|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
19-10-2006, 22:18 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
çikolatalı baklava Malzemeler: 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı sıvıyağ l çorba kaşığı sirke Aldığı kadar un 3 çorba kaşığı kakao İçine: 300 gram iri kıyılmış ceviz içi 1 su bardağı damla çikolata Açmak için: 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı kakao 250 gram margarin 250 gram tereyağı Şerbeti için: 4 su bardağı su 4 su bardağı tozşeker, yarım limon HAZIRLANIŞI : Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin. Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bezeleri tepsiden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. 250 gram tereyağı ve margarini eritin. Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın. 2 kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin. 1- 4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun. Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin. 2- En üste sağlam olan yufkaları serin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin. Üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın. 3- Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın. Afiyet olsun!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
19-10-2006, 22:19 | #2 | ||
Beş-U-ktaş Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 3.884
Tecrübe Puanı: 21 | wayyy be hamsi baklavadan sonra büyük devrimm | ||
19-10-2006, 22:21 | #3 | ||
Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 17.217
Tecrübe Puanı: 37 | bu çok güsel bişi tavsiye ederim ben bir baklavamania olarak baklava diyince duracaksın...
__________________ Besiktas JK . | ||
19-10-2006, 22:28 | #4 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 39
Mesajlar: 5.198
Tecrübe Puanı: 0 | fotoğrafı yokmu bir görseydikk nasıl birşeyy | ||
19-10-2006, 22:32 | #5 | ||
Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 17.217
Tecrübe Puanı: 37 |
__________________ Besiktas JK . | ||
19-10-2006, 22:33 | #6 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 39
Mesajlar: 5.198
Tecrübe Puanı: 0 | saolsın onur kardeşşş | ||
23-10-2006, 11:23 | #9 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Baklava Mutfak: Türk Süre: Servis: 8 Malzemeler 3 Adet Yumurta 4 Çorba kasigi Yogurt 1 Çay Bardagi Zeytinyagi 1/2 Limon Suyu 1/2 Çay Bardagi Su Alabildigi Kadar Un Içine: Dövülmüs Ceviz Serbet Için: 4 Su Bardagi Seker 3.5 Su Bardagi Su 1/4 Limon Ayrica: Açmak Için Nisasta 250 gr Margarin(Üzerine Dökmek Için) Yapilis Tarifi Bakalvanin serbetini hazirlayalim.Bunun için seker,su ve çeyrek limonu kaynatalim ve bekletelim.Yogurt,zeytinyagi, limon suyu ve suyu bir kabin içinde karistiralim.Yumurtalari içine kirip,unu azar azar ilave ederek pogaça hamuru yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalim.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.Ilk 10 bezeyi ayri ayri hafifçe unlanmis zeminde servis tabagi büyüklügünde açalim.Aralarina nisasta serperek üst üste dizelim. Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalim.Ilk 4 yufkayi bolca yaglanmis bir tepsiye alip,her 4 yufkada bir dövülmüs ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalim.Onlari da yine aralarina ceviz serperek tepsiye alalim.Bu arada margarini kizdiralim. Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.Üzerine iyice kizdirilmis margarini gezdirelim.(margarin asla ilik olmamali).Tepsiyi önceden isitilmis 200 derecedeki firina sürelim.Baklavanin üzeri altin sarisi renk alana dek pisirelim.Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek ilitalim.Üzerine ilik serbeti döküp,tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalim. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |