Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Haberler

Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-04-2008, 10:24   #1
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'ta İstanbul Resitalleri

Beşiktaş'ta İstanbul Resitalleri
İSTANBUL Resitalleri, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi Atilla İlhan Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak. Etkinlik, 10 Nisan saat: 20.00'de başlayacak.
Click the image to open in full size.
Yaşlılar için özel hizmet
Beşiktaş Belediyesi , günlük aktivitelerini tek başına yapamayacak 75 yaş ve üstü yaşlıların yaşam kalitelerini artıracak bir hizmeti daha hayata geçirdi. Kısa süreli hemşirelik hizmetinden, kişisel temizlik, yemek, hastabakıcı, küçük ev arızalarına kadar daha birçok hizmeti bünyesinde barındıran 75 + Evde Sosyal Destek Hizmetinden ücretsiz yararlanmak isteyen kentliler belediyenin yedi gün yirmi dört saat hizmet veren 444 44 55 numaralı telefonundan bilgi alabilirler.
Click the image to open in full size.
Ünal yaşlılar ile kucaklaştı
Beşiktaş Belediyesi, Yaşlılar Haftası için özel bir etkinlik hazırladı. 18-24 Mart 2008 tarihlerinde tüm dünyada kutlanan hafta için 24 Mart 2008 Pazartesi saat 19.00’da Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde bir gece düzenlendi.
Yaşlı insanlara gösterilmesi gereken saygı ve sevginin işlendiği gecede, sanat hayatının 55. yılını dolduran Erol Büyükburç ve eşi Ute Büyükburç, izleyenleri söyledikleri şarkılarla nostaljik bir yolculuğa çıkarttı. Ayrıca Burç Müzik tarafından hazırlanan bir de sahne şovu düzenlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katıldığı gece, saat 19.00’da Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde gerçekleştirildi.
Beşiktaş Belediye’sinin yaşlıları ve yaşlı yakınlarını buluşturacağı gecede toplumun kurucu unsurları olan yaşlı insanlara gösterilmesi gereken saygı ve sevgi işlendi. Etkinlik Erol - Ute Büyükburç verdiği konserle, Burç Müziğin de düzenlediği sahne şovuyla gerçekleşti.
Click the image to open in full size.
Başkan Ünal, TSYD üyeleriyle bir araya geldi
Başkan İsmail Ünal TSYD yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Dünya Spor Yazarları Birliği’nin (AIPS) Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) ev sahipliğinde İstanbul’da yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti. Beşikktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, AIPS ve TSYD yönetim kurulu üyelerini İstanbul’da ağırladı ve üyelere Boğaz’da bir yemek verdi. Oldukça neşeli geçen gecede AIPS Başkanı Giannio Merlo ile TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a gecenin anısına birer plaket verdiler. AIPS Başkanı Giannio Merlo, desteklerinden dolayı İsmail Ünal’a teşekkür ederken, Başkan Ünal da "Biz bu tarihi doku içinde hepinizi ağırlamaktan şeref duyduk" diye konuştu.
BEŞİKTAŞ ŞEHİR HABERLERİ...
Click the image to open in full size. GEÇEN HAFTA
Click the image to open in full size.
Çocuk Oskarları sahiplerini buldu
Minikler bu yıl da en sevdikleri yıldızları seçti. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde 18 Mart’ta düzenlenen Jetix Çocuk Ödülleri Töreni, müzik, spor ve TV dünyasından ünlüleri bir araya getirdi. Çocuklar internet üzerinden kullandıkları oylarla Hepsi, Demet Akalın, Kenan Doğulu, İlhan Mansız, Cem Yılmaz, Sinem Kobal ve Selena dizisi ekibini ödüle layık gördüler. Jetix Avrupa sorumlusu Alexandra Lazarus,
Çocuk Oscarları ödül törenine katkılarından dolayı Beşiktaş Belediye Başkan Yrd. Kemal Çiloğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.
Jetix Çocuk Ödülleri Türkiye 2008' ödül töreni yine yıldız yağmuruna dönüştü. Hayat Bilgisi dizisinin Kopil’i Serhan Arslan’ın sunduğu tören, Hepsi grubunun konseriyle başladı. Ödül töreninin finaline ise Demet Akalın, Mucize şarkısıyla damga vurdu.
Click the image to open in full size.
Jetix Çocuk Ödülleri her yıl, çocuk televizyonu Jetix tarafından dünya çapında bir proje olarak düzenleniyor. Avrupa'nın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen ödül töreninin Türkiye ayağı bu yıl 3’üncü kez çocuklarla buluştu.
Ünlülerin seçilme süreci iki aşamada gerçekleşti. İlk aşamada çocuklar JETIX TR sitesini ziyaret ederek toplam yedi kategoride oylamaya dahil etmek istedikleri ünlüleri aday gösterdi. Bu aşamada her bir kategori için beş aday belirlendi. Oylamanın ikinci aşamasında ise çocuklar her kategorideki beş aday içinden seçim yaptı ve finalist listesini belirledi.
Oylamaya katılan 10 şanslı çocuk Jetix Çocuk Ödülleri Türkiye Ödül Töreni’ne davetiye kazanırken oylamaya katılan Cemre Delen de ailesi ile birlikte gideceği unutulmaz bir Barcelona seyahati kazandı. Akatlar Kültür Merkezi’nde kazananların açıklandığı ödül töreni, tam bir şölen havasında geçti. Törende ödüle layık görülen isimler şöyle:
• MÜZİK
En sevilen müzik grubu: Hepsi
En sevilen kadın şarkıcı: Demet Akalın
En sevilen erkek şarkıcı: Kenan Doğulu
• SPOR
En sevilen sporcu: İlhan Mansız
• FİLM / TV
En sevilen TV dizisi: Selena
En sevilen aktör: Cem Yılmaz
En sevilen aktris: Sinem Kobal
• DÜNDEN BUGÜNE ONUR ÖDÜLÜ
Cüneyt Arkın
Ünlülerin çocuklarla buluştuğu müthiş ödül töreninde unutulmaz anlar yaşandı. En Sevilen Müzik Grubu ödülünü gazeteci Müge Anlı ve 7 yaşındaki kızı Lidya Akdağ’ın elinden alan Hepsi grubu, Aşk Sakızı şarkılarıyla çocukları coşturdu.
Hepsi’nin ardından şarkıcı Petek Dinçöz sahneye geldi ve En Sevilen Sporcu ödülünü İlhan Mansız’a takdim etti. Mansız, Dinçöz’le karşılıklı top sektirmeyi de ihmal etmedi.
Eski manken Deniz Pulaş ve 6 yaşındaki kızı Nehir Akkartal’ın elinden En Sevilen Kadın Oyuncu ödülünü alan Sinem Kobal ise sahneye çıktığında çocukların yoğun tezahüratı salonu çınlattı.
Dünden Bugüne onur ödülüne layık görülen Türk sinemasının büyük ustası Cüneyt Arkın’ın ödülünü ise Ahmet Çakar verdi. Ahmet Çakar, çocukların “Lig TV, Ahmet hoca oley” sloganlarına karşılık son günlerin en tartışmalı konusunu espirili bir şekilde dile getirirek “Çocuklar hayır öyle değil, sloganınız ‘Ahmet Çakar bikini giysene’ olmalı” dedi. Bu sözlerin ardından salonda alkış tufanı koptu.
En sevilen TV dizisi kategorisinde ise ödül, atv’nin reyting rekortmeni dizisi Selena’ya gitti. Ödüllerini Mesut Yar’ın elinden alan Selena ekibi tam kadro sahneye çıktı. Sonrasında ise En Sevilen Erkek Şarkıcı seçilen Kenan Doğulu’nun ödülünü vermek üzere şarkıcı Yonca Evcimik sahneye çıktı. Doğulu’nun Çakkıdı şarkısıyla salonun ritmi bir kez daha yükseldi.Ardından da 4 Yüz grubu Dandini şarkısını minikler için seslendirdi. 4 Yüz müthiş dans şovlarıyla çocuklardan büyük alkış aldı.Sıra En Sevilen Kadın Şarkıcı’nın açıklanmasına geldiğinde heyecanın dozu iyice artmıştı. En Sevilen Kadın Şarkıcı seçilen Demet Akalın ise ödülünü Çiğdem Tunç’tan aldı. Yeni albümünün çıkış şarkısı ‘Mucize’yi sahnede miniklerle birlikte seslendiren Akalın, bu coşkulu finalle törene damgasını vurdu.
Click the image to open in full size.
Bilinçli tüketiciye ödül
Tüketiciyi bilinçlendiren, haklarına saygı gösteren kurum, kuruluş ve kişilere Beşiktaş Belediyesi ödül verdi. Tören, Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törene Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu ve Tüketiyorum Dergisi İmtiyaz Sahibi Fatma Nuhoğlu konuşmacı olarak katıldı. Azerbaycan Ödüllü Devlet Sanatçısı Raziye Şirinova ve Ekibi de törende bir konser verdi.
Törende ödül olanlar
Tarım ve Köyişleri Bakanı Hilmi Sezer
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal
TRT İstanbul Bölge Müdürü Ömer Erdem
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer
Bürokrat Yusuf Türksayar
Arena Uğur Dündar
Meral Tamer
Deşifre M. Ali Önen
Prof. Dr. Unsal Oskay
Prof. Dr. Şeminur Topal
Yönetmen Adem Özkan
Emin Tanın Telbisoğlu
Meral Büyükçukurlu
Raziye Şirinova
Pal Madia
Hayriye Türksönmez
Evin Gençosmanoğlu
Sedat Küçükay
Erkan Çelebi Vedat Kopuz
İsmail Ünal: ‘Kültür sanatın başkentiyiz'
Bir süre önce, yıllardır otopark olarak kullanılan mezbelelik bir alandan Kuruçeşme Arena’yı yaratan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, MKM, Ortaköy Akatlar ve Levent Kültür Merkezleri’nde yaptığı atakla 4 yıl içinde Beşiktaş’ı adeta İstanbul’un kültür ve sanat merkezi haline getirdi!..
Yerli ve yabancı sanatçılar akın etti!..
10 Ağustos 2005 tarihinde Pink Martini konseriyle seyircilere ‘merhaba’ diyen Kuruçeşme Arena, o günden bugüne Boğaz’ın yıldızı olarak parlıyor. Yüzlerce yerli ve yabancı solist ve sanatçı Kuruçeşme’de ağırlandı, yüz binlerce insan konserleri coşkuyla izledi. Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a Erol Evgin’den Funda Arar ve Kıraç’a uzanan dev konserler Kuruçeşme Arena’da yapıldı. Bugüne kadar yaklaşık 100 ünlü sanatçı ve orkestra eskiden çöplük olan ancak Beşiktaş Belediyesi tarafından dev bir konser arenasına çevrilen Kuruçeşme’de sahne aldı. Öte yandan Shakira, Sting, Depeche Mode, Evanescence, Sean Paul, Roger Waters ve benzeri dünyaca ünlü solist ve gruplar da Kuruçeşme Arena’da ağırlandı. Konserleri sadece bir yıl içinde yüzbinlerce kişi izledi.
MKM, AKM’ye rakip!..
Beşiktaş’ın kültür ve sanat alanında diğer bir yüz akı ise Mustafa Kemal Merkezi… AKM’ye rakip gösterilen Akatlar’daki MKM, 8 Aralık 2004 tarihinde Mucizeler Komedisi Müzikali ile açılmıştı. Ünlü sanatçı Şener Şen’in başrolünü oynadığı müzikal büyük ilgi görmüştü. MKM’nin yıldızı ise, her geçen gün sanatsal etkinliklerle biraz daha parlıyor. MKM’de bugüne kadar dünyaca ünlü Prag Senfoni Orkestrası konseri ve Eskişehir Belediyesi Senfoni orkestrasının verdiği konserler beğeni ile izlendi. Mart ayında ise Moskova Senfoni Orkestrası MKM’yi tercih etti. Dünya basını ve Avrupalı kültür ve sanat severler MKM’yi ve Beşiktaş’ı tanıdı.
