Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Kültür , Sanat Turizm, Gezi ve Seyahat Rehberi > Beyaz Perde > Gelecek Filmler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-10-2007, 12:54   #1
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow İşte bu yıl vizyona girecek TÜRK filmleri

İşte bu yıl vizyona girecek TÜRK filmleri
Türk sinemasının bu sezon gösterime gireceği kesinleşen tüm ürünlerini bir arada görmek için perdeyi araladık. İyi seyirler...
22 Ekim 2007 / 07:57
RIZA
Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu Senaryo: Tayfun Pirselimoğlu Oyuncular: Rıza Akın, Nurcan Eren, Melissa Ahmedi, Emin Baş Gösterim Tarihi: 26 Ekim
Konu: Rıza, İstanbul- Adana arasında taşımacılık yapan bir kamyon şoforüdür. Hayatta sahip olabildiği yegâne şey olan ipotekli kamyonu arızalanır. Rıza, İstanbul'da umutla bekleyen insanlarla dolu bir otelde kalıp para aramaya başlar. Yıllar önce terk ettiği Aysel'e bile başvurur, ama kovulur. Kamyonunu kaybedeceği korkusuna kapılan Rıza, pbu uğurda peşini bırakmayacak olan korkunç bir suça bulaşır.
Notlar: Yazar, senarist, ressam ve yönetmen olan Tayfun Pirselimoğlu, ilk uzun metraj filmi 'Hiçbiryerde'den sonra çektiği 'Rıza'da İstanbul'da ucuz bir otelde hayatta kalmaya çalışan 'sıradan' insanların öyküsünü anlatıyor.

YAŞAMIN KIYISINDA
Yönetmen: Fatih Akın Senaryo: Fatih Akın Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Nursel Köse, Hanna Schygulla, Tunçel Kurtiz, Patricia Ziolkowska, Yelda Reynaud, Erkan Can Gösterim Tarihi: 26 Ekim
Konu: Emekli dul Ali (Tunçel Kurtiz), fahişe Yeter'le (Nursel Köse) karşılaştığında yalnızlığına çözüm bulduğunu düşünür, ücret karşılığında kendisiyle kalmasını teklif eder. Ali'nin profesör oğlu Nejat (Baki Davrak) bunu onaylamaz. Fakat Yeter'in parayı Türkiye'de üniversite okuyan kızına gönderdiğini öğrenince yumuşar. Yeter'in ani ölümü baba-oğulu daha da uzaklaştırır. Nejat, Yeter'in kızı Ayten'i (Nurgül Yeşilçay) bulmak üzere İstanbul'a gider. Türkiye'de kalmaya karar verir ve ülkesine dönmek isteyen Alman bir kitabevi sahibiyle evleri değişir. Fakat Nejat, 20'li yaşlarında olan siyasi eylemci Ayten'in Türk polisinden kaçıp Almanya'ya gittiğini bilmemektedir.
Notlar: Fatih Akın'ın, dünya prömiyeri Cannes'da yapılan beşinci uzun metraj filmi 'Yaşamın Kıyısında', Altın Palmiye için yarışmış, En İyi Senaryo ve Ekümenik Jüri ödüllerini kazanmıştı. Hayatları kesişen insanların öykülerinin anlatıldığı film, Almanya'nın 'Yabancı Film Oscar' aday adayı seçildi.

MÜLTECİ
Yönetmen: Reis Çelik Senaryo: Reis Çelik Oyuncular: Luk Piyes, Halil Ergün, İbrahim Balaban Gösterim Tarihi: 02 Kasım
Konu: Şivan, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan, 20 yaşında bir gençtir. Şivan'ın dedesi Şaho, varlığını sürdürebilmek için hem devlet güçlerine hem de bölgede güçlü olan örgüte mesafeli duran Givdanlı aşiretinin ağasıdır. Şivan, sevdiği kız Berfin ile tarlada buluştuğu bir gün, sabotaj düzenlenir ve köyün tüm harmanı yakılır. Olay üzerine başlayan polis sorgusu, olay anında tarlada olduğu kanıtlanan Şivan'ın hayatını geri dönülmez bir şekilde değiştirir. Polis ve örgütün arasında kalmıştır. Bir şebeke aracılığıyla Almanya'ya kaçırılan Şivan, sığınmacılar kampına yerleştirilir. Ne var ki dilini bilmediği bu ülkede onu bir sınav beklemektedir.
Notlar: Yönetmen Reis Çelik, dönemin en 'politik' filminde Güneydoğu sorunları, Avrupa ve Avrupalıların mültecilere bakışını anlatıyor.

