|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
30-01-2007, 16:39 | #101 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| BEZE MALZEMELER: -3 yumurta -4 kahve fincanı toz şeker -Yarım paket vanilya -1 tatlı kaşığı sirke YAPILIŞI: 1- Yumurta akları ile şeker bakır bir tencerede iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Sirke konur, biraz daha çarpılır. 2- Vanilya katılır. (İstenirse dövülmüş damla sakızı da konabilir.) 3- Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşık kaşık konur veya krema torbası ile sıkılır. 4- Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir. Not: Bezeyi; Krema torbası ile, tepsiye yuvarlak ve çabuk şekilde sıkınız ve yine kurutarak pişiriniz. Sonra bir çubuk ile yuvarlağı marmelatla mantar şeklinde yapıştırınız ve öyle ikram ediniz. HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE MALZEMELER: -3 yumurta akı -4 kahve fincanı şeker -1 su bardağı hindistan cevizi rendesi -1 çorba kaşığı patates nişastası -Yarım paket vanilya -1 tatlı kaşığı sirke YAPILIŞI: 1- Yumurta akları şeker ile bakır bir kapta çarpılarak kar haline getirilir. (Damlaların şekilleri kaybolmaması gerekir.) Sirke konur, biraz daha çarpılır. 2- Nişasta, vanilya ve hindistan cevizi rendesi ilave edilip kaşıkla karıştırılır. 3- Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşıkla kümeler halinde konur. 4- Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir. PORTAKALLI KURABİYE MALZEMELER: -2 su bardağı şeker -1 su bardağı yoğurt -1 büyük paket margarin (250 gr.) -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine) -2 kahve kaşığı kabartma tozu -1 portakal suyu -1 portakal kabuğu rendesi -Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir. 2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır. 3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur. 4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. 5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir. BEREKETLİ KURABİYE MALZEMELER: -3 su bardağı şeker -2 su bardağı erimiş yağ -6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır) -1 su bardağı yoğurt -1 çorba kaşığı mahlep -2 çay kaşığı kabartma tozu -2 avuç fındık -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -Aldığı kadar un YAPILIŞI: 1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice karıştırılır. 2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir. 3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. 4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur merdane ile 1,5- 2 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir. | ||
|
30-01-2007, 16:39 | #102 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| LOR KURABİYESİ MALZEMELER: -2 su bardağı un -250 gr. tatlı lor -1 yumurta -1 su bardağı toz şeker -1/4 paket margarin (65 gr.) -1 çay kaşığı kabartma tozu YAPILIŞI: 1- Bir tencereye lor, yumurta, toz şeker, margarin, kabartma tozu konup karıştırılır. 2- Elenmiş 2 bardak un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. 3- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir. 4- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. 5- Yumuşak olması için, ılınınca bir tencereye alınıp kapağı kapatılır. Not: Kurabiyelerin üzerine yumurta sürülmez. TUZLU ÇUBUK MALZEMELER: -4- 5 su bardağı un -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -4 kaşık yoğurt -2 yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için ayrılacaktır) -Susam, çörekotu -Tuz YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, tuz, yumurta konup yoğrulur. 2- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ince çubuklar yapılır. Birbirine dolanıp tepsiye dizilir. 3- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam çörek otu serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir. PEYNİRLİ BİSKVİ MALZEMELER: -4 su bardağı un -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -5- 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek) -1- 2 kahve kaşığı kırmızı biber (istenirse) -Tuz YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortası açılıp, yağ, tuz, kaşar rendesi ve yumurta akı konulup karıştırılır. 2- Etraftaki un ile yoğrulur. (Fazla yoğurmayın, hamur bozulur.) Yaş bez altında 10 dakika kadar dinlendirilir. 3- Unlanıp merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir. 4- Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür, iste nirse kırmızı biber serpilir. 