Bobo Her Zaman Silahtır .

Mert Nobre

Eğer Orta Saha Oyuncusu Olsaydı . Eminim Şu an Avrupanın İyi Takımlarında Oynardı . ön Libero Çok İyi Oynar Çok Mücade Eder Pres Yapar Top İndirir Top Kazanmaya Çalışır . Ama Son Vuruşa Gelince 1 Metreden Bile Topu Auta Atabilir . Ama Nobre Değildirki Kötü Oyuncu İyi Oyuncu Ama Fenerdeki Nobre Değil Nobre Belinden Sakatlandığından Beri Eski Günlerine Dönemedi . Saygım Var Mücadelesinide Takdir Ediyorum Ama Yapacak BirŞey Yok . Bobo Ondan 1 Adım Önde .


Ben Bobo'cu Nobre'ci Quaresma'cı Fatih Tekke'ci Değilim ! Ben BEŞİKTAŞ'lıyım !

Bugün Bobo Gider Yerine Başka Bir Bobo Gelir Belki Daha İyisi Gelir Ben Hepsini Desteklerim Saygı Duyarım Takdir Ederim Eleştiririm Ama Hakaret Etmem Beşiktaş Forması Giyen Terleten Her Futbolcuya Saygım Var .


Akdora 06-11-2010 12:13

Çok güzel bir yazı olmuş abim öncelikle teşekkür ederim..

Uzun zamandır yapılan eleştirilerin arkasında aslında futbolcuların yeterlilikleri ya da yetersizlikleri etkili olmuş olsada eleştiriler genelde ödenen ücretler ekseninde dönmekte..Bakıldığında tabatanın eleştirilmesine sebep olan şey verilen 8 milyon € bonservis bedelinden ( ki bu normal şartlarda 3-4 arası olsa kimse bu kadar eleştirmez ve bu tabatanın şahsına olmaması gereken bir konu) nihata bakıldığında ilk sene 3,5 şu anda ise 2,5 milyon € yıllık maaşı nobreye bakıldığında senelik aldığı 2,5 milyon € ücret ve bu ödenen paralardan ötürü aslında bu saydığım adamlardan her maç çıkıp ekstrem işler beklentisi içinde olan bizlerden kaynaklanmakta. Ancak bobo konusunda ilk işi gol atmak olduğu için ki ve şu anda bunu yapmasından dolayı çok fazla eleştirme şansımız olduğunu düşünmüyorum ha bobo tek başına beşiktaşın hücüm konusunu kaldıracak bir isim değil ama burda da bobodan daha iyisini gelene kadar ( ki kadroda şu an ona alternatif olacak bir isim yok belki fatih eski günlerine dönerse bu sorun aşılır) boboyuda pres yapmıyor diye eleştiremem en azından asli işini halletmesi bizim için önemli olduğundan dolayı..Holosko konusunda önü açık durumda oynamaya elverişli bir isim olmasından dolayı bizim şu an ki oynamaya çalıştığımız sistemde holoskonun çok etkisiz kalmasını ve kendi mevkisinde oynamamasından ötürü normal karşılıyorum keza geçen sene yaşadığı sakatlıktan dolayıda mental anlamda bir takım sorunlar yaşadığınıda düşünüyorum o yüzden her ne kadar sevsemde bu sene sonunda gitmesi gereken isimler arasında görüyorum..Hilbert konusunda ise senle aynı fikirdeyim sağ koridorda her maç ileri geri oynamaya çabalayan bir isimden neden düzgün orta açmıyor diye eleştiremem zaten bunu yapacak olsa şu an barçada manuda falan oynardı..

BЦЯΛƧı IПöПü 06-11-2010 13:57

söylediklerinize aynen katılıyorum ama nihat Beşiktaşın çocuğudur yaşı daha 31 ,35 -36 yasına kadar kalmasını ve böyle ara sıra güzel goller atması bile kafi .. bu şahsi görüşüm .

Birde şu var Sergen Yalçının dediklerine aynen katılıyorum Gutiye yanlış yerde yanlış işler yaptırılıyor çok yoruyoruz gutiyi Bobo nun veya o an kimler varsa forvette onların hemen arkasında oynamalı ceza sahası etrafında olmalı öldürücü paslarıyla ve klas şutlarıyla çok faydalanırız hem guti de çok yorulmamış olur .Tıpkı Alex in fenevde yaptıgı gibi forvetlere yakın olmalı orta sahada olmamalı ..

Efsane48 06-11-2010 19:02

Alıntı:

OutKast´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196439)
Filip Holosko
Hangi Takımda Oynadığını Çözememiş Hâla , Manisaspor'da Oynarken İdmanlara Beşiktaş T-Shirt'üyle Çıkmaya , Maçları İzlemeye Gelip Kartal Gol Gol Diye Bağırmaya Benzemez Beşiktaş'ta Oynamak .

Holosko İyi Oyuncu Ama Asla Direkt İlk 11 Oynatılmaz , Ve Ayağına PAS Atılamaz Çünkü Top'a Hükmedemiyor . Kafasını Kaldırmadan Kaybediyor . HOLOSKO Öne Geçtiğin Maçlarda Oyuna Sokarsın Savunmanın Arkasına Koşular Yapar Boş Alanlarda Driplingleriyle Etkili Olur Ama Asla ve Asla Ayağına Değil Önüne Top Atmalısınız . Ve Çift Forvet'te Etkili Olabilir . Bu Sistemde Kaybolur Gider .

Nihat Kahveci

Bu Sezon 15 Maç Oynamış 4 Gol Atıp 1 Asist Yapmış .

Şimdi Nihat Kahveci Skorer Olması İçin Tabelaya Oynaması İçin Ceza Yayına Mümkün Olduğunca Yakın BirYerde Oynaması Gerekiyor SANTRAFOR'un Yanında Yada Arkasında İkinci Forvet Gibi Böylece Santrafor'un İndirdiği Topları Alıp Kaleye Şut Atacak ( En Etkili Silahı ) , Yada Ceza Yayının Önünde Porto Maçında Bobo'ya Attığı Gibi Öldürücü Bir Pas Atacak . Nihat'tan Biz Hep Bunları Görmeye Alıştık Daha Doğrusu Nihat'ı Böyle Biliyoruz O Yüzden Nihat Sağ Kanat Oynamaz Orada Çok Koşar Belki Ama Topa Vuracak Enerjisini Yitiriyor . Nihat Sağ Kanat'ta Oynadığı Sürece Biz Yeteneklerini Kullanamadığı İçin Nihat'a Kızacağız Eleştireceğiz Ama Neden Kızacağız Kötü Oyuncu Olduğu İçin mi ? HAYIR ! Onun Yeteneklerini Ve Yapabileceklerini Bildiğimiz İçin Beklentilerimizi Karşılayamadığı İçin Eleştiririz .
Saha İçi Ayrı'dır Saha Dışı Ayrı'dır . Beşiktaş'ın Çocuğudur Nihat Kahveci Çok Severiz Ama Beşiktaş Forması Giyen Terleten Her Futbolcuyada Saha İçinde Aynı Saygıyı Gösteririz .

Roberto Hilbert

Hilbert Gelmeden Önce Hakkında Sıfır Bilgim Vardı . Ama Bir Sürü Bildiriler Yayımlandı Futbolcunun Özellikleri Hakkında Ve Kanım Isındı Savaşçı Bir Futbolcu Kazandık Dedim Ama Bazı Özellikleri Çok Zayıf 90 Dakika Tek Başına Kullanıyor Sağ Koridoru İyi Niyetli Mücadele Ediyor Takdir Ediyorum Ama Oyuna Atağa Skora Yardımcı Olmalı Şimdi Herşeyi Geçtim Mesala Bütün Adamlarımız Ön Direğe Koşu Yapıyor O En Arkaya Açıyor Ortayı Kimsenin Olmadığı Yere Mesela Adam Geçemiyor Tabikide Quaresma Gibi Olsun Demiyorum Ama Sağ Çizgiye İndiğinde Tekrar Geri Dönmesin Orada Biraz Mücadele Etsin Orta Açmak İçin Basite Kaçmasın . Hilbert'e Saygım Var Takdir Ediyorum İyi Niyetini . İlerleyen Zamanlarda Umarım Kendisini Geliştirir .

Rodrigo Tabata

Gaziantepspor'da Oynarken Onu Ve İsmail Köybaşı'yı Beşiktaş'ta İzlemeyi Çok İstiyordum . İsteğim Gerçekleşti . Ama Tabata Konusunda Söylemek İstediğim Tek Şey . Asıl Mevkisinde Oynamadığı İçin Çok Koşuyor Çok Mücadele Ediyor Ama Bu Sefer Yeteneklerini Sergileyemiyor . Tabata'yı Beşiktaş'a Getiren Olay Yetenekleriydi Hoca Guti'yi Kesemeyeceğine Göre En Azından Tabata'yı Dinlendirmeli Guti İle Dönüşümlü Olarak Forvet Arkasında Kullanmalı . O Zaman Tabata Yeteneklerini Sergileyebilir . Bizde Eleştirmeyiz Ama Kötü Bir Oyuncu Olmadığını Bildiğim Ve Yeteneklerine İnandığım İçin Hem Ona Kızıyorum Hemde Hocamıza Onu Yanlış Yerde Oynattığı İçin Ama Yapacak Birşey Yok Koskoca Beşiktaş'ta Bir Tane Orjin Kanat Adamı Var Başka Yok Oda Tabatayı Kanatta Kullanmak İstiyor Şimdilik .