SIFIR DEDİĞİMDE/ MAHKUM
Yönetmen: Gökhan Yorgancıgil Senaryo: Gökhan Yorgancıgil Oyuncular: Görkem Yeltan, Hazım Körmükçü, Oktay Kaynarca, Semih Sergen, Özge Özder Gösterim Tarihi: 2 Kasım
Konu: Aslı, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde son sınıf öğrencisidir. Bir gün hocasından antika değerinde orijinal bir kitap ödünç alır. Kitabın da içinde olduğu çantasını o gün kaybeder. Ancak hiçbir şey hatırlamamaktadır. En yakın arkadaşı Nevin, bunalıma sürüklenen Aslı'yı psikiyatriste götürür. Dr. Melih, Aslı'yı görür görmez teşhisini yapar: Dissosiyatif Amnezi. Ve bu tanıya en iyi cevap veren tedaviyi uygulamak ister: Hipnoz. Notlar: 'Sıfır Dediğimde' yeni dönemin 'imece' usulüyle yapılan ilk ve tek filmi. Filme ilişkin tüm kararlar Mahkum sitesinde paylaşıma açılıp, gelen fikirler değendirilip verilmiş.

YUMURTA
Yönetmen: Semih Kaplanoğlu Senaryo: Semih Kaplanoğlu Oyuncular: Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy, Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Karabacak Gösterim Tarihi: 9 Kasım
Konu: Şair Yusuf (Nejat İşler) annesinin ölüm haberini alır ve yıllardır uğramadığı kasabadaki çocukluk evine geri döner. Bakımsızlıktan harap düşmüş bir evde onu genç bir kız, Ayla (Saadet Işıl Aksoy) beklemektedir. Yusuf beş yıldır annesiyle yaşayan bu uzak akrabadan habersizdir. Ayla'nın Yusuf'tan bir isteği vardır. Zehra'nın ölmeden önceki adağını oğlu Yusuf yerine getirmelidir. Taşra hayatının durağan ritmi, eski sevgili, dostlar ve hayaletlerle dolu mekânlar ve suçluluk duygusu yüzünden karşı koyamaz. Ayla ile Yusuf üç-dört saat uzaklıktaki bir yatır türbesinde yapılacak kurban kesimi için yola çıkarlar. Kurbanlığın seçileceği sürünün bulunamaması yüzünden geceyi bir krater gölünün kenarındaki otelde geçirirler ve katılmak zorunda kaldıkları düğünün atmosferi Yusuf'la Ayla'yı birbirlerine yaklaştırır.
Notlar: Dünya prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapılan 'Yumurta', sezonun en önemli yapımlarından. Kaplanoğlu, kronolojik üçlemesini çekmeye son film olan 'Yumurta'yla başladı. Üçlemenin ikinci ve ilk filmleri 'Süt' ve 'Bal' daha sonra gösterime girecek. 'Yumurta' şu ana gösterildiği bütün festivallerde çok beğenildi.

FİKRET BEY
Yönetmen: Selma Köksal Senaryo: Necla Algan, Selma Köksal Oyuncular: Erol Keskin, Fuat Onan, Gökçe Algan, Metin Arslan, Deniz Sevinç Gösterim Tarihi: 9 Kasım
Konu: Yaşamı sona ermekte olan Fikret Bey (Erol Keskin), gençliğinde kendi çapında önemli bir atılım yaparak yerli üretime katkıda bulunmuştur. İşine çok bağlı olan yaşlı adam iflas ederek, hayatının son yıllarını bu problemle boğuşarak geçirmiştir. Bu arada 12 Eylül sonrası karanlığında siyasi suçlu olan oğlu, bir süre hapis yatıp çıktıktan sonra yurt dışına gitmiştir. Oğlunun ve bütün hayatı boyunca emek verdiği işinin kaybıyla elinde hiçbir şey kalmamıştır. Fikret Bey, bekçisi Mehmet'le yaptıkları konuşmada tüm yaşamını ve değişen Türkiye'yi sorgular.
Notlar: Tiyatro yönetmeni Selma Köksal'ın ilk uzun metrajlı filmi 'Fikret Bey'in en büyük kozu usta oyuncu Erol Keskin.

MUSALLAT
Yönetmen: Alper Mestçi Senaryo: Alper Mestçi Oyuncular: Burak Özçivit, Biğkem Karavus, Kurtuluş Şakirağaoğlu Gösterim Tarihi: 16 Kasım
Konu: Suat ve Nurcan, aynı köyde büyümüş ve birbirlerini çok sevmiş iki gençtir. Herkesin her zaman gıpta ettiği bir çift olan, bulundukları köyde huzur ve mutluluk içinde yaşayan Suat ve Nurcan evlilik kararı aldığında, bu aşka başka bir âlemden bir varlık musallat olur.
Notlar: 'Türkiye'nin ses getirecek ilk korkunç filmi' sloganıyla gösterilecek olan 'Musallat'ın yaratıcıları, filmin 'cinler' konusunu işleyen ilk film olduğunu iddia ediyorlar.

BEYAZ MELEK
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül Senaryo: Mahsun Kırmızıgül Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Sarp Apak, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Lale Belkıs, Yıldız Kenter Gösterim Tarihi: 16 Kasım
Konu: Ali (Mahsun Kırmızıgül) ve Reşat (Sarp Apak), beyin kanseri olan babaları Ahmet'i (Arif Erkin) kemoterapi görmesi için İstanbul'a getirmiştir. Ahmet, ağır tedaviye daha fazla katlanmak istemediğinden hastaneden kaçar. Oğulları peşine düşer ancak Ahmet onlardan kurtulmayı başarır. Kaçarken kendini bir huzurevinde bulur. Ahmet'in huzurevinde mutlu olduğunu gören Ali ve Reşat, babalarının bir süre daha orada kalmasına ses çıkarmaz. Huzurevi sakinlerinin her birinin kendi hikâyeleri ve dramları vardır. Ahmet bunları öğrendikçe onlarla daha da yakınlaşır.
Notlar: Mahsun Kırmızıgül'ün ilk yönetmenlik denemesi olan 'Beyaz Melek' tiyatro oyuncularının ağırlıkta olduğu parlak kadrosuyla dikkat çekiyor. Kırmızıgül, bu filmde arkadaş sevgisinden aşka, sevginin her türlü şeklini anlatmak istediklerini söylüyor.

SUNA
Yönetmen: Engin Ayça Oyuncular: Türkan Şoray, Gülsen Tuncer, Demir Karahan, Erol Mütercimler Gösterim Tarihi: 23 Kasım
Konu: İki kadın ve iki erkek dört arkadaş, yıllar sonra bir sahil kasabasında yeniden bir araya gelirler. Üniversitede çok yakın arkadaş olan kahramanlar, bu sakin kasabada geçmişi yeniden yaşarlar.
Notlar: Engin Ayça'nın filmi, daha çok Türkan Şoray'ın canlandırdığı Suna karakteri üzerinde duruyor.

SAKLI YÜZLER
Yönetmen: Handan İpekçi Oyuncular: Şenay Aydın, İştar Gökseven, Cem Bender, Berk Hakman, Füsun Demirel, Nurinisa Yıldırım, Dilan Erçetin, Aslı Öngören, Açelya Akkoyun Gösterim Tarihi: 23 Kasım
Konu: Ailesinin hakkında ölüm fermanı verdiği bir genç kız, kaçak yaşamak zorundadır. Peşine onu öldürmek isteyen kardeşi ve olayları belgelemek isteyen bir belgeselci takılır.
Notlar: 'Büyük Adam, Küçük Aşk'la ünlenen Handan İpekçi, çekimleri Türkiye ve Almanya'da yapılan 'Saklı Yüzler'de hassas töre konusunu ele alıyor.

ZEYNEP'İN SEKİZ GÜNÜ
Yönetmen: Cemal Şan Senaryo: Cemal Şan Oyuncular: Fadik Sevin Atasoy, Mustafa Üstündağ, Fırat Tanış, Cengiz Sezici, Sinan Albayrak Gösterim Tarihi: 30 Kasım
Konu: Zeynep, kendine steril bir dünya kurmuş, obsesif, asosyal, hayatında hiçbir şeyi değiştirmeyen genç bir kadındır. Bir barda Ali (Mustafa Üstündağ) adında bir gençle tanışır, ona âşık olur ve bu aşk düzenli yaşamını altüst eder.
Notlar: Altın Portakal ödüllü Fadik Sevin Atasoy, kontrollü, incinmemek için hayatına kimsenin girmesine izin vermeyen Zeynep'i oynuyor. Film, metropoldeki yalnızlık, iletişimsizlik konularını işliyor.

HİCRAN SOKAĞI
Yönetmen: Safa Önal Senaryo: Safa Önal Oyuncular: Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Selda Alkor, Selma Güneri, Ayla Algan, Cüneyt Arkın, Haldun Dormen, Rutkay Aziz, Müjdat Gezen, Süleyman Turan, Mustafa Alabora, Ahu Türkpençe Gösterim Tarihi: 07 Aralık
Konu: Arif, mahallenin güzeli Leyla'ya âşık olur. Leyla da Arif'i sever. Ancak Leyla'nın babası Hakkı Necip Bey ilişkiyi onaylamaz. Kader, Hakkı Bey'in karşısına 30 yıl önce âşık olduğu Handan Akses'i yeniden çıkartır.
Notlar: Yazdığı 395 senaryoyla Guinness Rekorlar Kitabı'na
giren yönetmen-senarist Safa Önal, bu 'halis Yeşilçam filmi'yle Yeşilçam'a veda ediyor.

O KADIN
Yönetmen: Korhan Bozkurt Senaryo: Korhan Bozkurt Oyuncular: Selin Demiratan, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öcal, Şebnem Dönmez, Erol Günaydın Gösterim Tarihi: 14 Aralık Konu: İki aşk arasında kalan bir kadının öyküsü...
Notlar: Filmin senaryosu, Sezen Aksu şarkılarından yola çıkarak hazırlandı. Çok az diyaloğun olduğu filmde, hikâye eski ve yeni Sezen Aksu parçalarıyla anlatılıyor.

KABADAYI
Yönetmen: Ömer Vargı Senaryo: Yavuz Turgul Oyuncular: Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Aslı Tandoğan, İsmail Hacıoğlu, Rasim Öztekin Gösterim Tarihi: 14 Aralık
Konu: Meşhur kabadayılardan Ali Osman, eski günlerine veda etmiştir. Beklenmedik bir anda yıllardır görmediği aşkının izini bulur ve bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır. Oğlu Murat, sevgilisi Karaca ile bir barda çalışmaktadır. Karaca'ya yıllardır âşık olan mafya üyesi Devran ise kızı geri alabilmek için her şeyi göze almıştır. Ali Osman'ın artık tek amacı oğlu ve sevgilisini canı pahasına korumaktır.
Notlar: Yavuz Turgul-Şener Şen-Ömer Vargı birlikteliğinin ürünü olan 'Kabadayı' sezonun en beklenen yapımı. 'Eşkıya'yla kıyaslanıyor.

PLAJDA
Yönetmen: Murat Şeker Senaryo: Murat Şeker Oyuncular: Sarp Apak, Erdem Baş, Tuba Ünsal, Ayşe Hatun Önal Gösterim Tarihi: 29 Şubat 2008
Konu: İki yakın arkadaş olan Cem (Sarp Apak) ile Ali (Erdem Baş) dj'lik yaptıkları bir partide, mafya hesaplaşmasının ortasında kalırlar. Mafyanın sapık elemanı onları alıp bir tatil köyünde alıkoyar. Kaçma girişimlerinin ilkinde ,güzellik yarışması için otele gelen 20 kızı görüp vazgeçerler. Sonraysa Cansu ve Ebru'ya âşık olup yine otelde kalırlar.
Notlar: Eğlenceli '2 Süper Film Birden'le sinema dünyasına adım atan Murat Şeker'in ikinci filmi 'Plajda'nın çekimleri Belek'te yapılıyor. Bu komedide, 'Avrupa Yakası'nın Tanrıverdi'si Sarp Apak ve 'En Son Babalar Duyar'la tanınan Erdem Baş oynuyor. Konunun Marilyn Monroe klasiği 'Bazıları Sıcak Sever'le benzerliği dikkat çekiyor.

ARA
Yönetmen: Ümit Ünal Senaryo: Ümit Ünal Oyuncular: Erdem Akakçe, Betül Çobanoğlu, Serhat Tutumluer, Selen Uçer Gösterim Tarihi: 14 Mart 2008
Konu: Küçüklükten beri arkadaş olan Ender ve Veli, artık büyük bir holdingin zengin patronlarıdır. Evlilikleri dışarıdan mutlu görünse de, hem kendilerinin hem de eşlerinin ciddi sorunları vardır.
Notlar: Ümit Ünal'ın filmi 'Ara' tek bir mekânda geçtiği için oyuncuların performanslarına ve diyaloglara dayanıyor. Ünal, bu filmde modern insanın sorunları ve iletişimsizliği üzerinde duruyor.

MÜNFERİT
Yönetmen: Dersu Yavuz Altun Senaryo: Dersu Yavuz Altun Oyuncular: Ali Erkazan, İdil Fırat, Mahir İpek Gösterim Tarihi: 14 Mart 2008
Konu: 'Şirin' bir kasabada işlenen cinayet ve tecavüz vakaları üzerine, 'devlet' olayları araştırmak üzerine müfettişleri kasabaya yollar. Ancak görevliler olayı açığa çıkarmak yerine kasabadakilere gözdağı verirler.
Notlar: Dersu Yavuz Altun'un ilk uzun metraj filmi 'Münferit' bir kara film örneği.

YANKEE GO HOME
Yönetmen: Sinan Çetin Oyuncular: Leelee Sobieski, Rüzgar Çetin Gösterim Tarihi: Belli değil
Konu: 1970'lerde Türkiye'ye gelen Amerikalı Jenny'nin gözünden dönemin politik atmosferi anlatılıyor.
Notlar: Sinan Çetin, başrolünde Hollywood'dan tanıdığımız Leelee Sobieski'yi oynattığı filmi sessiz sedasız çekti. Filmin isminin 'Jenny Go Home' olarak değiştirilebileceği söyleniyor. 'Romantik'i yedi yıl sonra gösterime sokan Çetin'in bu filminin sinema salonlarında ne zaman yer alacağı ise merak konusu.

İYİ SENELER LONDRA
Yönetmen: Berkun Oya Senaryo: Berkun Oya Oyuncular: Ülkü Duru, Denis Lavant, Ali Atay, Hugh Hayes, Zuhal Olcay Gösterim Tarihi: Belli değil
Konu: Uluslararası üne sahip şarkıcı Yaşar Nur, konserinden bir gün, yılbaşından birkaç gün önce Londra'ya varır. Şehir; karanlık bir gecede, yıllar önce karanlığa gömülmüş anıları canlandıracaktır. Eski bir dost, genç kadına taşıyamayacağı bir sorumluluk yüklediğinde, dengesiz bir hayranı saplantısıyla yüz yüze gelmeye karar verdiğinde ve cesareti kırılmış bir koca eşini özgürleştirecek bir karar aldığında Yaşar Nur için Londra kâbusa döner. Öykü, bu kişilikleri tesadüflerin gölgesinde bir araya getiriyor ve önce kendileriyle, ardından birbirleriyle iletişim kurmaya zorluyor. Bu uzun gecenin sonunda yalnızca birkaçı sabahı görüyor.
Notlar: Berkun Oya'nın merak edilen Türkiye-İngiltere ortak yapımı filmi 'İyi Seneler Londra' ilk defa İstanbul Film Festivali'nde gösterilmişti.

ULAK
Yönetmen: Çağan Irmak Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Yetkin Dikinciler, Feride Çetin, Şerif Sezer Gösterim Tarihi: Belli değil
Konu: Gerçeğin peşine düşmüş, gerçeği takip eden bir hekimin hikâyesi. Geçmiş çağlara ait bir intikam hikâyesi .
Notlar: 'Asmalı Konak' dizisi ve 'Babam ve Oğlum' filmiyle büyük başarı kazanan yönetmen Çağan Irmak'ın yeni filmi 'Ulak'ın konusu sır gibi saklanıyor. Sadece fantastik-tarihi türde bir film olduğunu ve çekimleri için özel bir köy inşa edildiğini biliyoruz.



RADİKAL / CUMARTESİ
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-10-2007, 11:03   #2
 
kartal_musti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

en dikkat çekici film BEYAZ MELEK
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
kartal_musti Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 03:05 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580