Tiyatro ve sergi salonu bir ilk
1032 kişilik eşsiz tiyatro salonu ile MKM son günlerde bir atağa daha kalktı ve çocuk tiyatrosunda da ön plana çıktı. Öte yandan MKM içinde hizmete giren Beşiktaş Çağdaş’ta ise, ünlü ressamların tabloları sergileniyor. Kendine özgü bir müze konsepti bulunan sergi salonu, İstanbul’un en önemli alanlarından biri olarak kabul ediliyor. 2500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olan Beşiktaş Çağdaş’ta resim sergilemek için aylar öncesinden gün alınıyor ve oldukça seçici davranılıyor. Prestijli dev boyuttaki sergi salonu, Türkiye’de bir ilk olarak gösteriliyor.
Ustalara saygı geceleri
Diğer yandan Beşiktaş Belediyesi tarafından kurulan Beşiktaş Platformu ile ustalara saygı geceleri de Akatlar Kültür Merkezi’nde tüm ihtişamıyla devam ediyor. Bugüne kadar onlarca aydın, edebiyatçı, yazar, ressam, tiyatrocu, sinema ve sahne yıldızı ile gazetecinin anıldığı ustalara saygı geceleri bir ilk olarak Beşiktaşlıların karşısına çıktı. Levent Kültür Merkezi’nde sinema günleri, Ortaköy’de ise tiyatro gösterileri ise eksik kalmıyor. Kışın kapalı alanlar tercih edilirken, yazın neredeyse her gün dünyaca ünlü bir solist veya orkestra Kuruçeşme Arena’da sahne alıyor. Bu arada ülkemizin önde gelen sanatçıları da Kuruçeşme Arena’da Beşiktaşlılar ve İstanbullularla buluşuyor.
Bu tür bir yapılanmanın ve böylesine çok kültür ve sanat merkezinin hiçbir ilçede bulunmadığına dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, etkinlikleri daha da çoğaltacaklarını söylüyor. Ünal, faaliyetlerin niteliklerinin artırılarak vatandaşlarla buluşturmak için yeni projeler geliştirdiklerini de sözlerine ekliyor. “İstanbul’un kültür ve sanat merkezi Beşiktaş” diyen Ünal, Atatürk’ün de söylediği gibi sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözü ile hareket ettiklerini açıklıyor.
Ekonomi canlandı
Öte yandan kültür ve sanat faaliyetlerinin artması Beşiktaş’taki ekonomik hayatı da canlandırdı. Bu alanda yatırımlar da artarken, kültür merkezleri ve sergi salonlarının bulunduğu alanlardaki hareketlilik, sabahın erken saatlerinde başlayarak, gece yarılarına kadar sürüyor. Kültür ve sanat merkezinin etrafında bulunan esnaf da Beşiktaşlıların yoğun ilgisi nedeniyle ticari alışverişlerin arttığına da dikkat çekiyor. İşin bir de ekonomik boyutu var. Gişe anlamında sirkülasyon yaşanırken, kültür ve sanat merkezlerindeki yoğunluk Akatlar, Levent, Ortaköy ve Kuruçeşme esnafını da sevindirdi. Merkezlerin bulunduğu bölgeler, tüm gün gözle görülür bir hareketlilik yaşıyor. Canlanmayla birlikte ekonomik anlamda da Beşiktaş kültür sanat merkezleriyle çok şey kazandı. Değişime uğradı.
Çöplüktü, konser sahası oldu
YÜZLERCE yerli yabancı sanatçı, yüz binlerce izleyici Kuruçeşme Arena’da buluştu. 10 Ağustos 2005 tarihinde Pink Martini konseriyle seyircilere ‘merhaba’ diyen Kuruçeşme Arena, o günden bugüne Boğaz’ın yıldızı olarak parlıyor. Yüzlerce yerli ve yabancı solist ve sanatçı Kuruçeşme’de ağırlandı, yüz binlerce insan konserleri coşkuyla izledi. Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a Erol Evgin’den Funda Arar ve Kıraç’a uzanan dev konserler Kuruçeşme Arena’da yapıldı. Bugüne kadar yaklaşık 100 ünlü sanatçı ve orkestra eskiden çöplük olan ancak Beşiktaş Belediyesi tarafından dev bir konser arenasına çevrilen Kuruçeşme’de sahne aldı. Öte yandan Shakira, Sting, Depeche Mode, Evanescence, Sean Paul, Roger Waters ve benzeri dünyaca ünlü solist ve gruplar da Kuruçeşme Arena’da ağırlandı. Konserleri sadece bir yıl içinde yüzbinlerce kişi izledi.
Click the image to open in full size.
İsmail Ünal: ‘Markalaşıyoruz'
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kentlisine birbirinden önemli mesajlar verdi. Seçim öncesi Beşiktaşlılarla birçok şeyi paylaştıklarını ve sözler verdiklerini belirten Ünal, bunlardan en önemli olanlarının Beşiktaş’ın markalaşması yönünde atılacak adımlar olduğunu söyledi. Markalaşma konusunun birkaç yönden ele alınması gerektiğinin altını çizen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Beşiktaş’ın birbirinden önemli mahalleleri olduğunu söyleyerek, bu mahallelerdeki işyerlerinin yüzyıllık geçmişleri bulunduğunu kaydetti. Özellikle bunların gün yüzüne çıkması gerektiğini bildiren Ünal, “Turizm ve kültür sanat yönüyle Beşiktaş’ı ele aldığımız zamanda bunları tek tek incelemekte yarar var. Beşiktaş’ı; meydanları, mahallelere yayılan kültür ve sanat faaliyetleri ve alanları ile ele almak lazım” şeklinde konuştu. Tarihi açıdan Beşiktaş’ın ele alındığı anda da çok değerli eserlerle karşılaşacağımızı söyleyen İsmail Ünal, “Beşiktaş her yönüyle markalaşmayı hak ediyor. Belediye olarak biz de bu konuda öncülük yapıyor ve katkı veriyoruz. Belediyeciliğin salt alt ve üst yapı hizmetlerinden oluşmadığını göstermek ve söylemek istiyorum. Beşiktaş sade İstanbul’un değil, ülkenin aydınlık yüzüdür” şeklinde konuştu.
Ünal, Beşiktaş hakkında özet bir de tanım yaparak şunları söyledi: “Beşiktaş yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alana sahip bir kent. Dolmabahçe’den başlayarak uzun bir kara ve sahil şeridi var. 23 mahallesi bulunuyor. Kıyıda 8,5 km’lik bir sınıra sahip. Beşiktaş’ın yerleşik nüfusu iki yüz binlerdeyken, gündüz hareket ise iki milyonu bulmaktadır. Bu arada gece Beşiktaş ilçesine kültür sanat faaliyetleri, eğlenmek ve diğer aktiviteler için gelen kişiler de nüfusu arttırmaktadır.”
Paranın döndüğü yer
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ilçenin birçok mahallesine değindi ve buradaki önemli konuları özetledi. Ünal markalaşma konusunda önemli bilgiler verdi. Ünal’ın söyledikleri özetle şöyle: “Beşiktaş kenti sınırları içerisinde alışveriş ve iş merkezleri bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinen Akmerkez’dir. Bunun dışında, İş Bankası, Yapı Kredi, Akbank, Garanti Bankası’nın genel müdürlük binaları var. Böylelikle Beşiktaş değişik bir hüviyet de kazanmış oluyor. Direkt para ile ilgisi olan, paranın döndüğü yerlerin başında ilçemiz gelmektedir. Bunun dışında Ortaköy’de Pfhizer ilaç fabrikası var. Beşiktaş’ta sadece tek sanayi yatırımı budur.
Markalaşma müthiş gelişiyor
Ayrıca, Beşiktaş’ın çok önemli odakları var. Bu odaklar, Beşiktaş Çarşı, Ortaköy, Arnavutköy, Kuruçeşme, Bebek ve Levent. Levent ticaretle ile direkt bağlantılıdır. Beşiktaş Çarşı, sadece Beşiktaş çevresinden değil İstanbul’un değişik noktalarından gelen insanları konuk eder. Dolayısıyla ekonomiyle ilintisi var. O bölge de önemli bir ticaret aksını oluşturuyor. Onun için Beşiktaş Çarşı başlı başına bir markadır. Biz de buna sahip çıkıyoruz. Daha da geliştireceğiz. Bulgar’ın Yeri’nden bahsetmemek olmaz. Çok yaşlı karı koca reçellerine kadar özel kendileri yaparlar. Düzgün havalarda müthiş bir katılım olur. Geliyorsunuz, Ortaköy’e... Gerek Ortaköy’ün deniz kıyısı gerek hemen deniz kıyısı gerisinde başlayan noktalarda bir ticaret aksı vardır. Küçük esnaf vardır, orta ölçekli çalışan vardır. Tüketim vardır. Bunun dağılımı vardır. Ortaköy’deki o şirin balıkçılar deniz kıyısındaki kumpircilerin bulunduğu yerler, kafeler bunlar hep paranın döndüğü ticaretin olduğu yerlerdir. Bu hareket bahar ve yaz aylarında biraz daha fazla olur. Beşiktaş’ın sahili çok önemlidir. Buralar turizm kaynağıdır. Arnavutköy’de önemli bir hareket gözleniyor. Çarşı, restoranlar, alışveriş merkezleri, küçük yerlerdir ama önemli bir hareket ve canlılık bağlarlar ekonomiye... Arnavutköy’de bir sürü balık restoranı var. Güzel manavlar var. Özellikle orada müthiş bir de sivil toplum örgütü var. (Arnavutköy Boğaziçililer Derneği). Tarihi dokuyu koruyarak ve kullanarak. O tarihi doku adam edildiği zaman, korunduğu zaman, organizasyona girdiği zaman oradan bir çıkış noktası bulunuyor. Bebek’e gittiğiniz zaman, Bebek’in kendi içinde mini bir çarşısı var, önemli markalara rastlarsınız. Bir bebek badem ezmesi başka yerde yoktur. 100 yılı aşkın bir yerdir, dünya bilir. Marka anlamında bunlar çok değerlidir Beşiktaş için… Bebek kahve… Gencecik insanların çalıştırdığı evinizin mutfağı gibi annem böreği kurabiyeyi evde yaptı diye sattıkları bir yerde kahvenizi çayınızı içiyorsunuz, gününüzü geçiriyorsunuz. Gazeteciler, sanatçılar orada. Herkes orayı biliyor. Bu döner ticarettir. Geldiniz, Levent çarşıyı gezeceksiniz. Levent çarşıda alışveriş noktalarına bakınız. Ve çarşı içerisinde kuruyemişçisinden tutunuz, o sıcak ekmeği çıkaran fırınla oradaki berberine kadar bütün alışveriş yerlerine bankalarına, arkadaki balık pazarı ve manavlarına kadar çok sıcak bir atmosfer. Sizi bir çekim merkezine götürüyor. Orayı da yeniledik, o da ayrı bir olay.”
Yerel yönetimde farklılaşma
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu, yerel yöneticinin de kentliye en yakın kişi olması gerektiğinin altını çizdi. Ünal, kendi yönetim anlayışından yola çıkarak bu konuda da şunları söyledi:
“Biz yerel yönetimler olarak şunu çıkartmalıyız; Beşiktaş sınırları içerisinde kent standartları yaratmak, farklılaşmak ve markalaşmak gerekiyor. Örneğin; dünyanın neresine giderseniz gidin turist olarak, o bölgelerde belli yerlere birkaç kez gidersiniz. Çok da meraklıysanız 3 kez gidersiniz. Bugün turistler yurt dışından geldikleri zaman para harcamak ister….Türkiye’de böyle yerler yaratmak lazım veya gün ışığına çıkarmak…
Dolmabahçe Sarayı’nı ön planda tanıtmak gibi... Beşiktaş kentine ziyarete gelenler tarih de istiyor. Ihlamur Kasrı’nı, Yıldız Sarayı’nı ziyarete gelenler var. Bütün bunları görüyoruz. Ihlamur Kasrı’ndaki duvarları kaldırarak, tarihi insanlarla buluşturduk. Bizim 2005 yılının aralık ayında yaptığımız tarihi kentler birliği, uluslar arası düzeyde ilk defa İstanbul’da yapıldı. Biz buna ev sahipliği yaptık. Tarihi dokuyu içine alarak... Bütün bunları söyledik bunları anlattık. Dolmabahçe Sarayı’na, Yıldız Sarayı’na gelen bir grubu çekeceksiniz. Bu bir kaynaktır, ekonomidir küçük ölçekli bile olsa. Bunların hepsi de yüzyılın üzerindedir.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 05:36 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580