|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-10-2006, 18:42 | #31 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Yayla Çorbası Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 10 Su Bardağı Et Suyu 1 Su Bardağı Pirinç 5-6 Su Bardağı Un 125 gr Tereyağı veya Margarin 250 gr Yoğurt 2 Yumurta Sarısı 2 Çay Kaşığı Kekik Tuz | ||
|
24-10-2006, 18:43 | #32 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Top Tarhana Çorbası Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim. Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur. Malzemeler 2 Parça Tarhana 1/2 Su Bardağı Nohut 1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti 1 Adet İri Domates 5 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Margarin Tuz, Tane Karabiber 10 Su Bardağı Su | ||
24-10-2006, 18:43 | #33 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Terbiyeli Paça Çorbası Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin. Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın. Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur. Malzemeler Paça Malzemesi 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) 4 Su Bardağı Su Tuz Terbiye Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta 1 Limon Suyu 6 Çorba Kaşığı Sirke 6 Diş Sarmısak | ||
24-10-2006, 18:43 | #34 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Taze Tarhana Çorbası Domatesleri ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp yıkayın. Hepsini irice doğrayın. Üzerine yoğurt ve un ekleyerek blenderden geçirin. Pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuz koyup yavaş ateşte 20 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını kızdırın. Pul biber ekleyerek çorbaya ilave edin. Servis tabagına alın. Üzerine yıkanmış ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun. Malzemeler 2 adet domates 2 adet kırmızı sivri biber 2 adet yeşil sivri biber 2 adet havuç 1 su bardagı yoğurt Yarım su bardağı un 5 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yeteri kadar tuz Yarım demet maydanoz | ||
24-10-2006, 18:43 | #35 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Tavuklu ve Mısırlı Çorba Tavuk etini ince ve kısa şeritler halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını su ile karıştırıp tavuketine ilave edin ve tekrar karıştırın. Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin. Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuketleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Malzemeler Yarım tavuk göğüs fileto 1 yumurta akı 1 yumurta sarısı 5 su bardağı tavuk suyu 3-4 çorba kaşığı mısır nişastası 1 tavuk bulyon 3 çorba kaşığı mısır Yarım çay bardağı su tuz | ||
24-10-2006, 18:43 | #36 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Tavuklu Paça Çorbası 2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim. İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım. Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım. 5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim. Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Sarmısağı dövelim veya ince ince doğrayalım. Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı, tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim. 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım. İçine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerine gezdirelim. Çorbamızı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis yapalım. Malzemeler 1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş tavuk Göğsü 1/2 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Margarin 5 Su Bardağı Tavuk Suyu 1/2 Limon Suyu 4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çorba Kaşığı Margarin Bir Miktar Tuz | ||
24-10-2006, 18:44 | #37 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Tavuklu Mercimek Çorbası Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun. İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun. Malzemeler 2 adet haşlanmş tavuk budu 1 adet doğranmış soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek 1 yemek kaşığı pirinç Yarım havuç rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un Üzeri için : 1 su bardağı tavuk suyu 3 dilim tost ekmeği 1 kaşık toz biber | ||
24-10-2006, 18:44 | #38 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Tavuklu Dumpling Çorbası Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın. Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın. Malzemeler 225 gr Tavuk Kıyma 1 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu 2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz 1 Çay Kaşığı Şeker 2 Adet Yumurta Akı 4 Su Bardağı Tavuk Suyu 1 Adet Yufka 2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi) Tuz, Karabiber | ||
24-10-2006, 18:44 | #39 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın. Harlı ateşte bir taşını kaynatın. Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave edin. 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın. Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın. Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın. Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın. Tuz ve biberini kontrol edin. Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 3 çorba kaşığı margarin 100 gr soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış) 6 çorba kaşığı un 5 su bardağı tavuk suyu (sıcak) büke garni 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber 50 gr tel şehriye 1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış) 2 orta boy konkase domates | ||
24-10-2006, 18:44 | #40 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Tavuk Suyu 1- Soğanları soyup ikıye bölün. Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın. Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın. 2-Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun. Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın. Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır. Köpüğü dikkatilce çorbanın üzerinden alın. Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın. 3-Tavuğu çorbanın içinden alın. Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin. 4-Tavuğun etini kemiklerinden ayırın. Önce kanat ve butlarını ayınn. Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin. ÖNERİ Çorbayı Dondururken: Eğer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacınız varsa kalanı dondurabilirsiniz. Bunun için çorbanın soğumasını bekleyin. Et ve suyu ayrı ayrı kaplara alarak dondurun. Dondurulmuş çorbayı buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz. Kullanmadan bir gece önce buzdolabına alın. Tavuk suyunu tatlandırırken: Tavuk suyuna çeşitli baharatlarla değişik tatlar verebilirsiniz. Örneğin zencefil, köri, acı biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayı deneyin. Malzemeler 2 Soğan 2 Büyük Havuç 2 Sap Pırasa 1 Bütün Tavuk Tuz, Karabiber Taneleri | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |