|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
16-11-2006, 22:47 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Malzemeler: DİKKAT: JÖLE 4 SAAT BUZDOLABINDA BEKLEMELİ 9 yaprak jelatin 1 paket vanilya 8 çekirdeksiz mandalina 3 portakal 1 limon 125 gr tozşeker 40 ml rom 100 gr krem şanti Süs için 1 mandalina Nasıl Hazırlanır: 1. Jelatini soğuk suda yumuşatın. 2. 6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın. Süzgeçten geçirip Cenk sos tenceresine aktarın. Isıtıp içine tozşekeri katın. Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin. Rom ile tatlandırın. 3. Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun. Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın. 4. Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün. Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin. 5. Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın. Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün. Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz. | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |