|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
23-10-2006, 11:46 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Şekerli Peynir Böreği Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla Servis: 4-6 Malzemeler Hamuru için: 1 kg. un, 1 tutam tuz, 50 gr. yaş hamur mayası, 1 çay kaşığı tatlı soda, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, * Yeteri kadar su. İç malzemesi: 1 kg. tuzsuz antep peyniri, 2 tane yumurta, 250 gr. şeker. Yapilis Tarifi Hamur için hazırlanan malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilerek 25 dakika dinlendirilir. Diğer yandan şeker ve yumurtalar ilave edilip iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır, merdane yardımıyla tezgahta tabak büyüklüğünde açılır ve hazırlanan harç ortasına konarak malzemesi görünecek şekilde kenarları kapatılır. Fırın tepsisine dizilip orta hararetli fırında pişirilir. Börek sıcak sıcak servise sunulur | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |