Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/)
-   Futbol (http://besiktasforum.net/forum/futbol/)
-   -   Besiktas=Barcelona? (http://besiktasforum.net/forum/futbol/9803-besiktas%3Dbarcelona/)

bjk4ever 21-09-2006 15:29

Besiktas=Barcelona?
 
Aslinda baslik biraz komik ve abartili olabilir, ama iki kulubun arasindaki durum bence birbirine cok benziyor. Bir Ricardinho-Delgado polemigi aldi gidiyor, bence ikisi de bal gibi bir arada oynar, neden mi? Cunku ikisi kesinlikle ayni tip futbolcu degil. Bunu soylemek icin birkac mac beklemedim ve gozlemlerime gore ikisi bir arada muhtesem oynar.

Delgado'yu 10 numara diye aldik, ama gordugum kadariyla bir 10 numara ile pek alakasi yok. Daha cok hizli, dripling yapan, adam gecmeyi seven, artistik hareketleri seven bir oyuncu, tipki Ronaldinho gibi. Kimse bu adami bir Alex veya Ricardinho gibi karsilastirmasin, hucuma donuk bir orta saha oyuncusuna gore cok cok iyi mucadele ediyor hatta Basel'de bircok macta sol kanatta ve hatta onliberoda bile oynamis Delgado. Hatta bu adamin top teknigi de Ricardinho ve Alex kadar iyi de degil bence.

Ricardinho ise tam tersi, muhtesem ve tipik bi 10 numara. 0 mucadele yapiyor, 50 cm yaninda gecen adama bile mudahele etmiyor, ama top ayaginda oldu mu inanilmaz. Pek cok arkadas onu begenmedi, ama ozellikle GS macinda bence cok cok iyi oynadi. Adam resmen yuruyerek adam geciyor ve hic top kaybi yapmiyor, inanilmaz paslar atiyor, ama henun onu anlayabilen bir adam olmadigi icin pek one cikmadi. Hatta bence kalitesi Alex'ten bile yuksek bu arkadasin.

Bence Delgado'nun driplingleri ve hizi ve Ricardinho'nun teknigi ve arapaslari bulusunca cok iyi bir ikili ortaya cikabilir. Bence bizim kadromuz ve su anki durumumuz Barcelona ile cok iyi benzerlikler tasiyor.

--------------------Valdes----------------

Oleguer------Puyol----Marquez--------Sylvinho

--------------Xavi----Edmilson----------------------

-------------------Deco--------------------------

Messi--------------------------------Ronaldinho

------------------Eto'o---------------------------


--------------------Runje-------------------------

I.Toraman----Gokhan------Koray----------Baki

-------------Kleberson----Fahri----------------

--------------------Ricardinho-------------------

Burak----------------------------------Delgado

--------------------Nobre----------------------

Aslinda Barcelona'da lige cok kotu baslamisti ve kotu sonuclar almisti, ozellikle defansta ve kalede cok buyuk sikintilar yasamisti. Ama Laporta sabretti ve sonunda muhtesem ve cok basarili bir Barcelona one cikti. Neden mi? Bu sistem aslinda cok zor ve zaman isteyen bir sistem. Backler fazla cikmiyor, surekli yerden ve hizli bir tempo ile oynaniyor. Bence bizim kadromuz buna cok musait. Cok iyi kesici stoperlerimiz ve backlerimiz var, Xavi gibi oyun kurabilen bir onliberomuz var(Kleberson), Deco gibi bir maestromuz var(Ricardinho), Ronaldinho ve Messi gibi hizli ve top teknigi yuksek oyuncularimiz var(Burak, Delgado, Ibrahim Akin) ve Eto'o gibi destek aldigi takdirde cok iyi tek forvet oynayabilen bir santrfor var(Nobre). Aslinda en oneli eksiklik defans ve orta alanin arasinda kopru olabilecek saglam bir onlibero, yabanci hakkimizi burada dogru bir sekilde kullanirsak veya bir stoper alip Koray'i onliberoya ceksek cok iyi olacak bizim icin.

Aslinda baslangicimiz aynen Barcelona gibi oldu, ve ben o Barcelona'nin sistemini Besiktas'ta gozlemlemeye basladim. GS macinda ozellikle zaman zaman cok hizli tempoda pas yapip verkaclarla gitmeye calistik ve zaman zaman iyi hucum ettik, ama tabii ki bu sistem cok zaman isteyen birsey, futbolcularin hepsinin birbirini kolay bulabilmesi ve birbirlerine alisabilmesi lazim. Zaten bu sistemin en buyuk ozelligi cok kalabalik defans, ayni zamanda kalabalik hucum yapabilmesi, cunku oyuncular cok iyi ileriye ve geriye kayiyor ve en onemlisi cok kalabalik bir orta alan var, her oyunda kontrol Barcelona'da oluyor. Tigana tek forvet inadindan vazgecerse ve dogru oyunculari tercih ederse bence gelecegimiz cok parlaktir.

Bence sabirli olursak ve takimin uzerine fazla stres yuklemezsek Barcelona kadar olmasa da bir minik Barcelona olabiliriz, yeter ki takima ve Tigana'ya guvenip destek olalim.

iLHAN-MANSiZ 21-09-2006 15:47

böyle bir karşılaştırma bana komik geliyor ve saçma...taktik aynı olabilir ama arada oyuncu farkı çok büyük....en basiti Barçanın ortasaha ve forvetine bakın bide bizimkine :) defasnı kaleyi saymıyorum bile :D

Markus Münch 21-09-2006 15:48

Rico ortasaha ve göbeğe yakın oynamayı,adam eksiltmeyi seven; topları ileriye ve kanatlara yüksek yüzdeyle servis yapan bir oyunkurucu. Ama yönetim, Tigana, basın ve bizler onu hep sol kanat futbolcusu diye lanse ettik şimdiye kadar. Rico sol ayaklı ama sol kanat futbolcusu değil çünkü sol ayağı dışında hiçbir özelliği müsait değil orada oynamaya. Hatta Delgado da tam tersine sol kanatta oynayabilecek bir futbolcu. Baselde zaman zaman burada oynadı. Sol kanatta her iki ayağını da kullanabilmesinin yanısıra, kanatta boş alanlara hareketlemeyi ve verkaç yapmayı sevmesi de artı özellikleri. Örnek verecek olursak yapı olarak ezik Tuncayla benzerlik göstermesiyle birlikte ondan katkat teknik bir oyuncu Delgado.

Tespitlerine katılıyorum, ortasahada Fahrinin oynaması ortasaha direncini artıracağı gibi Klebersonun da daha verimli olmasını sağlayacaktır.

ARETIAS28 21-09-2006 15:57

Delgado sool kanatta iyi işler yapar. Cinconda Arda aynı görevi yapıyor ve başarılı oluyor. Rico Paşa ise tam bir 10 numara cska maçında arka direğe Burak'a yaptığı ortayı kimse anlamadı bile. Bu takım başarılı olacak ben inanıyorum. Barça eşleştirmesi doğru değil tabiki Messi nerde Burak nerde

fatih_black 21-09-2006 16:27

bence çok iyi tespitlerde bulunmussun arkadasım kadromuz guzel delgadonun solda oynamasını ısteyenlerdenım ama tek forvet nobre oynayacaksa biz bobo yu neden aldık sadece bu baska bısey yok bana gorede toptanta anlamıyo ama cska macında cok ıyı oynadı

iLHAN-MANSiZ 21-09-2006 16:31

--------------Xavi----Edmilson----------------------

-------------------Deco--------------------------

Messi--------------------------------Ronaldinho

------------------Eto'o---------------------------

arkadaşlar ne yapıyorsunuz ya şu bölgeye bir bakınsanıza barcanın...bizde bir ronaldinho yok bizde bir messi yok bizde bir eto'o yok bizde bir deco yok...xavi ve edmilsonda yok....

AyTeK54 21-09-2006 16:37

beşiktaş=barcelona=hayal

Markus Münch 21-09-2006 16:38

Alıntı:

KANREVAN´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127461)
--------------Xavi----Edmilson----------------------

-------------------Deco--------------------------

Messi--------------------------------Ronaldinho

------------------Eto'o---------------------------

arkadaşlar ne yapıyorsunuz ya şu bölgeye bir bakınsanıza barcanın...bizde bir ronaldinho yok bizde bir messi yok bizde bir eto'o yok bizde bir deco yok...xavi ve edmilsonda yok....

bizim en önemli eksiğimiz forvet hattında. Çift forvet oynasak ortasaha çok etkisiz kalıyor defansif anlamda, tek forvet oynasak bu sefer Eto'o kadar olmasa bile ona benzer bitirici bir forvet oyuncumuz yok.

bobo 21-09-2006 16:41

runje

serdar kurtuluş-----ibo toraman-----gökhan zan-----ibo üzülmez

koray-----kleberson

burak-------ricardinho-------delgado

nobre
bence ideal kadromuz böyle olmalı

Markus Münch 21-09-2006 16:48

Tigana ortasahaya Koray veya Fahri'den birini monte etsin Beşiktaş'ın çehresi bir anda değişir. Bunun dışındaki oyuncu kombinasyonları takıma ince ayar getirir, rötuş yapar; onu da zamanla bulur Tigana fazla kayıp yaşamadan..

ferro1903 21-09-2006 16:53

evet bir gömlek bizden büyük barça ama oyun şekli kesinlikle yukardaki gibi olmalı

Meric 21-09-2006 17:37

barcelona ve beşiktaşı kıyaslamak güzel ama tam bir hayalperestlik,delgado solda çok sıradan bir futbolcu olur ki tigana da solda oynatmaz,ibrahim akını geri kazanmak zorundayız,sol açık için alternatifimiz çok az,devre arasına kadar izlenecek bu takım,hala stoper mi alacağız,ön libero mu,forvet mi,sol açık mı,ben karar veremiyorum

SESENOUMA 21-09-2006 18:05

----------------------runje-----------------------

ibrahim toroman-----gökhan zan---koray----deli ibo

--------------------kleberson---------------------

----burak----------------------------fahri(i.akın)---

----------------delgado-------ricopaşa------------

----------------------nobre-----------------------


BENCE KADRO BÖYLE OLURSA HEM AVRUPADA HEMDE LİGDE BİZİ ÇOK ZOR DEVİRİRLER SÜPER OLUR... SİZCE NASIL...

disappear 21-09-2006 20:39

hiç bir şekilde hayal değil sadece sabır ve sistemi oturtmak yani net bir 11 inizin olması bu takım belki bu sene 2. olacaktır ancak sabredin gelecek sene kesin şampiyonuz yeter ki inanın ve gelecek seneden sonra bakın neler oluyor

{ThE DieSeL...}} 21-09-2006 20:44

Ya gülmekten ölecem ya,arkadaş hala bakiyi sol beke koyuyor..Bunun dışında kendimizi hiçbir klüble bağdaşlaştırmamalıyız,biz lyon gibi,arca gibi real gibi olmalıyız yada öyle oynamalıyız,yada taktiğimiz öyle gibi benzetmelerden hiç haz almam.Ayrıca hayaller aleminde yaşamamak lazım,takımımız iyi ama uçunca kötü oluyor işte.Birde anti barca:D

aysberg1937 21-09-2006 22:03

arkadaş o kadar güzel anlatmışki gerçekten inanasım geldi ama barca nerde bjk nerde sistem olarak karsılastırmış ewet iyi bir kadromuz var ama hayal kurmamaız lazım.messi dünyanın en iyi genç oyuncusu ronaldinho dünyanın en iyi oyuncusu eto bana göre dünyanın en iyi santroforu vs...zaten hoca gs maçından sonrada dedi ben bunları bitlikte oynatmam diye ama biz hala kadro kuruyoruz tek forvet diye arkadaşlar tigana inatçı bi adam ve sisteminden de vazgeçeçegini sanmıyorum ayrıca ben bu sende sabredemem çünkü yeter 3 senedir cektigimiz bu senede diger seneler gibi olacaksa ''sıradan'' bi takımdan ne farkımız kalır bi düşünün kimse sabırdan bahsetmesin çünkü bizde peygamber sabrı yok(sabır tasımızda çatladı artık)

bjk4ever 22-09-2006 08:30

Herhalde sizde okuma ozurlulugu var arkadaslar. Ben futbolcu kalitesi veya isim bakimindan herhangi bir karsilastirma yapmadim, sadece oyuncu tipi, oyun sistemi ve baslangic yonuyle Barcelona'ya cok benzedigimizi soyledim, neden biz minik bir Barcelona olmayalim ki?

bjk19.03 22-09-2006 09:14

kardeş biraz uçmuş...
ronaldinho milli takımda da solda barcada da solda oynuyo delagdo sağ ayak solda oynatıyosun
korayı hala defans oynatıyosun
barcada suratli adam geçen top sürmesini iyi beceren eto sende sadece ceza sahasında iş yapan nobre
evet çok benzerlik var

bjk19.03 22-09-2006 09:17

kardeş biraz uçmuş...
ronaldinho milli takımda da solda barcada da solda oynuyo delagdo sağ ayak solda oynatıyosun
korayı hala defans oynatıyosun
barcada suratli adam geçen top sürmesini iyi beceren eto sende sadece ceza sahasında iş yapan nobre
evet çok benzerlik var

imparator 22-09-2006 09:31

bence arkadaşın yaptığı benzetme gayet güzel neden bizimkilerde benzetilenler gibi olmasın nesi eksik bizimkilerin

The_Black_One 22-09-2006 09:31

FC Barcelonahttp://www.transfermarkt.de/bilder/flaggen/157.gif Primera Division 354.800.000 Euro
Besiktas Istanbulhttp://www.transfermarkt.de/bilder/flaggen/174.gif Süper Lig 61.935.000 Euro
Bir alman transfer sitesindeki değerler bunlar,barcelona'daki oyuncuların kalitesiyle bizdeki oyuncuları karşılaştırmak saçma.ayrıca problem kadro benzerliği değil,Oturmuş Takım olabilmek,Takım RUHUNU yakalayabilmek.

R€D-D€V!L-1903 22-09-2006 09:36

kanrevan ben senin kadar ters senin kadar beşiktaş düşmanı görmedim yaaa arkadaş burda beşiktaş barcelonadan daha iyi ikisi aynı kapasitede demedi sadece sistemleri aynı oyun tarzları aynı dedi gidip de ronaidinho ricardinho kıyaslaması yapmadı lütfen konuyu kaydırmayın ya bence dediği sitem cok doğru her kes böyle düşünüyor zaten forum bakılırsa

kartal_54 22-09-2006 11:27

runje

serdar kurtuluş-----ibo toraman-----gökhan zan-----ibo üzülmez

koray-----kleberson

burak-------ricardinho-------delgado

nobre
kadro böyle olursa başrı gelir

Meric 22-09-2006 12:20

Alıntı:

bjk4ever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127756)
Herhalde sizde okuma ozurlulugu var arkadaslar. Ben futbolcu kalitesi veya isim bakimindan herhangi bir karsilastirma yapmadim, sadece oyuncu tipi, oyun sistemi ve baslangic yonuyle Barcelona'ya cok benzedigimizi soyledim, neden biz minik bir Barcelona olmayalim ki?

çok dikkat çekiyosun,yapma:) ne demek özürlü falan,herşeyin en iyisini bi sen biliyosun zaten forumda, sen barcelona=beşiktaş yazarsan,yok sistem benzerliğiymiş,oyuncu benzerliğiymiş dersen bi de üstüne üstlük hala bakiyi solda düşünürsen millet yazdığın yorumlara tabiki güler

bjk4ever 22-09-2006 12:21

Alıntı:

kartalizma1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127774)
kanrevan ben senin kadar ters senin kadar beşiktaş düşmanı görmedim yaaa arkadaş burda beşiktaş barcelonadan daha iyi ikisi aynı kapasitede demedi sadece sistemleri aynı oyun tarzları aynı dedi gidip de ronaidinho ricardinho kıyaslaması yapmadı lütfen konuyu kaydırmayın ya bence dediği sitem cok doğru her kes böyle düşünüyor zaten forum bakılırsa


Sagolun, hele sukur birisi alamistir.;)

bjk4ever 22-09-2006 12:29

Alıntı:

asgaroth´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127863)
çok dikkat çekiyosun,yapma:) ne demek özürlü falan,herşeyin en iyisini bi sen biliyosun zaten forumda, sen barcelona=beşiktaş yazarsan,yok sistem benzerliğiymiş,oyuncu benzerliğiymiş dersen bi de üstüne üstlük hala bakiyi solda düşünürsen millet yazdığın yorumlara tabiki güler


Kusura bakma ama insanlar sirf basliga bakarak dogru durustu okumadan hemen cevap yaziyor, okumaya useniyorsan o zaman cevap verme. Yazimi okuyan biri ilk ve son cumlelerden asil kastimi cok net olarak anlar. Ben asla Besiktas'in kadrosu Barcelona'ninkine esit, veya biz Barcelona kadar iyi bir takimiz vs. gibi birsey yazmadim.

Benim anlatmak istedigim sey, kadro yapisi(kalitesi degil!) ve sistem olarak Barcelona'ya cok benziyoruz. Tigana boyle bir sistemi deniyor, ve nasil Barcelona basta sikinti cekmis ise bu sistemle biz de ayni sikintilari cekeriz.
Mesela size guzel bir ornek vereyim: PSV. Biz nasil minik Barcelona olacaksak, PSV de 2 sene evvel adeta minik bir Chelsea idi. Nasil mi? Kurduklari sistem ve kadro Chelsea'ye cok benziyordu.
Cech gibi cok saglam ve guvenilir bir kaleci(Gomes).
Terry-Carvalho ikilisi gibi arkada super bir ikili(Alex-Bouma).
Ortada oyunu kontrol eden saglam bir uclu Lampard-Essien-Makelele gibi(Vogel-van Bommel-Cocu).
Ileride top tutabilen, Drogba gibi basan bir pivot santrfor(Jan Vennegoor of Hesselink).
Ve kanatlardan forvete destek veren Robben ve Joe Cole gibi hizli adamlar(Farfan ve Beasley).
Sonucta su minik Chelsea Sampiyonlar Liginde yari finale kadar cikti ve kendi liginde cok rahat 2 sene sampiyon oldu.

Ben biz buyuk basarilar yakalariz falan gibi birsey demiyorum, tek demek istedigim sey Tigana belirli bir kadro kurdu ve belirli bir sistemi uygulatiyor. Lucescu ilk basta geldiginde ne olmustu? Bursa'yla berabere kalmistik ve sonraki haftalar zar zor kazanmistik. Ama ne demisti Luce? 2 ay sonra gercek Besiktas sahada olacak. Dedigi cikti ve sabir gosterildiginde oyuncular birbirine ve sisteme alisti ve cok cok iyi bir takim ve basarilar geldi.

Biz Tigana'ya bu sabiri gostermezsek, surekli olarak tercihlerine ve oyun sablonuna karisirsak, nasil basari gelecek? Son 2 senedeki kisir donguden hic mi ders almadik? Hic mi aklimiz basimiza gelmedi?

aysberg1937 22-09-2006 12:47

ya arkadaşım su konuyu birazdaha açarmısın sistem benziyo tamamda oyuncuların özellikleri birbirine hiç benzemiyoki bakiyle slvinho aynı tarz deil fahri ile edmilsonda öle eto ile nobrede aynı tarz deil bu takımda özellikleri benzeyen ben bi kişi buldum o da deco ile ricardinho başka diger oyuncuların özellikleri biribirinden cok farklı hem beşiktas bu yazdıgın sistemlede oynamıyo???? ki sadece yazdıgın 4-2-3-1 sistemi benziyo daha başka bulan varsa bana sölesin

bjk4ever 22-09-2006 12:57

Alıntı:

aysberg1937´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127884)
ya arkadaşım su konuyu birazdaha açarmısın sistem benziyo tamamda oyuncuların özellikleri birbirine hiç benzemiyoki bakiyle slvinho aynı tarz deil fahri ile edmilsonda öle eto ile nobrede aynı tarz deil bu takımda özellikleri benzeyen ben bi kişi buldum o da deco ile ricardinho başka diger oyuncuların özellikleri biribirinden cok farklı hem beşiktas bu yazdıgın sistemlede oynamıyo???? ki sadece yazdıgın 4-2-3-1 sistemi benziyo daha başka bulan varsa bana sölesin


Bence orta alan ve defans cok benziyor, tek fark ise su an icin santrfor ve backler. Ama Rijkard'da ilk basta backlerde savunmasi saglam oyunculari tercih etmisti(Mario, Oleguer, van Bronckhorst) gibi, cunku bu sisteme alisana kadar takim cok top kaybi yapacakti ve cok hucuma donuk oldugu icin backleri bu sekilde oynatiyordu, sistem artik iyice islemeye basladiginda Zambrotta, Sylvinho gibi oyuncular oynamaya basladi. Bizde de ayni sey var, Tigana su an Baki ve Toraman'i oynatiyor, ama bence gelecek seneye 2 tane back alip onlari stoperde kullanacak. Su an icin takim cok en zor donemini yasiyor, ozellikle savunma acisindan, cunku cok top kaybediyoruz, cunku riskli oynuyoruz. En azindan backlere stoper koyup top rakibe gectigi an daha guclu olmak istiyoruz.

Gelelim forvete. Nobre ile Eto'o tabii ki cok degisik oyuncular. Eto'o cok sprinter, yerden etkili ve teknik bir oyuncu. Nobre ise hava toplarina hakim, mucadeleci bir forvet. Bence Turkiye liginde Nobre is yapar, cunku takimlar Ispanya'daki gibi acik oynamiyorlar. Ama ikisi de tek forveti cok iyi oynuyor, benzerlikleri zaten bu.

onurozgen 22-09-2006 13:02

Alıntı:

bjk4ever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127894)
Bence orta alan ve defans cok benziyor, tek fark ise su an icin santrfor ve backler. Ama Rijkard'da ilk basta backlerde savunmasi saglam oyunculari tercih etmisti(Mario, Oleguer, van Bronckhorst) gibi, cunku bu sisteme alisana kadar takim cok top kaybi yapacakti ve cok hucuma donuk oldugu icin backleri bu sekilde oynatiyordu, sistem artik iyice islemeye basladiginda Zambrotta, Sylvinho gibi oyuncular oynamaya basladi. Bizde de ayni sey var, Tigana su an Baki ve Toraman'i oynatiyor, ama bence gelecek seneye 2 tane back alip onlari stoperde kullanacak. Su an icin takim cok en zor donemini yasiyor, ozellikle savunma acisindan, cunku cok top kaybediyoruz, cunku riskli oynuyoruz. En azindan backlere stoper koyup top rakibe gectigi an daha guclu olmak istiyoruz.

Gelelim forvete. Nobre ile Eto'o tabii ki cok degisik oyuncular. Eto'o cok sprinter, yerden etkili ve teknik bir oyuncu. Nobre ise hava toplarina hakim, mucadeleci bir forvet. Bence Turkiye liginde Nobre is yapar, cunku takimlar Ispanya'daki gibi acik oynamiyorlar. Ama ikisi de tek forveti cok iyi oynuyor, benzerlikleri zaten bu.

Ya sistem benziyor olabilir ama Barcelona=Beşiktaş saçma olmuş.Sonuçta takımı başarıya götüren(her ne kadar sistemde çok önemli olsa)içindeki futbolculardır.Ve Beşiktaş'ın belki Ronaldinho'su,Messi'si(Ricardinho,Delgado)olabilir .Ama asla ne Puyol'u,ne Sylvinho'su,ne de bir Edmilson'u var.Ama sistem bakımından haklısın.Beşiktaş ile Barcelona benzerlik gösteriyor.Uğur Meleke de gündeme getirmişti yazısında bunu sanırım.

bjk4ever 22-09-2006 13:04

Alıntı:

onurozgen´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127902)
Ya sistem benziyor olabilir ama Barcelona=Beşiktaş saçma olmuş.Sonuçta takımı başarıya götüren(her ne kadar sistemde çok önemli olsa)içindeki futbolculardır.Ve Beşiktaş'ın belki Ronaldinho'su,Messi'si(Ricardinho,Delgado)olabilir .Ama asla ne Puyol'u,ne Sylvinho'su,ne de bir Edmilson'u var.Ama sistem bakımından haklısın.Beşiktaş ile Barcelona benzerlik gösteriyor.Uğur Meleke de gündeme getirmişti yazısında bunu sanırım.


