Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-10-2006, 18:55   #61
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Limonlu Tahin Helvası Fırında
Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın. DİKKAT! Bu tatlıyı balıklı yemeklerden sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler
1 kg Tahin Helvası

1 Limonun Suyu
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:55   #62
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Limonlu Puding
Fırını 170 C ısıtın. Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın. Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin. Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün. Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkarın. Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın. HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar. Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger, altta ise krema sos halinde
Malzemeler
3 büyük yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı pudra şekeri

175 ml süt

25 gr tereyağı, erimiş

1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

Pudra şekeri, üzerine serpmek için

Krema (tercihen krem şantiyi),servis için

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:56   #63
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Limonlu Pasta
Patatesleri soyun, tuzlamadan haşlayın. Süzün, ezin, soğumaya bırakın. 26 cm. çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbın sadece tabanını hafif yağlayıp un serpiştirin. Fırını 180 C ısıtın. Limonların kabuğunu ince ince rendeleyip sularını sıkın. Fındıkları un gibi olana kadar öğütün. Şekerin yarısını fındık ve limon kabuğu rendesi ile güzelce yoğurun. Yavaş yavaş limon suyunu ilave edin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Kabartma tozu ve nişastayı eleyip karıştın. Patatesleri fındıklı malzemeye katın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyip mikserin hamur yoğurma ucu ile karıştırın. Yumurta akını kalan şeker ve bir tutam tuz ile bıçakla kesilecek kadar katılaşana dek çırpın. Çırpmadan diğer malzemelere katın, nişasta karışımını da ilave edip bir spatula yardımı ile hepsini harman edin. Hamuru kelepçeli kalıba boşaltın. Fırının alttan 2. rafında 40-45 dakika pişirin. Kalıpta birlikte ters çevirip bir ızgara üzerine koyun, kalıbın içinde soğumaya bırakın. Pastanın üstü için kayısı marmeladını el blendırı ile iyice ezin. 1 yemek kaşığı su ile 1-2 dakika kaynatın. Keki kalıptan çıkarın. Üstüne sıcak kayısı marmeladını sürün. Limonun kabuğunun birazını ince ince kesin, kalan kabuğunu ince rendeleyin. Limonu sıkın. Pudra şekerini limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu ve sıvı haldeki yumurta akı ile karıştırın, ben-maride hafif ısıtın. Pastayı yağlı kağıt üzerine koyup sıcak limonlu cilayı üzerine dökün. İncecik limon şeritlerini serpiştirip sertleşmesi için 20 dakika bekletin.
Malzemeler
500 gr Sarı Patates

2 Adet Limon

1 Su Bardağı Şeker

150 gr Tuzsuz İç Fındık

8 Adet Yumurta

1 Silme Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

50 gr Nişasta (6 silme yemek kaşığı)

Tuz

Kalıp İçin Yağ ve Un
Üstü için:
100 gr Kayısı Marmeladı
1 Adet Limon
200 gr Pudra Şekeri
1/2 Yumurta Akı
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:56   #64
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Limonlu Izgara Uskumru
Balıkları durulayıp kurulayın. Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin. Izgarayı ısıtın. Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın. İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın. Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin. Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak. ızgarada pişirin. Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin. Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz. Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın. HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin. ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz. EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarım ayırmasını söyleyin. 2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir. Yumurtaları durulayıp kurulayın. Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak. tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın. SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın.
Malzemeler
4 orta boy temizlenmiş, uskumru

Tuz ve karabiber

1 1/2 limonun suyu

1 çay kaşığı kimyon
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:56   #65
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Limonlu Dana Bifteği
Fırını 110 C'ye ısıtın. Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak. altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin. Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun. Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin. Bir taşım kaynatın. Karışımı ağır ateşte 4-5 dak. kaynatın. Tuzunu biberini ilave edin. Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın. HAZIRLAMA: Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir. Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin. DİKKAT: Etleri yağda fazla pişirmeyin. Fazla pişen etler kuru ve sert olur. SERVİS ÖNERİLERİ: Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz. Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür.
Malzemeler
4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. 40 g. tereyağı

150 ml tavuk suyu tableti

1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu

1 limonun suyu

2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı

Tuz ve karabiber

SÜSLEMEK İÇİN:
Adaçayı yaprakları Limon dilimleri

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:56   #66
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Limonlu Cheesecake
Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın. Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin. Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın. Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın. 2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın. Krem şantiyi ekleyip karıştırın. Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin. Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
Hamur malzemesi:
Kepekli Bisküvi
1 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
Krema Malzemesi:
3 Yaprak Jelatin
1 Kutu Krem Peynir (200 gr)
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Limon Suyu
2 Yumurta

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:56   #67
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Limon Soslu Bitkili Biftek
Teflon tavayı ısıtın. Biftekleri içine yerleştirin. Yumuşayana ve rengi değişene dek arkalı önlü pişirin. Sonra tavadan çıkarın. Tavanın içine limon suyunu, balı, diyet şekerini, zencefili ve iki buçuk su bardağı suyu alın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatın. Mısır unu ile 1 çorba kaşığı suyu blendırdan geçirin. Ayrı bir tavada koyulaşana dek kaynatın. Kekik ve maydanozu ilave edin. Sonra limon suyunun bulunduğı karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak, pişirin. Son olarak biftekler ekleyin. Biftekler piştikten sonra tavayı ateşten alın. Servis yapın.
Malzemeler
400 gram biftek

8 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı bal

2 çorba kaşığı diyet şekeri

1 çay kaşığı zencefil

iki buçuk su bardağı su

1 çorba kaşığı mısırunu

1 çorba kaşığı su

2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

1 tutam kekik
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:57   #68
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Likörlü Çilek
Çilekleri ince doğrayıp bir kaseye koyun. Üzerine 1 su bardağı portakal likörü döküp yarım saat bekletin. Çilekli liköre pudra şekeri ve krema ilave edip çilekleri zedelemeden karıştırın. Likörlü çileği kaselere bölüştürün. Üzerini ince kesilmiş portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
1/2 kg. çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı portakal veya limon likörü
1 kutu krema
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:57   #69
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Lidya
Cin, nane likörü, portakal likörü ve balı shaker'a alın. İyice çalkalayın. Yayvan şampanya bardağına doldurun. Portakal dilimi ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
Malzemeler
3 cl cin

2 cl nane likörü

1 cl portakal likörü

1 çay kaşığı bal

Süslemek için: Portakal ve nane yaprakları

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 18:57   #70
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Lazanya Böreği
Soğanı yemeklik doğrayın. Kıyma ile beraber kavurun, 1 yemek kaşığı yağ, salça, nane, karabiber, kekik ilave edip bir iki defa karıştırdıktan sonra ocaktan indirin. Lazanyaları haşlayıp yağlayın. İçine kıymalı iç koyarak başlarını koparıp rulo şeklinde serin. Fırın tepsisine yerleştirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı su koyarak tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Orta ısılı fırında börekler yarı suyunu çekene kadar demleyin. Fırından alıp böreklere yumurta sarısı sürün. Tekrar fırına koyun. Börekler kızarınca çıkarıp sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler
Bir kutu düz lazanya (dikdörtgen)
2-3 yemek kaşığı tereyağı
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 adet defne yaprağı
Bir tutam kekik, nane, karabiber
Yeteri kadar tuz
1 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta sarısı
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 14:08 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580