Da Silva Bobô

20 Yaşından Beri Bizimle Beraber 5 Senede Çok Şey Değişti . Bobo Her Sezon Üstüne Koyarak Gitti . Arkasında Ve Yanında Sürekli Destekleyen Adamlar Olduda Bobo'mu Gol Atmadı . Bobo'ya Destek Geldikçe Daha İyi Oynar Oynatır . Bobo Gezgin Santrafor'dur . Ne Gibi Stoperleri Alır Kanatlara Götürür Orta Bölgeyi Açar Orayada Guti'nin Nihat'ın Tabata'nın Quaresma'nın Girmesini Sağlar Ceza Sahası Çizgisinde Ver Kaç Yapabilirsin Onunla Duvar Olabilir Sana . Holosko Ve Guti İle Yaptıkları Ver Kaç Ve Gol Bunun İspatı . He Ama Top İndiremez . Ama Birebirde Rahat Adam Geçer . Heryerden Şut Çekebilir . Kafa İle Golleri Atabilir . Bobo Çok Pres Yapmaz Çünkü Kendini Çok Yormaz Her An Atik Kalmak İçin Rakip Sahaya Yerleşir Fırsatı Bekler . Yedek Kulübesinde Fatih Tekke Haricinde Bobo'yu Kesecek Bir Adam Daha Yok Ne Zaman Bobo'dan Daha İyisi Gelir O Zaman Neden Bobo Oynuyorda O Oynamıyor Deriz Fatih Tekke Gibi Ama Hocamızda Onu Tutmuyor O Zaman Bobo'ya Devam . Formda Bir Bobo Her Zaman Silahtır .

Mert Nobre

Eğer Orta Saha Oyuncusu Olsaydı . Eminim Şu an Avrupanın İyi Takımlarında Oynardı . ön Libero Çok İyi Oynar Çok Mücade Eder Pres Yapar Top İndirir Top Kazanmaya Çalışır . Ama Son Vuruşa Gelince 1 Metreden Bile Topu Auta Atabilir . Ama Nobre Değildirki Kötü Oyuncu İyi Oyuncu Ama Fenerdeki Nobre Değil Nobre Belinden Sakatlandığından Beri Eski Günlerine Dönemedi . Saygım Var Mücadelesinide Takdir Ediyorum Ama Yapacak BirŞey Yok . Bobo Ondan 1 Adım Önde .


Ben Bobo'cu Nobre'ci Quaresma'cı Fatih Tekke'ci Değilim ! Ben BEŞİKTAŞ'lıyım !

Bugün Bobo Gider Yerine Başka Bir Bobo Gelir Belki Daha İyisi Gelir Ben Hepsini Desteklerim Saygı Duyarım Takdir Ederim Eleştiririm Ama Hakaret Etmem Beşiktaş Forması Giyen Terleten Her Futbolcuya Saygım Var .

Nokta....

alleenje 06-11-2010 21:36

Alıntı:

OutKast´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196439)
Filip Holosko
Hangi Takımda Oynadığını Çözememiş Hâla , Manisaspor'da Oynarken İdmanlara Beşiktaş T-Shirt'üyle Çıkmaya , Maçları İzlemeye Gelip Kartal Gol Gol Diye Bağırmaya Benzemez Beşiktaş'ta Oynamak .

Holosko İyi Oyuncu Ama Asla Direkt İlk 11 Oynatılmaz , Ve Ayağına PAS Atılamaz Çünkü Top'a Hükmedemiyor . Kafasını Kaldırmadan Kaybediyor . HOLOSKO Öne Geçtiğin Maçlarda Oyuna Sokarsın Savunmanın Arkasına Koşular Yapar Boş Alanlarda Driplingleriyle Etkili Olur Ama Asla ve Asla Ayağına Değil Önüne Top Atmalısınız . Ve Çift Forvet'te Etkili Olabilir . Bu Sistemde Kaybolur Gider .

Nihat Kahveci

Bu Sezon 15 Maç Oynamış 4 Gol Atıp 1 Asist Yapmış .

Şimdi Nihat Kahveci Skorer Olması İçin Tabelaya Oynaması İçin Ceza Yayına Mümkün Olduğunca Yakın BirYerde Oynaması Gerekiyor SANTRAFOR'un Yanında Yada Arkasında İkinci Forvet Gibi Böylece Santrafor'un İndirdiği Topları Alıp Kaleye Şut Atacak ( En Etkili Silahı ) , Yada Ceza Yayının Önünde Porto Maçında Bobo'ya Attığı Gibi Öldürücü Bir Pas Atacak . Nihat'tan Biz Hep Bunları Görmeye Alıştık Daha Doğrusu Nihat'ı Böyle Biliyoruz O Yüzden Nihat Sağ Kanat Oynamaz Orada Çok Koşar Belki Ama Topa Vuracak Enerjisini Yitiriyor . Nihat Sağ Kanat'ta Oynadığı Sürece Biz Yeteneklerini Kullanamadığı İçin Nihat'a Kızacağız Eleştireceğiz Ama Neden Kızacağız Kötü Oyuncu Olduğu İçin mi ? HAYIR ! Onun Yeteneklerini Ve Yapabileceklerini Bildiğimiz İçin Beklentilerimizi Karşılayamadığı İçin Eleştiririz .
Saha İçi Ayrı'dır Saha Dışı Ayrı'dır . Beşiktaş'ın Çocuğudur Nihat Kahveci Çok Severiz Ama Beşiktaş Forması Giyen Terleten Her Futbolcuyada Saha İçinde Aynı Saygıyı Gösteririz .

Roberto Hilbert

Hilbert Gelmeden Önce Hakkında Sıfır Bilgim Vardı . Ama Bir Sürü Bildiriler Yayımlandı Futbolcunun Özellikleri Hakkında Ve Kanım Isındı Savaşçı Bir Futbolcu Kazandık Dedim Ama Bazı Özellikleri Çok Zayıf 90 Dakika Tek Başına Kullanıyor Sağ Koridoru İyi Niyetli Mücadele Ediyor Takdir Ediyorum Ama Oyuna Atağa Skora Yardımcı Olmalı Şimdi Herşeyi Geçtim Mesala Bütün Adamlarımız Ön Direğe Koşu Yapıyor O En Arkaya Açıyor Ortayı Kimsenin Olmadığı Yere Mesela Adam Geçemiyor Tabikide Quaresma Gibi Olsun Demiyorum Ama Sağ Çizgiye İndiğinde Tekrar Geri Dönmesin Orada Biraz Mücadele Etsin Orta Açmak İçin Basite Kaçmasın . Hilbert'e Saygım Var Takdir Ediyorum İyi Niyetini . İlerleyen Zamanlarda Umarım Kendisini Geliştirir .

Rodrigo Tabata

Gaziantepspor'da Oynarken Onu Ve İsmail Köybaşı'yı Beşiktaş'ta İzlemeyi Çok İstiyordum . İsteğim Gerçekleşti . Ama Tabata Konusunda Söylemek İstediğim Tek Şey . Asıl Mevkisinde Oynamadığı İçin Çok Koşuyor Çok Mücadele Ediyor Ama Bu Sefer Yeteneklerini Sergileyemiyor . Tabata'yı Beşiktaş'a Getiren Olay Yetenekleriydi Hoca Guti'yi Kesemeyeceğine Göre En Azından Tabata'yı Dinlendirmeli Guti İle Dönüşümlü Olarak Forvet Arkasında Kullanmalı . O Zaman Tabata Yeteneklerini Sergileyebilir . Bizde Eleştirmeyiz Ama Kötü Bir Oyuncu Olmadığını Bildiğim Ve Yeteneklerine İnandığım İçin Hem Ona Kızıyorum Hemde Hocamıza Onu Yanlış Yerde Oynattığı İçin Ama Yapacak Birşey Yok Koskoca Beşiktaş'ta Bir Tane Orjin Kanat Adamı Var Başka Yok Oda Tabatayı Kanatta Kullanmak İstiyor Şimdilik .

