Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-10-2006, 18:42   #31
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yayla Çorbası
Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
10 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Pirinç
5-6 Su Bardağı Un
125 gr Tereyağı veya Margarin
250 gr Yoğurt
2 Yumurta Sarısı
2 Çay Kaşığı Kekik
Tuz
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:43   #32
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Top Tarhana Çorbası
Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim. Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur.
Malzemeler
2 Parça Tarhana
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Adet İri Domates
5 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Tane Karabiber
10 Su Bardağı Su
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:43   #33
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Terbiyeli Paça Çorbası
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin. Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın. Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.
Malzemeler
Paça Malzemesi
4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
4 Su Bardağı Su
Tuz
Terbiye Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta
1 Limon Suyu
6 Çorba Kaşığı Sirke
6 Diş Sarmısak

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:43   #34
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Taze Tarhana Çorbası
Domatesleri ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp yıkayın. Hepsini irice doğrayın. Üzerine yoğurt ve un ekleyerek blenderden geçirin. Pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuz koyup yavaş ateşte 20 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını kızdırın. Pul biber ekleyerek çorbaya ilave edin. Servis tabagına alın. Üzerine yıkanmış ince kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.
Malzemeler
2 adet domates
2 adet kırmızı sivri biber
2 adet yeşil sivri biber
2 adet havuç
1 su bardagı yoğurt
Yarım su bardağı un
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
Yarım demet maydanoz

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:43   #35
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Tavuklu ve Mısırlı Çorba
Tavuk etini ince ve kısa şeritler halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını su ile karıştırıp tavuketine ilave edin ve tekrar karıştırın. Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin. Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuketleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
Yarım tavuk göğüs fileto
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
5 su bardağı tavuk suyu
3-4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 tavuk bulyon
3 çorba kaşığı mısır
Yarım çay bardağı su
tuz
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:43   #36
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Tavuklu Paça Çorbası
2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim. İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım. Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım. 5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim. Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Sarmısağı dövelim veya ince ince doğrayalım. Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı, tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim. 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım. İçine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerine gezdirelim. Çorbamızı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis yapalım.
Malzemeler
1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş tavuk Göğsü
1/2 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
5 Su Bardağı Tavuk Suyu
1/2 Limon Suyu
4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Tuz
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:44   #37
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Tavuklu Mercimek Çorbası
Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun. İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler
2 adet haşlanmş tavuk budu
1 adet doğranmış soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım havuç rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Üzeri için :
1 su bardağı tavuk suyu
3 dilim tost ekmeği
1 kaşık toz biber
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:44   #38
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Tavuklu Dumpling Çorbası
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın. Çorba için hazırladığınız 12 dumpling?i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling?leri ekledikten sonra servis yapın.
Malzemeler
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Adet Yumurta Akı
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Adet Yufka
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
Tuz, Karabiber
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:44   #39
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli
Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın. Harlı ateşte bir taşını kaynatın. Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave edin. 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın. Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın. Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın. Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın. Tuz ve biberini kontrol edin. Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
3 çorba kaşığı margarin
100 gr soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış)
6 çorba kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
büke garni
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
50 gr tel şehriye
1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış)
2 orta boy konkase domates
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:44   #40
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Tavuk Suyu
1- Soğanları soyup ikıye bölün. Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın. Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın. 2-Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun. Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın. Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır. Köpüğü dikkatilce çorbanın üzerinden alın. Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın. 3-Tavuğu çorbanın içinden alın. Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin. 4-Tavuğun etini kemiklerinden ayırın. Önce kanat ve butlarını ayınn. Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin. ÖNERİ Çorbayı Dondururken: Eğer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacınız varsa kalanı dondurabilirsiniz. Bunun için çorbanın soğumasını bekleyin. Et ve suyu ayrı ayrı kaplara alarak dondurun. Dondurulmuş çorbayı buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz. Kullanmadan bir gece önce buzdolabına alın. Tavuk suyunu tatlandırırken: Tavuk suyuna çeşitli baharatlarla değişik tatlar verebilirsiniz. Örneğin zencefil, köri, acı biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayı deneyin.
Malzemeler
2 Soğan
2 Büyük Havuç
2 Sap Pırasa
1 Bütün Tavuk
Tuz, Karabiber Taneleri
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 22:54 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580