|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
16-11-2006, 19:11 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Havuç Dolması Süre: 40-60dk Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Malzemeler 6 adet iri havuç Yarım su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 4 adet soğan 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı şeker Yarım demet dereotu Tuz Yapilis Tarifi Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. Su dolu tencerede 2 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyip. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin. Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin. Afiyet olsun... | ||
|
16-11-2006, 19:13 | #2 | ||
Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 17.217
Tecrübe Puanı: 37 | hiç güsele benzemio be :S
__________________ Besiktas JK . | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |