|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
10-12-2006, 16:06 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Malzemeler: Yapılışı:- 1 paket kekun, - 125 gr margarin, - 1 çay bardağı sıvı yağ, - 1 adet yumurta, - 3 yemek kaşığı yoğurt, - 1 kase fındık. Şerbeti İçin - 5 bardak şeker, - 4 bardak su, - 2-3 damla limon suyu. Şeker ve su kaynatılır. İçine 1-2 damla limon suyu sıkılarak şerbet yapılır. Margarin, yumurta sarısı, yoğurt iyice karıştırılır ve kekun ilave edilerek hamur elde edilir. Elde edilen hamur merdane yardımı ile yarım santim olacak şekilde açılır. Küçük kalıplarla kesilir. Kesilen hamurların 2 tanesi üst üste konulur, ortalarına bütün birer fındık batırılır. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Tatlı sıcakken hazırlanan ve soğutulan şerbet üzerine dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |