Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Konu Arşivi

Konu Arşivi Bu Bölüm Arşiv Bölümüdür. Geçmiş Konuları Bulabilirsiniz.

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-06-2006, 10:03   #31
 
the_compass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
ayduranumut´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle hakkımda yapılan eleştirilerden en cok 15 yaşındaki the compass tehdidenden korktuğumu ve yarından itibaren emliyete başvurarak koruma talebinde bulunacağımı bildirmek isterim(!),adu-bjk nın ''********'' ifadesini kendisine iade ediyorum.(İstersen telefonlarımızı ve adreslerimizi vereyim yüzyüze görüşelim)
Gelelim konumuza.Öncelikle iddaalı olmayı sevmeyen biri olarak şunu rahatlıkla ifade edebilirim;eleştiride(genelde hakaret)bulunan arkadaşların bütününün hayatı boyunca seyrettiği basketbol maçından belki de daha fazla basketbol maçı izleyip takip etmiş biri olarak yazıyorum.
Sporda özellikle basketbolda iki çeşit yıldız oyuncu tipi vardır.Birincisi kazanan(ingilizce tabirle winner) oyuncu:jordan,duncan,ginobili.bogiroga,jasicevicus ...,hatta Türkiye standartlarında bir alper yılmaz.Bu oyuncuların ortak özelliği basketbol IQ larının yuksek olması,tribünlere değil kazanmaya oynamaları,kazanmayı bilmeleri,kendileri ile birlikte takım arkadaşlarını da oyuna katabilmeleri ve en sıcak noktada sahne alıp maçı takımlarına kazandırabilmeleri.
İkinci tip yıldız kaybedenler ve kaybetmeye mahkum oyuncu:Iversen,tony parker(en kritik maçlarda genelde kaybolur),tmac,bizim takımdan kerem ve barış...Bu oyuncuların ortak özellikleri genelde basketbol IQ ları düşük,yeteneklerine güvenip kendilerini geliştirmeyen,saha içerisinde sürekli yalnış tercihler yapan,egolarını yenemeyen,saha dışında yakışıklı,karizma sahibi,küpeli,360 derece dönüp smaç basan,ayakkabı reklamlarının vazgeçilmezleri,savunma yapmayı sevmiyen,istatistiksel anlamda iyi rakamlara sahip,hücümda kullandıkları topların haddı hesabı olmayan,kendilerini iyi pazarlıyan fakat kariyerlerinin sonunda bakıldığında takımlarına hiçbir kupa kazandıramayan oyunculardır.
Son iki yıldaki Basketbol takımımız neler yapmış bir karşılaştıralım.Geçen seneki takım arkasında güçlü sponsor desteği olmaması ve sezon sonuna doğru koç değişikliğine rağmen ligde final oynamış,rus mafyalarının desteklediği güçlü rus takımlarının olduğu fiba eurolig de başarılı maçlar çıkarmış grubunda ikinci olarak ve bu kupada çeyrek final oynamış,Türkiye Kupasında en azından Çeyrek final yapmış.Tabi bunda takımın lideri konumundaki winner,kolej kariyerinde ncaa şampiyonluğu bulunan(ncaa de şampiyon olmak yüzlerce okul arasından sıyrılmak belkide nba şampiyonluğuna göre çok daha zor) El Amin in büyük katkısı neticesinde.
Arkasına(önüne)sponsor desteği alan bu seneki takım neler yapmış.Öncelikle sezon başı Türkiye kupasında Mersin ve Daçkaya yenilerek kupada ilk 8 e dahi kalamamış,uleb cup ta 6'lı grubu belçika ve portekiz takımlarının bulunduğu grubu 5. bitirerek elenmiş(ki bu maçları izledim ve hala o portekiz takımına karşı alınan mağlubiyeti adamalara tek galibiyetlerini biz verdik aklım almıyor),ligi 3. bitirmiş,yarı finalde son yılların en kötü efesine(granger siz efese ki efesin winneri,hani ülkerin 4-0 süpürdüğü efes) direnç gösterememiş.Tek övündüğümüz şey normal sezonda eurolig le boğuşan efes ve ülkere karşı 4/4 yapabilmek
Takımın lideri Kerem Tunçeri.Tabi herşey bir oyuncu demek değil ama genel karne böyle.Üstelik geçen seneki takıma nazaran çok daha iyi bir kadro.(lider hariç).Sorunlu kendine oynayan,savunma yapmayan ribaunt üşenipte almayan Varda yerine takım oyununu iyi oynayan sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan kimani ffriend ve yine ncaa kariyeri başarılarla dolu olan bir michael wright.
99 Fransa da yapılan ve çeyrek final de evsahibine karşı son saniyede Haluk Yıldırımın kaçırdığı boş şutla elendiğimiz Avrupa şampiyonasında yıldızı parlamış ve hepimizi ümitlendirmişti Kerem Tunçeri.O şampiyonadan sonra altyapısından yetiştiği gs den efese büyük beklentiler ile transfer olmuş fakat 12 dev adam edebiyatı altında her gecen sezon biraz daha ezilmiş basketbolbol kişiliği bir türlü oturmamış,önce efesten sonra ülkerden gönderilmiş bir oyuncu Kerem Tunçeri.Efes serisinde oynadığı maçlarda yine yalnış tercihler yapan 2.5 maçta 17 de 3 üç sayı isabeti,21 de 7 iki sayı % 26 saha içi isabeti ile oynamasına rağmen tapu içeriye geçirmemekte direnen kendi kahraman olmayı tercih eden bir oyuncu Kerem Tunçeri.Keremin forma giydiği ilk iki maçta bir tanesinin de Akatlarda olmasına rağmen efese karşı Beşiktaş direnç gösterememiştir.Üçüncü maçta ise bu senaryo maçın 16. dakikasına kadar,yani Kerem sakatlanana kadar devam etmiştir.Kerem sakatlandığında skor 22-28 efes lehine.Sonraki 24 dakikanın skoru 35-27 Beşiktaş lehine.Peki aradaki fark ne.Oyun anlayışının farklılğı.Kerem sakatlanıyor toplar içeriye iniyor ve Kimani 24 sayı 19 ribaunt ile efes pota altını denize döküyor.Bu durumu sadece rastlantı ile açıklamak ne kadar doğru olur?
Son macta ise Beşiktaşın malesef efese karsı ortaya koyabılecegı kondisyonu kalmamıştır.Kısıtlı sayıda oyuncu kullanımı ve özellile geçen sezonun banko oyuncusu Nedim(koç Elliot’ta kurban etmiştir) ile rakibi yıptatıcı özelliklere sahip Erdem Türetkenin(koç Barışa kurban etmiştir) sezon boyunca kadroda yer bulamamaları ve hazır olmamaları son mactakı fiziki düşüşün en büyük nedenlerindendir.
Yazdıklarımı El Amin-Kerem karşılaştırması olarak algılamayın.Şunu tekrar söylüyorum Kerem kariyeri boyunca winner kazanan kazandıran oyuncu olabilme ihtimalı çok azdır.Malesef basketbol kişiliğiyle bence Beşiktaş yalnış oyuncuya oynamıştır.Ama tribünlere oynamaya ve bol bol dışardan şut atmaya devam edecek,hiç bir zaman doğru tercihlerde bulunamıyacak,kazanılması gereken ufak maçlarda yıldız olmaya devam edecek ve en önemlisi tezahuratlara katılarak populizme devam edecek ama neticede Beşiktaşa bir şey kazandıramayacaktır.(Aynı yazıları,belki de daha ağırlarını her biri DEV!!! Adam olan Mirsad-İbrahim-Hidayet içinde eğer Beşiktaş forması giymeleri halinde yazacağımı hatırlatmak isterim) Yazdıklarımın Keremin kişiliği ile ilgisi olmadığını sadece basketbol sahasındaki kişiliği ve oyunu ile ilgili olduğunu hatırlatmak istiyorum.Bunu bu şekilde anlamayan arkadaşlara yapabileceğim bir şey yok.Ayrıca bu yorumlar sadece bana ait değil başta BJK TV de program yapan turkbasket.com editörü Cem Çetin(kendisi Beşiktaşlıdır) olmak üzere birçok basketbol yazarları tarafından da dile getirilmiştir.
Saygılar...
arkadaşım ben seni ne tehtiy ettim ne şey sadece yazında herkess farklı karşıladı bence sen bunu yanlış anlamışın saygısızlık yaptıksak özür de dileriz yaptısam özür dilerim ok..
__________________
BAZI İNSANLAR ANILARI İLE ANILIR FENER'LİLER İSE ANALARI İLE ANILIR....
the_compass Ofline  
Alt 23-08-2006, 14:10   #32
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

doğru bi karar.tebrikler hürriyet e
-FReeDoM- Ofline  
Alt 23-08-2006, 14:24   #33
 
fatih_black - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

keşke mıllı takımda da olsaydı ama sakatlanıınca
__________________
Allah affeder çArşı affetmez




KANARy@
fatih_black Ofline  
Alt 23-08-2006, 22:50   #34
 
jugulare_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

evet kerem milli takımda olsaydı gücümüze güç katacaktı bu turnuvada.. diğer eskiler olmasa da oluyor
__________________
Beşiktaş'ım hayat sensin,dünyam sensin,her şey sensin...
Gelecekse tüm acılar biz hazırız senden gelsin...
jugulare_bjk Ofline  
Alt 23-08-2006, 22:57   #35
Banned
 
mute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
jugulare_bjk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet kerem milli takımda olsaydı gücümüze güç katacaktı bu turnuvada.. diğer eskiler olmasa da oluyor
kerem'i ben de severim ama bu turnuvada olsaydı bizim için daha iyi olurdu fikrine katılmıyorum, kerem bir kere pointguard değil, onun yaptığını hakan demirel, ender arslan ve engin rahatlıkla yapabiliyor, özellikle engin'den çok umutluyum, tam bir pointguard, şu an çok temkinli oynuyor ama ileride inanılmaz olacak...
__________________
servatis a pereculum,servatis a
maleficum


Click the image to open in full size.
mute Ofline  
Alt 24-08-2006, 00:21   #36
 
jugulare_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

evet ama kerem hem profesyonel hem de tam bir oyun kurucu.. hakan demirel çok fazla forma şansı bulamıyor, ender arslan ise zaman zaman heyecanına yenik düşüyor,engin de çok genç bir oyuncu.. ama tabi bu şekilde de yetiyo muyuz evet yetiyoruz ben sadece kerem olsaydı takıma katkısı olurdu dedim
__________________
Beşiktaş'ım hayat sensin,dünyam sensin,her şey sensin...
Gelecekse tüm acılar biz hazırız senden gelsin...
jugulare_bjk Ofline  
Alt 24-08-2006, 06:56   #37
RoCKeR eaGLe
 
MaNYaHBJKLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hayir bence kesinlikle kerimın eksıklıgını hissediyoruz, Guardlarımız yetersiz ... dikkat edersen cok fazla asistleri yoq... Kerem olsaydı cok daha yararlı olurdu..
__________________









aNTiCiNCoN !


MaNYaHBJKLi Ofline  
Alt 26-08-2006, 11:58   #38
 
daraban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Mİllİ Takimimiza BaŞarilar Dİler Şampİyonluk Beklerİz...
daraban Ofline  
Alt 26-08-2006, 15:49   #39
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kerem olsaydı milli takımda çok farklı olurdu,en zayıf noktamız fiziksel olarak guardlarımız, asist sayıları da çok düşük.Ama hido,memo ve mirsada ayrı ayrı selamlarımı gönderiyorum.çok yanlış yaptılar çooook.bu takımı böyle savaşırken görünce hiç mi içleri sızlamıyor,Yunanistan maçında kalpleri sıkışmadı mı,yazık çok yazık
Meric Ofline  
Alt 26-08-2006, 16:30   #40
 
isyankar_kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ayduranumut fenerlimisin sen???
__________________
ALAYINA İSYAN İNADINA BEŞİKTAŞ ULAN...!
isyankar_kartal Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 04:24 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580