Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Gerçek Kesitler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-08-2008, 09:31   #11
 
GENELKURMAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

hocam bunlara güven olmaz.belgesiz olsa ne yazar.yaparlarmı yaparla hiç belli olmaz...
__________________
DELİKANLI ADAM RENK TAKIM TUTMAZ
GENELKURMAY Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 09:32   #12
 
burcuyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

teşekkürler ikazlar için
sadece paylaşmak istedim bana gelen bu yazıyı
__________________
ÖVÜNMEKTE ÇOK ÇOK HAKLIYIZ ÇÜNKÜ;BİZ BEŞİKTAŞLIYIZ.....
burcuyuksel Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 09:36   #13
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
burcuyuksel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkürler ikazlar için
sadece paylaşmak istedim bana gelen bu yazıyı
Bende anlayışın için teşekkür ederim sevgili Burcu..
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 09:38   #14
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hocalı Katliamı tüm dünyanın bildiği bir gerçektir asılsız falan değil..bu konuda her yıl dönümünde TBMM de oturum düzenlenir..Bakın 21 Şubat 2007 de sayın milletvekili ne diyor..
Hocalı katliamının 15'inci yıldönümü münasebetiyle söz isteyen Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir'e aittir.
Değerli arkadaşlarım, 26 Şubat, Türk dünyası ve Azerbaycan için acılı günlerden biri olmanın yanında, aynı zamanda, insanlık tarihi için kelimenin tam manasıyla kara bir sayfadır. Ermenilerin, Azerbaycan'ın Hocalı kentinde yaptıkları ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu katliamı, bundan on beş yıl önce gerçekleştirildi, yani 26 Şubat 1992 tarihinde

Değerli arkadaşlarım, Hocalı katliamında her türlü vahşet yaşandı. Ermeniler, insafsızca ve acımasız bir şekilde şehitlerin gözlerini oydular, kafataslarının derilerini soydular, vücutlarının değişik organlarını kestiler, diri diri canları toprağa gömdüler, hamile kadınların karınlarını deştiler; şehitlerin penisleri kesilerek ağızlarına verildi. Bu durumları Fransız Gazeteci Jan Iv Yunet, Rus İzvestia Gazetesi Muhabiri Vladimir Belih, Adli Tıp Kurumunda profesör olan Yusifov, belgeleriyle o gün dünyaya ulaştırmıştır.

Ermenilerin, Azerbaycan Türklerine yaptıkları katliamın boyutları çok büyük olmasına rağmen, dünya kamuoyundan gelen tepki çok yetersiz kaldı o gün. Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si işgal altına girdi, 1 milyondan fazla insan yaşadığı yerinden edildi, yersiz yurtsuz kaldı ve "kaçkın" adını aldılar. O nedenle bu bölgeye dikkatler yeniden çekilmelidir değerli arkadaşlarım.

Ermeniler, halen Yukarı Karabağ ve altı Azeri bölgesini işgale devam ediyorlar. Bu şekilde Ermeniler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarını ve uluslararası hukuk kurallarını çiğnemeye devam ediyorlar yani.

Ermenistan'ın Azerbaycanlı Türklere yaptığı katliam insanlık tarihinin karanlık sayfalarında yerini aldı. Bu katliamı yapan Ermeniler, evrensel bilincin en müstesna yerinde korunan insanlık onur ve itibarını da katlettiler.
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 09:53   #15
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sevgili Ramazan,önce uyarın için teşekkürler..Kabul etmeliyim ki ben yanlış tanımlama kullandım,kastettiğim şey tam olarak bazı basın organlarında yayınlanan öyküleştirilmiş çete tefrikaları idi.Yoksa "Hocalı katliamı" nı inkar etmek benim haddim değil.Sevgili dostum,bir diğer karşı çıktığım şey de ülkemizdeki olayla ve verilen tepkilerle bir toplu katliamı ilişkilendirmenin yanlışlığı idi. Be sevgili Burcu nun bunları tamamen iyi niyetle ,bir hanım duyarlılığı ile de yazdığını tahmin ediyorum.
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 10:02   #16
Eskişehirli_Kartal
 
ilkeres26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hocalı katliamı kara bir lekedir tarihte
__________________
Click the image to open in full size.
1-2-3-4 YETMEZ 5-6-7-8-9-10 OLSUN HOLOSKO NOBRE BOBO KOYSUN BEŞİKTAŞIM ŞAMPİYON OLSUN
ilkeres26 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 10:02   #17
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ana madde: Karabağ Savaşı 1991 yılında Azerbaycan'nın bağımsızlık ilanı ardında kurulan mecliste Sovyet dönemindeki olan olaylar nedeni ile halktan gelen baskılar karşısında Dağlık Karabağ’ın özerk bölge statüsünü kaldırılmasına karşılık Dağlık Karabağ Meclisi bir halk oylaması düzenleyerek cevap vermiştir. Çoğunluğu Ermenilerin oluşturduğu bölgede referandum sonucunda Dağlık Karabağ Parlamentosu bağımsızlığını ilan ederek 6 Ocak 1992 tarihinde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti kurulmuştur. Ermenistan dahil hiçbir ülke tarafından tanınmayan bu bağımsızlık ilanı ardından 1992’de Sovyet birlikleri de bölgeden çekilmiştir.
Hocalı Katliamı'na giden süreçte Ermenilerin Ruslar tarafından açıkça desteklendiğinin bulguları vardır [7]. Ermeni gönüllülerden oluşan silahlı gruplar Dağlık Karabağ’a yerleştirilmiştir. Ardından son Sovyet lideri Mihail Gorbaçov, 25 Temmuz 1990’da yayımladığı bir kanun ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti yasa dışı silahlı grupların kurulmasını yasaklamış ve kanunsuz olarak saklanan silahlara el konulmasını sağlamıştır. Bu kanunla birlikte Azerbaycan’ın bütün bölgelerinde av silahları da dâhil olmak üzere silahlar toplanmış, Dağlık Karabağ’da ise bu görev Rus askerleri tarafından yerine getirilmiştir [8]. 1990 yılının Ağustos ve Eylül aylarında Ermeniler tarafından otobüs baskınları, yol kesme gibi eylemler gerçekleştirilmiştir. 1990 yılı başlarında yaklaşık 186 bin Azeri, Ermenistan’dan Azerbaycan’a gitmeye zorlanmıştır. Ekim 1991’de ilk Azeri köyü Ermenilerce ele geçirilmiştir [9].
Yukarı Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisinde olan Hocalı köyü stratejik olarak Ermenistan Silahlı Kuvvetleri için askerî bir hedef niteliğinde idi. Hocalı stratejik olarak Karabağ dağ silsilesinde Ağdam-Şuşa, Eskeran-Hankendi yollarının üzerinde yerleşmektedir. Hocalı’nın coğrafi-stratejik konumu Ermeni silahlı birliklerinin buraya saldırmasına müsaitti. Hocalı Dağlık Karabağ bölgesi'nin merkez şehri olan Hankendi’nden 10 km uzaklıkta güneydoğusundadır. Karabağ'daki mevcut tek hava alanının burada olması ve demiryolunun da buradan geçmesi nedenleriyle kent, stratejik önemi haizdi [10].

Oluşumu [değiştir]

Hocalı kenti 1991 yılının Ekim ayından itibaren abluka altınadydı. 30 Ekim'de kara yoluyla ulaşım kapanmış ve tek ulaşım vasıtası helikopter kalmıştı. Şuşa şehrinin semalarında sivil helikopterin vurulması ve bunun sonucunda 40 kişinin ölümünden sonra bu ulaşım da kesilmişti. Ocak ayının 2’sinden itibaren şehre elektrik verilmemişti. Şubatın ikinci yarısından itibaren Hocalı, Ermeni silahlı birliklerinin ablukasına alınmış ve her gün toplardan, ağır makineli silahlarla bombalanmıştır.
936 km2’lik alana sahip ve 2.605 aileden ibaret 11.356 kişinin yaşadığı Hocalı kasabası 26 Şubat 1992 tarihinde her türlü tehcire maruz kalmış ve kasaba tamamıyla yok edilmiştir. Hocalı bu katliamın yaşandığı sırada Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin koruması altında değildi. Bunedenle Silahlı Kuvvetler Hocalı halkına yardım edemedi, hatta uzun süre cesetlerin alınması bile mümkün olmadı "[11]. Hocalı da dağınık halde elinde hafif silahlar bulunan 150 kişi bulunmaktaydı.
Ermenistan Silahlı Kuvvetleri köyü üç yönden kuşatmış, helikopter ve ağır silahların yardımı ile önce köyü bombalamış ve ardından da köye girerek katliam yapmıştır. Ermeniler bu hareketleri ile Azerbaycan Türkleri'ne Dağlık Karabağ konusunda bir mesaj vermek ve stratejik bir konumda bulunan kenti işgali amaçlamışlardı.
Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1992 yılının 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gecede bölgedeki Rus 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı köyünde sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan Azeri resmî rakamlarına göre 613 kişiyi katletmişlerdir. Katledilenlerin 83’ü çocuk, 106’sı kadın ve 7’ten fazlası ise yaşlıydı. Bu katliamdan toplam 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulmuştur. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur [12]. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, kulakları, burunları ve kafaları ile vücutlarının çeşitli uzuvlarının kesildiği görülmüştür. Aynı vahşetten hamile kadınlar ve çocuklar bile nasibini almıştır [13].

Şahitlerin gözünden [değiştir]

Vahşeti yaşayan ve sonra Beyrut'a yerleşen Ermeni gazeteci Daud Kheyriyan, For the Sake of Cross (Haçın Hatırı İçin) isimli kitabında şu satırları aktarmaktadır,
“ ...Gaflan denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı’nın 1 kilometre batısında bir yere 2 Mart günü 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hálá yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. Bana sanki yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim gibi geldi. Yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Şuşa’ya döndüm. Onlar Haç’ın hatırı için savaşa devam ettiler [13]. ”



Uluslararası tepki [değiştir]

İnsan Hakları İzleme Örgütü olayı Dağlık Karabağ anlaşmazlığı içerisinde yapılan en büyük katliam olarak nitelemiştir [14]. Azerbaycan Parlamentosu 1994'te Hocalı'da yaşanan katliamı "soykırım" olarak kabul etti [15]. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeleri Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Krallık ve Türkiye'nin yanında Bulgaristan, Lüksemburg, Makedonya, Norveç tarafından yayımlanan 324 nolu Avrupa Konseyi bildirgesinde; Ermeniler tüm Hocalıları katlettiler ve tüm şehri harap ettiler ifadesi geçmiştir. Ayrıca Avrupa meclisi'nin 30 üyesi, Hocalı Katliamı'nın Ermeniler tarafından 19. yüzyıldan itibaren devam ettirilen "soykırım"ların bir aşaması olarak el alınması gerektiğine dair bir demeç verdi[16].

İsim [değiştir]

Bu olaylar Azerbaycan'da "Xocalı soyqırımı" (Hocalı soykırımı), "Xocalı faciəsi" (Hocalı faciası) şeklinde adlandırılırken. Ermenistan'da ise Hocalı Savaşı, Hocalı hadisesi terimleri ile ifade edilir. Dünyanın çeşitli dillerinde ve ülkelerinde de Hocalı katliamı benzeri ifadeler kullanılır.
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 10:04   #18
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

[b] Kaynakça [[url="http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Hocal%C4%B1_Katliam%C4%B1&action=e dit&section=7"]
  1. ^ New York Times - Massacre by Armenians Being Reported
  2. ^ TIME Magazine - Tragedy Massacre in Khojaly
  3. ^ Small Nations and Great Powers: A Study of Ethnopolitical Conflict in the Caucasus By Svante E. Cornell
  4. ^ Letter from the Charge d'affaires a.i. of the Permanent Mission of Azerbaijan to the United Nations Office
  5. ^ KATLİAMDA 1300 KİŞİ HUNHARCA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
  6. ^ Hocalı katliamı / Araz ASLANLI - KAFKASYA ARAŞTIRMALARI MASASI
  7. ^ Azerbaycan İnsanî Yardım Vakfı
  8. ^ Azerbaycan İnsanî Yardım Vakfı
  9. ^ Azerbaycay İnsanî Yardım Vakfı
  10. ^ Diplomatik Gözlem
  11. ^ Letter to the Minister of Foreign Affairs of Armenia from the Executive Director of Human Rights Watch dated March 24, 1997
  12. ^ [Khojaly.org | - Khojaly Genocide
  13. ^ a b Hocalı Katliamının 13. Yıldönümü
  14. ^ Human Rights Watch / Helsinki. Azerbaijan: Seven Years of Conflict in Nagorno-Karabakh. New York. 1994.
  15. ^ Türkatak
  16. ^ .Written Declaration No. 324, 2nd edition, originally tabled on 26 April 2001
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 10:06   #19
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

abi sen ;belgesiz soykırım,katliam falan deyince hatırlatayım dedim..tabi bu tür durumlarda dillerden dillere böyle hikaye,rivayetlerin hatta uydurmaların dolaşması gayet normal sende bundan bahsediyorsun biliyorum ancak bu ermenilerin,azeri türklere, soykırım,katliam yaptığını ve yaptıklarının yanına kar kaldığı geçeğini değiştiremez..sonuçta kesilen kafalar,yüzülen deriler yakılan cesetler var olduğu için bu hikayeye benzer diyolagların yaşandığını da şiddetle savunuyorum..

Vahşeti yaşayan ve sonra Beyrut'a yerleşen Ermeni gazeteci Daud Kheyriyan, For the Sake of Cross (Haçın Hatırı İçin) isimli kitabında şu satırları aktarmaktadır,
“...Gaflan denen ve ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı’nın 1 kilometre batısında bir yere 2 Mart günü 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı. Yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hálá yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. Bana sanki yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim gibi geldi. Yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Şuşa’ya döndüm. Onlar Haç’ın hatırı için savaşa devam ettiler [13].
işte bunun gibi,bu yazıyı ilk okuduğumda inan gözyaşalrıma hakim olamadım..bu nasıl bir şey bu insanlık mı? allah bunlara gün yüzü göstermesin..çok daha ağır konuşurum ama bize yakışmaz.. nerde siyasetçilerimiz al sana soykırım,katliam ne dersen de adına..
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-08-2008, 10:10   #20
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Evet Ramazan,Davud Kehriyan ın yazısını(ki kehriyan ermeni asıllı dır) az önce bende okudum ve alıntı yaptım.tüyler ürpertici...
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"

Konu Karetta2002 tarafından (22-08-2008 Saat 10:12 ) değiştirilmiştir..
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 02:34 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580