22-11-2006, 20:28
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Hindistan cevizli Pasta
Malzemeler: - 1 paket kekun (ya da 2 adet iki katlı pastaban)
- 1 büyük paket hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı lor+süt karışımı
- 1 adet yeşil limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Amerikan Ölçüleri ile:- 1 (18oz) pkg butter flavored cake mix
- 1 (12oz)pkg fz coconut, thawed
- 2 c. sugar
- 1 1/2 c. fz Cool Whip, thawed
- 1 (16oz) ctn sour cream
Hazırlanması: - Kekun'u paketteki tarife göre hazırlayıp pişirin. Soğuduktan sonra dörde kesin.
- Yaklaşık 300gr lor peynirini rondoya koyun, koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar azar azar süt ilave edip karıştırın.
- Şeker ve hindistan cevizini kremaya ilave edip mikserle karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıp kalanına limon kabuğu rendesi ilave edin. Kremaları buzdolabında soğutun.
- Limon kabuğu ilave ettiğiniz kremayı katların arasına sürün.
- Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp ayırdığınız 1 su bardağı krema ile karıştırın. Bu karışımı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. Kenarlarına limon kabuğu ile karıştırılmış hindistan cevizi yapıştırın.
- Pastayı hava geçirmez bir kabın içine koyup (veya streç film ile iyice kaplayıp) buzdolabında 3 gün bekletin. Artan kremayı da kapaklı bir kabın içinde dolaba kaldırın. Servisten önce pastanın üzerini krema ve limon kabukları ile süsleyin.
|
| |