Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Makaleler

Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-07-2007, 10:07   #1
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Koray Düşova “Asıl Nokta Transfer Cisse’dir”

Aslında Edou Cisse tranferi basına yansıdığında aslında hakkında yazmak için bir kaç gün bekledim.Çünkü Beşiktaş başka isimlerle de temas halindeydi,mesela Navarro’nun İstanbul’a çok yakın olduğunu önce ki yazımda yazmıştım.Ertesi gün tüm basın doğruladı bu haberi,yani bekledim ki bir transfer kombinasyonu olur mu? Edou Cisse transferi ile aynı anda açıklayabilirler mi veya başka bir isim çıkar mı diye.. Gündeme dair olarak Beşiktaş Makalele’yi hem tatil hem de görüşmek adına oldukça stratejik ve nazik bir şekilde Antalya’ya davet etti.Bu transferde oldukça sıcak bir durumda şu an ve Beşiktaş’ın orta sahasına bir de Makalele eklenebilir düşüncesindeyim. Tabi yabancı sınırlaması konusunda bir karar henüz açıklanmadı,belki de bu sebeple bekleniliyor ama bu arada başka bir olaya kafam takıldı. Beşiktaş Edou Cisse’nin maliyetini 4 milyon euro’dan 2 milyon euroya düşürdü,bu gerçekten önemli bir başarıdır çünkü Edou Cisse 2 milyon euro dan daha değerli bir futbolcu,Paris kulübü bu transferde neden kolaylık sağladı anlam veremedim.Bunu Paris’in gelecek sezon ki yeniden bir yapılanma planlarına bağladım, fakat daha önemli bir konu var.Beşiktaş’in Makalale konusunda ki en ciddi rakibi Paris S.G. kulübüdür.Cisse’yi yarı fiyatına verip Makalele’yi onlara bırakmalarını mı istediler acaba diye düşünmeden edemedim.Makalele konusunda Paris Kulübü Beşiktaş’tan daha önde şu an fakat Makalele Beşiktaş’ın davetlisi olarak arkadaşlarıyla Türkiye’de bedava tatil yapıyor,hala kafam karışık bu konuda açıkçası…Herneyse konu Edou Cisse ,basında ki ve benimde yorumlarını beğenerek takip ettiği üç değerli yazar Uğur Meleke,Güntekin Onay ve Mert Aydın’ın Cisse yorumlarını okudum öncelikle, üç isimde çok önemli noktalara değinmişler,geçmişinden bahsetmişler,Cisse’nin neler yaptığını anlatmışlar fakat kimse Cisse’nin neden 2 yıldır hayalet gibi oynadığından bahsetmemişler. Bana yazacak bir şey bırakmamışlar aslında fakat Monaco ile devler ligi finaline çıkan,Zidane’nı sahadan silen Edou Cisse’nin neden 2 yıldır kötü oynadığını belirtmemişler.Yani açıkçası taraftarın kafasında soru işaretlerini tam olarak kaldıramamışlar.bende bu açığı kapatmak ve Cisse’nin ne tür özellikleri olduğunu ve neden PSG taraftarları tarafından gönderilmesine sevinildiğini yazmak istedim..
Click the image to open in full size.
Evet Edou hayalet 2 sezon geçirdi ,fakat bu kesinlikle kötü futbolcu veya formsuz olduğu anlamına gelmez,aksine çok kaliteli bir savaşçı futbolcu olduğu kanısındayım. Afrika kökenli Fransız futbolcular genelde savaşçı yapılarıyla ön plana çıkarlar.Örnek vermek gerekirse Vieira,Mavuba,Alou Diarra gibi..Yani bu tür oyuncular kolay kolay pes etmeyen yapılarıyla bilinirler ,kariyerlerinin belirli yerlerinde düşüş yaşasalar bile ayağa kalkmak için çabalarlar,kendilerini kanıtlamak isterler vs.. zaten bu yüzden Avrupa futbolu tarafından tercih edilirler.Cisse’nin Premier lig macerasıda bu doğrultuda gerçekleşmişti zaten. Gelelim neden 2 yıldır neden hayalet gibi olduğuna…Edou iki versiyonlu bir oyuncu ,yani onun hakkında görüş belirtirken bu doğrultuda bakılması gerekir.PSG’de ki ilk zamanlarında ki hali,sonrasında ise Monaco’ya gidiş-dönüşünden sonraki hali. Fransız futbolunun Edou Cisse’yi tanıdığı zamanlarında PSG’de göze batan oyunculardandı,sonra İngiltere hayali ile Premier lige transfer olmak istedi ,burada yanlış anlaşılmasın PSG’nin onu gönderme gibi düşüncesi olmadı,sadece Cisse kendini İngiltere’de göstermek istedi.Fakat West Ham’a ayak uyduramadı, kötü gidiş ve hocanın takımı toparlayamamış olmasından dolayı Edou’nun Premier lig macerası kısa sürdü,dolayısıyla West Ham kiralık olan sözleşmede ki opsiyonu kullanmadı.
PSG’ye geri dönüşü yüzleri güldürdü.O zaman takımın başında yakından tanıdığımız( Ronaldinho’yu yedek bırakan üstün deha hoca) Vahid Halilhodzic vardı.Edou PSG’ye geri döndü ama sanıyorum aklı hala İngiltere’de kalmıştı. Vahid Halilhodzic onu da sanırım sistematik olarak düşünmediğinden veya Cisse’ye gitmiş gözüyle baktığı için kesti.Her neyse Monaco ve Deschamps Cisse’nin nasıl bir sistem adamı olduğunu bildiği için bu fırsatı kaçırmadı,bonservisi yüksek olduğundan maddi sıkıntı içinde olan Monaco’nun bunu karşılayamayacak olmasından kiralık olarak gitti.Monaco’da mükemmel bir sezon geçirdi.Fakat şunun altını çizmek lazım Cisse hep takım oyunu oynayan takımlarda başarılı oldu. Monaco’da ki sistemin ön önemli yapı taşlarından biriydi.Rothen,Evra,Guily,Morientes,Squilacci gibi önemli futbolculara önderlik etti orta saha da,onları paslarıyla besledi servis yaptı.Orta saha sol içte Rothen’in yanında boy gösterdi çoğunlukla,çünkü çok iyi anlaşıyorlardı ve hücumlar o yönde başlıyordu.Tabi Cisse Monaco’dayken PSG’de Halilhodzic gitti Fournier geldi .Paris kulübü, Monaco’da ki ışığı gördü ve ertesi sezon Cisse’yi tekrar geri aldı ,iddialı bir kadro oluşturmak istedi.Monaco’dan müthiş uyumlu olduğu Rothen’i de bu doğrultuda kaptı.Fakat o sezon ligi Lyon’un arkasında 2. olarak tamamladılar ve Fournier gönderildi. Yerine Guy Lacombe takımın başına getirildi.Fakat benim fikrimce Lacombe’nin gelmesi kocaman bir hataydı. Çünkü Lacombe Paris’e hiç birşey vermedi.Monaco ile şampiyonlar liginde fırtına gibi esen Rothen ve Cisse Paris kadrosundaydı fakat Lacombe ile hem onların hem de tüm takımın futbolları geriledi. Zaten bunu fark eden ve işlerin yoluna girmeyeceğini anlayan M’bami ve Dhorasso takımdan ayrılmak istediklerini belirtip ayrıldılar.Hatta Dhorasso giderken Lacombe’u çok ağır şekilde eleştirdi.Bir tek Pauleta sıyrıldı ve iyi gibi görüntü çizdi,gollerini attı,o da forvet olduğu için normaldir.PSG bir geçiş dönemi yaşadı fakat bu süreç Lacombe sayesinde kabusa dönüştü.PSG takım halinde kötüydü 2 yıldır,sorun Cisse’de değildi yani…

PSG Taraftarı Cisse’nin Gidişine Seviniyor
PSG’nin kötü döneminde hoca payı büyüktür.Hocanın kötüsü böyle olunca takımın kötüsü de böyle oldu. Bununla beraber transferde çok para harcandı ve kulübün mali yapısı çöküntü yaşadı.Tüm yönetim gitti,borç uçuk rakamlara ulaştı,kulüp satıldı,böyle bir ortamda oyuncuların iyi oynaması bile mucize aslında…Toparlamak gerekirse PSG yönetimsel hataların kurbanı oldu.Bu sırada taraftarların sabrı kalmamıştı.Maçlarda ,kulüp binası önünde ve internet sitelerinde tepkilerini çok açık şekilde gösterdiler. Cisse’den Rothen’e kadar herkes tepki gördü. Amerika’lılar kulübü satın aldı, hemen Lacombe’nin görevine son verdiler ve Le Guen takımın başına geldi.Böylece tepkiler bir nebze azaldı fakat hala takımda birçok oyuncuya karşı bir antipati vardı. Başarısızlığın sorumlusu olarak futbolcularda görüldüğü için futbolculara tepkiler devam etti.Le Guen geldi ama futbolcuların performanslarında fazla değişen bir şey olmadı, sadece takım ligde kaldı.Şimdi de revizyon yapıyor,PSG’nin bu kötü dönemini yaşayan bir çok oyuncu gidiyor, kaliteli veya kalitesiz,altını çiziyorum kaliteli veya kalitesiz isme cisme bakmadan bir çok oyuncu gidecek(!) İşte bu yüzden Cisse’nin gidişine seviniyorlar, eski kötü günleri onlara anımsatan veya yaşatan,şahit olan herkesin gitmesini istiyorlar,yeni yüzler görmek başarının gelmesini istiyorlar.


Click the image to open in full size.

Ertuğrul Hoca Cisse’yi Neden İstedi?

Beşiktaş taraftarı yıldız beklerken belki belli bir kesim Cisse’nin alınmasından tatmin olmadı.Fakat taraftarın sorması gereken soru Cisse’yi neden aldılar ? değil . Sorulması gereken esas soru şu olmalı;Ertuğrul Sağlam Cisse’yi neden istedi? Çünkü transferde Ertuğrul Sağlam’ın görüşü alınıyor ve belirleyeceği sisteme göre oyuncuları seçiyor.Ertuğrul sağlam bildiğimiz gibi takım oyunu oynatması sayesinde sivrildi ve bu yüzden Beşiktaş’ın başına getirildi.Bu tür hocalar Tello ve Cisse gibi takım oyuncuları olan futbolcular için büyük etkendir.Ortam müsait olur ve sabır gösterilirse bu tür takım oyuncularının katkısıyla başarı elde etmesi kaçınılmaz ve kesindir.Cisse’yi neden istemiştir? Şu durumun kimse farkında değil,Beşiktaş’ın transferleri nokta transfer,ama nokta deyince herkes ne anlıyor bunu önce bir herkesin sorgulaması gerek.Ertuğrul Sağlam nokta derken neyi kastediyor? Bunu hiç düşündünüz mü? Bu durum şundan ibaret;Beşiktaş’ın transferlerine bir bakın; Tello,Cisse belki bir Navarro ve Serhat.. Bu isimler hakikaten nokta transferler.Şu yönden nokta,Tello hem sol bek hem sol orta sahada gidip gelebilen hem de gerektiğinde sol açık olarak oynayabilen bir futbolcu, Edou Cisse ön libero,sağ bek ve hatta sağ açıkta ,keza ortanın ortası, ortanın sağ içi ve ortanın sol içinde oynayabilen çok yönlü , pas dağıtan servisçi bir futbolcudur. Alınması durumunda Javi Navarro,bu futbolcu defansta sağ içte stoper olarak görev yapar.Fakat görev verildiğinde sağ bek olarak da forma oynayabilir. Sevilla’nın 4-4-2 formasyonunda Dani Alves’in yanında sağ iç oynuyor. İspanya milli takımında ise Sergio Ramos 11’de olduğu için sağbekte sonradan onun yerine oyuna dahil olurdu,görev adamıdır yani..Serhat Akın iyi dribling atan,hızlı,seri,hem sağ açık hemde forvette görev alabilen bir futbolcu,yani transferi durumunda yönlü olarak oynayabilir…Dikkat çekmek istediğim şudur;Beşiktaş’ın transferleri çok mevkili,yönlü ve özellikli futbolcular.Yani Scout bilgi ve birikimi üst düzey,sallamasyon ve tek mevkilik adamlar almıyorlar,bu gözden kaçmamalı…Sistem adamları,takım oyuncuları,eğer sistem oturtmak amacında ise hoca bu tür adamlarla iskeleti oluşturmak ister.Maçın gidişatına veya sakatlık durumunda oyuncunun başka yönlerinden faydalanmak adına teknik karar almakta sıkıntı çekmez ,köşeye sıkışmaz.Bu herkesin gözünden kaçıyor belki ama nokta transfer budur.Beşiktaş bu yönde transferler yapıyor ve gerçekten çok başarılı bir yolda ilerliyor.
Click the image to open in full size.
Edou Cisse Fransa Orange liginin en iyi orta saha oyuncularından biridir bana göre, müthiş transferdir. Cisse bir Essien veya Diarra değildir daha çok biraz Makalele tarzında bir futbolcu, ön libero,sağ bek ve hatta sağ açıkta ,keza ortanın ortası, ortanın sağ içi ve ortanın sol içinde oynayabilen çok yönlü mevki özelliğine sahip ,pas dağıtan servisçi bir futbolcudur. Açık görürse ileriye açılır gol arar,kaleyi gördüğünde şutunu esirgemez.Zayıf yönü soludur,sol tarafından gelen bir akında çalım yiyebilir.Eskisi kadarda hızlı olmaması handikaplarıdır. Fakat her şeye rağmen bir takım oyuncusudur,pasları olumlu kullanır,forvete ve hücuma servis yapar,köprü kurar.Kısacası Cisse bir jokerdir ve her hocanın isteyebileceği çapta özelliklere sahiptir. Nedeni ise, birkaç yerde oynayabilmesidir.Bununla birlikte, tecrübesi ve takım oyuncusu olması, artılarıdır. Genelde herkes Cisse’nin son 2 yılda ki performansına bakıp onu yorumlayabilir fakat bunu yanlış buluyorum. Maalesef ve üzülerek Türkiye liginde ki seyir ve futbol anlayışı illaki fantazi yapan oyuncu alınmalı olduğu için bu transfer yadırganabilir.Ama bana göre esas nokta transfer Cisse’dir…

kaynak:haberbjk
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2007, 10:37   #2
 
themadpol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Valla Bende yönetimi tebrik ediyorum hiç tahmin etmiyordum alabileceklerini ama aldılar. bugün dudak bükenler lig başlayınca görecekler cissenin nasıl bir futbolcu olduğunu.
themadpol Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2007, 10:59   #3
Banned
 
mute - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

adam ne yazmış yaw, üşenmeden hepsini okudum, bu konuda bilgili olduğu, konuyu sistematik bir biçimde vermesinden belli, işte akılcı transfer dediğimiz de böyle olur, isme göre değil, takıma göre transfer, bu yıl takım oyununu daha üst seviyede görebiliriz...
__________________
servatis a pereculum,servatis a
maleficum


Click the image to open in full size.
mute Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2007, 14:16   #4
Dişi Kartal
 
Nefertiti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bende sonuna kadar okudum ve çok önemli noktalara değinmiş Umarım Ertuğrul Sağlam istediği sistemi oturtturur, takım oyunu ve takım ruhuyla özlediğimiz Beşiktaş' a kavuşuruz...
__________________
geçti istemem gelmeni
yokluğunda buldum seni
bırak vehmimde gölgeni
gelme artık neye yarar...
Nefertiti Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2007, 14:43   #5
ρєѕιмιѕтѕтуℓє
 
PeSiMisT_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

fransanın en iyi 5 ön liberosundan biri olduğu söyleniyo hadi hayırlısı banada iş var gibi geliyo bu adamda hiç izlemedim ama umutluyum..
__________________
Beden Yoksa Ne Çare
Ruhumu Gömdüm MABEDE..!
PeSiMisT_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2007, 14:47   #6
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

daha nokta biri alınabilirdi yerine neyse sağlık olsun
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2007, 20:15   #7
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Eline Sağlık Harika Yazmış..
Cisse'ye Kötü Diyen Bi Yazar Görmedim Zaten Yada Kötü Transfer Diyen İlk Açıklandıgında İsyan Edenler Vardı Sanırım Onlarda Yıldız Beklentisinden Dolayı Oldu Yıldızın Adı Olacagına Saha İçinde Şavaşacak Cisse Olsun Daha İyi..
Takıma Neler Katacagını istatikleri Gösteriyor Zaten..İnş Bizleri Utandırmaz..
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2007, 20:22   #8
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

efe hala ne demek istediğimizi anlamamışsın helşal olsun valla 1 hafta geçti hala mı anlamadın ya
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2007, 20:33   #9
Banned
 
RoMeO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
R€D-D€V!L-1903´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
efe hala ne demek istediğimizi anlamamışsın helşal olsun valla 1 hafta geçti hala mı anlamadın ya
Siz Anlatırken Tek Çöp Kibriti Değil Kutuyu Kökten Yakıyorsunuz..
Onun İçin Anlamam..
Cisse Takıma Katkı Yapar Mı ? Tartışmasız Yapar Cevabı Cıkacaktır..
Verilmeyen Sözlerden Bahsetme Bana Sakın BU Cisse'nin Değil Yönetimin Hatası..
Ayrıca Transfer Sezonuda Kapanmadı İstediğiniz Olur İsim Alınır Cisse Kadar Takıma Katkı Sağlamazsa O Zaman Yorumlarınızı Okurum Ben..
Ha Şunu Yanlış Anlamayın Bende Kaliteli Topcu İsterim Heralde Cisse yerine Makeleleyi İsterim Ama Olmuyorsa Cissede Kötü Değil.. Sizin Gibi İsyan Etmem Forma Alan Kombine Alan Haindir Diye Asla Konuşmam Ki Bunu Konuşmak Ne Senin Ne Benim Kimsenin Haddi Değil Herkesin Doğruları Kendine..
__________________
..Not Found..
RoMeO Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2007, 20:46   #10
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ben yıldız transfer değil DÜRÜST yöentici istiyorum abi ama siz anlamıyorsunuz bana desinlerki paramız yok afrikadan 20 yaşında oyuncu getircez eğer o oyuncunun 5 tane formasını almazsam adam değilim ama carlos ayarında yıldız getircez diyip getirmeleri öenmlide değil avrupada her futbolcu bizi istiyor deyip de işte sözümüzü tuttuk die celal kolotun cisseyi açıklaması bana çok koydu ben forma alcam ARKASINA DEMİRÖREN İSTİFA YAZDIRCAM bunu ciddi ciddide düşünüyorum benim ,için dürüstük daha önemli yalan söylemsinler gücümüz yok desinler kabul edelim ama avrupada herkes bizi istiyor deyip cisse getiriyorlarsa (cisse in bir sucu yok ii olabilir) her teknik adam bi<zi istiyor deyip korka korka ERTUĞRULU açıklıyorlıyorlarsa güven bitmiştir bu saatten sonra nesta gelse ne yazar benim amacım yıldız değil dürüstlüktür ADAM CIKTI İŞTE DÜNYA YILDIZI DEDİ neyse umarım başarılı olur ama bu yönetimin 104 yıllık geçmişimizi daha fazla kirletmeden İSTİFA ETMESİ LAZIM başka türlü olmaz gs d-smartan 10 milyon euro alıyor bizimkilerin aklına yeni geliyor rezilliğe bak benim isyanım buna halamı anlamıyorsunuz anlama zorlugu cekiyorsunuz ya
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 03:56 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580