|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-10-2006, 18:38 | #21 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Fener Balığı Çorbası Fileto şeklinde hazırlanmış fener balığını geniş bir tencereye koyun.İri küp şeklinde doğranmış havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. İri küp şeklinde doğranmış patates ve kereviz ile kerevizin ince doğranmış yapraklarını ekleyip, 10 dakika daha pişirin. Terbiyesi için yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Un ve suyu ilave edip karıştırın. Ateşten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. 2 taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 1 kg. fener balığı (fileto) 2 adet havuç 2 adet patates 1 adet yapraklı kereviz 1/2 çay bardağı zeytinyağı 3 su bardağı su Tuz,Karabiber Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı 1 adet limon 1 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı un | ||
|
24-10-2006, 18:39 | #22 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Ekzotik Tavuk Çorbası Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun. Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin. Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış yufkaların suyunu süzün. Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın. Malzemeler 1 lt Tavuk Suyu 150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü 1 Küçük Soğan Ceviz Büyüklüğünde Zencefil 4 Çorba Kaşığı Soya Yağı 1/2 Demet Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Soya Sosu 2 Yufka 1 Havuç 1 Sap Pırasa 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Tuz, Karabiber | ||
24-10-2006, 18:40 | #23 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Ekşili Pırasa Çorbası İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin. Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun. Malzemeler 1 Adet Pırasa 3 Adet Taze Fasulye 1 Adet Havuç 1 Adet Patates 1 Adet Kereviz 2 Adet Yumurta Sarısı 1,5 Kase Yoğurt Yeteri kadar tuz, su 1,5 Yemek Kaşığı Un 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı Yarım limon Üzeri için : 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber | ||
24-10-2006, 18:41 | #24 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Ekmekli Soğan Çorbası Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz. Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun. Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın. Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın. Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin. Çorbayı tabaklara paylaştırın. Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın. Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz. Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir. Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz. Önerimiz kimyon, nane veya hintcevizi. Malzemeler 3 Soğan 1 Kahve Fincanı Margarin 1 Demet Taze Soğan 1 Somun Bayat Ekmek 1 lt Et Suyu Tuz, Karabiber, Kekik | ||
24-10-2006, 18:41 | #25 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Dövuk Mısır Çorbası Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Aynı suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Nane ile süsleyerek servise sunun. Malzemeler 1 Su Bardağı Dövuk Mısır 1 Çay Bardağı Dondurulmuş Mısır Yeteri kadar su, tuz 2 Komposto Kasesi Yogurt 1,5 Tatlı Kaşığı Un Üzeri için: 2 Yemek Kaşıgı Tereyağı Yeteri Kadar Nane | ||
24-10-2006, 18:41 | #26 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Domates Soslu Çorba Ön hazırlık plarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Süzüp büyük bir tencereye aktarın. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Hızlı ateşte yarım saat kaynatın ve süzün. Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu, kabağı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin. Arpa şehriyeyi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden alın. Sosu hazırlamak için kabuğu soyulmuş domatesi, sarmısağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra aktarın. Blendırı çalıştırmaya başladığınızda zeytinyağını azar azar ekleyin. Çorbayı servis yapacağınız bir kaseye aktarın. Üzerine bu sosu gezdirip, sıcak servis yapın. Malzemeler 1 Su Bardağı Kuru Fasulye 1 Çay Kaşığı Tuz 15 Adet Taze Fasulye 1 Adet Havuç 1 Adet Kabak 1 Çay Kaşığı Karabiber 8 Çorba Kaşığı Arpa Şehriye Sos İçin 1 Adet Domates 3 Diş Sarmısak 2 Çorba Kaşığı Taze Fesleğen Yaprağı 4 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı | ||
24-10-2006, 18:42 | #27 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Balık Çorbası RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın. Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin. ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın. Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın. Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin. Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin. kaynak:yemekport Malzemeler 500 gr. Levrek 500 gr. Dil Balığı 500 gr. Mezgit 12 Kabuklu Salma Midye 1 Ufak Istakoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Büyük Soğan 2 Pırasa 2 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Domates 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/2 Limonun Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Defne Yaprağı 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran Tane Karabiber RUY SOS MALZEMESİ 3 Patates (haşlanmış) 1 Tutam Safran 3 Diş Sarmısak 1 Su Bardağı Zeytinyağı 3 Yumurta Sarısı (Çiğ) 2 Yemek Kaşığı Salça Tuz | ||
24-10-2006, 18:42 | #28 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | TAVUKLU BAMYA ÇORBASI Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın. 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün. Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum) Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın. *Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz. Kaynak:yemekgunlugum Malzemeler 1 tavuk butu 100 gr bamya kurusu 1.5 çay bardağı şehriye 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber tuz 2 litre soğuk su yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için) | ||
24-10-2006, 18:42 | #29 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın. Not: Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz. Malzemeler 1 lt Et Suyu 3 Yemek Kaşığı Un 2 Yemek Kaşığı Yoğurt 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Limon Suyu 2 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Süt 1 Kahve Kaşığı Pulbiber Süsleme için: Kruton Ekmek | ||
24-10-2006, 18:42 | #30 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Yoğurt Çorbası Ön hazırlık olarak nohudu 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatalım. Ertesi gün nohutu yumuşayana dek haşlayalım. Yoğurdu derin bir kap içinde 2 yumurta sarısı ile iyice karıştıralım İçine un ve biraz su ilave ilave ederek, topaksız bir kıvama gelene dek karıştıralım.Suyu, tavuk suyu tabletini ve haşlanmış nohutları da ilave edelim. Ağır ateş üzerinde ve sürekli karıştırarak çorbayı pişirelim. Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Malzemeler 1 Su Bardağı Nohut (akşamdan ıslatılmış) 1 Çay Kaşığı Karbonat 1 Su Bardağı Yoğurt 1/2 Su Bardağı Un 2 Adet Yumurta Sarısı 5 Su Bardağı Su 1 Adet Tavuk Suyu Tableti 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Tuz, Kırmızı Biber, Kuru Nane | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |