Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Haberler

Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-11-2007, 04:07   #1
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Ergun Gürsoy'dan çete ifadesi

Ergun Gürsoy'dan çete ifadesi
Cinayetten 30 yıl alan Oflu İsmail'i tahliye ettirmek için memleketlisi olan hakimi arayıp tavassutta bulunan Galatasaray'ın eski As Başkanı Ergun Gürsoy savcıya ifade verdi.

Oflu İsmail lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu'nun oğlu Başar ile defalarca telefonda görüşen ve bu görüşmeleri "Çetele" adı verilen organize suç örgütü operasyonu kapsamında dinlemeye takılan Gürsoy Beşitaş'taki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadede suçlamaları reddetti.


Click the image to open in full size.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Oflu İsmail lakaplı İsmail Hacisüleymanoğlu'nun önceki suçundan Galatasaray'ın eski As Başkanı Ergun Gürsoy'un tahliye ettirdiği yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıkmıştı.

Click the image to open in full size.
Hacısüleymanoğlu ailesiyle ilgili operasyon yürüten emniyet, telefonlarını da dinlemeye aldı. Yapılan dinlemelerde elde edilen en ilginç nokta ise, Ergun Gürsoy'un Oflu İsmail'in oğlu Başar Hacısüleymanoğlu ile yaptığı telefon görüşmeleriydi Nisan ayında yapılan görüşmelerde o dönemde 30 yıla mahkum olan Oflu'nun tahliye edilmesi için Gürsoy'un İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden hemşehrisi olan bir hakim ile bağlantıya geçtiği ve tahliye hususunda tavassutta bulunduğu gözler önüne seriliyordu.

ERGUN GÜRSOY DEVREDE
Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun 30 yıla mahkum olduğu davadan beraat edebilmek için Galatasaray eski asbaşkanı Ergun Gürsoy'dan yardım istediği, tahliye gerçekleştikten sonra da Başar Hacısüleymanoğlu'nun Gürsoy'a teşekkür mesajları attığı ortaya çıktı.

Click the image to open in full size.
Bir süredir polis tarafından Oflu İsmail ve suç şebekesi olduğu ileri sürülen kişilere yönelik sürdürülen operasyon iki gün önce gözaltılar başladı. Polisin "Çetele" adını verdiği operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.Polisin Hacısüleymanoğlu ve adamlarının telefonları dinlemeye almasıyla ortaya çıkan kirli ilişkiler, Türkiye'nin tanınmış bir işadamının 30 yıla mahkum olmuş cinayet zanlısını hapisten kurtarmak için hakimlere nasıl tavassutta bulunduğu dinlenen telefonlardan polis tutanaklarına geçti.Mahkeme kararı ile yapılan dinlemelerde Gürsoy'un, Oflu İsmail'in iade-i muhakeme talebiyle yeniden yargılanacağı İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli bir hakime tahliye ricasında bulunduğunun kayda alındığı iddia ediliyor. Savcı Kadir Altınışık'a ifade veren Gürsoy'un suçlamaları reddettiği ifade ediliyor. Ancak Gürsoy, hakkındaki "Çeteye yardım ve yataklık" suçlaması ile ifade verdiği, davada sanık olup olmayacağı ise soruşturmanın ilerleyen safhalarında ortaya çıkacağı belirtildi.

İŞTE ERGUN GÜRSOY'U YAKAN TELEFON GÖRÜŞMELERİ
Ergun Gürsoy ile Oflu İsmail'in oğlu Başar Hacısüleymanoğlu arasında yapılan telefon görüşmeleri 15 Mart 2007 tarihinde başlayıp, Oflu'nun tahliye edildiği güne kadar devam ediyor. Son görüşme ise 16 Nisan 2007 tarihinde yapılan tahliyeye teşekkür görüşmesi oluyor.

Edinilen bilgiye göre tutanaklara yansıyan ilk görüşme 15 Mart 2007 tarihinde gerçekleşti. Bu görüşmede Ergun Gürsoy'un Başar Hacısüleymanoğlu'nu arayarak;
E.G: "Şunu söyleyeyim, yanlış bir yere koymuşlar sıralamaya...tamam mı. Onu değişirse diyor ben ara karar yaparım. Çıkartacağım diyor. Bugün onlan bir helalleşip ben de, bi ameliyat olacağım pazartesi günü...Şimdilik yani itidalli olun ve işinizi takip edin tamam mı?" dediği,

8.Nisan 2007 tarihinde yine Başar Hacısüleymanoğlu'nu arayan Ergun Gürsoy'un;

E.G "Ne alemdesiniz"
B.H: "Ankara'ya gittik, Şenol abiyle dosyaları çıkarttık beklemedeyiz" dediği,

12 Mart 2007 tarihinde bu sefer Başar Hacısüleymanoğlu'nun Ergun Gürsoy'u arayarak;

B.H: "Abi dosyayı getirttim. Her şeyi hallettim. İşte şu anda hakimin..."
E.G: "Normal normal mahkeme ne zaman?
B.H:"Ayın 13'ünde abi"
E.G: "Yarın demek. Ben şimdi bugün ararım merak etme" dediği, aynı gün ikinci kez yapılan telefon görüşmesinde bu sefer Ergun Gürsoy Başar hacısüleymanoğlu'nu arayarak;
E.G: "Tamam konuştum. İnşallah olacak. Kimseye de bir şey deme. Hemşehrilik var. Aslan gibi bir oğlandır." diyerek Oflu'nun ertesi günkü duruşmada serbest kalacağını söylediği ileri sürülüyor.

13 Nisan 2007 tarihinde yapılan duruşmada gerçekten de Oflu İsmail, savcının itirazı, bir hakimin de karşı oy kullanmasına rağmen hüküm değiştirilerek tahliye edildi. Tahliye sonrası Başar Hacısüleymanoğlu'nun Ergun Gürsoy'a attığı teşekkür mesajın da;

"Değerli ağabeyim müjdeli haberi vermek istedim. Mahkeme babamın tahliyesine karar verdi. Göstermiş olduğun ilgi ve alakadan dolayı bonsuz teşekkür ederim. E yakın zamanda ziyaretine geleceğim. Ellerinden öpüyorum. Saygılar" dediği öğrenildi.

BİR TEŞEKKÜR DE OFLU'DAN
Başar Hacısüleymanoğlu ile Ergun Gürsoy arasındaki son görüşme ise 16 Nisan 2007 tarihinde gerçekleşiyor. Bu görüşmede Başar'ın telefonuyla Ergun Gürsoy'u Oflu İsmail aradığı ve;

İ.H: "Çok sağol teşekkür ediyorum" dediği belirtiliyor.

GÜRSOY'UN HEMŞEHRİSİ HAKİME RİCADA BULUNDUĞU DURUŞMADA NELER YAŞANDI?
İtalya'dan Türkiye'ye iade edilen ve kamuoyunda "Oflu İsmail" olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun, 36 yıla hüküm giydiği, 1979 yılında işlenen 2 cinayete ilişkin "yeni delil ve emareler bulunduğu" gerekçesiyle yaptığı iade-i muhakeme başvurusu üzerine yapılan yargılamasında, mahkeme yeniden hüküm oluşturdu. Toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırılan İsmail Hacısüleymanoğlu tahliye edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya İsmail Hacısüleymanoğlu rahatsızlığı sebebiyle hükümlü olarak hastanede tedavi gördüğü için jandarmalar tarafından doktor eşliğinde tekerlekli sandalyeyle getirildi. Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, toplanan delillerin olaya yenilik getirmediği gerekçesiyle eski hükmün iptaline gerek olmadığı gerekçesiyle önceki kararın onaylanmasına karar verilmesini istedi. Savunmasını yapan sanığın avukatı Şenol Birinci, müvekkilinin 2 kişiyi meşru müdafaa sonucu öldürdüğünü belirterek, beraatını istedi. Müvekkiline eğer ceza verilecek ise "ağır tahrik" unsurunun göz önüne alınmasını talep eden avukat Birinci, ayrıca İsmail Hacısüleymanoğlu'nın İtalya'da 21 yıl tutuklu kaldığını hatırlatarak, tahliyesini talep etti. Son sözü sorulan Hacısüleymanoğlu da, "Takdir mahkemenindir" dedi.

Verilen aradan sonra mahkeme heyeti, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 7 Mayıs 1997 yılında verdiği kararın iptal edilerek yeniden hüküm oluşturulmasını öngördü. Kurulan yeni hükümle İsmail Hacısüleymanoğlu'na, "hafif tahrikin etkisi altında 2 kişiyi öldürmek" suçundan yasal indirim maddeleri de göz önüne alınarak toplamda 30 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme kararında sanık Hacısüleymanoğlu'nun, 4616 sayılı 23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıvermeye, Ceza ve Davaların Ertelenmesine Dair Kanun ile 647 sayılı Cezaların İnfazı Hakkındaki Kanun'un "infazı gereken süreyi aşan tutukluluk süresi"ni dikkate alarak tahliyesini kararlaştırdı. Mahkemenin İsmail Hacısüleymanoğlu ile ilgili yeniden hüküm kurmasına Üye Hakim Refik Özcan karşı oy kullandı.

Click the image to open in full size.
ÇETENİN SUÇLARI

Çalışmalar sonucu, örgütün, ''2006'da 5 ayrı kişinin yağma amaçlı tehdit edilmesi ve yasa dışı olarak çek kırarak haksız kazanç elde edilmesi, bu yıl ise 13 kişinin yağma amaçlı tehdit edilmesi, 2 kişinin yağma edilmesi, Şişli'de Erkan Ülkü'nün öldürülmesi, aynı ilçede bir kişinin polis süsü verilerek zorla alıkonulması ve otomobilinin gasp edilmesi, başka bir olayda mallarına zarar verdikleri bir kişiye silahlı saldırı düzenlenmesi ve Sarıyer'de bir villanın bahçesinde 2 kişinin silahla yaralanması'' olaylarına karıştıkları belirlenmişti.

Bu tespitlerin ardından söz konusu örgüte yönelik, İstanbul'un 8 ayrı ilçesindeki 22 adrese, eş zamanlı olarak düzenlenen ve ''Çetele'' adı verilen operasyonda, İsmail Hacısüleymanoğlu, Serdar H, Murat N, Sedat B. ve avukat Mahmut Nedim D'nin de aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı.Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 17 ruhsatsız ve 3 ruhsat süresi geçmiş tabanca, 300 mermi, birer adet içi boş el bombası ve sedef kakmalı baston şeklinde görünümlü kılıç, çok sayıda bıçak ve muşta, Hint keneviri ve yağma yapılarak elde edilen 34 bin dolar ele geçirildi.

17 KİŞİ TUTUKLANDI
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen ve Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadeleri alınan 34 kişiden 26’sı, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. İsmail Hacısüleymanoğlu, Serdar Hacısüleymanoğlu ile bir avukat ve bir kadının da aralarında bulunduğu 17 kişi, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hacısüleymanoğlu’nun oğlu Hasan Bey Hacısüleymanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 9 kişi ise serbest bırakıldı.

Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan İtalya’da 19 yıl cezaevinde yatan İsmail Hacısüleymanoğlu, iki ayrı cinayet suçundan 2006 yılında Türkiye’ye iade edilmişti. Bir süre cezaevinde kalan Hacısüleymanoğlu, geçen Nisan ayında tahliye edilmişti.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-11-2007, 05:00   #2
 
aetos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Vay anasını ama şaşırmadım doğrusu.Gürsoy un tipine bakıldığında bi kaypaklık çakallık hissine kapılıyorsun.
__________________
AĞAÇLAR KALEM DENİZLER MÜREKKEP OLSA SEVGİNİ TARİFE YETMEZ BEŞİKTAŞIM...
aetos Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 09:12 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580