|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-10-2006, 18:55 | #61 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Limonlu Tahin Helvası Fırında Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın. DİKKAT! Bu tatlıyı balıklı yemeklerden sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemeler 1 kg Tahin Helvası 1 Limonun Suyu | ||
|
24-10-2006, 18:55 | #62 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Limonlu Puding Fırını 170 C ısıtın. Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın. Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin. Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün. Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkarın. Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın. HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar. Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger, altta ise krema sos halinde Malzemeler 3 büyük yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı pudra şekeri 175 ml süt 25 gr tereyağı, erimiş 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu Pudra şekeri, üzerine serpmek için Krema (tercihen krem şantiyi),servis için | ||
24-10-2006, 18:56 | #63 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Limonlu Pasta Patatesleri soyun, tuzlamadan haşlayın. Süzün, ezin, soğumaya bırakın. 26 cm. çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbın sadece tabanını hafif yağlayıp un serpiştirin. Fırını 180 C ısıtın. Limonların kabuğunu ince ince rendeleyip sularını sıkın. Fındıkları un gibi olana kadar öğütün. Şekerin yarısını fındık ve limon kabuğu rendesi ile güzelce yoğurun. Yavaş yavaş limon suyunu ilave edin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Kabartma tozu ve nişastayı eleyip karıştın. Patatesleri fındıklı malzemeye katın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyip mikserin hamur yoğurma ucu ile karıştırın. Yumurta akını kalan şeker ve bir tutam tuz ile bıçakla kesilecek kadar katılaşana dek çırpın. Çırpmadan diğer malzemelere katın, nişasta karışımını da ilave edip bir spatula yardımı ile hepsini harman edin. Hamuru kelepçeli kalıba boşaltın. Fırının alttan 2. rafında 40-45 dakika pişirin. Kalıpta birlikte ters çevirip bir ızgara üzerine koyun, kalıbın içinde soğumaya bırakın. Pastanın üstü için kayısı marmeladını el blendırı ile iyice ezin. 1 yemek kaşığı su ile 1-2 dakika kaynatın. Keki kalıptan çıkarın. Üstüne sıcak kayısı marmeladını sürün. Limonun kabuğunun birazını ince ince kesin, kalan kabuğunu ince rendeleyin. Limonu sıkın. Pudra şekerini limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu ve sıvı haldeki yumurta akı ile karıştırın, ben-maride hafif ısıtın. Pastayı yağlı kağıt üzerine koyup sıcak limonlu cilayı üzerine dökün. İncecik limon şeritlerini serpiştirip sertleşmesi için 20 dakika bekletin. Malzemeler 500 gr Sarı Patates 2 Adet Limon 1 Su Bardağı Şeker 150 gr Tuzsuz İç Fındık 8 Adet Yumurta 1 Silme Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu 50 gr Nişasta (6 silme yemek kaşığı) Tuz Kalıp İçin Yağ ve Un Üstü için: 100 gr Kayısı Marmeladı 1 Adet Limon 200 gr Pudra Şekeri 1/2 Yumurta Akı | ||
24-10-2006, 18:56 | #64 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Limonlu Izgara Uskumru Balıkları durulayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin. Izgarayı ısıtın. Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın. İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın. Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin. Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak. ızgarada pişirin. Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin. Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz. Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın. HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin. ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz. EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarım ayırmasını söyleyin. 2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir. Yumurtaları durulayıp kurulayın. Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak. tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın. SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın. Malzemeler 4 orta boy temizlenmiş, uskumru Tuz ve karabiber 1 1/2 limonun suyu 1 çay kaşığı kimyon | ||
24-10-2006, 18:56 | #65 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Limonlu Dana Bifteği Fırını 110 C'ye ısıtın. Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak. altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin. Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun. Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin. Bir taşım kaynatın. Karışımı ağır ateşte 4-5 dak. kaynatın. Tuzunu biberini ilave edin. Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın. HAZIRLAMA: Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir. Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin. DİKKAT: Etleri yağda fazla pişirmeyin. Fazla pişen etler kuru ve sert olur. SERVİS ÖNERİLERİ: Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz. Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür. Malzemeler 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. 40 g. tereyağı 150 ml tavuk suyu tableti 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu 1 limonun suyu 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı Tuz ve karabiber SÜSLEMEK İÇİN: Adaçayı yaprakları Limon dilimleri | ||
24-10-2006, 18:56 | #66 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Limonlu Cheesecake Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın. Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin. Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın. Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın. 2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın. Krem şantiyi ekleyip karıştırın. Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin. Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Malzemeler Hamur malzemesi: Kepekli Bisküvi 1 Kahve Fincanı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Tozşeker Krema Malzemesi: 3 Yaprak Jelatin 1 Kutu Krem Peynir (200 gr) 1 Kahve Fincanı Tozşeker 1 Su Bardağı Krem Şanti 1 Limon Kabuğu Rendesi 1 Limon Suyu 2 Yumurta | ||
24-10-2006, 18:56 | #67 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Limon Soslu Bitkili Biftek Teflon tavayı ısıtın. Biftekleri içine yerleştirin. Yumuşayana ve rengi değişene dek arkalı önlü pişirin. Sonra tavadan çıkarın. Tavanın içine limon suyunu, balı, diyet şekerini, zencefili ve iki buçuk su bardağı suyu alın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatın. Mısır unu ile 1 çorba kaşığı suyu blendırdan geçirin. Ayrı bir tavada koyulaşana dek kaynatın. Kekik ve maydanozu ilave edin. Sonra limon suyunun bulunduğı karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak, pişirin. Son olarak biftekler ekleyin. Biftekler piştikten sonra tavayı ateşten alın. Servis yapın. Malzemeler 400 gram biftek 8 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı diyet şekeri 1 çay kaşığı zencefil iki buçuk su bardağı su 1 çorba kaşığı mısırunu 1 çorba kaşığı su 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 tutam kekik | ||
24-10-2006, 18:57 | #68 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Likörlü Çilek Çilekleri ince doğrayıp bir kaseye koyun. Üzerine 1 su bardağı portakal likörü döküp yarım saat bekletin. Çilekli liköre pudra şekeri ve krema ilave edip çilekleri zedelemeden karıştırın. Likörlü çileği kaselere bölüştürün. Üzerini ince kesilmiş portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın. Malzemeler 1/2 kg. çilek 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı portakal veya limon likörü 1 kutu krema | ||
24-10-2006, 18:57 | #69 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | | ||
24-10-2006, 18:57 | #70 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Lazanya Böreği Soğanı yemeklik doğrayın. Kıyma ile beraber kavurun, 1 yemek kaşığı yağ, salça, nane, karabiber, kekik ilave edip bir iki defa karıştırdıktan sonra ocaktan indirin. Lazanyaları haşlayıp yağlayın. İçine kıymalı iç koyarak başlarını koparıp rulo şeklinde serin. Fırın tepsisine yerleştirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı su koyarak tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Orta ısılı fırında börekler yarı suyunu çekene kadar demleyin. Fırından alıp böreklere yumurta sarısı sürün. Tekrar fırına koyun. Börekler kızarınca çıkarıp sıcak olarak servise sunun. Malzemeler Bir kutu düz lazanya (dikdörtgen) 2-3 yemek kaşığı tereyağı 250 gr kıyma 1 baş soğan 1 adet defne yaprağı Bir tutam kekik, nane, karabiber Yeteri kadar tuz 1 yemek kaşığı salça 1 adet yumurta sarısı | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |