Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Gıda *

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-01-2007, 15:01   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yemek Tarifleri

ÇORBALAR
ET SUYU NASIL ÇIKARILIR?
MALZEMELER:
-Dana kemiği
-1 soğan
-Havuç
-Kereviz veya maydanoz sapları
-1 kahve kaşığı tane karabiber
-2 defne yaprağı
YAPILIŞI:
1- Kemikler yıkanıp bol su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır.
2- Soyulup dörde bölünmüş soğan, havuç, kereviz defne yaprağı ve maydanoz sapları konur. İyice kaynatılır. Tel süzgeçten süzülür.
3- Soğuyunca üzerinde biriken yağlar alınarak atılır.
KISA BİLGİ:
Et suyu çıkarırken; çok az sirke ilave edilirse et suyu kalsiyum bakımından zengin olur.
SOĞANLI ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER:
-2 soğan
-3 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı un
-4 çorba kaşığı şehriye
-1 su bardağı süt
-Yarım demet maydanoz
-6 su bardağı et suyu veya su
-Tuz-Karabiber
YAPILIŞI: 1- Yağ ile ince doğranmış soğan hafif sararıncaya kadar kavrulur.
2- Un ilave edilir. 1- 2 defa karıştırılır. Et suyu veya su konur, tuz atılır.
3- Kaynayınca şehriye ilave edilir.
4- Şehriyeler pişince doğranmış maydanoz ve daha sonra da süt ilave edilir.
İstenirse karabiber serpilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:01   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-1,5 bardak kırmızı mercimek
-1 adet patates
-2 baş soğan
-1 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı yağ
-1 yumurta sarısı
-Tuz, kırmızı biber
-1 bardak süt
YAPILIŞI:
1- Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.
2- Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
3- Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süz geçten kaşık yardımı ile geçirilir.
4- Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
1) Yumurta sarısı-süt karışımı
2) Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
3) Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı
ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER:
-8 su bardağı et suyu
-1 su bardağı yeşil mercimek
-1 kahve fincanı arpa şehriye
-2 adet soğan
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı un
-Yarım su bardağı süt
-1 çay kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
1- Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.
2- Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un konur, bir kaç kez karıştırılır.
3- Et suyu, yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye konur. 10- 15 dakika yavaş ateşte kaynatılır. Sofraya alınacağı zaman süt katılır. Üzerine kuru nane serpilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:02   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ŞAFAK ÇORBASI
MALZEMELER:

-8 bardak et suyu

-2 çorba kaşığı un

-2 kaşık yağ

-4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası

-1 bardak süt

-1 yumurta sarısı

-Tuz

YAPILIŞI:
1- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
2- Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
3- Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa
süzgeçten geçirilir.
4- Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek
saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş
kapatılır.
Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.
KISA BİLGİ:
Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz.

BALIK ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak haşlama balık suyu (Haşlanmış balık eti ile
mayonezli balık yapılır)
-2 Soğan, 1 havuç
-5- 6 dal kereviz veya maydanoz
-1 çay kaşığı tane karabiber

-2 diş sarımsak, 2 kaşık yağ
-Yarım su bardağı pirinç
-1- 2 limon suyu
-2 yumurta sarısı
-Defne yaprağı
-Tuz-kırmızı biber
YAPILIŞI:
Balık Suyunun Çıkarılması:
Balık temizlenir, yıkanır. Sıcak su ile ateşe konur, kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan tane karabiber, maydanoz sapları, defne yaprağı konup, iyice kaynatılır. Süzülür. Balık eti mayonezli balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında kullanılır.
1- Havuç, maydanoz, sarımsak ince ince doğranır. Yağla
pembeleştirilir. 1 kaşık un katılır. Biraz daha kavrulur. Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice pişirilir.
2- Yemek saatinden 10 dakika evvel yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye katılır. Tuz atılır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:02   #4
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KISA BİLGİ:
Sofraya daima gerçek çiçek koyunuz. Çiçeğinizi az kokulu seçip, kısa saplı olarak tanzim ediniz.

BORÇ
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-2 kaşık yağ
-2 soğan
-2 patates
-1 küçük kereviz
-2 küçük pancar
-1 küçük havuç
-5- 6 yaprak lahana
-2 kaşık konserve domates salçası
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı limon tuzu
-1 çay kaşığı şeker
-Tuz
YAPILIŞI:
l-Sebzeler yıkanır, soyulur. Bir kaba rendelenir ve doğranır.
2- Çorba tenceresinde rendelenmiş soğan yağ ile pembeleştirilir.
Un katılır, biraz da un ile kavrulur.
3- Hazırlanan sebzelerin hepsi konur. Biraz karıştırılır.
Domates salçası ve et suyu konup pişirilir. Tuz limon tuzu, şeker atılıp 10 dakika sonra ateş kapatılır.
KISA BİLGİ:
Ekmek: su, salata çorbadan sonraki yemekle servis yapılır.

DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-3 çorba kaşığı un
-2 yumurta
-2 limon
-2 parça et (haşlanmış)
-2 kaşık yağ
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI:
1- Et suyu tencerede kaynatılır. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak, ezilir.
2- Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
3- Yağ ısıtılır. Küçük doğranmış et ile 1- 2 defa çevrilir. Kırmızı biber katılıp çorbaya dökülür.
KISA BİLGİ:
1- Yemeklerin tuzunu ateşten almadan 5 dakika kadar önce atınız (tuzun yemeğin tadı ile iyi ayarlanması ve pişmeyi geciktirmemesi için).
2- Fazla tuzlu yemek, vücut dokularının su tutmasına yani ödeme sebep olur. Vücutta bilhassa ayaklarda şiş olur.
3- Yemekleri tuzsuz pişirip, yerken tuz serpseniz, vücut bu tuzu daha çabuk dışarı atar.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:02   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-2 soğan
-1 kahve fincanı pirinç
-1,5 çorba kaşığı un

-1,5 çorba kaşığı yağ
-1 patates
-1 havuç
-6- 7 dal kereviz
-6- 7 kök ıspanak
-6- 7 dal maydanoz

-1 bardak süt
-1 yumurta sarısı
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Sebzeler yıkanır; havuç, patates rendelenir; kereviz,
ıspanak, maydanoz doğranır.
2- Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembe olarak kavrulur. Un konur. Biraz daha karıştırılır.
3- Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir.
4- Tel süzgeçten kaşıkla bastırılarak geçirilir. Tuz atılır.
5- Yumurta sarısı süt ile çarpılıp kaynayan çorbaya katılır; karıştırılıp hemen ateşten alınır.

Not: Mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır.
PATATES ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-1,5 çorba kaşığı yağ
-1,5 çorba kaşığı un
-1- 2 soğan
-3 patates
-1 bardak süt
-1 yumurta sarısı
-Tuz
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:02   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

YAPILIŞI:
1- Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır. Biraz daha çevrilir.
2- Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.
3- Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.
4- Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp ateşten alınır.
5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not:
1) İstenirse üzerine kuru nane serpilir.
2) Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.
KISA BİLGİ:
Patateste C vitamini kabuğa en yakın yerdedir. Bu bakımdan ince soyulmalı, ucuz ve kabuk yüzeyinin fazla oluşu dolayısıyla küçük patates satın alınmalıdır.

MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER:
-1 su bardağı küçük doğranmış KÜLTÜR MANTARI
-6 su bardağı et suyu
-1 adet soğan
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı un
-1 su bardağı süt
YAPILIŞI:

1- Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un konur, birkaç kez karıştırılır.
2- Yıkanıp küçük doğranmış mantar ve et suyu ilavesiyle pişirilir.
3- Sofraya alınmadan süt ilave edilir.

Not: Mantar, faydalı bir besindir. Ancak tabiatta bulunan mantarların zehirsiz olanını ayırdetmek çok zordur. Bu bakımdan mutlaka KÜLTÜR MANTARI kullanmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:03   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-3 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı yağ
-4- 5 soğan
-1 bardak süt
-1 yumurta sarısı
-1- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Soğan rendelenir, yağ ile tencerede pembe kavrulur.
2- Un konur, biraz daha karıştırılır.
3- Et suyu ilavesi ile pişirilir.
4- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
5- Yumurta sarısı süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya katılıp karıştırılır. Ateşten alınır. Tuz atılır.
6- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
KISA BİLGİ:
Soğan idrar çoğaltıcı bir sebzedir. Ayrıca soğanın mühim bir antibiyotik etkisi vardır.
YAYLA ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-Yarım bardak pirinç
-1,5 çorba kaşığı un
-1 yumurta
-2 bardak yoğurt
-2 çorba kaşığı yağ
-2 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.
3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.
KISA BİLGİ:
1- Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.
2- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve tuzsuz olarak).

3- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:03   #8
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ERZİNCAN ÇORBASI
MALZEMELER:
-10 bardak et suyu
-250 gr. kıyma
-1 avuç maydanoz yaprağı
-3 diş sarımsak
-2 soğan
-2- 3 bardak yoğurt
-2 kaşık yağ
-1/4 paket hazır erişte makarna
-1 kaşık salça
-2 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.

2- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.
3- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.
4- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.
5- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur.
KISA BİLGİ:
Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır.

YUVARLAMA (Aydın'dan)
MALZEMELER:
-350 gr. yağsız dana kıyma
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı un
-Tuz, karabiber
-Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
-Yarım su bardağı nohut
-1- 5 su bardağı yoğurt
-Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
-Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
1- Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.
2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.
3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.
4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır.
5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir.
Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir.

İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER:
-1 kg. dana işkembesi
-2 kaşık un
-2 çorba kaşığı yağ
-3- 4 diş sarımsak
-2 kahve fincanı sirke
-Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
-Tuz
YAPILIŞI:
1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.
2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır.
4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.
Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız.
KISA BİLGİ:
Sakatatlar çok besleyici ve ekonomiktir. Ancak dalak, vücutta atılması gereken maddelere dönüşecek al ve akyuvarlarla dolu olduğundan yemeğe elverişli değildir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:03   #9
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

TARHANA

(Kışlık)
MALZEMELER:

-Yarım kg. yoğurt

-3 olgun domates
-3 salçalık biber

-3 soğan
-7- 8 sivri biber
-Tuz
-Aldığı kadar un
YAPILIŞI:

1- Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır.
2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür.
3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur.
4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür.
5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür.
En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır.

TARHANA PİŞİRİLİRKEN:
a-Dört kişi için 4 çorba kaşığı tarhana ılık su ile ıslatılır.
b-İki çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur.
İstenirse kaşığın ucu ile salça konur.
c-5 su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı örtülür.
Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur.

BÖLÜM 2
SEBZELER,
SALATALAR,
TURŞULAR
ETLİ DOLMALAR
(Biber, kabak, domates, yaprak, lahana)
MALZEMELER:
-400 gr. kıyma
-Yarım su bardağı pirinç
-2- 3 soğan
-Yarım demet maydanoz, dereotu
-1 avuç taze nane veya 2 tutam kuru nane
-2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı yağ
-Tuz-karabiber
YAPILIŞI:
1- Hangi dolma yapılacaksa sebzesi hazırlanır. Biberin içi çıkarılır, kabak kazılıp oyulur. Domateslerin üzerinden kapak kaldırılır, içi kaşıkla alınır. Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır (kaynatılmaz).

2- Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur.
3- En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur.
4- Tencereye dizilip 1 kaşık yağ, 1 bardak salçalı su
konur. Orta ateşte pişirilir.
(Gerekirse pişerken azar azar su ilave edilir.)
Not:Arzu edilirse üzerine sarımsaklı limon suyu dökülür.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2007, 15:03   #10
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ZEYTİNYAĞLI DOLMALAR
(Asma yaprağı, lahana, patlıcan, biber ve midye)
MALZEMELER:
-2 su bardağı pirinç (her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız.)
-1 su bardağı zeytinyağ

-7- 8 adet soğan

-1 çorba kaşığı çam fıstığı

-2 çorba kaşığı kuş üzümü

-Yarım demet maydanoz, dereotu

-2 çay kaşığı kuru nane

-2 çay kaşığı tuz

-limon

-1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker
-Yarım kg. yaprak (750 gr. biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
YAPILIŞI:
1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.
2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.
3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirilir. 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.
4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.
5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).
7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
MİDYE DOLMASI İÇİN MİDYELERİN HAZIRLANMASI

1- Zeytinyağlı dolma içi aynen hazırlanır.
2- 30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2 saat bırakılır. Sonra bıçakla kazınarak yıkanır.
3- Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır. İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır.
4- Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır.
5- Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı). Üzerine madeni bir tabak kapatılır. Sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir.
6- Suyunu tamamen çekince yarım bardak şarap ilave edilir. Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5- 10 dakika daha ateşte tutulur.
7- Kapak aralanarak soğutulur. Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür.
8- Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir.
Not: İç hazırlarken; her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 13:24 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580