Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Gıda *

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-01-2007, 15:17   #41
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YOĞURTLU PİDELİ KEBAP
MALZEMELER:
-1 kg. koyun kuşbaşı
-2 soğan
-3 domates
-4 çorba kaşığı yağ
-3 pide
-500 gr. yoğurt
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç
saat veya bir gece bekletilir.
2- 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
3- Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
4- Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
5- Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.
Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:
1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

YUFKALI PİRZOLA
MALZEMELER:
-12 kalem kuzu pirzolası
-2 domates
-3 sivri biber
-Yarım kaşık margarin
-3 hazır yufka
-1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı (Kızartmak için)
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.
2- Yarım kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.
3- Yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.
4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır.
Not: Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız.
KISA BİLGİ:
Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:18   #42
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BEŞAMEL SALÇALI PİRZOLA
MALZEMELER:
-10 adet kuzu veya koyun pirzola
-2 kaşık margarin
-3 kaşık un
-1,5 su bardağı süt
-2 yumurta
-1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- BEŞAMEL SALÇASI: Margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.
2- Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak pişirilir. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
3- Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır.
4- Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir.
Not: Pirzolalar, beşamel salçası yerine şöyle kaplanabilir: 3- 4 patates haşlanıp püre yapılır. Buna 2- 3 yumurta, 1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un, tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır.

SEBZELİ KOYUN ETİ (Haşlama)
MALZEMELER:
-1 kg. koyun eti (Kemikli parça et)
-3 havuç
-3 patates
-1 kereviz

-3 soğan
-1 demet maydanoz
-1- 2 limon suyu
-1- 2 yumurta sarısı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.
2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır.
3- Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.
4- Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.
5- Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Not: Büyük soğan yerine 1- 2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.
KISA BİLGİ:
Romatizmalılar için haşlama et ve ebegümeci faydalıdır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:18   #43
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KUZU KAPAMA
MALZEMELER:
-1 kg. kemikli kuzu eti
-2 kaşık yağ
-1 kuru soğan
-12 adet yeşil soğan
-1 demet pazı
-1 marul
-1 havuç
-1 demet dereotu
-Tuz
YAPILIŞI:
l-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır.
2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır. Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir.
3- Soğuyunca kapak açılır. Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir.
Kısa Bilgi:
Marul, mide ağrılarına, uykusuzluğa, bronşit, şeker hastalığı ve mafsal ağrılarına faydalıdır.

SALÇALI BİFTEK

MALZEMELER:
-1 kg. biftek
-2 kaşık yağ
-1 soğan
-1 havuç
-1 kereviz
-1 patates
-2 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-Yarım su bardağı kırmızı şarap
-Tuz, karabiber ve 1 defne yaprağı
YAPILIŞI:
1- Biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır.

2- Aynı yağda küçük doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur.
3- Salça ve şarap konur. Etlerin üzerine yayılır.
4- 3- 4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
5- Patates püresi, pilav ve makarna ile servis yapılır.
Not: İstenirse bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile süzgeçten geçirilir; etin üzerine sos olarak dökülür.
KISA BİLGİ:
Yetişkin bir insanın günlük protein (et, süt, yumurta, baklagiller) ihtiyacı kilosu başına 1 qr. dır. Örneğin, 65 kg. ağırlığındaki bir insanın günlük protein ihtiyacı 6- 5 gr. dır. Büyüme çağında ise bu miktar kg. başına 2- 3 gr. dır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:18   #44
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

PEYNİRLİ BİFTEK
MALZEMELER:
-8 biftek
-200 gr. gravyer veya kaşar peyniri
-2 kaşık tereyağ veya margarin
-1 soğan, tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.
2- Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte eritilir.
3- Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir.
4- Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.
Not: Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.
KISA BİLGİ:

1- Yetişkin insanlar protein ihtiyacının %35'ini hayvansal proteinlerden (et, süt, yumurta), %65'ini bitkisel proteinlerden (fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye) karşılamalıdır.
2- Büyüme çağında, hamilelik ve süt verme durumunda, protein ihtiyacı yarı hayvansal, yarı bitkisel kaynaklardan karşılanmalıdır.

ŞİNİTSEL
MALZEMELER:
-1 kg. biftek (ince dövülmüş)
-4 çorba kaşığı galeta unu
-3 çorba kaşığı un
-3 yumurta
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)
-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1- Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.

2- Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp elle bastırılır.
3- Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.
Not: 1) Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.
2) Biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa nefaseti artar.
KISA BİLGİ:
Hayvansal gıdalar zeka faaliyetlerini arttırır. Bilhassa proteinlerin zekaya etkisi 0-4 yaş arasıdır. Çünkü beyin ve sinir hücreleri bu ara gelişir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:18   #45
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BEYİN TAVA
MALZEMELER:
-2 dana beyin
-1 soğan
-2 defne yaprağı
-Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için)
-1 avuç maydanoz yaprağı
-limon
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.
2- Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur.
3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.
4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.
KISA BİLGİ:
Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır.

CİĞER TAVA
MALZEMELER:
-1 koyun karaciğer
-2 kaşık margarin
-2- 3 soğan
-Yarım demet maydanoz
-2 çay kaşığı sumak
-2 çay kaşığı kırmızı biber
-2 çorba kaşığı zeytinyağ
-Yarım limon
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Karaciğerin zarı soyulur. Kuşbaşı doğranır.
2- Bir tencere yağ kızdırılır. Ciğerler atılıp karıştırılır. Harlı
ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirilir (suyunu çekinceye kadar). Tuz ve karabiber atılır.
3- Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Kıyılmış maydanoz, tuz; kırmızı biber, sumak, zeytinyağ, limon suyu ilave edilip karıştırılır.
4- Ciğerle, soğan salatası beraber servis yapılır.
Not: Ciğeri, sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirilmelidir.
KISA BİLGİ:
Karaciğer çok besleyici ve sindirimi kolaydır. Ancak genç ve sağlıklı karaciğer alınmalı ve iyi pişirilmelidir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:18   #46
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SEBZELİ PİLİÇ
MALZEMELER:

-1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti
-2 adet soğan
-3- 4 diş sarımsak
-2- 3 çarliston biber
-100-150 gr. taze fasulye
-2 kabak
-1 patlıcan
-2 domates
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır. İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur. 20- 30 dakika bekletilir. Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır. Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır.
2- Çelik bir tencerenin altına etler dizilir. Tuz, karabiber serpilir.
3- Sebzeler yıkanır. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır.
4- Pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir. İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur.
5- Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır.

ÇERKEZTAVUĞU

MALZEMELER:
-1 tavuk
-2,5- 3 bardak ceviz içi
-2 dilim bayat ekmek içi
-2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber
-1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
-1 avuç maydanoz yaprağı
-Tuz-1 kahve kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
1- Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.
2- Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına
alınır, tuz ve karabiber serpilir.
3- Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.
4- Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
kıvamına getirilir.
5- Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Not: İstenirse ceviz karışımına 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.
KISA BİLGİ:

Sığır 8 kg. yeme ........ 1 kg. et verir.
Koyun 8,5 kg. yeme ...... 1 kg. et verir.
Domuz 3 kg. yeme ........ 1 kg. et verir.
Tavuk 3,5 kg. yeme ... ...1 kg. et ve 1 yumurta verir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:19   #47
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FIRINDA TAVUK GRATEN
MALZEMELER:
-1 tavuk
-2 kaşık yağ (margarin)
-2 kaşık un
-Yarım litre süt
-3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
-2 yumurta
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
4- Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.
5- Fırında pembe olarak kızartılır.
6- Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.
Not: Yumurta aklarını beze yapmada kullanınız.
MAYONEZLİ BALIK
MALZEMELER:

-1 kg. levrek (kefal, palamut, yayın)
-1 soğan
-2- 3 defne yaprağı
-1 çay kaşığı tane karabiber
-Tuz
RUS SALATASI İÇİN

-2 yumurta sarısı

-1,5 su bardağı zeytinyağ

-1- 2 limon

-1 çay kaşığı toz hardal

-2 patates (haşlanmış)
-1 havuç (haşlanmış)
-Yarım su bardağı iç bezelye(konserve)
-10- 12 küçük salatalık turşu(kornişon)
YAPILIŞI:
1- Balık temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır;
sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.
2- Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.
3- Rus salatası hazırlanır. (4- 5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)
4- Balık eti, Rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.
Not: Balığın haşlama suyunu Balık çorbası yapınız.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:19   #48
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BALIK PİLAKİ
MALZEMELER:
-1 kg. balık
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-3 patates
-2 havuç
-2 soğan
-1 kereviz

-1 demet maydanoz
-4- 5 diş sarımsak

-1 kaşık salça
-2 defne yaprağı
-2 limon
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir.
2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur.
3- Hepsi zeytinyağda kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir.
4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır.
5- Limon dilimleri ile süslenir.
KISA BİLGİ:

1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur.
2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:20   #49
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

JÖLELİ SOĞUK ET
MALZEMELER:
-2 dana dili
-1 çay kaşığı tane karabiber
-Yarım demet maydanoz
-1- 2 dal kereviz
-2 soğan

-8 yaprak jelatin
-4- 5 salatalık turşusu
-2 katı pişmiş yumurta
-2 havuç (haşlanmış)
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Dil kazınıp yıkanır. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır. (Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir.)
2- Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır.
3- Dil suyu süzülür. Yıkanmış jelatinler konup eritilir.
4- Turşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır. Etle karıştırılır. Buna jelatinli et suyu ilave edilir.
5- Kalıp ıslatılır. Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında dondurulur (3- 4 saat).
6- Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Etrafı Rus salatası ile süslenir.
Not: Et suyunun yağsız olması lazımdır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:20   #50
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BÖLÜM 4
PİLAV, MAKARNA VE
YUMURTALAR
TAVUKLU BAHAR PİLAVI
MALZEMELER:
-2 su bardağı pirinç
-400 gr. tavuk göğüs kuşbaşı eti
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı çam fıstığı
-1 çorba kaşığı kuşüzümü
-2 adet soğan
-1 çarliston biber
-1'er çay kaşığı tarçın ve karabiber
-Yarım çay kaşığı yenibahar
-1- 5 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
2- Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır.
3- Aynı yağa önce kuşbaşı etler atılıp 5 dakika kadar kavrulur.

4- Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar katılıp karıştırılır. Sonra etler başka bir kaba alınır.
5- Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir.
6- Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
7- Kavrulmuş çam fıstığı ile, temizlenip yıkanmış kuşüzümü konur. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar buharı ile demlendirilir.
8- Karıştırıldıktan sonra servis yapılır.

KABUNE
MALZEMELER:
-2 su bardağı pir inç
-400 gr. koyun kuşbaşı et
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 adet soğan
-1 çarliston biber
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
2- 4 bardak su tencerede kaynatılır. Etler suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.
3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır.
4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur.
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır.
5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir.
6- Tuz, karabiber serpilir. Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılır.
7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır.
Not: Kabune'yi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 02:53 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580