5- Orta hararetli fırında pişirilir. Not: Rende kaşardan biraz ayırıp, bisküvilere yumurta sarısı sürüldükten sonra birer tutam konabilir. BİR RUZLU KURABİYE MALZEMELER: -1 çay bardağı yoğurt veya süt -1 çay bardağı erimiş margarin -1 çay bardağı sıvı yağ -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine) -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 çay kaşığı şeker -2 çay kaşığı tuz -Aldığı kadar un -1- 2 çorba kaşığı susam çörekotu karışımı YAPILIŞI: 1- İlk yedi malzeme bir tencereye konur. El ile karıştırılır. Elenmiş un ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir. 2- Cevizden küçük parçalara ayrılır. Küçük simitler veya burgulu çubuklar yapılır. Tepsiye dizilerek 2 çay kaşığı süt ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Üzerine çörekotu susam karışımı serpilir. Fırında açık pembe renkte pişirilir. | ||
30-01-2007, 16:39 | #103 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| YAĞLI SİMİT MALZEMELER: -4,5 su bardağı un -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -1 tatlı kaşığı şeker -Bir kahve fincanı süt -3 yumurta (1 tanesi üzeri için) -Susam, çörekotu -3 kahve kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur. 2- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. 3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir. 4- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir. KANDİL SİMİTİ MALZEMELER: -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -4 çorba kaşığı yoğurt -1 kahve fincanı zeytinyağ -1 çorba kaşığı mahlep -2 kahve kaşığı tuz -1,5 kahve kaşığı kabartma tozu -Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar) -1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine) -50 gr. susam YAPILIŞI: l-Bir tencereye margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep, tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır. 2- Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. 3- Yumurta büyüklüğünde Parçalara ayrılıp simitler yapılır. 4- Üzerlerine yumurta akı sürülüp susamla kaplanır. 5- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir. | ||
30-01-2007, 16:42 | #104 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| PEYNİRLİ PİDE MALZEMELER: -5 su bardağı un -4 çorba kaşığı margarin -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -1 kahve fincanı süt -3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta akı peynire ) -1 küçük kalıp beyaz peynir -Yarım demet dereotu -2 çay kaşığı şeker -2 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, iki yumurta ve tuz konarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. 2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hafif un lanmış yerde el ile açılıp peynir, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. İki ucu peynir görünecek şekilde birleştirilir. 3- Ilık bir yerde bir süre daha mayalandırılıp yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında kurutmadan pişirilir. 4- Fırından çıkar çıkmaz üzerleri hafif yağlanır ve bir tencereye konup kapak kapatılır (yumuşak olması için). PEYNİRLİ PİDE (Başka usül) MALZEMELER: -1 su bardağı süt -1 tatlı kaşığı bira mayası -1 tatlı kaşığı şeker -1 su bardağı erimiş margarin -1 küçük kalıp beyaz peynir -1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire ) -Maydanoz ve dereotu -Aldığı kadar un -1 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Sütün içinde şeker ve bira mayası eritilir. 2- Buna erimiş yağ, tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 3- Üzeri örtülü olarak bir süre mayalandırılır. 4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konur. İki uç peynir görünecek şekilde birleştirilir. 5- Yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. 6- Kurumaması için tencereye konup kapak kapatılır. | ||
30-01-2007, 16:42 | #105 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| TEPSİ ÇÖREĞİ MALZEMELER: -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -1 bardak süt -1 tatlı kaşığı şeker -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine) -10 kahve fincanı un -Yarım kalıp beyaz peynir -Yarım demet dereotu -1 çay kaşığı çörekotu -1 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Ilık süte bira mayası ve şeker konup eritilir. 2- Yağ, yumurta, tuz ve elenmiş un konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.) 3- 25- 30 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Hamurun yarısı el ile tepsiye yayılır. 4- Üzerine kıyılmış dereotu karıştırılmış peynir rendesi serpilir. 5- Kalan hamur üzerine yerleştirilip el ile bastırılır. Yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir. 6- Dilimlenerek tabağa alınır. KABAKLI TART MALZEMELER: -200 gr. yumuşak margarin (Büyük margarinin beşte dördü) -1 yumurta -1 çorba kaşığı yoğurt -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 çay kaşığı tuz -Aldığı kadar un ÜZERİNE: -1 büyükçe kabak -1 adet soğan -2 çarliston biber -Küçük bir parça beyaz peynir (100-150 gr.) -Yarım demet dereotu -2 yumurta -1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber YAPILIŞI: 1- Bir tencereye yumuşak margarin, 1 yumurta, 1 kaşık yoğurt, kabartma tozu ve tuz konup karıştırılır. Elenmiş un ile ancak birbirini tutacak, kısa sürede bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek serin bir yerde 10- 15 dakika dinlendirilir. 2- Hamur, unlanarak küçük bir tepsinin çapından daha büyükçe açılır. Tepsinin içine, kenarları biraz yüksek olarak yerleştirilir. 3- Kabak yıkanır, peynirle beraber rendenin iri tarafı ile rendelenir. Biber, soğan ve dereotu küçük küçük doğranır. 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. 4- Bu karışım hamurun üzerine yayılır. Üzerine iki kaşık kadar sıvı yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak pişirilir. Ilık olarak servis yapılır. | ||
30-01-2007, 16:43 | #106 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KOLAY PEYNİRLİ TEPSİ ÇÖREĞİ MALZEMELER: -Yarım büyük Paket margarin (125 gr.) -Yarım su bardağı sıvı yağ -Yarım su bardağı süt -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 çay kaşığı şeker -1- 5 çay kaşığı tuz -Aldığı kadar un -Yarım küçük kalıp beyaz peynir -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek) -Yarım demet maydanoz -2 çay kaşığı çörekotu YAPILIŞI: 1- Tencereye, yumuşak margarin, sıvı yağ, süt, kabartma tozu, şeker, tuz ve 1 yumurta akı konup el ile karıştırılır. 2- Aldığı kadar elenmiş un ile, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. İki parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak serin bir yerde 10- 15 dakika dinlendirilir. 3- 28- 30 cm. çapında bir tepsi yağlanır. Hamurun bir tanesi tepsi büyüklüğünde açılıp içine yerleştirilir. Üzerine doğranmış maydanoz karıştırılmış peynir rendesi serpilir. 4- Diğer hamur da aynı büyüklükte açılıp peynirin üzerine konur. Hafifçe bastırılıp kare şeklinde dilimlenir. 5- Üzerine yarım kaşık süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir ve fırında pişirilir. KOLAY PİZZA MALZEMELER: -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -2 çorba kaşığı yoğurt -1 yumurta -1 çay kaşığı kabartma tozu -2- 5 su bardağı un -Tuz ÜZERİ İÇİN: -2- 3 sivri biber, 1- 2 domates -Küçük bir parça sucuk -1 yumurta -Yarım bardak süt -1 avuç maydanoz yaprağı YAPILIŞI: 1- Un elenir, ortasına yumuşak margarin, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu konup yoğrulur. Üzeri örtülüp bir süre dinlendirilir. Hamur, 25- 30 cm. çapında bir tepsinin kenarlarının yarısına çıkacak kalınlıkta açılır, tepsiye yerleştirilir. 2- Sucuk, biber, domates, maydanoz küçük küçük doğranır. Hamurun üzerine yerleştirilir. 3- Yarım bardak süt ile 1 yumurta çarpılır. Harcın üzerine dökülüp orta hararetli fırında pişirilir. Not: Bu pizza, peynirli ve kıymalı da yapılır. | ||
30-01-2007, 17:00 | #107 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KUSURSUZ PİZZA MALZEMELER: -5 su bardağı un, 1 yumurta -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -1- 5 su bardağı süt -1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125gr.) SOS İÇİN: -10- 12 sosis, 4- 5 çorba kaşığı rende kaşar üzerine serpmek için -1- 2 çorba kaşığı salça, 3 diş sarımsak -Tuz, karabiber, 1 tutam kekik -1 kahve fincanı zeytinyağ YAPILIŞI: 1- Un elenir, ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, margarin, yumurta, tuz konup yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.) 2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp el ile 7- 8 cm. çapında açılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Kenarlar çimdiklenerek biraz yükseltilir. 3- Üzerine yağ sürülüp bir süre daha mayalandırılır. 4- Hamur kabarınca üzerine sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir. SOSUN YAPILIŞI: Salça biraz su ile koyuca ezilir. Tuz, karabiber, kekik, dövülmüş sarımsak, haşlanarak küçük doğranmış sosis ve zeytinyağ konup karıştırılır. PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ MALZEMELER: -3 su bardağı un -3 orta boy patates -1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.) -2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire ) -1 kahve fincanı süt -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -2 çay kaşığı tuz -4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir -Yarım demet maydanoz YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır. 2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm. çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır. 3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir. Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır. PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ (Başka usül) MALZEMELER: -1 su bardağı yoğurt -1,5 su bardağı margarin zeytinyağ karışımı -4 orta boy patates (haşlanmış ve rendelenmiş) -1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine) -1,5 kahve kaşığı kabartma tozu -Aldığı kadar un -4- 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir -Yarım demet maydanoz, dereotu -Tuz YAPILIŞI: 1- Geniş bir kapta yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz karıştırılır. Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. El ile veya merdane ile 10- 12 cm. çapında açılır. Üzerine önce patates püresi, sonra peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konur. 3- Sarılarak ay şekli verilir. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. Not: İsterseniz; peynir, patates püresi, maydanoz, dereotu ve yumurta akını karıştırıp öyle kullanabilirsiniz. SU BÖREĞİ MALZEMELER: -6 yumurta -1 kahve fincanı yoğurt -Yarım çorba kaşığı tuz -Aldığı kadar un | ||
30-01-2007, 17:00 | #108 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| PEYNİRLİ İÇ İÇİN: -1 büyük kalıp beyaz peynir (300 gr.) -1 demet dereotu-maydanoz -1 yumurta, 3 çorba kaşığı margarin -3 çorba kaşığı tereyağ (yufkaların aralarını yağlamak için) YAPILIŞI: 1- Bir tencereye 6 yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, yarım çorba kaşığı tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. İyice yoğrulur. 10- 12 parçaya ayrılır. Üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir. 2- Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır. Bir tanesi yağlanmış tepsiye kenarlardan sarkacak şekilde yayılır. 3- Diğer yufkalar dörde bölünerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlanıp, soğuk su bulunan başka bir kaba alınır. Sonra hafifçe kurulanır. 4- Tepsiye büzgülü olarak serilip her defasında erimiş yağ gezdirilir. 5- Hamurun yarısı bitince peynirli iç konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde serilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir. Bolca yağlanıp fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır. İçin hazırlanması: Rendelenmiş peynir, yumurta doğranmış, maydanoz, dereotu karıştırılır. Not: Yukarıdaki malzemeden 40 cm çapında iki tepsi börek yapabilirsiniz. YOĞURTLU BÖREK MALZEMELER: -5 su bardağı un -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -3 çorba kaşığı yoğurt -3 yumurta (1 yumurta akı peynire konacak, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecektir.) -Yarım kalıp beyaz peynir -Yarım demet maydanoz ve dereotu -2 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Un elenir. Ortasına yağ, 2 yumurta, tuz, yoğurt konup karıştırılır. Sonra un ile yoğrulur. 2- Maydanoz, dereotu, peynir ve yumurta akı karıştırılır. 3- Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynirli iç konur ve kapatılır. 4- Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. Not: İstenirse; böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çörekotu da serpilebilir. KARAKÖY POĞAÇASI MALZEMELER: -1 su bardağı yoğurt -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağ) -1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek) -Aldığı kadar un -Yarım kalıp beyaz peynir -Yarım demet dereotu, maydanoz -Tuz YAPILIŞI: l-Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır. 2- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.) 3- Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır. 4- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. MAYALIPOĞAÇA MALZEMELER: -1 çay bardağı süt -1 çay bardağı yoğurt -1 çay bardağı sıvı yağ -2 tatlı kaşığı kuru maya -Yarım çay bardağı ılık su -1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz -1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine sürülecek) -Aldığı kadar un -Küçük bir parça beyaz peynir -7- 8 dal maydanoz YAPILIŞI: 1- Tencerede ılık su içinde şeker ve maya eritilir. Süt, yoğurt, sıvı yağ ve tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırılır. 2- Maydanoz yıkanıp doğranır, rendelenmiş peynir ve yumurta akı karıştırılır. 3- Mayalanan hamur, üç parçaya ayrılır. Parçalar hafif unlanarak merdane ile tabak büyüklüğünde açılır ve altı parçaya kesilir. (Toplam 18 poğaça) 4- Parçaların geniş tarafına peynirli harç konup kıvrılır. Tepsiye dizilip bir süre daha mayalandırılır. Yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ ve iki çay kaşığı süt konup karıştırılır. Poğaçaların üzerine sürülür. İstenirse susam, çörekotu serpilir. 5- Fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca, bir tencereye konur. Yumuşak kalması için üzeri örtülür. | ||
30-01-2007, 17:01 | #109 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| RUS BÖREĞİ MALZEMELER: -1 su bardağı süt, 1 su bardağı su -2 tatlı kaşığı yaş bira mayası -1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker -Yarım küçük paket margarin (65 gr.) -Aldığı kadar un -Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ İÇ İÇİN: -250 gr. kıyma, 2 soğan -Yarım demet maydanoz -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Şeker ile bira mayası sütle eritilir. 2- Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır. 3- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. 4- Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir. 5- Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır. Not: Kıymalı iç şöyle hazırlanır: Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır. (Kıyma ve soğan kavurmadan çiğ de kullanılabilir.) PUF BÖREĞİ MALZEMELER: -4 su bardağı un, 2 kaşık margarin, 1 yumurta -2 kaşık yoğurt, 1,5 çay kaşığı tuz -Yarım kalıp beyaz peynir, maydanoz ve dereotu -2 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için) YAPILIŞI: 1- Un elenir, ortasına yoğurt, yumurta, tuz, yarım bardak kadar su konup yoğrulur. Özleştirilip 15 parçaya bölünür. Yaş bez altında dinlendirilir. 2- Her parça 10 cm açılıp araları margarinle yağlanır. (Az erimiş yağ karıştırarak krem gibi beyazlatılacaktır.) 3- 5 hamur üst üste konur ve üç grup yapılır. En üstler yağlanmaz. 4- Her parça 2 mm. inceliğinde açılır. Peynir-maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır. Kapakla kesilir. 5- Kızgın yağda hafif hafif sallayarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Not:Başka bir terkip: Tencereye 1 yumurtayı tepesinden delip akıtınız. Aynı yumurta kabuğu ile, 2 yumurta dolusu su, 2yumurda dolusu zeytinyağ-margarin karışımı, 1 yumurta dolusu sirke, 1 tutam tuz ve aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 40 parçaya ayırıp 5- 6 cm. çapında açınız. Peynirli iç koyup kapatarak yağda kızartınız. (Aynı hamur tuzsuz hazırlanıp, parçaların içine, ceviz, şeker, tarçın karışımı koyarak kızartıldıktan sonra pudra şekerle bulanabilir. | ||
30-01-2007, 17:01 | #110 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| KATMER MALZEMELER: -1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz -Aldığı kadar un (4- 5 bardak) -3- 4 çorba kaşığı margarin (yumuşak) YAPILIŞI: 1- Bir tencere su ve tuz konur. Elenmiş 4- 5 bardak un ile bir hamur yapılır. İyice özleştirilir. 2- Üzeri nemli bezle örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir. 3- 16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 10- 12 cm. çapında açılır. 4- Aralarına karıştırarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste konur. (4 grup yapılır, en üstler yağlanmaz). Üstleri örtülür. 5- İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açabildiği kadar açılır. Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır. Bu rulo hamur tekrar dört parçaya ayrılır. 6- Kesilen kısımlar üste gelmek üzere her parça 10- 12 cm çapında açılır. 7- Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya saç üzerinde pişirilir. 8- Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür. Not: 1- Katmere pudra şeker serpilebilir. 2- Arasına peynir, kıyılmış maydanoz, taze soğan konarak pişirilir. 3- Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşil biber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilir. SOSİSLİ ÜÇYUFKA BÖREĞİ MALZEMELER: -3 yufka -3 karışık margarin -2 kaşık yoğurt -2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek) -6- 7 adet sosis -2- 3 sivri biber -2 küçük domates -1 kahve kaşığı kekik -Tuz YAPILIŞI: 1- Sosis haşlanır. Sosis, domates ve biber küçük küçük doğranır. Tuz ve kekik atılıp karıştırılır. 2- Yağ, yoğurt, yumurta karıştırılır. 3- Bu karışım bütün olarak yufkaların arasına sürülüp 3 yufka üst üste konur. 4- Yufkalar önce dörde sonra her parça üçe kesilir. (Hepsi 12 parça) 5- Parçaların geniş kenarına sosisli harç konup sarılır. Tepsiye dizilir. 6- Yumurta sarısı sürülüp orta hararetli fırında pişirilir. Not: Sosisli iç yerine peynirli ve kıymalı iç de konabilir. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |