Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Konu Arşivi

Konu Arşivi Bu Bölüm Arşiv Bölümüdür. Geçmiş Konuları Bulabilirsiniz.

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-08-2006, 11:52   #1
guelinho
Guest
 
guelinho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Delgado`dan inciler... Futbol Extra özel röportaj..

DEVŞİRME OYUNCUYA KARŞIYIM Click the image to open in full size.Futbolcu olmasaydım "çatı ustası" olurdum diyen. Hayatı boyunca kırmızı kart görmemiş olan, hakemlerin dokunulmazlığına inanan ve onlarla her zaman iyi geçinen Matias Delgado Cordoba'ya şükranlarını borçlu ! Delgado Futbol Extra'ya merak edilenleri anlattı.
“HERKES BANA BEŞİKTAŞ’A GİTMEMEM GEREKTİĞİNİ SöYLEDİ. BENİ BEŞİKTAŞ’A GELMEYE CORDOBA İKNA ETTİ ”
“BEŞİKTAŞ OLMASAYDI MONCHENGLADBACH’A GİDEBİLİRDİM çüNKü KULüBüM SADECE İKİSİNİ CİDDİYE ALMIŞTI” “BEŞİKTAŞ’A GİTME DİYEN BASEL YöNETİMİ BEŞİKTAŞ’IN 5 MİLYON EURO öNERMESİNDEN SONRA “BEŞİKTAŞ HARİKA KULüP” DEMEYE BAŞLADI.

“BABAM VE BENİM ORTAK DüŞüMüZ BİR GüN İSPANYA’DA FUTBOL OYNAMAM”

“ARJANTİNLİLERLE TüRKLER SANKİ AYNI MİLLETMİŞ GİBİ. TEK FARKIMIZ LİSAN. TAKSİCİLERİMİZ BİLE AYNI. ARJANTİN’DE DE TAKSİCİLER ARABA KULLANIRKEN KAVGA EDER”

“TüRK VATANDAŞI OLMAK TEKLİF ALMADIM. ARJANTİN OLMAZSA İTALYA MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYMEK İSTERİM”

“DEVŞİRME FUTBOLCUYA KARŞIYIM. HERKES KENDİ MİLLİ TAKIMINDA OYNAMALI”

“YABANCIYI SERBEST BIRAKMAK üLKE FUTBOLUNU BİTİRİR. YABANCI SAYISI 5’LE SINIRLI KALMALI”

“FUTBOL HAYATIMDA DAHA KIRMIZI KART GöRMEDİM. GöRDüĞüM SARI KART DA YA üçTüR YA DöRT. BEN TEMİZ BİR FUTBOLCUYUM.

“BüYüK BABAM çATI USTASAYDI FUTBOLCU OLMASAYDIM BENDE çATI USTASI OLURDUM. çüNKü BU MESLEK çOK HOŞUMA GİDİYORDU”

Beşiktaş’ın Arjantinli yıldızı Matias Delgado Futbol Extra dergisine konuştu. Delgado, Türkiye’nin bir türlü gündeminden düşmeyen yabancı sayısı ile Marco Aurelio ve Marcio Nobre ile başlayan devşirme futbolcu tartışmalarına ilginç yorumlar getirdi. Yabancı sayısının serbest bırakılmasının Türk futbolunu bitireceğini belirten Delgado, devşirme futbolcu konusuna da, “Herkes kendi ülke milli takımının formasını giymeli” dedi.

İşte Delgado’nun bu ay piyasayada olacak olan Futbol Extra Dergisi'nde yer alan röportajından bazı satırbaşları:

çATI USTASI OLURDUM

- Futbolcu olmasaydın hangi işi yapmak isterdin?
- Büyük babam çatı ustasıydı. Herhalde futbolcu olmasıydım çatı ustası olur ve dedemle birlikte çalışırdım. çünkü bu meslek çok hoşuma gidiyordu.

- Basel’de oynarken Beşiktaş’a gelene kadar aldığın başka teklifler oldu mu?
- Buraya gelmeden önce bana en ciddi teklifi Beşiktaş’ın yanı sıra Mönchengladbach yapmıştı. 4-5 kulüpten daha teklif almıştım ama o teklifleri havada ve çok gerilerde kalmıştı. Bunların arasında Celta Vigo da vardı. Ama kulübüm Basel’e önerdikleri paralar Beşiktaş’ın teklifinin yanında çok komikti. Basel yönetimi de sadece Beşiktaş ve M’Gladbach’ın tekliflerini ciddiye alıp değerlendirdi. Bunun da nedeni önerdikleri paraydı tabii.

İYİ Kİ CORDOBA’YI DİNLEMİŞİM

- Beşiktaş’tan teklif aldıktan sonra kimlere danıştın?
- İsviçre’de bir çok Türkiye’ye ve Beşiktaş’a gitmemem için bir çok şey söyledi. Bu sözler de aklımı karıştırdı. Ama Beşiktaş’ın teklifini getirenler bir çok güzelliklerden bahsediyordu. Türkiye’de oynayan bana bu konuda sağlıklı bir yorum yapacak birine ulaşmam gerekiyordu. Sonunda Cordoba ile konuştum ve kararımı Beşiktaş’a gelmekten yana verdim. Cordoba bana Türkiye’nin ve Beşiktaş’ın güzelliklerinden bahsetti, buraya gelmem gerektiğini, pişman olmayacağımı söyledi. Bugün geldiğim noktada Cordoba haklı çıktı. Asla pişman değilim. Aksine “İyi ki gelmişim” diyorum, sevinçli ve mutluyum. Şu anda, bana buraları kötüleyenleri aramak ve onlara burasının nasıl bir yer olduğunu anlatmak isterim. Mutluluğumu onlara aktarmak isterim.

- Baban bu transfere nasıl bakıyordu?
- Benim ve babamın ortak düşü bir gün İspanya Ligi’nde oynamam. Hangi kulüp olduğunun önemi yok. çünkü o ligi çok seviyorum. Futbolu bırakmadan önce orada forma giymek istiyorum.

PARAYI GöRüNCE DEĞİŞTİLER

Beşiktaş’tan aldığın teklif karşısında araştırma yapma ihtiyacı hissettiğini söyledin. Neden endişe ediyordun ?
Basel’de çok iyi bir sezon geçirmiş ve en iyi futbolcu seçilmiştim. Beni çok değerli bir oyuncu olarak görüyorlardı. Beşiktaş’a gitmemi “Bir adım geriye atmak” olarak değerlendiriyorlardı. Avrupa’ya gitmemim Basel için de prestij olacağını düşünüyorlardı. Ama Beşiktaş 5 milyon euroyu masaya koyunca her şey bir anda değişti. O parayı gördükten sonra ne onlar için prestij meselesi ne de benim için bir gelecek konusu kaldı. Daha önce “Beşiktaş’a gitme” diyen kulüp yetkilileri 5 milyon eurodan sonra “Beşiktaş harika kulüp” demeye başladı.

BASEL’DEN UĞURLANMAYI BEKLERDİM

- Gece yarısı kayak merkezinde imza attıktan sonra geceyi nasıl geçirdin? Rahat mı yoksa uykusuz mu?
- Tabii ki o akşam rahat uyumadım, yanlış yaptığım korkusundan filan değil, hayatımda ilk kez kendi başıma bir karar veriyordum ve onun rahatsızlığıydı bu. Tabii babama sordum ama telefonda sormakla yanımda olması farklı şeyler. Tüm görüşmelerde yalnızdım. Şartlarımı kendim oluşturdum, kararı verirken yalnızdım bu ilk kez oldu hayatımda. Düşünün, 3-4 yıllık bir anlaşmanın altına imza atıyorsunuz, futbol hayatınızın dönüm noktası olan yerde insanlar hep olumsuz şeyler söylüyor. Babanız, kulübünüzdeki insanlar ve yakınlarınız dahil hepsi. Bir tek kişi hariç, o da Cordoba. Yani neredeyse bir insanın sözüyle hareket ediyorsunuz. O gün imzayı attım, sonrasında tedirgindim. Uçağa bindim, Zürih’te yine tedirgindim. Uçaktan inene kadar bu tedirginliğim sürdü. Ta ki o muhteşem taraftarı görünceye kadar. O insanların beni nasıl karşıladıklarını gördüğümde bu tedirginliğimin yüzde 50’si gitti. Geri kalan kısmı da tesislere geldiğimde kayboldu. Havaalanına geldiğimde sağ ayağımla Türkiye’ye girdiğime inanmıştım. Yani yere sağlam bastığıma inanıyordum artık. Basel’den İstanbul’a gelirken kimse bana “Hoşça kal” demeye gelmedi. Bu benim hayatımda yaşadığım en büyük şoklardan biridir. Dört yıl hizmet verdiğim, adeta kahraman gibi oynadığım bir takımdan ayrılıyordum. O insanlara bir teşekkür mesajı gönderecek bir elçiyi yanımda görmek isterdim. Havaalanında arkama baktığımda kimseler yoktu ve bu beni üzdü.

BöYLE BİR KARŞILAMA BEKLEMİYORDUM

- Türkiye’ye geldiğinde ise havaalanında tam aksi bir ortamla karşılaştım. Tesisler konusunda da öyle… Eğer aksi bir durumla karşılaşsaydın dönüşü var mıydı bu transferin?
- Hayır, imza atmışsın, nasıl geri döneceksin? Böyle bir şey varken her zaman kör olarak gelirsiniz. Ama ben hiçbir zaman Türkiye’de böyle karşılanacağımı, Beşiktaş’ın böyle bir tesise sahip olduğunu düşünemezdim.

MUTFAKLARIMIZ BENZİYOR

- Gördüğün mekânlardan hangisi seni etkiledi?
- Henüz fazla bir yer görme şansım olmadı ama Boğaz’a gidip bir yemek yemek çok özel bir şey. Yediğim yemekleri sorarsanız, tesislerdeki aşçımız mükemmel yemek yapan biri. O yüzden yemek konusunda sorun yok Mutfağınız bizim mutfağımıza çok benziyor. Dışarıya çıktığım zaman da genelde İtalyan restoranlarını tercih ediyorum. Şu ana kadar her şey çok güzel gidiyor.

SADECE DİLİMİZ FARKLI

- Arjantinlileri hem fizik hem de karakter olarak bize çok benzetirim, senin için de böyle bir benzerlik söz konusu mu?
- Her arkadaşıma söylüyorum, Arjantinlilerle Türkler birbirlerine çok benzerlik gösteriyor. özellikle hayat tarzı ve futbol anlayış çok benziyor. Benzemeyen tek şey var, o da farklı lisanları konuşmamız. Arjantinlilerle Türkler aynı milletten gibi. Taksiciler bile aynı. Arjantin’de de taksiciler araba kullanırken kavga eder.

- Tahsil durumun nedir?
- Ortaokulu bitirdim ama annemin zoruyla. Elimden tutar ve beni her gün zorla okula götürürdü. Sonra lise birinci sınıfta bırakmak zorunda kaldım.

- Annen okumanı mı istiyordu?
- Evet, kesinlikle.

- Ya baban?..
- Babam kalemden o kadar hoşlanmıyordu, daha çok topa yakın durmamı istiyordu.

İYİ BİR TENİSçİYİM

- Futbolun dışında yaptığın bir spor var mı?
- İyi tenis oynarım.

- Türkiye’deki futbol yapısını nasıl buldun, dikkatini çeken bir durumu var mı?
- Burada insanların futbolu tutkuyla yaşadığını görüyorum. Yani insanlar bütün gün futboldan konuşuyor, bütün gün sadece futbol yayını yapan televizyonlar var. Futbolla ilgilenen çok sayıda basın mensubu var. Gazetelerde futboldan başka bir şey yok. Arjantin’de de her şey aynı olduğu için burada beni futbol adına şaşırtan fazla bir şey yok. Dün gece dikkatimi çekti, gece saat biri geçiyordu, televizyonda üç farklı kanalda futbol konuşuluyordu.

KEŞKE LİG GEç BAŞLASA

- Sence Türk futbolunun eksiği ne?
-Benim gördüğüm bir eksiklik yok. Harika sahalar, harika tesisler var. Takımının arkasından ölümüne giden taraftarlar, kaliteli futbolcular var. Ha, sezon biraz daha geç başlasa zaman daha iyi olur. Sıcaklarda oynamak zor ve kötü.

EN FAZLA 5 YABANCIYA İZİN VERİLMELİ

- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olsan, yabancı sayısı konusunda nasıl bir uygulama yaparsın?
- Aslında zor verilecek bir karar bu. Benim İtalyan pasaportum var ama burada yabancı kontenjanında oynuyorum. Bir kere AB ülkeleri futbolcularının yabancı statüsünden çıkarılmasını isterim. Diğer ülkelerde böyle değil. Yabancıyı serbest bırakmak da Türk oyuncuların önünü keser ve genç futbolculara yazık olur. Burada gördüğüm kadarıyla çok yetenekli oyuncular var.

- Yabancı sayısını serbest bırakmak ülke futbolunun kalkınmasında faydalı bir uyulama mıdır?
- Bence tehlikeli olur. Mutlaka bir limit getirmek gerekir. Bana göre bu en fazla 5 yabancıya yabancıyla sınırlı olmalı. İskelet mutlaka ülke futbolcularının elinde olmalı.

öNCE ARJANTİN, SONRA İTALYA

- Kulübünden Türk vatandaşı olman için bir teklif geldi mi?
- Hayır, sadece gazeteci arkadaşlar sordu, biz de şakalaştık. Bana bu konuda kulübümden bir teklif gelmedi.

- Peki böyle bir teklif yapılsa kabul eder misin?
- Burada daha çok yeniyim. üstelik en büyük hayallerimden biri Arjantin Milli Takımı’nda oynamak. Bir de benim büyükbabam İtalyan asıllı; haliyle iki ayrı ülkem ve milletim var. Arjantin olmazsa, büyükbabamı memnun etmek için İtalya Milli Takımı’nı tercih ederim.

- Diyelim ki Arjantin ve İtalya Milli Takımları’nda oynama şansı bulamadın. Dört yıl oynadığın İsviçre’den ve bugün bulunduğun Türkiye’den teklif alsan hangisinin milli takımında oynarsın?
- Biraz bekleyelim. Benim Arjantin ve İtalya’dan beklentim sürüyor. Ondan sonra diğer ikisini düşünürüm. Ama İsviçre ve Türkiye arasında tercihimi Türkiye’den yana kullanırım.

DEVŞİRME FUTBOLCUYA KARŞIYIM

- Diğer ülke milli takımlarında da devşirme futbolcular var. Sence bu doğru bir şey mi?
- Bence çok yanlış bir davranış bu. Arjantin’de böyle bir şey olmadı, olacağını da zannetmiyorum. Devşirme doğru bir şey değil bana göre. Bence her ülkenin vatandaşının kendi takımında oynaması lâzım. İtalyanlar İtalyan, Arjantinliler de Arjantin Milli Takımı’nda oynasın. Şimdi benim yarım Arjantinli, diğer yarım İtalyan. Yine de ben kendimi Arjantinli olarak görüyorum ve Arjantin Milli Takımı’nda oynamak istiyorum. İtalya benim için ikinci tercihtir. Düşünün, yarım kan İtalyan olmama rağmen iki ülke milli takımı için “Hangisi olursa fark etmez” demiyorum. Brezilyalının Japon Milli Takımı’nda oynaması çok yanlış bir şey. Ne alakası var ki?

- Bugüne kadar kaç kırmızı kart gördün?
- Futbol hayatımda henüz kırmızı kart görmedim. Bırakın kırmızı kartı, sarı kart sayım bile sadece üç.

TEMİZ BİR OYUNCUYUM

- Bu neden kaynaklanıyor?
- Ben temiz bir oyuncuyum.

- Türkiye’de gördüğün bu futbol yapısıyla sezonu acaba dört sarı kart görmeden tamamlayabileceğini tahmin ediyor musun?
- Bakacağım, bilmiyorum. Biraz zor görünüyor. Futbol artık çok hızlı oynanıyor. Bir hakemin maçta her şeyi doğru görmesi mümkün değil. Ve biz futbolcular sahada bir çok şeyi hakem görmeden yapabiliyoruz. Bu konularda ustalaştık. Ama benim esas kabul edemediğim şey şu: Hakemin gözü önünde bana bir tekme atılıyor ve ben bağırarak yere yığılıp iki takla atmıyorsam hakem buna faul vermiyor. Bunu Türkiye için söylemiyorum, dünyada futbol bu hale geldi. Artık hakemler size karşı yapılan hareketten sonra reaksiyon göstermenizi bekliyor. çünkü futbol hızlandı ve hakem anlık kararlar veriyor. Bu reaksiyonlar kararlarda etkili oluyor. Bunu göstermezseniz pas geçebiliyor. Beni kızdıran nokta bu.

HAKEMİ UYARMAK İçİN ABARTIRIM

- Yani şekil mi oldu her şey?
- Evet aynen öyle. Size karşı yapılan bir hareketten sonra yere yığılmıyorsanız hakemden lehinize düdük çalmasını beklemeyin.

- Peki sen bunu yapıyor musun?
- Tabii yani. Hakem vermiyorsa ben de yapıyorum. çünkü dediğim gibi, onları uyarmak gerekiyor. Ama sadece gerçekten faule maruz kaldığımda bunu yaparım.

HAKEMLERE HAKSIZLIK YAPILIYOR

- Bir maç sonrası eski bir hakemin, görüntüyü bir ileri, bir geri oynatarak hakemin kararlarını yargılaması doğru bir şey mi?
- Ben hakem olsam ne yaparım bilmiyorum. Benim sahada seyrederken faul olarak gördüğüm evde seyrettiğimde faul çıkmıyor. Değildi dediğim pozisyonu kare kare izlediğimde bu defa faul olduğunu görüyorum. O yüzden hakem olmak çok zor. Bu nedenle, eski bir hakemin maçtan sonra televizyon görüntüleriyle hakemi yargılaması büyük bir haksızlık. O insanlar da saha içerisinde zamanında hakemlik yaptılar, bunu onlar daha iyi bilmeli. Oturup da pozisyonları seyretmek ve değerlendirmek çok kolay. Bu yüzden hakemlere yüklenilmemesi lâzım. Bugünkü kameralarla öyle çekimler yapılıyor ki, nefes alışınızı bile sayabiliyor.

- Maçlarla ilgili uğurun var mı?
-Sahaya girdiğimde çimene dokunuyorum, beni futbolcu yapan, üzerimde büyük emeği olan ama kalp krizi sonucu ölen hocam Jose Omar Pastariza’nın adını anıp ona teşekkür ediyorum. çünkü bugün onun sayesinde buradayım.

- Bugüne kadar ciddi bir sakatlığın oldu mu?
- Bir kere sağ ayak dış bağlarından sakatlandım ve üç hafta futboldan uzak kaldım.

- Bahis oynadın mı?
- Hayır. çünkü ben onlara para harcamam. Kazanmak çok zor oluyor. O yüzden öyle şeylere para yatırmam.

FUTBOL EXTRA EYLüL SAYISI / öZEL RöPORTAJ / TAHİR KUM


bjkhaber.net´ten alintidir







Bu adam harbiden cok sempatik ve dürüst biri... umarim uzun yillar Besiktasimizda oynar kimseye cok paraya da olsa kaptirmayiz...
 
Alt 30-08-2006, 12:08   #2
 
SESENOUMA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

OOOOOOO MATİAS DELGADOOOO FENERİ DELGADOOOOFENERİ DELGADOOOO FENERİ DELGADOOOO !!!!


BU ADAMI ÇOK SEVİYORUM İNŞ. BEŞİKTAŞIMIZA UZUN YILLAR HİZMET EDER...
SESENOUMA Ofline  
Alt 30-08-2006, 12:21   #3
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bu adamı çok seviyorum herkes gibi ama bu adam bizde fazla kalmaz zaten söylüyo ispanyayı istiyorum diyo.tek üzüldüğüm konu da bu. bu adamın bunu istemesi beni dertlendirdi...
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline  
Alt 30-08-2006, 12:22   #4
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bu adam gerçekten çok ii biri hem futbolcu hem insan olarak..Samimi konuşuyo en azından...
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline  
Alt 30-08-2006, 12:29   #5
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

- Türkiye’de gördüğün bu futbol yapısıyla sezonu acaba dört sarı kart görmeden tamamlayabileceğini tahmin ediyor musun?
- Bakacağım, bilmiyorum. Biraz zor görünüyor. Futbol artık çok hızlı oynanıyor. Bir hakemin maçta her şeyi doğru görmesi mümkün değil. Ve biz futbolcular sahada bir çok şeyi hakem görmeden yapabiliyoruz. Bu konularda ustalaştık. Ama benim esas kabul edemediğim şey şu: Hakemin gözü önünde bana bir tekme atılıyor ve ben bağırarak yere yığılıp iki takla atmıyorsam hakem buna faul vermiyor. Bunu Türkiye için söylemiyorum, dünyada futbol bu hale geldi. Artık hakemler size karşı yapılan hareketten sonra reaksiyon göstermenizi bekliyor. çünkü futbol hızlandı ve hakem anlık kararlar veriyor. Bu reaksiyonlar kararlarda etkili oluyor. Bunu göstermezseniz pas geçebiliyor. Beni kızdıran nokta bu.

HAKEMİ UYARMAK İçİN ABARTIRIM
adam dobra dobra konuşmuş beyler burası ama çok güzel..ve temiz futbolcu olduğunu söylediği anda..bizde dalgadonun kişilikli temiz bir futbolcu olduğuna inanıyoruz...
 
Alt 30-08-2006, 12:31   #6
 
eagle_1903_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

delgado hem futbolculuğuyla hemde insani tavırlarıyla beşiktaşımıza cok yakışan bi oyuncıu başarılarının devamını bekliyor ve istiyoruz..ayrıca onu cok seviyoruz..

dip not: 5 yıldır izleidğim delgado henüz tam kapasitesi ile oynamıyo %50ile oynuyo daha herkes yakında gercek delgadoyu görecek ve ayakta alkışlayacak zaten alkışlıyoz şimdiden
__________________
ÖLüMLe YaŞaMı AYıRaN ÇiZGi,
SiYaHLa-BeYaZı AYıRaMaZKi..
eagle_1903_ Ofline  
Alt 30-08-2006, 12:46   #7
 
FuLL_MaNiAc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

tam adamını bulmuşuz her yönüyle...bravo tigana bravo yönetim
__________________
α¢ gözLєяιηι вαкмα $α$ι, αLαуιηιz gєLѕє уιкαмαz вєѕιктαşι !

вєşiктαş вiя єşкıуαηıη нαуαт iтiяαzı∂ıя!...
ѕυѕαяѕα çαтışмα!,
кσηυşuяѕα ѕαναş,
уαzαяѕα ∂єѕтαη,
ѕєνєяѕє ∂єνяiм σℓυя!..

BEŞİKTAŞK

FuLL_MaNiAc Ofline  
Alt 30-08-2006, 12:59   #8
 
m1903k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

cordoba sana sonsuz teşekkürler bizim eşşek yönetimin sana yaptıklarına karşı beşiktaş camiasını övmenden dolayı ve delgado bir yıldızı bizlerle buluşturduğun sana sonsuz teşekkürler
cordoba bizi affet
__________________
Click the image to open in full size.
m1903k Ofline  
Alt 30-08-2006, 14:54   #9
 
diego - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

adam bizim takımda pek kalmaz bu sezon uefa yı aldıgımızda ispanyada bir kulübe çok yüksek bir paraya satarız.gitmesini kesinlikle istemem ama bu adam gelecek yıl ya da daha sonraki yıl gitmesse sözleşmesi biterse gider o zaman bir şey futbolu dışında para kazanamayız 1 yıl sonra isteyeni çıkar ama inşallah uzun yıllar bjk ye hizmet eder.
diego Ofline  
Alt 30-08-2006, 15:02   #10
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Her Yönüyle süper bir futbolcu olduğunun kanıtıdır bu röportaj ..
Cordoba ya da ayrıca teşekkür etmek lazım ikna ettiği için inş uzun yıllar BEŞİKTAŞIMIZDA oynar ve hep başarılı olur ......
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:18 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580