Da Silva Bobô

20 Yaşından Beri Bizimle Beraber 5 Senede Çok Şey Değişti . Bobo Her Sezon Üstüne Koyarak Gitti . Arkasında Ve Yanında Sürekli Destekleyen Adamlar Olduda Bobo'mu Gol Atmadı . Bobo'ya Destek Geldikçe Daha İyi Oynar Oynatır . Bobo Gezgin Santrafor'dur . Ne Gibi Stoperleri Alır Kanatlara Götürür Orta Bölgeyi Açar Orayada Guti'nin Nihat'ın Tabata'nın Quaresma'nın Girmesini Sağlar Ceza Sahası Çizgisinde Ver Kaç Yapabilirsin Onunla Duvar Olabilir Sana . Holosko Ve Guti İle Yaptıkları Ver Kaç Ve Gol Bunun İspatı . He Ama Top İndiremez . Ama Birebirde Rahat Adam Geçer . Heryerden Şut Çekebilir . Kafa İle Golleri Atabilir . Bobo Çok Pres Yapmaz Çünkü Kendini Çok Yormaz Her An Atik Kalmak İçin Rakip Sahaya Yerleşir Fırsatı Bekler . Yedek Kulübesinde Fatih Tekke Haricinde Bobo'yu Kesecek Bir Adam Daha Yok Ne Zaman Bobo'dan Daha İyisi Gelir O Zaman Neden Bobo Oynuyorda O Oynamıyor Deriz Fatih Tekke Gibi Ama Hocamızda Onu Tutmuyor O Zaman Bobo'ya Devam . Formda Bir Bobo Her Zaman Silahtır .

Mert Nobre

Eğer Orta Saha Oyuncusu Olsaydı . Eminim Şu an Avrupanın İyi Takımlarında Oynardı . ön Libero Çok İyi Oynar Çok Mücade Eder Pres Yapar Top İndirir Top Kazanmaya Çalışır . Ama Son Vuruşa Gelince 1 Metreden Bile Topu Auta Atabilir . Ama Nobre Değildirki Kötü Oyuncu İyi Oyuncu Ama Fenerdeki Nobre Değil Nobre Belinden Sakatlandığından Beri Eski Günlerine Dönemedi . Saygım Var Mücadelesinide Takdir Ediyorum Ama Yapacak BirŞey Yok . Bobo Ondan 1 Adım Önde .


Ben Bobo'cu Nobre'ci Quaresma'cı Fatih Tekke'ci Değilim ! Ben BEŞİKTAŞ'lıyım !

Bugün Bobo Gider Yerine Başka Bir Bobo Gelir Belki Daha İyisi Gelir Ben Hepsini Desteklerim Saygı Duyarım Takdir Ederim Eleştiririm Ama Hakaret Etmem Beşiktaş Forması Giyen Terleten Her Futbolcuya Saygım Var .

Murat dedigim seyi anlamamissin.Bu oyunculari sereflerini sirgulayincaya kadar elestiriyoruz.Ama donupte esas mevkiilerinde mi oynuyorlar diye bakmiyoruz.Benim demek istedigim bu.
Nihat ve Holosko ile ilgili saha ici analizlerin dogru.Orada sorulmasi gereken soru su: Sen bu adamlara uygun bir sistemde oynamiyorsun,ozaman niye bunlari transfer ettin?Futbolcuya sallamak isin kolayi.
Tabata hakkindaki analizinde dogru.Onada birsey demeyecegim.
Hilbert ise bize gelen her bek oyuncusunun yasadigini yasiyor.Beklerde oynayan Adem,stoper olmasina ragmen sagda oynayan Cagdas,Seric in yasadiklarini hatta gecen sene basina kadar deli ibonun yasadiklarini hatirla.Adam hem sagbek te gorevini yapacak,hemde acik ozelliklerine sahip olacak.Bu dedigin adamlardan az bulursun.Maicon yada Turkiyede Gokhan Gonul.Bizimde bir sagbeke 10 milyonun uzerinde para verme luksumuz yok.
Ayrica bu adamin oncelikli gorevi savunmayla alakali.Bence bunuda gayet guzel yapiyor.Sende futbol oynuyorsun.Sag cizgide topu al,kendi kalenin hizzasindan deparla git rakip takimin cizgisine kadar in.Bir dene bakalim orta yapmaya nekadar halin kalacak.
Nobre ve Boboyla ilgili analizlerin ise bana gore facia.Bir tek sunu yap.Avrupada ust duzey takimlarin santraforlarina bir bak.Tarz olarak Boboyami Nobreyemi yakinlar? Evet Nobreden 3 gomlek ustunler.Anlatmak istedigim nobrenin kalitesinin yetersiz tarzinin dogru oldugu.
Bobo ise donemi 15 sene once kapanmis ancak bizim gibi 2.sinif futbol ulkelerinde yildiz mertebesine erisebilecek bir futbolcu.
Umit Karan,Bobo,Jardel gibi tek ozellikleri gol vurusu olan adamlar 90larin ortalarinda kaldi.Bobo kendi 15 gol atiyor eyvallah.Herkes bu yuzden Bobocu.Birde Bobo BJK de oynadigindan buyana ortasaha adamlarimizin neden cok az gol attigini sorgulatin.Onlarca orta saha adami geldi gecti hepsimi gole bukadar uzak,kaleye sut atamayan adamlardi?Ya da 6 yildan bugune bizi calistiran tum hocalar sut cekmeyinmi diyordu?
Sebep belli.Bobonun gerektigi gibi duvar olamamasi.Orta saha oyuncularina alan acamamasi.15 gol atiyor ama 2 katindan ediyor takimi.
Sadece gol atiyor diye hic bir ust duzey takim futbolcu transfer etmez,avrupada hickimse boyle bir futbolcuya yildiz demez.
Eger ligde uste oynayalim sampiyon olmasakta olur,avrupada ise hedef koymayalim diyorsaniz boyle bir takimin santrafotu bobo olabilir.
Sevgili Ibom: Futbolculara elestirilerin aldiklari parayla paralel olduklarina bende inaniyorum.Zaten onu yazimda belirtmistim.Ama bunun sucu futbolcularda degil.
Ayrica her transfer doneminde ayni filmi izliyoruz.Elimizde Bobo var santrafora gerek yok dusuncesiyle santrafor alinmiyor.
Bobo ve Toramanla ilgili bir ornek te talipleri olmamasi.Gecen sene Boboyu St Etien istedi ama Boboya onerileri BJK den aldiginin yarisiydi.
Toraman Uzulmezle beraber kadro disi kaldi.Bir tane talip cikmadi.
Dogru ya..Avrupa kulupleri bu isi bilmiyor bir biz biliyoruz.

alleenje 06-11-2010 21:44

Alıntı:

once_biz_vardik1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196433)
bobo konusunda katilmadigimi defalarca belirttim yine belirtiyim besiktasin santroforu once gol atar sonra ne yaparsa yapsin ha drogba yedekte olurda bobo oynar o zaman senin dediklerinede eyvallah heleki 30 yasina gelmis sen nasil gordun bu ozellikleri bilmiyorum ama benim nobrede gordugum tek sey adamin pesinden kosum arkadan topa vurmasi ne top indirdigi bir mac hatirliyorum nede tuttugu toplarla orta saha oyuncularini pozisyona soktugunu sen ne zaman gordun cok merak ettim bikac ornek verirsen sevinirim ayrica duvar falanda olmayi becerdigi tek mac hatirlamiyorum kisacasi adam bastan asagi kotu boboyuda bu adamla bir tutup ayni sekilde elestiri yapmak haksizligin babasi olur bobonun attigi goller disinda attirdigida birsuru golun oldugunuda unutmayalim oyle arkasi donuk oynamayi hicbilmiyor falanda degil adamin ozelligide zaten bu degil ama en azindan elinden geldigi kadar yapiyor nobredende 10 kat daha faydali oluyor ustelik nobrenin yari fiyatina oynuyor nobre anladik stoperle bogusuyor mucadele falan herneyse o yuzden gol atamiyor diyelim asistte yapamiyorsa koridor acamiyorsa pozisyon hazirlayamiyorsa ee nediye bu adami ve aldigi parayi elestirmicez sonucta nobre demedimi ben bu paradan asagiya oynamam diye dediyse ve ona verildiyse oda bunun karsiligini vermediyse bu adami elestirmeyip ne yapalim dovmeyecegimize gore elestirecez bundan daha dogal birsey goremiyorum tabata tamam mevkisinde oynamiyor dogrudur ama siritiyor adam abicim besiktasin oyuncusu degilim ben diye en cok asist yapan adam olabilir vikingur maci falan peki rakibe yaptiklari asistler ne olacak takim ataga ciktigi zamanlarda toraman konusunda sonuna kadar seninleyim holoskonunda kaleye yakin oynadigi zaman cok iyi isler yapabileceginede inaniyorum ve hilbert bence iyi adam bana gore iyi kullaniyor sag kanadi ortalarida duzgun olsa zaten cok iyi olacak bence calistikca gelisebilecek birisi hilbert ben begeniyorum sahsen ha maicon tarzi biri gelecekse gitsin o ayri tabi

Analsamadiklarimiz Bobo ve Nobre.Nobre sozlesmesini uzattigi sezon oncesine kadar yapmiyor dediklerini yapiyordu.O sezon belinden sakatlik gecirdi.Yonetim buna ragmen yangindan mal kacirircasina sozlesmesini yeniledi.Bu sene ise santraforda hic oynamadi.Hep orta alanda oynadi.
Zaten herseye ragmen 3. sinif bir adam oldugunu bende soyluyorum.Anlattigim sey adamin tarzi.
Biz Guti ile oynayacaksak cift santrafor oynama luksune sahip degiliz.Ozaman tek onliberoyla oynamamiz icab eder.Schuster bunu Belediye macinda denedi neler oldugunu gorduk.Ha 10 tane kosan,basan adamin olur,Pivot santraforun olur,yaninda bobo oynar ve bir bobo pres yapmaz ozaman yardimci santrafor olarak siritmaz.Ama eldeki takim ve sistem Boboyla hedefe kosamaz,ancak emekler.

volkan-saygın 06-11-2010 22:38

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196431)
Bizim taraftarimizin bazi futbolculara nasil oynarsa oynasin satasma hastaligi var.Bazi futbolcularada ne olursa olsun laf soyletmeme takintisi..

Agziyla kus tutsa Holosko,Tabata,Nihat,Hakan,Hilbert,Nobre kimseye yaranamaz.
Bile bile kendi kalelerine gol atsalar Toramanla Boboya kimse laf etmez.

Cicek dalinda guzel sozune herhalde pek kimsenin itirazi olmaz.Bunu futbola uyarlarsak her futbolcu uygun oldugu mevkii de verimli.

Holosko,Nihat ve Tabata nin(Tabata icin bu sene) esas yerlerinde oynamadigini hepimiz biliyoruz.
Holosko aslen kanat adami degil.Nihatta oyle.Tabata da santrafor arkasi disinda BJK de verimli olamaz.
Tabata takimin en cok asist yapan adami.Buna ragmen gitsin..
Holosko ve Nihat BJK ye geldi geleli hic -esas mevkiilerinde- yardimci santrafor oynamadilar onlarda Tu ka ka..
Sen bu adamlari esas mevkiilerinde oynatmayacaksan neden alirsin?
Devsirme mevkiilerde kullanilan bu adamlar performans vermiyorsa bu onlarin kabahati mi?
Hilbert hem sag bek,hem sag acik oynuyor.3-5-2 gibi kanat adamlarinin yanliz kalmasindan dolayi vazgecilmis bir sistem var.Bizde hilbert gunumuz yuksek tempolu futbolunda cok az futbolcunun yapabilecegi 'bir kanadi tek basina kullanma isini' becerebilirken taraftar sadece ortalari isabetsiz diye onada burun kiviriyor..Dogru ya..Bize Brezilya milli takiminin sag beki maicon gibi ne adamlar geldi gecti...
Hakan kahraman ilan edildigi Trabzon macinda bile -yanlis hatirlamiyorsam- 3 yan topta bosa cikmisti.Ama o macta 4-5 sut cikardi diye kahraman ilan edildi.Simdi yedigi 3-4 hatali golde tu ka ka...
Nobre gol atmak disinda bir santraforun yerine getirmesi gereken tum gereklilikleri yerine getiriyor.Pres,duvar olma,top tutma...(Buna ragmen 3. sinif bir adam o ayri konu) Gol atamiyor diye hedef tahtasinda..
Buna karsin;
Sadece gol vuruslari disinda hicbir ozelligi olmayan kosmayan,rakip stoperlerle mucadeleden kacan,duvar olamadigi icin orta saha oyuncularinin sut ve gol yuzdesini dusuren,pres yapamayan Bobo gol attigi icin
ve
Her macta 2-3 pozisyon hatasi yapan,surekli adamini kaciran,durmadan amatorce kart goren,yer tutmayi bir turlu ogrenemeyen I.Toraman a sadece mucadeleci diye
asla ama asla laf yok..(Nobreye mucadele etmiyor diyecek var mi?)
Elestirilenler cok para aliyormus...Sen onu alana degil verene soyle.O adamlar kontrat imzalarken yonetimin kafasina silahmi dayamisti bana bu parayi vereceksiniz diye?Ya da herhangi birimiz vasat ozelliklere sahip olmamiza ragmen aldigimiz cazip teklife hayir dermiyiz?

Bu yazida savundugum futbolcularimizi Hilbert disinda bende tutmuyorum.Hepsinin alinmasina karsiydim.Bu ayri bir konu.
Buradaki mesele uyguladigimiz cifte standart.Ya hic kimseyi elestirmeyelim yada herkesi elestirelim.

Onemli not; Futbolculari hedef alarak s...siz,hemen gonderilsin tarzi yazilari bu konuya lutfen yazmayalim.Sadece anlatmak istedigimi anlayanlar yazsin.

Çok güzel tespitler olmuş bravo ....

Özellikle İbrahim Toraman konusunda aynen katılıyorum . Yıllardır Beşiktaş'ta oynayıp kendini bir gıdım geliştrememiş , her maçta hayati bir hata yapan ,hiçbir zaman güven vermeyen bu futbolcu nasıl göklere çıkartıldı , nasıl taraftarın bir kısmının kahramanı haline geldi şaşırmamak elde değil !
Malesef Guti ve Q7 dışında bu takımın hala çoğunluğu sıradan futbolculardan oluşuyor . Holosko , Tabata , Bobo , Nobre , Hakan , Hilbert ,Toraman da bunlardan bazıları ... Ama kadro bir anda değişemiyor tabi ümidimiz odur ki yönetim bu yıl takındığı tavrı değişitmreden birkaç yıl daha devam ettirir ve Beşiktaş büyük takım hüviyetini sahaya yansıtacak gerçekten birinci snıf futbolcuların çoğunlukta olduğu bir kadro kurar...
Son olarak ben Nihat konusunda hala sabırlıyım ve ümidimi kaybetmek istemiyorum ve gerçek yerinde oynamadığı için başarısız olduğu görüşüne katılıyorum...

omen 07-11-2010 10:48

Tamam destek destek...

Bugün Boboya laf edemeyiz neden mi? Çünkü adamın attığı gol sayısı ortada. Neymiş maç içinde 2-3 pozisyona girip bi tane anca atabiliyomuş. var mı dünyada her pozisyonu gol yapabilen bir yiğit, bobo öyle olsa dünyanın en iyisi olur. Yani bobo görevini yapıyor onun bu yazının içinde ne işi var anlamadım.

Nobre: Ben bobrenin top tuttuğuna, duvar olduğuna filan şahit olmadım ama 2-3 metreden inanılmaz bir yetenekle !!!! topu auta attığına, ayağına gelen topların duvara çarpar gibi 2-3 metre fırladığına çok şahit oldum.

Nihat: Sefaletleri oynuyo, ya çorabını düzeltiyo ya da talimat yağdırıyo saha içinde T.direktör sanki, Nihat para kazandırdı doğru o zaman sanırım 6.5 milyon dolara gitmişti peki şimdi bize malolduğu rakam nedir 15 milyon avro yani nerdeyse 3 katı. Esas mevkii olayı nedir ki Nihat eğer profesyonel ve futbolun olgunluğuna ulaşmışsa solbekte bile oynayabilmeli. Nihat en verimli çağında bile olsa asla 3.5 milyon avro etmez. Higuian bile real madridde 2 milyona oynuyodu ve bu sene 3 milyona çıkardılar

Tabata: Küçük takımların büyük oyuncusu olabilir. Asla ama asla bizde oynayabilecek kapasitede değil. 7 asisti varmış yahu duran topları rastgele içeri ortalıyo ve asist oluyo e güzel.

Holosko: Boboyla çift forvet oynadığında gerçekten çok etkili. tam bir kontra futbolcusu.

Toraman: 2 yıl önce üzülmez ile kavga ettiğinde gönderileceği için çok ümitliydim. Hiçbir zaman ısınamadım ona. O kısa boyu ve zayıf fiziğiyle asla bir stoperin görevlerini tam olarak uygulayamaz.

once_biz_vardik1903 07-11-2010 13:23

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196460)
Analsamadiklarimiz Bobo ve Nobre.Nobre sozlesmesini uzattigi sezon oncesine kadar yapmiyor dediklerini yapiyordu.O sezon belinden sakatlik gecirdi.Yonetim buna ragmen yangindan mal kacirircasina sozlesmesini yeniledi.Bu sene ise santraforda hic oynamadi.Hep orta alanda oynadi.
Zaten herseye ragmen 3. sinif bir adam oldugunu bende soyluyorum.Anlattigim sey adamin tarzi.
Biz Guti ile oynayacaksak cift santrafor oynama luksune sahip degiliz.Ozaman tek onliberoyla oynamamiz icab eder.Schuster bunu Belediye macinda denedi neler oldugunu gorduk.Ha 10 tane kosan,basan adamin olur,Pivot santraforun olur,yaninda bobo oynar ve bir bobo pres yapmaz ozaman yardimci santrafor olarak siritmaz.Ama eldeki takim ve sistem Boboyla hedefe kosamaz,ancak emekler.

ust duzey bir santrofor alacaksak bobo kazik cakacak degil oda yedekde beklesin zaten benim buna bi itirazim yok dzeko gibi bi adam olur niangda bize cok iyi olurdu boyle bir adam gelirse boboyu neden yedek birakiyor demem zaten ama mevcut durumda boboyla nobreyi ayni yere koyup elestirmek haksizlik olur toraman konusuna herhattiyla katiliyorum ayrica 10 senede kendini 1 adim ileriye goturemeyen bir adamida besiktasta tutmasakta iyi olur dusuncesindeyim ama trde bu bolgede adam gibi oyuncular yetismedigi icin toraman koyunun olmadigi yerdeki keci misali takiliyor ve kendimi biraz daha gelistiriyim dusunceside hic oldugunu dusunmuyorum

Kapalı Alt 07-11-2010 16:15

suan eleştirmemiz gereken son oyuncu bobo dur heralde.bobo kosmuyo pres yapmıyo ama golü atan o. O olmasa nolcaktı nobre oynıcak sağa sola kosup durcak bobonun gol yaptığı pozisyonları harcıcaktı. Suç nobre de değil ama bütün suç bizde o adamın pesinden az kosmadık sözlesmesini uzatmak için

Asi Ruh 07-11-2010 21:18

Alıntı:

omen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196508)
Tamam destek destek...

Bugün Boboya laf edemeyiz neden mi? Çünkü adamın attığı gol sayısı ortada. Neymiş maç içinde 2-3 pozisyona girip bi tane anca atabiliyomuş. var mı dünyada her pozisyonu gol yapabilen bir yiğit, bobo öyle olsa dünyanın en iyisi olur. Yani bobo görevini yapıyor onun bu yazının içinde ne işi var anlamadım.

Nobre: Ben bobrenin top tuttuğuna, duvar olduğuna filan şahit olmadım ama 2-3 metreden inanılmaz bir yetenekle !!!! topu auta attığına, ayağına gelen topların duvara çarpar gibi 2-3 metre fırladığına çok şahit oldum.

Nihat: Sefaletleri oynuyo, ya çorabını düzeltiyo ya da talimat yağdırıyo saha içinde T.direktör sanki, Nihat para kazandırdı doğru o zaman sanırım 6.5 milyon dolara gitmişti peki şimdi bize malolduğu rakam nedir 15 milyon avro yani nerdeyse 3 katı. Esas mevkii olayı nedir ki Nihat eğer profesyonel ve futbolun olgunluğuna ulaşmışsa solbekte bile oynayabilmeli. Nihat en verimli çağında bile olsa asla 3.5 milyon avro etmez. Higuian bile real madridde 2 milyona oynuyodu ve bu sene 3 milyona çıkardılar

Tabata: Küçük takımların büyük oyuncusu olabilir. Asla ama asla bizde oynayabilecek kapasitede değil. 7 asisti varmış yahu duran topları rastgele içeri ortalıyo ve asist oluyo e güzel.

Holosko: Boboyla çift forvet oynadığında gerçekten çok etkili. tam bir kontra futbolcusu.

Toraman: 2 yıl önce üzülmez ile kavga ettiğinde gönderileceği için çok ümitliydim. Hiçbir zaman ısınamadım ona. O kısa boyu ve zayıf fiziğiyle asla bir stoperin görevlerini tam olarak uygulayamaz.

Tabata ve Toraman dışındaki yorumlarına katılıyorum.

Tabata kötü oynuyor.Tamam kabul ediyorum. Ancak rastgele orta açıyor demek biraz adaletsizlik olur. Açıyor mu açıyor :) Nasılki Bobo konusunda atıyormu atıyor - Asıl işi gol atmaktır diyorsak Tabata da yapmaya çalışıyor. Öteki taraftan bende şu anki oyununu beğenmiyorum. Güzel başladığımız birçok atağımızı öldürüyor. Adama saç baş yoldurtur denecek hatalar yapıyor.

Toramanı sadece stoper olarak ele almak da doğru değil. Adam ihtiyaç olduğunda (ki genelde oluyor) sağbekte ve ön liberoda oynayabiliyor. Son zamanlarda biraz formsuz ancak genel olarak kötülemek yanlış olur. Toraman stoper mevkiinde kullanılabilecek iyi kalitede bir oyuncudur

alleenje 07-11-2010 21:43

Gol atiyorsa iyi santrafor,atamiyorsa kotu... Boboyu savunanlarin mantigi bu..

O zaman bi zahmet kimseye skor yazar demeyelim.Ayni seyi siz yapiyorsunuz.
O kadar aciklama yaptim onlarla bir cevap vermediniz,salt gol attigi icin Boboya laf etmiyorsunuz.Bu mantalite gercekten sakat bir mantalite.

once_biz_vardik1903 08-11-2010 11:27

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196528)
Gol atiyorsa iyi santrafor,atamiyorsa kotu... Boboyu savunanlarin mantigi bu..

O zaman bi zahmet kimseye skor yazar demeyelim.Ayni seyi siz yapiyorsunuz.
O kadar aciklama yaptim onlarla bir cevap vermediniz,salt gol attigi icin Boboya laf etmiyorsunuz.Bu mantalite gercekten sakat bir mantalite.

bu sezon mukavelesi sona eriyor sezon sonu gs veya fbye giderse rahatsizlik duymazmisin bobonun gidisinden bedavaya gondersek mutlu olacak gibi bir halin var kusura bakma oyle anliyorum bobo konusunda seni ayricada su konudada anasamiyoruz bobo santrofor degil zaten forvet ama boyle birsey verildigi icin elinden geleni yapan bir forvet ve asli gorevi olan isi yapiyor su anda bence bir sorun yok hatta bircok kimseler icin sorun yok forumun 100 de 90 i 95 i bo konuda hemfikirken sirf nickinizin altinda muhalif yaziyor diyemi bu yorumlariniz bu sifatinizi gayet iyi yerine getirdiginizi soyleyebilirim tabiki

vrossi_kartalizma 08-11-2010 14:19

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196431)
Bizim taraftarimizin bazi futbolculara nasil oynarsa oynasin satasma hastaligi var.Bazi futbolcularada ne olursa olsun laf soyletmeme takintisi..

Agziyla kus tutsa Holosko,Tabata,Nihat,Hakan,Hilbert,Nobre kimseye yaranamaz.
Bile bile kendi kalelerine gol atsalar Toramanla Boboya kimse laf etmez.

Cicek dalinda guzel sozune herhalde pek kimsenin itirazi olmaz.Bunu futbola uyarlarsak her futbolcu uygun oldugu mevkii de verimli.

Holosko,Nihat ve Tabata nin(Tabata icin bu sene) esas yerlerinde oynamadigini hepimiz biliyoruz.
Holosko aslen kanat adami degil.Nihatta oyle.Tabata da santrafor arkasi disinda BJK de verimli olamaz.
Tabata takimin en cok asist yapan adami.Buna ragmen gitsin..
Holosko ve Nihat BJK ye geldi geleli hic -esas mevkiilerinde- yardimci santrafor oynamadilar onlarda Tu ka ka..
Sen bu adamlari esas mevkiilerinde oynatmayacaksan neden alirsin?
Devsirme mevkiilerde kullanilan bu adamlar performans vermiyorsa bu onlarin kabahati mi?
Hilbert hem sag bek,hem sag acik oynuyor.3-5-2 gibi kanat adamlarinin yanliz kalmasindan dolayi vazgecilmis bir sistem var.Bizde hilbert gunumuz yuksek tempolu futbolunda cok az futbolcunun yapabilecegi 'bir kanadi tek basina kullanma isini' becerebilirken taraftar sadece ortalari isabetsiz diye onada burun kiviriyor..Dogru ya..Bize Brezilya milli takiminin sag beki maicon gibi ne adamlar geldi gecti...
Hakan kahraman ilan edildigi Trabzon macinda bile -yanlis hatirlamiyorsam- 3 yan topta bosa cikmisti.Ama o macta 4-5 sut cikardi diye kahraman ilan edildi.Simdi yedigi 3-4 hatali golde tu ka ka...
Nobre gol atmak disinda bir santraforun yerine getirmesi gereken tum gereklilikleri yerine getiriyor.Pres,duvar olma,top tutma...(Buna ragmen 3. sinif bir adam o ayri konu) Gol atamiyor diye hedef tahtasinda..
Buna karsin;
Sadece gol vuruslari disinda hicbir ozelligi olmayan kosmayan,rakip stoperlerle mucadeleden kacan,duvar olamadigi icin orta saha oyuncularinin sut ve gol yuzdesini dusuren,pres yapamayan Bobo gol attigi icin
ve
Her macta 2-3 pozisyon hatasi yapan,surekli adamini kaciran,durmadan amatorce kart goren,yer tutmayi bir turlu ogrenemeyen I.Toraman a sadece mucadeleci diye
asla ama asla laf yok..(Nobreye mucadele etmiyor diyecek var mi?)
Elestirilenler cok para aliyormus...Sen onu alana degil verene soyle.O adamlar kontrat imzalarken yonetimin kafasina silahmi dayamisti bana bu parayi vereceksiniz diye?Ya da herhangi birimiz vasat ozelliklere sahip olmamiza ragmen aldigimiz cazip teklife hayir dermiyiz?

Bu yazida savundugum futbolcularimizi Hilbert disinda bende tutmuyorum.Hepsinin alinmasina karsiydim.Bu ayri bir konu.
Buradaki mesele uyguladigimiz cifte standart.Ya hic kimseyi elestirmeyelim yada herkesi elestirelim.

Onemli not; Futbolculari hedef alarak s...siz,hemen gonderilsin tarzi yazilari bu konuya lutfen yazmayalim.Sadece anlatmak istedigimi anlayanlar yazsin.

Holosko:
Beşiktaş'a geldiği günden beri ilerleme kaydetme konusunda çok zayıf, yeri orası değil burası değil neresi anlamadım ben bu işi .. hücum hattının her yerinde oynadı bu takıma geldiğinden beri üstelik farklı teknik adamlarla farklı görev ve farklı partnerlerle oynadı ama tatmin edici bir performansı var mı ? yok .. sonradan girdiği maçlarda bile zaman zaman sıradan anadolu takımlarının beklerini geçmekte zorlanıyor (bakın q7 gibi olsun demiyorum sadece adam eksiltsin) güya hızlı adam, bence kendi performansını bi değerlendirmeli eleştiriler haksız değil

Tabata:
Beşiktaş'ın kalitesine yakışır bir futbolcu kesinlikle değil, mevki meselesi ise durum hiç boşuna kendimizi yormayalım burası BEŞİKTAŞ antep değil burada gerekiyorsa hem orta sahada koşacaksın hem de yeteneklerini sergileyeceksin .. en son Porto maçında da görüldü ki çok fazla pas hatası yapıyor, hızlı oyuna pek yatkın değil, porto maçında kaptırdığı her top ya da yaptığı her pas hatası bize kontra olarak geri döndü ..

Nihat:
Kimse Nihat'ın yeteneklerine bişey demiyor ama görülüyor ki nihat artık mücadeleden vazgeçmiş, koşmuyor, rakibi ısırmıyor .. nihat böyle değildi .. üstelik özgüvenini de yitirmiş kaçak dövüşmeye başladı sahada ..

Hakan:
Hakan da anlayamadığım garip bir amatörlük var, yıllardır BEŞİKTAŞ forması giymesine rağmen üst düzey atmosferleri yaşamasına rağmen hala eksik bi şeyler var Hakan'da .. belki de mental olarak yeterli seviyede değil ya da konsantrasyon sıkıntısı çekiyor .. bence profesyonel yardım almalı bu konuda

Hilbert:
Sağ bek sıkıntsı çektiğimiz günlerde çok iyi olmamasına rağmen bence sırıtmıyor, tabi ki yeterli değil ama düşünün ki önündeki hücum adamları ve solundaki defans adamları sürekli değişiyor, bence yine de o mevkide başarılı sayılabilir .. eksiği ise tabi ki ortayı adama yapamaması .. bunun üzerinde çalışmalı haksız bir eleştiri değil

Nobre:
Nobre'nin bir takım özellikleri sayılmış bazı arkadaşlar tarafından, bunların hangi birini kaç maçta yapıyor soruyorum onlara .. Defans adamlarıyla boğuşuyor gibi görünüyor ama sıfıra sıfır elde var sıfır, mesela en yakın aklımda olan manisa maçında kale sahasındaki topa vurmadı adam resmen tepti yüzde yüzlük golü kaçırdı tribünde kahretti, BEŞİKTAŞ'a yakışan golcü bu değil .. BOBO için yapılan eleştirilere kesinlikle katılmıyorum, bu formuyla bu takımın santrforu kesinlikle BOBO'dur, sırtı dönük oynayamamasından ya da duvar olamamasından söz ediliyor, adam gol atmak da dahil bir hücum oyuncusunun yapması gereken herşeyi yapıyor sahada .. Bobo'ya yapılan eleştiriler kesinlikle yanlı eleştirilerdir.

alleenje 08-11-2010 14:31

Alıntı:

once_biz_vardik1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196557)
bu sezon mukavelesi sona eriyor sezon sonu gs veya fbye giderse rahatsizlik duymazmisin bobonun gidisinden bedavaya gondersek mutlu olacak gibi bir halin var kusura bakma oyle anliyorum bobo konusunda seni ayricada su konudada anasamiyoruz bobo santrofor degil zaten forvet ama boyle birsey verildigi icin elinden geleni yapan bir forvet ve asli gorevi olan isi yapiyor su anda bence bir sorun yok hatta bircok kimseler icin sorun yok forumun 100 de 90 i 95 i bo konuda hemfikirken sirf nickinizin altinda muhalif yaziyor diyemi bu yorumlariniz bu sifatinizi gayet iyi yerine getirdiginizi soyleyebilirim tabiki

Fener Niangi,GS Barosu birakip Boboyu alacaksa acikcasi memnun olurum.Hem biz rahatalariz,hem onlar santrafor kalitesini dusurmus olur.Bobonun santrafor yada forvet olmasi farketmez.Oynadagi yerdeki verimliligine bakarim ben.Zaten Besiktasin bu yapisiyla ileri ucta bir santrafor,bir forvet kullanma luksu yok.
Ayrica kimse Nihatin sag acik,Holoskonun kanat adami olmadigina bakmaksizin elestiriyor.
Forumun yuzde 95inin ne dedigine bakarak elestiri yapmam.Cogunluk herzaman dogruyu soyluyor diye birsey yok.Forumun yuzde 95 i sene basinda acik ara sampiyon oluruzda diyordu.

Karetta2002 08-11-2010 16:55

:D:D:D:D:D:D:D

Karetta2002 08-11-2010 18:43

bobooooo.....booboooooo !.......

alleenje 08-11-2010 18:59

Alıntı:

Karetta2002´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196581)
bobooooo.....booboooooo !.......

Irfan abi macta beraber tezahurat yapariz Bobo icin.
..:party:
Ama sabaha kadar bagirsakta 3luk futbolcu 4 olmaz.
Senin su laf ettirmedigin hocalara vardi ya hani...Ertugrul Saglamla,Denizli...Iste onlar gelmeseydide Tigana kalmis olsaydi bugun Bobo cok baska standartta bir futbolcuydu..Ama is isten gecti artik.

Karetta2002 08-11-2010 19:23

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196582)
Irfan abi macta beraber tezahurat yapariz Bobo icin.
..:party:
Ama sabaha kadar bagirsakta 3luk futbolcu 4 olmaz.
Senin su laf ettirmedigin hocalara vardi ya hani...Ertugrul Saglamla,Denizli...Iste onlar gelmeseydide Tigana kalmis olsaydi bugun Bobo cok baska standartta bir futbolcuydu..Ama is isten gecti artik.

Dostum valla sen beni hiç ama hiç anlamamışsın...Sen benim isimler üzerinden tartıştığımı hiç gördün mü..Doğru ben sağlam ve denizli yi savunuyordum..ama ben Tigana yı da savundum,Rıza'yı da savundum...ben Brigel'i de en çok da Toschack'ı savundum..dostum ben hep istikrarı savundum..aslında ben hep Beşiktaş'ımı savundum..kusura bakma ben senin kadar anlamam futboldan onun için Bobo ya 3'luk yada 4'lük diyecek kadar futboldan anlamıyorum..benim anladığım Beşiktaşımın formasını giyen herkes 10 luktur
ben futboldan senin kadar anlamam Atakan'cım..8 yaşından 38 yaşına kadar türlü kategorilerde oynadım,hocalık yaptım,araştırdım yazdım ama orta sahaya duvar olmuyor diye santrafora 3'lük diyen seni gördüm..
Sevgili atakan ,santraforun duvar olarak kullanılması ,santraforun kalitesi ile ilgili değildir,takımın hücum stratejisi ile ilgilidir..eğer rakip geriye yaslanarak oynuyorsa kanatlardan top getirirsin,eğer rakip ilerde defans yapıyorsa da araya top atarak forveti beslersin.. hoca orta saha oyuncularına ,rakip defansın diziliş ve oyuncu özelliklerine göre ya santraforu duvar yapıp 2 ye 1 yapın der ya santrafora stoperleri çizgiye taşımasını söyler ..ya da forvet oyuncularına dip koşu atarak top almalarını söyler..ama asla ve asla orta saha verimsizse suçlusu forvettir gibi bir abukluğu düşünmez ..tam tersi forvet verimsizse orta sahanın efektif çalışmadığını düşünür..ve gol çalışmalarını orta sahanın hazırladığı pozisyonlar üzerine geliştirir..sana önerim..herhangi bir amatör küme takımı da olsa birkaç antrenman izlemendir sevgili dostum..

alleenje 09-11-2010 01:42

Alıntı:

Karetta2002´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196586)
Dostum valla sen beni hiç ama hiç anlamamışsın...Sen benim isimler üzerinden tartıştığımı hiç gördün mü..Doğru ben sağlam ve denizli yi savunuyordum..ama ben Tigana yı da savundum,Rıza'yı da savundum...ben Brigel'i de en çok da Toschack'ı savundum..dostum ben hep istikrarı savundum..aslında ben hep Beşiktaş'ımı savundum..kusura bakma ben senin kadar anlamam futboldan onun için Bobo ya 3'luk yada 4'lük diyecek kadar futboldan anlamıyorum..benim anladığım Beşiktaşımın formasını giyen herkes 10 luktur
ben futboldan senin kadar anlamam Atakan'cım..8 yaşından 38 yaşına kadar türlü kategorilerde oynadım,hocalık yaptım,araştırdım yazdım ama orta sahaya duvar olmuyor diye santrafora 3'lük diyen seni gördüm..
Sevgili atakan ,santraforun duvar olarak kullanılması ,santraforun kalitesi ile ilgili değildir,takımın hücum stratejisi ile ilgilidir..eğer rakip geriye yaslanarak oynuyorsa kanatlardan top getirirsin,eğer rakip ilerde defans yapıyorsa da araya top atarak forveti beslersin.. hoca orta saha oyuncularına ,rakip defansın diziliş ve oyuncu özelliklerine göre ya santraforu duvar yapıp 2 ye 1 yapın der ya santrafora stoperleri çizgiye taşımasını söyler ..ya da forvet oyuncularına dip koşu atarak top almalarını söyler..ama asla ve asla orta saha verimsizse suçlusu forvettir gibi bir abukluğu düşünmez ..tam tersi forvet verimsizse orta sahanın efektif çalışmadığını düşünür..ve gol çalışmalarını orta sahanın hazırladığı pozisyonlar üzerine geliştirir..sana önerim..herhangi bir amatör küme takımı da olsa birkaç antrenman izlemendir sevgili dostum..

Abim bunu bana yapma...
sen bana diyorsunki beni anlamiyorsun.. Eyvallah olabilir belki anlamamisimdir.
Peki sen beni anliyormusun ?
Benim orada verdigim rakamlar,10 uzerinden 3 ya da 4 degildi.Tezahurat yapmakla birsey olmaz, futbolcu ne fazlalasir ne eksilir....gercek dusunceni yaz.. mesaji vermek istemistim.
Yani hafif senin dilinden konustum.Sen bu dili cok sik kullaniyorsun.Ama sana kullanilinca alinganlik yapiyorsun.
Bu yazida bile ben futboldan anlamam diye baslayip bana giydirmissin.Onada eyvallah..Bana giydirebilecek kalibrede bir insansin cunku.
Mesajinin bundan sonraki kismi ise benim istedigim cevaplar.Bana bu aciklamalari yap,sabaha kadar tartisalim..Senin yada benim hakli olmam inanki onemli degil.Muhim olan seviyeli bir sekilde,futbolcunun serefine,haysiyetine,aldigi paraya bulasmadan tartisabilmek.Ben o yuzden genellikle karsit fikirde oldugum seninle tartismayi seviyorum.
Ama hafif seni elestiren bir yazima alinganlik gostermeni anlamiyorum.
Bu aciklamadan sonra konuyla ilgili cevabimi yazayim:
Verdigin cevap dogru.Fakat biz o oyunu oynamiyoruz.Biz oyunu 40 metrede oynamaya calisiyoruz.Buda film adi gibi dar alanda kisa paslasmalar yapmamizi gerektirecek bir mantalite.En uctaki adamin bobonun yada he kimse onun her zaman aldigi topla kaleye yonelmesi olmaz.2 stoper arasinda kaldigi zaman arkasinda bos kalan adama topu cikarmasi gerekir.Beda genellikle oyun kurucu(yani Guti) olur.Bu sistemi oynayan (yani savunmayi onde kurup oyunu 40 metreye sikistiran modern futbol takimlari) takimlarin santraforlarina bir bak.Bir tane Bobo gibi santraforu olani varmi?Guti kac kere Bobo ile al ver yapabilmis?
Bu isin sistem tarafi.
Birde oyuncu olarak ele alalim.Cunku sen Boboyu degil ortasaha adamlarini yetersiz gormussun.Bu takimda Boboyla birlikte Ricardinho,Kleberson,Cisse,Fink,Ernst,Necip,Guti,T abata,Delgado(senin cok begendigin),Koray Avci.... orta saha oyunculari oynadi.Hadi bunlarin %70 ini on libero oldugu icin eleyelim.4 adam kalsin..Tabata,Ricardinho,Guti ve Delgado.Ya bu adamlar nicin geldikleri takimlardaki gol yuzdesini bizde yakalayamiyor?Sakin Bobo dan olmasin.Her takimin onliberosu kaleye sut atmaya uygun pozisyon bulurken bizim onliberolarimizin sut yuzdesi niye bukadar dusuk?
Irfan Abi bana antenman seyretmeyi tavsiye etmissin..Eyvallah.
Simdi sana antrenorlerin verecegi yuzdeleri soyleyeyim.Bir takim araya paslarla normal bir macta forvetini bir macta maksimum 4 kez pozisyona sokar.
Duvar olma yontemi ile sut cekme secenegini kullanacak bir takim ise minimum 6-7 sut bulur.
Bunu Hollandali hocalar soyluyor.
Kaldiki oyunu rakip yari alana yiktigimiz anlarda araya pas secenek olmaktan cikar.Burada kullanilmasi gereken kanatlar ve uzaktan sutlardir.
Bu sadece Bobonun duvar olamamasina aciklama.
Pres yapmamasi ,top tutmamasi,stoperlerle bogusmamak icin kanatlara kacmasi(bunun icin hocaya boboyu niye kanat oynatiyorsun diye soranlar var),Hava toplarina hakimiyetsizligini hic tartismadik.
Sen yaz onlarada seve seve cevap vereyim.
Ama yeterki yaz.

once_biz_vardik1903 10-11-2010 14:56

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196582)
Irfan abi macta beraber tezahurat yapariz Bobo icin.
..:party:
Ama sabaha kadar bagirsakta 3luk futbolcu 4 olmaz.
Senin su laf ettirmedigin hocalara vardi ya hani...Ertugrul Saglamla,Denizli...Iste onlar gelmeseydide Tigana kalmis olsaydi bugun Bobo cok baska standartta bir futbolcuydu..Ama is isten gecti artik.

forumun cogunda sampiyonluk icin fikir degisikligi olabilir ama bobo icin olmaz merak etmeyin bir futbolcuyla sampiyonluk arasinda ne gibi bir fark var onuda anlamadim ama onemli olan suki bu takim sampiyon oldugu zaman tekrar oturup konusuruz nerden nerelere gelindigini ha olmazsada olmasin tabi oda ayri bir konu bu sene olmazsa bidahaki sene olur ama bu is susterle olur

alleenje 10-11-2010 23:10

Alıntı:

once_biz_vardik1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196698)
forumun cogunda sampiyonluk icin fikir degisikligi olabilir ama bobo icin olmaz merak etmeyin bir futbolcuyla sampiyonluk arasinda ne gibi bir fark var onuda anlamadim ama onemli olan suki bu takim sampiyon oldugu zaman tekrar oturup konusuruz nerden nerelere gelindigini ha olmazsada olmasin tabi oda ayri bir konu bu sene olmazsa bidahaki sene olur ama bu is susterle olur

Cogunlugun her zaman dogruyu soylemedigine dair bir ornekti.Cogunluk Bobo iyi diyor diye Bobya iyi diyemem.Ancak iyi olduguna inanirsam derim.
Buradaki mesele cogunlugun surekli degisen fikirlere sahip olmasi.Gunluk yorumlar,macta hicbirsey yapmayan ama gol atan futbolcunun kral,super oynayan ama kazara kendi kalesine gol atan futbolcunun hain ilan edilmesi.
2 mac ustuste kazaninca takimin yenilmez armada,3 mac ustuste puan kaybindaysa ruhsuzlar ordusu ilan edilisi.
Genel Kurul uyesi olsan cogunluk x adaya oy atsa,sirf cogunluk x diyor diye sendemi x e oy vereceksin?

kartalim_ 11-11-2010 11:35

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196721)
Cogunlugun her zaman dogruyu soylemedigine dair bir ornekti.Cogunluk Bobo iyi diyor diye Bobya iyi diyemem.Ancak iyi olduguna inanirsam derim.
Buradaki mesele cogunlugun surekli degisen fikirlere sahip olmasi.Gunluk yorumlar,macta hicbirsey yapmayan ama gol atan futbolcunun kral,super oynayan ama kazara kendi kalesine gol atan futbolcunun hain ilan edilmesi.
2 mac ustuste kazaninca takimin yenilmez armada,3 mac ustuste puan kaybindaysa ruhsuzlar ordusu ilan edilisi.
Genel Kurul uyesi olsan cogunluk x adaya oy atsa,sirf cogunluk x diyor diye sendemi x e oy vereceksin?

Abi futbol böyle bir oyun, eğer mücadele etmeyip puan kaybedersen ruhsuz ilan edilirsin, iyi oynayıp kazanırsan, bol gollü galibiyetler alırsan yenilmez ilan edilirsin...Bunda anormal olan bir şey yok, Kasımpaşa maçından sonra takımı övecek halimiz yok, ya da Karabük gibi iyi bir takımı deplasmanda 4'lediğimiz maçtan sonra takımı kötüleyecek halimiz yok, biz ayarsız değiliz bence, futbolcular ayarsız, bir günleri bir günlerine tutmuyor!..

alleenje 11-11-2010 16:14

Alıntı:

kartalim_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196732)
Abi futbol böyle bir oyun, eğer mücadele etmeyip puan kaybedersen ruhsuz ilan edilirsin, iyi oynayıp kazanırsan, bol gollü galibiyetler alırsan yenilmez ilan edilirsin...Bunda anormal olan bir şey yok, Kasımpaşa maçından sonra takımı övecek halimiz yok, ya da Karabük gibi iyi bir takımı deplasmanda 4'lediğimiz maçtan sonra takımı kötüleyecek halimiz yok, biz ayarsız değiliz bence, futbolcular ayarsız, bir günleri bir günlerine tutmuyor!..

