Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Hayvancılık ve Tarım

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29-01-2007, 11:12   #21
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yün; mükemmel bir iplik eğirme karakterine sahiptir. Eğirildiği zaman, birbirlerini sıkıca yapıştırmak için lifleri büklümler yönetir. Çünkü, çok sıkıca bükülmeyen yün liflerden oluşan iplik, kısmen güçlüdür. Örneğin; örme yün çok gevşekçe eğrilebilir ve yine de tamamen yapışıktır. Yün lifinin büklümlüğünden ve ipin gevşekliğinden bir madde gibi sıcaklığı sorumludur. lif ısıyı çok iletmez, fakat gerçek yalıtkanlık kumaş içerisinde havaya engel olunarak sağlanır.
Yün büklümleri, yünlü kumaşların ve ipliklerin içerisindeki havayı yalıtarak yumuşak olmaya meyilli olduğunu anlatır. Yünün yüksek elastikliği ve içindeki maddeler kumaşı giyim sırasında ince hale getirir.
Yün liflerinin bükülmezliği ve elastikliği; yünlü kumaşların kırılmaya ve basınca karşı direncini arttırır. Lifler bozulabilir fakat orijinal şekline dönmeye meyillidir. Yün lifleri onbinlerce kez kopmadan geriye ve ileriye doğru kıvrılabilir. Yünlü takımların dirsekleri ve dizleri; tekrarlanan bükülmelere karşı koyabilir.
Suyun Etkisi

Yünün susuzluğu, en önemli karakterlerinden biridir. Su molekülleri yün içerisindeki uzun keratin molekülleri arasına girebilir, birbirlerini karşılıklı olarak kavrayan molekülleri gevşetebilir. Moleküller birbirlerine daha kolay taşınabilir ve yaş yün daha yumuşak ve daha plastik hale gelir.
Hazırlama

Yündeki suyun yağlanması; lif özelliklerindeki suyun görünüşünü etkiler sadece. Su, yün keratinine hücum ederek protein olan kimyasal yapısını değiştirir. Yün lifi uzadığı zaman, sarılan moleküller daha az kıvrılmış bir şekilde uzar. Uzama; kimyasal bağ ve çekim kuvvetleri tarafından kontrol edilir. uzama kuvveti kaldırıldığı zaman, bu yandaki bağlar deforme olan molekülleri tekrar orijinal kıvrılmış haline çeker.
Yün uzatılmış halinde tutulursa, moleküller arasındaki bağlar yıkılır ve yeni bağlar oluşturulur, bu yeni bağlar yünün uzamış halini tutmaya yarar. Lif sürekli bir düzen kazanacaktır.
Bu, normal kullanım sırasında şeklini kaybetmeyen yünlü kumaş ve kıyafetleri hazırlamak için geliştirilen temel pratik tekniklerdir. Tepkiler kopma içerir ve yün molekülleri arasındaki tekrar kurulan yandaki bağlar çoğunlukla su içerisinde önemli bir rol oynayan değişmez tepkilerdir ve sıcaklıklarını yükselten kullanımı hızlandırılır.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:12   #22
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ütüleme

Yünlü bir kıyafeti ütülerken, buruşuklukları kaldırırız ve kumaşı nem, sıcaklık etkisiyle istediğimiz biçimde hazırlarız. Buruşukluklar kamgarn pantolonlarda ve pileli eteklerde buhar tarafından giderilir, nem, ısı ve basınç liflerin doğal olmayan şekilde kalmasına yardımcı olur.
Emme: yün içerisindeki suyun kimyasal etkisinde, başka saf olarak nemin fiziksel emilişi büyük bir pratik öneme sahiptir. Lifte içerisindeki nem kaybolur ve ıslaklık veya nemli hissi yoktur kıyafetlerde; oldukça büyük bir miktarda su bile tutabilir.
Bu yolla nem emdiği sırada, yünlü bir kıyafet ısı meydana getirir. Yün üzerine konulan su; sönmemiş kirece benzer, ısı üretilir, fakat aynı aşamada değil. Bir yünlü dışderi, çift bir sıcaklık etkisine sahiptir. Diğer bir deyişle, yün vücuttan ısının kaybolmasını önler. Ek olarak, vücut nemini veya yağmur suyunu emdiği sırada, yün kendi hesaplamalarına dayanarak ısı üretir. Suyu emdiğinde; yün tekrar yavaşça hava içerisine doğru suyu atar. Bu yoldaki sıvı bir buharlaşma, sıcaklıkta bir düşüş meydana getirir. Bu olursa; yün bir serinlik üretebilir. Yün nemini yavaşça ve dikkatlice buharlaştırır. Vücut yüzeyinin üşümesi, romatizma ve benzer rahatsızlıklar için teşvik edici değildir. yünlü banyo kıyafetleri; bu sebeple, güvenli ve sağlıklıdır.
Böceklerin Etkisi

Bu olağandışı kombinasyon ve değerli karakterler yünü oldukça yüksek kalitede bir lif yapar. bu popülerlik; ileriki insan nesillerine kadar uzanmasını sağlar yünün.
Yün de et gibi bir hayvansal proteindir. Elbise güveleri, halı böcekleri, duvar halıları gibi böcekler için yünlü elbiselerde zıplama yapmaktan daha çekici bir şey yoktur. aralarındaki; böceklerin larvaları, her yıl çok büyük bir zarar yapar. büyük bir miktarda yün tüketirler ve pahalı eşyaların yapımında ölçülemez, miktarda sorun çıkarırlar. Örneğin bir Paris kıyafetine bir güve grubu ince bir çukur açabilir, bu bir mal sahibi için küçük bir servettir. Elbise güveleri, yün böcekleri içinde en fazla yıkıma sahiptir. Dişi güveler uygun bir yere yumurtasını bırakır ve bir haftadan daha kısa bir süre içerisinde yumurtlarlar, küçük beyaz gruplardan çıkar. Bu aşama, güvelerin zarar vermeyeceği bir aşamadır. Gruplar kurulur ve çiğnemeye başlarlar önlerindeki yünleri. Gruplar 3 yıl gibi uzun bir süre yaşayabilir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:12   #23
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Böcekleri Önleyici Yöntemler

Modern zamanlarda gelişen, güçlü senelik böcekler etkili olarak yüne zarar veren böceklere karşı kullanılır. Yüzlerce kimyasal bu amaç için denendi fakat sadece az bir karşılaştırma; endüstriyel olarak uzun bir süre kullanılır. DDT keşiflerine yön gösteren araştırmalardan, böcek gövdelerinin hepsinin organik klor olduğu görülmüştür. Onlar Dieldrin, Evlon U33, mitin FF ve Eblon Wt maddelerini içerir.
Dieldrin, güvelere ve böceklere karşı en etkili maddelerden biridir. Kısmen, kullanılması kolay ve ucuzdur. Buna ek olarak dieldrin tamamen; yün içerisine girer ve yıkanarak çok yavaşça kaldırılır. Kuru temizleme maddeleri tarafından kaldırılmaya karşıdır.
Bazı zararlı böcekler, boyarmaddeler gibi aynı yoldaki yün lifini kimyasal olarak çapalandırmak için yetkilendiren kimyasal gruplarla gereklidir. yıkama, kurutemizlemeye, ısıya, basınca ve sürtünmeye karşı dirençlidirler. Kokulu ve renklidirler.
Bu böceklerin diğer tarlalarda Kullanılanlarla birleşerek kullanımı zorluklara karşı gelmek için iyi bir yöntemdir. Çok fazla zehirli madde emilirse zararlı olur yün için.
Saklama

Yün; küfler tarafından zarar görebilir ve sonunda lifler yıkılır, bozulur. Kötü bir havalandırma ambarında saklanan, nemli ve az bozuk bir yün; küflenme ortamı yaratır. Sodyum pentachlorophenote gibi kimyasallar; belirli bakır ve kronyum gibi bileşiklerden bastırılmıştır ve Shirlon NA gibi markalı maddeler küf önleyiciler gibi kullanılabilir, bu maddeler yüne eklendiğinde; iyi havlandırılmış bir ortamda kuru olarak saklanan en iyi liftir yün.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:13   #24
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çekme Payı

Yüzey ölçümü ve yün lifinin elastikliği, yün kumaşların ve kıyafetlerin çekme payında önemli bir rol oynar. Çekme payı 2 şekilde olabilir.
Gevşeme Çekme Payı: eğirme, dokuma sırasında oluşan gerilmeler nedeniyle sorun oluşturabilir. Yün elastik bir liftir ve çekildiği zaman uzayabilir. Lifler eğrilmeye başlandığı sırada, iplikler örülür, kumaşlar dokunur. Yün lifleri uzatılır. Bitmiş kıyafetteki lifler bazen bu uzamayı kaybetmez, orijinal, uzamamış haline dönmek için bir mukavemete sahiptir.
Uzun bir süre kıyafet kuru olarak saklandığında; lifler normal ölçü ve biçimlerine tekrar dönemez. Fakat bir kere yün ıslanır, lifler yumuşatılır ve yağlanır, daha doğal durumlarına gevşetilir.
Oldukça hassas şartlar altında yapılan yünlü bir kıyafet yıkandığında; çekilerek gerilecektir, dikkatlice işlem gördüğünde sorun yoktur. sağanak bir yağış; lifleri gevşetmek için yeterli nem sağlar ve gevşeme çekme payı sorununu oluşturur.
Keçeleştirme Çekme payı: Gevşeme çekme payı gibi olmayan keçeleştirme; yün ve diğer hayvansal liflere özgüdür. Keçeleştirme yaşken mekanik hareketlere maruz kalan yünlü bir kumaşta yer alır. Kumaş çeker fakat yapısı içerisinde karakter değişikliğine uğrar. Kumaş kalın hale gelir. Lifin karakteri ve ana hatları belirsiz hale gelir ve kumaş elastikliğini kaybeder. Kumaş yüzeyi liflerle kapatılır ve görünümü değiştirilir.
Yan keçeleştirmede çok fazla araştırma uygulansa da kesin sorun bilinmemektedir. Yünün yüzey ölçüsünün karakteristik ve diğer hayvansal liflerin keçeleştirmesinde en önemli faktör olduğu kesin olarak görünmemektedir.
Bir yan lifi üzerindeki pullar; lif boyunca keskin, uç noktalarda düzenlenir. Bu bir yün lifinin uçta köke kullanımının; kökten uca kullanımından daha görünür olduğunu gösterir. Tek bir lif böylece; kökten geçirilerek taşınırsa, uçtan geçirilerek taşınmaya göre daha kolay olur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:13   #25
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu işlem; kumaş içerisindeki liflerin ilmiklere kıvrılmasına meyillidir. Ve keçeleştirmeyi teşvik eder. kökler sertleştirildiğinde veya lif uçları yumuşatıldığında yün liflerin daha kolay keçeleşeceğini gösterir. Uçlar yumuşatılırsa lifler ilmikleri daha kolay oluşturabilir.
Yıkama makinelerinin çalkalama ve canlandırıcı hareketleri kullanımı uzatır. Özellikle sürtünmeden dolayı yün keçeleşerek sorunlar çıkabilir. Evdeki kurutucuların bazlar nemli kumaşları çalkalayarak kurutur ve keçeleşmede bu nedenle sorun yaratabilir. Bazı yünlü kumaşlar, elörmesi tüylü bir kazaktan daha kolay keçelenebilir. Örneğin sıkı dokunmuş ir kamgarn filanelden daha kolay keçelenebilir.
Keçeleme ve Öğütme

Yünün keçeleşme karakterleri; keçe üretimince avantaj olarak kullanılır. Bunlar eğirme veya dokuma olmadan güçlü tutucular tarafından tutulan basit lif kümeleridir. Yünlü kumaşların bazıları dokunur ve sonra; net bir dokunuş, bir tüy veren öğütme diye bilinen yöntemle bile bile keçeleşir. Örneğin halılar, son bir bitirme işlemi verilmeden, dokumanın bulanıklaştığı aşamada keçelenir. Keçelenen bez vers, meltons, doeskins, velours gibi kumaşların yapımında kullanılır.
Yıkama

Yün diğer liflere göre yıkanması kolay bir liftir. Kir ve yağ kolayca çıkarılabilir. Yünün yıkanması için kullanılan suyun sıcaklığı; yünlü kıyafetlerin çekme payında az etki yapar ya da hiç yapmaz. Su sıcaklığı, boyaların dayanıklılığında önemli bir etkiye sahiptir. Sıcak su renklerin riskini artırır, beyazlar sarılaşır. Suyun desi sıcaklığı 38°C olmalıdır. Bir kıyafet yağlandığında, daha sıcak su kullanılabilir.
Yıkama Ürünleri

Yıkama ürünlerinin çoğu, çekme payı üzerinde az bir etkiye sahiptir. Bununla birlikte bazı ürünler, beyazın sarılaşması ve renklerin solmasını sağlar. Sonuçta, sıvı sentetik deterjanlar genelde yıkama ürünlerinin en güvenlisidir. Güven açısından; bu deterjanlardan sonra sabun parçaları, toz deterjanlar gelir. Tozların temelinde de sabun vardır. Bu üretimlerin güven faktörleri arasında çok büyük farklılık yoktur.
Sağlam olan ürünler yün kumaş içerisine konulmadan önce tamamıyla eritilmelidir. Eritilmeyen sabun veya diğer deterjan tanecikleri kıyafete yapışabilir ve renk kaybına neden olabilir.
Yıkama ürünlerinin normal şartlar altında kullanılan gerçek yoğunluğu yün boyalarının solmasına ciddi bir etkisi yoktur. kullanımdaki doğru miktar paket üzerinde gösterilir. hipoklorit ağartıcılar yünde kullanılmamalıdır
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:13   #26
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Elde Yıkama

Yün maddelerinin yıkama yöntemleri her zaman minimum mekanik bir hareket içermelidir. Mekanik hareket çekme payının ana sorunudur. Uzatılan tahrik, çalkalama veya karıştırmak keçelenmede sorun yaratır. Her şeyden önce yün asla ovalanmaz. Yünlü kıyafetlerin yıkanmasında en iyi yol, çözücüler içerisinde 1 veya 2 dk ıslatılarak bekletilip tekrar alınmasıdır. Çözücü içerisinde elle nazikçe sıkılır.
Halılardan kirleri yoketmek için zorunlu olan mekanik hareketler keçelemede sorun yaratmadan bir çamaşır makinesinin sıkma silindiri tarafından uygulanır. Yıkama çözücülerinde birkaç dakika ıslatmadan sonra halı sıkma silindirinden geçirilir. Bu ıslatma ve sıkma birkaç kez tekrarlanabilir, sıvı, yünü keçelemeden kirleri götüren sıkıcı tarafından halıdan sıkılır.
Bu ıslatma ve sıkma tekniği etkili olarak diğer yün kumaşlarla kullanılabilir. Örneğin; çoraplar, kazaklar ve örme kıyafetler bu yöntemle güvenli olarak yıkanabilir. Hırka ve kazaklar gibi takım kıyafetler yıkama sırasında biçimi az değiştiğinden, ciddi olarak etkilenmezler. Jarse elbiseler gibi asıldığında uzayan kıyafetler yıkama sırasında ekstra bir bakıma ihtiyaç duyar. Jarse elbiselere kuru temizleme yapılabilir. Bunlar yıkanırsa ıslakken asılıp uzamasına izin verilmemelidir, bükülmemelidir veya kabaca asılmamalıdır.
Yıkama Makinesi

Yıkama makinelerinin karıştırma ve çalkalama hareketleri yün için ideal değildir. hassas yünlü kıyafetler jarse elbiseler gibi, moda kazaklar ve gevşek örme kumaşlar elle yıkansa daha iyi olur. battaniyeler gibi sağlam kumaşlar, flanel gömlekler ve şortlar, çoraplar veya iç çamaşırlar yıkama makinesinde yıkanabilir. Kuvvetli mekanik hareketler tekrarlanan yıkamadan sonra keçelemede sorun yaratabilir. Yün kıyafetlerin yıkanmasında en kullanışlı mekanik yöntem ıslatma işlemidir. Yünlü kıyafetlerin yoğunluğu renklerde sorun yaratmayacak şekilde seçilir. Çözücü içerisinde 1 veya 2 dakika bekledikten sonra kıyafetler 5 saniye çalkalanır. Paddle kapatılır ve kıyafetler tekrar ıslatılır. Bu yöntemle 1 veya 2 ıslatma – çalkalama işleminden sonra kıyafetler sıkma silindirinden geçirilir.
Yünlü kıyafetlerin çok kirletilmemesi gerekir. yün zarar görmeden hassas yıkanmaya dayanıklıdır. Yünlü bir kıyafet çok fazla kirletilirse yıkama makinesinin çalkalama periyodu artırılmamalıdır. Normal hassas yöntemler kirleri çıkarmaya gücü yetmez. Birkaç saat veya bir gece soğuk sabunlu su içinde bekletilmelidir. Bu işlem sıvı bir deterjan kullanıldığında boyanmamış kıyafetlerde ve tek bir renkle boyananlarda tamamen güvenlidir. Tek renkle boyananlar bu yöntemle ıslatıldığında görünümünü kaybetmeye meyilli değildir. ama bazen renk tonunda açılma olabilir. Çift renkliler özel bakımla işlem görmelidir. Çünkü bu kıyafetteki boyalar solabilir ve kıyafetteki parçalar birbirlerini etkileyebilirler.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:13   #27
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Durulama ve Kurutmak

Yıkamadan sonra, yünlü kıyafet birkaç değişik suyla durulanmalıdır. Durulama sırasında hassasça ellenmelidir ve durulayıcılar arasındaki sıkma silindirlerinden geçirilir veya dikkatlice elle sıkılır. Örme kıyafetler asla bükülmemelidir. Sıkma ve son durulamadan sonra, kıyafet bir havlu içerisinde katlanabilir ve sıkıcı tarafından geçirilebilir. Bu yöntem kumaşta kalan suyu atacaktır.
Çoraplar, flanel şortlar, etekler veya battaniyeler gibi sağlam yünlü kıyafetler bir ipte kurutulabilir. Daha hassas kumaşlar ve moda kıyafetler, jarse elbiseler, kazaklar, hırkalar gibi, biçimi önemli olan kıyafetler asılarak kurutulmamalıdır. Bunlar aşırı sıcak olmadan düz bir şekilde kurutulmalıdır. Kıyafetleri orijinal şekline döndürmek için bazı önemli tedbirler alınır. örneğin; kıyafet kurumadan önce dış hatlara göre ayarlanabilir. Düz kuruma kuruma süresince rengini korumak için bir avantajdır. Kurutma bir ip üzerinde yapıldığında beyaz yünlüler güneş ışığında zarar görebileceği için sarılaşmayacak biçimde asılmalıdır.
Çekmeye karşı Direnç işlemleri

Yünün yıkama karakterlerini geliştirmek için; çekme payı ve keçeleştirme üzerinde yıllardan beri büyük bir gayret içinde tekstil bilim adamları tarafından çalışılır. Çok yöntem geliştirilmiştir ve bazıları yün ticaretinde pratik kullanma getirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:13   #28
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

LONDON ÇEKME

Gevşeme çekme payı; yünlü bir kıyafet satılmadan önce kumaş içinde gerilim oluşturularak önlenebilir. İyi bilinen Londra çekme işlemi yaş elbiseler içerisinde oluşur ve birkaç saat durgun su şartlarında kalmasına izin verilir. Lifler sonra gevşetilebilir ve kumaş müşteriye ulaşmazdan önce çekilir. Bu yöntemle muamele gören kumaşlar London Shrunk diye ifade edilir.
Bu türün ön çekme kumaşları; gevşeme çekme payına eğilimini kaybedecekler. Onlar keçeleşecek ve yıkama sırasında sertçe işlem görerek çekilecek. Keçeleştirmeden kaçınmak; lif özelliklerinde bazı temel şeyleri değiştirmek için zorunludur.
Anti Keçeleştirme

Liflerin hareketi su içerisinde çalkalama sırasında meydana gelen yün liflerin keçeleşmesine neden olur. anti Keçeleştirme lif yüzeyini değiştirmek gibi amaçlardan dolayı geliştirildi.
Lif Yüzeyinin Kimyasal Değişimi

Anti keçeleştirme araştırmalarının ilk günlerinde liflerdeki pullu yüzeyleri koruyan kenarları pürüzsüzleştirmek veya kaldırmak amaçlı gelişir. Kimyasal işlemler katı, sert lifin önemli düşüşlerine ve korteksin zarar görmesine sebep olan işlem vardır. Araştırmalar gösterildikten sonra aşınmayı yok ederek sürtünme farklılıklarını azaltmak liflerin unidirectional hareketini önlemekte gerekli değildir. anti keçeleştirme özellikleri lif sürtünmesinin genel seviyesi arttırılarak gösterilebilir. Böylece lif hareketi zorlaşır. Kimyasal antikeçeleştirme işlemleri lif yapısında hafif zararlar vererek gelişti. Kimyasal antikeçeleştirme işlemlerinin çoğu bir yarım yüzyıl veya daha fazla bir sürede ticari işler içerisindeydi. Şimdi dünyanın her yerinde yaygın.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 11:14   #29
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yaş Klorlama

Yöntemlerin ilkidir. Çok fazla değişikliğe uğrar ve üretildiğinden beri gelişir. Sodyum, hipo, klorit aktif maddedir. Yün lifinin yüzeyini değiştiren ve zarar veren bir klorin kaynağı gibi işe yarar.
Kuru Klorlama

Klorin gazıyla yünün işlem görmesiyle uygulanır. Bu işlem uygulanan yün; % 8 sudan daha fazla su içermemelidir. Böylece; bu haldeyken % 16 su içerir yün. Bu, yaş klorlama yönteminden daha yüksek olan işlem fiyatlarına eklenir. Diğer bir deyişle kuru klorlama, yünün çok eşit muamelesi içinde sonuçlanabilir.
Diğer yöntemlerin çoğu, anti keçeleştirme etkilerini üretmek ve lif yüzeyine zarar vermek için kullanılan kimyasalların değişik türleri içinde kurulur.
Life Polimerik Maddelerin Eklenmesi

Lif üzerinde kimyasal bir zarar içeren anti-keçeleştirme yöntemleri; mutlaka yünün karakterlerini değiştiren bir yöntem getirmelidirler. Lif yüzeyinden parça kaldırarak, önemli ağırlık kaybına sebep olurlar ve yünün kuvvetlerini, fiziksel özelliklerini etkileyebilirler.
2. Dünya savaşından itibaren dikkatlerin çoğu; anti-keçeleştirme gelişimine ve çekmeye karşı gösterilen direnç yöntemlerine doğrudur. 1960’larda ucuz su çözücülerinin geniş bir dizisi veya emülsiyon yapılabilen polimerler hazır hale getirildi ve potansiyel yünlerin çoğu için keçeleştirmeme maddeleri gibi denendi. Özel bir teknik etki; önişlemle klorlamayı birleştirdi. Bu yöntem; 1. sınıf yünün sürekli işlemi için kullanılabilir. Yün kumaşların, işleminden daha zor bir problemdir. Bu çalışmadan; çekmez yünün ticari üretiminde sonuçlanan modern yöntemler geldi. Klorlama içeren Her Cosett işlemi 1. kalite, gevşek yün ve örme kıyafetlerde etkili olarak kullanıldı.
Superwash Yün

Bir dizi yöntem gelişimi şimdi; bitmiş yünlü ürünlerde çekme direncini hiç istenmeyen tekstil fabrikatörlerini önler, tamamıyla çekmez maddeler içerir. İşlem aşaması çoğu faktörlere bağlı olarak sağlanır. İçerdiği ücret, yün türü, kumaş yapı, moda isteği ve bitmiş kıyafeti yıkayabilen gereçler gibi. Mutlaka; bu durum belirli çekme direncinde zorluklar yaratabilir. Bundan başka, sentetik lifler zamanında getirilen, modern tüketici, her günkü elbise ve maddelerin hemen hemen gerekli bir aracı gibi, makinenin yıkanabilirliğine bakmaya alışkındır. Bu durum mantıklıdır ve yıkama sırasında meydana gelen keçeleştirme riskinin hepsini kaldırır, lws çekme direncinin yüksek standartlarını emretti ve Superwash yün kavramıyla tanıştırdı.
Çekme direnci için işlem gören eşyalar; superwash diye nitelendirilmeden önce lws tarafından kurulan ve kontrol edilen ayrıntılara uymalıdır. Bu; kıyafetin tamamıyla makinede yıkanabileceğini gösterir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-01-2007, 19:02   #30
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

paylaşım için tşkler
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 17:23 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580