Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Makaleler

Makaleler Medya dan Beşiktaşımız ile ilgili Köşe Yazılarının Tartışıldığı Platform.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-10-2008, 12:37   #1
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Spor Yazarları: "Denizli Eksiklere Dikkat Etmeli"







Spor yazarları, Ankara'da Gençlerbirliği'ni 3-1 yenen Beşiktaş'ın ofansif performansını överken, Mustafa Denizli'nin sonraki bölümde yaşanan düşüşle ilgili dikkatli olması gerektiğini belirttiler
Spor yazarlarının Beşiktaş değerlendirmelerinden derlediğimiz özetler:
Güven Taner (Star): Hızlı, Yavaş, Bitkin

Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’ı tutuyor, ancak kuyruğu sıkıştığında salıyor, riske sokuyordu. Temposuzluk, topu ayakta oyalama, hücuma çıkmadaki yavaşlık, onun Beşiktaş’ını ağırkanlı yapıyordu. Holosko’yu da en üst verimini alacak biçimde kullanmıyordu...

Futbola yakın herkes gibi o günlerin yorumcusu Mustafa Denizli de görüyordu bu yetersizlikleri. Gelir gelmez, hele çalışacak zaman da bulunca tüm bunları tersine çevirmişti. Beşiktaş oyuna tempolu girişti. Bunların ürünü 15 dakikada üç gol oldu!

Savunmada üçlü idi Beşiktaş, fakat topu kazandıktan sonra... Rakip üzerine gelirken savunma beşli, altılı olmayı başardı. Denizli’nin Beşiktaş’ındaki erken göze çarpan ilk farklılık, takımın oyunun akışına göre gereken yerde çoğalmayı başarmasıydı.

13.dakikada üçüncü gol de gelince G.Birliği’nin çökmemesi, tersine, daha diri mücadeleye girişmesi Beşiktaş’ın başlangıç hızını kesti. Bu nedenle G.Birliği oyuna egemen oldu ve pozisyonlar üretti.

Denizli iki adam değiştirerek durgunluğu gidermeye çalıştı ama takıma maç başındaki hızı ve beceriyi kazandıramadı. Bu da gösteriyor ki Beşiktaş kadrosu Denizli’nin istedikleri ‘hemen’ yapamayacak.

Dünkü oyun düzeninin başarı olabilmesi için futbolu tempolu yorumlamak şart.
Atıf Keçeci (Zaman): Kartal Gibi Başladı, Serçe Gibi Bitirdi

Eskinin yenisi, bu saha yayılışı ve maç başladıktan sonra izlediğimiz hızlı ve çok adamla atağa kalkmaktı. Görünen; Tello'nun serbest adam olarak ileride araştırıcı bir hüviyete bürünmesiydi. Şilili futbolcu istediği bölgede oynamasının getirisi olarak gol attı, arttırdı.

13'te gelen 3 farklı üstünlük, oyunun sonrasında Kartal'ı rehavete soktu. İkinci yarı başladığında Gençlerbirliği, rakibinin 'bu halinden istifade edebilir miyim?' düşüncesiyle ofansif bir anlayışla sahadaydı. 55'ten sonra girdikleri pozisyonlarda şans yakaladılar; ama sonuca gidemediler.

13 dakikalık oyuna gelen alkış ve sonrasındaki durgunluk, 'Ya goller erken gelmeseydi ne olurdu?' sorusuna muhatap aradı.
Sanlı Sarıalioğlu (Yeni Şafak): Denizli'ye Merhaba

Beşiktaş ilk 13 dakikada 3 attı, sonra yan geldi yattı. 3 golün gerçekleştiği o minik bölümdeki yüksek tempo daha sonra mehter marşı yürüyüşüne döndü. İki ileri, bir geri... Hatta bir ileri, iki geri.

Komik sahnelere tanık olduk. Top genellikle suni çime takıldı. Oyuncular da yürümekte zorluk çektiler. Maçın son bölümlerinde fizik güç dibe vurdu. Diller dışardaydı. Teknik adamlar tarafından oyundan alınanlar son derece mutluydu. Zorunluluktan depar atanlar 5 dakika çay molasıyla kendilerine gelebiliyorlardı. Bu yorgunluğu yaratan belki de yine o suni çimdi.

Ertuğrul Sağlam'dan sonra Mustafa Denizli de Holosko'yu sağ çizgide oynattı. Holosko, yine zeybek havasından örnekler sundu. Holosko her geçen gün kayboluyor. Kimse bunun farkına varamıyor mu?

Sonradan oyuna giren Ali Tandoğan karşı takımın casusu gibiydi. Denizli, ilk maçını galibiyetle kapattı. Hem de deplasmanda. Skor çok çok iyi, futbol yetersiz. Ancak dün bir, bugün iki. Denizli'nin kısa sürede işleri yoluna koyacağına inanıyorum. Bugün takımına giydirdiği 3-4-3 düzeninde defolar vardı. Kuşkusuz kendisi de görmüştür.
Korkut Göze (Hürriyet): Bir Kaşık Bal

Mustafa Denizli, hücum borusunu Başkent’te çaldı. Ve Gençlerbirliği, Beşiktaş’ın oyun planı ve düzenini kavrayamadan 13 dakikada üç şok gol yedi.

Beşiktaş, oyunda rakibe göre tavır aldı. Top rakipteyken kalesini çok adamla savundu. Defansı dörtledi, orta saha tam kadro yardımlaşmaya koştu. Takım savunmasına özen gösterdi Beşiktaş...

Oyunun ilk 25 dakikalık bölümünde Beşiktaş’ın tempo ve farklı görüntüsü keyifle izlendi. Sonra ağırdan almaya başladılar oyunu... Üç golün getirdiği rahatlık bir virüs gibi girdi Beşiktaş’ın coşkulu temposuna. Bu dakikalar, Beşiktaş’ın disiplinden uzaklaştığı bir zaman dilimiydi. Beşiktaş’ın yeni çehresine hiç yakışmadı!

Nasıl bir Beşiktaş izlediğimi sorarsanız... İlk 25 dakikada ağzıma bir kaşık bal çaldı. Sonra kenara çekildi! Ancak, bu film burada bitmedi. Devamı daha güzel olacak...
Turgay Demir (Fotomaç): Prangalar Kırılınca!

Fırtına gibi bir başlangıç. Gündüz maçıymış. Kaygan zeminmiş, vız geldi, tırıs gitti. Müthiş bir tempo koydu Kartal ve üst üste goller buldu. Bundan önceki haftalarda bir gol atana kadar canı çıkan takım nasıl bu hale gelmişti? Denizli'nin elinde sihirli değnek mi vardı? Bu işin değnekle falan ilgisi yok! Hangi oyuncunun, nerede ve nasıl kullanılacağıyla çok ilgisi var.

Ayaklarındaki prangalardan kurtulmuş gibiydi siyah-beyazlı oyuncular. Beşiktaş durmuyor. Bütün sihir burada. Serdar Kurtuluş ve İbrahim Üzülmez kaç kez ileri çıktılar ben sayamadım.

İlk 45 dakikayı müthiş bir tempoyla oynayan Beşiktaş'ın ikinci yarıyı aynı şekilde tamamlaması mümkün değildi. Sadece Beşiktaş değil hiçbir takım yapamazdı bunu. İkinci yarının başlarında Kartal'ın oyunu rolantiye alması, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan Gençlerbirliği'nin iştahını kabarttı.

Yediği golden sonra dengeyi kurmakta hiç zorlanmayan Beşiktaş'ta en etkisiz isim Holosko ile en çok yorulanlardan Tello ve Cisse'nin yerlerine Ali Tandoğan, Bobo ve Uğur'un girmesi son derece doğru olan kararlardı.

Mesut Bakkal eski Beşiktaş'a göre yapmıştı hesabını. Yeni Kartal'ı çözene kadar 3 gol yedi ve maç aslında 13. dakikada bitti.
Vedat Okyar (Vatan): 12 Dakika...

Arada derede antrenör değişiklikleri ilk oynanacak oyunların ‘acaba’sıdır. Ama dün öyle bir oyun seyrettim ki, 12 dakikada maç bitti. İyi top oynamak için vakit vardı diye düşünmedim.

Bu skor, Beşiktaş adına da, Mustafa adına da çok önemli. Mustafa, maçtan önce verdiği akıllı beyanatlarla bu camianın yüreğine su serpti. “İyi bir takımım var. Ligin sonunda nerede duracağımızı iyi biliyorum” dedi ve bu bir yerde Beşiktaşlı oyuncular için dünkü oyuna verilmiş siparişti.

İlk 15 dakikadaki çok üst seviye tempo oyuncuları yordu. Hem kafa olarak hem fizik olarak düşüş yaşadılar. Sahanın boyunu çok uzun tuttular. Biraz kısaltabilseler, fizik açıdan düşmezlerdi. Benim güzel kardeşim Mustafa, bunları görüp ezberine almıştır. Önümüzdeki haftalar daha romantik değil, daha gerçekçi bir takım seyredeceğiz.

Mustafa bu takıma kendi karakterini aşılayacaktır. Bir ara şöyle bir bakındım. 6 kişi geride, 4 kişi ileride maç tenis maçına döndü. Hele hele final toplarını iyi kullanamadın mı, başına çorap örersin. Beşiktaş gibi bir takım bu kadar pas hatası yapmamalı.
Gülengül Altınsay (Akşam): Çok İstersen Olurmuş

Doksanlı yılların başıydı sanırım, Mustafa Denizli’nin Beşiktaşlı olduğunu ilk öğrendiğimde. Hele o yıllarda böyle cesur açıklamalar hiç yapılamazdı. Denizli, hem futbolculuk döneminde hem de antrenörlük döneminde defalarca Beşiktaş’ın kıyısından dönmüştü. Tam tüm ümitlerin neredeyse yok olduğu bir dönemde kendini Beşiktaş’ın teknik direktörü olarak bulmuştu. Ne demişler “Çok istersen bir gün olurmuş”.

Daha maçın 12. dakikasıydı ki Siyah-Beyazlılar 3-0 öndeydiler. Hem de altı defans, dört forvet oyuncusuyla mücadele ederken. Kadroları gördüğümüzde doğrusu hayal kırıklığına uğramamın nedeni de buydu zaten; altı defans oyuncusuyla oynamak. Ama karşılaşma başlayınca yanıldığımızı anladık.

Sonra geri çekilmeye başladı Beşiktaş. Ve yoruldu. Bu dakikalarda Gençler pozisyon bulmaya başladı doğal olarak. Özellikle de oyuncu değişikliklerinin ardından Beşiktaş 3-5-2’ye döndükten orta alan tek başına Cisse’ye bırakıldıktan sonra. Gençler bu zaafları pek değerlendirecek gibi değildiler. Sanırım tüm bunlar; Kartal’ın iki farklı görüntüsü Mustafa Hoca’nın da gözünden kaçmamıştır.
Basri Baykoç (Fanatik): Tello İle Şok Baskın

Ayağının tozu ile savunma modelini değiştirerek başladı maça Denizli. Ne var ki ondan beklemediğimiz farklı hamle, Tello ve Delgado’nun hücuma yönelişteki kostüm değişimiydi.

Denizli siftahı ile devreye sokulan yeni ofansif anlayış, Başkent ekibini 15. dakika dolmadan tuş etti.

Belki espri sayacaksınız ama; Beşiktaş’ın halı saha kılıklı oyuncuları uygun zemini bulunca coşmuştu! Yapılış açısından ilk ve üçüncü gol şıktı. Holosko fizik gücünü önemli ölçüde yitirmiş, yarım saat dolduktan sonra bu durum daha net anlaşıldı.

Teknik direktör Mustafa Denizli’nin üç gol ve üç puanla başlaması önemli bir moral. Umarız, Beşiktaş için esas zayıf olduğu noktayı not etmiştir tecrübeli teknik adam. Bu takımın en büyük eksikliği kırılganlığı. Üç farklı öndeyken bile tedirgin ediyor izleyenleri Kara Kartal.
İlker Ateş (Fotomaç): Düzen Değişti

Mustafa Denizli, Beşiktaş'taki ilk sınavında şapkadan tavşan çıkartan sihirbaz gibiydi. Öyle bir taktik uyguladı ki Gençlerbirliği'nin kafası karıştı. Bu inanılmaz oyun biçimi 13 dakikada üç gol getirdi.

Nobre hesapta hücumda oynuyordu ama onu sık sık orta sahanın göbeğinde pres yaparken gördük. Holosko bu sisteme ayak uydurabilse ilk yarı gol rekoru kırılabilirdi. Ancak bu sistem değişiklikleri Beşiktaşlı futbolcuları öylesine yordu ki ikinci yarı adeta dinlenen bir takım izledik. Savunma birkaç kademe hatası dışında süper oynadı. Sivok ve Zapo mükemmel bir ikili oldular. İbrahim Toraman ve Üzülmez maç boyu savaştılar. Cisse geldiği günden bu yana en çok koştuğu ve yorulduğu bir maçı geride bıraktı. Delgado enfes paslar attı. Belli ki Mustafa Denizli gol yese bile daha fazlasını atabilecek bir takım yaratmaya kararlı. Beşiktaş'ta düzen değişti.
Fatih Doğan (Fotomaç): İyi Başlangıç

Mustafa Denizli başkentte, ilk maçına çıkan bir teknik adamın hayal edebileceği en güzel başlangıçlardan birini yaşadı. 13 dakikada 3-0 öne geçmek beklentilerin üzerinde bir oyun girişi olduğunu kabul edelim.

Burada önemli olan daha ofansif bir futbol anlayışının ortaya konulmak istenmesiydi ki bize göre de bu kendini hissettirdi. Değişikliklerde dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta var. Birincisi Delgado'nun sevmediği oyun kuruculuğuna çekilip ileri hattan daha geride oynatılması. Bu ilerde sorun olacaktır. Günün en çarpıcı 2. değişikliği Tello'nun serbest santrfor gibi ileride oynatılması. Ertuğrul Sağlam'la sorunlar yaşamış Tello'nun motor takmış gibi koşan görüntüsü, attığı gol ve yaptığı 2 asist hem kendini hem de yeni hocasını alkışlattıran bir performans ortaya koydu. Beşiktaş 2. yarı çok yoruldu. İyi başlangıca rağmen sorunlar var. Bunları çözmek için de Denizli hocanın dikkatli olması gerekiyor. Dün sentetik çimde iyi motivasyonla rakip G.Birliği aşıldı ancak önemli olan sentetik duygulara sahip bazı futbolcuların ilerde aşılması.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 04:00 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580