Sen is yerinde hergun ayni performansi gosterebiliyormusun?Elbet kotu oyun elestirilecek..Kantarin topuzunu kacirmadan tabii.Benim yukarida anlatmaya calistigim baska birsey..
Foruma bir bak..Ayni arkadaslarin bizim takim icin yaptiklari sezon sonu tahminleri her ay nasil degismis.Hatta bir arsive git..Gecen sene basindan sonuna,ondan onceki sene basindan sonuna...Sadece burasi degil..
Diger BJK forumlarinda da , hatta diger takimlarda da ayni seyi gorecegine suphen olmasin.

kartalim_ 12-11-2010 11:41

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196741)
Sen is yerinde hergun ayni performansi gosterebiliyormusun?Elbet kotu oyun elestirilecek..Kantarin topuzunu kacirmadan tabii.Benim yukarida anlatmaya calistigim baska birsey..
Foruma bir bak..Ayni arkadaslarin bizim takim icin yaptiklari sezon sonu tahminleri her ay nasil degismis.Hatta bir arsive git..Gecen sene basindan sonuna,ondan onceki sene basindan sonuna...Sadece burasi degil..
Diger BJK forumlarinda da , hatta diger takimlarda da ayni seyi gorecegine suphen olmasin.

Abi inan her gün bu kadar değişkenlik göstermem ben...Tamam kötü olabilirsin gününde, ama bu kadar olamazsın, ben başka şeyler ararım bunda...Sen herkezin 5lediği 6 ladığı takımı evinde, mutlak yenmen gereken bir maçta yenemiyorsan, gol pozisyonuna giremiyorsan, bunun izahı olamaz, olmamalı...Mücadele etmemenin özrü olamaz, olmamalı...Mersin maçı ilktir dedik, Schuster 2.ligi nerden bilecek dedik, ordaki sürpriz bir sonuca açığım tamam, ama bundan ders alıp bari Antep belediye karşısında takımı iyi hazırla!..Yok, yine yok, takımda bir şey yok!..Bir oyuncu kötü oynayabilir, 2 de olur 3 de, ama kardeşim 11'i de kötü oluyor bizim takımda, bir takımın hepsi nasıl kötü oynar yaf...
Hocanın bir etkisini göremiyorum son haftalarda, açık söylemek gerekirse olay bu...

alleenje 12-11-2010 13:33

Alıntı:

kartalim_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196826)
Abi inan her gün bu kadar değişkenlik göstermem ben...Tamam kötü olabilirsin gününde, ama bu kadar olamazsın, ben başka şeyler ararım bunda...Sen herkezin 5lediği 6 ladığı takımı evinde, mutlak yenmen gereken bir maçta yenemiyorsan, gol pozisyonuna giremiyorsan, bunun izahı olamaz, olmamalı...Mücadele etmemenin özrü olamaz, olmamalı...Mersin maçı ilktir dedik, Schuster 2.ligi nerden bilecek dedik, ordaki sürpriz bir sonuca açığım tamam, ama bundan ders alıp bari Antep belediye karşısında takımı iyi hazırla!..Yok, yine yok, takımda bir şey yok!..Bir oyuncu kötü oynayabilir, 2 de olur 3 de, ama kardeşim 11'i de kötü oluyor bizim takımda, bir takımın hepsi nasıl kötü oynar yaf...
Hocanın bir etkisini göremiyorum son haftalarda, açık söylemek gerekirse olay bu...

Ya haklisinda,burda da soylenecek sozler var.Bizim protesto yontemlerimiz,dun kara dedigimize bugun ak dememiz v.s.
Elestiri ve Protesto dogru zamanda dogru sekilde yapilirsa etkili olur.Ama biz ne protesto yapmayi biliyoruz,ne yaptigimiz protestonun arkasinda durabiliyoruz nede elestirmeyi beceriyoruz.
Elestiri: Nihat Sakatlandi topigine bir bak demek istedigimi anlayacaksin.
Protesto:3 sene evvel Uefa icin susalim diyenler ve cogunlugu susturanlar ayaklarina basilinca niye bagirmaya basladi? Bazi seylerin dayanilmaz hafifligine kavusunca neden tekrar sustular.(bunu acikca anlat deme,olayin icindeki bir detayi ispatlayamam ispatlayamam)
Guti ve Q7 gelene kadar yeterdi sonra yetmez oldu v.s v.s. v.s.
Populist hamlelerle taraftarin agzina bir parmak bal calarlar yine sustururlar.
O duruma dusmemek icin en bastan efendi gibi susmak en iyisi.

joeblack60 12-11-2010 14:15

Alıntı:

alleenje´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 1196431)
Bizim taraftarimizin bazi futbolculara nasil oynarsa oynasin satasma hastaligi var.Bazi futbolcularada ne olursa olsun laf soyletmeme takintisi..

Agziyla kus tutsa Holosko,Tabata,Nihat,Hakan,Hilbert,Nobre kimseye yaranamaz.
Bile bile kendi kalelerine gol atsalar Toramanla Boboya kimse laf etmez.

Cicek dalinda guzel sozune herhalde pek kimsenin itirazi olmaz.Bunu futbola uyarlarsak her futbolcu uygun oldugu mevkii de verimli.

Holosko,Nihat ve Tabata nin(Tabata icin bu sene) esas yerlerinde oynamadigini hepimiz biliyoruz.
Holosko aslen kanat adami degil.Nihatta oyle.Tabata da santrafor arkasi disinda BJK de verimli olamaz.
Tabata takimin en cok asist yapan adami.Buna ragmen gitsin..
Holosko ve Nihat BJK ye geldi geleli hic -esas mevkiilerinde- yardimci santrafor oynamadilar onlarda Tu ka ka..
Sen bu adamlari esas mevkiilerinde oynatmayacaksan neden alirsin?
Devsirme mevkiilerde kullanilan bu adamlar performans vermiyorsa bu onlarin kabahati mi?
Hilbert hem sag bek,hem sag acik oynuyor.3-5-2 gibi kanat adamlarinin yanliz kalmasindan dolayi vazgecilmis bir sistem var.Bizde hilbert gunumuz yuksek tempolu futbolunda cok az futbolcunun yapabilecegi 'bir kanadi tek basina kullanma isini' becerebilirken taraftar sadece ortalari isabetsiz diye onada burun kiviriyor..Dogru ya..Bize Brezilya milli takiminin sag beki maicon gibi ne adamlar geldi gecti...
Hakan kahraman ilan edildigi Trabzon macinda bile -yanlis hatirlamiyorsam- 3 yan topta bosa cikmisti.Ama o macta 4-5 sut cikardi diye kahraman ilan edildi.Simdi yedigi 3-4 hatali golde tu ka ka...
Nobre gol atmak disinda bir santraforun yerine getirmesi gereken tum gereklilikleri yerine getiriyor.Pres,duvar olma,top tutma...(Buna ragmen 3. sinif bir adam o ayri konu) Gol atamiyor diye hedef tahtasinda..
Buna karsin;
Sadece gol vuruslari disinda hicbir ozelligi olmayan kosmayan,rakip stoperlerle mucadeleden kacan,duvar olamadigi icin orta saha oyuncularinin sut ve gol yuzdesini dusuren,pres yapamayan Bobo gol attigi icin
ve
Her macta 2-3 pozisyon hatasi yapan,surekli adamini kaciran,durmadan amatorce kart goren,yer tutmayi bir turlu ogrenemeyen I.Toraman a sadece mucadeleci diye
asla ama asla laf yok..(Nobreye mucadele etmiyor diyecek var mi?)
Elestirilenler cok para aliyormus...Sen onu alana degil verene soyle.O adamlar kontrat imzalarken yonetimin kafasina silahmi dayamisti bana bu parayi vereceksiniz diye?Ya da herhangi birimiz vasat ozelliklere sahip olmamiza ragmen aldigimiz cazip teklife hayir dermiyiz?

Bu yazida savundugum futbolcularimizi Hilbert disinda bende tutmuyorum.Hepsinin alinmasina karsiydim.Bu ayri bir konu.
Buradaki mesele uyguladigimiz cifte standart.Ya hic kimseyi elestirmeyelim yada herkesi elestirelim.

Onemli not; Futbolculari hedef alarak s...siz,hemen gonderilsin tarzi yazilari bu konuya lutfen yazmayalim.Sadece anlatmak istedigimi anlayanlar yazsin.

holosko ve hilbert iyidir.diğerleri ağzıyla kuş tutsalar belki yaranırlar...



Türkiye`de Saat: 15:19 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580