Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Konu Arşivi

Konu Arşivi Bu Bölüm Arşiv Bölümüdür. Geçmiş Konuları Bulabilirsiniz.

 
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 21-08-2007, 17:14   #1
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Federico Higuain

Click the image to open in full size.


Forvet oyuncumuz Federico Higuain hakkındaki yorumlarınızı buraya yapabilirsiniz...
Pritt Ofline  
Alt 21-08-2007, 17:15   #2
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

böyle bir konu var hatta anket bile var
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline  
Alt 21-08-2007, 17:16   #3
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hoşgeldin Federico Higuain...İnşallah başarılı olursun.
Pritt Ofline  
Alt 21-08-2007, 18:54   #4
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

umarım başarılı olur
__________________
asparagas Ofline  
Alt 21-08-2007, 20:52   #5
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Federico Higuaín kimdir?

25 Ekim 1984 doğumlu 23 yaşındaki Arjantinli futbolcu Federico Martín Higuaín 1.5 milyon dolar bonservis bedeliyle River Plate ekibinden Beşiktaş'a transfer oldu.

Babası Jorge Higuaín de Arjantinli eski defans oyuncularından, hatta Arjantin tarihinde en iyi dört defans oyuncusundan biri olduğu kabul edilmektedir. Öte yandan Real Madrid'de çok şey beklenen 19 yaşındaki Gonzalo Higuaín'in abisi. Kardeşine göre biraz daha fiziği zayıf bir isim. Kardeşi ünü çoktan elde etmiş ve 19 yaşında Real Madrid'in kıskaçından kurtulamayarak İspanyol ekibine 13 milyon avro gibi bir bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Federico Martín Higuaín mevkii forvet olsa da zaman zaman forvet arkasında ofansif pozisyonda görev yapabiliyor. Fiziği yapısıyla Türk futbolseverler onu izlediğinde zaten bu görüşe sahip olacak, golü fazlasıyla koklayan ama rakip defansı yoran forvetlerden değil...
Federico River Plate kariyerine belki de bir anlamda bu sezon başlayacaktı. Kulüp Higuain'i iki sezondur Nueva Chicago'ya kiralamış ve bu sezon geri çağırmıştı. 2003 yılında başlayan River Plate kariyerinde 3 sezon içinde sadece 5 kez forma şansı bulabilen genç futbolcu geçtiğimiz sezon Nueva Chicago forması altında 35 maça çıkarken 13 gol kaydetmişti.
Bir dönem Federico Higuaín'in adı Real Sociead ile çok ciddi bir şekilde geçmiş ve forvet oyuncusu İspanya kapısından dönmüştü. Bir ara da İtalyan ekipleri Livorno ve Reggina da Higuain'in kapısını çalmıştı.
Pipa lakaplı futbolcu Arjantin'de çoğu zaman kardeşi ile kıyaslanmak zorunda olduğu için zorluk çekti. Nueva Chicago forması altında normalin üstünde bir performans sergilemedi fakat vasat bir performans da çizmedi.
Özel hayatı da kardeşine göre daha sakin olan Higuaín Arjantin'de sadece 300 bin dolar yıllık ücret kazanıyordu. Beşiktaş'ta bu rakamın ise 900 bin dolar olduğu açıklandı. Higuain'in futbolu için şunu söyleyebiliriz ki tekniğinden çok bir forvet oyuncusunun yapması gereken yani aklını kullanan bir futbolcu, Arjantin'de zekilik kokan golleri de mevcut...
Künye:
Tam adı:
Federico Fernando Higuaín
Lakabı: Pipa
Doğum tarihi: 1984-10-25
Doğum yeri: Villa Celina, Arjantin
Boy: 1.72
Mevkii: Forvet
Altyapı: River Plate
Kariyeri
Takım - Lig - Maç - Gol
River Plate Apertura 2003 2 0
River Plate Clausura 2004 1 0
River Plate Apertura 2004 0 0
River Plate Clausura 2005 2 0
Nueva Chicago Apertura 2005 (B Nacional) 18 6
Nueva Chicago Clausura 2006 (B Nacional) 18 7
Nueva Chicago Finales 2006 (B Nacional) 4 2
Nueva Chicago Apertura 2006 18 10
Toplam- 63 25
ESAT DERGİ/SPORX.COM


21.08.2007
Adelaar Ofline  
Alt 22-08-2007, 08:15   #6
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte Higuain

Click the image to open in full size.
Eurosport'un başarılı sunucusu Umut Işık, Beşiktaş'a transferi gündemde olan Higuain'i Kartalhaber okuyucuları için mercek altına aldı

25 Ekim 1984 tarihinde, Arjantin'in kozmopolit başkenti Buenos Aires'e bağlı Villa Celina'da hayata gözlerini açan Federico Higuain dünyaca ünlü River Plate kulübünün futbola kazandırdığı yeteneklerden. İlk profesyonel maçına 2003 yılı Açılış Ligi'nde çıkan "pire forvet", 2004 yılına değin ekibin kalabalık kadrosu içinde çok fazla forma şansı bulamadı ve golle buluşamadı. Bu hususta, bir futbolcu fabrikası olan Rİver Plate'in geniş kadrosunun da etkisi oldu.

Bildiğiniz üzere birçok Güney Amerika ülkesinde futbol "açılış" ve "kapanış" adı altında iki lige bölünmüştür. Her yıl Ağustos-Aralık arası dönem Açılış Ligi olan Apertura , Şubat-Haziran arası ise Kapanış ligi olan Clausura liglerinde 20 ekip ter döker. Açılış Ligi'nde küme düşme yoktur.

Higuain, 2005 yılı Açılış Ligi'nden önce Arjantin İkinli lig ekiplerinden Nueva Chicago ekibine kiralık olarak katıldı ve kendini bulmaya başladı. Bu sezon içinde forma şansı bulduğu 18 karşılaşmada 6 gol atan Higuain, bir buçuk yıl içindeki toplam 3 ligde 58 maçta 25 gol attı. Belki bunu biraz açmalıyız. Şöyle söyleyelim; sezonlardaki tüm maçlarda oynadı ve 2006 Kapanış finallerinde de takımındaki yerini alarak 4 maçta forma giydi ve rakiplerin filelerini 2 kez havalandırdı. Ancak kağıt üzerinde oldukça parlak görülen bu istatistiğin Arjantin 2. Ligi olan B Nacional'de ortaya koyulduğunun da altını çizmek gerekiyor.

Higuain, 2006-2007 sezonunda takımıyla hem açılış hem de kapanış liglerinde boy gösterdi. Ekip, Clausura'da 15. sırada kalışının ardından play-off'larda Atletico Tigre'ye boyun eğerek tekrar ikinci lige düşerken, genç forvet de eski takımı River'a döndü. Başka bir deyişle Beşiktaş, yeni sezonda iki haftası geride kalan Arjantin Açılış Ligi'nde henüz River forması giyememiş oyuncuyla ilgilenmeye başladı.

Oyuncu hakkında dikkat çekici bir diğer nokta da kendisinin bazı medya organlarımızca küçük kardeşi Gonzalo'ya karıştırılmış olması. Gonzalo, babaları Jorge Higuain'in Fransa ekiplerinden Brest için ter dökerken dünyaya geldi. Bu sebeple Fransa vatandaşlığı da olan bu genç, geçen sezon Fransa milli takımından teklif almıştı. Hatta ve hatta Fransız yetkililer kendisine Arjantin asıllı Trezeguet'nin 20 numaralı forması vereceklerdi. Ancak Fransızca bilemeyen Gonzalo bu fikri geri çevirerek Arjantin'i tercih edeceğini açıkladı. Federico'ya gelince, zaten Arjantin doğumlu olan Federico'nun Fransa milli takımında oynaması gibi bir durum söz konusu değil.

Arjantinli; hızlı, bitirici, orta mesafeden şut çekebilen bir oyuncu. Bu özellikleriyle Siyah-Beyazlıların işine yarayacakmış gibi görünse de hava toplarındaki etkisizliği Beşiktaş'ın kanatlarının bu kadar güzel çalıştığı bir dönemde çok büyük bir eksiklik olabilir. Beşiktaş'ın forvet oyuncusu ararken en dikkat edilmesi gereken özelliğin fizik-kondüsyon ve bitiricilik olması gerektiğini düşünüyorum. Evet, Higuain iyi bir oyuncu olabilir Beşiktaş bir Arjantinli daha alarak takımın teknik kapasitesini arttırabilir ancak bana göre takımın ihtiyacı teknikten ziyade hız ve fiziksel güç! Bu doğrultuda belki de Colin Kazım Fenerbahçe'ye kaptırılmamalıydı. Ben BJK'nin sağ kanadına "Serdar Kanadı", soluna ise "İbrahim Kanadı" demeyi karar verdim kendi kendime. Bobo, devamlılığını korur ve Batuhan kaybedilmezse Beşiktaş'ın çok iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Ancak Avrupa'da başarı için daha sağlam fizikli bir takım gerekli ve Higuain bu konuda pek de yardımcı olabileceğe benzemiyor. Yine de maç getirebilecek bir oyuncu gibi görünüyor ve öyle görünüyor ki denemeye değer bir futbolcu. Umuyorum Kara Kartalların bu güzel oyunu tüm sezon boyunca Avrupa'da başarılarla birlikte devam eder.

Elindeki bilgileri benimle paylaşan değerli arkadaşım Caner Eler'e teşekkürler.


Kaynak: bjkhaber




Pritt Ofline  
Alt 22-08-2007, 09:05   #7
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

n'ce gollere higuuuu higuuuuu higuuuuuu higuuuuu
__________________
TÜRKİYE KUPASI SADECE TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE
YAŞAYANLARINDIR.
cent Ofline  
Alt 22-08-2007, 09:11   #8
 
pınar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Higuain geliyor!..

Beşiktaş, özellikle son iki haftadır yoğun bir şekilde sürdürdüğü yabancı forvet oyuncusu arayışlarını bugün yaptığı transferle noktaladı.
Siyah beyazlı kulübün genel sekreteri Kenan Öner ve genel menajer Sinan Engin, bugün gittikleri İspanya'da yaklaşık 4 saat süren görüşmelerin ardından Arjantinli Federico Higuain ve kulübü River Plate ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş, 23 yaşındaki oyuncu için River Plate'ye 1.5 milyon Dolar bedel öderken, Federico Higuain'e ise yıllık 900 bin Dolar ödeyecek.
Ayrıca 3 yıllık mukavele imzalandığı kaydedilen Arjantinli futbolcunun, yarın saat 15.30'da Başkan Yıldırım Demirören'in özel uçağı ile İstanbul'a geleceği belirtildi
__________________
Lütfen Konu acarken konunun var olup olmadıgını kontrol ediniz..

------------------------------------

Lütfen Forum kurallarını okuyunuz..
pınar Ofline  
Alt 22-08-2007, 09:19   #9
 
richardinho06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

gelsin türkiyeye yemeklerinden ve tatlılarından yesin bakalım yıkılıomu )
__________________
Ne Fener Ne De Cimbom Farketmez...Kartal Affetmez!
richardinho06 Ofline  
Alt 22-08-2007, 09:28   #10
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

çok iri yapılı ayrıca çok güçlüye benziyo. inşallah iyi olur.
Pritt Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/konu-arsivi/34799-federico-higuain/
Mesaj Yazan For Type Tarih
Untitled document This thread Refback 08-03-2008 13:03

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 08:41 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580