Bizim oyuncularimizin Barcelona kadar iyi olmasina gerek yok, esit duzeyde takim olmadigimiz gibi rakiplerimiz de ayni degil. Erciyesspor'u yenmek icin bir Eto'o veya Messi'ye ihtiyac yoktur. Sonucta iki takimin hedefleri ayri, kadrolari ayri, rakipleri ayri. Bu arada Ugur Meleke'nin yazisi varsa okumak isterim, merak ettim simdi.

dartheagle 22-09-2006 17:21

gayet yerinde bir tespit bence sistem olarak Barcayla gerçekten çok özleşiyoruz. Futbolcular aynı kalitede değil tabii ki adamın söylemek istediği bu değil ki nitelik olarak sistem içinde yapmaları gereken şeylere bakarak bunu söylemiş. Eğer gazeteler doğru söylüyorsa Tigana nın da kafasındaki sistem buna yakın bir şey. Bu sistem oturursa çok iyi bir takım oluruz. Sistem yerleştikten sonra da zaten beklere, ön libero ya ya da defansa gerekli takviyeler yapılır. Barcelona yı bizden ayıran olay onların oyuncularının bireysel yeteneklerinin çok fazla olması yani sistem işlemese bile bi Messi bi Ronaldinho, Bi Etoo, Bi Deco bireysel yetenekleriyle maç kazandırabilirler bi Puyol tek başına maç kurtarabilir ama bu kaç maç olur 10? 15?(örnek R.Madrid, İnter) sistem olmadıktan sonra Barca da hiç bi başarı elde edemezdi. Eğer sistemimiz oturursa futbolcu kalitesinin Barca dakiler gibi olmasına gerek yok. Ama bu süreç bizim için Barca dakinden çok daha fazla sürebilir yani Barca 10 maçta sistemini kurduysa biz en az 20 maçta hatta belki de daha fazla maçta oturtabilirz oyuncu kalitesinin önemi budur ama sonunda kimse sistem kurmak falan için kafa yormak zorunda kalmayacak merak etmeyin. Elimizdeki oyuncuları da bu kadar küçümsemeyin elimizde oyunun kaderini etkileyebilecek Kleberson,Ricardinho ve Delgado gibi 3 çok önemli oyuncu var. Zamanla gerekli takviyeler artacaktır. Biz yeter ki sabredelim destek verelim.

iLHAN-MANSiZ 22-09-2006 17:25

Alıntı:

kartalizma1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127774)
kanrevan ben senin kadar ters senin kadar beşiktaş düşmanı görmedim yaaa arkadaş burda beşiktaş barcelonadan daha iyi ikisi aynı kapasitede demedi sadece sistemleri aynı oyun tarzları aynı dedi gidip de ronaidinho ricardinho kıyaslaması yapmadı lütfen konuyu kaydırmayın ya bence dediği sitem cok doğru her kes böyle düşünüyor zaten forum bakılırsa

haddini aşan açıklamalar yapmışsın...birdaha böyle şeyler yazma...o sistemde oynaman için öyle futbolcuların olsun...sistemin kralını lucescu oturtmuştu bu takıma...

dartheagle 22-09-2006 18:17

abi anlamadığınız nokta şu bizde Barcelona gibi oynayacak kadro var diyen yok sadece şu anki kadro yapımıza en uygun sistem o diyoruz. O sistemi oynamak için de illa da dünyanın en iyi oyuncularına sahip olmak zorunda deilsiniz vizyonumuz bi kere çok farklı Barcelona dan. Elimizdeki oyuncular kesinlikle o sisteme çok uygun oyuncular.(Sadece solda baki yerine İ.üzülmez i, ön liberoda da koray ı tercih ederim) Elimizdeki kadroyla o sistemi 10 hafta içinde tamamen oturturuz diye düşünüyorum bu süreçte ligde kayıp vermeyiz ama avrupa da çok zorlanacağımız açık ama sonunda neler olacağını hepiniz göreceksiniz konuşmaya gerek kalmayacak.

Yani sürekli olarak orda ne denmek istendiğini açıklamamıza rağmen hala ve hala bizde öle oyuncular yok demenize bakarsak bjk4ever arkadaş bi mesajında doğru söylemiş dicem yani hadi ilk yazıdan anlamadınız adam bi daha ve bi daha yazdı biz de biraz yardımcı olduk anlamanız için ama hala aynı futbolcular yok bizle barca ne alaka gibi gereksiz laflar ediyorsunuz. Bilmiyorum buna ne denir!!!

Ayrıca sistemin kralı günü kurtarmaz sadece kendini değil takımın da geleceğini kurtaracak bir sistem oluşturulursa o sistem kraldır. Bunun için en güzel örnek Lyondur biraz Lyon tarihini araştırırsanız temelin taa ne zamandan atıldığını anlarsınız. T.Direktör değişmesine rağmen oluşturulan sistem bozulmadı ve Lyon bir çok değişikliğe rağmen bu günlere geldi genç oyuncular yetiştirdi. Yani uzun vadeli işler varsa onları görelim kısa vadede herkes kral olabilir habire Lucescu diyerek ne yapmaya çalışıyorsun anlamıyorum Tigana en az Lucescu kadar iyi bir hocadır biraz saygı ve sabır lütfen amacınızın ne olduğunu çözemiyoruz arkadaşlar böyle takım desteklenmez...

kralcarsi_gökhan 22-09-2006 19:48

Alıntı:

AyTeK54´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127465)
beşiktaş=barcelona=hayal

cooooook katiliyorum HAYAL :)

R€D-D€V!L-1903 22-09-2006 20:44

Alıntı:

KANREVAN´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 128029)
haddini aşan açıklamalar yapmışsın...birdaha böyle şeyler yazma...o sistemde oynaman için öyle futbolcuların olsun...sistemin kralını lucescu oturtmuştu bu takıma...

ya ne alaka osistem için o tür oyuncu iyice karıştırdın sen iyi o zaman dünyada her takım çeşit çeşit sistem oturtsun arkadaşım sistemler kalıcıdır o sistem bu sistem yoktur her takım aynı sistem oynayabilir dünyada her futbolcudan 2 tane olmayacağına göre de illa ki 1 takım o sistemi oynar diye bir kural yoktur bilmem anlatabildim mi ? beşiktaş da barcelona sisteminde oynayabilir veeee son olarak lucescu yu bende severim ama lucescu bu takıma sistem oturtmadı oturtsa 2 senede şampiyon olurduk lucescu yaşlı ve tecrübeli oyuncularla şampiyon yaptı örneğin zago örneğin ronaldı örneğin sergen örneğin cordaba bunlar tecrübeli ve kaliteli isimler lucescu iyi fakat o da hatalı ve tiganadan daha hatalı örnek mi 6 ay forma giymeyen ilie yi kadroya kattı ? ve artık lucescu devri bitti nasıl terim denizli güneş daum bunların devri bittiyse onunda devri bitti artık türkiyeye gelmez gelsede başarılı olamaz cünkü cok büyük hakaretler etti EN ÖNEMLİSİS TÜRKİYE ÇAVUŞESKU DÖNEMİNE BENZİYOR DEDİ BU ARADA SİSTEM İÇİN SABIR GEREKMEKTEDİR SİZ NÖYLE 6.HAFTADAN LUCESCU VE DERSENESİZ TİGANAYI GÖNDERİRSENİZ SİSTEM FALAN OLMAZ VE BU TAKIM GENÇTİR SİZ DAHA YENİ DOĞMUŞ BEBEKTEN KOŞMAYI İSTİYORSUNUZ 1.SENEDE ŞMPİYON OLACAGIZ AMA SU ANDA TECRÜBE EKSİKKK O DA OYNADIKCA KAZANILIR

bjk4ever 22-09-2006 20:46

Alıntı:

dartheagle´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 128059)
abi anlamadığınız nokta şu bizde Barcelona gibi oynayacak kadro var diyen yok sadece şu anki kadro yapımıza en uygun sistem o diyoruz. O sistemi oynamak için de illa da dünyanın en iyi oyuncularına sahip olmak zorunda deilsiniz vizyonumuz bi kere çok farklı Barcelona dan. Elimizdeki oyuncular kesinlikle o sisteme çok uygun oyuncular.(Sadece solda baki yerine İ.üzülmez i, ön liberoda da koray ı tercih ederim) Elimizdeki kadroyla o sistemi 10 hafta içinde tamamen oturturuz diye düşünüyorum bu süreçte ligde kayıp vermeyiz ama avrupa da çok zorlanacağımız açık ama sonunda neler olacağını hepiniz göreceksiniz konuşmaya gerek kalmayacak.

Yani sürekli olarak orda ne denmek istendiğini açıklamamıza rağmen hala ve hala bizde öle oyuncular yok demenize bakarsak bjk4ever arkadaş bi mesajında doğru söylemiş dicem yani hadi ilk yazıdan anlamadınız adam bi daha ve bi daha yazdı biz de biraz yardımcı olduk anlamanız için ama hala aynı futbolcular yok bizle barca ne alaka gibi gereksiz laflar ediyorsunuz. Bilmiyorum buna ne denir!!!

Ayrıca sistemin kralı günü kurtarmaz sadece kendini değil takımın da geleceğini kurtaracak bir sistem oluşturulursa o sistem kraldır. Bunun için en güzel örnek Lyondur biraz Lyon tarihini araştırırsanız temelin taa ne zamandan atıldığını anlarsınız. T.Direktör değişmesine rağmen oluşturulan sistem bozulmadı ve Lyon bir çok değişikliğe rağmen bu günlere geldi genç oyuncular yetiştirdi. Yani uzun vadeli işler varsa onları görelim kısa vadede herkes kral olabilir habire Lucescu diyerek ne yapmaya çalışıyorsun anlamıyorum Tigana en az Lucescu kadar iyi bir hocadır biraz saygı ve sabır lütfen amacınızın ne olduğunu çözemiyoruz arkadaşlar böyle takım desteklenmez...


Sagol kardesim, cok guzel anlamissin ve anlatmissin. Ayrica birsey daha soyleyeyim, o Lyon'un temelini atan adamin kimin olduguna da bakin bir isterseniz.;)

R€D-D€V!L-1903 22-09-2006 20:59

lyonun temeli tiganadan gelmedir te paul le guen den öncedir o da

bjk4ever 22-09-2006 21:02

Alıntı:

kartalizma1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 128142)
lyonun temeli tiganadan gelmedir te paul le guen den öncedir o da


Cevabin icin tesekkurler, digerleri de okuyup ona gore hareket etsin.:)

aysberg1937 22-09-2006 23:41

tamamda herşeyi güzel anlatıyonuz ama sorun surada türkiyede bir barcelona cıkmaz niye mi?adamların yayın gelirleri 70 milyon euroları buluyo(reklamlar hariç) forma satışları dersenizde öle yani bi şekilde sermaye var adamlarda bi yerden para akıyo ama bu türkiyede yok barcanın kaç tane kombine sattıgına bi bakın rica ediyorum bide bize bakın 20 bin ewet bize göre cok yüksek bi rakam(tarihin en büyük kombinesi)ama adamlar bu 20 bini 3 günde alıyolar aynı sekilde forma satışlarıda öle.ve bizim türkiyeye adam getirebilmemiz için(kaliteli) cok para gerekiyo ve bazı oyuncuları para ilede getiremiyosun ancak yaşlı adamları getirirsin.yani hem ''basarın'' olacak hemde paran olacak ve de sen ne kadar iyiysin diger kulüplerde öle olacakki sende büyeyesin ingilterenin küme düşen takımı 3 büyüklerden istedigi oyuncuyu cok rahat alır.yani bi örnek veriyim adamlar beckham 50 milyon dolara aldılar o parayı 8 saatte formadan cıkarttılar yani sonuçlar cok açık ve net

iLHAN-MANSiZ 23-09-2006 00:11

Alıntı:

kartalizma1903´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 128127)
ya ne alaka osistem için o tür oyuncu iyice karıştırdın sen iyi o zaman dünyada her takım çeşit çeşit sistem oturtsun arkadaşım sistemler kalıcıdır o sistem bu sistem yoktur her takım aynı sistem oynayabilir dünyada her futbolcudan 2 tane olmayacağına göre de illa ki 1 takım o sistemi oynar diye bir kural yoktur bilmem anlatabildim mi ? beşiktaş da barcelona sisteminde oynayabilir veeee son olarak lucescu yu bende severim ama lucescu bu takıma sistem oturtmadı oturtsa 2 senede şampiyon olurduk lucescu yaşlı ve tecrübeli oyuncularla şampiyon yaptı örneğin zago örneğin ronaldı örneğin sergen örneğin cordaba bunlar tecrübeli ve kaliteli isimler lucescu iyi fakat o da hatalı ve tiganadan daha hatalı örnek mi 6 ay forma giymeyen ilie yi kadroya kattı ? ve artık lucescu devri bitti nasıl terim denizli güneş daum bunların devri bittiyse onunda devri bitti artık türkiyeye gelmez gelsede başarılı olamaz cünkü cok büyük hakaretler etti EN ÖNEMLİSİS TÜRKİYE ÇAVUŞESKU DÖNEMİNE BENZİYOR DEDİ BU ARADA SİSTEM İÇİN SABIR GEREKMEKTEDİR SİZ NÖYLE 6.HAFTADAN LUCESCU VE DERSENESİZ TİGANAYI GÖNDERİRSENİZ SİSTEM FALAN OLMAZ VE BU TAKIM GENÇTİR SİZ DAHA YENİ DOĞMUŞ BEBEKTEN KOŞMAYI İSTİYORSUNUZ 1.SENEDE ŞMPİYON OLACAGIZ AMA SU ANDA TECRÜBE EKSİKKK O DA OYNADIKCA KAZANILIR

ben tekrar bir lucescu tigana tartışmasına girmek istemiyorum...ben lucescunun gönderildiği günden itibaren lucescu diyorum...şuanda zaten yapılacak bir hoca değişikliği yanlıştır..şuand atiganadan iyisini de getiremeyiz...ikinci sene şampiyonluk evet kaçtı ama o takım ikinci senede fırtına gibi esiyordu ne oldu da birden kötü oldu arasını bir düşünün...adama bas bas bağırıyor şampiyonluğum çalındı diye ama siz hala niye olamadık diyorsunuz...ayrıca ilie için biz verdik mi lucescuya 5 milyon euro falan da al istediğin futbolcuyu diye...diğer bir konu da tecrübeli adamlarla oldu diyorsun...şuanki kadrona bak isimlere bak ve bir fiyat listesi çıkar o zamanki takım bu takımın yarısı kadar mı ???


Türkiye`de Saat: 15:15 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580