Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Gıda *

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-01-2007, 15:13   #31
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KADIN BUDU KÖFTE
MALZEMELER:
-750 gr. dana kıyma
-2 soğan
-3 çorba kaşığı pirinç
-3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken
kullanılır.)
-Yarım demet maydanoz
-1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
-3- 4 çorba kaşığı galeta unu
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp
haşlanır ve suyu çektirilir.
2- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
3- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
5- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
KISA BİLGİ:
Yağı çok yüksek hararette tutmak, yağda bir takım zehirli ve tahriş edici maddeler meydana gelmesine sebep olur. Bundan dolayı, tavada az yağlı, yağı yakarak kızartma yapmak yanlıştır. Kızartma; derin bir kapta, bol yağda ve yağın içinde adeta kaynatmak şeklinde yapılmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:13   #32
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAVUÇLU SULU KÖFTE
MALZEMELER:
-750 gr. dana kıyma
-2 soğan
-3 çorba kaşığı pirinç
-3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken
kullanılır.)
-Yarım demet maydanoz
-1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
-3- 4 çorba kaşığı galeta unu
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp
haşlanır ve suyu çektirilir.
2- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
3- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1
yumurta kırılıp yoğrulur.
4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
5- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.

BULGURLU KÖFTE
MALZEMELER:
-500 gr. dana kıyma
-3- 4 çorba kaşığı ince bulgur
-1 yumurta
-Yarım demet dereotu
-1- 2 soğan
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı yağ
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, kara biber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğrulur.
2- Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.
3- Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.
Not: Ertesi öğüne kalan köfteler, suyundan süzüldükten sonra çarpılmış yumurtaya batırılıp kızartılırsa değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:14   #33
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ROSTO KÖFTE
MALZEMELER:
-750 gr. dana kıyına, 2 soğan
-2 dilim bayat ekmek içi
-3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek, 1 yumurta akı köfte hamuruna, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
-1 havuç (haşlanmış)
-1 su bardağı iç bezelye (konserve)
-Tuz, karabiber, kimyon (1 çay kaşığı)
YAPILIŞI:
1- Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek,
tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur.
2- Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır.
3- Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.
4- Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür.
5- Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için). Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.
Not: 1) Tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1
çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir.
2) Rulonun içine patates-püresi de konabilir.

PATATES KÖFTESİ
MALZEMELER:
-6 orta büyüklükte patates
-3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır).
-5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)
-Yarım demet maydanoz
-2- 3 çorba kaşığı un, galeta unu
-Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı.
-Tuz ve karabiber.
YAPILIŞI:
1- Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir.
2- Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.
3- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
4- Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.
5- Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.
Not:
1) Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.)
2) İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa Patates Kroket olur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:14   #34
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PATLICANLI KÖFTE
MALZEMELER:
-500 gr. yağsız dana kıyma
-1 dilim bayat ekmek içi
-1 avuç maydanoz yaprağı, 1- 2 soğan
-1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon
-5- 6 patlıcan
-1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı -2 domates
-Yarım kaşık salça
-4- 5 sivri biber
-Tuz
YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur.
2- Küçük yassı köfteler yapılır.
3- Patlıcanların baş tarafı kesilip soyulur, boydan boya ince dilimlenir.
4- Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır. Yıkanıp kurulanır.
5- Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir.
6- Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur.
7- Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle yavaş yavaş pişirilir.
Not: Patlıcanların içine köfte yerine pişirilmiş parça et de konabilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:14   #35
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BEYAZ PEYNİR KÖFTESİ
MALZEMELER:
-Yarım kalıp beyaz peynir
-2 dilim bayat ekmek içi
-2 yumurta
-Maydanoz ve dereotu
-Karabiber
-Kızartmak için zeytinyağ veya ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
l-Peynir, rendelenir. Ufalanmış ekmek içi, karabiber, maydanoz, dereotu ve yumurta konup karıştırılır.
2- Küçük köfteler yapılıp, yağda kızartılır.

PEYNİRLİ PATLICAN
YAPILIŞI:
1- 3 patlıcan soyulup halka halka dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanıp kurulanır.
2- İki yumurta kadar beyaz peynir rendelenir, doğranmış maydanoz, 1 yumurta karıştırılır.
3- Bir dilim patlıcana az miktar peynir karışımı sürülüp, ikinci dilim üzerine kapatılır. İki taraf unlanır.
4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine alınır.
KISA BİLGİ:
Beyaz peynir sindirimi kolaylaştırır. Her gün bir kibrit kutusu kadar peynir yenmelidir.

SOĞAN KÖFTESİ
(Hint ikramı)
MALZEMELER:
-4 soğan
-4 çorba kaşığı un
-2 yumurta
-1 şişe ketçap veya 2- 3 kaşık biber salçası
-Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Un, yumurta, tuz, karabiber konup karıştırılır.
2- Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılır.
3- Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır.
KISA BİLGİ:
Yeşil soğandaki C vitamini kuru soğanın iki katıdır.
ÇİĞ KÖFTE
MALZEMELER:
-500 gr. dana kıyma (Et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır.)
-1,5- 2 su bardağı ince bulgur
-3- 4 çay kaşığı acı kırmızı biber
-2 çay kaşığı kimyon
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 soğan
-2 çay kaşığı karabiber, tuz
SALATASI İÇİN:
-8- 10 tane taze soğan
-1 demet maydanoz
-4- 5 çay kaşığı sumak
-Yarım kahve fincanı zeytinyağ
-1 limon, tuz
YAPILIŞI:
1- Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
2- Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir.
3- Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızı
biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu karıştırılır.
4- Köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:14   #36
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
-750 gr. dana kıyması (iki kere çekilmiş)
-1,5- 2 su bardağı ince bulgur
-3- 4 yumurta (1 tanesi, hamura, 2- 3 tanesi kızartılırken kullanılacak.)
-1 avuç ceviz içi, 2 soğan
-Çam fıstığı, kuş üzümü (1'er çorba kaşığı)
-1 çorba kaşığı margarin
-1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
-2 kahve kaşığı karabiber ve tuz
-2 kahve kaşığı kimyon
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI:
İçinin Hazırlanması:
İnce doğranmış soğan, çam fıstığı, margarin ile kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilir. Suyunu çekince, tuz, karabiber, kimyon, doğranmış ceviz, kuş üzümü konup karıştırılır.
1- İnce bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve bir yumurta, ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
2- Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.
3- Hazırlanan iç doldurulup delik kapatılır. Islak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.
4- Kaynar az tuzlu suda birkaç dakika haşlanır (suyu fazla kaynatmamalı). Delikli kepçe ile alınıp, ılınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda kızartılır.
KOLAY İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER:
-500 gr. dana kıyma
-3- 4 adet kuru soğan
-1 su bardağı rendelenmiş havuç
-1 su bardağı ince bulgur (yarım bardak sıcak su ile kabartılır)

-Yarım su bardağı doğranmış ceviz içi
-6 adet yufka
-3 yumurta
-Tuz, karabiber
-1 su bardağı galeta unu
-2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
1- İnce doğranmış soğan, 3 çorba kaşığı sıvı yağda hafif kavrulur. Kıyma ilave edilir. Suyunu çekince rendelenmiş havuç konur. 4- 5 dakika pişirildikten sonra ateşten alınır. Kabartılmış ince bulgur, ceviz içi, tuz, karabiber katılır. Bu harç 24 kısma ayrılır.
2- Yufkalar 8 parçaya bölünür (tamamı 48 adet). Bir parçanın üzerine yumurta akı sürülüp ikincisi üzerine yapıştırılır. Kıymalı harç konur, iki parmak genişliğinde gevşek sarılır (hepsi 24 adet).
3- Artan yumurta akı ve yumurta sarıları iyice çarpılır. Yufkalar önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Kızartmayı küçük ve derin bir tencerede yapınız.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:15   #37
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ŞARK KÖFTESİ
MALZEMELER:
-2 su bardağı ince bulgur
-1 avuç kuru nane yaprağı
-6 adet soğan
-2- 3 kaşık un
-1 yumurta akı
-3 kaşık margarin
-2 çay kaşığı kırmızı biber
-750 gr. yoğurt
-3 diş sarımsak
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Bulgur ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir.
2- İçine nane ufalanır, 1 soğan rendelenir. Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (Arasıra su serpilir.)
3- Avuç içinde sıkarak küçük köfteler yapılır.
4- Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır. (Suyu fazla kaynatmamalıdır.)
5- Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur.
6- Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonra da soğan kavurması dökülür.
KISA BİLGİ:
Yoğurt kansızlık, kalp hastalığı, sindirim güçlüğüne ve karaciğer hastalığına faydalıdır.
MERCİMEKLİ KÖFTE
MALZEMELER:
-2 su bardağı kırmızı mercimek

-1,5 su bardağı ince bulgur
-3 soğan
-3- 4 kaşık yağ
-2- 3 çay kaşığı kırmızı biber
-2- 3 çay kaşığı kimyon
-Yarım demet dereotu ve maydanoz
-6- 7 taze soğan
-1 kaşık salça
YAPILIŞI:
1- Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.
2- Taze soğan, dereotu temizlenip ince doğranır.
3- Mercimek ayıklanıp yıkanır; 3- 4 bardak su ile iyice
haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.
4- Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur.
5- Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
6- Tabağa dizilir. Arzu edilirse çif köfte salatası ile servis yapılır.
KISA BİLGİ:
Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:15   #38
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PATATESLİ BULGURLU KÖFTE
MALZEMELER:
-5- 6 patates
-1 su bardağı ince bulgur
-3- 4 sivri biber
-10- 12 adet taze soğan
-1 demet maydanoz
-2- 3 çay kaşığı kimyon
-2 çay kaşığı kırmızı biber
-2 çay bardağı zeytinyağ
-1- 2 limon suyu, tuz
YAPILIŞI:
1- Patatesler haşlanıp soyulur, püre makinesinden geçirilir veya
rendelenir.
2- Bulgur ayıklanıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp kapatılır.
3- Patates, bulgur, tuz, kırmızı biber, kimyon, zeytinyağ, doğranmış biber, soğan, maydanoz ve limon suyu karıştırılıp yoğrulur.
4- Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır, servis tabağına yerleştirilir.
5- Marul yaprakları ve çiğ köfte salatası ile servis yapılır.
Not: İsterseniz; 3 yumurtayı çatalla çarpıp yağda omlet gibi pişiriniz. Patatesli bulgura ilave edip yoğurunuz. Diğer malzemelerle şekilleyiniz.
KISA BİLGİ:
Bulgur bol posalı bir besin olduğundan bağırsakların boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca B grubu vitamini yönünden zengindir.

DANA ROSTO
MALZEMELER:
-Yarım koyun budu
-2 kaşık margarin
-1 kaşık salça
-Tuz
YAPILIŞI:
1- But etini alabilecek bir tencerede yağ eritilir.
2- İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve yağda kızartılır.
3- Yarım fincan su ile sulandırılmış salça konur. Biraz sonra da
3- 4 bardak sıcak su ilave edilip kapak örtülür.
4- Orta ateşte 2 saat pişilir (et yağına kalmalıdır).
5- Biraz soğuyunca dilimlenip servis tabağına yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek dökülür.
6- Etin yanına havuç, bezelye soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak servis yapılır.
Not: 1) Rosto, but etin kemikleri çıkarıldıktan sonra rulo
şeklinde bağlanarak da aynı şekilde pişirilir.
2) Kuzu budu tencerede pişirmeden, fırında şöyle pişirilir: Et tuzlanıp yağlanır. Tepsiye konup fırında ara sıra su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça konup renklendirilerek üzerine dökülür.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:17   #39
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BUĞU KEBABI
MALZEMELER:
-1 kg. koyun kuşbaşı eti
-3 avuç arpacık soğan
-3- 4 diş sarımsak
-2 kaşık yağ
-1 domates
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı karabiber
-2 defne yaprağı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.
2- Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.
3- Pilav ve salata ile servis yapılır.
KISA BİLGİ:
1- Düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.
2- Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf
sağlar, bilhassa vitaminler daha az ziyan olur.

ORMAN KEBABI
MALZEMELER:
-1 kg. kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
-2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 soğan
-3 patates
-3 havuç
-1 su bardağı konserve bezelye
-1 çorba kaşığı salça
-2 çay kaşığı kekik
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.
2- Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2- 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
3- Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.
4- Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5- 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.
KISA BİLGİ:
Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri yukarı doğru bombeli ise bozuktur. Kullanılması tehlikelidir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:17   #40
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ŞİŞ KEBABI
MALZEMELER:
-1 kg. koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)
-2 domates
-4 sivri biber
-2 tutam kekik
-limon
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-2 kırmızı soğan
-1 demet maydanoz
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
l-Zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.
2- Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3- 4 saat dinlendirilir.
3- Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.
4- Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates, et, biber.
5- Alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle iki tarafı pişirilir (kuru olmaması için).
6- Kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.
Not: Sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır. Ciğer ve koç yumurtası yıkanmaz.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:58 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580