Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Konu Arşivi

Konu Arşivi Bu Bölüm Arşiv Bölümüdür. Geçmiş Konuları Bulabilirsiniz.

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-06-2010, 22:26   #2851
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş aşkı mesafe tanımıyor cidden
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline  
Alt 16-06-2010, 22:41   #2852
pıηćıя
 
burock fun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

vay bee
__________________
AzraiL geLsin ona biLe gider..ŞanLı KartaLım senin için değer..Hayat kadar güzeL işte Beşiktaş, Beşiktaş kadar güzeL işte hayat ...

~

burock fun Ofline  
Alt 17-06-2010, 07:20   #2853
 
ferdi1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bende alabilmem icin daha 1,5 ay beklemem lazim, türkiye ye izine gelince alirim artik
__________________
ferdi1903 Ofline  
Alt 17-06-2010, 09:06   #2854
 
Neokartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sinan vardar'la röportaj

Sinan Vardar 6 sene önce başlattığı BEFAM hareketi için neler yapacak?

Alt yapıda ne gibi devrimler olacak?

Schuster ile neler yapmayı planlıyor?

Beşiktaş yönetiminin Sinan Vardar'dan beklentisi ne?

40 yılı aşkın futbolun içinde olan Vardar Quaresma hakkında ne düşünüyor?

Hangi Beşiktaşlı futbolcular terbiyesiz?

Beşiktaş'ın yeni bombası kim?

Hangi Süper Lig takımı Beşiktaş'a tezgah kurdu?

Sadece Serkan Üstüner'e anlattığı oyuncu kim?

Yazarımız Serkan Üstüner, Beşiktaş alt yapı yöneticisi Sinan Vardar ile konuştu. İşte huzurlarınızda birbirinden önemli açıklamaların olduğu Sinan Vardar röportajı...

İlk olarak 3 aylık periyotta Beşiktaş'ın alt yapısında neler değişti?

Şöyle söylemeliyim ki, bizim 6 yıl önce başlattığımız BEFAM'ı tekrardan devreye soktuk. Keşke bizim futbol şubemiz profesyonelleşseydi. Ben zamanında bunun çok büyük mücadelesini verdim. Maalesef bunda başarılı olamadık.

Neden başarıya ulaşmadı?

Beşiktaş A takımında uzun yıllar büyük hizmetler verecek futbolcular maalesef Beşiktaş'tan koptu. M. Sedef, Gökhan ve Can Erdem geçen sene kiraya verilmiş. Ama ilgilenilmemiş ve çocuklar serbest kaldı.

Bu gençlerle görüşme olanağınız oldu mu?

Tabii ki bu durum üzerine hepsiyle görüştüm. Bunların menajerleri para kazanmak uğruna bu çocukları Beşiktaş'tan kopardılar. Ama bundan sonra alt yapıya menajer sokmayacağım. Bu arkadaşlara bir kulüp menajeri getireceğim. Çünkü bu çocukları iyi şekilde yönlendirmiyorlar.

Türkiye'de menajer deyince insanların aklına çokta iyi çağrışımlar gelmiyor? Sizce de öyle değil mi?

Hepsi değil. İyileri de vardır ama menajerler bu işleri para kazanmak amacıyla yaptıkları için kendi menfaatlerini ön planda tuttukları için kulübün ve futbolcunun menfaatlerini silip atıyorlar maalesef bu bir gerçek. Ben geldiğim zaman kulüpten maaşlı menajerler vardı. Ben bunları temizledim. Şimdi hepsi bana düşman oldular. Bu kişi aynı zamanda Serdar Özkan'ın da menajeriydi. Bunlar kesinlikle etik olmayan işlerdi. Maalesef profesyonellik olmadığı ve bir takip olmadığı için bu tür işlerin olması gayet normaldi. Bu çocukların serbest kalması beni çok üzmüştür.


Ama şunu çok açık bir şekilde söylemem gerekirse Serdal bey Beşiktaş kulübüne çok uzun yıllar hem maddi hem manevi hizmet edecek birisi. Yanlış anlaşılmasın futbol şubesi yönetimden bir kişiye bağlı olmalı. Bu pozisyona Serdal bey tabiri caizse cuk diye oturur. Ama mutlaka bu pozisyonda futbolun içinden gelmiş, futbolu çok iyi bilen birisinin de olması lazım. işte G.Saray'da Adnan Sezgin bu göreve getirilmeye çalışılıyor. Çok sancı çekiyorlar ama artık bundan sonra şart. Çünkü UEFA kriterleri geliyor.

Peki sizin hep bahsettiğiniz profesyonelliğe geçiş ile alakalı mutlaka talepleriniz olmuştur. Peki şu anda taleplerinize cevap alabildiniz mi?

Ben 6 yıldır bunu söylüyorum. Bu yönetimde de söyledim. Yabancı hocanın yanına mutlaka bir Türk hoca olmalı hatta onunda üstünde bir ceo olmalı. Bundan da hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Başarıya giden bir yol varsa o da bu bahsettiğimiz yoldur. Sadece futbol için söylemiyorum. Tüm branşlar için geçerli olması gereken bir yöntemdir. Sponsorlarla tüm branşlar profesyonellerin eline bırakılmalı. Bunlara pazarlama dahil. İşte bu çocuklar gitti. Kimden hesap soracağız? Geçmiş yönetim gitmiş artık.

Beşiktaş artık Schuster'e emanet. Bundan sonraki dönem için neler söyleyeceksiniz?

Bir defa Alman ekolünden gelmesi çok büyük avantaj. Türkiye'de futbolda devrim Derwall ile başlamıştır. Seep Piontek, Mustafa Denizli ve Fatih Terim ile devam etmiştir. Örnek verecek olursak; Derwall G.Saray'a gelmeden G.Saray'ın sahası topraktı. 'Çim yapın öyle gelirim' dedi. Ve ondan sonra G.Saray çim sahada top oynamaya başladı. Türkiye'de Alman hocalar her zaman başarılı olmuştur. Şimdi önümüzde bir Daum örneği var. F.Bahçe'yi iki kere şampiyon yaptı ve iki kerede son maçta kaybetti. Alman ekolünün başarılı olmasında en büyük etken fizik kondisyon olarak bir defa çok güçlü bir takım oluşturulması ve ayağa pas yapan bir takım oluşturmasından kaynaklanıyor.

Ama siz yerli antrenörden yana oy kullandınız? Neden?

Bu benim tercihimdi. Ama Schsuter'in gelmesine çok sevindim. Kariyeri bellidir ve Beşiktaş'ta mutlaka başarı sağlayacaktır.

Alt yapıdan sorumlu yönetici olarak Schuster'in, Serdal Adalı ile 5 saatlik yaptığı konuşmada 3.5 saatini alt yapıya ayırmasına ne diyeceksiniz?

Tabii ki çok sevindim. Schuster gibi bir dünya markasının alt yapıya bu kadar önem vermesi çok önemli. Bundan sonra çok büyük işlere imza atacağız. Beşiktaş bundan sonra Schuster ile patlama yapacak. Kimse bu konuda şüphe duymasın.


Geçtiğimiz sezon son maçlarda A takımda gençleri görme fırsatımız oldu. Ama Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında iddiasının kalmadığı zamanlardı. Denizli gençlere yeteri kadar fırsat verdi mi?

Ben geldiğimde Batuhan 107 kilo idi. İdmana bile çıkmayan bir oyuncu olan Batuhan ile konuştum. Bir ağabey gibi onunla ilgilendim. Bunun neticesinde kilo verdi. A2 takımı ile maça çıktı. Goller de attı. Benden sonra ilk defa A2 takımı üç maçını İnönü'de oynadı. Denizli ile çok kez görüştükten sonra 17 yaşındaki Atınç'ı A takımda görme fırsatımız oldu. Bunlar hep bir emeğin karşılığı.

'Evladım' dediğiniz Batuhan Eskişehir'e değerinde mi gitti?

Şimdi şartlara bakmak lazım. Bu arada Ulvi'ye ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Batuhan ile özel olarak ilgilendi. Sayın Denizli'ye bizzat söyledim. Son sekiz maçımız kaldığında Batuhan'ı A takımda oynatması gerektiğini söyledim. Ama kendisi Batuhan'ı bir türlü istemedi. Bunun üzerine Avrupa dahil Batuhan'ı birçok kulüp istedi. Şimdi birde bardağın dolu tarafı var. Batuhan alt yapının iki yıllık giderini karşıladı. Keşke alt yapıdan 10 tane Batuhan çıkarsak alt yapının 20 yıllık geleceğini garanti altına alsak. Bir de şunu söylemem gerekirse Batuhan'ın da çok hataları var. Kendisi sütten çıkmış ak kalık değil. Artık yaşı büyüyor olgunlaşmaya başladı. Ben her zaman kendisinin yanında olup onu her zaman destekleyeceğim. Onun için hayırlı olsun. Bir defa Batuhan çok iyi bir Beşiktaşlı. Allah bana ömür verirse Batuhan'ı yeniden Beşiktaş'ta izleme fırsatımız olur.

Herkesin merakla beklediği, bu yaşında bu kadar popüler olan Muhammed için neler diyeceksiniz? Hayat hikayesi Messi'yi de andırıyor... Boy kısalığından hormon tedavisi görmesi gibi. Muhammed, Serdar Özkan gibi 15 yaşında A takımda oynar mı?

Muhammed ile çok yakından ilgileniyorum. Burada Seyit Ateş'e de teşekkür etmek istiyorum. Kendisi çok iyi bir insan olmakla beraber, futbolu çok iyi bilen birisi. Aynı zamanda kendisinin sahibi olduğu takımdan her sene en az 5-6 oyuncuyu Beşiktaş'a kazandırır. Çok yakında Muhammed'i izleme fırsatını yakalayacağız. Ama her şeyin bir zamanı var. Bu süreci çok dikkatli bir şekilde tamamlayacağız. Geçen sene Muhammed'i A2 takımı ile beraber birkaç maçta oynattım. Muhammed adam gibi adam. Şimdi alt yapıdan çıkıp Beşiktaş için ileri geri konuşanlar var. Keşke bu oyuncular da bir Ulvi gibi bir Rıza gibi anılsalardı.

Beşiktaş'ın alt yapısından çıkan Serdar Özkan ve İbrahim Kaş'ın Beşiktaş'tan gidişleri ve Beşiktaş'ı suçlu ilan etmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu oyuncular Beşiktaş kültüründen hiç mi nasiplenmediler?

Bu futbolcuların Beşiktaş'a nasıl geldiklerini çok iyi biliyorum. Bu tür davranışlara çok üzülüyorum. O zamanki yetkili arkadaşların İbrahim Kaş'ın sözleşmelerini uzatmaları gerekirdi. Ama yapamadılar. Ama mesela Serdar Özkan'ın giderken yaptıkları konuşmaları asla affedilir cinsten değil. Zaten bundan sonra alt yapıdan oyuncu çıkarırken tüm özellikleriyle Beşiktaş'a yaraşır olması ölçü olacak.

Orhan Gülle'nin gidişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben yönetime girmeden önce bu gençler hakkında hem yazılı basında hem de görsel basında bu gençlerin milli takıma seçilmeden önce profesyonel yapılması gerektiğinden bahsediyordum. Şimdi iş işten geçmiş. Ben geldiğimden beri ne çektiğimi bir Allah bir ben biliyorum. En iyi de bu konuyu Yemen Ekşioğlu bilir. Ben yönetim kurulunda taleplerimi yönetim kuruluna ilettim. Yönetimimizden de tam destek aldım. Ama sayın Denizli bu oyuncuları düşünmediğini söyleyince bizim de elimiz kolumuz bağlı kaldı.

Orhan Gülle'nin gidişatında amatör olan kulübü bizden devamlı kaçtı. Hiç görüşmek istemedi. Şimdi diyorum ki, demek ki bunların hepsi birer tezgah. Tezgahı kim kurmuş? Hangi takıma gitti bu çocuk? Gaziantep'e. İnanın inanamıyorum. Gerçekten kendilerini kınıyorum. Bu konuyu sayın başkanım Yıldırım Demirören'e arz ettim. Şimdi artık top bizden çıktı. Ama Beşiktaş camiası şunu iyi bilsin ki, biz yeni yönetim olarak, bu çocuklarla gece gündüz ilgileniyoruz.

Son olarak Erkan Kaş'a imza attırdık. Ama dediğim gibi Orhan Gülle olayını sayın başkanımız Yıldırım Demirören, İbrahim Kızıl ile görüşecek.

Şunun altını çizmem gerekirse yeni yönetimin bu konuda hiçbir hatası yok.

Beşiktaş sezonu erken açacak? Bu Beşiktaş için dezavantaj mı? Yoksa hocanın takımı tanıması açısından için bir avantaj mı?

Evet Beşiktaş sezonu erken açacak. Hocanın takımı tanıması için iyi bir süreç. Ama Tayfur'un olması Schuster'e çok daha büyük avantaj sağlayacaktır. Tayfur'un takımı çok iyi tanıması ve çok iyi derecede Almanca bilmesi Beşiktaş ve Schuster açısından çok büyük yarar sağlayacaktır. Takımın sezonu erken açması erken forma girmesine neden olacaktır. Tabii bu da Ekim Kasım aylarında bir düşüş olmasına neden olacaktır. Burada takım içi takviyelerle bu sorununda çözüleceğini zannediyorum.


Schuster'in gelmesi ile beraber Schuster'in gelişinin etik olup olmadığı tartışıldı. Siz ne diyorsunuz? Neden bu tür haberler yapıldı?

Son derece yanlış ve etik dışı haberlerdi. Bu haberleri yapanları da kınıyorum. Artık bundan sonra Beşiktaş geleceği düşünmekte ve ona göre plan yapmaktadır. Beşiktaş camiası, taraftarı bu yeni yönetime tam destek olmalı. Ben samimi olarak söylüyorum. Son toplantıya Denizli de geldi. Orada inanılmaz duygusal anlar yaşandı. Denizli ileri derecede hastaydı. Ve bu görüşmenin öncesinde kesinlikle imza atılmadı.

Beşiktaş bu sene UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Beşiktaş'ın buradaki hedefi ne olmalı?

Bu sene çok büyük başarılara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Geçen sene verim alamadığımız Nihat, Tabata ve sakatlıktan çıkan Holosko gibi oyuncuları yeni transfer olarak sayabiliriz.

Bir de bu sene alt yapıdan müthiş sürprizlerimiz olacak. Beşiktaş camiası şimdiden bu sürprizlere hazır olsun. Mesela bir oyuncumuz var. İlk defa burada açıklıyorum. Erkan Reşmen. İki sezondur Çorumspor'da kiralık oynuyor. Türkiye'nin en büyük yıldızı olmaya aday bir oyuncu. Erkan konusunda çok iddialıyım.

Peki sizin bahsettiğiniz Rezerv Lig ( A2 ligi yerine kurulacak olan lig) kurulacak mı?

Ben bunun uzun yıllar mücadelesini verdim. Kurulacak olan Rezerv Lig komitesinde ben de varım. Gelecek sene Rezerv Lig kurulacak ve maçlar Pazartesi günü oynanacak. İnönü'de oynayacak. Artık Rezerv Lig'de yaş sınırı da kalkıyor. Orada Delgado bile oynayabilecek. Bu konuda tüm yönetim kurulu alt yapıya tam destek veriyor. Sayın başkana, Serdal Bey'e ve tüm yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Dünyada ekonomik kriz varken benim bütçemi 1 milyon Dolar daha arttırdılar.

Ben Ulvi'nin kurduğu ekibe sadık kaldım. Yakında alt yapıya uzun süredir izlenen 25-30 futbolcuyu Beşiktaş'a kazandıracağız.

Beşiktaş alt yapısı yeni bir tesise kavuşuyor. Yeni yapılan sahalar A2 takımına yeni bir görüntü getirecek. Neler diyeceksiniz?

Sayın Nevzat Demir'e çok teşekkür ediyorum. Ümraniye'de yapılacak olan tesisler için Orhan Saka'da çok uğraşıyor. Fulya içinde bir şeyler söylemem gerekli. Oradaki Tünel inşaatı yüzünden imar izni alınamıyordu. Şimdi o tünel yapılmayacak görünüyor. Sayın Serdal Adalı orayı kulübümüze kazandıracak. Şan Ökten ismi muhafaza edilerek binanın bir kısmı da alt yapıya verilerek çok büyük bir iş yapılacak.

Beşiktaş'ta bu sene iç transferde çok güzel bir iş yapıldı. Euro veya Dolar kaldırılarak Türk Lira'sı cinsinden ödeme yapıldı. Ama takım içinde çok yüksek ücret alan ve verimi düşük oyuncular var. Bunlar da bir düzenleme yapılacak mı? Örneğin; Nobre 2.1 milyon Euro. Bu sene attığı gol sayısı: 1!

Serdal ve Cengiz beyler bu konuda çok yoğun bir mesai harcıyor. Bu konulara çözüm getirdiler ve getirmeye de devam edecekler.

Son Manisa maçında Atınç yüzünden Beşiktaş taraftarına kırılmışsınız. Doğru mu?

Bakın o maçta tüm oyuncular tribüne çağrıldı. Bir tek Atınç çağrılmadı. Ben çok üzüldüm. Taraftarımız artık Rezerv Ligi'ne gerekli desteği vermeleri gerekli.

Beşiktaş'a önümüzdeki üç yıl neler vaat ediyor Sinan Vardar?

Bir defa şunu söyleyeyim. Bizim yaptıklarımıza bizi eleştirenlerin hayalleri bile ulaşamaz. Benim için artık son yönetimimdir. İlk olarak BEFAM'ı kurduğumuzda rahmetli Gündüz Tekin Onay'ın bir sözü hiç aklımdan çıkmıyor. " Sizin Ajax'tan hiçbir farkınız yok' demişti. Alt yapıda kendisinden çok fazla fayda sağladığımız Yemen Ekşioğlu var. Bir de tüm oyuncular Beşiktaş'ı tercih ediyor. Neden? Çünkü son altı yılda Beşiktaş'ın alt yapısından tam 17 futbolcu çıkmış. G.Saray'da 1 F.Bahçe'de sıfır. Onun için Beşiktaş camiası hazır olsun. Alt yapı fışkıracak.

Futbol komitesi başkanı Serdal Adalı sizin için " Sinan Vardar bizim için çok büyük kazanç. Ondan çok büyük yararlar sağlayacağız" dedi. Siz neler söyleyeceksiniz?

Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi de Beşiktaş için çok büyük kazanç. Ben varımla yoğumla Beşiktaş'a hizmet için buradayım. Herkesin beklentilerini biliyorum. Onun için bu yola çıktım. Ben Beşiktaş ve alt yapı aşığı bir adamım. Bu yüzden kimse merak etmesin.


Son olarak Beşiktaş dünyaca ünlü bir yıldızı, Quaresma'yı siyah beyaz renklere bağladı. Neler diyecekseniz?

Başta sayın başkanımıza, Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu'na çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş çok önemli bir yıldızı Türkiye'ye getirme başarısını göstermişlerdir. Quaresma taraftarı ayağa kaldıracak müthiş yetenekleri olan bir oyuncudur. Kendisi Beşiktaş'a üç yıl boyunca büyük hizmetler sağlayacaktır.

Röportaj: Serkan Üstüner


Sinan Vardar'ın bu açıklamaları insanı umutlandırıyor. Açıkcası Sinan Vardar'a geçmişte yönetime tonla laf sayıp seçimde tekrar bu yönetime girdiği için kızgınım ama bu söylediklerini gerçekleştirebilirse çok büyük bir iş yapmış olur.. Beşiktaş'ın gerçek kimliğine dönüşmesinin yoludur altyapı.. Ordan çıkan çocukların kaybedilmemesi, kalitenin artması, A takıma çok daha fazla genç kazandırılması çok çok önemli..
Özellikle menejer konusuna el atılması ben ziyadesiyle mutlu etti.. Eğer bunlar bizim evlatlarımızsa onları menejerlerin kucağına teslim etmemek lazım.. Her bakımdan sahip çıkmak lazım.. Benim önerim 21 yaşına kadar menejer edinmelerini engelleyen bir sözleşme yapılması ve o yaşa kadar A takıma çıkamamaları halinde futbol hayatlarını devam ettirmeleri adına kulübün bir menejeri aracılığıyla hem kendilerine hem kulüp menfaatlerine uyacak kulüplerle anlaşmalarının sağlanması gerekmektedir.. Altyapıdan çıkacak çocuklar 21 yaşına kadar kendini gösterip A takıma geçebilmeli aksi takdirde Beşiktaş'da yer bulmaları zor olur. Onun için de hem kulübe, hem kendine hem de Türk futboluna faydalı olabileceği bir takıma transfer olmalarının kulüp tarafından koordineli bir şekilde sağlanmalıdır. Bu yöntemle bu gençlerin kafalarından gelecek kaygısını bir nebze olsun azaltmaları sağlanmış olur.
Diğer önemli konu ise Fulya'nın mutlaka ama mutlaka tekrar altyapıya hizmet verecek hale gelmesidir. Beşiktaş'ın yıllarca altyapıdan çok iyi isimler çıkarmasının en büyük nedenidir fulya.. Şehrin göbeğinde Beşiktaş gibi bir kulübe ait bir futbol ortamı çok daha fazla gencin tercih etmesine neden olmuştur ve olacaktır. Bundan da kulüp kazançlı çıkacaktır..

Tüm bu konular 10 tane Queresma transferinden çok daha önemli ve değerlidir benim için..
Neokartal Ofline  
Alt 17-06-2010, 09:26   #2855
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sinan Vardar'ın bu açıklamaları kulağa gerçekten hoş geliyor ancak bunları yapabileceğine mevcut yönetim dolayısıyla inanmıyorum. Sinan Vardar'a da güvenmiyorum orası ayrı bir konu. Bu söyledikleri içinde en somut olanı Schuster'in bizzat alt yapı ile kendisinin ilgilecek olması.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline  
Alt 17-06-2010, 10:50   #2856
 
Neokartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Gokhan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sinan Vardar'ın bu açıklamaları kulağa gerçekten hoş geliyor ancak bunları yapabileceğine mevcut yönetim dolayısıyla inanmıyorum. Sinan Vardar'a da güvenmiyorum orası ayrı bir konu. Bu söyledikleri içinde en somut olanı Schuster'in bizzat alt yapı ile kendisinin ilgilecek olması.
Haklısın ben de aynı duygulardayım. Bunlar benim için çok güzel bir hayal şimdilik sadece buna inanmak istiyorum..
Neokartal Ofline  
Alt 17-06-2010, 15:14   #2857
 
macho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yıldız görebilmek için 2 alternatif var. Ya teleskop alacaksın yada BJK maçına bilet

Bu işler kolay olmuyor. Yıldızlarımı seyretmek istiyorsun? Bak ilk gösterim ctsi günü, eğer kaçırırsan devamı gelecek üzülme
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
macho Ofline  
Alt 17-06-2010, 17:34   #2858
 
Buelent01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ben de izne gelince 2si ogluma olmak uzere 3 tane alcam)
Buelent01 Ofline  
Alt 17-06-2010, 18:20   #2859
gurbetci kartal
 
once_biz_vardik1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

abartmasak artik gormemisin bir oglu olmus hesabina cevirmemek lazim isi agir basli kalabilmek lazim
__________________
Allah(c.c) bir kulunu severse o kulun nesi yok? Allah (cc) bir kulunu sevmesse o kulun nesi var ? hz.Ali (r.a)
once_biz_vardik1903 Ofline  
Alt 17-06-2010, 18:50   #2860
 
macho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
once_biz_vardik1903´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
abartmasak artik gormemisin bir oglu olmus hesabina cevirmemek lazim isi agir basli kalabilmek lazim
Hocam hayatımızda hiç abartamadık zaten. Messiyi getirsek yine fenerin standart adamları daha çok konuşulur. O yüzden ben fena halde abartmak istiyorum bu defa. Yaşım oldu 38 ve hala gerçek anlamda bir yıldızı ilk defa aldığımıza şahit oluyorum. Bu kadar kariyerli ve bu kadar çok istediğimiz başka adam olmadı hiç bugüne kadar. Herkesin affına sığınarak ben biraz daha abartmak istiyorum..
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
macho Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 17 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 17 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 16:32 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580